Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • De onderkant van Nederland / E. van Ginkel

  De onderkant van Nederland / E. van Ginkel

   23/1/18. Een boek voor de jeugd, waarin de natuurlijke belangstelling voor archeologie wordt gestimuleerd.Rijk geïllustreerd in kleur.

 • ABC van de bijbel

  ABC van de bijbel

   23/1/18. Deze publikatie van Reader's Digest is in de eerste plaats bedoeld om informatie te geven. Dat gebeurt aan de hand van ruim 400 vragen en antwoorden, meer dan 100 achtergrondverhalen en zeker 300 overwegend kleurenillustraties. Zo is een schitterend en vooral boeiend lees- en kijkboek ontstaan, dat uitleg en achtergrondinformatie geeft over de (wereld van de) bijbel, met verwijzingen - in de kantlijnen - naar de vindplaats van de gebruikte bijbelcitaten. Het laatste van de acht hoofdstukken gaat in op zaken als de oorsprong van de bijbel, de geschiedenis en canon, de bijbelverspreiding, de bijbel en de kunst enz. Het gaat vooral om globale kennis voor een breed publiek, en in dat opzicht mag het werk zeker geslaagd heten.(Biblion recensie, Ds. Jenno Sijtsma.)

 • Republiek van rivaliteiten. / P. de Rooy.

  Republiek van rivaliteiten. / P. de Rooy.

   23/1/18. Een historisch overzicht van de moderne geschiedenis van Nederland.

 • Jaap Mooy / M. van Beek

  Jaap Mooy / M. van Beek

   23/1/18. Met veel illustraties in kleur en zwart/wit.

 • Max Doerner schilderkunst.

  Max Doerner schilderkunst.

   23/1/18. Dit boek is voor iedereen die zich hoogste niveau met schilderkunst bezighoudt.

 • Oud-Utrecht in ansichtkaarten / A. J. de Graaf

  Oud-Utrecht in ansichtkaarten / A. J. de Graaf

   23/1/18. Op elke pagina's een historische afbeelding met korte informatieve teksten.

 • Spirituele crises / F. vde Waard

  Spirituele crises / F. vde Waard

   23/1/18. De Amerikaanse comedienne Lily Tomlin stelde ooit verwonderd vast dat we het bidden noemen als iemand tegen God praat, en schizofrenie als God iets terugzegt. In dit boek komen mensen aan het woord over innerlijke ervaringen waarin zij zichzelf en de wereld z— anders beleefden, dat zij dachten gek te worden. Ervaringen van existentiele leegtes, hoogtes en dieptes en stiltes, van pure energie, liefde en angst, eenheid en chaos. Betekenis vonden zij daarvoor niet bij wetenschap of religie; de traditionele maatstaven van normaliteit en moraliteit brachten hen niet verder dan gekte en ketterij. Noodgedwongen leerden zij koersen op een soort innerlijk kompas, en begonnen zij onconventionele hulpbronnen aan te boren. Daarmee kreeg hun ervaring per saldo de diepte en dynamiek van een geestelijke transformatie die zij niet hadden willen missen.

 • De genezende kracht van water en edelstenen / M. Gieger & J. Goebel

  De genezende kracht van water en edelstenen / M. Gieger & J. Goebel

   23/1/18. Sardonyx-water tegen oorontsteking, chrysopraas-water om te ontgiften en ontslakken, smaragd-water bij ontstekingen en aquamarijn-water bij allergie. Dit zijn enkele voorbeelden van de heilzame werking van water waaraan edelstenen hun kracht hebben afgegeven. Deze traditie bestaat al eeuwenlang, maar doet in deze moderne tijd weer opgeld – mede dankzij het wateronderzoek van Masaru Emoto, waardoor de genezende werkingen nu ook kunnen worden verklaard.

 • Oude gedichten / Jean Pierre Rawie.

  Oude gedichten / Jean Pierre Rawie.

   23/1/18. Alle gedichten uit de bundels: Het meisje en de dood [1979] & Intensive care [1982] & Kwade trouw [1986] & Liederen in opdracht & Vertalingen.

 • Het ontsnapte land / G. Mak.

  Het ontsnapte land / G. Mak.

   23/1/18.Een oude man droomt in zijn laatste maanden over de eerste reis, van Schiedam naar Zaandam en terug, die hij in de zomer van 1912 als jongen maakte met zijn oom, een beurtschipper. Het is een droom over stille geluiden in een ernstig landschap, met polders, kleine huizen en zwartgeteerde schuren.

 • Gaade's teken en schilderboek / B. W. Jaxtheimer

  Gaade's teken en schilderboek / B. W. Jaxtheimer

   22/1/18. Dit boek is een uitstekend hulpmiddel om de vele mogelijkheden van zelfexpressie te ontdekken. Een wegwijzer voor de beginner en gevorderde en vakman. Probleemoplossend voor je werk tijdens of na het werk.

 • Sculptural ceramics / I. Gregory

  Sculptural ceramics / I. Gregory

   22/1/18. Provides a brief overview of the history of clay figure work, discusses essential materials and techniques for sculptural ceramics, and includes a survey of current work in the field.

 • Satierik. Erik Satie / O. Volta

  Satierik. Erik Satie / O. Volta

   22/1/18. Éric Alfred Leslie Satie (artiestennaam: Erik Satie) (Honfleur, 17 mei 1866 – Parijs, 1 juli 1925) was een Franse componist en pianist. Satie leidde het leven van een bohemien en was maatschappelijk een buitenstaander. Hij werd gezien als een kolderieke zonderling en provocateur. Zijn oeuvre, dat vooral uit piano- en toneelwerken bestaat, raakte na zijn dood in de vergetelheid. Niettemin oefende hij tijdens zijn leven invloed uit op andere componisten zoals Claude Debussy, Maurice Ravel, Darius Milhaud, Edgard Varèse en Francis Poulenc, en later ook op John Cage. De Amerikaan Cage was het ook die in de jaren 40 op de moderniteit van Satie wees en daarmee de aanzet gaf voor een nieuwe receptie van Saties werken.

 • Zelf schilderen en tekenen / J. Allen

  Zelf schilderen en tekenen / J. Allen

   22/1/18. Observeren, compositie, schetsen, kleurgebruik, olieverf- en waterverftechnieken en de afwerking.

 • Sterren , mensen en kruiden / M. Uyldert.

  Sterren , mensen en kruiden / M. Uyldert.

   21/1/18. In Sterren mensen kruiden zijn vanuit de astrologie zowel de kruiden als de bij de planeten behorende ziekten of symptomen ingedeeld. Het geeft op eenvoudige wijze inzicht in de kosmische ordening en in het praktische gebruik van inheemse geneeskruiden. Elk schepsel is onderhevig aan trillingen die door de sterren worden uitgezonden en ieder type heeft een bijzondere gevoeligheid voor bepaalde planeten; zo zullen bijvoorbeeld Venus- of Mars-typen onder ons gevoeliger zijn voor plaatsen en kruiden die ook onder deze planeten vallen. Een geneeskrachtig kruid groeit vrijwel altijd in de buurt van iemand die juist dit kruid nodig heeft; tuinbezitters zouden er daarom goed aan doen een deel van hun tuin over te laten aan de kosmische orde waardoor het geneeskrachtige kruid binnen handbereik aanwezig is en gebruikt kan worden als een kwaal zich voordoet.Sterren mensen kruiden is voorzien van uitgebreide registers wat het gebruik van dit boek overzichtelijk en eenvoudig maakt.

 • Wie ben jij in deze wereld./ A. Bos

  Wie ben jij in deze wereld./ A. Bos

   21/1/8. "Wie Ben Jij In Deze Wereld" is een greep naar jezelf via filosofie, neurowetenschappen en het bovennatuurlijke.Ons bewustzijn; wat weten we ervan? Wat maakt ons wie we zijn?En hoe kunnen we de kwaliteit van ons leven verbeteren? Dit boek gaat over jouzelf. Het geeft een overzicht van wat we weten over ons bestaan en onze waarneming. Ons "wezen"! Vanuit onze maatschappij ontstaat steeds meer belangstelling voor wie wij eigenlijk zijn, waar we vandaan komen en wat onze missie in dit leven is. Een belangrijk onderdeel hiervan vormt de kennis die we hebben van onszelf en ons bewustzijn. Zelfkennis kan bovendien de kwaliteit van ons leven verbeteren. Dit boek is een bescheiden bijdrage tot een verdieping van de kennis over jezelf.

 • Achter de rug / Jan-Simon Minkema

  Achter de rug / Jan-Simon Minkema

   21/1/18. De auteur (1950) is acteur, cabaretier, dichter, maker van (lied)teksten en verhalen en kinderboekenschrijver. Hij kijkt hier in een bloemlezing van zijn gedichten en korte verhalen terug op zijn verleden, op dat wat achter de rug is. De gedichten zijn ingedeeld in 3 afdelingen, in totaal zo'n 35 en 15 korte verhalen met aardige (jeugd)anekdotes. Vooral aardig voor wie nadere interesse heeft in deze veelzijdige auteur, maar ook herkenbaar voor leeftijdsgenoten.R.A. Wagenaar-Duursma

 • Menselijke Bommen / C. Reuter

  Menselijke Bommen / C. Reuter

   21/1/18. Wat bezielt de zelfmoordterrorist?‘Menselijke bommen’ of zelfmoordterroristen: er gaat bijna geen dag meer voorbij of hun daden en de ellende die zij veroorzaken halen het nieuws. Niets lijkt ze te kunnen stoppen. Het verschijnsel is zeker niet nieuw; al in de Middeleeuwen had je bijvoorbeeld de Assassijnen. Maar sinds de aanslagen in New York en Washington komt de dreiging ook voor ons wel angstig dichtbij. Wat bezielt mannen, maar ook vrouwen en zelfs kinderen, zichzelf en anderen te offeren in hun strijd om een beter leven?Journalist en islam-deskundige Christoph Reuter leeft en werkt al jarenlang in islamitische landen. Op basis van zijn ervaringen en gesprekken met daders, familieleden, politiek leiders en deskun-digen schetst hij de motieven en psyches van zelfmoordterroristen en reconstrueert hij hun levens. Hij rekent af met misvattingen die vooral dit laatste jaar opgang maakten, bijvoorbeeld dat alle zelfmoordterroristen gehersenspoelde religieuze fanaten zouden zijn. Menselijke bommen is het eerste boek dat een heldere, uitgebreide analyse geeft van een beangstigend fenomeen.

 • Krondor / R. E. Feist

  Krondor / R. E. Feist

   21/1/18. De traan der goden is een geheimzinnig juweel dat de priesters van de orde van Ishap in staat stelt met de goden te communiceren.

 • Krondor / R. E. Feist

  Krondor / R. E. Feist

   21/1/18. Het is tien jaar na de slag om Sethanon, en er doen geruchten de ronde dat de zwarte elfen van de Broederschap van het Onzalige Pad opnieuw het Koninkrijk zijn binnengedrongen. Op een missie in het barre noorden ontdekken Jonker Joolstein en de jonge magiër Owyn dat de donkere elfen op het punt staan Krondor aan te vallen.De 'Krondor'-trilogie verhaalt van een tot nu toe onvermelde periode in de geschiedenis van Midkemia en speelt zich af in de periode tussen de 'Oorlog van de Grote Scheuring' en 'De Slangenoorlog', in het door oorlog uitgeputte Koninkrijk der Eilanden.

 • Krondor / R. E. Feist

  Krondor / R. E. Feist

   21/1/18. Als Krondor wordt geplaagd door een serie moordaanslagen, laat prins Arutha zijn meesterspion uitzoeken wat er aan de hand is.

 • Flap-uit boek van de kabouter / R. Poortvliet & W. Huygen

  Flap-uit boek van de kabouter / R. Poortvliet & W. Huygen

   21/1/18. Panoramaboek met maar enkele onderwerpen uit het grote aantal dat in "leven en werken van de kabouter" (a.i.'s 79-23-208/209) aan de orde komt. Vnl. het dagelijks leven (huis, werk, spelletjes, maar ook vijanden) wordt weergegeven. Tekeningen en tekst zijn ontleend aan de oorspronkelijke uitgave; de tekst in schrijfletters en vnl. fungerend als bijschrift bij de illustraties, is voor kinderen bewerkt. Hoewel deze uitgave er verzorgd en fleurig uitziet, verdient voor bibliotheken de oorspronkelijke editie de voorkeur, vanwege de uitvoering (uitklapbare en beweegbare elementen) en het beperkte karakter van dit boekje.(NBD|Biblion recensie, J. van Bethlehem)

 • Maus / A. Spiegelman

  Maus / A. Spiegelman

   21/1/18. Complete heruitgave van een van de belangrijkste en meest geliefde graphic novels ooit verschenen in Nederland en Vlaanderen meer dan 15 000 exemplaren verkocht In Maus zijn beide delen van deze wereldberoemde strip gebundeld. In het eerste deel maakt de lezer kennis met Vladek Spiegelman, een joodse overlevende van de Tweede Wereldoorlog, en zijn zoon Art. Art Spiegelman is een tekenaar die door middel van zijn strip dichter bij zijn vader en diens schokkende levensverhaal probeert te komen. Het tweede deel gaat over de getroebleerde relatie tussen Spiegelman en zijn ouder wordende vader en hoe ze proberen een zo normaal mogelijk leven te leiden, tegen de achtergrond van een historie die te groot is om je mee te kunnen verzoenen. Maus is een literair en beeldend meesterwerk, onmisbaar in je boekenkast!

 • Tom Tippelaar. / J. M. Verburg & A. M. G. Schmidt

  Tom Tippelaar. / J. M. Verburg & A. M. G. Schmidt

   20/1/18. Tom Tippelaar heeft enorme oren. Daar wordt hij wel mee gepest, maar hij kan er ook reuzegoed mee horen. De vakantie is net begonnen als hij een brief van zijn oom Hazewijn krijgt. Die nodigt hem uit naar het eiland Neus te komen om te helpen een probleem op te lossen. Tom aarzelt geen ogenblik. Hij pakt zijn rugzak en gaat liften. En dat is het begin van een groots avontuur, waarbij zijn oren hem nog goed van pas komen!Tom Tippelaar verscheen voor het eerst in 1977, werd in 1978 bekroond met een Gouden Penseel, en is inmiddels een legendarisch boek geworden. Dit is de vijfde druk, in een kleiner formaat, maar met dezelfde denderende kleuren van Jan Marinus Verburg!

 • De republiek 1477-1807 / J. I. Israel

  De republiek 1477-1807 / J. I. Israel

   20/1/18. De Republiek, 1477-1806 bevat een compleet overzicbt van de geschiedenis van de Nederlandse Republiek. Het boeiende verhaal begint bij de dood van Karel de Stoute (1477) en eindigt bij de afschaffing van de Republiek door Napoleon in maart 1806. Daarmee bestrijkt De Repuhliek veruit het grootste deel van de moderne geschiedenis van Nederland (en belangrijke gedee.lten van de geschiedenis van Belgie). Deel 1 beschrijft de opkomst van de Republiek { de Bourgondiers, de Habsburgers het begin van de Reformatie, het bewind van Alva, het begin van de Opstand en de komst van de Graafvan Leicester), en de vroege Gouden Eeuw, tot 1647 (de opkomst van de Republiek als grote mogendheid, de overzeese handel, de koloniale expansie, regenten, edelen, armenzorg, tolerantie en onderdrukking, het Twaalfjarig Bestand, Oldenbarnevelt, de Dordtse synode, Maurits en Frederik Hendrik, de kunst van de Gouden Eeuw, de universiteiten).

 • De republiek 1477-1806 / J. I. Israel

  De republiek 1477-1806 / J. I. Israel

   20/1/18. De Republiek, 1477-1806 biedt een ongekend rijk en compleet beeld van de geschiedenis van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.  Dit tweede deel begint bij het korte stadhoudersschap van Willem II, en beschrijft de stadhouderloze tijdperken, de Engelse oorlogen, het bewind van Johan de Witt, het rampjaar 1672, de Glorieuze revolutie van Willem III, en het tijdperk van verval: de regentenrepubliek, de patriottentijd en het einde van de republiek onder Napoleon.

 • Stemmen op schrift / F. van Oostrom

  Stemmen op schrift / F. van Oostrom

   20/1/18. Geschiedenis van de Nederlandse literatuur van het begin tot 1300.

 • Neurobics / L. C. Katz & M. Rubin

  Neurobics / L. C. Katz & M. Rubin

   20/1/18. Heeft u wel eens last van vergeetachtigheid of moeite met het leren van nieuwe dingen? Neurobics is een nieuw hersenoefenprogramma, voortgekomen uit recent neurowetenschappelijk onderzoek. Deze eenvoudige oefeningen werken stimulerend bij de productie van de voedingsstoffen die verantwoordelijk zijn voor de groei van hersencellen, zodat de hersenen jong en sterk blijven. Neurobics maakt op onvoorziene wijze gebruik van de vijf zintuigen en zet de dagelijkse routine op zijn kop. De oefeningen zijn ongewoon en grappig en kunnen waar dan ook uitgevoerd worden. Het resultaat: een gezond brein dat elke uitdaging aan kan - of het nu gaat om het opdiepen van een naam uit uw geheugen, een nieuw computerprogramma onder de knie krijgen of creatief blijven in uw werk.

 • Energetische meditatie / T. van Gelder

  Energetische meditatie / T. van Gelder

   20/1/18. 'Energie is iets datje moet voelen jé moet het voelen stromen. Het gaat erom datje de dynamiek en de wetmatigheden van de energie leert ervaren en dat je die energie kunt manipuleren. Pas dan kan je de verbinding maken met je oorspronkelijk staat en voor een leven kiezen dat moeiteloos is, vanzelfsprekend en feestelijk.'Dit unieke boek legt uit, verklaart en leert je hoe je bij je energie moet komen en waar en waarom je energie blokkeert. Wat de gevolgen zijn voor je stemming of je gezondheid. In Energetische Meditatie heeft de auteur een synthese gemaakt van de belangrijkste technieken uit de Indiase en Chinese geneeskunde om energetische problemen te herstellen. Energetische Meditatie vormt daarbij de sleutel. Dit is een mengeling van het beste uit de klassieke zitmeditatie die zich richt op het bewustzijn, samen met dynamische meditatievormen die gebaseerd zijn op energie.

 • Coming Home / J. Kersscgot

  Coming Home / J. Kersscgot

   20/ 1/18. Jan Kersschot Eén Zijn Thuiskomen bij je Zelf Één zijn maakt gebruik van woorden om je te leiden voorbij de woorden. Wijzend naar de directe beschikbaarheid van Bevrijding, is dit een uitnodiging om Thuis te komen bij je grenzeloze Zelf. Wanneer je wakker wordt uit jouw dagdroom, wordt de innerlijke stem stil en alles wat er dan over blijft is Bewustzijn dat van zichzelf bewust is. Het feit dat je deze woorden kan lezen betekent dat je bewust bent. Dit bewustzijn is de essentie van jouw bestaan. En het bewustzijn als dusdanig herkennen is de sleutel om al jouw geloofssystemen te ontmaskeren. Wanneer al jouw verwachtingspatronen in twijfel worden getrokken, zal je merken dat jij zoals je nu bent precies bent zoals je moet zijn. In tegenstelling met wat sommige religies suggereren, is er niets mis met jou. Nu, op dit moment, ben jij al een unieke expressie van het Oneindige. Als je dat ziet, kan dit inzicht je misschien bevrijden van het juk van de religieuze tradities. En dit boek nodigt je uit om dit heel concreet te onderzoeken.