Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • De Puttense moordzaak / J. A. Blaauw.

  De Puttense moordzaak / J. A. Blaauw.

   21/3/18. Tot welke dramatische gevolgen dubieuze verhoormethoden kunnen leiden, wordt duidelijk bij de reconstructie van de Puttense moordzaak. Het gaat hier om een in een afgelegen woning aan de Driewegenweg in Putten gepleegde moord op de drieëntwintigjarige stewardess Christel Ambrosius, in januari 1994. Voor deze moord (en verkrachting) werden ongeveer zes wekenlater vier verdachten gearresteerd. Twee van hen werden veroordeeld tot tien jaar gearresteerd. De beide anderen, die door een raam vanuit de voortuin het plegen van het misdrijf enige tijd zouden hebben gadegeslagen, werden uiteindelijk als getuige gehoord. Na nauwkeurige analyse van het dossier gesprekken met onder anderen de genoemde getuigen, onderzoek ter plaatse en langdurige interviews met de veroordeelden, komt de auteur tot de conclusie dat de veroordeling berust op valse bekentenissen. Drie mensen zijn het slachtoffer geworden van potentiële en justitiële scoringsdrift. Zij zijn onschuldig veroordeeld. De Puttense moordzaak zal zodoende de geschiedenis ingaan als de tot dusver grootste gerechtelijke dwaling in de Nederlandse rechtspraak. In Nederland zitten onschuldigen voor vele jaren achter de tralies!

 • 75 sierranden om te haken. / C. Sainio

  75 sierranden om te haken. / C. Sainio

   21/3/18. In aanvulling op de vele haakboeken die de laatste tijd zijn verschenen, geeft dit boek voorbeelden en patronen van 75 verschillende gehaakte sierranden. Ieder randje kan gebruikt worden voor het versieren van kleding, cadeautjes, gordijnen, linnengoed, accessoires en meer. Na basisinformatie over haken, benodigdheden, symbolen, afkortingen, terminologie en een overzicht van alle haaksteken volgen de beschrijvingen van de verschillende sierranden. Deze lopen min of meer op in moeilijkheidsgraad en variëren van beginner, gevorderde beginner tot gevorderde. Voorin een foto-overzicht van alle randjes. Achterin, na een helaas te kort hoofdstuk over mogelijke toepassingen, een trefwoordenregister. Aantrekkelijk handwerkboek met een mooi verzorgde lay-out en bladspiegel en een vrij kleine maar duidelijk leesbare letter. Feloranje omslagillustratie met daarop een aantal voorbeelden van randen. Leuke aanvulling op bestaand materiaal voor haaksters op verschillende niveaus.W.M. Bruins-Jorna

 • De sprookjeskoets

  De sprookjeskoets

   21/3/18. Bekende sprookjes vertaald door Donald Betlem. Met 33 losse kleurenreproducties.

 • Voor-en bijgerechten / T. Zadel

  Voor-en bijgerechten / T. Zadel

   21/3/18. Frankrijks chef koks presenteren vlees wild en gevogelte Renske De Boer 239 blzDe serie Délices de France heeft misschien wel voor hel eerst in de geschiedenis» de recepten van een groot aantal bekende chef-koks bijeengebracht in een uitgebreide verzameling delicatessen uit de Franse keuken. De Franse cuisine wordt over de hele wereld geëerd en wij vinden dat we op dit deel van ons culturele erfgoed, dat zoveel betekent voor de vreugde en de geneugten van het leven, trots mogen zijn.De kookboeken uit deze serie bieden een breed scala aan zorgvuldig geselecteerde culinaire delicatessen en pogen een brug te slaan tussen de experts uit de diverse gastronomische beroepen en iedereen die van lekker eten houdt. De serie heelt ons als chef-koks de kans gegeven onze expertise op schrift te stellen, onze beroepsgeheimen te verklappen en zo de kunst van het koken te verrijken en te bevorderen De haute cuisine, ooit een pure luxe. is nu niet langer voorbehouden aan de eigenaars van modieuze restaurants. De gepresenteerde recepten variëren in moeilijkheid van eenvoudig tot zeer ingewikkeld en zijn bedoeld om u ideeën te geven en aan te aanmoedigen bij het bereiden van uw dagelijkse maaltijden.Laat u inspireren! Bij deze recepten zult u nieuwigheden aantreffen, kennismaken met regionale en exotische specialiteiten en oude favorieten herontdekken. Er is een sterke continuïteit tussen deze recepten en de grote traditie van het Franse koken, een rijke en gevarieerde tafel vollekkernijen die variëren van een simpel, licht hapje tot een extravagante schotel.

 • Ernstige reken-wiskundeproblemen en Dyscalculie. / M. van Groenestijn 0.a.

  Ernstige reken-wiskundeproblemen en Dyscalculie. / M. van Groenestijn 0.a.

   21/3/18. De Nederlandse Vereniging tot Ontwikkeling van het Reken-Wiskunde Onderwijs (NVORWO) heeft het initiatief genomen om het onderwerp ernstige rekenwiskunde-problemen en dyscalculie op de onderwijsagenda te zetten en stappen te ondernemen om te komen tot landelijke eenduidigheid. Het ministerie van OCW heeft in 2008 een subsidie toegekend om het protocol te ontwikkelen. Het landelijk protocol voor leerlingen van 4 tot 12 jaar met (Ernstige) RekenWiskunde-problemen en Dyscalculie (protocol ERWD) richt zich op het basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Het doel van rekenwiskunde-onderwijs is functionele gecijferdheid, afgestemd op de mogelijkheden van iedere individuele leerling. Hierbij gaat het om adequaat handelen in functionele, dagelijkse situaties. Het protocol geeft aanwijzingen om dit doel langs een aantal stappen te bereiken, met name wanneer de rekenwiskundige ontwikkeling van een leerling niet optimaal verloopt.

 • Snoeien , wanneer en waar / D. Farthing

  Snoeien , wanneer en waar / D. Farthing

   21/3/18. Behandelt meer dan 170 planten.Met tekeningen. 

 • Persoonlijke effectiviteit / J. Schouten & J. Lingsma

  Persoonlijke effectiviteit / J. Schouten & J. Lingsma

   21/3/18. Assertiviteit lijkt een vaardigheid uit de jaren zeventig. Tegenwoordig is immers niemand meer op zijn of haar mondje gevallen en zegt iedereen wat hij denkt. Maar niets is minder waar! Veel mensen zijn tegenwoordig niet assertief maar agressief. En dat is heel wat anders! Op een goede manier voor jezelf opkomen zonder anderen onnodig te kwetsen. Dat is de kern van assertief gedrag. Je wensen en meningen kunnen uiten, anderen minder de baas over je laten spelen, rustiger zijn in contacten met bekenden en onbekenden en vooral weten in welke situaties het belangrijk is assertief op te treden. Met dit boek kun je dat bereiken. Door de vele praktijkopdrachten leer je je wensen zo te uiten dat je jezelf en anderen niet tekort doet. Aan de hand van voorbeelden van herkenbare, alledaagse situaties onderzoek je je huidige gedrag en krijg je inzicht in hoe het ook anders, beter kan. Niets moet. Wie zich assertief opstelt, bepaalt zelf in welke situaties hij dat doet en hoe. Je keuzevrijheid vergroten en bewust achter je keuzes staan, daar gaat het om. Dit boek voorziet al decennia lang in een blijvende behoefte: opkomen voor jezelf en tegelijk de relatie met de ander goed houden. Een behoefte die zo menselijk is dat er ongetwijfeld nog veel herdrukken zullen volgen.

 • Westeuropese scheepvaart in de middeleeuwen / G. Asaert

  Westeuropese scheepvaart in de middeleeuwen / G. Asaert

   21/3/18. De geschiedenis van de scheepvaart is meer dan de ontwikkeling van de schepen en scheepstypen in de loop der eeuwen. Het schip is eeuwenlang het belangrijkste vervoermiddel geweest.

 • Schoenen / A. Pattison & N. Cawthorne

  Schoenen / A. Pattison & N. Cawthorne

  20/3/18.  Met beschrijvingen van alle belangrijke voorbeelden en grote namen in de schoenenbranche, bedoeld voor de modebewuste schoenen fan. Met aandacht voor bijzondere ontwerpen en tijdloze klassiekers, van prinsessenmuiltjes tot cowboylaarzen, sportschoenen, pumps en plateauschoenen.

 • Het Avantar master handboek / H. Palmer

  Het Avantar master handboek / H. Palmer

   20/3/18. Het Avantar master handboek is een handleiding die stapsgewijs is opgebouwd.. Het bevat informatie voor de opzet van Avatar cursussen.

 • De rechterkant/ Antifascisch kollektief.

  De rechterkant/ Antifascisch kollektief.

   20/3/18. Een overzicht van extreemrechtse en fascistische verschijnselen in Nederland.

 • De Nederlandse Opstand in de pamfletten 1566-1584 / P. A. M. Geurts

  De Nederlandse Opstand in de pamfletten 1566-1584 / P. A. M. Geurts

   20/3/18. Werk over pamfletten die werden verspreid tijdens de Nederlandse Opstand tegen de Spanjaarden.

 • Atlas Van Topografische Kaarten Nederland 1955-1965.

  Atlas Van Topografische Kaarten Nederland 1955-1965.

   20/3/18. Stelt u zich eens voor: een atlas van Nederland met prachtige topografische kaarten uit de periode 1955 - 1965. Een 'mijmeratlas' van het Nederland uit úw jeugd. Hoe zag ons land er toen uit, hoe zag uw dorp of stad er uit? En wat is er veranderd in die tussenliggende decennia? Met de 'Atlas van mijn jeugd' ziet u het allemaal. Met deze atlas reist u terug naar de tijd tussen wederopbouw en flower power.Geraakt door de schoonheidWie de kaarten uit de periode 1955 - 1965 ziet, wordt geraakt door de schoonheid van het landschap, en de ruimte die er toen nog was. Nederland had in 1955 nog geen 11 miljoen inwoners. De steden en dorpen waren toen nog veel kleiner. In ons tijdsgewricht zijn Nederland en vooral de Randstad stukken voller geworden.

 • Dokter Koek van Boekelo / J. Koek.

  Dokter Koek van Boekelo / J. Koek.

   19/3/18. Dokter Koek van Boekelo : de eerste dokter tussen textiel en zout : een biografie van Cornelus Koek, 1892-1939, en een tijdsbeeld van Boekelo tussen de twee wereldoorlogen.

 • Enschede 1884-1934 / T. Wiegman

  Enschede 1884-1934 / T. Wiegman

   19/3/18. Met foto s.

 • Quilted Fairie Tales / L. M. Poole

  Quilted Fairie Tales / L. M. Poole

   19/3/18. Woodland imps dance in the moonlight, clever elves tiptoe through the flowers, and a cute pixie flirts from her Corvette. It is all part of Linda M. Poole's world of Quilted Fairie Tales. Linda provides eleven basic 'fairie' appliqué patterns, but the fairy tale does not end there. Appliqué enthusiasts will delight in bringing these fanciful patterns to life with stories of their own. The author has also provided a lot of extra prop patterns to accompany the fairies on their journeys. Not so long ago, not too far away, the Quilted Fairie Tales began - on the Internet. Wizard Linda (the author) sent forth a call for quilters to join her on her magical mission - to create fairies in fabric, accompanied by fanciful tales. The call was answered, and a number of those quilts and stories are included in the book. Several of these delightful quilts with their stories are now part of the 'Quilted Fairie Tales' exhibit of 50 pieces, which debuted at the AQS Quilt Exposition in Nashville. The traveling exhibit has a busy schedule ahead. For those who love fairies, storytelling, embellishing, appliquéing, and quilting, this charming collection of patterns is perfect.

 • Dutch Treat / J. Garden

  Dutch Treat / J. Garden

   19/3/18. Issue 42 For those of you who are potty about ceramics, and in particular Delftware, then this book of beautiful blue and white applique designs is the one for you. Judy first explains the technique of reverse or recessed applique and goes on to give step-by-step instructions for making her full size blue and white quilt Deft Delft . She also provides instructions for a smaller quilt in softer pastel shades. 196 applique block patterns are provided so if yu choose to make a small quilt then you'll have the hard task of choosing which block designs to use. I am in no doubt that you will be inspired to make your own unique quilt and will most probably find yourself drawing your own designs - it is surprising how good some simple designs look when using just blue and white fabrics. * Fabrications *

 • Patronen voor Amish quilts / R. T. Pellman

  Patronen voor Amish quilts / R. T. Pellman

   19/3/18. Bij de Amish is het maken van Quilts een vaardigheid die van generatie op generatie wordt overgedragen.Quilts maken deel uit van het dagelijkse bestaan. 

 • Baltische zielen / Jan Brokken

  Baltische zielen / Jan Brokken

   19/3/18.Na een gevangenschap van zes jaar werd Aina Roze, de dochter van boekhandelaar Janis Roze in Riga, vrijgelaten uit een Siberische strafkolonie. Haar moeder Emma moest in Siberië achterblijven. Ze vertikte dat. Haar twintigjarige dochter was door de dwangarbeid sterk verzwakt, ze wilde haar vergezellen. Emma ontsnapte en reisde met haar dochter mee. De vrouwen legden duizenden kilometers af, verstopt in treinen en vrachtwagens, of lopend. Toen ze Letland ten slotte bereikten, moest Emma onderduiken. Elf jaar lang diende ze als huishoudster bij een professor in Riga. De kinderen van haar zoon wisten niet wie ze was en spraken haar aan met 'tante'. Pas in 1959 durfde ze te zeggen: 'Wees nu maar aardig voor me, ik ben jullie oma.'  De verbijsterende geschiedenis van de familie Roze is een van de tientallen verhalen die Jan Brokken optekende. Van 1999 tot 2010 zocht hij in Estland, Letland en Litouwen naar levensgeschiedenissen. Baltische zielen geeft een onthutsend beeld van de twintigste eeuw, met al zijn illusies, desillusies, doctrinaire twisten en waanzinnige moordlust.

 • Bob Dylan kronieken / E. Bindervoet & R-J. Henkes.

  Bob Dylan kronieken / E. Bindervoet & R-J. Henkes.

   19/3/18. In een filmische, trefzekere stijl voert Dylan de lezer mee naar vijf belangrijke periodes in zijn leven: van zijn eerste dagen in het door sneeuw bedekte New York, hongerig naar succes, maar het Woodstock van de jaren zestig, het magisch centrum van de wereld; van een schamel appartement in Greenwich Village, van waaruit hij de in een razend tempo veranderende tijden waarneemt, tot de euforische dagen in een opnamestudio waar hij samen met Daniel Lanois werkt aan zijn meesterlijke comebackplaat Oh Mercy. Een helder, direct en openhartig verslag.

 • De kist van Pierlala. / L. P. Grijp.

  De kist van Pierlala. / L. P. Grijp.

   17/3/18. Eeuwenlang werden straatliederen op markten en pleinen gezongen. Straatzangers brachten een scala aan liederen ten gehore, van moord- en rampliederen tot vaderlandse klassiekers, van sentimentele krakers tot bijtende spotliederen. Populaire liedjes verschenen op gedrukte liedbladeren die op straat werden verkocht. In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw ontstonden twee omvangrijke verzamelingen van deze straatliedjes, die nu bewaard worden door de Koninklijke Bibliotheek en het Meertens Instituut. De meeste liedjes werden geschreven op bestaande melodieën, die door iedereen konden worden meegezongen. Ze zaten in het geheugen van de Nederlanders. De in 2004 bij Het Geheugen van Nederland geopende website met dergelijke straatliederen was een overweldigend succes.

 • Amsterdam in kaarten. / W. F. Heinemeijer & M. F. Wagenaar.

  Amsterdam in kaarten. / W. F. Heinemeijer & M. F. Wagenaar.

   17/3/18. Aan de hand van een vijftigtal kleurenreprodukties van interessante stads- en regiokaarten en evenveel geillustreerde teksthoofdstukken presenteren de auteurs een beeld van de ontwikkeling van de hoofdstad vanaf de Middeleeuwen. Als een rode draad loopt door het boek de voortdurende wisselwerking tussen het leven en de activiteiten van de Amsterdammers en de structuur en het karakter van hun stad. Tot slot een visie op Amsterdam anno 2015. (NBD|Biblion recensie, Redactie.)

 • Ruimte atlas / R. Kerrod.

  Ruimte atlas / R. Kerrod.

  17/3/18.  Het boek geeft in 5 gedeeltes een beeld van de sterrenkunde en het ruimteonderzoek. Deze delen betreffen: 1. een inleiding over de plaats van de aarde in het heelal, 2. een uitvoerige beschrijving van het zonnestelsel (planeten, de maan, meteoren, kometen), 3. de nachtelijke hemel met diverse sterrenkaarten en korte beschrijvingen van hetgeen er te zien is, 4. sterren en melkwegstelsels, met korte uitleg van het uitdijend heelal, 5. verkenning van de ruimte (bemande- en onbemande ruimtevaart, maanonderzoek, satellieten etc.). Het boek is zeer fraai en functioneel in kleur geïllustreerd. Wel veel tekst in 'kadertjes' met een of meer afbeeldingen, wat de aanblik wat rommelig maakt, maar wel uitnodigt tot lekker 'grasduinen'. Bij de behandeling van de planeten is wel een structuur aangebracht waardoor bepaalde gegevens steeds op dezelfde wijze worden gepresenteerd. Moeilijke woorden worden niet geschuwd, maar wel steeds toegelicht, en er is achterin een verklarende woordenlijst. Uitgebreid register. Een prachtig boek, dat zeker inspirerend kan werken en verdere belangstelling voor deze onderwerpen kan stimuleren. Vanaf ca. 13 jaar.(Biblion recensie, Dr. E. Zwijnenberg.)

 • Een veelzijdige verstandhouding. / E. van der Wall & L. Wessels

  Een veelzijdige verstandhouding. / E. van der Wall & L. Wessels

   17/3/18. De verhouding tussen religie en Verlichting mag zich de laatste jaren, vooral onder invloed van het maatschappelijke debat, in een snel groeiende belangstelling verheugen. In het bijzonder komt dit thema aan de orde in de politieke en sociaal-culturele discussie rond vraagstukken als integratie, de multiculturele samenleving en de vermeende botsing van beschavingen. De vele uitlatingen en opinies die in dit verband worden geventileerd, getuigen echter niet altijd van een even zorgvuldig begrip van de historische context en betekenis van het spanningsveld tussen Verlichting en religie. Dat de relatie tussen religie en Verlichting op zeer uiteenlopende manieren gestalte kreeg, wordt wel eens uit het oog verloren. In Een veelzijdige verstandhouding beogen de auteurs licht te werpen op de veelzijdige wijze waarop religie en Verlichting zich tot elkaar konden verhouden.

 • Van kintsbeen aan ten staatkunde opgewassen./ K. W. J. M. Bossaers

  Van kintsbeen aan ten staatkunde opgewassen./ K. W. J. M. Bossaers

   17/3/18. De achttiende-eeuwse regenten zijn in het verleden vaak afgeschilderd als bepruikte nietsnutten die zich slechts inspanden voor hun eigen belang, waardoor de Republiek, na de glorieuze Gouden Eeuw afgleed naar een tweederangs mogendheid. Recent historisch onderzoek heeft reeds aangetoond dat dit beeld onjuist is. Het huidige beeld van de achttiende-eeuwse regent is met name door een drietal proefschriften van Utrechtse onderzoekers over de Hollandse steden Leiden, Gouda en Hoorn ontstaan. Bossaers heeft onderzocht in hoeverre dit algemene beeld opgaat voor de andere stemhebbende steden van het Noorderkwartier, die veel kleiner in omvang waren dan de drie genoemde middelgrote steden. Bovendien was het Noorderkwartier in de achttiende eeuw in economisch opzicht in verval, hetgeen ook van invloed kan zijn geweest op de samenstelling van de stadsbesturen.

 • Archipenko / D. Karshan

  Archipenko / D. Karshan

   16/3/18. Alexander Porfyrovych Archipenko  May 30, 1887 – February 25, 1964) was a Ukrainian-born American avant-garde artist, sculptor, and graphic artist.

 • Opkomst van de beschaving

  Opkomst van de beschaving

   16/3/18. Aan de hand van vele archeologisch vondsten, grot- en rotsschilderingen willen de samenstellers van dit boek de ontwikkeling van de mensheid laten zien. Zij beschrijven hoe de mensheid zich vanuit Oost-Afrika heeft verspreid over de vijf werelddelen en onafhankelijk van elkaar een bijna gelijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Hoe de mensen geleidelijk hun nomadenbestaan hebben opgegeven om zich blijvend ergens te vestigen en in staat waren een hoog beschavingspeil te bereiken. Maar ook hoe, door invloeden van buiten zoals bijvoorbeeld klimatologische veranderingen, culturen voorgoed konden verdwijnen. Aan elk continent is een hoofdstuk gewijd, de leestekst is verdeeld over twee kolommen en is aangevuld met ingekaderde informatieve teksten over de beschreven periode. Het boek opent met een geillustreerde tijdbalk en is voorzien van fraaie, kleurrijke illustraties van archeologisch vondsten en kaarten en bevat een register. De overzichtelijke opzet en de prettige lesstijl maken dit boek voor een breed publiek toegankelijk.P. Brugmans-Peters

 • Shinkichi Tajiri / H. Bavelaar & E. Barents

  Shinkichi Tajiri / H. Bavelaar & E. Barents

   16/3/18. De kunstenaar stamt uit een zeer oud adellijk Japans geslacht. Hij werd geboren in de USA (1923), na de Tweede Wereldoorlog in Parijs opgeleid, door zeer bekende beeldend kunstenaars als Zadkine en Leger. Woont en werkt sinds 1956 in Nederland. Zijn invloed op de vernieuwingen in de beeldhouwkunst in ons land is enorm geweest. Zijn grote bekendheid kreeg hij in de jaren vijftig en zestig met zijn krijgers en andere puntig-agressieve en erotisch aandoende beelden van metaal (een voor die tijd nieuw materiaal voor de Nederlandse kunst). Het andere centrale thema (nu al weer sinds zo'n 20 jaar) is gelegen in zijn knopen: als metalen- of kunstofbuizen om elkaar heen geknoopt worden. Niet alleen in de zware materialen werkt hij, maar ook met en op papier. De goede beschrijvingen van Hestia Bavelaar over zijn beeldhouwkunstige werken en van Els Barents over zijn fotowerk vormen, met de vele goede foto's, een heel leer- en leeszaam boek. Afbeeldingen in zwart-wit, enkele in kleur. Verzorgde uitgave.

 • Primitivism In 20Th Century Art. / W. Rubin

  Primitivism In 20Th Century Art. / W. Rubin

   16/3/18. Looks at primitive art by the African and Oceanic cultures, and discusses its influence on Gauguin, Matisse, Picasso, Klee, Moore and various movements in modern art.

 • Schilders van Amsterdam / C. Denninger-Schreuder.

  Schilders van Amsterdam / C. Denninger-Schreuder.

   16/3/18. Als er één stad veelbezongen is, is het wel Amsterdam. De schilderachtigheid van het 'Venetië van het noorden werd in de negen tiende eeuw ontdekt door buitenlandse kunstenaars als Whistler, Monet en Liebermann die in het verval van de oude stad de grandeur ontdekten van eeuwen daarvoor. Hollandse schilders als Breitner en Israëls werden door het turbulente stadsleven - dat zich kenmerkte door afbraak, bouwwerkzaamheden, paardentrams en verlichte pleinen en straten - geïnspireerd tot nieuwe schildersmotieven, die leidden tot hun mooiste werk. Ook in de zeventiende eeuw, de Gouden Eeuw, bruiste het leven in Amsterdam. De stad was het centrum van de wereldhandel en de rijkdom van de kooplieden manifesteerde zich in de bouw van schitterende grachtenwoningen. Kooplieden en regenten gaven door hun opdrachten aan schilders de aanzet voor een nieuw thema in de schilderkunst: het stadsgezicht. Bekende schilders als jacob van Ruisdael en Mein Hobbema waagden zich aan het, nieuwe genre, maar de top werd gehaald door jan van der Heyden en de gebroeders Berckheyde. Hun fijn geschilderde, stemmingsvolle beelden van de markantste plekken in de stad dienden de schilders tot ver in de negentiende eeuw tot voorbeeld. Schilders van Amsterdam biedt een chronologisch overzicht van vier eeuwen Amsterdams stadsgezicht, van de zeventiende tot en met de twintigste eeuw.