Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • Minibijbel - Koolhydraatarme gerechten./ E. Gardner

  Minibijbel - Koolhydraatarme gerechten./ E. Gardner

   13/11/18. Meer dan 150 recepten om af te vallen en gezond te blijven. De inleiding behandelt de theorie achter een koolhydraatarm dieet en geeft een overzicht van diverse ingrediënten en kookmethoden. U vindt in één oogopslag het koolhydraatgehalte en de glycemische index van veel alledaagse producten.

 • De molens van Amsterdam / J. H. van den Hoek Ostende

  De molens van Amsterdam / J. H. van den Hoek Ostende

   13/11/18. Derde deel van uitgave die de molens in de geheel of gedeeltelijk aan Amsterdam toegevoegde gemeentes tonen. Het betreft hier zowel windmolens als stoom- en elektriese gemalen. De bijschriften bevatten heel veel historiese informatie over de betreffende afbeelding, misschien iets te droog voor degene die een specifieke liefhebber van molens is. Een molennamenindeks vergroot de toegankelijkheid.(NBD|Biblion recensie, J.H.H. Lummen)

 • Paardenbijters en mensentreiters. / M. Melchers

  Paardenbijters en mensentreiters. / M. Melchers

   13/11/18. Eekhoorntjesbrood bij het Galileïplantsoen, Harig breeksteeltje in de Czaar Peterstraat, Gekweekte champignon op de Ceintuurbaan. Niet bij de groenteman, maar tussen straattegels rond het plantgat van een iep. Een stad ais Amsterdam blijkt over een onverwachte rijkdom aan paddenstoelen te beschikken. Champignons in de Jordaan laat zien hoeveel er valt te ontdekken. Of het nou in een stadstuintje is, op de voormalige spuitvelden van het Westelijk Havengebied of in de vele Amsterdamse stadsparken.

 • Cas Oorthuys / F. Bool & H. Raaf

  Cas Oorthuys / F. Bool & H. Raaf

   13/11/18. Fotografie- en Oorthuysexpert Flip Bool gaat dieper in op de politiek geëngageerde fotoprojecten van Cas Oorthuys.

 • 'n Bakkie troost voor het volk./ R. van Tulder

  'n Bakkie troost voor het volk./ R. van Tulder

   13/11/18. Fotoboek over het leven in Amsterdam in de jaren tien van deze eeuw. De uitgave is een onderdeel van de decennium-serie waarin de jaren twintig tot en met zestig reeds verschenen. De serie is mooi uitgegeven met paginagrote foto's op dik wit papier. De illustraties tonen oude stadsgezichten die een beeld geven van Amsterdam in die jaren. In de eerste delen van de serie waren het vooral amateurfoto's die door Amsterdammers waren ingezonden en van commentaar voorzien. Deze fascinerende formule is meer en meer verlaten waardoor het Gemeentearchief Amsterdam nu de grootste leverancier van illustraties is geworden. De inhoud en de fotokeuze worden daarmee dus ook niet meer door de inzendingen bepaald. Waar bijvoorbeeld de foto's over het aardappeloproer en de Belgische vluchtelingen nog iets van de tijdgeest laten zien, zijn de meeste illustraties vooral mooie 'kiekjes' van Amsterdam.

 • Kinnesinne-ijs & Berliner Bol / R. van Tulder

  Kinnesinne-ijs & Berliner Bol / R. van Tulder

   13/11/18. Fotoboek over Amsterdam in de jaren 30 van de vorige eeuw.

 • Een vrouw moet vrouw blijven./ R. van Tulder

  Een vrouw moet vrouw blijven./ R. van Tulder

   12/11/18. Een nostalgische blik op Amsterdam in de jaren 1900-1910. Aan de hand van zwartwitfoto's van m.n. Breitner, Olie en Eilers wordt een beeld geschetst van de ontwikkelingen in de stad. Amsterdam maakte in het begin van deze eeuw een explosieve groei door. Industrie en handel floreerden en trokken veel mensen uit de provincie aan. De bevolking groeide in het eerste decennium naar circa 550.000. Het straatbeeld veranderde dramatisch. Was er eerst slechts sprake van voetgangers en paard en wagen, vanaf 1906 werd met de introductie van het rijwiel- en motorreglement duidelijk dat de auto niet meer uit het straatbeeld zou verdwijnen. Ook het modebeeld veranderde drastisch. Werd het beeld eerst beheerst door mannen in pakken en dames in lange rokken, allengs verschenen er meer vrouwen in pantalons. De titel verwijst naar protesten uit de samenleving. Het schitterende fotomateriaal van genoemde kunstenaars is een eeuw na dato nog steeds indrukwekkend; ook de anonieme foto's getuigen van een stad op de drempel van een nieuwe tijd. De geserreerde teksten bij de foto's hebben een ondersteunende functie.(Biblion recensie, Ruud Booms.)

 • Klaas komt./ R. van Tulder

  Klaas komt./ R. van Tulder

   12/11/18. Een Amsterdamse setting. In de jaren zestig verloor de mens zijn in de eerste helft van de twintigste eeuw ontwikkelde normen en waarden. Het referentiekader werd onder de voeten weggeslagen. De onschuld, de argeloosheid, het paternalisme moesten wijken voor vrijere gedachten over het gezin, de seksualiteit en de kerkgang. Voor Amsterdam werden het roerige jaren. De oude gezagsverhoudingen kwamen door bewegingen zoals Provo en Kabouter zwaar onder vuur te liggen. Bij het beeldje van het Lieverdje aan het Spui werden onder leiding van de anti-rookmagiër Robert Jasper Grootveld happenings gehouden tegen de regenten. Aan de hand van fotomateriaal van ondermeer het Gemeentearchief van Amsterdam en particulieren wordt vooral het gewone leven van alledaag verbeeld. De revolutionaire ontwikkelingen en de explosie van de jeugdcultuur worden slechts marginaal in beeld gebracht.

 • Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken./ R. van Tulder

  Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken./ R. van Tulder

   12/11/18. Een foto boek over Amsterdam.

 • Kalkedotten & Knipperbollen.

  Kalkedotten & Knipperbollen.

   12/11/18. Een Amsterdamse setting. Aan de hand van door Amsterdammers ingezonden foto's en materiaal van onder meer het Amsterdamse gemeentearchief, Stedelijk beheer Amsterdam en de Rijksvoorlichtingsdienst wordt het spoor teruggevolgd naar het leven van alledag in de jaren vijftig. De naoorlogse jaren werden gekenmerkt door een gedwongen soberheid. Er heerste veel werkloosheid. Er was een chronisch tekort aan fatsoenlijke woonruimte en het werd alom toegejuicht dat het Algemeen Uitbreidingsplan uit de jaren dertig werd uitgevoerd. De Tuinsteden, gebouwd in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid, werden in rap tempo opgeleverd. Evenals bij de drie voorgaande fotoboeken van de zogenoemde decennium-serie is het evident hoe onthutsend openhartig zwart/wit foto's, gemaakt door amateurs, de dagelijkse werkelijkheid tonen.

 • Timpen,hinkelen & pierenbollen / J. Botermans & N. Visser T. Burrett

  Timpen,hinkelen & pierenbollen / J. Botermans & N. Visser T. Burrett

   11/11/18. Overzicht en bespreking van populaire spelen en volksvermaken in de 'Lage Landen'. (Nederland en België), van de middeleeuwen tot in onze eeuw. De samenstellers onderscheiden drie categorieën, t.w. spelen als populair tijdverdrijf buitenshuis, dierkwellende spelen en populair tijdverdrijf binnenshuis. Uit iedere categorie worden tal van spelen besproken en toegelicht met veel duidelijke foto's, afdrukken van oude prenten en schilderijen. Geschreven in prettige stijl. Interessant zijn de soms tot in de oudheid teruggaande historische achtergronden van het spel (herkomst, symboliek e.d.). Voor wie geïnteresseerd is in folklore en volkscultuur een boeiende publikatie met bibliografie. De afbeelding op de omslag is geheel toegesneden op het onderwerp van het boek.(Biblion recensie, J.W.M. van der Putten.)

 • Architectuur en bouwcultuur in Suriname. / M. Bakker

  Architectuur en bouwcultuur in Suriname. / M. Bakker

   11/11/18. Langverwachte publicatie over architectuur in Suriname. Van de beroemde houten kathedraal tot de Nederlandse ambassade. Van villa's aan de Anton Dragtenweg tot woningprojecten in de volkswijken. Van oude plantages tot spoorlijnen en bruggen. Over de woningen van Marrons en Indianen. Kortom, een compleet en prachtig boek voor iedereen die van Suriname houdt, of die beroepsmatig geïnteresseerd is in bouwkunde in de tropen.

 • Mensen, mensen wat een mensen! / Peter Spier

  Mensen, mensen wat een mensen! / Peter Spier

   11/11/18. Ieder mens is weer anders, allemaal verschillen we van elkaar. Peter Spier geeft een indruk van de verschillen en overeenkomsten.

 • Duinen en mensen 2.Noordkop en Zwanenwater / R. Roos

  Duinen en mensen 2.Noordkop en Zwanenwater / R. Roos

   11/11/18. Het verhaal van de slankste kuststrook van Noord-Holland, waar dijk en duin, historie en natuur vervloeien. Alle natuurgebieden van zee tot polders, van de onbewoonde Razende Bol tot intieme hoekjes cultuurland als het Wildrijk. Up to date, zeer informatief, rijk geïllustreerd, historie en natuur van Hondsbossche Zeewering tot Texel. Met tot nu toe nauwelijks bekende hoogtepunten in het landschap (naast het Zwanenwater) zoals de Noordduinen, Kooibosch Callantsoog, Mariendal, Slaperdijken e.v.a.

 • Naaien is niet moeilijk Burda / K. Muller

  Naaien is niet moeilijk Burda / K. Muller

   10/11/18. Met veel voorbeelden in kleur.

 • Etymologisch woordenboek voor beginners / G. Bakker

  Etymologisch woordenboek voor beginners / G. Bakker

   10/11/18. Als je lef hebt, heb je een hart. Het woord komt namelijk van het Hebreeuwse lebh, dat 'hart' betekent... Het verrassend en boeiend om te lezen wat de historische betekenis van een woord is. Achter woorden schuilt een wereld aan verhalen... 'Etymologisch woordenboek voor beginners' geeft de betekenis en de oorsprong van woorden en laat zien wie of wat van invloed is geweest...

 • Waarom ben ik mijn broertje niet?'/ K. Konig

  Waarom ben ik mijn broertje niet?'/ K. Konig

   10/11/18. De antroposofische arts en pedagoog geeft een 'gezinspsychologische' verhandeling over de betekenis van de geboortevolgorde.

 • Aan de laatste roker / Peter van Straaten & Henny Vrienten

  Aan de laatste roker / Peter van Straaten & Henny Vrienten

   9/11/18. Aan de laatste roker van Peter van Straaten en Henny Vrienten werpt een geheel ander licht op dit tegenwoordig omstreden onderwerp. Roken inspireerde menig dichter tot de mooiste ontroerendste en meest humoristische poezie. Poeziekenner Vrienten selecteerde voor deze bloemlezing de beste gedichten over roken en rokers. En wie kan de roker beter portretteren dan Van Straaten? Van zijn tekeningen over stiekeme en trotse rokers, blowen en post coitale sigaretten, zou je spontaan zin krijgen om er zelf eentje op te steken.

 • Jac. P. Thijsse, een biografie / S. Dijkhuizen

  Jac. P. Thijsse, een biografie / S. Dijkhuizen

   9/11/18. De naam Thijsse is vele Nederlanders vooral bekend van de verzamelplaatjesalbums van koekfabrikant Verkade, die zeer populair waren en een bijzondere kijk gaven op de natuur in Nederland. Bij zijn dood in 1945 werd Jac. P. Thijsse gekwalificeerd als een 'groot Nederlander' en een 'begaafd leidsman' wiens ideeën over natuurbeleving hadden geleid tot de 'thijssificatie' van Nederland. De onderwijzer/leraar en publicist Jacobus Pieter Thijsse (1865-1945) geld als een van de grote voortrekkers in de geschiedenis van de natuurbescherming in Nederland. Biograaf Sietzo Dijkhuizen volgt Thijsse door de vier seizoenen van zijn leven, onderzoekt zijn rol als popularisator van natuur-historische kennis, en zijn betekenis als onderwijzer en leraar.

 • Opgenomen / P. Witteman

  Opgenomen / P. Witteman

   9/11/18. Waarom is de elektroshock niet meer taboe, maar castratie wel'? En waarom is een eenvoudige pil soms effectiever dan jarenlang praten op de sofa? "Kan de psychiater je werkelijk helpen?Paul Wittemian confronteert zes vooraanstaande psychiaters met de macht en onmacht van de hulpverlening in Nederland.

 • Aanstoot./ Peter van Straaten

  Aanstoot./ Peter van Straaten

   9/11/18. Verzorgde uitgave met broeierige prenten op royaal formaat in zwart-wit door de politieke tekenaar, vooral echter bekend van de Paroolstrip "Vader & Zoon". Gemeenschappelijk hebben de prenten de afbeelding van een expliciet sexuele handeling (heterosexueel, hier geen vader & zoon) buiten de intimiteit waartoe deze meestal beperkt blijft: op een terras onder vertederd toezien van (schoon-)ouders; in een chique restaurant, bij het dessert, alweer onder mild toezien van verdere aanzittenden, etc. De verschillen in tekenstijl maken duidelijk dat de prenten uit een langere periode stammen. Behalve hilarisch zijn de tekeningen ook af en toe wrang: een vaak terugkerende figuur is de toeziende derde, die niet genaaid maar opgenaaid wordt. De titel zal zeker gelden voor een aanzienlijke groep meer behoudende leners.(NBD|Biblion recensie, Tysger Boelens)

 • De Vergankelijkheid / Midas Dekkers

  De Vergankelijkheid / Midas Dekkers

   9/11/18. Cultuurhistorische studie over veroudering en vergankelijkheid van mens en dier, voorwerpen en gebouwen.

 • 300 Kralenrijgtips & Technieken / J. Power

  300 Kralenrijgtips & Technieken / J. Power

   9/11/18. Als je pas gaat beginnen met het maken van sieraden, dan is dit handboek een uitstekende start. In het boek, dat zich met name richt op het rijgen, weven en borduren met kralen, zijn verschillende technieken te vinden. Allemaal stap-voor-stap besproken en voorzien van tips en duidelijke kleurenfoto's. De uitgebreide informatie is verzameld in vier hoofdstukken: Beginnen, Rijgen, Werken met metaaldraad en Kralen-weeftechnieken.

 • De sportcanon / B. Jungmann

  De sportcanon / B. Jungmann

   8/11/18. De sportcanon neemt u mee op een reis door de vaderlandse sportgeschiedenis. Van de ijsbaan van Jaap Eden, naar het schaakbord van Max Euwe, langs de voetbalvelden van Johan Cruijff, naar de Olympische arena van Rie Mastenbroek, Fanny Blankers Koen, Anton Geesink, Inge de Bruin en Pieter van den Hoogenband, tot het Parijs van Joop Zoetemelk en het Wimbledon van Richard Krajicek en veel meer plekken waar geschiedenis werd geschreven. De sportcanon: een fascinerend overzicht van de geschiedenis van de sport in Nederland. Sportjournalist Bart Jungmann besloot op een goede dag dat er een sportcanon moest komen. Hij riep een commissie van wijzen bijeen die zou bepalen welke onderwerpen belicht moesten worden. Samen met Marije Randewijk en de sportredactie van de Volkskrant maakte hij De sportcanon.

 • Greek Science After Aristotle / G. E. R. Lloyd

  Greek Science After Aristotle / G. E. R. Lloyd

   8/11/18.Although there is no exact equivalent to our term "science" in Greek, Western science may still be said to originate with the Greeks.In this volume, the author discusses the fundamental Greek contributions to science, drawing on the rich literary and archaeological sources for the period after Aristotle. Particular attention is paid to the Greeks' conceptions of the inquiries they were engaged on, and to the interrelations of science and philosophy, science and religion, and science and technology. In the first part of the book the author considers the two hundred years after the death of Aristotle, devoting separate chapters to mathematics, astronomy, and biology. He goes on to deal with Ptolemy and Galen and concludes with a discussion of later writers and of the problems raised by the question of the decline of ancient science.

 • Early Greek Science: Thales to Aristotle / G. E. R. Lloyd

  Early Greek Science: Thales to Aristotle / G. E. R. Lloyd

   8/11/18. Although there is no exact equivalent to our term science in Greek, Western science may still be said to have originated with the Greeks, for they were the first to attempt to explain natural phenomena consistently in naturalistic terms, and they initiated the practices of rational criticism of scientific theories.

 • Arm en rijk / D.S. Landes

  Arm en rijk / D.S. Landes

   8/11/18.Waarom sommige landen erg rijk zijn en andere erg arm.Arm en rijk is het eerste voor een breed publiek geschreven boek waarin verklaard wordt waarom het Westen rijk werd en de rest van de wereld arm bleef. Speciaal voor deze editie schreef de auteur een nawoord dat onder andere de Aziatische economische crisis belicht.

 • De last van veel geluk / A. TH. van Deun

  De last van veel geluk / A. TH. van Deun

   7/11/18. Het uitzonderlijke verhaal dat in De Last Van Veel Geluk verteld wordt begint in 1555 en eindigt in 1702, als de bloeitijd van de Nederlandse Republiek voorbij is. In deze periode hebben zich vooral de gebeurtenissen afgespeeld die lange tijd tot de vaste vaderlandse overlevering behoorden, maar tegenwoordig in het onderwijs nog maar weinig aandacht krijgen. En daardoor dreigt een wezenlijk element in onze cultuur verloren te gaan, want het verhaal van de opstand tegen de Spanjaarden, de onafhankelijkheid van Nederland en de ongekende bloeiperiode tijdens de Gouden Eeuw geven ons alle reden trots te zijn op ons verleden.

 • De Dollard / G. A. Stratingh & G. A. Venema

  De Dollard / G. A. Stratingh & G. A. Venema

   7/11/18. Geschied, -aardrijks-en natuurkundige beschrijvng van dezen boezem der Eems.

 • Geen berg te hoog./ Ronald Naar

  Geen berg te hoog./ Ronald Naar

   7/11/18. Het boek gaat over de Nederlandse expeditie van 1995 naar de op-één-na hoogste berg van de wereld, de K2 (8616 m), waarbij twee deelnemers uiteindelijk de top bereikten. Na de Annapurna (1978) en de Everest (1984) is dit opnieuw een hoogtepunt in het Nederlandse Himalaya-klimmen. Dit boek geeft een goed beeld van de organisatorische, logistieke en menselijke problemen van een dergelijke mammoetonderneming. Het is echter bovenal een persoonlijk verslag van een gedreven bergbeklimmer, die aan het einde van zijn alpinistische loopbaan nog één doel kent: het beklimmen van de moeilijkste berg op aarde. Uiteindelijk lukt dat ook na een groot aantal tegenslagen en ontberingen. Dat hij daarbij regelmatig een stijl van superlatieven en overdrijving hanteert, is jammer; een deel van de kracht van het verhaal gaat daardoor verloren. Het boek heeft een groot formaat en is rijk geïllustreerd met een flink aantal kleurenfoto's van uitstekende kwaliteit. De illustraties, die verspreid door het boek zijn opgenomen, verduidelijken veel. Daardoor is het geheel ook voor de leek goed te volgen. Een waardevol boek over een van de boeiendste Himalaya-expedities van Nederlandse bergbeklimmers.(Biblion recensie, R. Weijdert.)