Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • Uit het hoofd!/ I. De Wijs.

  Uit het hoofd!/ I. De Wijs.

   26/4/19. Wat is er gebeurd met de verloren kunst van het memoriseren van gedichten? Waarom vinden wij het niet langer noodzakelijk om de meest prachtige gedichten uit de Nederlandse taal uit ons hoofd te leren? Eeuwenlang leerden mensen gedichten uit hun hoofd. Vaak voor het plezier, soms uit noodzaak. Uit het hoofd! biedt de lezer de mogelijkheid op een prettige wijze het geheugen te trainen....Wie zo'n gedicht van buiten kent, zit de dichter op de hielen, ontstijgt aan het grauwe bestaan en heeft de Schoonheid voor eeuwig in z'n hoofd. En in z'n hart. Misschien heeft u geenszins de aanvechting om een publiek te verbazen met de verzen in uw hoofd. Dat geeft niet. Houd uw kennis gerust voor uzelf. Probeer ook nooit om iemand die de poëzie niet bemint, een gedicht in het hoofd te rammen. Dat haalt niks uit. Gedichten van buiten leren is een middel om uzelf een plezier te doen. U haalt het mooiste in huis wat er te krijgen is. Iets waarvan u nooit meer scheiden wilt. Gedichten uit het hoofd leren is een Daad van Liefde.

 • Balanceren tussen Boeddha en Freud. / A. F. G. Hanken

  Balanceren tussen Boeddha en Freud. / A. F. G. Hanken

   25/4/19. De Amerikaanse, in Nederland woonachtige auteur van deze holistische handreiking was hoogleraar systeemkunde; dat verklaart misschien de overwegend prettig-zakelijke toon van dit boek. Hij onderscheidt, zoals vele esoterici voor hem, twee fundamentele en schijnbaar onverenigbare menselijke drijfveren: zelfbehoud en zelfvergetelheid. Voor het denken over de eerste staat Freud model, voor dat over de laatste Boeddha. Na een overzicht van de manier waarop men in de wereldreligies, mystiek, psychologie, maar ook in de exacte wetenschappen met dit probleem is omgegaan introduceert hij het balansprincipe: door de aandacht te fixeren op een van beide drijfveren (liefst dan toch de zelfvergetelheid, volgens de auteur de natuurlijke staat van de mens) kan de andere drijfveer zich niet meer hinderlijk opponeren. Hij somt een aantal klassieke en moderne methoden op die deze tactische aandachtsverlegging van het persoonsgebonden naar het universele zelf kunnen bevorderen (ook ecstacy komt daarbij b.v. ter sprake). Achterin geeft de auteur uitvoerig antwoord op vragen van proeflezers. Ook is er een verklarende begrippenlijst. Hoewel niet alle stappen van het betoog even beredeneerd aandoen valt het boek positief op in de New Age-literatuur.(Biblion recensie, Redactie/TB./TB.)

 • Het vijfde inzicht / D. M. Ruiz & D. J. Ruiz & J. Mills.

  Het vijfde inzicht / D. M. Ruiz & D. J. Ruiz & J. Mills.

   25/4/19. In Het vijfde inzicht schrijven Don Miguel Ruiz en zijn zoon Don Jose Ruiz voor het eerst samen en belichten ze niet alleen de vier inzichten opnieuw, maar introduceren ze tevens een krachtig vijfde inzicht. Dit vijfde inzicht zorgt ervoor dat je door middel van transformatie bij je hogere zelf komt. Hierdoor bereik je een dieper niveau van bewustzijn en word je teruggebracht naar de authenticiteit waarmee we geboren worden. Door het vijfde inzicht te trainen leer je jezelf volledig accepteren. We worden zo herinnerd aan het mooiste cadeau dat we onszelf kunnen geven namelijk de vrijheid om echt onszelf te zijn. Creëer je persoonlijke levensdroom met de vijf inzichten.

 • Vertellen met getallen /C. J. Labuschage.

  Vertellen met getallen /C. J. Labuschage.

   25/4/19. De auteur laat met veel sprekende voorbeelden zien welke belangrijke rol het getal in de wereld van de Bijbel speelde. Naast de getallen die alom bekend zijn om hun symbolische waarde, gaat het vooral om het gebruik van de getallen 17 en z6, die de getalswaarde van de 'Godsnaam JHWH vertegenwoordigen. Deze twee getallen lopen als een rode draad door de meeste Bijbelse geschriften. Krachtens hun symboliek verdiepen ze de tekst en helpen de boodschap vertellen, die de Bijbelse schrijvers willen overbrengen.

 • Zijn bliksem, zijn donder / M. van Amerongen

  Zijn bliksem, zijn donder / M. van Amerongen

   24/4/19. Brede historische en inhoudelijke bespreking van de Mattheus Passie van J.S. Bach.

 • De kunst van het dromen. / Carlos Castanada.

  De kunst van het dromen. / Carlos Castanada.

   24/4/19. De kunst van het dromen, het aanleren van een nieuwe manier van waarnemen. Castaneda, op zijn beurt, voelt zich na jaren van oefeningen vertrouwd genoeg op dit terrein om zijn kennis door te geven. In dit voor het ongrijpbare onderwerp vrij helder geschreven boek staat de methode van het loslaten en doorleven centraal. Een intrigerend boek.

 • Valsheid in geschrifte / J. Slavenburg

  Valsheid in geschrifte / J. Slavenburg

   24/4/19. De evangelieschrijvers waren geen directe leerlingen van Jezus, maar stelden pas generaties na zijn dood hun verhalen samen. Regelmatig werd iets in de geschriften veranderd en aangepast aan de geloofsinzichten van latere tijd. De bijbel als 'het letterlijke woord van God' komt daarmee op losse schroeven te staan. Valsheid in geschrifte onthult op toegankelijke wijze de manier waarop de bijbeltekst in de loop van enkele eeuwen werd gemanipuleerd. De spectaculaire ontdekking van de Nag Hammadi-geschriften bracht onder andere het Evangelie van Thomas aan het licht, dat ouder en authentieker is dan de bijbelse evangeliën. Dit toont aan dat de oorspronkelijke teksten op vele duizenden punten verschillen van de latere gecanoniseerde versie.

 • Zo moet je vissen / W. van Veenendaal

  Zo moet je vissen / W. van Veenendaal

   23/4/19. Hoezeer de hengelaar, sportvisser zo ge wilt, hoe langer hoe meer in de belangstelling komt, moge blijken uit de verschijning van deze rijk geillustreerde vis-gids, door RIZLA uitgegeven.

 • Wegen en riten van inwijding. / W. Lindenberg.

  Wegen en riten van inwijding. / W. Lindenberg.

   23/4/19. Sjamanen, Druïden,Yogi's, Starrtsen. Middelaren.

 • Het volle leven. / W. Schmid

  Het volle leven. / W. Schmid

   23/4/19. Een inspirerend boek voor iedereen die zoekt naar geluk maar niet ten koste van alles Iedereen heeft het over geluk. Veel mensen worden ongelukkig, alleen al omdat ze geloven altijd gelukkig te moeten zijn. Maar in plaats van koortsachtig te streven naar een toestand van permanente gelukzaligheid, zouden we ook kunnen stilstaan bij de vraag wat geluk eigenlijk is. In Het volle leven onderscheidt Wilhelm Schmid het toevallige geluk (de meevaller, de mazzel, de gelukkige omstandigheid) en het geluk van het goede gevoel (de momenten van gelukzaligheid die vandaag als norm gelden voor een geslaagd leven). Daartegenover stelt hij het geluk van de volheid: het gelukte leven, dat het leven in al zijn tegenstrijdigheid omvat: vreugde en angst, macht en onmacht, ziekte en gezondheid, geluk en ongeluk. In honderd fragmenten geeft Schmid een indruk van hoe het leven in al zijn volheid geleefd kan worden: van de liefde voor de natuur tot de heilzame eenzaamheid, van eeuwige lust tot de lof der traagheid, van een donkere herfstavond tot een beloftevolle voorjaarsmorgen.

 • Shakespeare als therapeut / L. Maguire

  Shakespeare als therapeut / L. Maguire

   23/4/19. Aan de hand van Shakepeares werk belicht Laurie Maguire universele thema's als identiteit, de strijd der seksen, familierelaties, vriendschap, (onbeantwoorde) liefde, jaloezie, verlies, woede, vergeving, acceptatie en dood. Ze laat zien hoe dilemma's die in de klassieke tragedies, komedies en vertellingen van Shakespeare centraal staan, de lezer nog steeds helpen zijn eigen emoties, benaderingen en zienswijzen te verkennen. Met vereende krachten doen Maguire en Shakespeare aanbevelingen, bieden zij troost en tonen zij begrip, terwijl ze een aantal tijdloze principes van het leven uiteenzetten. Shakespeare lezen is begrijpen wat het betekent om mens te zijn. Shakespeare als therapeut lezen helpt je begrijpen hoe je daar mee om moet gaan.

 • Noten lezen / A. Charlton.

  Noten lezen / A. Charlton.

  23/4/19. Dit boek is voor iedereen die wil leren noten lezen. Goed noten lezen is bijvoorbeeld praktisch wanneer iemand met anderen muziek wil maken in een koor of orkest, zelf muziek wil componeren, of muziek beter wil leren begrijpen.

 • Stemmingen. / J. van Dam.

  Stemmingen. / J. van Dam.

   23/4/19.Iedereen kan ervaren hoe het hart een belangrijke rol speelt als het gaat om moed of empathie. Zodra er echter een stoornis bij het hart optreedt, vermindert ook de kracht van die beide vermogens.Zo levert de lever de fysiologische basis voor het willen, en hebben de longen en de nieren een functie als het gaat om gevoelens.In dit helder geschreven boekje vertelt antroposofisch huisarts Joop van Dam over de werking en de invloed die het hart, de longen, de nieren en de lever hebben op de menselijke manifestatie.Joop van Dam was vele jaren antroposofisch huisarts. Door zijn persoonlijke betrokkenheid, zijn verrassende manier van waarnemen en de heldere wijze waarop hij zijn bevindingen verwoordt is hij steeds weer een groot inspirator voor mensen in de zorg.

 • Chakra s / D. Pond

  Chakra s / D. Pond

   23/4/19. Chakra’s legt uit hoe u uw energiestromen z kunt behoeden dat uw leven weer in balans raakt. U leert de functies kennen van de zeven chakrs’s, de energiecentra, en met behulp van praktische oefeningen en meditaties kunt u uw energiestromen verbeteren en bereikt u spirituele groei.

 • Alleen in mijn gedichten kan ik wonen / M. Wigman

  Alleen in mijn gedichten kan ik wonen / M. Wigman

   20/4/19. Evergreens noemen we ze, eeuwig groene gedichten. Maar ook in het eeuwig groene landschap van de poëzie verandert wel eens iets. Van de jongste generaties dichters komen er gedichten bij die lezers van nu bij blijven, andere gedichten hebben hun dienstjaren erop zitten en vallen af.In dit beweeglijke landschap hebben Menno Wigman en Rob Schouten de canon opnieuw tegen het licht gehouden, met oog voor de traditie, maar vooral ook met oog voor het nieuwe. En zo komt men in Alleen in mijn gedichten kan ik wonen het ijzeren repertoire tegen van Marsmans 'Herinnering aan Holland' en J.C. Bloems 'De Dapperstraat', maar ook de meest gelezen en geciteerde verzen van relatief nieuwe dichters als K. Michel, Tonnus Oosterhoff en Esther Jansma, die hier hun eerste sporen in de canon van onze tijd nalaten.Alleen in mijn gedichten kan ik wonen is een indrukwekkend overzicht van het mooiste wat de Nederlandse poëzie te bieden heeft, zowel voor bevlogen poëziekenners als voor hen die nog nooit eerder een gedicht lazen.

 • De zingende Walvisch /B. Cooper & J.W.F. Werumeus Buning

  De zingende Walvisch /B. Cooper & J.W.F. Werumeus Buning

   19/4/19.Zijnde een bundel zeemansliedjes en verzen,rijmen, gezegden en rariteiten uit vele eeuwen.

 • Muziek.Van Mozart tot megaster./ M. Cox.

  Muziek.Van Mozart tot megaster./ M. Cox.

   19/4/19. MUZIEK - VAN MOZART TOT MEGASTER, M. CoxWij presenteren…Een superswingende, megamusicale belevenis!¦ Supersterren zoals Elvis, Marco Borsato en Michael Jackson!¦ Coole klassiekers zoals Mozart, Beethoven en Stravinsky!¦ Buitengewone beroemde bands zoals de Beatles, Blof en Oasis. Grijp je gitaar, duik op je drumstel en schetter met je trompet op dit mega melodieuze feest! Lees dit boek en kom alles te weten!

 • Boeddhisme / K. Trainor

  Boeddhisme / K. Trainor

   19/4/19. Boeddhisme combineert een onberispelijke kennis van zaken met prachtige kleurenillustraties om de voornaamste aspecten van een van de grootste levende religies te belichten, van de essenti'le leer en principes van de Boeddha tot diverse vormen van praktijkbeoefening, rituelen en heilige geschriften. Boeddhisme is met diepgang en helderheid geschreven en geeft wezenlijk inzicht in de menselijke hoedanigheid. Daarnaast wekt het alle belangrijke aspecten (historische, religieuze, sociale, culturele en kunstzinnige) van deze eerbiedwaardige geestelijke traditie tot leven.

 • Paramaribo. De modernistische architectuur van ir. Peter J. Nagel. / F. Strik

  Paramaribo. De modernistische architectuur van ir. Peter J. Nagel. / F. Strik

   19/4/19. Architect Peter Nagel introduceert het modernisme in Suriname. Hij ontwerpt in de jaren '50 de eerste modernistische gebouwen voor het stadscentrum van Paramaribo, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de periode 1951-1969 ontwerpt Nagel meer dan veertig gebouwen in deze stijl, in en buiten Paramaribo. Rond het Kerkplein, een centraal punt van de stad, is Nagels modernisme nadrukkelijk aanwezig. Hier staan vijf belangrijke gebouwen van de architect: het OGEM-gebouw (nu N.V. EBS), De Surinaamsche Bank, het Fatum-gebouw (onherkenbaar verbouwd), de HBU-Bank (nu de Republic Bank Suriname N.V.) en het hoofdpostkantoor. Nagel ontwerpt ook Buitensociëteit Het Park (nu de Nationale Assemblee) en scholen, kerken, ziekenhuizen en woonhuizen. De bouwwerken zijn belangrijk cultuurhistorisch erfgoed, dat in nog geen twintig jaar is ontstaan. De gids beschrijft elk gebouw, met foto's bij de oplevering en in de huidige staat. Op twee kaarten zijn alle projecten aangegeven, met een wandelroute voor de projecten in het centrum.

 • Plato and a Platypus Walk into a Bar / T. Cathcart & D. Klein

  Plato and a Platypus Walk into a Bar / T. Cathcart & D. Klein

   19/4/19. Here’s a lively, hilarious, not-so-reverent crash course through the great philosophical traditions, schools, concepts, and thinkers. It’s Philosophy 101 for everyone who knows not to take all this heavy stuff too seriously. Some of the Big Ideas are Existentialism (what do Hegel and Bette Midler have in common?), Philosophy of Language (how to express what it’s like being stranded on a desert island with Halle Berry), Feminist Philosophy (why, in the end, a man is always a man), and much more. Finally—it all makes sense!“I laughed, I learned, I loved it!” Roy Blount Jr.

 • Opoa en opoe pluisie / Dick Druna.

  Opoa en opoe pluisie / Dick Druna.

   19/4/19. In Opoa en opoe pluisie op se mokums (Opa en Oma Pluis in het Amsterdams) gaat Nijntje op visite bij opa en oma Pluisie. 'Opoa hep foor nijn een steppie gemoakt' en 'Nijn bree een omslegdoek foor opoe Pluisie'. Bij de thee eten ze 'bauterkoekies en nijn mog-ur twei'.

 • Ooggetuigen van de Gouden Eeuw / R. van Stipriaan

  Ooggetuigen van de Gouden Eeuw / R. van Stipriaan

   18/4/19. De beeldenstorm, het ontzet van Leiden en de moord op Willem van Oranje - het zijn legendarische momenten uit de Nederlandse vrijheidsoorlog, die het begin van een ongekende bloeiperiode markeren: de Gouden Eeuw. Het was een tijd waarin de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden met ontzag werd gadegeslagen en de VOC de lakens uitdeelde op de wereldzeeën. Het waren mooie jaren voor avonturiers: ontdekkingsreizen, veldtochten en zeeslagen stonden borg voor spektakel. En telkens waren er individuen die aan het papier toevertrouwden wat ze zagen. In Ooggetuigen van de Gouden Eeuw heeft René van Stipriaan hun opmerkelijkste verslagen bij elkaar gebracht.

 • Ooggetuigen van de middeleeuwen / B. Hellemans o.a.

  Ooggetuigen van de middeleeuwen / B. Hellemans o.a.

   18/4/19. In Ooggetuigen van de Middeleeuwen zijn ruim honderd fragmenten verzameld, met grote en kleine evenementen uit de geschiedenis van West-Europa van 500 tot 1550. Een twintigtal specialisten in de middeleeuwse cultuur, verbonden aan de Universiteit Utrecht, heeft de verslagen voorgedragen.

 • Weekblad de schaakwereld

  Weekblad de schaakwereld

   18/4/19. Met vaste medewerkers / schaakgrootmeesters als Max Euwe en Louis Gans etc.

 • Stil leven / Ted van Lieshout

  Stil leven / Ted van Lieshout

   18/4/19. Tijdens een reis door de kunstgeschiedenis worden telkens twee kunstwerken met elkaar vergeleken. Met afbeeldingen in zwart-wit en kleur van 52 werken. Vanaf ca. 13 jaar.

 • Vogels kijken in Europa / R. Hume.

  Vogels kijken in Europa / R. Hume.

   17/4/19. Vogels kijken in Europa. Deze schitterend geïllustreerde gids combineert duidelijk beschreven praktische adviezen voor de beginnende vogelspotter met inspirerende afbeeldingen en tips voor de meer ervaren vogelwaarnemer. In het boek wordt ook aandacht besteed aan waarneemmethodes en optische apparatuur om vogels goed in beeld te krijgen.

 • Telegraph Avenue / M. Chabon

  Telegraph Avenue / M. Chabon

   17/4/19. De jonge eigenaars van een tweedehands platenzaakje in Amerika proberen het in 2004 op te nemen tegen grote winkelketens.

 • Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog / W. Melching

  Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog / W. Melching

   17/4/19. Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog geeft een overzicht van de aangrijpendste en indrukwekkendste verslagen uit deze oorlog. Deze verslagen zijn afkomstig van de diverse fronten, maar ook vanaf de zee, vanuit de lucht en vanaf het thuisfront. De auteurs van de fragmenten zijn afkomstig uit alle lagen van de diverse krijgsmachten en samenlevingen. Ze laten zien hoezeer de oorlog het aanzien van de wereld voorgoed veranderde.

 • Albert Hahn / K. van Weringh

  Albert Hahn / K. van Weringh

   16/4/19. Studie over de Nederlandse tekenaar (1877-1918) die vooral bekend werd door zijn sociaal bewogen politieke spotprenten.

 • Berijmd verzet. / F. Batten

  Berijmd verzet. / F. Batten

   16/4/19.Vertreden volk, volhard niet in uw zwijgen,Smeed uit uw fiere taal een bajonet. En wil daaraan, in naam van recht en wet.De leugenleer van de gehate rijgen.