Dali. Biografie. / M. Etheringthon-Smith

Dali. Biografie. / M. Etheringthon-Smith
Dali. Biografie. / M. Etheringthon-Smith
€7,50 incl. tax
In voorraad
1 stuks
Qty:   

Baarn, Uitgeverij Anthos. 1993, 458 pp. ( + 16 pp. ill.). Salvador Dalf is, samen met zijn landgenoot Picasso, de bekendste en de controversieelste kunstenaar van de twintigste eeuw. Deze eerste 'post-Freudiaanse' schilder heeft met zijn flamboyante levensstijl, zijn excentrieke gedrag en zijn buitengewone uitspraken meer dan zes decennia de krantekolommen gevuld.

  Salvador Dali is, samen met zijn landgenoot Picasso, de bekendste en de controversieelste kunstenaar van de twintigste eeuw. Deze eerste 'post-Freudiaanse' schilder heeft met zijn flamboyante levensstijl, zijn excentrieke gedrag en zijn buitengewone uitspraken meer dan zes decennia de krantekolommen gevuld. Maar merkwaardig genoeg is de echte Dali, de man achter het zo zorgvuldig geconstrueerde masker, altijd 'terra incognita' gebleven, of zoals hij zelf ooit zei: 'een geheim binnen een geheim'. Deze eerste grote biografie over Dali sinds zijn overlijden in 1989 onderzoekt de werkelijke, enigszins tragische figuur achter de extravagante snorren.
Door middel van nog niet eerder gepubliceerde correspondentie en talloze gesprekken met mensen die hem van nabij gekend hebben, onthult Meredith Etherington-Smith een andere Dali: de kunststudent op wie Garcia Lorca, een van de grootste hedendaagse dichters, verliefd werd; de jonge schilder en revo-
lutionair die samen met Luis Bunuel de eerste surrealistische film maakte, Un chien andalou. Deze biografie onthult ook de waarheid achter zijn getroubleerde seksuele en emotionele relatie met zijn vrouw Gala, die zowel zijn muze als zijn cipier, zowel zijn redding als zijn ondergang was.

Er geen zijn recensies voor dit product


SCHRIJF RECENCIES

Klik hier om in te loggen in uw profiel om een recensie te schrijven.