Altijd acht gebleven / T. van Buul 0.a

Altijd acht gebleven / T. van Buul 0.a
Altijd acht gebleven / T. van Buul 0.a
€7,50 incl. tax
In voorraad
1 stuks
Qty:   

Altijd acht gebleven over de kinderliteratuur van Annie M.G. Schmidt.Aan de hand van verschillende artikelen wordt de veelzijdigheid van Annie Schmidt in beeld gebracht. Schrijvers prentenboek 31. S-Gravenhage. Nederlands Letterkunig museum en documentatiecentrum.Querido.1991.

 Annie M. G. Schmidt stierf op 21 mei 1995, maar zij zal nog lang een begrip blijven. Haar werk zal haar naam levend houden.
Sinds de oorlog heeft ze in allerlei genres en zowel voor kinderen als voor volwassenen duizenden lichtvoetige teksten geschreven, in een continue produktie van hoge kwaliteit. Elk populair medium heeft een beroep op haar gedaan. Eerst de krant (Het Parool), dan de reclame en de tijdschriften (Margriet, Televizier) en ten slotte de radio, de televisie en het theater. 
Tien jaar geleden verscheen Kijk. Annie M. G. Schmidt bij de gelijknamige tentoonstelling in het Theaterinstituut, waarin voornamelijk Schmidts werk voor theater en televisie onder de aandacht is gebracht. Altijd acht gebleven. Over de kinderliteratuur van Annie M. G. Schmidt belicht een ander aspect van Schmidt, namelijk dat van schrijven voor kinderen.


Er geen zijn recensies voor dit product


SCHRIJF RECENCIES

Klik hier om in te loggen in uw profiel om een recensie te schrijven.