Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • Gustav Klimt/ G. Fliedt

  Gustav Klimt/ G. Fliedt

   16/1/18.Gustav Klimt was al meteen een succesvol en bekend kunstenaar. In de Weense 'Secession' had hij een groot aandeel in pogingen esthetische vernieuwingen door te voeren in de fin de siecle-maatschappij, bijvoorbeeld door gezamenlijke uitvoering van monumentale opdrachten of het meewerken aan een Gesamtkunstwerk als het Beethovenfries. Fliedl analyseert het werk en gebruikt de uitkomsten als argumentatie voor bestrijding of nuancering van bestaande opvattingen over Klimt. Daarna worden zijn portretten, landschappen en erotische tekeningen besproken met aandacht voor de voor hem kenmerkende afbeelding van de ruimte door vlakke decoratie en de relatie tussen de door hem gebruikte symboliek en de rituele vernieuwingen in de nadagen van de dubbelmonarchie. Met meer dan 200 afbeeldingen in zwart-wit of kleur, noten, beknopte biografie en bibliografie. Omdat de tekst meer een beschouwing is over opvattingen over Klimts werk dan een standaardcombinatie van ontwikkeling en biografie, is dit boek meer dan alleen een 'koffietafel boek'. Het stofomslag toont aflopend detail van een schilderij met titel in wit.(NBD|Biblion recensie, J.H. Breeschoten.)

 • Dierenmummies / E. J. Holwerda

  Dierenmummies / E. J. Holwerda

   16/1/18. Van kat tot baviaan, van vis tot ibis, van slang tot lam. Ook dieren werden gemummificeerd door de oude Egyptenaren. Maar waarom, hoe en door wie? En zit in de dierenmummies eigenlijk wel wat de buitenkant doet vermoeden? Dit boek vertelt over dieren in het oude Egypte, dierenmummies, onderzoek en restauratie in het Rijksmuseum van Oudheden.

 • Rampjaar 1672. / L. Panhuysen.

  Rampjaar 1672. / L. Panhuysen.

   16/1/18. Spannende, meeslepende geschiedenis van de grootste crisis van de Gouden EeuwHet jaar 1672 staat in de Nederlandse geschiedenis gegrift als het Rampjaar. In dat jaar werd de Republiek overrompeld door een gecombineerde aanval van de Franse koning, de Engelse koning en de bisschoppen van Münster en Keulen. Sinds de Romeinen had Europa geen groter leger aanschouwd; het laatste uur voor de Republiek leek aangebroken. Hoe kwam het dat het land toch overleefde?

 • Sensitieve intelligentie / B. Driessen

  Sensitieve intelligentie / B. Driessen

   16/1/18. De sensitief intelligente mens is een bewust waarnemende mens. Hij ziet, weet en voelt dat we op weg zijn naar een hoger en zuiverder waarnemen vanuit de intelligentie van de ziel. Introspectie, empathie en het vermogen tot mededogen zijn kwaliteiten van de sensitief intelligente mens, in wie hooggevoeligheid en inspiratie herkenbaar zijn.  De maatschappij lijkt nog niet altijd ingesteld te zijn op deze mens, waardoor hij zijn vermogens als lastig of als klacht kan gaan ervaren. Op een duidelijke en verhelderende manier worden in dit boek de krachten, uitdagingen en valkuilen belicht waarmee de sensitieve mens te maken heeft. Het laat nog niet erkende kwaliteiten zien en geeft daarmee nieuwe inzichten.

 • Land van verhalen / J. Blokker

  Land van verhalen / J. Blokker

   16/1/18. Er was eens een koning, die wijs en vredelievend regeerde over zijn onmetelijke rijk. Op een dag vond hij een bericht uit een ver land, waarover weinig bekend was. De koning stuurde elf speciale gezanten naar het land om hem meer nieuws te brengen. Tien lange jaren bleven ze weg, maar toen kwamen ze terug om te vertellen wat ze hadden aangetroffen.  Ze vertellen van een beroemde kunstschilder, die ook ingenieur en zakenman was, en zich op de drooglegging van een Hollandse polder stortte. Ze vertellen van een machtig staatsman, een raadpensionaris die zijn afkomst en imago opvijzelde om mee te tellen. Ze vertellen van een Nederlandse diplomaat in Peking, een Chinese generaal en een handvol mariniers die een bankkluis leegroofden. Ze vertellen van overspelige mannen en bedrogen vrouwen, van roddel en achterklap. En ze vertellen nog veel meer. Maar wat betekenen deze verhalen? En hoe betrouwbaar zijn de vertellers?

 • Met stille trom / Jan Juffermans

  Met stille trom / Jan Juffermans

   16/1/18. Toen kunstcriticus en kunsthandelaar Jan Juffermans in de jaren zeventig van de vorige eeuw in Utrecht kwam wonen, viel het hem op dat, ondanks het feit dat lokale grootheden als Pyke Koch, J.H. Moesman en Dirkje Kuik de stad bestempelden als kleinburgerlijk, er toch veel interessants plaatsvond op kunstgebied. Juffermans raakte geboeid door deze dubbelzinnigheid, wat resulteerde in het boek Met stille trom, beeldende kunst en Utrecht sinds 1900.

 • Jean Brusselmans / D. de Vos & N. De Dauw

  Jean Brusselmans / D. de Vos & N. De Dauw

   16/1/18. Bij het grote publiek is Jean Brusselmans misschien niet zo bekend, ten onrechte. Het is een kunstenaar die nog steeds een grote moderniteit uitstraalt.

 • Hans Aeschbacher / H. H. Holtz.

  Hans Aeschbacher / H. H. Holtz.

   16/1/18. Mit Beiträgen von Fritz Billeter, Adolf Max Vogt, Hans Aeschbacher und Jörg Steiner.

 • Haken stap voor stap./ M. Madel

  Haken stap voor stap./ M. Madel

   16/1/18. In dit boek leer je in vijfentwintig lessen de basisprincipes van het haken.

 • De heldenreis / L. Faber

  De heldenreis / L. Faber

   15/1/18. Dit boek neemt je mee op een tocht naar lang vergeten oorden in de uiteinden van de psyche.

 • Tao van het lichaam / D. Reid

  Tao van het lichaam / D. Reid

   15/1/18. TAO is een fundamenteel element in de oudst ' e samenleving ter wereld en wordt al 5000 jaar toegepast door Chinese artsen, atleten en priesters. TAO is heden ten dage nog tiet zo relevant voor de westerse wereld als tiet altijd is geweest voor het Oosten. Om die reden heeft Daniel Reid de onderwerpen bijeengebracht die voor het westerse publiek van direkt praktisch belang zijn. Het boek gaat gedetailleerd in op voeding en meditatie. Bovendien laat Reid zien hoe u geestelijke en lichamelijke harmonie kunt bereiken.- en daarmee ziekte en verval voorkomen. De ademhalingsoefeningen en Chinese bewegingsoefeningen worden zorgvuldig uitgelegd en zijn verhelderend geïllustreerd.

 • Sterk genoeg / R. Bosman

  Sterk genoeg / R. Bosman

   15/1/18. Sterk genoeg! Geeft in een boeiende verteltrant tien lessen in levenskunst, die de geheimen bevatten voor een gezond, gelukkig en lang leven. De lessen worden gepresenteerd in de vorm van een verhaal, maar zijn gebaseerd op de modernste inzichten over de verbijsterende wisselwerking tussen lichaam en geest.

 • Het gevleugelde woord / H. Pleij

  Het gevleugelde woord / H. Pleij

   15/1/18. De literatuur is volwassen geworden in de vijftiende eeuw. Ze heeft een eigen taal gevonden en gaat over alles wat mensen opwindt _ liefde, hiernamaals, zelfkennis, huwelijk, misstanden in de kerk, het ware geloof, ketterijen en erotiek. Ook zijn er nu auteurs die gevierd worden en van hun pen kunnen leven.Maar nog steeds werkt literatuur alleen op straat, in kroeg of klooster, en ook op zolder en kerkhof _ zolang er maar mensen zijn. Literatuur blijft een publieke zaak, zelfs een gedrukt boek met schelmenstreken leest men aan elkaar voor. Maar de rol van het publiek verandert. Van deelnemer aan het gewilde volksfeestrepertoire verandert men in toeschouwer bij de imposante voordrachten en schouwspelen van de literair geschoolde rederijkers. Die treden graag in het voetspoor van Erasmus. In hun spectaculair geënsceneerde drama's verbeelden ze de kracht van het debat, verdraagzaamheid en ieders kansen op de eeuwigheid.

 • Corpus hermeticum / R. van den Broek & G. Quispel

  Corpus hermeticum / R. van den Broek & G. Quispel

   15/1/18. In deze fraai uitgevoerde uitgave vindt men een Nederlandse vertaling voorzien van inleiding en aantekeningen van een belangrijk Griekstalig geschrift uit de tijd van de Romeinse keizers, dat sinds de herontdekking in de renaissance een tijdlang een grote invloed heeft gehad op West-Europa. Men duidt dit werk aan als het Corpus Hermeticum of de Hermetische geschriften. Het gaat om een aantal afzonderlijke tractaten van religieus-filosofische inhoud, die in de oudheid in verband werden gebracht met de Egyptische god Thot, die aan de Griekse god Hermes werd gelijkgesteld. Vandaar de naam. De Hermetische geschriften vertonen een bont mengsel van filosofische en religieuze ideeën, voornamelijk ontleend aan de Griekse traditie. Ze geven een goed beeld van de religieuze wereld, waarbinnen het Christendom tot bloei is gekomen, al is het Corpus Hermeticum zelf zeker niet christelijk. De vertalers zijn bekende specialisten op dit gebied en zij hebben voortreffelijk werk geleverd. Uit voor- en nawoord blijkt dat deze literatuur opnieuw in de belangstelling is gekomen, ook buiten wetenschappelijke kring.(Biblion recensie, Prof. dr. K.A.D. Smelik.)

 • Taoistische geheimen der liefde / M. Chia & M. Winn

  Taoistische geheimen der liefde / M. Chia & M. Winn

   15/1/18. Het taoïsme is een religieuze filosofie die haar wortels heeft in China. Taoïstische wijzen kennen methoden en leringen omtrent de seksualiteit die eeuwenlang in het geheim zijn overgeleverd. Met deze hoogst verfijnde methoden kan de man zijn seksuele vitaliteit verhogen en zijn seksuele energie transformeren tot spirituele liefde. Mantak Chia maakte een uitgebreide studie van deze overleveringen en openbaart ze ons. Hij wijdt ons in in de ideeën, technieken en richtlijnen zoals die door taoïstische en boeddhistische meesters zijn doorgegeven. De in dit boek aangereikte methoden en technieken stellen de man in staat zijn seksualiteit verder te ontwikkelen en de vitale lichaamsfuncties te verjongen en versterken. Ze leren boe de man zijn seksuele liefde kan beheersen, zijn sperma-energie kan transformeren en hoe hij zijn energie tijdens het vrijen het beste met een vrouw kan uitwisselen. Door seks verliest de man namelijk meer energie dan de vrouw; zij is bovendien seksueel actiever en sterker.

 • De metamorfose van Nederland / N. C. F. van Sas.

  De metamorfose van Nederland / N. C. F. van Sas.

   14/1/18. Tussen 1750 en 1850 onderging Nederland een grote metamorfose: het Ancien Régime van de Republiek maakte plaats voor een eenheidsstaat, die na de constitutionele revolutie van Thorbecke in 1848 zijn definitieve vorm bereikte. Vanaf het midden van de jaren 1860 nam de modernisering van Nederland op economisch, politiek en cultureel gebied een grote vlucht. Tegelijk begon toen het verzuilingsproces: de opdeling van Nederland in segmenten; een typisch Nederlandse vormgeving van de moderniteit, maar door Abraham Kuyper juist bedoeld om die moderniteit naar de inhoud tegen te werken.In dit boek wordt dit veranderingsproces diepgaand geanalyseerd en het voorstel gedaan de geschiedenis van Nederland anders te periodiseren dan gebruikelijk door het een eigen, zelfstandige plaats te geven. Het transitietijdvak 1750-1850 begon met de 'vernederlandsing' van de Verlichting na 1750. Daarna krijgt de politieke reconstructiefase van patriotten en Bataven (1780-1800) de centrale plaats die haar toekomt, gevolgd door een decennialange speurtocht naar het 'ware midden' tussen vernieuwing en behoud.

 • Himalaya Qi gong. / A. Wu

  Himalaya Qi gong. / A. Wu

   14/1/18. "Himalaya Qi Gong" is een eenvoudige en doeltreffende techniek om je iedere dag weer gezond en vitaal te voelen. Het biedt bruikbare en verantwoorde remedies tegen veel voorkomende gezondheidsklachten die ontstaan door onze veeleisende manier van leven. De Chinees-Tibetaanse arts Alex Wu heeft, met de eeuwenoude Chinese gezondheidstradities als uitgangspunt, speciaal voor de westerse mens Himalaya Qi Gong ontwikkeld. In deze weldadige methode om gezodn te zijn én te blijven, draait alles om energie. Qi Gong betekent letterlijk 'energie-oefening'. Door de bijzondere combinatie van oefeningen in Himalaya Qi Gong zal je je fit, gezond en krachtig voelen, zowel lichamelijk als mentaal. De energie in je lichaam zal weer in balans komen, je zult er efficiënter mee leren omgaan en je hele lichaam zal een blijvende, verkwikkende stimulans ervaren.

 • Het paard als leermeester. / P. nelstein

  Het paard als leermeester. / P. nelstein

   14/1/18. Nederland opent haar deuren voor een dynamische en spraakmakende vorm van begeleiding, waarin de rol van therapeutisch leermeester is toebedeeld aan … het paard. De inzetbaarheid van dit edele wezen als helende schakel blijkt zeer effectief te zijn. Maar waarom neemt het paard hierin zo'n bijzondere plek? Wat is de formule? Is het zijn kuddegedrag, sensitiviteit, kracht, of de tot de verbeelding sprekende mystieke wereld die achter het paard schuilgaat?Petra Nelstein, zelf werkzaam op het gebied van mens-dierverbinding, heeft hiernaar uitgebreid onderzoek verricht. Om een zo transparant mogelijk beeld te krijgen van deze hedendaagse therapievorm – ook wel bekend als equitherapie of Equine Assisted Therapy – heeft ze diverse deskundigen geïnterviewd. Zo wordt hiermee voor het eerst actuele informatie geboden over deze groeiende therapievorm in Nederland.

 • Een nieuw vaderland voor de muzen / K. Porteman & M. B. Smits-Veldt

  Een nieuw vaderland voor de muzen / K. Porteman & M. B. Smits-Veldt

   14/1/18. De Nederlandse ‘Gouden Eeuw’ betekende een hoogtepunt op het gebied van kunst en wetenschap. Ook de literatuur bereikte een grote bloei. In de van Spanje bevrijde Republiek, die na amper twee generaties tot een Europese macht was uitgegroeid, speelde zij een belangrijke rol. Ze ontwierp mede de waarden en idealen van de nieuwe natie; de muzen van de nieuwe, klassiek georiënteerde Europese letteren gaf zij een nieuw vaderland en voor de burgers schiep en onderhield zij een stevig sociaal bindmiddel. Dit fraaie beeld én zijn tegenbeelden worden in dit boek geëvoceerd in een uitvoerig historisch relaas, gekenmerkt door veelheid en verscheidenheid. Daarbij gaat de aandacht niet alleen uit naar de groten (Hooft, Bredero, Vondel, Huygens, Cats) en hét genre van deze periode (het toneel), maar ook naar het literaire bedrijf in zijn geheel: de ontwikkeling van de poëticale opvattingen, de regionale aspecten van de literatuur, de rol van haar drukkers, haar marktwaarde, haar opiniërende, sociale en ontspannende functies, haar netwerken en de plaats van de schrijvende vrouwen daarin, haar verhaalcultuur, haar verbazende religieuze veelkleurigheid, haar lezers en de ontwikkeling van de canon. Ook de letterkunde van de Spaans gebleven Zuidelijke Nederlanden, die zich overigens vaak en graag tot de gehele Nederlandse dichtkunst bekende, komt aan bod, nadrukkelijker dan ooit.

 • Archeo-logica / F. Diederik

  Archeo-logica / F. Diederik

   14/1/18. De schrijver van deze studie van de archeologie van de kop van Noord-Holland is zelf amateur-archeoloog. Hij heeft het werk niet alleen voor andere (amateur-)archeologen geschreven, maar voor ieder die in de geschiedenis en de archeologie van dat gebied geïnteresseerd is. Het boek bestrijkt de tijd tussen de eerste bewoningssporen (op Texel vanaf ca. 12000 v. Chr. en in Noord-Holland vanaf ca. 3500 v. Chr.) en de grote overstromingsfase van de 12de en 13de eeuw van onze jaartelling. De laatste 600 jaar zijn elders voldoende beschreven en komen hier minder aan bod. Op aardige wijze wordt door de schrijver verband gelegd tussen klimaat, landschap, historische en archeologische gegevens. Achtereenvolgens worden behandeld de geologie van het gebied, de bewoning in steen-, brons- en ijzertijd, de Romeinse periode en de Middeleeuwen met apart de geschiedenis van een aantal oude parochies als Heiloo, Schoorl en Petten. Tot slot dient een handige catalogus van archeologische resten, zoals die bij een archeologische verkenning in Nederland worden aangetroffen, als gids voor toekomstige speurders naar het verleden. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met foto's, tekeningen en kaarten.(Biblion recensie, Drs. E. Hemelrijk.)

 • Handboek bij de bijbel / P. Alexander

  Handboek bij de bijbel / P. Alexander

   14/1/18. In achtentwintig talen zijn wereldwijd meer dan drie miljoen exemplaren van het Handboek bij de bijbel verkocht. Niet voor niets. Dit handboek heeft een ongeëvenaarde reputatie als inleiding tot de bijbel. Voor velen is het Handboek bij de bijbel 'het beste boek naast de bijbel'. Deze volledig herziene en uitgebreide editie is uitgevoerd in een groter formaat. De vormgeving is volledig up-to-date en omvat een schitterende collectie kaarten, schema's., tabellen en vele honderden foto's.

 • Weest manlijk, zijt sterk./ J. Withuis

  Weest manlijk, zijt sterk./ J. Withuis

   14/1/18. Pim Boellaard was een held - een verzetsheld en een held in de manier waarop hij zijn jaren in de zwaarste concentratiekampen doorstond. Tijdens zijn gevangenschap in het `Oranjehotel´ werd Boellaard als enige Nederlander ondervraagd door zowel Himmler als Heydrich en verbaasde hij deze hoge nazi´s door zijn standvastigheid. Hij zat drie jaar gevangen, onder andere in het Nacht und Nebel-kamp Natzweiler en in Dachau. Hoewel hij voluit een man was van God, Nederland en Oranje, prezen ook de communisten hem later voor de hulp en bemoediging die hij zijn medegevangenen had gegeven.

 • De hartslag van het leven / A. Th. van Deursen

  De hartslag van het leven / A. Th. van Deursen

   14/1/18. Een bundeling van 16 artikelen van de bekende cultuurhistoricus A.Th. van Deursen, ter gelegenheid van zijn afscheid als hoogleraar. De artikelen zijn eerder gepubliceerd, maar vaak niet in het Nederlands. De thema's zijn vooral genomen uit de traditionele politieke geschiedenis van Nederland 1580-1700, (zoals prins Maurits, de vrede van Münster, en Jacob Cats als raadspensionaris), uit de geschiedenis van de gereformeerde kerk, en de cultuur van die tijd, (zoals over Rembrandt). Behalve twee stukken over Groningen en Drenthe gaat alles over Holland. Van Deursen schrijft in een prettige, zeer leesbare stijl en heeft veel oog voor details. Door de versnippering en de soms specialistische thematiek is dit boek minder interessant voor de algemene lezer dan zijn succesboek 'Mensen van klein vermogen; het kopergeld van de Gouden Eeuw' (a.i.91-47-077-3) en 'Een dorp in de polder'(a.i.95-08-064-3).(Biblion recensie, Dr. L.C. van de Pol.)

 • Bizarre wetenschap / R. U. Schneider

  Bizarre wetenschap / R. U. Schneider

   14/1/18. Dit boek beschrijft ruim honderd intrigerende en soms bizarre of bloederige wetenschappelijke experimenten uit de afgelopen zeven eeuwen, gedetailleerd beschreven en geillustreerd met kleine foto's of tekeningen in zwart-wit. Fascinerende lectuur, over het wegen van de ziel en het krijgen van een fooi, over honden met twee koppen en over spinnen die onder invloed vreemde webben weven. En natuurlijk over het bekende experiment van Milgram, die proefpersonen elektrische schokken liet toedienen, en over dat van Libet, dat nog steeds twijfel zaait aan het al dan niet bestaan van een vrije wil. Het boek leest als een trein, en wie meer wil weten kan makkelijk zijn weg vinden via de vele verwijzingen naar internetsites. Achterin het boek een overzicht met de experimenten gerangschikt naar onderwerp, evenals een trefwoorden- en persoonsnamenregister.Dr. D.G. van der Steen

 • Natuurlijk of bovennatuurlijk / L. Watson

  Natuurlijk of bovennatuurlijk / L. Watson

   14/1/18.Een nieuwe, originele benadering van vreemde verschijnselen en hun plaats in de natuur.

 • Zilt en zoet / J. Lagrouw & M. Boudeling

  Zilt en zoet / J. Lagrouw & M. Boudeling

   12/1/18. 'Manoir Inter Scaldes' is een van de beste restaurants van Nederland en Maartje Boudeling is een chef-kok voor wie constante topkwaliteit geen reclamekreet is maar dagelijkse werkelijkheid. Eerder verscheen: Koken tussen de Scheldes, (ije dr. a.i. 98-24-116-8). In dit royaal uitgegeven nieuwe boek met de vele, vaak paginagrote kleurenfoto's komen vooral de vis- en kreeftenvangst, mossel- en oesterkwekerijen, de oogst van lamsoor en zeekraal en van asperges prachtig in beeld. De tuin levert de smaakmakers voor inventieve nagerechten. Dat zijn de producten waarmee op hoog niveau gekookt wordt. De recepten zijn niet eenvoudig en vereisen diverse kooktechnieken. Uitgaande van een uitstekende productkwaliteit is er ook nog het vakmanschap van Maartje Boudeling dat moeilijk te evenaren is. Dit is een prachtig kijk-kookboek, een inspiratiebron voor collega's, visliefhebbers en hobby-koks. Voor grotere collecties en voor vakbibliotheken een inspirerende aanwinst. Geen register.(Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk.)

 • World granny s kookboek / Burger & Baris & Laupman.

  World granny s kookboek / Burger & Baris & Laupman.

   12/1/18. Het WorldGranny's kookboek, genomineerd als kookboek van het jaar 2015, is een bijzonder kookboek in stripvorm. Iedereen herinnert zich wel een bepaald gerecht van zijn grootmoeder of -vader. We verzamelden, oa via Facebook, authentieke recepten van opa's en oma's uit de hele wereld. Aan de hand van honderden foto's worden de recepten stap voor stap uitgelegd. Het resultaat is een prachtig en humoristisch boek met exotische recepten die al generaties lang worden overgedragen, maar ook oer-Hollandse klassiekers. En niet te vergeten de recepten voor voedsel uit de ''Blue Zones'', de gebieden op aarde waar mensen veel langer gezond leven! Chef-kok Rob Baris bereidde alle gerechten, geassisteerd door Desmond Bohm en Valerie Kuster. Het hele proces werd opgeschreven door Fons Burger en gefotografeerd door Maarten Laupman.

 • Beeldhouwkunst. / A. Bednorz & U. Geese

  Beeldhouwkunst. / A. Bednorz & U. Geese

   12/1/18. Met veel foto s.

 • Gids van de natuurgebieden in Noord-Brabant

  Gids van de natuurgebieden in Noord-Brabant

   12/1/18. Na zeven jaar is weer een nieuw handboek van de Brabantse natuur verschenen. Hierin worden 13.400 ha beschermde gebied toegelicht en met foto’s en kaartjes nader beschreven. Na een globale beschrijving van de hele provincie wordt in drie delen: west, midden en oost, ieder terrein afzonderlijk beschreven. In het gebied van de Kleine Meijerij zijn dat Oude Hondsberg, Ter Braakloop, Galgeven en omgeving; De Brand; Leemkuilen, Nemelaer; Helvoirts Broek. In een toegift worden alle natuurgebieden van anderen, zoals Staatsbosbeheer en Vereniging Natuurmonumenten toegelicht. Deze uitgave is een juweeltje qua lay-out en verzorging. Een must voor ieder die de natuur een goed hart toedraagt.

 • Complete works of Marino Marini / P. Waldberg.

  Complete works of Marino Marini / P. Waldberg.

   12/1/18. With its 1000 reproductions, 80 of them in color printed under the artist's personal supervision, the 500 pages of this volume constitute the largest of monographies as well as the first general catalogue of one of the most significant works of the 20th century.