Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • Tom Tippelaar. / J. M. Verburg & A. M. G. Schmidt

  Tom Tippelaar. / J. M. Verburg & A. M. G. Schmidt

   20/1/18. Tom Tippelaar heeft enorme oren. Daar wordt hij wel mee gepest, maar hij kan er ook reuzegoed mee horen. De vakantie is net begonnen als hij een brief van zijn oom Hazewijn krijgt. Die nodigt hem uit naar het eiland Neus te komen om te helpen een probleem op te lossen. Tom aarzelt geen ogenblik. Hij pakt zijn rugzak en gaat liften. En dat is het begin van een groots avontuur, waarbij zijn oren hem nog goed van pas komen!Tom Tippelaar verscheen voor het eerst in 1977, werd in 1978 bekroond met een Gouden Penseel, en is inmiddels een legendarisch boek geworden. Dit is de vijfde druk, in een kleiner formaat, maar met dezelfde denderende kleuren van Jan Marinus Verburg!

 • De republiek 1477-1807 / J. I. Israel

  De republiek 1477-1807 / J. I. Israel

   20/1/18. De Republiek, 1477-1806 bevat een compleet overzicbt van de geschiedenis van de Nederlandse Republiek. Het boeiende verhaal begint bij de dood van Karel de Stoute (1477) en eindigt bij de afschaffing van de Republiek door Napoleon in maart 1806. Daarmee bestrijkt De Repuhliek veruit het grootste deel van de moderne geschiedenis van Nederland (en belangrijke gedee.lten van de geschiedenis van Belgie). Deel 1 beschrijft de opkomst van de Republiek { de Bourgondiers, de Habsburgers het begin van de Reformatie, het bewind van Alva, het begin van de Opstand en de komst van de Graafvan Leicester), en de vroege Gouden Eeuw, tot 1647 (de opkomst van de Republiek als grote mogendheid, de overzeese handel, de koloniale expansie, regenten, edelen, armenzorg, tolerantie en onderdrukking, het Twaalfjarig Bestand, Oldenbarnevelt, de Dordtse synode, Maurits en Frederik Hendrik, de kunst van de Gouden Eeuw, de universiteiten).

 • De republiek 1477-1806 / J. I. Israel

  De republiek 1477-1806 / J. I. Israel

   20/1/18. De Republiek, 1477-1806 biedt een ongekend rijk en compleet beeld van de geschiedenis van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.  Dit tweede deel begint bij het korte stadhoudersschap van Willem II, en beschrijft de stadhouderloze tijdperken, de Engelse oorlogen, het bewind van Johan de Witt, het rampjaar 1672, de Glorieuze revolutie van Willem III, en het tijdperk van verval: de regentenrepubliek, de patriottentijd en het einde van de republiek onder Napoleon.

 • Stemmen op schrift / F. van Oostrom

  Stemmen op schrift / F. van Oostrom

   20/1/18. Geschiedenis van de Nederlandse literatuur van het begin tot 1300.

 • Neurobics / L. C. Katz & M. Rubin

  Neurobics / L. C. Katz & M. Rubin

   20/1/18. Heeft u wel eens last van vergeetachtigheid of moeite met het leren van nieuwe dingen? Neurobics is een nieuw hersenoefenprogramma, voortgekomen uit recent neurowetenschappelijk onderzoek. Deze eenvoudige oefeningen werken stimulerend bij de productie van de voedingsstoffen die verantwoordelijk zijn voor de groei van hersencellen, zodat de hersenen jong en sterk blijven. Neurobics maakt op onvoorziene wijze gebruik van de vijf zintuigen en zet de dagelijkse routine op zijn kop. De oefeningen zijn ongewoon en grappig en kunnen waar dan ook uitgevoerd worden. Het resultaat: een gezond brein dat elke uitdaging aan kan - of het nu gaat om het opdiepen van een naam uit uw geheugen, een nieuw computerprogramma onder de knie krijgen of creatief blijven in uw werk.

 • Energetische meditatie / T. van Gelder

  Energetische meditatie / T. van Gelder

   20/1/18. 'Energie is iets datje moet voelen jé moet het voelen stromen. Het gaat erom datje de dynamiek en de wetmatigheden van de energie leert ervaren en dat je die energie kunt manipuleren. Pas dan kan je de verbinding maken met je oorspronkelijk staat en voor een leven kiezen dat moeiteloos is, vanzelfsprekend en feestelijk.'Dit unieke boek legt uit, verklaart en leert je hoe je bij je energie moet komen en waar en waarom je energie blokkeert. Wat de gevolgen zijn voor je stemming of je gezondheid. In Energetische Meditatie heeft de auteur een synthese gemaakt van de belangrijkste technieken uit de Indiase en Chinese geneeskunde om energetische problemen te herstellen. Energetische Meditatie vormt daarbij de sleutel. Dit is een mengeling van het beste uit de klassieke zitmeditatie die zich richt op het bewustzijn, samen met dynamische meditatievormen die gebaseerd zijn op energie.

 • Coming Home / J. Kersscgot

  Coming Home / J. Kersscgot

   20/ 1/18. Jan Kersschot Eén Zijn Thuiskomen bij je Zelf Één zijn maakt gebruik van woorden om je te leiden voorbij de woorden. Wijzend naar de directe beschikbaarheid van Bevrijding, is dit een uitnodiging om Thuis te komen bij je grenzeloze Zelf. Wanneer je wakker wordt uit jouw dagdroom, wordt de innerlijke stem stil en alles wat er dan over blijft is Bewustzijn dat van zichzelf bewust is. Het feit dat je deze woorden kan lezen betekent dat je bewust bent. Dit bewustzijn is de essentie van jouw bestaan. En het bewustzijn als dusdanig herkennen is de sleutel om al jouw geloofssystemen te ontmaskeren. Wanneer al jouw verwachtingspatronen in twijfel worden getrokken, zal je merken dat jij zoals je nu bent precies bent zoals je moet zijn. In tegenstelling met wat sommige religies suggereren, is er niets mis met jou. Nu, op dit moment, ben jij al een unieke expressie van het Oneindige. Als je dat ziet, kan dit inzicht je misschien bevrijden van het juk van de religieuze tradities. En dit boek nodigt je uit om dit heel concreet te onderzoeken.

 • Denken als Einstein / S. Thorpe

  Denken als Einstein / S. Thorpe

   19/1/18. Doorbreek vastgeroeste denkpatronen en vind een creatrieve oplossing voor al uw problemenAlbert Einstein was een van de origineelste denkes aller tijden en hij wist een aantal van de moeilijkste natuurkundige problemen op te lossen. Einstein was zo’n groot probleemoplosser, omdat hij afweek van platgetreden denkpistes en op een compleet andere manier dacht: hij doorbrak en negeerde de traditionele regels.Creatief denken is een vaardigheid die geleerd en verfijnd kan worden. In dit boek woden trucjes en technieken beschreven die niet alleen geschikt zijn voor het ontsluieren ven de raadsels van het universum, maar ook om meer alledaagse problemen aan te pakken, zoals de winst van uw bedrijf opvoeren, de opleidingsmogelijkheden van uw kinderen verbeteren, artistieke en creatieve doorbraken bedenken en de kwaliteit van uw leven vergroten.

 • Het bearnaisesyndroom / S. Witteman

  Het bearnaisesyndroom / S. Witteman

   19/1/18. 'Superieure culinaire journalistiek!' ... 'Men kan alleen maar houden van iemand die een pleidooi voor boter en room zo prachtig weet te verwoorden' ... 'Graag neem ik aan dat u voor uw moeite door de Volkskrant beloond wordt. Zo niet, ga dan toch door voor mijn plezier.' ... 'Wanneer komt haar boek uit?' Dit zijn slechts enkele van de vele reacties die Sylvia Witteman wekelijks krijgt van haar trouwe schare lezers. Menig ijskast in Nederland is als zodanig niet meer te herkennen. De deuren hangen immers tjokvol met recepten die zij al jarenlang schrijft voor de rubriek 'de Volkskeuken' in de Volkskrant . Maar waar hangt nou ook weer dat ene recept waarmee je die tien mensen die hongerig in de kamer zitten te wachten ogenblikkelijk stil krijgt, om maar niet te spreken van de bij hen horende jengelende kinderen? Uiteindelijk wordt een dergelijk 'kookboek' niet anders dan los zand en veroorzaakt het nog slechts wanhoop. Hoogste tijd dus om de allerbeste van Wittemans meesterwerkjes in boekvorm te laten verschijnen, voorzien van duidelijke registers zodat de gebruiker eindelijk alles weer makkelijk terug kan vinden.

 • Traditie en experiment / J. Boyens

  Traditie en experiment / J. Boyens

   19/1/18. Bundel essays over tien bekende hedendaagse Nederlandse beeldhouwers.

 • Henry Moore

  Henry Moore

   19/1/18. Henry Moore is bij het grote publiek met name bekend door zijn grote abstracte bronzen en marmeren sculpturen. Hij speelde een belangrijke rol bij het introduceren van een nieuwe vorm van modernisme in het Verenigd Koninkrijk. Zijn figuren zijn meestal abstracties van het menselijk lichaam. Veel van zijn beste werken vallen in de categorie: "moeder en kind" of "achteroverleunende figuren", behalve een korte fase in de jaren 50 toen hij zich toelegde op het uitbeelden van groepen personen.

 • Entartete beeldhouwkunst 1900- 1945 / S. van Dirk.

  Entartete beeldhouwkunst 1900- 1945 / S. van Dirk.

   19/1/18. Een projectgroep kunstgeschiedenis stuitte bij de analyse van werk van Hoetger (1874-1949) op het begrip 'entartet': een gecompliceerde maatstaf voor de in het Derde Rijk verboden kunst. In samenwerking met Duitse en Nederlandse musea ontstond het plan die kunst in perspectief te verduidelijken: exposities in o.a. Nijmegen en Haarlem worden nu begeleid met een fundamenteel boek over zowel Hoetger, de entartete Duitse beeldhouwkunst in diverse facetten en thema's, en een uitvoerig catalogusdeel. 'Entartet' is niet los te zien van de ontwikkeling van de moderne beeldhouwkunst, van de controverses tussen ambacht, traditie en expressie en abstractie en de mate waarin het nationalisme daar uitdrukking in vindt. Daarmee ontstaat een rijk inzicht in de problematiek, toegespitst op 1933-'45. Een interessant terrein, dat hier uitnodigend is bestudeerd, zowel naar de kunst toe, de politiek, de kritiek en de houding van de kunstenaars.(Biblion recensie, Drs. F. Kreytz.)

 • De klassieke wereld / R. L. Fox

  De klassieke wereld / R. L. Fox

   19/1/18. De klassieke wereld brengt op magistrale wijze de eeuwen tot leven waarin Griekenland en Rome hun bloeitijd kenden. Aan de hand van de thema's vrijheid, recht en weelde bekijkt Robin Lane Fox wat deze beschavingen met elkaar gemeen hadden.

 • Schatten van de Farao s / D. Pemberton.

  Schatten van de Farao s / D. Pemberton.

   19/1/18.Dit boek biedt een fascinerend overzicht van een van de ceremoniële complexen die het meest tot de verbeelding spreken - de stad Thebe aan de Nijl met haar schitterende tempels en beeldhouwwerken - en de daar vlakbij gelegen graftombes in het Dal de Koningen en het Dal der Koninginnen. Brengt de mysterieuze wereld van de farao's als nooit tevoren tot leven, in een chronologisch verslag van hun heerschappij, aan de hand van de tempel, schatten en graven uit hun tijd. Laat met gebruik van de nieuwste onderzoeksmethodes en technieken een onthullend en waarheidsgetrouw beeld zien van de monumentale stad Thebe en haar legendarische koninklijke begraafplaatsen.

 • Drie oorlogen / M. van Rossem

  Drie oorlogen / M. van Rossem

   18/1/18. De moord op de Oostenrijks-Hongaarse troonopvolger in Sarajevo leidde tot de Eerste Wereldoorlog. De hele bestaande Europese orde werd ontwricht, zowel in politiek, economisch als cultureel opzicht. Duitsland leek de grote verliezer te zijn, maar al spoedig werd duidelijk dat de Duitse strategische positie eerder versterkt dan verzwakt was. Nadat de nazi's aan de macht waren gekomen besloot Hitler de sterke positie van Duitsland te gebruiken om de Eerste Wereldoorlog nog eens over te doen. Duitsland faalde opnieuw, maar daarvoor was wel de militaire kracht van de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten nodig.

 • Het kleine huis in het grote bos / L. I. Wilder

  Het kleine huis in het grote bos / L. I. Wilder

   18/1/18. In een klein houten huis in de uitgestrekte bossen van Noord-Amerika woont Laura, met haar ouders en twee zusjes. Er wonen bijna geen andere mensen; wel leven er wolven, beren en grote wilde katten. En in de winter ligt de sneeuw zo hoog tegen het huis, dat ze er een gang doorheen moeten graven om buiten te komen. Overdag helpt Laura met karnen, bakken en kaas maken. 's Nachts ligt ze soms te luisteren naar de geluiden van de wilde dieren. Ze weet dat die gevaarlijk kunnen zijn. Maar hun hond Jack houdt de wacht, en boven de deur hangt het geweer van haar vader.

 • De wereld van Christiaan Andriessen. / A. Hoogenboom.

  De wereld van Christiaan Andriessen. / A. Hoogenboom.

   18/1/18. Het getekende dagboek van de kunstenaar Christiaan Andriessen (1775-1846), dat hij van 1805 tot en met 1808 met pen en penseel tekende, is een unieke bron om het alledaagse leven van die tijd te leren kennen. Andriessen maakte aanvankelijk vaak dagelijks een schets. Familie en vrienden, politieke gebeurtenissen en impressies van het Amsterdamse straatleven vormden zijn belangrijkste onderwerpen. De tekeningen laten, met name door de vaak bijzondere blikrichtingen en uitsneden, een zeer persoonlijke visie op de werkelijkheid zien, die dikwijls lijkt vooruit te lopen op de fotografie. Hij voorzag de tekeningen van schriftelijk commentaar, vaak in geheimschrift. De publicatie De wereld van Christiaan Andriessen verschijnt naar aanleiding van een tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam. In het boek worden de mooiste honderd tekeningen op ware grootte afgebeeld en van uitgebreid commentaar voorzien. Er zijn twee inleidende teksten voorzien, van Annemieke Hoogenboom en Jan Stroop, over de kunsthistorische en taalkundige aspecten van het dagboek van Andriessen.

 • Het complete tekenboek / B. Barber.

  Het complete tekenboek / B. Barber.

   18/1/18. Dit boek is zowel voor beginnende als voor gevorderde kunstenaars een onmisbaar handboek om alles te leren over het tekenen van stillevens, figuren, landschappen en portretten. Barber begint bij de basisbeginselen zoals techniek, perspectief en compositie. Daarbij moedigt hij de lezer aan zijn artistieke persoonlijkheid te manifesteren en echte kunstwerken te scheppen.

 • 300 haaktips & technieken. / J. Eaton

  300 haaktips & technieken. / J. Eaton

   18/1/18. Rijk met kleurenfoto's en -tekeningen geillustreerd haakboek. Beschrijft verschillende haaktechnieken en hoe een patroon te ontwerpen. Bevat veen nieuwe suggesties om nieuwe vaardigheden uit te proberen. Het boek heeft voorin een overzichtelijke inhoudsopgave. Achterin zijn een register en praktische informatie (maattabellen, een uitslaande lijst met haakafkortingen) te vinden.

 • De Beeldhouwgids. / J. plowman

  De Beeldhouwgids. / J. plowman

   18/1/18. Met deze gids geeft u uw beeldhouwwerken prachtige visuele effecten door de vele verschillende bewerkingen van oppervlakten. Meer dan 350 illustraties laten de belangrijkste technieken zien. Voeg details toe aan steen, hout, gips en klei met gekleurde was, email, acryl en vernis, en zie hoe u metalen een prachtige bronskleur kunt geven. Ontdek hoe u de verschillende materialen kunt gebruiken, zoals marmer, cement, brons, hout en hars, en leer alles over de belangrijkste gereedschappen en vaardigheden die u nodig hebt om met elk materiaal te werken.

 • The city / Frans Masereel

  The city / Frans Masereel

   18/1/18. Woodcuts depict the tragedies, loneliness, and pleasures of city life during the period between the two world wars.

 • Kleurenmengtechnieken / I. Sideway

  Kleurenmengtechnieken / I. Sideway

   17/1/18. Ziet u op tegen de tijd en moeite die het kost om kleuren te mengen tot de gewenste tinten? Zakt de moed u in de schoenen als u moet kiezen uit al die kleuren in de schappen? Dan is dit het boek voor u. Dit is hét naslagwerk voor alle kunstenaars die met olieverf, acrylverf, waterverf, gouache, zachte pastels, kleurpotloden of inkt werken.

 • Verborgen taal van symbolen. / D. Fontana

  Verborgen taal van symbolen. / D. Fontana

   17/1/18. Symbolen verschenen voor het eerst in paleolihische rotsschilderingen , duizenden jaren geleden.

 • Herinnering van een engelbewaarder / W. F. Hermans

  Herinnering van een engelbewaarder / W. F. Hermans

   17/1/18. In deze veelgeprezen en aangrijpende oorlogsroman, door hemzelf 'een van de mooiste romans die ik heb geschreven' genoemd, toont Willem Frederik Hermans aan dat het menselijk handelen niet doelgericht is, maar neerkomt op een aaneenschakeling van willekeur en vergissingen. Een officier van justitie, ontredderd omdat zijn joodse geliefde is gevlucht en hem heeft achtergelaten, overrijdt aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog een jong meisje dat clandestien in Nederland verblijft. Hij wordt verscheurd tussen verdriet om het verlies van zijn vriendin en schuldgevoel over het ongeluk, dat omgeven is door raadsels die hij probeert te ontrafelen terwijl de wereld om hem heen ineenstort. Intussen wordt over hem gewaakt door zijn engelbewaarder, die hem waarschuwingen influistert, en de duivel, die zich van dezelfde vermaningen bedient.

 • Edward Lear's Book of Nonsense

  Edward Lear's Book of Nonsense

   17/1/18. A selection of Lear's best limericks & illustrations faithfully reproduced in colour from the 1870 edition.

 • Recurring Themes / Eduardo Paolozzi

  Recurring Themes / Eduardo Paolozzi

   17/1/18. Foto s in zwart/wit en kleur.

 • Charley Toorop 1891-1955.

  Charley Toorop 1891-1955.

   17/1/18. Lijst van werken van Charley Toorop op de tentoonstelling in het Centraal Museum Utrecht 1982.

 • Gustav Klimt/ G. Fliedt

  Gustav Klimt/ G. Fliedt

   16/1/18.Gustav Klimt was al meteen een succesvol en bekend kunstenaar. In de Weense 'Secession' had hij een groot aandeel in pogingen esthetische vernieuwingen door te voeren in de fin de siecle-maatschappij, bijvoorbeeld door gezamenlijke uitvoering van monumentale opdrachten of het meewerken aan een Gesamtkunstwerk als het Beethovenfries. Fliedl analyseert het werk en gebruikt de uitkomsten als argumentatie voor bestrijding of nuancering van bestaande opvattingen over Klimt. Daarna worden zijn portretten, landschappen en erotische tekeningen besproken met aandacht voor de voor hem kenmerkende afbeelding van de ruimte door vlakke decoratie en de relatie tussen de door hem gebruikte symboliek en de rituele vernieuwingen in de nadagen van de dubbelmonarchie. Met meer dan 200 afbeeldingen in zwart-wit of kleur, noten, beknopte biografie en bibliografie. Omdat de tekst meer een beschouwing is over opvattingen over Klimts werk dan een standaardcombinatie van ontwikkeling en biografie, is dit boek meer dan alleen een 'koffietafel boek'. Het stofomslag toont aflopend detail van een schilderij met titel in wit.(NBD|Biblion recensie, J.H. Breeschoten.)

 • Dierenmummies / E. J. Holwerda

  Dierenmummies / E. J. Holwerda

   16/1/18. Van kat tot baviaan, van vis tot ibis, van slang tot lam. Ook dieren werden gemummificeerd door de oude Egyptenaren. Maar waarom, hoe en door wie? En zit in de dierenmummies eigenlijk wel wat de buitenkant doet vermoeden? Dit boek vertelt over dieren in het oude Egypte, dierenmummies, onderzoek en restauratie in het Rijksmuseum van Oudheden.

 • Rampjaar 1672. / L. Panhuysen.

  Rampjaar 1672. / L. Panhuysen.

   16/1/18. Spannende, meeslepende geschiedenis van de grootste crisis van de Gouden EeuwHet jaar 1672 staat in de Nederlandse geschiedenis gegrift als het Rampjaar. In dat jaar werd de Republiek overrompeld door een gecombineerde aanval van de Franse koning, de Engelse koning en de bisschoppen van Münster en Keulen. Sinds de Romeinen had Europa geen groter leger aanschouwd; het laatste uur voor de Republiek leek aangebroken. Hoe kwam het dat het land toch overleefde?