Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • Lof der onzin / B. Post.

  Lof der onzin / B. Post.

   24/1/19. Onzin wordt vaak gezien als een storend bijproduct bij werkzaamheden die op zich verstandig, nuttig en opbouwend mogen worden geacht. Onzin zou een ongelukkig gevolg zijn van domheid, onbegrip, versprekingen, misverstanden, geestelijke afwezigheid en pedanterie. Niets is evenwel minder waar volgens de Nederlandse socioloog en encyclopedist Bruno Post, die zijn leven in dienst heeft gesteld van onzin-onderzoek. Onzin vormt juist het toppunt van het menselijk kunnen. 'Het vermogen om ons te vergissen is veel imposanter dan het vermogen achter de waarheid te komen. Dat laatste doen alle planten en dieren ook. Alleen wij mensen zijn in staat de plank finaal mis te slaan.

 • As in tas / Jelle Brandt Corstius.

  As in tas / Jelle Brandt Corstius.

   24/1/19. Twee verhalen in keerdruk: het verslag van Jelle Brandt Corstius van zijn fietstocht naar de Middellandse Zee om de as van zijn vader daar te verstrooien ende zoektocht van Marjolijn van Heemstra naar het ware verhaal van het brein achter een aanslag op drie 'foute Nederlanders' in 1946.

 • Een rebelle aan de Vecht. / W. A. Braasem.

  Een rebelle aan de Vecht. / W. A. Braasem.

   24/1/19. Studie over het leven en werk van o.a. Isabella Agneta Elisabeth de Charrière-van Tuyll van Serooskerken ; 1740-1805).

 • Leven zonder olie / A. Bakas R. Creemers.

  Leven zonder olie / A. Bakas R. Creemers.

   24/1/19.Ons leven is sterk afhankelijk van olie en gas. Honderd jaar geleden reisden we nog 8 kilometer per jaar, nu 20.000 kilometer per jaar, vliegen niet meegerekend. Olie vormt ook de grondstof van plastics, kunstmest, verf, zeep: zelfs je mobiele telefoon, computer of balpen is gemaakt van een olieproduct. Olie zorgt ervoor dat lampen thuis, in winkels en kantoren branden, dat verwarming en airco het doen, dat tv en computer werken en dat we warm water hebben. Mooi, maar de nadelen van olie-economie worden steeds meer zichtbaar. We zijn afhankelijk geworden van enge regimes, via olie financieren we (in) direct terrorisme en we brengen de natuur schade toe. Het bewustzijn dat de olieverslaving beëindigd moet worden, voor de olie op is, groeit.

 • De natuur als ontwerper / G. C. Williams

  De natuur als ontwerper / G. C. Williams

   24/1/19. Dit deel in de Science Master-serie stelt uitvindingen en ontwerpen van de mens, zoals de cameralens of de vishaak, tegenover ontwerpen in de natuur, zoals het oog en de hand. Wat is precies het verband tussen zulke natuurlijke ontwerpen en de doelmatigheid die de evolutietheorie veronderstelt? De inzichten van professor George C. Williams hebben onder meer diepgaande gevolgen voor onze kijk op het verband tussen evolutie, ethiek en racisme.

 • Lekker... Chinezen thuis / Kwee Siok Lan.

  Lekker... Chinezen thuis / Kwee Siok Lan.

   24/1/19. Originele recepten uit de Chinees-Indische keuken.

 • Dromen / C. G. Jung

  Dromen / C. G. Jung

   24/1/19. Vijf verhandelingen die de ontwikkeling van Jungs denken over de droomproblematiek volgen, vanaf de tijd dat hij met Freud samenwerkte. De beide eerste hoofdstukken, 'De Droomanalyse' en 'Dromen en getallensymboliek' (resp. uit 1909 en 1910) sluiten dan ook geheel aan op de ideeën van Freud. In de drie andere (1928-1945) komen Jungs eigen inzichten duidelijk naar voren.

 • Haal meer uit je hersenen / M. Tigchelaar

  Haal meer uit je hersenen / M. Tigchelaar

   24/1/19. Hoe kun je een boek in de helft van de tijd lezen, maar met een beter tekstbegrip? Hoe kun je meer onthouden, en je hersenen tegelijkertijd rust gunnen? En hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je geconcentreerd blijft tijdens het opnemen en verwerken van informatie? Kortom, hoe verbeter je de werking van je hersenen? In Haal meer uit je hersenen zoekt Mark Tigchelaar de grenzen van de hersencapaciteit op en laat hij zien hoe je je hersenen optimaal kunt laten functioneren. Op een toegankelijke manier beschrijft Tigchelaar de resultaten van wetenschappelijk onderzoek en transponeert hij deze naar de praktijk. Haal meer uit je hersenen is een informatief, inventief en baanbrekend handboek voor iedereen die meer uit zijn hersenen wil halen. Mark Tigchelaar studeerde psychologie, is breinexpert, geeft veel trainingen over deze onderwerpen en is daarnaast betrokken bij verschillende tv-programma's over het brein.

 • Het lichaam liegt nooit / T. Troost.

  Het lichaam liegt nooit / T. Troost.

   24/1/19. De bekende haptonoom vertelt over zijn leven en werk.Wij zijn ons vermogen om werkelijk te voelen voor een belangrijk deel kwijt geraakt. Haptonomie is de wetenschap van het gevoel en daarin werd ontdekt dat er bijzondere therapeutische mogelijkheden zijn. Wie in staat is goed met z'n gevoel om te gaan is opgewassen tegen allerlei ongemakken die het leven voor iedereen in petto heeft.

 • De Drie Juwelen / H. F. de Wit

  De Drie Juwelen / H. F. de Wit

   23/1/19. De Boeddha, de dharma en de sangha vormen samen de drie juwelen die het boeddhisme kernmerken als levende traditie. Waar de drie juwelen voor staan en hoe we ons ermee kunnen verbinden, is het centrale thema van dit boek.

 • Arthur koning van een nieuwe wereld / Huub Oosterhuis.

  Arthur koning van een nieuwe wereld / Huub Oosterhuis.

   23/1/19. Koning Arthur; de ridders van de Tafelronde; de zoektocht naar de Graal. Bijna iedereen heeft ooit wel iets van dat verhaal opgevangen. En de overspelige liefde tussen Arthurs vrouw Guinevere en zijn vriend Lancelot is een in honderden romans en films gevarieerd thema. De mondelinge verhalen over de Keltische Koning Arthur uit de vijfde eeuw werden in de middeleeuws n door talloze dichters uit heel Europa op schrift gesteld. Dit gebeurt tot op de dag van vandaag.

 • De ridders van de ronde keukentafel / M. Tijsmans

  De ridders van de ronde keukentafel / M. Tijsmans

   23/1/19. Het was de zomer van de grote droogte... Het was de zomer van de hoop en het zwaard... Het was de zomer van Arthur... In het land Brittanni trekt koning Uther ten strijde tegen de Saksen. De kinderen van Britanni worden in veiligheid gebracht in het afgelegen kasteel Camelot. De achterhoede van het koninklijke leger zal weldra komen om hen te beschermen. Maar de soldaten komen niet... Gwynevere, Lancelot, Tristan, Isolde, Arthur en nog zovele anderen spelen allemaal hun rol in De ridders van de ronde keukentafel. Dit nieuwe boek van topauteur Mark Tijsmans is weer een sterk verhaal. Heel vaak om te lachen, soms ernstig en hier en daar een beetje droevig ook. Maar vooral heel speciaal. Want alle hoofdrolspelers in dit verhaal zijn kinderen. En ze zijn alleen... Mark Tijsmans, bekend als acteur en musicalzanger, heeft in het schrijven zijn tweede natuur gevonden.

 • Niet zeuren, aftekenen die kist. / C. van Boekel

  Niet zeuren, aftekenen die kist. / C. van Boekel

   23/1/19. Als geboren handelsreiziger bracht Cock van Boekel een groot deel van zijn leven door in de passagierscabines van vliegtuigen. Maar vliegtuigen spelen ook een heel andere rol in zijn leven. Als directeur van een bedrijf dat zich onder andere bezighoudt met het slopen van vliegtuigen, heeft Van Boekel inmiddels heel wat afgedankte en gecrashte kisten voorbij zien komen. Daardoor kwam hij niet alleen veel te weten over de toestellen en gevaarlijke stoffen, maar ook over het doen en laten van vliegtuigbouwers en luchtvaartmaatschappijen.Het verhaal dat de Bijlmer-enquêtecommissie niet wilde horen.

 • Frankrijktrilogie./ Bart van Loo

  Frankrijktrilogie./ Bart van Loo

   23/1/19. In duizend-en-enige bladzijden bezingt de francofiele wervelwind Bart Van Loo zijn liefde voor de Franse cultuur; hij reisde achtereenvolgens zijn Franse literaire helden achterna, verdiepte zich in de culinaire schatten van het land en nam de eeuwenoude erotische traditie onder de loep. Die zoektocht leverde drie weergaloze boeken op die in deze pocket bijeen zijn gebracht. Perfect leesvoer voor een broeierige zomer.

 • Sporen aan de hemel; Deel. III / A. A. Jansen

  Sporen aan de hemel; Deel. III / A. A. Jansen

   22/1/19. Beschrijving van de strijd tussen de Amerikaanse en Duitse luchtmacht boven Nederland.

 • De wijsheid van de heks / R. Beth.

  De wijsheid van de heks / R. Beth.

   22/1/19. Op dezelfde intieme en eigenzinnige wijze als in Brieven van een heks vertelt Rae Beth over de manier waarop zij spiritualiteit ervaart. Ze blijft hierin praktisch en geeft beginnende heksen tips en aanwijzingen voor het gebruik van magie of de omgang met magische (natuur)wezens.De hekserij van Beth is onconventioneel, puur, en gaat recht naar het hart. Niet voor niets is De wijsheid van de heks het boek dat de Pagan Federation ' de erkende vereniging van Heksen in Nederland ' iedereen aanraadt die geïnteresseerd is in hekserij. Voor iedereen die zich een heks voelt, maar nog geen instructie heeft gehad; voor de heks in elke vrouw ' of man.

 • Aura's lezen en beïnvloeden / S. G. Shumsky

  Aura's lezen en beïnvloeden / S. G. Shumsky

   22/1/19. Een verlichtend boek vol prikkelende ideeën en een leerzame en verbazingwekkende reis in de wereld van de menselijke energie. Een baanbrekend handboek over het menselijk energieveld met vele praktische oefeningen.

 • Zelf de toekomst leren voorspellen /C. Eason

  Zelf de toekomst leren voorspellen /C. Eason

   22/1/19. Dit boek bevat praktische stap-voor-stapinstructies over het gebruik van tarot- en speelkaarten, de I-tjing, runen, kristallen, pendels, handleeskunde en numerologie.

 • Zwerfster in Frankrijk / A. Jonkman

  Zwerfster in Frankrijk / A. Jonkman

   22/1/19.Ada en Renaud leven als zwervers in Narbonne. Beiden zijn ze in de dertig, zij een Nederlandse vrouw, hij een Franse man. Ze slapen in een oude verlaten villa buiten de stad en voeren een harde strijd tegen honger en winterse kou. Terwijl Renaud op zoek gaat naar eten, kleren en spullen die ze kunnen verkopen, bedelt Ada iedere dag bij het postkantoor. Ze hebben alleen elkaar en hun kameraden van de straat. Door een plotseling bedelverbod worden hun omstandigheden echt erbarmelijk en moeten ze een andere manier vinden om hun kostje bij elkaar te scharrelen. Uiteindelijk verlaten Ada en Renaud Narbonne met de buit van een inbraak. Van dat geld kopen ze een oude auto waarmee ze de bergen intrekken. Ze voelen zich bijna verraders die van het ene kamp overlopen naar het andere. Als het voorjaar aanbreekt, vinden ze betaald werk op het land en kunnen ze een boerderijtje huren.

 • Tussen wens en werkelijkheid / G. van Dee o.a.

  Tussen wens en werkelijkheid / G. van Dee o.a.

   22/1/19. Het bepalen van de strategie voor een onderneming vertoont sterke gelijkenis met het zeilen van een zee zeilwedstrijd. Er moet een duidelijk doel zijn, een hechte, capabele en gedisciplineerde bemanning, groot tactisch inzicht, een goed schip en ten slotte een besluitvaardige en inspirerende kapitein. Het gaat daarbij niet alleen om denken, maar ook om doen, ofwel initiëren, analyseren, beslissen en implementeren. De auteurs laten zien hoe dat in zijn werk gaat en onderbouwen dit met praktijkvoorbeelden. In iedere case wordt geanalyseerd voor welk strategisch dilemma men stond en hoe men de koers heeft bepaald en geïmplementeerd.

 • Türkiye-Hollanda belgesel dostluk simgesi.

  Türkiye-Hollanda belgesel dostluk simgesi.

   21/1/19. Tweetalig boek met algemene informatie over heden en verleden van de relatie tussen Turkije en Nederland.

 • Vrouwen in mannenkleren / R. Dekker & L. van de Pol

  Vrouwen in mannenkleren / R. Dekker & L. van de Pol

   21/1/19. Studie naar 120 vrouwen die tussen 1500 en 1800 in Noordwest-Europa als man leefden.

 • Het slapende leger / M. Koerkamp o.a.

  Het slapende leger / M. Koerkamp o.a.

   21/1/19. In Het slapende leger gaan de auteurs op zoek naar de drijfveren van jonge moslims die bereid zijn te vechten in een heilige oorlog, de jihad. Ze spreken diverse deskundigen, maar vooral talloze geradicaliseerde jongeren en hun familieleden, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse, tot de islam bekeerde schoonmoeder van Samir A. en Celestina, de stiefdochter van Abu Khaled, de vermeende leider van de Hofstadgroep.De journalistes bezoeken islamitische 'getto's' en omstreden moskeeën in Den Haag, Amsterdam en Eindhoven en worden, op zoek naar de achtergrond van de Hofstadgroep, gearresteerd door de Marokkaanse Mukhabaraat in het Rif-gebergte. Om te achterhalen wat er leeft onder extreem radicale moslimjongeren, gaan zij diverse keren undercover, hun blonden lokken weggestopt onder een niqaab. Zonder een oordeel te vellen, beschrijven Sanne en Marije van binnenuit hoe leeftijdsgenoten hun eigen toekomst en de toekomst van Nederland zien en ontrafelen ze het systeem van de zogenaamde 'ronselaars'.

 • Over lef gesproken / F. de Kriuif.

  Over lef gesproken / F. de Kriuif.

   21/1/19. In de zomer van 1966 vond in Ede een zowel voor Nederlandse als internationale begrippen unieke gebeurtenis plaats. Een aantal soldaten, ontevreden met de dagelijkse gang van zaken in de Nederlandse krijgsmacht, richtte een belangenvereniging voor soldaten op; de nog steeds bestaande VVDM. Dit jubileumboek geeft een beeld van 25 jaar VVDM en laat onder meer zien wat er dankzij de VVDM in die periode binnen het Nederlandse leger is veranderd (afschaffing van de groetplicht, vrije haardracht, verhoging van de wedde etc.). Het boek beschrijft op chronologische wijze de geschiedenis van de VVDM - van een door het kader soms gedoogde, soms tegengewerkte belangenvereniging die op ludieke wijze misstanden aan de kaak stelt, tot een echte vakbond die niet schuwt politieke keuzes te maken. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een dubbelinterview: actieve bestuursleden van de VVDM en vertegenwoordigers van de top van het Ministerie van Defensie (vaak ministers) blikken terug op de activiteiten van de VVDM. Het boek bevat zwart-witte illustraties, alsmede een voorwoord van Jan Wolkers.(Biblion recensie, Bert Bomert.)

 • Tussen aanpassing en verzet./ C. Wijers o.a.

  Tussen aanpassing en verzet./ C. Wijers o.a.

   21/1/19. Centraal staat dat gedeelte van de Nederlandse vrouwengeschiedenis dat medebepalend is geweest voor de huidige samenleving. Hoofdstukken met historische overzichten worden afgewisseld met levensbeschrijvingen van individuele vrouwen. Daarnaast zorgen bronnenfragmenten, tekstuele en illustratieve, en de in de tekst verweven illustraties voor een functionele aanvulling en een prettige onderbreking. Het boek kan bij uitstek gebruikt worden als verdiepingsstof bij het Nederlandse deel van het eindexamen in 1990. Een apart onderwijskatern met vragen en opdrachten voor direct gebruik in de klas is toegevoegd. Voor alle andere geïnteresseerden is het een wetenswaardig en goed toegankelijk boek. Bevat literatuurverwijzingen in noten.(NBD|Biblion recensie, Beitj van Ek.)

 • Tip culinair

  Tip culinair

   21/1/19. Het tijdschrift TIP Culinair is al 25 jaar toonaangevend op het gebied van koken en culinair genieten in Nederland. Een goede gelegenheid om een kookboek samen te stellen dat terugblikt op deze jaren.TIP Culinair, het beste uit 25 jaar, bevat meer dan 500 verrukkelijke recepten uit alle windstreken, recepten die de afgelopen 25 jaar in het tijdschrift TIP Culinair gepubliceerd zijn en nog steeds in deze tijd passen.Het boek is ingedeeld in tien hoofdstukken waarin alle aspecten van lekker eten aan bod komen. Snelle en eenvoudig te bereiden gerechten worden afgewisseld met gerechten die iets bewerkelijker zijn. De recepten zijn getest in de eigen TIP Culinair keuken en door de duidelijke stap voor stap beschrijving zijn alle gerechten goed te maken.TIP Culinair, het beste uit 25 jaar is een inspirerend en verrassend boek om lekker in te lezen en elke dag iets anders uit te koken.

 • De grote sagen van de donkere middeleeuwen / J. ter Haar.

  De grote sagen van de donkere middeleeuwen / J. ter Haar.

   19/1/19. In dit boek is getracht de strevende, duldende, handelende mens van vroeger weer te geven voor deze tijd. Want zolang de mens leeft zonder zijn verleden te kennen, zweeft hij gevaarlijk doelloos naar de toekomst.

 • Walam Olum./ J. Kaspersma

  Walam Olum./ J. Kaspersma

   19/1/19. Het enig overgebleven boekwerk van Indianen ten noorden van Mexico, danken we aan de Walam Olum.

 • Jnana Yoga / Swami Vivekananda

  Jnana Yoga / Swami Vivekananda

   19/1/19. Jnana Yoga is de weg naar kennis.

 • De Kabbala ontcijferd. / J. Berenson-Perkins.

  De Kabbala ontcijferd. / J. Berenson-Perkins.

  19/1/19.  De kabbala is een esoterische mystieke stroming binnen het jodendom. Hoewel er volgens sommige wetenschapsbeoefenaars al enkele sporen zijn aan te wijzen rond het begin van onze jaartelling, komt deze stroming pas vooral in de Middeleeuwen tot ontwikkeling; eerst in Zuid-Frankrijk (Provence) en Spanje en vervolgens in Palestina (Safed). Bepaalde richtingen binnen de kabbala zijn vaak zeer omstreden genoemd. In deze uitgave probeert de joodse auteur in een gemakkelijk leesbare stijl enkele hoofdlijnen, symbolen en kernthema's te beschrijven. Ook komen de geschiedenis van de kabbala alsmede enkele belangrijke personen summier ter sprake, aangevuld met raakvlakken uit andere esoterische stromingen, met het doel de lezer uit te nodigen middels oefeningen zelf thuis te geraken in de kabbala.