Een eeuw Nederlandsche caricatuur / C. Veth

Een eeuw Nederlandsche caricatuur / C. Veth
Een eeuw Nederlandsche caricatuur / C. Veth
€7,50 incl. tax
In voorraad
1 stuks
Qty:   

1941, Querido, Amsterdam Ingenaaid, halflinnen, verguld bandstempel, 170 pp., met 125 illustraties. Caricatura was de naam, dien men in de achttiende eeuw in Italiegaf aan het gechargeerd portret. Ghezzi bijvoorbeeld heeft er vele, en fraaie, gemaakt van publieke personen te Rome. De liefhebberij, — het was veelal niet meer dan dat — woei over naar Engeland, waar men met woede zulke teekeningen begon te verzamelen en te maken. Op de rug boven wat los.

 Caricatura was de naam, dien men in de achttiende eeuw in Italiegaf aan het gechargeerd portret. Ghezzi bijvoorbeeld heeft er vele, en fraaie, gemaakt van publieke personen te Rome. De liefhebberij, — het was veelal niet meer dan dat — woei over naar Engeland, waar men met woede zulke teekeningen begon
te verzamelen en te maken. De naam sloeg over op elke teekening met een spottende bedoeling, dus ook op voorstellingen van meer dan een persoon, in actie, en daardoor vanzelf op de spotprent.
Nu beteekent caricare: opladen, hetzelfde als chargeeren, bij ons: overdrijven. Een caricatuur is dus een overdreven afbeelding.

Er geen zijn recensies voor dit product


SCHRIJF RECENCIES

Klik hier om in te loggen in uw profiel om een recensie te schrijven.