Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • Noord-Holland./ R. Stenvert o.a.

  Noord-Holland./ R. Stenvert o.a.

   24/3/18. Het elfde en voorlaatste deel van de serie Monumenten in Nederland is gewijd aan de provincie Noord-Holland. Noord-Holland is een provincie met aanzienlijke landschappelijke verschillen, met glooiende duinen in het westen, stuwwallen in het Gooi en de (voormalige) eilanden Texel en Wieringen in het Noorden. Terwijl de luchthaven Schiphol een steeds groter stuk van de Haarlemmermeerpolder inneemt, geven de oudere droogmakerijen benoorden het IJ nog een goede indruk van de weidsheid van het Hollandse polderlandschap. De centrale spil in de provincie is zonder twijfel de hoofdstad Amsterdam met zijn overweldigende aantal monumenten. Ook de andere vanouds historisch vermaarde steden als Haarlem, Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Edam en Weesp komen vanzelfsprekend aan de orde. Bijzondere aandacht krijgen de villadorpen in het Gooi en het Kennemerland en het industriële gebied langs de Zaan. Ook de vele dorpen en nederzettingen in de provincie komen ruimschoots aan bod, evenals de regio's waarvan zij deel uitmaken: Kop van Noord-Holland en Texel, West-Friesland, Waterland en Zaanstreek, Kennemerland, Meerlanden en de Gooi- en Vechtstreek.In de serie Monumenten in Nederland zijn inmiddels verschenen de delen over de provincies Utrecht, Noord-Brabant, Overijssel, Groningen, Gelderland, Friesland, Drenthe, Limburg, Zeeland en Zuid-Holland. De serie vormt een naslagwerk waarin per provincie op beknopte wijze feitelijke gegevens over cultuurhistorisch waardevolle objecten te vinden zijn.

 • Medicijnmeester / B. Alfonso

  Medicijnmeester / B. Alfonso

   24/3/18. Een kleurrijke kroniek van het leven van zwarte mensen inLatijns AmerikaMedicijnmeester maakt een reis door de tijd van het zeventiende-eeuwse Afrika naar het Brazili an nu. Het is een adembenemend verhaal met drie hoofdpersonen: een zwarte jongen die op een slaven-schip uit zijn wereld wordt weggevoerd, een negerslaaf op een plantage in Zuid-Amerika en een visserszoon in het Braziliaanse Nova Praia Branca. De medicijn meester met zijn verhalen over de goden en de voorouders, zijn wijsheid en zijn kennis van genees-krachtige planten is de figuur die deze tijdperken verbindt.

 • Russen en Engelsen in Noord-Holland / E. Walsh

  Russen en Engelsen in Noord-Holland / E. Walsh

   24/3/18. De Engelse arts E. Walsh schreef tijdens de Russisch-Engelse inval in de herfst van 1799 een dagboek over alle gebeurtenissen. Alles passeert de revue, vanaf de landing op 27 augustus tot en met de aftocht in oktober-november. Het geheel is verlucht met prenten uit die tijd. Na de stichting van de Bataafse Republiek (1795) bleef ons land onder sterke Franse invloed staan. De Engels-Russische inval van 1799 zou daar een einde aan hebben moeten maken. De inval mislukte echter. Dit boek is het eerste in het Nederlandse vertaalde werk, dat deze markante gebeurtenis uit de Nederlandse krijgsgeschiedenis vanuit Engelse optiek bekijkt. Het boek draagt bij tot mogelijke verklaring van bepaalde dubieuze acties van geallieerde zijde. Verder is het voor de geinteresseerde leek een lezenswaardig geheel, dat alleen al vanwege de beschreven gebeurtenissen een brede publieke belangstelling verdient.(NBD|Biblion recensie, Peter J. Latjes)

 • Alle Leidse hofjes / R. Spruit & S. Spruit-Tijmstra.

  Alle Leidse hofjes / R. Spruit & S. Spruit-Tijmstra.

   24/3/18. Leiden koestert een schat van 35 hofjes. Verstilde wereldjes verborgen achter zware deuren, lange gangen en pompeuze poortgebouwen. 'Alle Leidse Hofjes' is een boek over stichters en regenten, bouwers en bewoners. Niek Bavelaar fotografeerde de hofjes het jaar rond. Ruud Spruit sprak met regenten en bewoners en dook in de archieven op zoek naar verhalen en anekdotes, foto's, prenten en schilderijen, voor een deel niet eerder gepubliceerd. 'Alle Leidse Hofjes' is prachtig vormgegeven.

 • Aanschouw de jaren 1900-1950 / J. de Jongh

  Aanschouw de jaren 1900-1950 / J. de Jongh

   24/3/18. Een halve eeuw in beeld fotoboek.

 • De oorsprong van de wereld. / J. Drenth

  De oorsprong van de wereld. / J. Drenth

   23/3/18. De Groningse seksuoloog Jelto Drenth schreef een encyclopedisch boek over de vrouwelijke seksualiteit waarin niets onbesproken blijft. Op onderhoudende wijze belicht hij de anatomie van de vrouwelijke genitaliën, de oorsprong van het seksueel verlangen, Freuds theorie van de coïtus, de verschillende soorten orgasmen en de werking van een vibrator. Drenths boek zit barstensvol wetenswaardigheden en praktische tips, literaire verwijzingen en citaten, en bizarre anekdotes uit de geschiedenis van de - overwegend mannelijke - medische bemoeienis met de vrouwelijke seksualiteit. Ook bespreekt Drenth gebruiken in niet-westerse culturen, zoals rituelen rond de menstruatie, geboorte en zuigelingenzorg, de waardering van de maagdelijkheid, en de gruwelijke initiatierite van de clitoridectomie. 'De oorsprong van de wereld' is een veelzijdig, inmiddels klassiek boek.

 • Het afzien van 2007. Fokke en Sukke / Reid & Geleijnse & Van Tol

  Het afzien van 2007. Fokke en Sukke / Reid & Geleijnse & Van Tol

   23/3/18. Het nieuws uit binnen- en buitenland van het afgelopen jaar (af)gezien door de brillen van Fokke en Sukke. Voor de achtste keer een bundeling van eerder gepubliceerde cartoons waarin de twee gevederde vrienden hun grappige commentaar geven. Dit jaar onder andere op de perikelen rond de overname van ABN-AMRO, de ondergang van Talpa, het geweld onder scholieren, de missie in Uruzgan, de toename van de Poolse arbeidskrachten, Abraham Moszkowicz versus Jort Kelder, het proces Holleeder en het overlijden van Majoor Bosshardt, Jos Brink en Jan Wolkers. De toch al bekende eend en kanarie zijn nog beroemder geworden sinds ze in iedere aflevering van het praatprogramma 'De wereld draait door' in een versneld getekende cartoon hun opwachting maken.Ria Warmerdam

 • Het afzien van 2010. Fokke en Sukke / Reid & Geleijnse & Van Tol.

  Het afzien van 2010. Fokke en Sukke / Reid & Geleijnse & Van Tol.

   23/3/18. Jaarlijkse terugblik op het jaar met de twee bekendste vogels van Nederland. Misbruikende priesters, blunderende politici, vastzittende kompels, dat was zó 2010! De beste grappen uit DWDD, NRC Next en NRC Handelsblad.

 • Het afzien van 2002. Fokke en Sukke /Reid & Geleijnse & Van Tol

  Het afzien van 2002. Fokke en Sukke /Reid & Geleijnse & Van Tol

   23/3/18. Na de uitverkochte delen 2000 en 2001 blikken Fokke & Sukke nu in Het afzien van 2002 op geheel eigen wijze terug op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Het boekje bevat de beste tekeningen uit NRC Handelsblad en behandelt alle hoogte- en dieptepunten van 2002, zoals de moord op Pim Fortuyn, de grote omwenteling in de Nederlandse politiek na de afgelopen Tweede Kamer-verkiezingen, het Srebrenica-rapport en Bush' jacht op terroristen. Ter gelegenheid van een tentoonstelling van Fokke en Sukke-tekeningen in Amerika, waar de drie makers aanwezig waren, is een serie Fokke en Sukke in New York-tekeningen opgenomen.

 • Wie weet waar Willem Wilmink woont.

  Wie weet waar Willem Wilmink woont.

   22/3/18. Met veel succes is het afgelopen seizoen in theater Concordia in zijn eigen Enschede een voorstelling rond de liedteksten van Willem Wilmink gespeeld, onder de passende titel Wie weet waar Willem Wilmink woont.

 • Willem Wilmink de causeur

  Willem Wilmink de causeur

   22/3/18. Opl. van 300 ex., waarvan 175 ex. genummerd en bestemd voor bezoekers van de lezing en donateurs van de Stichting Literaire Manifestaties Enschede.

 • Waar komt dat kind vandaan? / Willem Wilmink

  Waar komt dat kind vandaan? / Willem Wilmink

   22/3/18.Willem Wilmink is de dichter van het grote en het kleine, van ontroerende gedichten over liefde of verdriet tot ontwapenende observaties van alledag. In de dichtbundel Waar komt dat kind vandaan?, die oorspronkelijk verscheen ter gelegenheid van Wilminks vijfenzestigste verjaardag, geeft Wilmink een portret van zijn jeugd in verzen: zijn geboorte in Enschede, de oorlog, de schuilkelders, de bommen en de bevrijding. Dan volgen gelukzalige jaren van schoolreisjes, leraressen, fietstochten, vrienden en vooral vriendinnen. Wilmink beschrijft zijn kennismaking met het werk van Theo Thijssen, dat hij; zo inspirerend vindt dat hij op jonge leeftijd naar Amsterdam vertrekt. Maar zijn jeugd in Twente blijft hem bezighouden, zodat hij daar na vele omzwervingen weer terecht zal komen.

 • De Puttense moordzaak / J. A. Blaauw.

  De Puttense moordzaak / J. A. Blaauw.

   21/3/18. Tot welke dramatische gevolgen dubieuze verhoormethoden kunnen leiden, wordt duidelijk bij de reconstructie van de Puttense moordzaak. Het gaat hier om een in een afgelegen woning aan de Driewegenweg in Putten gepleegde moord op de drieëntwintigjarige stewardess Christel Ambrosius, in januari 1994. Voor deze moord (en verkrachting) werden ongeveer zes wekenlater vier verdachten gearresteerd. Twee van hen werden veroordeeld tot tien jaar gearresteerd. De beide anderen, die door een raam vanuit de voortuin het plegen van het misdrijf enige tijd zouden hebben gadegeslagen, werden uiteindelijk als getuige gehoord. Na nauwkeurige analyse van het dossier gesprekken met onder anderen de genoemde getuigen, onderzoek ter plaatse en langdurige interviews met de veroordeelden, komt de auteur tot de conclusie dat de veroordeling berust op valse bekentenissen. Drie mensen zijn het slachtoffer geworden van potentiële en justitiële scoringsdrift. Zij zijn onschuldig veroordeeld. De Puttense moordzaak zal zodoende de geschiedenis ingaan als de tot dusver grootste gerechtelijke dwaling in de Nederlandse rechtspraak. In Nederland zitten onschuldigen voor vele jaren achter de tralies!

 • 75 sierranden om te haken. / C. Sainio

  75 sierranden om te haken. / C. Sainio

   21/3/18. In aanvulling op de vele haakboeken die de laatste tijd zijn verschenen, geeft dit boek voorbeelden en patronen van 75 verschillende gehaakte sierranden. Ieder randje kan gebruikt worden voor het versieren van kleding, cadeautjes, gordijnen, linnengoed, accessoires en meer. Na basisinformatie over haken, benodigdheden, symbolen, afkortingen, terminologie en een overzicht van alle haaksteken volgen de beschrijvingen van de verschillende sierranden. Deze lopen min of meer op in moeilijkheidsgraad en variëren van beginner, gevorderde beginner tot gevorderde. Voorin een foto-overzicht van alle randjes. Achterin, na een helaas te kort hoofdstuk over mogelijke toepassingen, een trefwoordenregister. Aantrekkelijk handwerkboek met een mooi verzorgde lay-out en bladspiegel en een vrij kleine maar duidelijk leesbare letter. Feloranje omslagillustratie met daarop een aantal voorbeelden van randen. Leuke aanvulling op bestaand materiaal voor haaksters op verschillende niveaus.W.M. Bruins-Jorna

 • De sprookjeskoets

  De sprookjeskoets

   21/3/18. Bekende sprookjes vertaald door Donald Betlem. Met 33 losse kleurenreproducties.

 • Voor-en bijgerechten / T. Zadel

  Voor-en bijgerechten / T. Zadel

   21/3/18. Frankrijks chef koks presenteren vlees wild en gevogelte Renske De Boer 239 blzDe serie Délices de France heeft misschien wel voor hel eerst in de geschiedenis» de recepten van een groot aantal bekende chef-koks bijeengebracht in een uitgebreide verzameling delicatessen uit de Franse keuken. De Franse cuisine wordt over de hele wereld geëerd en wij vinden dat we op dit deel van ons culturele erfgoed, dat zoveel betekent voor de vreugde en de geneugten van het leven, trots mogen zijn.De kookboeken uit deze serie bieden een breed scala aan zorgvuldig geselecteerde culinaire delicatessen en pogen een brug te slaan tussen de experts uit de diverse gastronomische beroepen en iedereen die van lekker eten houdt. De serie heelt ons als chef-koks de kans gegeven onze expertise op schrift te stellen, onze beroepsgeheimen te verklappen en zo de kunst van het koken te verrijken en te bevorderen De haute cuisine, ooit een pure luxe. is nu niet langer voorbehouden aan de eigenaars van modieuze restaurants. De gepresenteerde recepten variëren in moeilijkheid van eenvoudig tot zeer ingewikkeld en zijn bedoeld om u ideeën te geven en aan te aanmoedigen bij het bereiden van uw dagelijkse maaltijden.Laat u inspireren! Bij deze recepten zult u nieuwigheden aantreffen, kennismaken met regionale en exotische specialiteiten en oude favorieten herontdekken. Er is een sterke continuïteit tussen deze recepten en de grote traditie van het Franse koken, een rijke en gevarieerde tafel vollekkernijen die variëren van een simpel, licht hapje tot een extravagante schotel.

 • Ernstige reken-wiskundeproblemen en Dyscalculie. / M. van Groenestijn 0.a.

  Ernstige reken-wiskundeproblemen en Dyscalculie. / M. van Groenestijn 0.a.

   21/3/18. De Nederlandse Vereniging tot Ontwikkeling van het Reken-Wiskunde Onderwijs (NVORWO) heeft het initiatief genomen om het onderwerp ernstige rekenwiskunde-problemen en dyscalculie op de onderwijsagenda te zetten en stappen te ondernemen om te komen tot landelijke eenduidigheid. Het ministerie van OCW heeft in 2008 een subsidie toegekend om het protocol te ontwikkelen. Het landelijk protocol voor leerlingen van 4 tot 12 jaar met (Ernstige) RekenWiskunde-problemen en Dyscalculie (protocol ERWD) richt zich op het basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Het doel van rekenwiskunde-onderwijs is functionele gecijferdheid, afgestemd op de mogelijkheden van iedere individuele leerling. Hierbij gaat het om adequaat handelen in functionele, dagelijkse situaties. Het protocol geeft aanwijzingen om dit doel langs een aantal stappen te bereiken, met name wanneer de rekenwiskundige ontwikkeling van een leerling niet optimaal verloopt.

 • Snoeien , wanneer en waar / D. Farthing

  Snoeien , wanneer en waar / D. Farthing

   21/3/18. Behandelt meer dan 170 planten.Met tekeningen. 

 • Persoonlijke effectiviteit / J. Schouten & J. Lingsma

  Persoonlijke effectiviteit / J. Schouten & J. Lingsma

   21/3/18. Assertiviteit lijkt een vaardigheid uit de jaren zeventig. Tegenwoordig is immers niemand meer op zijn of haar mondje gevallen en zegt iedereen wat hij denkt. Maar niets is minder waar! Veel mensen zijn tegenwoordig niet assertief maar agressief. En dat is heel wat anders! Op een goede manier voor jezelf opkomen zonder anderen onnodig te kwetsen. Dat is de kern van assertief gedrag. Je wensen en meningen kunnen uiten, anderen minder de baas over je laten spelen, rustiger zijn in contacten met bekenden en onbekenden en vooral weten in welke situaties het belangrijk is assertief op te treden. Met dit boek kun je dat bereiken. Door de vele praktijkopdrachten leer je je wensen zo te uiten dat je jezelf en anderen niet tekort doet. Aan de hand van voorbeelden van herkenbare, alledaagse situaties onderzoek je je huidige gedrag en krijg je inzicht in hoe het ook anders, beter kan. Niets moet. Wie zich assertief opstelt, bepaalt zelf in welke situaties hij dat doet en hoe. Je keuzevrijheid vergroten en bewust achter je keuzes staan, daar gaat het om. Dit boek voorziet al decennia lang in een blijvende behoefte: opkomen voor jezelf en tegelijk de relatie met de ander goed houden. Een behoefte die zo menselijk is dat er ongetwijfeld nog veel herdrukken zullen volgen.

 • Westeuropese scheepvaart in de middeleeuwen / G. Asaert

  Westeuropese scheepvaart in de middeleeuwen / G. Asaert

   21/3/18. De geschiedenis van de scheepvaart is meer dan de ontwikkeling van de schepen en scheepstypen in de loop der eeuwen. Het schip is eeuwenlang het belangrijkste vervoermiddel geweest.

 • Schoenen / A. Pattison & N. Cawthorne

  Schoenen / A. Pattison & N. Cawthorne

  20/3/18.  Met beschrijvingen van alle belangrijke voorbeelden en grote namen in de schoenenbranche, bedoeld voor de modebewuste schoenen fan. Met aandacht voor bijzondere ontwerpen en tijdloze klassiekers, van prinsessenmuiltjes tot cowboylaarzen, sportschoenen, pumps en plateauschoenen.

 • Het Avantar master handboek / H. Palmer

  Het Avantar master handboek / H. Palmer

   20/3/18. Het Avantar master handboek is een handleiding die stapsgewijs is opgebouwd.. Het bevat informatie voor de opzet van Avatar cursussen.

 • De rechterkant/ Antifascisch kollektief.

  De rechterkant/ Antifascisch kollektief.

   20/3/18. Een overzicht van extreemrechtse en fascistische verschijnselen in Nederland.

 • De Nederlandse Opstand in de pamfletten 1566-1584 / P. A. M. Geurts

  De Nederlandse Opstand in de pamfletten 1566-1584 / P. A. M. Geurts

   20/3/18. Werk over pamfletten die werden verspreid tijdens de Nederlandse Opstand tegen de Spanjaarden.

 • Atlas Van Topografische Kaarten Nederland 1955-1965.

  Atlas Van Topografische Kaarten Nederland 1955-1965.

   20/3/18. Stelt u zich eens voor: een atlas van Nederland met prachtige topografische kaarten uit de periode 1955 - 1965. Een 'mijmeratlas' van het Nederland uit úw jeugd. Hoe zag ons land er toen uit, hoe zag uw dorp of stad er uit? En wat is er veranderd in die tussenliggende decennia? Met de 'Atlas van mijn jeugd' ziet u het allemaal. Met deze atlas reist u terug naar de tijd tussen wederopbouw en flower power.Geraakt door de schoonheidWie de kaarten uit de periode 1955 - 1965 ziet, wordt geraakt door de schoonheid van het landschap, en de ruimte die er toen nog was. Nederland had in 1955 nog geen 11 miljoen inwoners. De steden en dorpen waren toen nog veel kleiner. In ons tijdsgewricht zijn Nederland en vooral de Randstad stukken voller geworden.

 • Dokter Koek van Boekelo / J. Koek.

  Dokter Koek van Boekelo / J. Koek.

   19/3/18. Dokter Koek van Boekelo : de eerste dokter tussen textiel en zout : een biografie van Cornelus Koek, 1892-1939, en een tijdsbeeld van Boekelo tussen de twee wereldoorlogen.

 • Enschede 1884-1934 / T. Wiegman

  Enschede 1884-1934 / T. Wiegman

   19/3/18. Met foto s.

 • Quilted Fairie Tales / L. M. Poole

  Quilted Fairie Tales / L. M. Poole

   19/3/18. Woodland imps dance in the moonlight, clever elves tiptoe through the flowers, and a cute pixie flirts from her Corvette. It is all part of Linda M. Poole's world of Quilted Fairie Tales. Linda provides eleven basic 'fairie' appliqué patterns, but the fairy tale does not end there. Appliqué enthusiasts will delight in bringing these fanciful patterns to life with stories of their own. The author has also provided a lot of extra prop patterns to accompany the fairies on their journeys. Not so long ago, not too far away, the Quilted Fairie Tales began - on the Internet. Wizard Linda (the author) sent forth a call for quilters to join her on her magical mission - to create fairies in fabric, accompanied by fanciful tales. The call was answered, and a number of those quilts and stories are included in the book. Several of these delightful quilts with their stories are now part of the 'Quilted Fairie Tales' exhibit of 50 pieces, which debuted at the AQS Quilt Exposition in Nashville. The traveling exhibit has a busy schedule ahead. For those who love fairies, storytelling, embellishing, appliquéing, and quilting, this charming collection of patterns is perfect.

 • Dutch Treat / J. Garden

  Dutch Treat / J. Garden

   19/3/18. Issue 42 For those of you who are potty about ceramics, and in particular Delftware, then this book of beautiful blue and white applique designs is the one for you. Judy first explains the technique of reverse or recessed applique and goes on to give step-by-step instructions for making her full size blue and white quilt Deft Delft . She also provides instructions for a smaller quilt in softer pastel shades. 196 applique block patterns are provided so if yu choose to make a small quilt then you'll have the hard task of choosing which block designs to use. I am in no doubt that you will be inspired to make your own unique quilt and will most probably find yourself drawing your own designs - it is surprising how good some simple designs look when using just blue and white fabrics. * Fabrications *

 • Patronen voor Amish quilts / R. T. Pellman

  Patronen voor Amish quilts / R. T. Pellman

   19/3/18. Bij de Amish is het maken van Quilts een vaardigheid die van generatie op generatie wordt overgedragen.Quilts maken deel uit van het dagelijkse bestaan.