Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • All of one company / L. Busse & C. Brouwer & F. Lequin o.a.

  All of one company / L. Busse & C. Brouwer & F. Lequin o.a.

   24/4/18. The VOC in biographical perspective. Essays in the honour of Prof. M.A.P. Meilink-Roelofsz under the auspices of the Centre for the History of European Expansion, Rijksuniversiteit Leiden.

 • Schipper naast God. Hendrikus Colijn / H. Langeveld

  Schipper naast God. Hendrikus Colijn / H. Langeveld

   24/4/18. Toen het eerste deel van de Colijn-biografie van historicus Herman Langeveld in april 1998 verscheen, deed dat veel stof opwaaien: verguizers en verdedigers van Colijn stortten zich met overgave in de discussie. Nu verschijnt het tweede deel, dat de laatste elf levensjaren van Colijn behandelt. Tussen 1933 en 1939 gaf Colijn onafgebroken leiding aan vier kabinetten. Als minister-president werd hij geconfronteerd met enorme problemen zoals de massale werkloosheid. Daarnaast vroeg ook de groei van het politieke extremisme, vooral van de NSB, zijn aandacht, almede de verhoudingen in Europa, die onder invloed van de agressieve buitenlandse politiek van nazi-Duitsland en van het fascistische Italië snel verslechterden. Als minister van Koloniën was Colijn bovendien verantwoordelijk voor de Nederlandse reactie op de onafhankelijkheidsbeweging in Nederlands-Indië. Op basis van uitgebreid onderzoek in talrijke binnen- en buitenlandse archieven beschrijft Herman Langeveld het turbulente leven van Colijn in die uitdagende jaren vlak voor de oorlog. Grote aandacht is er ook voor de periode van de Duitse bezetting, waarin Colijn aanvankelijk een defaitistische houding aannam, maar zich na enige tijd hervond. Eind juni 1941 werd hij door de bezettingsautoriteiten gearresteerd en in een hotel in Limburg geï tot op de dag van vandaag voortduurt de SD intensief werd ondervraagd, belandde hij ten slotte in een hotel in het Thüringerwald, waar zijn vrouw zich bij hem mocht voegen. Daar bezweek hij, in september 1944, aan een hartaanval.

 • Dit leven van krachtig handelen. Hendrikus Colijn / H. Langeveld

  Dit leven van krachtig handelen. Hendrikus Colijn / H. Langeveld

   24/4/18.Hendrikus Colijn (1869-1944) was premier van ons land in 1925 en van 1933 tot 1939. De biografie waarvan VU-historicus Herman Langeveld het eerste gedeelte (tot 1933) publiceerde, wekte veel commotie vanwege onthullingen over Colijns oorlogsmisdaden tijdens de Lombok-expeditie van 1894. Boerenzoon Colijn maakte carrière in het leger en als officier in Nederlands-Indië. Hij was van 1911 tot 1913 minister van oorlog, waarna hij directeur werd van de Koninklijke/Shell. In 1925 keerde hij terug in de politiek als leider van de antirevolutionairen. Langeveld zet zich af tegen eerdere Colijn-biografen (Puchinger, Bank) en portretteert Colijn als daadkrachtig en doelgericht, maar ook overmatig zelfbewust, opportunistisch, hard en ijdel. Met het parlement had Colijn niet veel op. Een goed geschreven, degelijke en serieuze biografie, waaraan iedereen met interesse in de Nederlandse politiek en geschiedenis zijn hart kan ophalen. Met een katern zwart-witfoto's.(Biblion recensie, Dr. J.L.G. van Oudheusden.)

 • Pieter Bruegel / Christian Vöhringer

  Pieter Bruegel / Christian Vöhringer

   24/4/18. Pieter Bruegel de Oudere (1525/1530-1569) wordt beschouwd als de belangrijkste Vlaamse schilder van de 16e eeuw; hij was de grondlegger van nieuwe schildergenres zoals de landschapsschilderkunst en het boerengenre.Bruegel was aanvankelijk in Antwerpen, destijds het handelscentrum van Europa bij uitstek, werkzaam als grafisch kunstenaar; pas vanaf 1560 wijdde hij zich aan de schilderkunst. De economische crisis waar ook zijn opdrachtgevers onder leden, en wereldbeschouwelijke conflicten die zich voordeden in de 16e eeuw worden weerspiegeld in Bruegels werk.Zijn schilderingen van spreekwoorden, levendige taferelen en alledaagse situaties brengen de taal en de schilderkunst dichter bij elkaar.

 • Vis en zeevruchten.

  Vis en zeevruchten.

   23/4/18. Met meer dan 150 recepten voor vis en zeevruchten is dit boek voor fijnproevers een ontdekkingsreis door heel Europa. Het brengt de uitgelezen tafelgenoegens van voortreffelijke topgastronomie bij u thuis. Niet minder dan 92 gerenommeerde chef-koks uit 16 verschillende landen hebben een bijdrage geleverd aan deze bijzondere verzameling.Zo ontstond een boeiend overzicht van de culinaire cultuur op het Europese continent waarin de mooiste visgerechten van Europa bijeengebracht zijn. Van zeetong met eekhoorntjesbrood, jacobsmosselen naar Kartuizer aard of Provençaalse bouillabaisse, de culinaire creaties uit Italië, Frankrijk, de Benelux, Spanje, Zwitserland, Engeland, Scandinavië, Griekenland, Portugal en Duitsland bieden elk wat wils, van kruidig en licht tot pikant en voedzaam.

 • The Indian Army and the King's Enemies / C. Chenevix Trench

  The Indian Army and the King's Enemies / C. Chenevix Trench

   23/4/18. Describes the experiences of officers and soldiers in the Indian Army, discusses their role in World War II, and looks at the traditions of the Indian Army.

 • De weg naar een rijker leven / Joseph Murphy

  De weg naar een rijker leven / Joseph Murphy

   23/4/18In december 1981 overleed de auteur, maar nog steeds is er vraag naar zijn boeken, waarin 'slechts' een en dezelfde boodschap wordt geleerd: 'maak gebruik van de ongelimiteerde kracht in uzelf, in uw innerlijk, want het is de kracht van God zelf'. De mens is namelijk 'een kanaal van de goddelijke energie' en God communiceert voortdurend met elk mens. Het komt er op aan dat je je dat bewust bent, daarin gelooft en dan zul je een rijker, vervulder leven leiden, vol zelfvertrouwen en zelfbevestiging. Tientallen voorbeelden maken volgens de auteur duidelijk dat zijn 'leer' klopt.

 • De schone Helena. / B. Hughes

  De schone Helena. / B. Hughes

   22/4/18. Helena van Troje, 'wier schoonheid de Grieken naar de wapens deed grijpen en duizend schepen naar Tenedos liet varen', is al millennia het symbool voor schoonheid, maar is ook een herinnering aan de verwoestingen die schoonheid teweeg kan brengen.  In de Ilias en de Odyssee vertelde Homerus de geschiedenis van Helena, een icoon dat in het geheugen van iedereen gegrift staat. Haar leven vormde een bron van inspiratie voor velen: eeuwenlang werd zij bezongen door onder andere Dante, Chaucer, Leonardo Da Vinci, Marlowe, Shakespeare, Yeats, Berlioz, Strauss en Camus.  Helena van Troje is niet alleen haar biografie, het is ook de geschiedenis van een mythe. Helena staat voor schoonheid, vrouwelijke kracht en verraad. Ze kan de ultieme fantasie van iedere man én iedere vrouw zijn.

 • Sporen van de oorlog.

  Sporen van de oorlog.

   22/4/18. Een bundel vol persoonlijke herinneringen van ooggetuigen aan vaak dramatische gebeurtenissen in hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Herinneringen die vrijwel zonder uitzondering tevens zijn verbonden aan een bepaalde plaats in hun directe leefomgeving. Herinneringen ook, die hun sporen hebben nagelaten in de hoofden van hen die erbij waren. In dit boek vertellen per provincie, chronologisch gerangschikt, twaalf mensen hun verhaal. Geschiedschrijving van Garmerwolde in Groningen tot Renesse in Zeeland en met een zeer persoonlijk accent.

 • Waarom zijn bananen krom? / M-J de Leeuw.

  Waarom zijn bananen krom? / M-J de Leeuw.

   22/4/18. Misschien wel het leukste kinderboek van het jaar!  ''Waarom zijn bananen krom?'' is een rijkelijk geïllustreerd boek, vol met leuke wetenswaardigheden waarbij kinderen worden uitgedaagd: zij kunnen op elke pagina iets ''doen''.  - Waar komen fruitvliegen vandaan?- Waarom likken koeien aan stenen?- Waarom zitten er gaten in kaas? - Waarom moet je huilen van uien? Antwoord op alle doldwaze vragen, zijn te vinden in het leukste kinderboek van het jaar: ''Waarom zijn bananen krom?''. Alles wat kinderen willen weten...over eten!  Het boek wordt afgesloten met een quiz. En zijn alle vragen goed? Dan volgt de beloning: ''Waarom zijn bananen krom- diploma''!  Tenslotte: het boek is tot stand gekomen met medewerking van Edukans.

 • Het alfa plan / D. Lewis

  Het alfa plan / D. Lewis

   22/4/18. Via experimenten ontwikkelde de schrijver een methode om in vijf fasen duidelijke verbeteringen aan te brengen in het geestelijk funktioneren. Deel I van het boek geeft een theoretische verantwoording en handelt over de werking van hersengolven, aangeleerde programma's, nervositeit en de mogelijkheid zelf invloed uit te oefenen op het aanleren van betere aktie- en managementprogramma's. Konkreet worden in deel II de ontspanningsoefeningen van lichaam en geest geinstrueerd en worden goed bruikbare en konkrete hulpmiddelen gegeven om het eigen gedrag te wijzigen en beter te gaan funktioneren. Deel III geeft de toepassing van dit "alpha-plan" - gebaseerd op het opwekken van alfa-golven bij het leren, bij beslissingen nemen, problemen oplossen, het beheersen van stress en het bevorderen van een goede lichamelijke conditie. Praktisch en goed bruikbaar voor iedereen die vindt dat hij beter en gemakkelijk zou moeten kunnen funktioneren en presteren.(NBD|Biblion recensie, J. Wasser.)

 • De verslaving voorbij / J. Geurtz

  De verslaving voorbij / J. Geurtz

   22/4/18.In De verslaving voorbij komen alle eigentijdse vormen van verslaving of dwangmatigheid aan bod: - drugs- en medicijnverslavingen - alcohol- en rookverslaving - eet- en gokverslaving - seks- en relatieverslaving - diverse dwangmatigheden Jan Geurtz verklaart ze op een verrassende wijze, en toont vervolgens een verbluffend simpele uitweg uit de gevangenis van verslaving en dwangmatigheid. Deze methode is in principe voor iedereen toepasbaar en helpt mensen daadwerkelijk een einde aan hun verslaving te maken! Familieleden van verslaafden kunnen door dit boek geïnspireerd worden om op een andere manier met de verslaafde om te gaan, die minder belastend is voor henzelf en voor de verslaafde meer uitzicht biedt op verandering. Ook de verslavings-hulpverlener kan nieuwe inzichten opdoen die zijn behandeling succesvoller maken.

 • De lekkerste hapjes, voorgerechten en hors d'oeuvres / C. Ingram

  De lekkerste hapjes, voorgerechten en hors d'oeuvres / C. Ingram

  22/4/18. Dit boek bevat de ultieme verzameling recepten voor een stijlvol begin van het diner.Met meer dan 170 heerlijke en verfijnde recepten uit alle windstreken waaronder recepten voor snacks, dipsauzen, hapjes, voorgerechten en lichte maaltijden.U krijgt informatie over basistechnieken en -recepten om u op weg te helpen. Dit boek helpt u bij het maken van snelle en gemakkelijke hapjes en dipsauzen die onverwachte gasten versteld doen staan en prachtige creaties die tijdens geen enkele diner zullen misstaan.

 • Willem Drees 1886-1988 / H. Daalder

  Willem Drees 1886-1988 / H. Daalder

   21/4/18. Op grond van uniek archiefmateriaal, waaronder Drees' uitvoerige stenografische aantekeningen en correspondentie, reconstrueert het eerste deel de ervaringen van Drees tijdens de Duitse bezetting, de bevrijding en het beginnende herstel na 1945. Na een periode als gijzelaar in Buchenwald leverde Drees een steeds belangrijker aandeel aan het Nederlandse verzet en geheim politiek overleg. Op grond daarvan gaf koningin Wilhelmina hem in 1945 samen met Schermerhorn opdracht een nieuw kabinet te formeren. Te midden van grote problemen van herstel en wederopbouw, wist Drees in 1947 de Noodwet Ouderdomsvoorziening tot stand te brengen die, hoe karig de uitkeringen ook noodgedwongen moesten zijn, een einde maakte aan de gelijkstelling van oud en arm. Met de eretitel Vader der Ouden van Dagen werd Drees de meest bewonderde Nederlandse staatsman.

 • Spelen met licht in acryl. / J. Hammond

  Spelen met licht in acryl. / J. Hammond

   21/4/18. Acrylverf mag zich de laatste tijd in een toenemende belangstelling verheugen. Dit is vooral te wijten aan de enorme mogelijkheden van deze verfsoort. In verdunde vorm is acryl te gebruiken op de manier van aquarel en onverdund heeft de verf ongeveer dezelfde eigenschappen als olieverf, terwijl hij veel sneller droogt en daardoor uitermate geschikt is voor het schilderen buitenshuis. In deze uitgave deelt de befaamde kunstschilder John Hammond zijn jarenlange ervaring op het gebied van de acrylverf in de vorm van praktische adviezen en als bron van inspiratie. De nadruk wordt hierbij gelegd op het vastleggen van een sfeerbeeld.

 • Liselotje gaat kamperen / M. Busser & R. Schroder

  Liselotje gaat kamperen / M. Busser & R. Schroder

   21/4/18. Liselotje gaat met de koning en de koningin kamperen. Samen fietsen ze naar de camping.

 • Liselotje gaar naar zwemles / M. Busser & R. Schroder

  Liselotje gaar naar zwemles / M. Busser & R. Schroder

   21/4/18. Liselotje en de koning gaan varen. Plotseling valt de koning in het water.

 • Liselotje krijgt een fiets / M. Busser & R. Schroder

  Liselotje krijgt een fiets / M. Busser & R. Schroder

   21/4/18. Liselotje en de koning  krijgen allebei een fiets.Een echte.Met zijwielen en een vlag.

 • Het grote versjesboek / M. Busser & R. Schroder

  Het grote versjesboek / M. Busser & R. Schroder

   20/4/18. Versjes voor kleuters.Over de seizoenen en over de waterpokken, over de juf op school en over beroepen als brandweerman en poppendokter.Versjes over zwemles, koekjes bakken en spruitjes moeten eten.Kortom, versjes over de belangrijke onderwerpen in een kleuterleven!

 • Versjes voor het slapengaan./ M. Busser & R. Scgroder

  Versjes voor het slapengaan./ M. Busser & R. Scgroder

   20/4/18. Een prachtig boek vol lieve,grappige en vertederende versjes.

 • Hoera, we gaan naar zwemles! / M. Busser & R. Schroder

  Hoera, we gaan naar zwemles! / M. Busser & R. Schroder

   20/4/18. Joris en Roos gaan voor het eerst naar zwemles. Een spannende gebeurtenis! Ze vinden het allebei dan ook best een beetje eng. Gelukkig zijn ze niet de enigen, want in de kleedkamer zien ze een jongetje dat zelfs heel hard moet huilen.Gelukkig krijgen ze les van een vreselijk aardige badmeester. En ook al valt leren zwemmen niet altijd mee; aan het eind van de rit krijgen alle kinderen gelukkig toch dat felbegeerde eerste zwemdiploma!

 • Kijk op vogels in bos en hei / M. Bastin & N. de Haan

  Kijk op vogels in bos en hei / M. Bastin & N. de Haan

   19/4/18. In deze gids maakt u spelenderwijs kennis met de vogels die u regelmatig in bos en hei zult ontmoeten. Al die zeldzame soorten die, vooral in het begin, het vogels herkennen zo lastig maken, zijn weggelaten. Op die manier gaat uw praktische vogelkennis met sprongen vooruit. Bovendien blijkt er, al lezend, ook nog veel plezier aan al die vogels te beleven. Met de prachtige en sfeervolle tekeningen van Marjolein Bastin en de boeiende verhalen waarmee Nico de Haan u meeneemt in de fascinerende vogelwereld heeft u een handzaam overzicht van alle vogels in bos en hei.

 • Het huis De Meeuwen / H. Boonstra

  Het huis De Meeuwen / H. Boonstra

   19/4/18. Geschiedenis van het huis en de bewoners in het begin van de 20e eeuw.

 • Samoerai,zwaard des doods / Jo Manders.

  Samoerai,zwaard des doods / Jo Manders.

   19/4/18. Geillustreerd met z/w tekeningen en foto's over het leven in de Japanse interneringskampen.Hoe de mannen desondanks hun identiteit wisten de bewaren.

 • Daar is hij weer. / T. Vermes

  Daar is hij weer. / T. Vermes

   19/4/18. Met deze hilarische bestseller zet Timur Vermes populisten en hun volgelingen genadeloos te kijk.Zomer 2011. Adolf Hitler wordt wakker op een verlaten veld in Berlijn. Zonder oorlog, zonder partij, zonder Eva. Hij dwaalt rond in een volstrekt onherkenbare stad en al wie hij aanspreekt denkt dat hij een hilarische, sarcastische imitator is. In die hoedanigheid wordt Hitler een hype en begint hij zesenzestig jaar na zijn vermeende overlijden aan een televisiecarrière. En ook in deze eeuw weet der Führer het achteloze volk moeiteloos in zijn macht te krijgen Is het een satire? Een persiflage? Een waarschuwende parabel? In ieder geval heeft Timur Vermes een van de grappigste boeken van het jaar geschreven. Hij neemt de media en de cynische massa genadeloos op de korrel zonder aan spanning in te boeten. Slaagt Hitler, gesteund door YouTubefilmpjes en vind-ik-leuks, dit keer wél in zijn opzet?

 • Spelen met je hond / M. Gaus

  Spelen met je hond / M. Gaus

   18/4/18. De kennis en ervaring van Martin Gaus worden op aantrekkelijke wijze gepresenteerd in de 'Martin Gaus Bibliotheek'. In dit deel aandacht voor een actieve en gezonde hond. Gezinshonden hebben een leven zonder zorg, maar vaak is het wel een saai bestaan. Alle reden om hun leven wat spannender en boeiender te maken. Honden zijn er dol op hun zintuigen te gebruiken, bijvoorbeeld met spelletjes. En een massage kan een gestreste hond helpen zich te ontspannen zodat hij zich makkelijker kan concentreren en beter kan leren. Inspanning en ontspanning zijn de toverwoorden voor een gelukkig hondenleven!

 • Nijntje in de speeltuin / Dick Bruna

  Nijntje in de speeltuin / Dick Bruna

   18/4/18. Nijntje gaat naar de speeltuin en gaat op de schommel, hangt aan de ringen en de rekstok. Met vader en moeder drinkt ze een glaasje bessensap en nijntje valt op de terugweg in de auto in slaap.

 • Nijntje op school / Dick Bruna

  Nijntje op school / Dick Bruna

   18/4/18. Nijntje leert op school schrijven en rekenen. Maar ze doet ook andere dingen, zoals tekenen en blokken bouwen. Nijntje vindt het leuk om naar school te gaan, maar het leukst vindt ze het als de juf een verhaal voorleest.

 • Het huis van Nijntje / Dick Bruna

  Het huis van Nijntje / Dick Bruna

   18/4/18. Dick Bruna laat ons het huis van nijntje zien. Zoals haar mand vol speelgoed met haar lievelingsbeer, haar speelgoedtrein en haar bal met de mooie kleuren. Ook zien we haar kast met kleren en de kleine, alledaagse dingen uit haar leven.

 • Nijntje gaat logeren / Dick Bruna

  Nijntje gaat logeren / Dick Bruna

   18/4/18. Nijntje gaat logeren bij haar vriendin. Het is leuk en spannend om te zien hoe het bij anderen thuis toegaat.