Amsterdam. Poetische impressies

Amsterdam. Poetische impressies
Amsterdam. Poetische impressies
€5,00 incl. tax
In voorraad
1 stuks
Qty:   

Zeist, Stichting Achterland, 2001. Orig. linnen band, met omslag. 97pp. [mooi ex.] Geen stad in Nederland is zo veelvuldig bezongen als Amsterdam. Het decor van de stad vormt al eeuwenlang een onuitputtelijke inspiratiebron voor schrijvers en dichters.

 Geen stad in Nederland is zo veelvuldig bezongen als Amsterdam. Het decor van de stad vormt al eeuwenlang een onuitputtelijke inspiratiebron voor schrijvers en dichters. Vrijwel elke literaire stroming heeft in Amsterdam zijn sporen achtergelaten en daarmee bijgedragen aan het rijke letterkundige erfgoed van de stad.
De invalshoeken die schrijvers en dichters kozen om Amsterdam te beschrijven, zijn al even talrijk en veelzijdig als de stad zelf. Belangrijke historische gebeurtenissen, maar ook markante Amsterdamse personen of plekken vormden in de loop der tijd aanleiding tot het schrijven van een gedicht op prozatekst.
Een aantal van die teksten is in deze bundel bijeengebracht. Samen met de foto's van monumentale en hedendaagse locaties geven zij een poëtische impressie van Amsterdam. Een impressie die ons, al is het maar voor even, met andere ogen laat kijken naar de stad die wij zo goed kennen en ons zo dierbaar is.

Er geen zijn recensies voor dit product


SCHRIJF RECENCIES

Klik hier om in te loggen in uw profiel om een recensie te schrijven.