Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • Op zoek naar Shambhalal / E. Bernbaum

  Op zoek naar Shambhalal / E. Bernbaum

   18/1/19. Eeuwenlang geloofden de bewoners van Tibet en Mongolië in het bestaan van Shambhala, een mythisch koninkrijk gelegen in de afgelegen bergen van de Himalaya in Centraal-Azië. Daar, aldus de overlevering, bewaken een aantal verlichte vorsten de hoogste wijsheid voor de tijd dat alle spirituele woorden in de uiterlijke wereld teloor zijn gegaan in oorlog en vernietiging. Op dat moment, overeenkomstig de legende, zal er een grote koning herrijzen uit zijn heiligdom en de kwade krachten vernietigen om een gouden nieuwe tijd definitief te vestigen. Aan de hand van Tibetaanse en Sanskriet-teksten, interviews met lama's in Nepal en India, en op basis van zijn eigen ervaringen in de Himalaya geeft Edwin Bernbaum een gedetailleerde kijk op deze intrigerende legende. Hij onderzoekt daarbij zowel de geschiedenis en de religie uit de regio evenals de symbolische betekenis van Shambhala.

 • Nachtzicht / J. M. Pameijer

  Nachtzicht / J. M. Pameijer

   18/1/19. Ieder mens heeft zijn eigen droomruimte, de stille onbewuste binnenkant van onze persoonlijkheid. Soms doen dromen je versteld staan en stemmen ze tot nadenken. Wat willen ze je duidelijk maken? Zijn dromen bedrog?Johan Pameijer tracht in dit boek nieuwe spirituele perspektieven toe te voegen aan het droomonderzoek vanuit de zienswijze dat dromen ons kunnen helpen en ons innerlijk kunnen helen.In dit boek voert de schrijver ons langs de oude Egyptische, Assyrische en Griekse droomuitleggers naar het meer modern op Freud en Jung gebaseerde droomonderzoek. Hij maakt daarbij gebruik van vele persoonlijke en hem terhand gestelde indrukwekkende droomverslagen.

 • Jaarboek voor de geschiedenis van socialisme en arbeidersbeweging / A. de Leeuw

  Jaarboek voor de geschiedenis van socialisme en arbeidersbeweging / A. de Leeuw

   18/1/19. Leven en werk van Alex de Leeuw. Het Nederlandse communisme tussen de wereldoorlogen.

 • Astrologie./ Mellie Uyldert

  Astrologie./ Mellie Uyldert

   18/1/19. Mellifica[1] (Mellie) Uyldert (Blaricum, 31 mei 1908 - Bilthoven, 10 mei 2009) was een Nederlands astrologe en alternatief genezeres. Uyldert was de dochter van onderwijzeres Marie Calisch, een aanhangster van de Rein Leven Beweging, en Emil Uyldert. In 1912 vertrok haar vader met de verzorgster van de kleine Mellie naar de Verenigde Staten.[2] Ze werd door haar moeder opgevoed. In 1928 ging ze naar bijeenkomsten van de Nederlandse Vereniging voor Filosofie.

 • Als ik troost kon zijn / C. vanden Abbeelle

  Als ik troost kon zijn / C. vanden Abbeelle

   17/1/19. Als ziekte, afscheid, verlies van het vertrouwde op je levenspad komen, wordt opeens alles anders. Dan zijn er vaak geen woorden, geen riten, geen herinneringen om toch weer verder te gaan. Hoe ga je om met verdriet en rouw? De auteur, schrijfster en beeldend kunstenares, spreekt al vele jaren over rouwen en verlies. Eerder schreef zij 'De kunst van het afscheid nemen' (1999)*. Ook in dit boek probeert ze woorden aan te reiken in de vorm van gedichten, teksten en beschouwingen om door alle onmacht heen wegen te vinden naar toekomst. Om bij jezelf de pijn toe te laten en anderen te helpen troost te vinden. Het boek is verlucht met foto's van haar schilderijen (acryl en pigment). Jammer dat de lezer de titel steeds achter in het boek moet opzoeken. Geschreven vanuit een grote ervaring en zeker bruikbaar voor begeleiders van rouwverwerkingsgroepen. De teksten lezen door het hoge beschouwende karakter niet gemakkelijk. Claire van Abbeele is in Belgie ook bekend van De Verbinding, een vereniging voor mensen die verlies ervaren. Op ontmoetingsdagen krijgen deelnemers de gelegenheid elkaar te ontmoeten door middel van gesprek, schilderen enzovoort om uiting te geven aan wat in hen leeft en zo verder te komen in een verwerkingsproces. Een boek voor hulpverleners bij rouw en verlies.Drs. E. Wigchert

 • Het bloed en de lijkwade / I. Wilson

  Het bloed en de lijkwade / I. Wilson

   17/1/19. De Lijkwade van Turijn blijft een van de mysteriën van onze tijd. Er is nog steeds geen afdoende verklaring voor de 'negatieve' afbeelding van een gekruisigde man op een lap stof, die gedurende de laatste vier eeuwen bewaard is in Turijn. Radiokoolstofdatering van de stof in 1988 wees uit dat het doek middeleeuws was, wat overeenkomt met eerste schriftelijke vermelding van de Lijkwade in de jaren vijftig van de veertiende eeuw. Toch blijft het een raadsel hoe deze afbeelding op het doek gekomen is. Is deze geschilderd? En zo ja, door wie? Hoe kon de kunstenaar op de hoogte zijn van het perspectief voordat dit in de Renaissance 'ontdekt' werd? Hoe kon hij een afbeelding in negatief schilderen zonder over middelen te beschikken om dit te zien en te controleren.

 • Sprookjes van Leander / R. van Volkmann

  Sprookjes van Leander / R. van Volkmann

   17/1/19. Sprookjesachtige verhalen uit de vorige eeuw, waaruit blijkt dat de mensen toen heel anders dachten dan nu.

 • Vilten / M. Claessen

  Vilten / M. Claessen

   17/1/19. Een handleiding voor het zelf vilten van wol om kleding en andere werkstukken te maken.

 • Het geheim van de klokkenmaker / T. Dragt

  Het geheim van de klokkenmaker / T. Dragt

   17/1/19. Raamvertelling, die begint met de verantwoording van de schrijfster. In het tweede hoofdstuk bevinden we ons in de bibliotheek van de Januaraanse ambassade, waar zich de bibliothecaris, drie kinderen en de student Jan A. bevinden. De bibliothecaris vertelt de eerste versie van het verhaal; 'de tijd zal het leren', zoals hij dat van de klokkenmaker heeft gehoord, waarin de tijdreis van de student Jan A. mislukt. In het tweede deel 'de tijd zal je leren', vertelt Jan A. hoe hij wel een dag in de toekomst beleeft. Er ontstaat de vreemde situatie wanneer hij zichzelf tegenkomt. Moeilijk verhaal, dat veel van de lezer eist. Er komen weinig emoties voor. Er wordt gefilosofeerd over verleden, heden en toekomst en de invloed die je daarop zou kunnen uitoefenen d.m.v. een tijdmachine. Het verhaal komt wat moeilijk op gang. Het boek is geillustreerd met zwart-wit collages. Geschikt voor jongeren vanaf dertien jaar, die meer intellectueel dan emotioneel zijn ingesteld.(NBD|Biblion recensie, M. Verboom.)

 • Aphorismen van de minne / A. J. Kuipers

  Aphorismen van de minne / A. J. Kuipers

   16/1/19. Verzen met 2 houtsnedes geïllustreerd door A.J. Kuipers.Gedrukt februari 1945,oorlogsuitgave.

 • De eeuw van mijn vader / Geert Mak

  De eeuw van mijn vader / Geert Mak

   16/1/19. ‘Geert Mak is er met De eeuw van mijn vader daadwerkelijk in geslaagd een benijdenswaardig meesterstuk te schrijven. […] Wat dit boek zo tot buitengewoon inspirerende literatuur maakt, is niet in de laatste plaats de verdienste van het parlando van zijn verteller.’ – Süddeutsche Zeitung

 • Mijn leven met Tikker / J. Siebelink

  Mijn leven met Tikker / J. Siebelink

   16/1/19. Meer dan veertien jaar deelde Jan Siebelink zijn leven met Tikker, een elegante hazewind. Van dat leven heeft hij verslag gedaan. Hij weet waar hij over schrijft en hij doet dat liefdevol, met humor en een groot gevoel.

 • Zij kon het lonken niet laten. / G. Vleugel o.a.

  Zij kon het lonken niet laten. / G. Vleugel o.a.

   15/1/19. Liedteksten uit het Ned. Cabaret van 1945 tot nu.

 • In naam van God / Karen Armstrong

  In naam van God / Karen Armstrong

   15/1/19. Religies en hun volgelingen zijn altijd gewelddadig – zo luidt een populaire atheïstische claim. Karen Armstrong, prominent geleerde op het gebied van wereldreligies, laat echter zien dat de ware redenen voor oorlog en geweld in onze historie meestal weinig met religie van doen hadden, maar veelal sociaal, economisch of politiek van aard waren. In een reis van de prehistorie tot het heden maakt Armstrong duidelijk dat naast de kruisvaarder die in de middeleeuwen dood en verderf zaaide en de hedendaagse jihadist, er in religies ook altijd een Jezus of een Boeddha is geweest, pleitend voor een rechtvaardige en vredige samenleving. Daarmee corrigeert ze het wijdverbreide beeld dat religies schuldig zijn aan het grote bloedvergieten in de geschiedenis. Aan de hand van gedegen onderzoek en in de vorm van een bevlogen betoog maakt de auteur zich sterk voor religieuze ideeën en bewegingen die oorlog en agressie afwijzen en zich inzetten voor gelijkheid, vrede en verzoening.

 • Weg met de weegschaal / M. van Herwijnen

  Weg met de weegschaal / M. van Herwijnen

   15/1/19. De schrijfster studeerde voeding en gezondheid aan de Universiteit van Wageningen en zette het concept voor 'weg met de weegschaal' op. Leidraad hiervan is genieten van eten zonder stress of regels, luisteren naar je lichaam en eerlijke en pure producten eten. Stap voor stap leert de lezer de behoeften van zijn lichaam kennen en hiernaar te handelen, met als doel lekkerder in zijn vel te zitten en slank te zijn. Het boek bevat ook enkele recepten. Voor wie ook persoonlijke begeleiding wil, worden er door het hele land cursussen gegeven volgens deze methode. Overzichtelijke en rustige lay-out, met af en toe een sfeerfoto. Bevat een alfabetisch register in zeer kleine letter.Yvonne Mink

 • Kokende Mannen. / E. van den Berg

  Kokende Mannen. / E. van den Berg

   15/1/19. Vijftig verrassende portretten van mannen die koken. Niet beroepshalve, want zij zijn bijna allemaal gerespecteerde beoefenaars van geheel andere beroepen, maar puur en alleen voor hun plezier. Of is het om iets te bewijzen, indruk te maken, applaus te oogsten?Voor de meeste mannen is koken geen dagelijkse verplichting, dus konden zij het zich veroorloven er een liefhebberij van te maken. Mannen die, net als vrouwen, noodgedwongen vele uren achter het fornuis doorbrengen – omdat ze alleen wonen of in het weekend de kinderen te eten moeten geven – zijn in de minderheid.De geportretteerde mannen leven zich uit in de keuken en genieten van de lof die ze oogsten voor de heerlijkheden die ze op tafel weten te toveren. Waarom hebben de mannen behoefte aan die complimenten? Wat drijft hen om, vaak naast een drukke, verantwoordelijke baan, ook baas in eigen keuken te willen zijn? Wie of wat was hun inspiratiebron, hoe herinneren zij zich de maaltijden uit hun prille jeugd? En wat is hun favoriete kookboek, hun liefste keukengerei, wat zijn hun lekkerste recepten?

 • De eerlijke dief / Dostojewski

  De eerlijke dief / Dostojewski

   14/1/19. Dit is No:841 van 1000 exemplaren.

 • De brieven van De Schoolmeester. / M. Mathijsen

  De brieven van De Schoolmeester. / M. Mathijsen

   14/1/19. De Schoolmeesteris het pseudoniem van de Nederlandse dichter Gerrit van de Linde, 1808-1858). Bezorgd en toegelicht door Marita Mathijsen. Twee delen. Geïllustreerd. Met bibliografie en register.

 • Atlas van de menselijke anatomie. / R. T. Hutchings

  Atlas van de menselijke anatomie. / R. T. Hutchings

   13/1/19. De atlas is gebaseerd op de gegevens van het 'Visible human project'. Bij dit project zijn de lichamen van een man en een vrouw gebruikt, die zich ter beschikking van de wetenschap hadden gesteld. Met behulp van radiodiagnostische methoden werden van de lichamen allerlei doorsnede-opnamen gemaakt. Vervolgens werden van de lichamen plakjes (coupes) van 1 mm dik gesneden, die werden gefotografeerd. Aan de hand van de gedigitaliseerde gegevens werden de anatomische structuren in de derde dimensie afgebeeld. In het boek worden vele organen in hun derde dimensie getoond. De afbeeldingen zijn van zeer goede kwaliteit. Voor deze vertaling heeft men echter niet voor de anatomische vaktermen gekozen, maar voor de Nederlandse. Dit laatste is gedaan om het boek voor een groot publiek toegankelijk te maken. Het boek bevat een verklarende woordenlijst en een register.(Biblion recensie, Dr. B. Baljet)

 • De schatkamer van de liefde./ Kitaqgawa Oetamaro

  De schatkamer van de liefde./ Kitaqgawa Oetamaro

   12/1/19. Overdruk van een Japans boekje uit 1800 met erotische houtsneeprenten.

 • Bereik je ideale gewicht! Deel 2./ Sonja Bakker

  Bereik je ideale gewicht! Deel 2./ Sonja Bakker

   12/1/19.Sonja Bakker (1974) is voedingsdeskundige en bestseller-schrijfster. Jarenlang begeleidde zij mensen met overgewicht in haar praktijk. Inmiddels verkocht ze al miljoenen boeken. In deze prachtige opvolger van 'Bereik je ideale gewicht', Sonja's eerste boek, komen geheel nieuwe producten aan de orde.Met nieuwe weekmenu's van deze tijd, heerlijke, makkelijke recepten, weet Sonja je wederom te motiveren om je overgewicht aan te pakken.Voor wie snel wat kilo's wil afvallen op een verantwoorde manier is dit boek een echte aanrader!

 • Kookkunst / A. Muilwijk

  Kookkunst / A. Muilwijk

   12/1/19.Klassieke recepten met moderne varianten.Dit boek bevat 50 recepten met schitterende foto s.

 • Praktisch verstand / T. Kars

  Praktisch verstand / T. Kars

   11/1/19. Praktisch verstand handelt over de kunst een gelukkig leven te leiden. De titel is ontleend aan de Griekse wijsgeer Epicurus, die het praktisch verstand als hoogste goed beschouwde. 'Vanaf mijn dertiende jaar,' schrijft Kars in zijn inleiding, 'heb ik mij in schrijvers verdiept wier werk mij kennis en inzichten bood die mij in staat stelden de school van het leven sneller te doorlopen. Die pragmatische instelling heb ik altijd behouden: ik heb gelezen om wijzer te worden, niet om schoonheid te vinden. Tegelijkertijd met de wereldbeschouwelijke kennis heb ik al lezend praktische, direct toepasbare kennis gesprokkeld.' Praktisch verstand bevat de neerslag van een halve eeuw lees- en leefervaring en biedt een bonte verzameling van praktische ideeën en wenken. Zo citeert Kars de beroemde achttiende aforismenschrijver Chamfort over laster: 'Laster is als een lastige wesp waar je alleen naar dient te slaan als je er zeker van bent dat je hem doodt. Anders valt hij je opnieuw aan, agressiever dan ooit.' En bij Montherlant las hij eens het advies:'Als je problemen hebt in een restaurant of in een bioscoop, richt je dan tot de leukste serveerster of ouvreuse: de kwestie zal worden opgelost omdat zij gelukkig is.' Kars citeert en parafraseert zijn raadgevers uit de wereldliteratuur en voegt daar zijn persoonlijke observaties aan toe.

 • Germaine Greer Shakespeare

  Germaine Greer Shakespeare

   11/1/19. Ondanks het bescheiden formaat van deze studie is dit een uiterst belangwekkende verhandeling over Shakespeares toneelwerk. De schrijfster heeft een zeer groot observatievermogen en een scherp inzicht in Shakespeares wezen; het meest interessante is vermoedelijk de stelling dat zijn ideeenwereld niet draaide om een soort "kosmische orde", maar juist om wat de tegenstelling tussen verschillende standpunten in de toeschouwer teweeg zou brengen: eerder een beweeglijke dan een beschouwende filosofie dus. Een heldere onderverdeling in probleemgebieden (poetica, ethiek, politiek, teleologie en sociologie) en het gebruik van een aantal essentiele stukken (o.a. "King Lear", "Hamlet", "De storm", "Richard II" en "As you like it") ter illustratie geven het geheel extra duidelijkheid. Zeer interessant en boeiend voor zowel leek als kenner; redelijk goede vertaling.(NBD|Biblion recensie, Casper Oliemans.)

 • De verdwenen staat / D. Koning

  De verdwenen staat / D. Koning

   11/1/19. Over vijf jaar is de voormalige DDR geknipt en geschoren naar West-Duits model. Niemand zal meer het verschil zien dat ontstaan is door veertig jaar communisme'. Dat was bij de hereniging van de beide Duitslanden op drie oktober 1990 de prognose.Fotojournalist Daniel Koning maakte in 1991 en 92 een aantal reportage-reizen naar de voormalige boeren- en arbeidersstaat; een voorheen gesloten gebied was vrij toegankelijk. Tien jaar later ging hij terug naar de plaatsen in de verdwenen staat waar hij destijds gefotografeerd had en legde ze opnieuw vast. Vaak was er veel veranderd, vaak nagenoeg niets. De DDR is toegetreden tot de Bondsrepubliek, maar Oost-Duitsland bestaat nog in de hoofden van de mensen. De socialistische eenheidsstaat heeft ook zichtbare sporen nagelaten.DE VERDWENEN STAAT is een document in beeld en woord over een post-communistische samenleving die worstelt met haar identiteit.

 • De geest der massa./ P. Reiwald.

  De geest der massa./ P. Reiwald.

   11/1/19. Massapsychologie is een specialisatie binnen de sociale psychologie. Zij overlapt deels met de specialisatie collectief gedrag in de sociologie en is relevant voor economische wetenschappen en politieke wetenschappen, communicatiewetenschappen en de organisatiewetenschappen.

 • De therapeut / I. D. yalom

  De therapeut / I. D. yalom

   10/1/19. Na zich jarenlang te hebben verdiept in het innerlijk leven van zijn cliënten, verlegt vooraanstaand psychiater Irvin D. Yalom in zijn roman De therapeut zijn aandacht naar de andere kant van de therapeutische relatie: die van de therapeut zelf. Zoals Seymour, een al wat oudere therapeut die seksuele fatsoensnormen op geheel eigen wijze interpreteert. Of Marshal die, achtervolgd door dwangneuroses, geld een wat ongelukkige rol laat spelen. Of Ernest Lash die bij wijze van experiment echt ‘eerlijk’ wordt met een patiënt… Zij en andere therapeuten gaan met elkaar en een aantal hoogst eigenzinnige patiënten relaties aan die in deze meeslepende roman tot een onverwachte, bijna thrillerachtige ontknoping komen.

 • The curious incident of the dog in the night-time / M. Haddon

  The curious incident of the dog in the night-time / M. Haddon

   10/1/19. Christopher John Francis Boone knows all the countries of the world and their capitals and every prime number up to 7,057. He relates well to animals but has no understanding of human emotions. He cannot stand to be touched. And he detests the color yellow.This improbable story of Christopher's quest to investigate the suspicious death of a neighborhood dog makes for one of the most captivating, unusual, and widely heralded novels in recent years.

 • Bevroren / Mary Kubica

  Bevroren / Mary Kubica

   10/1/19. Colins opdracht is duidelijk: Mia Bennett, dochter van een prominente rechter, ontvoeren en afleveren bij zijn opdrachtgever. Hij treft haar in een bar en krijgt haar zover dat ze met hem meegaat. Maar dan verandert er iets en van het ene op het andere moment besluit hij haar mee te nemen naar zijn blokhut, ver van de bewoonde wereld. Een zenuwslopende tijd breekt aan. Voor Colin en Mia, die samen vastzitten in een claustrofobische situatie. Voor rechercheur Gabe Hoffman, die weet dat in een vermissingszaak elk uur telt. En voor Mia's familie, die geen idee heeft waar hun dochter is en of ze nog leeft... Wordt het Colin uiteindelijk te heet onder zijn voeten en levert hij Mia alsnog af, of heeft hij zo zijn eigen plannen met haar?

 • Alsof het voorbij is / J. Barnes

  Alsof het voorbij is / J. Barnes

   10/1/19. De tijd heeft Tony Webster ingehaald: ineens is hij een man van middelbare leeftijd, die zonder weemoed terugkijkt op zijn schooljaren. Maar het geheugen is niet perfect. Het kan altijd verrassen, zoals een brief van een notaris zal bewijzen. Doorweven met Barnes' kenmerkende precisie, vaardigheid en inzicht is Alsof het voorbij is een meesterwerk van een van 's werelds voornaamste schrijvers.