Esoterie

/
Toont 1 tot 20 (van 345 produkten)
 • 100 spirituele reizen. / M. Ondaatje

  100 spirituele reizen. / M. Ondaatje

   11/1/18. Er zijn plaatsen op aarde die ons diep kunnen ontroeren. Ze herbergen een soort innerlijke schoonheid die ons in direct contact met de ziel brengt. In 100 Spirituele reizen delen bestseller auteurs hun persoonlijke indrukken in hun eigen navolgbare stijl. Of het nu gaat om een tempel, een kerk, een gedenkteken of een landschapskenmerk dat doordrenkt is van de sfeer van oude gewijde tradities, het zijn plaatsen die ons raken. Het zijn plaatsen die de moeite van een bezoek waard zijn. Ze geven ons leven betekenis en wekken een gevoel van ontzag, schoonheid of rust.

 • 25 dagen onthaasten / M. Jansse & B. Vos

  25 dagen onthaasten / M. Jansse & B. Vos

   Voor 25 dagen voor jezelf gingen Monique Jansse en Barbara Vos op zoek naar de manieren om rust te vinden in de hectiek van alledag. Ze volgden onder meer een sessie lachtherapie, lieten hun hand lezen, maar maakten ook een wandeling in een stiltegebied en gingen sapvasten in Zeeland. Daarnaast zochten ze in bijzondere winkels ultieme spullen om ook thuis verder te relaxen.

 • 50 persoonlijke rituele / A. Grun

  50 persoonlijke rituele / A. Grun

   In 50 PERSOONLIJKE RITUELEN – Ankers voor de ziel beschrijft Benedictijner monnik Anselm Grün vijftig rituelen die je ruimte verschaffen om te midden van dagelijkse verplichtingen en stresssituaties op adem te komen en te genieten van de vrije tijd voor jezelf.Al een aantal jaren is er een hernieuwde behoefte aan rituelen. Daarbij gaat het niet alleen om religieuze rituelen die gemeenschappelijk in de eredienst worden uitgevoerd. Steeds meer betreft het persoonlijke rituelen in het dagelijks leven en om rituelen die het leven in het gezin, in een onderneming en in de maatschappij bepalen. Rituelen geven het leven structuur, diepgang en kleur. Ze stellen je in staat zelf te leven in plaats van te worden geleefd. Ze verdiepen onderlinge relaties. Maar bovenal maken rituelen je duidelijk dat je je leven ten overstaan van God en met God leeft.

 • Aan de top voorbij / H. Labruyere

  Aan de top voorbij / H. Labruyere

    Introductie tot de opvattingen uit de kring rond Swami Rama, abt van twee geheime kloosters in het Himalaya-gebergte, met meditatieoefeningen.

 • Acupunctuur / G. Fisch

  Acupunctuur / G. Fisch

   8/11/17. Er wordt uitvoerig ingegaan op de theorie van de chinese naaldtherapie zoals deze zich sinds de culturele revolutie heeft ontwikkeld.

 • Acupunctuur Therapie / H. Schmidt

  Acupunctuur Therapie / H. Schmidt

    Dit boek is zowel geschikt voor hen die zich wensen te bekwamenin de acupunctuur als voor degenen die daarin reeds ervaren zijn. Het biedt namelijk alles wat tot de complete uitrusting van de acupunctuur-therapeut behoort.

 • Adempauze / L. Kavelin-Popov

  Adempauze / L. Kavelin-Popov

   2/12/17. Stapsgewijze, spiritueel getinte methode voor een duurzaam herstel van energie en voor het bereiken van een betere kwaliteit van leven.

 • Afrikaanse Magie / I. M. Hilliges

  Afrikaanse Magie / I. M. Hilliges

   Afrikaanse magie, spirituele, betekenisvolle en praktische gebruiken uit de rijke Afriokaanse cultuur.Als rationeel ingestelde westerlingen kunnen we een hoop leren van de Afrikaanse levensstijl: meer vertrouwen op onze intuïtie bijvoorbeeld, genieten van kleine dingen, onze zintuigen openstellen voor nieuwe ervaringen en niet zo snel beren op de weg zien.In Afrika worden verhalen en wijsheden van vroeger nog gekoesterd en overgedragen van vader op zoon en van moeder op dochter. Het gaat daarbij niet alleen om mythen en sagen, maar ook om meer aardse zaken als liefdesrecepten en schoonheidstips.

 • Alchemie en spirituele transformatie / C. gilchrist

  Alchemie en spirituele transformatie / C. gilchrist

   7/2/18. In 'Alchemie en spirituele transformatie' gaat het vooral om het transformerende karakter van de alchemie. Dit boek laat je kennismaken met bijzondere vermogens in jezelf, die je verder kunt ontwikkelen door het toepassen van de eenvoudige maar krachtige technieken die hier worden aangereikt. Het geeft suggesties hoe je in het gewone leven de alchemie kunt gebruiken. Want jijzelf bent de alchemist in het laboratorium van je leven. Dit boek wil je behulpzaam zijn het buitengewone in het gewone te ontdekken en je helpen jouw ervaringen van de wereld en van jezelf in 'goud' te veranderen.

 • Alles wordt anders / B. Jager

  Alles wordt anders / B. Jager

   Alles wordt anders is het eerste boek uit een door onze uitgeverij op te zetten serie voor jongeren, waarin het spirituele een belangrijke rol speelt. De serie wil een brugfunctie vervullen in die zin dat belangstelling voor het ontwikkelen van de eigen spiritualiteit wordt opgewekt en jongeren worden gestimuleerd,. zich ook als volwassenen in deze onderwerpen te verdiepen.

 • Als je wereld instort. / P. Chodron

  Als je wereld instort. / P. Chodron

   22/2/18. Aanwijzingen over manieren om moeilijkheden en obstakels in het leven op een positieve en constructieve manier te gebruiken.

 • Alternatieve geneeswijzen / P. Albright

  Alternatieve geneeswijzen / P. Albright

   Aromatherapie is in Nederland een therapie die de laatste jaren meer in de bekendheid is gekomen. Men gaat met geuren werken en ervaart de invloed die deze op de mens in zijn geheel hebben. Er zijn reeds diverse boekjes over dit thema verschenen, o.a. 'Aroma en kleitherapie' van Rosemarie Ypma en 'Werkboek etherische oliën' van Ellen Asjes. In dit boek legt de schrijfster uit wat aromatherapie is, wat je er mee kunt bereiken, hoe het werkt en diverse methoden om deze oliën toe te passen. Vooral is aandacht besteed aan massage met behulp van oliën; dit met goede duidelijke tekeningetjes. Bovengenoemde boekjes geven meer praktische informatie. Dit boekje is bedoeld voor de leek die met deze methode wil werken en gefascineerd is door de geuren. Het boekje ziet er verzorgd uit en geeft verantwoorde informatie. Met begrippenlijst en register. Eenvoudig geel-groen omslag met een zwart-witte naïeve tekening.

 • Alternatieven Voor Antibiotica / J. McKenna

  Alternatieven Voor Antibiotica / J. McKenna

   Uit onderzoeken van de laatste jaren blijkt dat het voortdurend voorschrijven van antibiotica aanzienlijke problemen begint te veroorzaken. De bacteriën blijken zich zo inventief aan hun belagers te kunnen aanpassen dat de antibiotica geen effect meer op hen hebben, omdat ze resistent zijn geworden. Er wordt ook steeds vake gewaarschuwd - ook door de Wereldgezondheidsorganisatie - voor de gevaren van overmatig gebruik van antibiotica.

 • Amazing Journey. / C. Pater

  Amazing Journey. / C. Pater

   Een spiritueel filosofische verkenning.

 • Anna Dankbaar / H. Norman

  Anna Dankbaar / H. Norman

   24/8/17. Helderziendheid behoort tot de buitenzintuiglijke ervaringen, waarbij zaken worden 'gezien' ongeacht hun ruimtelijke relatie tot de waarnemer. Het ontwaken van dergelijke vermogens is niet ongewoon bij personen, die een meditatieve discipline volgen of een sterk geloof in God hebben. In voorliggende biografie over een paranormaal begaafde vrouw wordt het spoor teruggevolgd naar haar jeugd, waarin zij met schroom gebruik gaat maken van haar gave en in de openbaarheid treedt. Tot haar wapenfeiten behoren voorspellingen over het oude Griekenland, in het bijzonder over de kolossus van Rhodos. Haar levensbeschouwing en relatie tot God worden apart belicht. Het verhaal wordt sensationeel verteld, daar waar relativering op zijn plaats zou zijn geweest. De eenvoudige teksten, vol adjectieven, worden extra zwaar aangezet om aan overtuigingskracht te winnen. Dit doet afbreuk aan het onderwerp. Een kort overzicht betreffende de wetenschappelijke aanpak van buitenzintuiglijke waarneming is als bijlage opgenomen.(Biblion recensie, Ruud Booms.)

 • Ascensie handleiding voor beginners / J. D. Stone

  Ascensie handleiding voor beginners / J. D. Stone

   Er komt steeds meer materiaal beschikbaar over het onderwerp ascensie. Om dit materiaal te kunnen gebruiken, dien je eerst bekend te zijn met de in wezen goddelijke aard van de mens. Dan is er een stevige basis van waaruit men de mens kan zien als het spirituele wezen dat hij is - een soort 'lanceerbaan' voor onze kosmische ascensie-reis. Dit boek is opgedragen aan hen die zich voor het eerst bewust worden van de dimensies die ze onder- of bovenbewust al kenden, maar die ze niettemin bewust dienen te begrijpen. Tevens is dit boek bedoeld voor de velen die al een heel eind op weg zijn naar ascensie, maar die graag enkele hiaten in hun kennis opgevuld zien. En niet te vergeten voor de zoekende geesten en harten van alle mensen, die als kinderen vol spanning op hun verhaaltje voor het slapengaan liggen te wachten, en er nooit genoeg van krijgen steeds maar weer te luisteren naar dat verhaal van de goddelijke bestemming die ons wacht.

 • Aspecten van yoga / V. Worthington

  Aspecten van yoga / V. Worthington

   Eeuwenlang is yoga een scheppende kracht geweest.De van oorsprong Indische techniek ter bevrijding van de ziel kan in dienst staan van uiteenlopende filosofieen.

 • Asrtologie in de praktijk / M. Bollen

  Asrtologie in de praktijk / M. Bollen

   21/7/17. Astrologie in de Praktijk is een betrouwbare gids en een must voor iedere beginnende astroloog die 'door de sterren en aspecten de horoscoop niet meer kan zien'.

 • Astrologie / L. Reed

  Astrologie / L. Reed

   9/11/17. Voor wie eens wil kennismaken met de beginselen van de astrologie, is dit een aardige uitgave. In de inleidende hoofdstukken wordt o.a. de betekenis van de dierenriem kort uiteengezet en komen we te weten welke gegevens nodig zijn voor het maken van een geboortehoroscoop. Ook worden begrippen als huizen, planeten en aspecten, de hoeken die de planeten met elkaar maken, uit de doeken gedaan. Dan volgen de twaalf zonnetekens; op korte en eenvoudige wijze worden de karaktereigenschappen uiteengezet. Speciale aandacht is er voor kinderen, ouders en liefdespartners. Tevens worden thema's als beroepen, geldzaken, plus lichaam en gezondheid behandeld. Bij elk sterrenbeeld ook een lijstje met beroemdheden die onder het zonneteken vallen. Elk hoofdstuk is rijkelijk voorzien van illustraties, foto's en schemaatjes. Mede door de algehele vormgeving met heel veel kleurenfoto's zal dit voor leken een aantrekkelijk boek zijn. Tweekolommendruk in een vrij kleine letter. Met register.Johan Berenschot

 • Astrologie 1, 2, 3 / H. de Graaf & A. Verweij

  Astrologie 1, 2, 3 / H. de Graaf & A. Verweij

    Astrologie 1, 2, 3 beschrijft op heldere wijze alle dagen van het jaar met hun bijbehorende karaktereigenschappen. Deze beschrijvingen zijn niet aan leeftijd gebonden en gebaseerd op de specifieke kenmerken die door de astrologie aan getallen worden toegekend.Na het opzoeken van je geboortedag, kun je op eenvoudige wijze nagaan door welke persoonlijke eigenschappen een belangrijk deel van je leven wordt ingekleurd. Ook kun je op dezelfde werkwijze inzicht krijgen in het persoonlijke functioneren van mensen om je heen. Hiertoe heb je natuurlijk wel de precieze dag en maand waarop die persoon geboren is, nodig.

/
Toont 1 tot 20 (van 345 produkten)