Detective

/
Toont 1 tot 20 (van 63 produkten)
 • Ademnood / Dick Francis

  Ademnood / Dick Francis

   3/11/17. Journalist James Tyrone schrijft over paardensport bij het populaire blad The Sunday Blaze. Door zijn jarenlange ervaring heeft hij een neus voor fraude en schandalen in de wereld van de Engelse rensport. Niet de paarden zijn hier van het grootse belang maar de enorme geldbedragen die met het gokken gemoeid zijn. Op het spoor gebracht door uitlatingen van een collega kort voor diens zelfmoord, ontdekt hij dat een hele reeks renpaarden die in de pers als favoriet getipt worden telkens om duistere redenen op het laatste moment niet aan de start verschijnen. Dat kan geen toeval zijn… Als hij bij zijn naspeuringen door een groepje mannen in elkaar wordt geslagen, weet hij dat het hier om ernstige zaken gaat. Langzaam maar zeker ontdekt hij een internationaal complot van afpersers die hun eisen met nietsontziend geweld kracht bijzetten. In de hoop zijn krant een prachtige primeur te bezorgen blijft Tyrone, ondanks de hardhandige 'waarschuwing' die hem ten deel is gevallen, de misdadigers volgen. Totdat Tyrones tegenstanders zijn zwakke plek weten te ontdekken.Tyrone raakt verstrikt in een uiterst gevaarlijk spel.

 • Beestachtig / Tomas Ross

  Beestachtig / Tomas Ross

   Beestachtig. Dieren In De Misdaadliteratuur. Tomas Ross heeft voor Beestachtig de beste binnen- en buitenlandse misdaadverhalen geselecteerd waarin dieren een prominente rol spelen, van onder andere Patricia Highsmith, A.C. Baantjer, Saki, Arthur Conan Doyle, Janwillem van de Wetering en Edgar Allan Poe.2009.

 • Bloedbeeld / M. Connelly

  Bloedbeeld / M. Connelly

    FBI-agent Terry McCaleb moet zijn carrière beëindigen wegens hartklachten. Dankzij een donorhart kan hij zich voorbereiden op een rustige, teruggetrokken toekomst. Totdat hij te weten komt dat de jonge vrouw van wie hij zijn hart kreeg het slachtoffer was van een koelbloedige moord. Ondanks zijn zwakke gezondheid besluit hij de moord te onderzoeken – en de confrontatie aan te gaan met een wrede, psychotische moordenaar.

 • Buiten bereik / C. Harrison

  Buiten bereik / C. Harrison

   De jonge Jin Li, een geheimzinnige en beeldschone Chinese, raakt betrokken bij een plan om van een aantal grote bedrijven in New York waardevolle informatie te stelen.

 • De Alexandrië-Connectie / S. Berry

  De Alexandrië-Connectie / S. Berry

   24/11/18. Steve Berry Auteur van De erfenis van de Tempeliers De Alexandri Connectie De bibliotheek van Alexandri was ongeëvenaard en bezat de belangrijkste manuscripten van haar tijd. Toen zij 1500 jaar geleden afbrandde verdwenen al haar schatten van de aardbodem. Maar sommigen geloven dat er nog documenten gespaard zijn gebleven die de huidige drie monotheïstische godsdiensten op hun fundamenten zouden doen schudden. Een groep multimiljonairs, verzameld in de Orde van het Gulden Vlies, is bereid heel ver te gaan om in het bezit te komen van deze geheime documenten. Cotton Malones bestaan wordt ruw verstoord als hij een e-mail ontvangt waarin staat: Jij hebt iets wat ik wil hebben. Je hebt 72 uur de tijd om het te vinden. Zo niet, dan zal je zoon sterven. Wanneer zijn winkel tot de grond toe afbrandt, weet Malone dat zijn geheimzinnige tegenstander tot alles in staat is om te krijgen wat hij wil: de sleutel tot de verloren bibliotheek van Alexandri. Malone staat voor een duivels dilemma...

 • De Cock en de de dode harlekijn / Baantjer

  De Cock en de de dode harlekijn / Baantjer

   Een moord, in feite een dubbele moord, gepleegd in een goed bekend staand Amsterdams hotel. Rechercheur De Cock, in een nachtelijk gesprek met de moordenaar, doet alles wat hij kan om te voorkomen dat deze zich aangeeft. Tot grote woede van zijn commissaris duikt De Cock zelfs onder teneinde te voorkomen dat de dader zal worden gevonden.

 • De Cock en de zorgvuldige moordenaar/ Baantjer

  De Cock en de zorgvuldige moordenaar/ Baantjer

   In een bocht van de smalle en slecht verlichte Leidekkerssteeg in donker Amsterdam wordt het lijk van een jonge vrouw gevonden. Ze is gekleed in een chinchillamantel, er ligt een lakleren tas bij haar rechterschouder.

 • De Cock en het roodzijden nachthemd / Baantjer

  De Cock en het roodzijden nachthemd / Baantjer

   Een vrouw stuurt vanuit een ziekenhuis een ongewone brief aan rechercheur De Cock. Hij besluit op haar uitnodiging in te gaan en neemt zijn rechterhand Vledder mee. In het ziekenhuis worden zij op een onverwachte en onaangename wijze verrast. Een man met een grote snor is hen voor geweest: de vrouw is dood.

 • De Cock en moord op termijn / Baantjer

  De Cock en moord op termijn / Baantjer

   Wat zich aanvankelijk laat aanzien als een affaire voor de narcotica-brigade, blijkt het begin te zijn van een reeks sinistere en ogenschijnlijk onmogelijk op te lossen moorden. Niet eerder raakte rechercheur De Cock met zijn assistent Vledder zo diep verwikkeld in een zaak waarin drugssmokkel en kinderprostitutie bijna aan de orde van de dag zijn.

 • De erfenis van de tempeliers / S. Berr

  De erfenis van de tempeliers / S. Berr

   24/11/18. Cotton Malones rustige leven als antiquaar wordt opgeschrikt wanneer Stephanie, een oude vriendin, slachtoffer wordt van een gewelddadige diefstal. De dief was uit op het dagboek van Stephanies overleden man, die jarenlang onderzoek had gedaan naar de verdwenen schatten van de Tempeliers. Cotton en Stephanie besluiten de zoektocht voort te zetten en langzaam maar zeker komen zij erachter dat zij niet de enige zijn die op jacht zijn naar de verloren gewaande erfenis van de Tempeliers. Want ook voor de Kerk blijkt het van levensbelang dat het geheim voor eeuwig verborgen blijft.

 • De gemantelde vrouw/ C. M. Robb

  De gemantelde vrouw/ C. M. Robb

   We schrijven het jaar 1365 en de stad York gonst van bedrijvigheid. Terwijl het volk zich vermaakt met de op Sacramentsdag traditionele schouwspelen, ligt naast de kathedraal een dode man.

 • De gevleugelde non/ C. M. Robb

  De gevleugelde non/ C. M. Robb

   Zomer 1365. In Beverley sterft een jonge non aan een ernstig geval van koorts. Uit angst voor een pestepidemie wordt het betreurde slachtoffer snel begraven.

 • De herrezen moordenaar / M.Higgins Clark

  De herrezen moordenaar / M.Higgins Clark

   Mason Perry, bijgenaamd 'Mace', was een zeer succesvolle detective bij de Narcotica-afdeling van de politie van Washington D.C., tot ze werd ontvoerd en vervolgens een misdaad in de schoenen kreeg geschoven die ze niet had begaan. Ze raakte alles kwijt – haar baan, haar carrière, haar vrijheid – en verdween voor twee jaar achter de tralies.

 • De kooi / J. Malerman

  De kooi / J. Malerman

   17/5/18. Aanvankelijk negeerden de mensen de bizarre getuigenissen op het nieuws. Maar er kwamen er steeds meer en ze kwamen van steeds dichter bij huis. Algauw hoorden we dat het bij ons op straat gebeurde, om de hoek. De televisie ging op zwart, de radio zweeg en het internet viel uit. Telefoons stopten met overgaan. En we konden niet meer naar buiten. Want daar zijn zij. En zij mogen niet gezien worden… Malorie voedt haar kinderen binnen op. Iets anders is ondenkbaar. Nog nooit zijn ze buiten geweest.Het huis is stil, de deuren zijn vergrendeld, de gordijnen gesloten. De ramen zijn afgedekt met matrassen, vastgespijkerd in de kozijnen.  De kinderen slapen. Straks zal ze hen wakker maken en hen blinddoeken. Vandaag zullen ze het huis verlaten. Vandaag zetten ze alles op het spel.

 • De man van de koning/ C. M. Robb

  De man van de koning/ C. M. Robb

   Het jaar is 1367. Owen Archer, de eenogige privé-speurder van de aartsbisschop van York, krijgt een belangrijke opdracht. Hij moet naar de Fountains Abdij om te gaan lobbyen voor William van Wykeham. William moet bisschop worden.

 • De onderwereld / Preston & Child

  De onderwereld / Preston & Child

   Ogenschijnlijk hebben de zaken niets met elkaar te maken: twee gevonden skeletten in de modder van de Hudson, een knappe jonge vrouw die spoorloos is verdwenen en tientallen zwervers die wreed zijn vermoord. Inspecteur Vincent D'Agosta start een onderzoek.Bijgestaan door FBI-agent Pendergast én de twee briljante wetenschappers Dr. Frock en Margo Green van het Natural History Museum. Hun onderzoek voert hen naar de kilometerslange tunnels onder New York. Niet alleen domein van verschoppelingen van de Amerikaanse maatschappij, maar ook van...

 • De verborgen kamer / Preston & Child

  De verborgen kamer / Preston & Child

   26/8/18. Het zestiende deel in de Pendergast-serie. Wat doe je als een beruchte moordenaar opstaat uit de dood? FBI-detective Aloysius Pendergast is terug! De verborgen kamer van Preston & Child, het zestiende deel in de Pendergast-serie, is nóg spannender dan Scharlaken kust. Pendergast is vermist – en het lijkt alsof hij na zijn laatste onderzoek is verdronken aan de kust van Massachusetts. Pendergasts pupil, Constance, is geschokt door zijn vermissing en trekt zich terug in haar kamer diep onder hun herenhuis aan Riverside Drive. Zij en Pendergasts huisbediende, Proctor, zijn alleen in het huis als Pendergasts geduchte broer Diogenes – die iedereen voor dood hield – opeens opdaagt. Proctor wordt bewusteloos geslagen en wanneer hij later bijkomt, ontdekt hij dat Diogenes Constance heeft ontvoerd. Proctor komt meteen in actie en gaat op zoek. Maar wanneer hij eindelijk Constance gevonden denkt te hebben, doet hij een gruwelijke ontdekking: waar Constance had moeten zijn, staat alleen een gekoelde doodskist…

 • Dirty dancing / B. Mendes

  Dirty dancing / B. Mendes

   Met de figuur van Sam Keizer als joodse privé-detective, gevestigd in het midden van de multiculturele Antwerpse diamantwijk, creëert Bob Mendes een nieuw genre: spannende, soms ondeugende korte verhalen over vrouwenhandel, kunstroof, aandelenzwendel en brutale roofovervallen.

 • Dodelijke driften 1 /F. Tallis

  Dodelijke driften 1 /F. Tallis

   1900. Wenen bruist; kunst en wetenschap floreren. In de cafés wordt gedebatteerd over filosofische en politieke theorieën. De psychoanalyse van Freud staat in de kinderschoenen en wordt zowel als gevaarlijke nieuwlichterij beschouwd als enthousiast onthaald .

 • Doodlopend buffet / D. Mott Davidson

  Doodlopend buffet / D. Mott Davidson

    De eigenares van een cateringbedrijf gaat op zoek naar de persoon die op een feestje gif in de drank gedaan heeft. Met enkele recepten.

/
Toont 1 tot 20 (van 63 produkten)