Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • Scheepsmotoren / J. C. Piek

  Scheepsmotoren / J. C. Piek

   16/3/19. Veel illustraties in zwart/wit.

 • Populair Maleis / S. van der Molen

  Populair Maleis / S. van der Molen

   16/3/19. Handleiding voor allen die naar Indië gaan en in korte tijd op de hoogte willen zijn van de taal.

 • Daden onder de zon. / A. Lampe.

  Daden onder de zon. / A. Lampe.

   16/3/19. Vier verhalen over werkelijk plaatsgevonden gebeurtenissen uit de Japanse vrouwenkampen van Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 • Prisma woordenboek Sranantongo / J. C. M. Blanker

  Prisma woordenboek Sranantongo / J. C. M. Blanker

   16/3/19. Een uniek woordenboek over de belangrijkste taal in Suriname.Sranantongo is de taal die door ca. 400.000 mensen wordt gesproken in Suriname. Het heeft zich daar - naast het Nederlands als officiële taal - ontwikkeld tot de contacttaal voor alle bevolkingsgroepen. Ook de ruim 300.000 in Nederland wonende Surinamers spreken vaak Sranantongo met elkaar, soms afgewisseld met hele en halve Nederlandse zinnen.Het woordenboek bevat ca. 18.500 artikelen en bestaat uit de delen Sranantongo - Nederlands en Nederlands - Sranantongo. In de Inleiding wordt ingegaan op de historie en de kenmerken van het Sranantongo. Aparte bijlagen achterin bevatten o.a. een uitgebreid overzicht van spreekwoorden, gezegden en volkswijsheden, en van de grammatica van het Sranantongo.Het voorwoord is van de hand van prof. dr. Theo Janssen en prof. dr. Willy Martin, van wie de laatste de auteurs heeft begeleid bij hun lexicografische werk.

 • Sranan odo buku

  Sranan odo buku

   16/3/19. Odo s werden in de vroegere dagen gebruikt om op bedekte wijze een bootschap door te geven bij feestelijkheden zoals de kotodansi,maar ook wel bij ruzie.

 • Het leven van Napoleon

  Het leven van Napoleon

   15/3/19. Met kleurenlitho s.

 • Norrlandse aquavit. /Toegny Lindgren

  Norrlandse aquavit. /Toegny Lindgren

   15/3/19. De beroemde predikant en tandenborstelprofeet Olof Helmersson wist rond 1950 door zijn bevlogen preken hele dorpen te bekeren in Västerbotten, Noord-Zweden – sommige mensen zelfs meerdere keren. Maar op zijn oude dag is hij tot de conclusie gekomen dat het geloof een dwaalspoor is. Daarom keert hij na vijftig jaar terug naar Västerbotten, om zijn fouten recht te zetten. Maar hij merkt dat de gemeenschap daar onherkenbaar veranderd is; de dorpen zijn vrijwel verlaten en de achtergebleven bewoners zitten niet op zijn komst te wachten: ze zijn op eigen gelegenheid al van hun geloof gevallen, weten niet meer wie hij is of hebben andere dingen aan hun hoofd.

 • Taal van stilte / E. Kaniok.

  Taal van stilte / E. Kaniok.

   15/3/19.Dit boek bevat een verzameling korte spirituele verhalen en parabels afkomstig uit verschillende culturen en geloofstradities; van christelijke parabels en soefiverhalen, tot boeddhistische en joodsmystieke vertellingen. Deze verhalen vol wijsheid zijn inspirerend en niet moralistisch.

 • Pegasus and the arts / C. Brink W. Hornbostel

  Pegasus and the arts / C. Brink W. Hornbostel

   15/3/19. 300 illustr in black and white and 56 colored plates. With bibliography.

 • Parsival / W. von Eschenbach

  Parsival / W. von Eschenbach

   15/3/19. Bekorte vertaling van de middelhoogduitse vers roman.

 • Lugalbanda / K. Henderson

  Lugalbanda / K. Henderson

   15/3/19. Dit verhaal is ouder dan de Torah, de Bijbel en de Koran, ouder zelfs dan de Griekse en Romeinse mythen en dan het verhaal van Gilgamesj. Het stamt uit het land dat nu Irak heet.Hoewel het verhaal vijfduizend jaar oud is, lijkt het alsof het pas gisteren werd geschreven. Het is het verhaal van een wonderbaarlijke reis, over een magische vogel, over een oorlog die niet tot een eind wilde komen en waarin Lugalbanda, een jonge prins, verstrikt raakt.

 • Een gat in mijn emmer / I. & D. Schubert.

  Een gat in mijn emmer / I. & D. Schubert.

   15/3/19. Beer maakt zich zorgen over zijn bloemetjes. Ze drogen uit, ze moeten snel water krijgen, maar hoe? Er staat wel een oude emmer in zijn hol, maar die is lek. Zou Egel raad weten?

 • Oom Wolfraam en mijn chemische jeugd. / Oliver Sacks

  Oom Wolfraam en mijn chemische jeugd. / Oliver Sacks

   15/3/19. Voor mensen die enige interesse hebben in de werking van metalen, chemicalien en gassen, is dit een fascinerend boek. Op zeer inventieve wijze komen allerlei scheikundige ontdekkingen aan de orde zoals de elektriciteit en het wolframdraadje in een lamp, de batterij, atomen en ionen, het Bengaals vuur, de fotografie, allerlei krachten van metalen en chemicaliën en honderden andere zaken die wij in onze tijd als vanzelfsprekendheden zien en gebruiken. Dit alles wordt prachtig samengevat en meeslepend verteld in deze autobiografie. De schrijver, een bekende psychiater, raakt tijdens zijn jeugdjaren in de ban van hetgeen met name zijn oom in het laboratorium laat zien. Zijn wereld wordt wat dit betreft steeds breder. Hij zelf experimenteert van jongs af aan. Hij las veel en over de ontdekkingen van anderen en brengt dat bijeen in dit boek. Zowel vanwege het onderwerp als de prettige stijl is dit boek de moeite waard.Drs. J.H.A.M. Bekkers

 • Edda / J. de Vries.

  Edda / J. de Vries.

   14/3/19. Volledige vertaling van de 'Codex Regius' (de 'Lied-Edda') met oude IJslandse en Noorse goden- en heldenliederen.

 • Dwarsligger. Oorsprong / Dan Brown.

  Dwarsligger. Oorsprong / Dan Brown.

   14/3/19. Kirsch, miljardair en wetenschapper die zijn tijd ver vooruit is, besluit zijn laatste ontdekking aan de wereld te presenteren in het Guggenheim Museum in Bilbao.

 • Het boek van schoonheid en troost / W. Kayzer

  Het boek van schoonheid en troost / W. Kayzer

   14/3/19. Vertel me wat dit leven de moeite waard maakt. Waarin vinden we schoonheid, en is er over die schoonheid ook nog iets te beweren? Waardoor worden we getroost? Wat zijn de herinneringen of verwachtingen die groter zijn dan ons verdriet? Deze en andere vragen legde Wim Kayzer voor aan negentwintig schrijvers, wetenschappers, filosofen, beeldend kunstenaars en musici: Karel Appel, Vladimir Askenazy, J.M. Coetzee, Freeman Dyson, Rudi Fuchs, Jane Goodall, Stephen Jay Gould, Germaine Greer, Györgi Konrád, Rutger Kopland, Yehudi Menuhin, Martha Nussbaum, Simon Schama, Jan Timman en Marten Toonder.

 • Het Antwerps Liedboek / L. P. Grijp.

  Het Antwerps Liedboek / L. P. Grijp.

   14/3/19. Tekstuitgave van het liedboek uit 1544, met muzieknotatie en commentaar.Twee boekdelen, met in het eerste deel alle teksten en alle beschikbare muziek en in het tweede deel een nawoord, de annotaties en de woordverklaringen.Het Antwerps Liedboek (genoemd naar de plaats van uitgave in 1544) bevat 221 liederen van uiteenlopende aard. Eerdere edities waren doorgaans partieel of niet geschikt voor gebruik door een groot publiek. Voor het eerst worden hier alle melodieën afgedrukt.

 • Het straatlied / D. Wouters & J. Moormann.

  Het straatlied / D. Wouters & J. Moormann.

   13/3/19. Met een aantal liederen o.a. liefdeliederen, historische liederen, oorlogsliederen, sociale liederen, godsdienstige liederen, enzo.

 • De Koning / J. H. Donner.

  De Koning / J. H. Donner.

   13/3/19. Van Euwe tot Timman was J.H. Donner de beste schaker van Nederland. Hij behaalde grote internationale successen en faalde soms gruwelijk. Gedurende zijn hele carrière schreef hij over schaken, als verslaggever, analysator, rubricist en columnist, en hij deed dat op een geheel eigen wijze: 'De man die de pen opneemt om een sportgebeuren verslaan, doet dit uit een diepe innerlijke onzekerheid, want het wezenlijk belang van dat gebeuren is hem geenszins duidelijk, en voortdurend moet hij vechten tegen een overheersend gevoel van belachelijkheid.

 • Bescheuragenda 1986 / Van Kooten & De Bie

  Bescheuragenda 1986 / Van Kooten & De Bie

   13/3/19. Een bloemlezing.

 • Wat bezielt de sjamaan? / A. Rosenbohm

  Wat bezielt de sjamaan? / A. Rosenbohm

   13/3/19. De sjamaan is in veel culturen van oudsher de persoon die voor zijn gemeenschap de contacten onderhoudt met geesten en goden in andere werelden: om zieken te genezen, de jacht gunstig te beïnvloeden of om in de toekomst te kijken. Er zijn opmerkelijke parallellen tussen de praktijken van sjamanen wereldwijd. Zeer bekend zijn de Indiaanse sjamanen van Noord- en Zuid-Amerika, maar minder bekend is dat in Siberië ook een rijke klassieke sjamanencultuur bestond - het woord sjamaan is zelfs uit een Siberische taal afkomstig. Wat bezielt de sjamaan? belicht het sjamanisme van vroeger en nu, in onze cultuur en andere, in al zijn - soms verbijsterende - aspecten.

 • Fluisteringen van de zee. / A. Teenstra

  Fluisteringen van de zee. / A. Teenstra

   12/3/19. Illustraties zijn van Pieter Kuhn, dit is de tekenaar van Kapitein Rob.

 • Nyhoffs Zuid-Nederlands woordenboek. / W. de Clerck

  Nyhoffs Zuid-Nederlands woordenboek. / W. de Clerck

  12/3/19.  Het Zuid-Nederlands woordenboek wil een naslagwerk zijn voor allen die belangstelling hebben voor het Zuidnederlandse taaleigen.

 • De bak encyclopedie.

  De bak encyclopedie.

   12/3/19. Fruitgebak, verjaardagstaarten, brood, petit fours, cake. De Bak encyclopedie geeft u een volledig beeld met recepten voor de ware bakliefhebber.∗ Met meer dan 500 recepten in 13 uitgebreide hoofdstukken∗ Ideeën en tips voor speciale gelegenheden∗ Tips en adviezen voor het beste kleingebak∗ Een selectie van verleidelijke bonbons

 • Leve de polder / E. Buis & M. de Gruyter

  Leve de polder / E. Buis & M. de Gruyter

   12/3/19. Serie korte portretten van bewoners van de Noord-Hollandse Mijzenpolder (gelegen tussen Alkmaar en Hoorn). Een kleine polder, maar de grote thema's als klimaatsverandering, natuurbeheer en landbouwpolitiek zijn hier net zo urgent als elders. Aan het woord komen melkveehouders, een ecoloog, een palingvisser en enkele stadse bewoners die hun heil in de polder hebben gezocht. Het aantrekkelijkste van dit boek zijn de contrastrijke paginagrote foto's van de mensen en hun leefomgeving. Een tijdsdocument waarin de voor- en nadelen van het polderleven aan het begin van de 21ste eeuw worden geïnventariseerd. Moeilijkheden met het vinden van opvolgers in het bedrijf, de gekmakende regelgeving uit Brussel, de tegengestelde belangen van de boer en de natuurbeheerder en de status van import die altijd aan een niet autochtone polderbewoner blijft kleven. Maar altijd onder de mooie hoge luchten en in de groene ruimte van de natuur.

 • Doisneau 1912 -1994 / J.C. Gautrand.

  Doisneau 1912 -1994 / J.C. Gautrand.

   12/3/19. Robert Doisneau (1912-1994) is best known for his magical, timeless 35 mm street portraits taken in Paris and its suburbs. Fresh, unstaged, and full of poetry and humor, his photographs portray everyday people (in everyday places, doing everyday things) frozen in time, unwittingly revealing fleeting personal emotions in a public context. Doisneau's gift was the ability to seek out and capture, with humanity and grace, those little epiphanies of everyday Parisian life.This book traces Doisneau's life and career, providing a wonderful introduction to the work of this seminal photographer.

 • Vogels / A. Wansbury

  Vogels / A. Wansbury

   12/3/19. De wijsheid van de natuur is goddelijke wijsheid. De natuur is onze belangrijkste leraar, ze omvat alle geheimen van het leven. Jammer genoeg zijn we niet alleen vergeten dat we op energetisch niveau in verbinding staan met de hele natuur; maar weten we ook niet meer dat het goddelijke vaak tot ons spreekt via de natuur.Vogels zijn boodschappers van tijdloze universele principes, van spirituele waarheid en goddelijke wijsheid, hetgeen we goed kunnen gebruiken op onze spirituele reis.Vogels zijn niet alleen algemene symbolen of archetypen, iedere vogel brengt ons zijn eigen specifieke boodschap. Aan de hand van dit boek kunnen we leren herkennen wanneer vogels een speciale boodschap voor ons hebben en hoe we deze leiding in ons leven kunnen toepassen. Met een lijst van 100 vogels en hun betekenis en symboliek.

 • Hofleveranciers / H. Warmels.

  Hofleveranciers / H. Warmels.

   11/3/19. Het is 1967. Prinses Beatrix is hoogzwanger en bakker Kees Siegert maakt voor in de etalage een wieg van brooddeeg. Gaandeweg ontstaat het idee het kunststuk aan te bieden op kasteel Drakensteyn. De toestemming is snel geregeld, maar Willem-Alexander laat zo lang op zich wachten dat de wieg uitdroogt en instort. Siegert geeft niet op. In twaalf uur tijd maakt hij een nieuwe broodwieg, die hij daags na de geboorte samen met zijn broer overhandigt aan prins Claus. Bakkerij Carl Siegert is een van de 400 bedrijven die vandaag de dag het predicaat Hofleverancier mogen voeren. In Hofleveranciers worden tien van deze bedrijven uitgelicht: ondernemers die een schakel vormen in een keten waaraan vaak hun overgrootvaders nog zijn begonnen. Ze vertellen hun verhalen over de dagelijkse praktijk van nu en die van vroeger. Over de banden met het koningshuis. Maar ook over loyaliteit aan de familie en het inslaan van nieuwe wegen, over dierbare herinneringen en de blik die altijd strak op de toekomst is gericht.

 • De Origineel Argentijnse Keuken. / L. Gerungan

  De Origineel Argentijnse Keuken. / L. Gerungan

   11/3/19. De Origineel Argentijnse Keuken is het eerste Nederlandse koken kijkboek over de keuken van Argentinië, het Zuid-Amerikaanse land dat volop in de schijnwerper.

 • Reform Chess. / L. Polgar

  Reform Chess. / L. Polgar

   11/3/19. Met zwart/wit illustraties van voorbeelden.