Muziek, Film

/
Toont 1 tot 20 (van 89 produkten)
 • "Corrs" Corner to Corner./ P. Gaster

  "Corrs" Corner to Corner./ P. Gaster

   This text includes exclusive interviews with the Corrs as well as their manager. Amongst other things they discuss key moments in their career, their musical influences, their closeness as a family and how they cope with the demands of superstardom.'

 • 12 miniatuurtjes / A. Michielsen

  12 miniatuurtjes / A. Michielsen

   Met o.a. toren,toren,wit en zwart,aftelrijmpje, bom-bam-Beieren, Marijke, raadsel enzovoorts.

 • 50 Jaar Pophistorie, Blunders, Jatwerk & Frustratie / E. bevaart

  50 Jaar Pophistorie, Blunders, Jatwerk & Frustratie / E. bevaart

   14/2/17. Nu popmuziek 50 jaar oud is, mag de impact ervan wel eens onder de loep genomen worden. Meer dan 1000 uiteenlopende artiesten komen aan bod in dit rijk geïllustreerde boek, dat tevens antwoord geeft op vragen als: Welke Amerikaanse president was niet aan de macht gekomen zonder de hulp van welke popgroep? Hoe werd een contrabassist enorm invloedrijk voor de popmuziek? Welke nummers van Nederlandse bodem zijn ergens ter wereld een tophit geworden?

 • 75 Jaar Sinfonia in West-Friesland / Y. de Boer

  75 Jaar Sinfonia in West-Friesland / Y. de Boer

   Het verhaal van Sinfonia dat vroeger VOP_orkest heette in 1948 zijn naam veranderde in Hoorns orkest Sinfonia in 1951 het Verenigd Hoorns Orkest Sinfonia werd en waarin opgingen het orkest van Sappho uit Hoorn Apollo uit Edam Cresscendo uit Enkhuizen.

 • Alle liedjes met een hoepeltje erom / J. Linders

  Alle liedjes met een hoepeltje erom / J. Linders

   De meest gezongen kinderliedjes van dit moment, in tekst, muziek en beeld. Naast de bundel met de teksten van alle liedjes en een paperback met de muzieknotatie is er nu een geïntegreerde editie, met heel veel, deels nieuwe tekeningen in kleur. Een standaardwerk voor school en thuis! De uitgave bevat de tekst van ruim tweehonderd liedjes die het meest gezongen worden op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen, én het bijbehorende notenschrift. Daardoor wordt zingen en muziek maken nog eenvoudiger te combineren. Muzikanten en zangers, juffen en meesters, ouders, opas en omas; iedereen kan meteen aan de slag.

 • Beat Boom: Pop Goes the Sixties / D. McAleer

  Beat Boom: Pop Goes the Sixties / D. McAleer

   This account of British beat music from 1963 to 1967, tied in with a compilation CD from EMI, evokes the era when the Beatles and the Stones topped the charts, along with a host of lesser-known bands from The Animals to The Zombies. It reflects the visual style of a period that started with mop-tops and beehives and ended with "Sgt Pepper" and the beginnings of Flower Power.

 • Bij de buren. / N. Faber & C. Euser

  Bij de buren. / N. Faber & C. Euser

   15/12/17. Derde deel* uit de serie met een dvd met twaalf korte kunstfilms, deze keer vergezeld door een voorleesboek met grote kartonnen pagina's, die dienst kunnen doen als speelstukken, en kleine blaadjes met tekst in een ringband. Het belangrijkste karakter van het verhaal is 'DVD' die zich afvraagt: 'Ik zou graag willen zien welke films er op mij staan... maar ik weet niet hoe!' Hij gaat hulp vragen bij de buren en komt zo andere elementen tegen die hem proberen te helpen: een tapijt, een propje, een steen, een vogel etc. En ten slotte onder 'de jurk' beginnen alle voorwerpen de dvd te rond te draaien en zien ze twaalf korte filmpjes, over elk voorwerp een. De filmpjes zijn gemaakt door regisseurs/kunstenaars met een niet-westerse achtergrond waaronder Heddy Honigmann met haar eerste filmpje voor kinderen en Karim Traèida (De Poolse bruid). Situaties zijn duidelijk herkenbaar; een soort bewegende stillevens; zonder gesproken tekst; daarentegen wel met vormtaal. Verhaal, boek en dvd vormen een eenheid welke uitermate geschikt is om de beleving van kinderen om te zetten in verfrissende creativiteit. Boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ook in te zetten voor kleinere groepen kinderen.

 • Bravo! / M. Khalifa

  Bravo! / M. Khalifa

   Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest fungeren sinds jaar en dag als trotse muziekambassadeurs van Nederland. Beide instellingen koesteren hun rijke traditie maar gaan ook met hun tijd mee. Naar aanleiding van het jubileumjaar 2013 blikken zij terug en maken zij de stand van zaken op.  Waarom beschikt een kleine hoofdstad als Amsterdam over een toonaangevende concertzaal en een wereldberoemd symfonieorkest? In welke richting heeft het concertaanbod zich in de loop der jaren ontwikkeld? Welke initiatieven ontplooien gebouw en orkest om een breder publiek aan zich te binden? En hoe ervaren topmusici en concertbezoekers de sfeer tijdens de concerten?

 • Broodje halfom / B. Chabot

  Broodje halfom / B. Chabot

   13/12/16. Het gelukstelegram. In de catacomben van Paradiso komt Herman opgetogen op me af. "Ik heb een telegram van de koningin gekregen." Hij haalt een stuk papier uit de binnenzak van zijn colbertjasje en vouwt het open. "Zal ik het voorlezen?" Ik kijk over zijn schouder mee. Het vel is leeg. "Voorlezen? Telegram van de koningin. En de tekst luidt: h e r m a n s t o p"" In 1994 verscheen 'Broodje gezond'. Bart Chabot toonde het fenomeen in zijn ware gedaante: als huisvader, kunstenaar en bij moeder Brood. Broodje halfom vertelt verder over Nederlands enige rock-'n'-rollheld: de viering van Hermans vijftigste verjaardag, de schilderscarrière die een hoge vlucht neemt en de avonturen van Herman als kapitein van de wilde vaart. Broodje halfom is het tweede deel in de unieke Herman Brood-trilogie van Bart Chabot. De pers over Broodje gezond: "Het beste valt Broodje gezond te vergelijken met Jack Kerouacs On the Road.

 • Chinesische Musik. / K. Reinhard

  Chinesische Musik. / K. Reinhard

   With musical exemples, plates and and illustrations in the text.

 • Coen Brothers the complete collecion.

  Coen Brothers the complete collecion.

   Op het moment van uitbreng van dit overzicht hebben de gebroeders Joel en Ethan Coen veertien films uitgebracht. Elke film is vertegenwoordigd in deze verzamelbox, die in boekvorm is uitgegeven. Naast de DVD's bevat het boek ook een voorwoord door Bor Beekman, filmredacteur bij de Volkskrant, en recensies van alle films zoals ze ooit zijn gepubliceerd in de Volkskrant. Bij de recensies staan foto's die te maken hebben met de besproken film.

 • Com nu met sang / G. van Ravenzwaaij

  Com nu met sang / G. van Ravenzwaaij

   Keur van geestelijke, vaderlandse- en andere liederen voor school, gezin en koor. Verzameld en opnieuw geharmoniseerd onder leiding van G. van Ravenzwaaij. Bladmuziek. 138 liederen.

 • Dat is uit het leven gegrepen. / E. van Altena

  Dat is uit het leven gegrepen. / E. van Altena

   8/1/18. 1989 zal de geschiedenis ingaan als hét jaar van de cabaretbloemlezingen. In het voorjaar verscheen die van Guus Vleugel (a.i. 89-25-292-6), in het najaar die van Jacques Klöters en Kick van der Veer (a.i. 89-50-224-8) en nog net op de valreep deze van Ernst van Altena. Ze bestrijken echter alle drie een verschillende periode en dat maakt onderlinge vergelijking hachelijk. Van Altena maakt een keuze uit het tijdvak 1900-1990 [sic!] en heeft dus een aantal oudere teksten opgenomen die in de beide andere bundels ontbreken. Bovendien groepeerde hij ze min of meer chronologisch rond uitvoerende artiesten. Elk 'hoofdstuk' voorzag hij van een beknopte historische inleiding met informatie over de belangrijkste cabaretiers en tekstschrijvers. Een in het oog lopend verschil is ook dat deze bloemlezing naast oorspronkelijk Nederlands werk een aantal vertalingen bevat. Schrijvers van wie meer dan 5 liedjes een plaats hebben gekregen: Ernst van Altena (!), Lennaert Nijgh, Michel van der Plas, Annie M.G. Schmidt en Ivo de Wijs. Vooral door de opname van ouder materiaal een aanvulling op de twee eerder verschenen anthologieën.(Biblion recensie, Dick Welsink.)

 • De dansorkesten van de BBC / A. Kleijwegt

  De dansorkesten van de BBC / A. Kleijwegt

   In deze bundel radiocolumns en stukken uit het omroepvakblad 'Broadcast Magazine' blikt Arie Kleijwegt terug op zijn veelbewogen omroepcarrière. Begonnen bij Radio Herrijzend Nederland in 1944, radioverslaggever van de VARA in de jaren vijftig en televisiedirecteur van de VPRO in de roerige jaren zestig en zeventig, heeft Kleijwegt veel te vertellen. En dat doet hij op bijzonder onderhoudende, licht ironische toon. Met affectie blikt hij terug op de 'oude-jongens-krentebrood'-sfeer van de radio in de later verguisde jaren vijftig. Ook tal van radionamen die later een veel behoudender koers gingen varen dan Kleijwegt zelf kunnen op sympathie rekenen. Zijn toorn bewaart Kleijwegt voor de omroepbonzen en politici die het vermolmde omroepbestel in stand houden. De enige oplossing die hij ziet is een publiek bestel à la BBC, zonder commerciële belangen en zonder afzonderlijke omroepen. Deze bundel is zeer lezenswaard, het enige spijtige is dat je Kleijwegt niet zelf kunt horen voorlezen.(Biblion recensie, E. Ribbink.)

 • De muziek zegt alles. / D. Draaisma o.a.

  De muziek zegt alles. / D. Draaisma o.a.

   Hoe komt het dat een liedje ons aan het huilen kan maken? Waarom associëren we bepaalde deuntjes met speciale gebeurtenissen uit ons leven? Wat zegt onze muzieksmaak over wie wij zijn? Waarom worden we letterlijk warm van de Radio 2 Top 2000? In De muziek zegt alles vertellen acht vooraanstaande wetenschappers in een vlotte, toegankelijke stijl over de rol van muziek in een mensenleven. Vertrekpunt is daarbij telkens de Radio 2 Top 2000, het muziekspektakel dat sinds 1999 jaarlijks in ruim elf miljoen Nederlandse huishoudens doordringt. Hoe kan dat? Psycholoog Douwe Draaisma vraagt zich af of wij anders naar muziek luisteren dan onze ouders. Econoom Jeroen Hinloopen legt uit hoe je mensen kunt definiëren op basis van hun muzieksmaak. En psycholoog Ad Vingerhoets onderzoekt hoe muziek ons verdrietig of vrolijk maakt.

 • De muzikale verleiding + 2 CD's./ F. Jonker

  De muzikale verleiding + 2 CD's./ F. Jonker

   11/1/17. Wie kent ze nog? Die 'flexiplaatjes', buigzame, slappe grammofoonplaatjes en de kartonnen variant, gestoken in een kleurrijk hoesje. Reclamemakers gebruikten ze als spotgoedkoop weggevertje voor producten van bekende merken als Citroën, Kodak, Nescafé, Heineken, Amstel, Calvé, KLM, Chocomel, Albert Heijn, Andrélon, Biotex, Esso, Daalderop, en vele andere merken. Een stoet van gerenommeerde artiesten, tekstschrijvers en componisten werkten aan deze 'muzikale verleiders' mee. Van Annie M.G. Schmidt tot Conny Stuart, van Max Tailleur, het Cocktail Trio en Corry Brokken tot Jules de Corte, Adèle Bloemendaal, André van Duin, The Shoes en Patricia Paay. Maar ook de aanstekelijk zingende Surinamers Max Woiski senior en junior en Kees van Kooten en Wim de Bie schuwden een optreden op de recmalesingle niet.

 • De zon schijnt voor iedereen / B. Hiddema

  De zon schijnt voor iedereen / B. Hiddema

   6/12/16.Vijf jaar geleden stierf Johnny Jordaan. In dit boek brengt de auteur, in de vorm van een biografie, een hommage aan deze oer-Hollandse zanger. Vanuit de Jordaan van de jaren '20 begon deze volksjongen aan een ongelooflijke carrière, die hem in het begin van de jaren '50 deed doorstoten naar de top van het Nederlandse amusement. Daarna stortte dit glamourrijk in elkaar en pas in de jaren '60 maakte de zanger nog een aarzelend come-back. De vele tegenslagen die hij moest verwerken, zijn worsteling met zijn homoseksualiteit en een ernstige hartkwaal brachten mee dat hij relatief jong stierf. De auteur beschrijft dit leven in de stijl van een aangrijpend volksboek. Het oudere publiek dat de zanger nog gekend heeft, zal het niet zonder ontroering lezen. Voor jongeren is het misschien een verrassende kennismaking met deze man. Met personenregister en (indrukwekkende) discografie.(Biblion recensie, Manu Manderveld.)

 • Draaiorgels / R. de Waard.

  Draaiorgels / R. de Waard.

   Het draaiorgel is onlosmakelijk met het Nederlandse straatbeeld verbonden. De eerste decennia van de 20ste eeuw vormden een bloeiperiode, maar na 1945 ging de draaiorgelcultuur een moeilijke tijd tegemoet. Talloze liefhebbers zorgden echter voor het behoud van deze typisch Nederlandse cultuur. De auteur, vooraanstaand kenner en beschrijver van de draaiorgelcultuur, geeft in deze uitgave een uitgebreide beschrijving van de ontwikkeling van straat-, kermis- en dansorgels uit de 20ste eeuw én de inspanningen tot behoud van de vele instrumenten. Het boek verscheen naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de Kring van Draaiorgel-vrienden. Het boek is rijk geïllustreerd met hoofdzakelijk zwart-witfoto's én een zestiental fraaie kleurenfoto's.(Biblion recensie, A. de Heer.)

 • Een overwinning op de zwaartekracht. / Joe Jackson

  Een overwinning op de zwaartekracht. / Joe Jackson

   De Engelse zanger, pianist en songschrijver Joe Jackson is één van de grootste en veelzijdigste talenten uit de Britse popmuziek. Maar omdat `het leven van een popster eigenlijk geen boek waard is laat de eigenzinnige Jackson zijn onderhoudende en humoristische muzikale autobiografie eindigen als een platenmaatschappij hem zijn eerste platencontract aanbiedt. En dat maakt Een overwinning op de zwaartekracht zo lezenswaardig: niet het succesvolle gedeelte van zijn leven wordt verteld, maar juist het ontroerende verhaal van de Engelse arbeidersjongen uit de jaren zeventig voor wie de technische school meer voor de hand lag dan het conservatorium. En Jackson kijkt veel meer naar waar hij vandaan komt dan naar wat hij bereikt heeft. Het is het verhaal van een zeer getalenteerde jongen in ogenschijnlijk kansarme omgeving die zijn talent en liefde voor muziek ontdekt en daarmee zijn kansen voor altijd keert.

 • En dan nu uw aandacht voor / J. Hof

  En dan nu uw aandacht voor / J. Hof

   12/7/17. In EN DAN NU UW AANDACHT VOOR... wordt een groot aantal schnabbelartiesten (Willy en Willeke Alberti, Willy Alfredo, Lou Bandy, Bassie en Adriaan en vele anderen) geportretteerd. Sommigen groeiden uit tot beroemdheden die ook buiten Nederland triomfen vierden. Voor anderen was het schnabbelwerk niet veel meer dan een artistieke bijverdienste. Wat dreef hen? Wat waren hun kwaliteiten? Wat bracht hen succes - of niet?In EN DAN NU UW AANDACHT VOOR... beschrijft Jan Hof ook de sociale achtergrond van het circuit en probeert hij de oorzaken te achterhalen die tot het einde van deze unieke vorm van kleinkunst leidden, om te eindigen met de vraag of er voor een wereld als deze ooit weer toekomst zal gloren.Het Nederlandse amusement kent een rijke geschiedenis en daarvan is het een en ander op schrift gesteld. Maar in geen van die werken werd adequate aandacht besteed aan de kleinkunstenaars uit het schnabbelcircuit. Dit boek wil die leemte opvullen.

/
Toont 1 tot 20 (van 89 produkten)