Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • Films maken./ Roemer Lievaart

  Films maken./ Roemer Lievaart

   23/10/18.Films Maken is hét boek voor zowel de ambitieuze amateurcineast als de startende professional. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe elke camerapositie, elke lamp en elke blik van een acteur je kan helpen om betere films te maken. Alle diciplines worden behandeld: camera, licht, geluid, regie, scenario, productie, opnameleiding en montage. Naast de theorie helpen de vele praktijktips je op weg om zelf aan de slag te gaan.

 • Geef me de ruimte / Thea Beckman

  Geef me de ruimte / Thea Beckman

   23/10/18. Het boek gaat over Marije Wartelsdochter, een 15-jarig meisje uit Brugge dat door haar vader wordt gedwongen met een van de vervelendste mensen van de stad te trouwen, Jan van Gauwe. Om dit lot te voorkomen vlucht ze weg van huis om in Frankrijk een beter heenkomen te zoeken.

 • Het drama van het begaafde kind. A. Miller

  Het drama van het begaafde kind. A. Miller

  23/10/18.  Een dun maar intelligent psychologisch boekje van de hand van Alice Miller. Het boekje helpt ons bij onze zoektocht naar ons ware zelf. Het dwingt ons om een blik in het verleden te werpen. Een helaas vaak pijnlijk en lang proces dat uiteindelijk heel verhelderend kan werken.

 • Geschiedenis van de Russische literatuur./ Karel van het Reve.

  Geschiedenis van de Russische literatuur./ Karel van het Reve.

   23/10/18. Kritische geesten kunnen heel wat afdingen op dit boek, dat niet zozeer een geschiedenis van de Russische literatuur is als wel een portrettengalerij van de belangrijkste auteurs die Rusland in de negentiende eeuw heeft voortgebracht. Ook wemelde de eerste druk van de fouten en foutjes. Wie hierover blijft zeuren vergeet echter dat Van het Reve een van de beste Nederlandse schrijvers van na de oorlog was, die minstens even getalenteerd en geestig was als zijn roman-schrijvende broer. Een boek waar het lees- en schrijfpapier vanaf spat, en waardoor je gaat begrijpen waarom de negentiende eeuw geldt als de ‘gouden eeuw’ van de Russische literatuur.

 • Gekkenschemer ; Het stierenoffer ; De keisnijder van Fichtenwald / L. Ferron

  Gekkenschemer ; Het stierenoffer ; De keisnijder van Fichtenwald / L. Ferron

   21/10/18. Louis Ferron is vanaf het begin van zijn schrijverschap gefascineerd geweest door de Duitse cultuurgeschiedenis van het fin du siècle. tegen dit decor schildert hij, in een afwisselend laconieke en barokke stijl, de diep in de mens gelegen wortels van het kwaad, de hang naar het decadente, en de drijfveren tot oorlogsvoering. Zijn eerste romans, Gekkenschemer (1974), Het stierenoffer (1975) en De keisnijder van Fichtenwald (1977) vormen tezamen een trilogie waarin Ferron op een fabuleuze manier de grandeur en misère van het Duitse rijk belicht.

 • Het stadspaleis / G. Mak.

  Het stadspaleis / G. Mak.

   21/10/18. Zondag 7 juni 1652 maakte een ongekend felle brand in het oude middeleeuwse stadhuis van Amsterdam de weg vrij voor nieuwe tijden. Het 'ijslijck rattennest' werd vervangen door een gloednieuw gebouw van ongekende omvang en allure, een stadspaleis dat in alles de vreze voor God en Staat weerspiegelde, en de volmaakte ordening van Gods schepping.Geert Mak beschrijft hoe dit stadspaleis een koninklijk paleis werd en laat telkens het huidige gebouw spreken: de ingekraste namen op de celmuren, de teilen op de zolder tegen het binnendruppelende regenwater, de krakende vloeren's nachts, terwijl er niermand is.

 • Hoor ns stadsgedichten

  Hoor ns stadsgedichten

   21/10/18. Dichtwerken over Hoorn.

 • De Geschiedschrijver des Rijks en andere socialisten / J. Rogier

  De Geschiedschrijver des Rijks en andere socialisten / J. Rogier

   21/10/18. Artikelen over het werk van dr. L. de Jong over de Tweede Wereldoorlog en portretten van Nederlanders die in deze eeuw een rol speelden in de wereld van het denken en de politiek.

 • Amsterdam en omstreken foto's 1890-1903./ Jacob Olie

  Amsterdam en omstreken foto's 1890-1903./ Jacob Olie

   21/10/18. Jacob Olie (1834-1905), van huis uit bouwkundige, tekenaar en directeur van de eerste Amsterdamse Ambachtsschool, werd door zijn bevlogenheid voor de in de loop van de in de 19e eeuw (1839 Daguerre) uitgevonden fotografie en de sympathie voor zijn stad en haar bevolking de beeldend geschiedschrijver van zijn tijd. Uit de ongeveer 5000 glasplaatnegatieven die in het Amsterdamse Gemeentearchief zijn geconserveerd en bewaard gebleven, zijn reeds diverse boekpublicaties verschenen, waaraan nu een door Fred Schnidtt samengesteld exemplaar is toegevoegd. In zijn toelichting schetst deze de levensloop en fotografische activiteiten van Olie en hoe hij uit diens oeuvre een keuze heeft samengesteld van 82 exemplaren, ditmaal ook met beelden uit omliggende gemeenten: Abcoude, Ouderkerk, Monnikendam, Diewerdam, de Beemster en Bijlmerpolder in de jaren 1890-1903. De opnamen munten uit door een voortreffelijke techniek, beeldcompositie en vooral door een boeiende onderwerpkeuze, waardoor een imposant beeld ontstond van de bevolking in een karakteristiek milieu en bij een door de tijdssfeer bepaalde bedrijvigheid en levenswijze. Olie wordt gewaardeerd als een uitermate deskundig chroniqueur met oog voor sociale, architectonische en andere intrigerende aspecten van een samenleving rond 1900.(Biblion recensie, P.A. v.d. Ham)

 • Moet kunnen / Herman Pleij

  Moet kunnen / Herman Pleij

   20/10/18. Jarenlang waren vier Amsterdamse wereldmusea wegens verbouwing gesloten. Dat vond iedereen stom. Maar niemand kon er iets aan doen - 'daar ga ik niet over' is al eeuwenlang het motto van de BV Nederland. En ze zijn toch weer open? Nou dan. Toch is Nederland juist door gebrek aan leiderschap en zwak centraal bestuur al meer dan vijf eeuwen ongekend welvarend. De horizontale samenleving nodigt ieder uit het zijne van alles te zeggen, wat resulteert in een enorme ideeënrijkdom. We zijn ook uitermate bedreven geraakt in het bereiken van compromissen en draagvlakken. Maar spruiten zulke gedragsvormen vanzelf voort uit de nederzettingsgeschiedenis of zijn ze door ons gecreëerd? Het poldermodel komt toch niet uit de lucht vallen? En gaat het eigenlijk nog wel goed?

 • Johan Cruijff mijn verhaal

  Johan Cruijff mijn verhaal

   20/10/18. Voetbalkunstenaar Johan Cruijff is een icoon. Hij was misschien wel de beste speler aller tijden. De invloed van zijn speelstijl en voetbalfilosofie was en is groot. Hij is een held, een voorbeeld, een leermeester. Zowel voor- als tegenstanders luisterden geboeid als hij het woord nam, op zijn onnavolgbare wijze. Johan Cruijff is van ons allemaal en daardoor heeft iedereen zijn ‘eigen’ Johan: een mengeling van feit en fictie. Nu is dan het woord aan hemzelf, in deze meeslepende autobiografie. Hierin geeft hij zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven.

 • Plastic panda s / B. Haring

  Plastic panda s / B. Haring

   20/10/18. De natuur verdwijnt. Soorten sterven uit en iedere tien seconden wordt een stuk regenwoud ter grootte van een voetbalveld omgekapt. Dat voelt als een ramp, maar is het dat ook? Kan een wereld met slechts parken en landbouw bestaan? En zou het er plezierig zijn? Dit boek is een zoektocht naar de waarde van de natuur en haar verscheidenheid. Een realistisch maar ook optimistisch boek. Er verdwijnt van alles, maar er komt ook wat voor terug: gras tussen de stoeptegels en plastic speelgoedpanda s.

 • Piekeren./ A. Kerkhof

  Piekeren./ A. Kerkhof

   20/10/18. Wie heeft er niet een keer een slapeloze nacht gehad, waarin men alleen maar lag te piekeren en te woelen? We piekeren voornamelijk over alledaagse problemen: het halen van een rijbewijs, het bezoek aan de tandarts, moeilijkheden op het werk. We kunnen zelfs piekeren over het feit dat we piekeren – en daaruit kan een piekerstoornis ontstaan. Aan het praktijkgerichte oefenboek Piekeren ligt een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek ten grondslag. Het boek bestaat uit invuloefeningen die de piekeraar inzicht in de inhoud, de aard en de ernst van zijn gepieker geven. De scores geven aan in hoeverre men zijn doel heeft bereikt. Tweemaal per dag een kwartier oefenen in een periode van een maand is voldoende om de gebruiker daar te brengen waar hij moet zijn: het terugdringen van het piekeren en het onder controle krijgen van zijn gedachten.

 • Nederlands zilver Dutch silver / A. L. den Blaauwen

  Nederlands zilver Dutch silver / A. L. den Blaauwen

   20/10/18. Een tentoonstellingscatalogus van een tentoonstelling in 1979 over Nederlands zilver (1580-1830) in het Rijksmuseum te Amsterdam. Het boek bevat een inleiding over o.a. algemene stijlkenmerken in het tijdvak en regionale verschillen tussen de streken en de steden waar in Nederland zilver werd gemaakt. Een tweede inleiding gaat over zilversmeden en de verschillende merken waarmee zilver werd gekeurd. 168 goed gereproduceerde voorwerpen worden uitvoerig besproken. Deze voorwerpen vormen een goed overzicht van het behandelde tijdperk. Er is een biografie van de in de catalogus genoemde zilversmeden, een verklarende lijst van vaktermen, een zeer uitgebreide bibliografie en een index op persoonsnaam. De catalogus is tweetalig (nederlands en engels). Een zeer goed boek over dit onderwerp.(NBD|Biblion recensie, J.D. van Dam)

 • Gebruik je intuitie./ K.Harwig

  Gebruik je intuitie./ K.Harwig

   20/10/18. Voor ieder die nieuwsgierig is naar de potenties van een zesde zintuigEindelijk een boek over het verschijnsel intu e met 'beide benen op de grond'. Een handleiding om de eigen (boven) natuurlijke gaven te verkennen op hun nut in de praktijk. 'Het is mijn bedoeling een methode aan te reiken waarin je logische en intu eve vermogens met elkaar leren samenwerken.'Kathryn Harwig schrijft vanuit haar eigen ervaring. Ze beschouwt intu eve begaafdheid als een talent, zoals voor pianospelen. 'Net als bij muzikaal talent ligt de sleutel in het oefenen van deze gaven. Het geheim is toewijding, het ontdekken en leren van de regels, en oefenen, oefenen, oefenen.'Dit boek is te gebruiken voor een snelle ori atie, maar ook als een introductiecursus. In heldere bewoordingen schetst Kathryn Harwig 26 verschillende facetten van intu e, zoals luisteren naar je lichaam, letten op tekens, dromen interpreteren, aura's zien en energievelden voelen. Ze laat je stap voor stap je eigen talenten ontdekken en laat zien hoe je je intu eve gaven kunt benutten.

 • Kroniek van Hoorn./ J. Plekker & R. Resoort.

  Kroniek van Hoorn./ J. Plekker & R. Resoort.

   20/10/18. Vert. op basis van de derde druk uit 1648 door Jan Plekker en Rob Resoort.Uitg. ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Vereniging Oud Hoorn.

 • Kijk op natuur / E. O. Wilson

  Kijk op natuur / E. O. Wilson

   19/10/18. Wilson is één van de belangrijkste grondleggers van het moderne ecologisch en gedragsbiologisch onderzoek. Daarnaast is hij bijzonder succesvol in het populariseren van biologische theorieën. Twee keer heeft hij de Pulitzer Prize ontvangen voor populair wetenschappelijke boeken. 'Kijk op de natuur' is net als 'Biophilia' (Harvard, 1984) een bundel verhalen over grote onderwerpen in de biologie, zoals altruïsme, agressie en cultuur. De rode draad is een evolutionaire kijk op gedrag van mens en dier. Bijna alle verhalen in 'Kijk op de natuur' zijn eerder verschenen in onder meer populaire en wetenschappelijke tijdschriften. Hoewel Wilson heeft getracht ze op elkaar af te stemmen, blijft een duidelijke diversiteit aan stijlen aanwezig. Echter, de heldere manier van schrijven, de rake uitleg van biologische fenomenen en het brede scala aan fascinerende voorbeelden, maken dat deze verhalenbundel door een zeer breed biologisch geïnteresseerd publiek gelezen zal worden.(Biblion recensie, Pieternella Luttikhuizen.)

 • De eeuwige terugkeer van het fascisme./ Rob Riemen

  De eeuwige terugkeer van het fascisme./ Rob Riemen

   19/10/18. 'Geert Wilders en zijn beweging zijn het prototype van hedendaags fascisme. En daarmee zijn zij niets anders dan de logische politieke consequentie van een maatschappij waar wij allen verantwoordelijk voor zijn. Dit hedendaags fascisme is opnieuw het gevolg van politieke partijen die hun eigen gedachtegoed verloochenen, intellectuelen die een gemakzuchtig nihilisme cultiveren, universiteiten die deze naam niet waardig zijn, de geldzucht van de zakenwereld en de massamedia die liever de buikspreker van dan een kritische spiegel voor het volk zijn. Dit zijn de gecorrumpeerde elites die de geestelijke leegte cultiveren waarin het fascisme weer groot kan worden.

 • De profeet Jakob Lorber / Kurt Eggenstein

  De profeet Jakob Lorber / Kurt Eggenstein

   19/10/18. Openbaringen van de Oostenrijkse kunstenaar (1800-1864).

 • De macht van hypnose. / H. Holzer.

  De macht van hypnose. / H. Holzer.

   19/10/18. Beschrijving van de technieken en toepassingsmogelijkheden van hypnose.

 • Cornelis Corneliszoon van Uitgeest./ H. Bonke o.a.

  Cornelis Corneliszoon van Uitgeest./ H. Bonke o.a.

   19/10/18. In 1594 ontwikkelt Cornelis Corneliszoon een molen die op mechanische wijze hout zaagt. Zijn uitvinding maakt het mogelijk om in korte tijd grote hoeveelheden boomstammen te verwerken tot balken en planken. Het zagen met behulp van windkracht is niet alleen goedkoper en dertig keer sneller dan het tijdrovende en vermoeiende handzagen. Zijn vinding voorziet ook in de groeiende behoefte aan bouwmaterialen voor pakhuizen en de Oost-Indiëvaarders.De opkomst van de houtzaagmolen en andere industriemolens leidt dan ook tot ongekende bloei van de scheepsbouw langs de Zaan. Hier ontstaat in de 17e eeuw het eerste industriegebied ter wereld. En de VOC-vloot brengt de economie van de Republiek der Verenigde Nederlanden de wind in de zeilen. Een ontwikkeling die ook nu nog van grote betekenis is.Dit echte lees- en kijkboek brengt een hommage aan de bijzondere maar onderbelicht gebleven Cornelis Corneliszoon en zijn uitvindingen.

 • Delfts aardewerk /C. Lahaussois

  Delfts aardewerk /C. Lahaussois

   18/10/18. In de 17de eeuw had het in Delft geproduceerde Hollands porceleyn in heel Noord-Europa een buitengewoon succes. Het was even verfijnd en schitterend als zijn Aziatische modellen, die de Verenigde Oost-Indische Compagnie uit het Verre Oosten naar Europa verscheepte. De Delftse aardewerkproducenten ontwikkelden vanaf omstreeks 1620 een eigen recept om het oosters porselein naar de kroon te steken.

 • The North American Indian.

  The North American Indian.

   18/10/18. Unique photographic record of more than 80 American Indian tribes, their traditions and customs.

 • Emile / Jean-Jacques Rousseau

  Emile / Jean-Jacques Rousseau

   18/10/18. Als een denkbeeldige, ideale pedagoog die een jonge, door de cultuur onbedorven mens begeleidt op de weg naar volwassenheid, verwoordt de Franse schrijver (1712-1778) zijn opvoedkundige ideeën.

 • Marianne Vaatstra. / S. Vuyk

  Marianne Vaatstra. / S. Vuyk

   18./10/18.De feiten zijn bekend: in de nacht van 30 april op 1 mei 1999 wordt de zestienjarige Marianne Vaatstra verkracht en vermoord. Ruim dertien jaar later wordt Jasper S. aangehouden en bekent hij de misdaad aan de politie. Wat maakte de familie al die tijd door? Hoe zwaar drukte het aanvankelijk zo omstreden rechercheonderzoek op het gezin? Wat waren de gevolgen van de jarenlange onzekerheid? Was Jasper S. ook ontmaskerd als de zoektocht van de familie - onder leiding van vader Bauke - was gestaakt?

 • Adriaen de Vries 1556-1626. / F. Scholten o.a.

  Adriaen de Vries 1556-1626. / F. Scholten o.a.

   18/10/18. Dat een van de grootste Europese beeldhouwers de Nederlander Adriaen de Vries is, is velen niet bekend. Adriaen de Vries werd in 's-Gravenhage geboren omstreeks 1556, maar hij verbleef het grootste deel van zijn leven in het buitenland. Hij werkte onder meer in Florence, Milaan, Turijn, Augsburg en Praag. Tot zijn opdrachtgevers behoorden keizer Rudolf II, de Deense koning Christiaan IV en verschillende Duitse vorsten. Befaamd was Adriaen de Vries om zijn beelden in brons; monumentale ensembles als fonteinen, naast kleine beeldjes voor verzamellaarskabinetten. Door zijn eigenzinnige stijl en zijn groot gevoel voor compositie geldt hij als een belangrijk wegbereider van de Barok. Aan het boek wordt meegewerkt door een aantal vooraanstaande Europese en Amerikaanse kunsthistorici. Nieuw technisch en historisch onderzoek wordt hier gepresenteerd naast optimale illustraties van bijna vijftig beelden.

 • Het snoodste land waar God ooit kwam./ J. de Bruin

  Het snoodste land waar God ooit kwam./ J. de Bruin

   17/10/18. Over de waterhuishouding van Obdam en Hensbroek is in het verleden veel te doen geweest. Dit komt vooral door hun kwetsbare ligging tussen de Heerhugowaard en de Wogmeer.

 • Mijn contacten met een andere wereld. / A. E. Post-Uitenweer.

  Mijn contacten met een andere wereld. / A. E. Post-Uitenweer.

   17/10/18. Verslag van spiritistische seances, zonder commentaar of wetenschappelijke bespiegelingen.

 • Het Kosmische Energieveld. / D.P. Lapierre

  Het Kosmische Energieveld. / D.P. Lapierre

   17/10/18. De mens is een energetisch wezen, ingebed in het grote kosmische netwerk, en ontvanger en zender van energie tegelijk. Het kosmische energieveld is het eerste boek dat deze samenhang tussen mens en kosmos in kaart brengt en mogelijkheden aandraagt om onze afstemming op de kosmos te optimaliseren. Peggy Dubro heeft een methode voor het in balans brengen van het menselijk energieveld ontwikkeld, het EMF (elektromagnetisch veld) Balanceringswerk. Deze techniek helpt ons ons hoogste potentieel te realiseren door ons energieveld af te stemmen op het kosmische energiepotentieel. David Lapierre beschrijft de natuurwetenschappelijke achtergronden van deze kalibreringstechniek en geeft een natuurkundige verklaring voor de werkzaamheid van energetische genezingstechnieken.