Nieuwe artikelen

/
Toont 1 tot 100 (van 4891 produkten)
 • Bij de buren. / N. Faber & C. Euser

  Bij de buren. / N. Faber & C. Euser

   15/12/17. Derde deel* uit de serie met een dvd met twaalf korte kunstfilms, deze keer vergezeld door een voorleesboek met grote kartonnen pagina's, die dienst kunnen doen als speelstukken, en kleine blaadjes met tekst in een ringband. Het belangrijkste karakter van het verhaal is 'DVD' die zich afvraagt: 'Ik zou graag willen zien welke films er op mij staan... maar ik weet niet hoe!' Hij gaat hulp vragen bij de buren en komt zo andere elementen tegen die hem proberen te helpen: een tapijt, een propje, een steen, een vogel etc. En ten slotte onder 'de jurk' beginnen alle voorwerpen de dvd te rond te draaien en zien ze twaalf korte filmpjes, over elk voorwerp een. De filmpjes zijn gemaakt door regisseurs/kunstenaars met een niet-westerse achtergrond waaronder Heddy Honigmann met haar eerste filmpje voor kinderen en Karim Traèida (De Poolse bruid). Situaties zijn duidelijk herkenbaar; een soort bewegende stillevens; zonder gesproken tekst; daarentegen wel met vormtaal. Verhaal, boek en dvd vormen een eenheid welke uitermate geschikt is om de beleving van kinderen om te zetten in verfrissende creativiteit. Boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ook in te zetten voor kleinere groepen kinderen.

 • Hans Van Manen. Meer dan een halve eeuw dans / E. Vetter

  Hans Van Manen. Meer dan een halve eeuw dans / E. Vetter

   15/12/17. Hans van Manen is vijfenzeventig geworden. Meer dan een halve eeuw – zijn eerste balletvoorstelling maakte hij op zijn drieëntwintigste – stond hij garant voor legendarische producties, zoals Twilight, Live en Kleines Requiem, die ervoor zorgden dat hij internationaal wordt erkend als een van de grootste choreografen ooit.Hans van Manen. Meer dan een halve eeuw dans geeft, dankzij bijdragen van meer dan twintig auteurs, een uniek portret van de man die zijn leven lang het uiterste heeft gevraagd van zichzelf en zijn omgeving. In de ontroerende inleiding van Eddie Vetter is te lezen hoe hij als kleine jongen op zondagmiddag tussen de schuifdeuren in de huiskamer danste op de muziek van het Concertgebouw Louis Andriessen vertelt hoe ze elkaar begin jaren zestig ontmoetten, allebei heftig geïnspireerd door de Amerikaanse cultuur Rudi van Dantzig beschrijft de concurrentie, de botsingen maar ook de vriendschap tussen twee pioniers in de wereld van de dans Willem Melchior gaat op zoek naar de ontroering in zijn voorstellingen Han Ebbelaar en Alexandra Radius verhalen over hun jarenlange samenwerking met Hans van Manen Igone de Jongh spreekt een 'Dankwoord van een muze' uit… Het boek gaat over dans, over Hans van Manens onvoorstelbaar grote bijdrage aan de Nederlandse balletgeschiedenis, maar het boek gaat ook over Hans van Manen zelf, in de woorden van Wim Kok: 'een man om van te houden'.

 • Groot Indonesisch kookboek / B. Vuyk

  Groot Indonesisch kookboek / B. Vuyk

   15/12/17. Het Groot Indonesisch Kookboek is een echte culinaire klassieker. Hele generaties Nederlanders hebben dankzij dit boek de Indonesische keuken leren kennen. De honderden voortreffelijke en beproefde recepten voeren de lezer mee door de avontuurlijke en zeer gevareiierde wereld van het culinaire Indonesië. Ook geeft Beb Vuyk een beknopte geschiedenis van het Indonesisch koken, een uitgebreid ingrediëntenoverzicht, een beschrijving van het benodigde keukengerei en handige tips voor beginners. De recepten variëren van heel eenvoudig tot behoorlijk uitdagend, zodat werkelijk iedereen er meteen mee aan de slag kan.

 • Indonesische kookboek van a tot z / E. Jansen

  Indonesische kookboek van a tot z / E. Jansen

   15/12/17. De auteurs beginnen met de belangrijkste kruiden en specerijen; ook is een hoofdstuk gewijd aan specifieke keukenapparatuur. De rest van het boek bevat recepten van rijst en zijn toepassingsmogelijkheden tot zoete gerechten. De receptuur is eenvoudig gehouden. De gebruikte ingrediënten zijn in Nederland te koop, maar worden niet in exacte hoeveelheden aangegeven. Het boek bevat tevens een hoofdstuk waarbij verschillende combinatiemogelijkheden zijn gegeven. Als laatste een verklarende woordenlijst en alfabetisch receptenregister. De prettige lettergrootte, de vele gekleurde illustraties en foto's maken dit boek goed leesbaar ook voor de wat slechtziende lezer. Een boek met specifieke Indonesische gerechten, waarbij enige kook- en smaakkennis van deze keuken onontbeerlijk is.(Biblion recensie, C. Witjens-v.d. Burg.)

 • 1940 Soldaat op de Afsluitdijk / B. J. Haijer

  1940 Soldaat op de Afsluitdijk / B. J. Haijer

   15/12/17. De belevenissen van een ordonnans in de meidagen van 1940.Een terug blik van de volwassen Haijer op zijn eigen belevenissen als 18-jarige soldaat die oorlog en bezetting beleefd, doorleefd en overleefd.

 • Hoogkarspel toen en thans / M. Reus

  Hoogkarspel toen en thans / M. Reus

   14/12/17. Dit boekje gaat over het heden en verleden van Hoogkarspel.

 • Groot lied-boek van Brederode / A. A. Van Rijnbach

  Groot lied-boek van Brederode / A. A. Van Rijnbach

   14/12/17. Naar de oorspronkelijke uitgave van 1622.

 • Fabrics: Decorative Art of Textiles / C. Lebeau

  Fabrics: Decorative Art of Textiles / C. Lebeau

   14/12/17. Illustrated with vibrantly colourful and textured fabrics in 400 full-colour photographs, here is a exploration of the history, technology and lore of this most versatile design element - and a comprehensive look at the creators and designers who use fabrics to stunning effect in textiles and interiors throughout the world. With chapters devoted to individual fabrics - wool, linen, cotton, silk; decorative uses such as upholstery, bed hangings and passementerie; and contemporary clothing designers and decorators, this book covers its subject from ancient times to the present day.

 • De Bangert & Koewijzend.

  De Bangert & Koewijzend.

   14/12/17. De Bangert en Koewijzend zijn historisch gezien van heel groote waarde geweest voor de fruitteelt in West-Friesland en daardoor zeer interessant voor een beschrijving in boekvorm. Omdat de ene kant, de zuidkant, van de Bangert bij Blokker hoort en de andere, de noordkant, bij Zwaag, leek het logisch de krachten van vereniging Historisch Blokker en stichting Historisch Zwaag te bundelen en naast de gezamenlijke documentaire ook van een boek een gezamenlijk project te maken.

 • Het terracotta Leger van Xi'an. / B. Mater.

  Het terracotta Leger van Xi'an. / B. Mater.

   14/12/17. In 2008 organiseerde het Drents Museum, Assen een spectaculaire tentoonstelling over het oude terracotta leger van Xi'an, een van de grootste archeologische vondsten ooit. Het terracotta leger beschermde de tombe van de eerste keizer van China, Qin Shi Huang Di. Ook na hem lieten overleden keizers zich begeleiden door hun eigen terracotta leger en andere prachtige voorwerpen.Dit kleurrijke boek dat bij de tentoonstelling verschijnt, toont de verfijnde soldaten, ruiters en paarden samen met andere fraaie grafgiften van terracotta, jade, goud en brons. Al deze voorwerpen geven inzicht in hoe tijdens de Qin en West-Han dynastie over het leven in het hiernamaals werd gedacht.

 • Tilburgs prentebuukske Deel 3. / C. Robben

  Tilburgs prentebuukske Deel 3. / C. Robben

   13/12/17. In dit boekje staan mooie sfeerbeelden van Tilburg in de jaren vijftig. Heel herkenbaar voor de generatie van 50-plussers." In totaal zijn er 11 prentenbuukskes over het werk van Cees Robben uitgegeven.

 • Mustard, Custard, Grumble Belly and Gravy / M. Rosen & Q. Blake.

  Mustard, Custard, Grumble Belly and Gravy / M. Rosen & Q. Blake.

   13/12/17. You Can't Catch Me and You Can't Put Mustard in the Custard were first published twenty-five years ago and were groundbreaking in that they were full-colour illustrated new poems for children. You Can't Catch Me won the Signal Poetry Award in 1982. Both books went on to be bestsellers and both poet and artist are stellar names in the world of children's books. The book includes an introduction by Michael Rosen and an audio CD of the book, with all the poems also read by Michael. Michael's brilliantly conversational poetry is fantastically matched by Quentin Blake's loopy yet perfectly detailed art. It is a partnership that Bloomsbury is proud to be making newly available.

 • Zeventiende eeuws statenjacht / W. van Beuge

  Zeventiende eeuws statenjacht / W. van Beuge

   13/12/17. A.d.h. van het bijzondere jacht van van Beuningen uit de 17e eeuw door G.C..E Crone in Nederlandse jachten, binnenschepen, vissersvaartuigen en daarmee verwante kleine schepen 1650-1900 heeft Willem van Beuge zelf eerst het model gebouwd.heeft. Stap voor stap in dit boek beschreven.

 • Het beste dieet ter wereld. / C. Bitz & A. Astrup

  Het beste dieet ter wereld. / C. Bitz & A. Astrup

   13/12/17. Het beste dieet ter wereld is gebaseerd op het grootste dieetonderzoek ter wereld, DiOGenes. Resultaat: alleen een eiwitrijk en laag-glykemisch (= goede koolhydraten) voedingspatroon leidt tot blijvend gewichtsverlies. Dit revolutionaire boek helpt je eerst de nodige kilo s te verliezen. Vervolgens wijst het je de weg voor een leven lang slank, gezond en vooral lekker eten. Een onmisbaar kookboek vol heerlijke en slanke recepten voor jou en je gezin!

 • Doorvaart gestremd / H. Stoovelaar

  Doorvaart gestremd / H. Stoovelaar

   13/12/17. Amsterdam is in het bezit van 1.400 bruggen en viaducten. Jaarlijks wordt de Amsterdamse burgerij opgeschrikt door een groot aantal calamiteiten rond de bruggen, viaducten, sluizen en walmuren. In 1994 moesten gemeentelijke instellingen 500 maal uitrukken voor storingen en ongelukken. De samensteller van voorliggend fotoboekje heeft een zestigtal bijzondere gebeurtenissen met Amsterdamse bruggen uit de afgelopen 100 jaar gebundeld. Spraakmakend waren de ongelukken bij de Wiegbrug waar zowel in 1966 als in 1982 drijvende objecten klem kwamen te zitten. Slechts na het nodige hak- en breekwerk kon er worden doorgevaren. Voor de verbindende teksten bij de foto's is onder meer geput uit oude kranteberichten. Daarnaast heeft de samensteller de thema's voorzien van sprekende koppen waarin de Amsterdamse humor wordt getoonzet. Dit historisch-anekdotische werk geeft aan zowel de leek als aan de technisch specialist een grote dosis informatie. Er is veel aandacht besteed aan het verzamelen van technische data die betrekking hebben op de in beeld gebrachte objecten.(Biblion recensie, Ruud Booms.)

 • Amsterdam-Batavia per K.L.M. / G. Spit.

  Amsterdam-Batavia per K.L.M. / G. Spit.

   13/12/17. Halflinnen, gekartonneerd.Met foto s in zwart/wit.

 • De molen in ons volksleven / B. Caarten

  De molen in ons volksleven / B. Caarten

   13/12/17. Bicker Caarten (Elburg, 28 september 1902 – 17 april 1990) was een Nederlandse molendeskundige en schrijver.

 • Het grote Eric Carle 2 CD luisterboek.

  Het grote Eric Carle 2 CD luisterboek.

   12/12/17.Beluister de wereldwijd geliefde verhalen uit Rupsje Nooitgenoeg & De knappe kniptor van Eric Carle.Op dit luisterboek staan zestien prachtige verhalen van Eric carle. Een sterk element van al zijn boeken is de simpele maar poetische tekst. Op de tekst hebben de muziekanten Paul Hock en Ronald Schmidt zich geconcentreerd toen ze de muziek schreven bij de Carle-verhalen, wat deze zestien beeldschone miniatuurtjes heeft opgeleverd.Met ondermeer de beroemde verhaaltjes Rupsje Nooigenoeg, De Kakelbonte kameleon, De knappe kniptor en Heef een kangeroe een mama?

 • De avonturen van Pieter Konijn en Benjamin Wollepluis / B. Potter

  De avonturen van Pieter Konijn en Benjamin Wollepluis / B. Potter

   12/12/17. Pieter Konijn kan maar net ontsnappen als mijnheer Verhoef hem betrapt in zijn moestuin. Dus is het wel zo'n goed idee van Pieters neefje Benjamin Wollepluis om nog eens terug te gaan?

 • Op weg naar een nieuw tijdperk met Ozaliet en Benzoliet / B. van Woelderen & A. Wijen

  Op weg naar een nieuw tijdperk met Ozaliet en Benzoliet / B. van Woelderen & A. Wijen

   12/12/17Dit is een boekje over twee bijzondere producten; Ozaliet en Benzoliet. Bijzonder in de manier waarop ze werken, maar zeker ook vanwege hun oorsprong. In tegenstelling tot de meeste andere producten zijn Ozaliet en Benzoliet namelijk gebaseerd op spirituele informatie. Als drager van deze informatie wordt zeezout gebruikt. De kristallijnen structuur van zeezout blijkt perfect in staat te zijn om de hoge trilling van Ozaliet en Benzoliet vast te houden. Hierdoor zijn Ozaliet en Benzoliet gemakkelijk te gebruiken voor verschillende toepassingen. Of het nu gaat om het neutraliseren van een woning met Benzoliet of om het dragen van een kleine glazen hanger met Ozaliet, het zeezout leent zich hier prima voor. Juist vanwege hun spirituele basis is het zo dat deze producten zich niet gemakkelijk op een hoop laten gooien met meer tastbare zaken als een winterjas, een dvd-speler of een halfje bruin. Integendeel, Ozaliet en Benzoliet hebben een hoge ‘ongrijpbaarheidfactor’. Vandaar dat een boekje met informatie over de achtergronden en de toepassingsmogelijkheden van Ozaliet en Benzoliet een  prettige manier kan zijn om met deze producten kennis te maken.

 • Nooit Meer Stress! / X Williams

  Nooit Meer Stress! / X Williams

   12/12/17. Is er iets in uw leven dat stress veroorzaakt? De meeste mensen roepen dan 'Ja! Mijn baas, mijn partner' of 'mijn familie'. Of door geld, werk of gezondheid. Dit boek laat zien hoe daar vanaf te komen is.Veel mensen hebben last van stress, veroorzaakt door een heel scala van oorzaken. In dit boek laat Xandria Williams zien dat stress níét veroorzaakt wordt door die externe factoren, maar dat het een reactie is van binnenuit. Deze reacties te herkennen, en de ware reden hiervoor te ontdekken, is de eerste stap op weg naar een relaxed leven zonder stress. Nooit meer stress! helpt je om:* realistische en haalbare doelen te stellen * te geloven in een positieve toekomst * de fysieke redenen van stress te ontdekken * de emoties te begrijpen die ten grondslag liggen aan stress * er achter te komen wie je bent en wat je wilt zijn * te stoppen met je zorgen te maken over wat anderen van je denken.

 • Romaanse stijl / X. Barrali Altet

  Romaanse stijl / X. Barrali Altet

   12/12/17. De Romaanse kunst is een uiting van macht en geloof,maar verwijst ook naar de religieuze,politieke en sociale omwentelingen die in de 11e en 12e eeuw in Europa plaatsvinden.

 • Hollands licht in de kop van Overijssel. / T. de Witte

  Hollands licht in de kop van Overijssel. / T. de Witte

   11/12/17. In dit boek komt het beroemde Hollandse licht weer tot leven.

 • Woeste Willem / I. & D. Schubert

  Woeste Willem / I. & D. Schubert

   11/12/17. Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Frank sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen.

 • Versus / E. Poppe

  Versus / E. Poppe

   11/12/17. Kwartaalschrift voor Film en Opvoeringskunsten.

 • Langs de groene grens van Amsterdam / H. Vuijsje

  Langs de groene grens van Amsterdam / H. Vuijsje

   11/12/17. Wandelverslagen van Herman Vuijsje en foto's van Marian van de Veen-van Rijk met hoofdstukken over de routes Durgerdam-Broek in Waterland.

 • Descartes / J. Cottingham.

  Descartes / J. Cottingham.

   11/12/17. This latest volume in the Oxford Readings in Philosophy series brings together some of the most influential and stimulating essays on Descartes' philosophy to have appeared in the last fifty years, edited by the renowned Descartes specialist Professor John Cottingham. A lucid introduction by the editor outlines the principle features of Descartes' philosophy and summarizes the main arguments of each chapter. Covering the full range of Descartes' thought, the volume opens with a cluster of central issues in Descartes' metaphysics: systematic doubt, the Cogito, clarity and distinctness, and the Cartesian Circle; followed by chapters on Descartes' theory of the will, and his account of necessity and possibility. Two notorious and interrelated problems in Descartes' system are then dealt with: the distinction between mind and body, and the unity of the human being. There follow chapters on Descartes' account of human nature and the passions, and his treatment of animals; and the volume closes with three chapters on Cartesian science, covering Descartes' views on the relationship between experiment and deduction, his account of scientific explanation, and the notion of causal agency or force in his physics. These broad-ranging and accessible perspectives on Descartes' work will be essential reading for students and specialists.

 • Panta rhei / L. De Crescenzo

  Panta rhei / L. De Crescenzo

   11/12/17. Vrijmoedige uitleg van het denken van de Griekse filosoof Heraclitus (ca. 500 v.Chr.).

 • Management by surprise./ M. Weggeman

  Management by surprise./ M. Weggeman

   11/12/17. Turbo-taal van managers, humoristische uitspraken van medewerkers over hun chef, onzinnige maar grappige redeneringen van leidinggevenden, absurde regels en procedures, leuke organisatiestructuurtjes, curieuze cultuurkenmerken en dergelijke. Dat zijn de ingrediënten van dit vrolijke werkje. Amusante anekdoten en lichtvoetige metaforen gehoord in directiekamers of gevonden op de werkvloer en opgetekend door iemand die al zo’n dertig jaar als adviseur op reis is door professionele organisaties.

 • Leven als bestemming / C. Adrienne

  Leven als bestemming / C. Adrienne

   10/12/17. Carol Adrienne helpt de lezers bij hun zoektocht naar de onvermoede, sluimerende kracht van synchroniciteit en intuïtie die kan leiden tot succes, bevrediging en gemoedsrust. Iedereen heeft een doel in het leven, stelt Carol Adrienne en in haar nieuwe boek legt zij uit hoe we de kracht die in onszelf schuilt kunnen aanwenden om dat doel te vinden; hoe we kunnen leren om met de stroom mee te gaan en ons door onze ware aard te laten leiden. Hoofdstuk voor hoofdstuk leert Leven als bestemming ons hoe wij de bron van onze natuurlijke energie kunnen vinden en ons erop kunnen richten; hoe we kunnen afstemmen op de krachten die ons omringen en hoe we onze intuïtie zo kunnen ontplooien dat we synchroniciteit bevorderen.

 • De fenomenale feminateek / L. P. Boon

  De fenomenale feminateek / L. P. Boon

   10/12/17. Eind jaren vijftig van vorige eeuw begon Louis Paul Boon knipsels van naakte vrouwen te verzamelen. Boon, seismograaf van een immer voorthollende wereld, wou het vrouwenlichaam in al haar verschijningsvormen inventariseren en beschrijven. De collectie groeide uit tot de Fenomenale Feminateek, een gigantische onderneming waarmee Boon op eigenzinnige wijze de moderne moraal tegen het licht hield. Bij het overlijden van de schrijver in 1979 waren twee belangrijke delen nagenoeg afgewerkt: de Fenomenale Feminateek en Europese koninginnen met kronen van karton. Ze worden nu voor het eerst uitgebracht in boekvorm.Dit bijzondere project wordt bezorgd door prof. Em. Steivekleut, geen onbekende van het werk van Louis Paul Boon. Reeds in 1972 werkt hij mee aan Boons Mieke Maaike's obscene jeugd, tevens een handelseditie van Steivekleuts proefschrift 'omtrent en in het kutodelisch verschijnsel bij aankomende kind-wijfjes'. De afgelopen decennia heeft Steivekleut een internationale reputatie als pornograficus opgebouwd.Het uitbundig geïllustreerde boek wordt verpakt in een verhullend cederhouten kistje. Lectuur is immers verboden onder de 16 jaar.

 • Donald Trump / C. Groenhuijsen

  Donald Trump / C. Groenhuijsen

   10/12/17. Aan de hand van de meest trumpiaanse foto's en uitspraken blikt Groenhuijsen in Donald Trump. 'Iedereen houdt van mij' even stoutmoedig als vrolijk vooruit op de Amerikaanse verkiezingen, die wel eens de spannendste in decennia kunnen worden. Aan 'The Donald' zal het niet liggen, hij amuseert zich kostelijk: 'Ik heb geen idee waar dit eindigt. Maar ik zit er nu middenin en het is fantastisch.'

 • Piepkuikentje wou de wereld in / E. Dopheide-Wite & A. Weczerzick.

  Piepkuikentje wou de wereld in / E. Dopheide-Wite & A. Weczerzick.

   9/12/17. Oblong prentenboek met 12 kleurenplaten met vierregelige rijmende onderschriften, waarin Piepkuiken uit het ei stapt en de wereld gaat verkennen. Hij maakt kennis met een sprinkhaan, vlinders en bijen, eenden en een gevaarlijke kraai. Een hond redt hem en dan rent hij angstig terug naar moeder hen. Hij zal nooit meer alleen van huis gaan.

 • Lijsterjaren / P. Besseling.

  Lijsterjaren / P. Besseling.

   9/12/17. Poezie.

 • Brieven aan vriendinnen. / L. F. Celine

  Brieven aan vriendinnen. / L. F. Celine

   9/12/17. De brieven die Céline in de jaren dertig aan zijn vriendinnen schreef, zijn van een ongewone openhartigheid. Zij beginnen in de periode dat hij brak met zijn eerste vrouw, Elisabeth Craig, de grote liefde aan wie hij Reis naar het einde van de nacht had opgedragen. De laatste brief in deze bundel valt in de periode dat hij kennismaakte met Lucette Almanzor, de vrouw met wie hij de rest van zijn leven zou doorbrengen. Met geen van de vriendinnen tot wie Céline zich in dit boek richt heeft hij een liefdesrelatie in de conventionele zin van het woord gehad. Liefde is een woord dat hij zeker in verband met sexualiteit niet graag gebruikte.

 • Jaarboek OSG. West-Friesland 2014-2015

  Jaarboek OSG. West-Friesland 2014-2015

   9/12/17. Het OSG. is een school in Hoorn.

 • Gewoon een paragnost / J. C. van der Heide

  Gewoon een paragnost / J. C. van der Heide

   9/12/17. Van de paragnost, hypnotherapeut en auteur Jan C. van der Heide zijn meerdere boeken verschenen over metafysische onderwerpen. In 'Gewoon een paragnost' gunt hij de lezer(es) een kijkje in zijn dagelijks leven en werk. Op een ontwapenende manier blijkt hoe normaal het paranormale in feite is. We worden er zelf elke dag mee geconfronteerd. Nuchter en helder worden frappante zaken beschreven, soms beangstigend door de juistheid ervan. Op onverbloemde wijze verwoordt de schrijver realistische levenszaken.

 • Alle liefde is economie / S. Pont

  Alle liefde is economie / S. Pont

   9/12/17. Dit boek is een handleiding voor iedereen die de liefde niet alleen wil voelen ,maar ook doorgronden.

 • Snellezen / T. Buzan

  Snellezen / T. Buzan

   9/12/17.Snellezen' is bedoeld voor iedereen die zijn leessnelheid wil verhogen, zijn inzicht en tegelijkertijd zijn algemene kennis wil verbeteren. Dit boek bevat een geheel nieuwe benadering op basis van methoden die de hersenen en ogen effectiever laten werken om nog betere praktische resultaten te bereiken. Talrijke tests om zelf te doen en praktische voorbeelden stellen u in staat om in ieder stadium uw vooruitgang te bepalen. U leert een nieuwe methode van aantekeningen maken om beter te onthouden en uw algemene inzicht te verbeteren. Met tips voor het ondervangen van leerproblemen en om computerschermen sneller te lezen.

 • Monnikenwerk / P/ Lassooy

  Monnikenwerk / P/ Lassooy

   9/12/17. Enerzijds aan de hand van oude kaarten en bodemkaarten, en anderzijds aan de hand van een aantal wonderverhalen, opgetekend over leven en werken van Sint-Adelbert, patroon van de Egmondse abdij, is getracht het Noord-Kennemerlandse landschap van destijds en de ontwikkelingen daarvan in de eeuwen daarna te reconstrueren.

 • Basisboek spelling / A. Moons o.a.

  Basisboek spelling / A. Moons o.a.

   8/12/17. 'Basisboek spelling' bestaat uit tien hoofdstukken die ingaan op alle lastige aspecten van de spelling van het Nederlands: van werkwoordspelling en de regels voor het aaneenschrijven van woorden tot het plaatsen van accenten en leestekens.Het is een naslagwerk en oefenboek ineen. Ieder hoofdstuk bevat opgaven om de besproken spellingsregels te oefenen en na te gaan of u de stof onder de knie hebt.

 • Cezanne / H. Duchting

  Cezanne / H. Duchting

   8/12/17. Monografie over Paul Cezanne (1839-1906). Cezanne wordt gezien als de voorloper van de moderne twintigste-eeuwse schilderkunst. Zijn landschappen en stillevens vertonen een geometrische structuur en samenhang die duidelijk vooruitloopt op het kubisme. Ook het fauvisme en expressionisme ontkwamen niet aan zijn invloed. In dit boek worden de lotgevallen van Cezanne breed uitgemeten: zijn moeizame weg naar erkenning, de teleurstelling in het Parijse kunstklimaat en het weerbarstige en schuwe karakter van de schilder, die uiteindelijk de afzondering in de Provence verkoos. Veel goede kleurenafbeeldingen, helder en scherp. In de appendix een biografie met zwartwitfoto's uit het leven van de kunstenaar. Een index en bibliografie ontbreken. Geen naslagwerk, wel een fraai lees- en kijkboek. Zeker niet duur gezien het gebodene. Geschikt voor een algemeen publiek. *(NBD|Biblion recensie, Han Kobes)

 • Edible Art / N. S. P.De Costa

  Edible Art / N. S. P.De Costa

   8/12/17. Sculpture created from fruits and vegetables will challenge you, and amaze your guests. Simple techniques and tools make it possible to create absolutely stunning centerpieces that will be the talk of the party. Butterflies and rosebuds from colorful beets, carrots, and radishes are easily crafted. Elaborate melon lanterns and “flower” filled vases are crafted step-by-step in pictures, making it easy for you to follow the directions. Twenty-five splendid projects promise to delight dinner guests, and gratify their maker. An inexpensive hobby, food sculpture becomes a priceless addition to any table setting. This book will show you how to create imaginative centerpieces like a pro.

 • De genealogie van de moraal / F. Nietzsche

  De genealogie van de moraal / F. Nietzsche

   8/12/17. In De genealogie van de moraal keert Nietzsche terug naar een genre dat hij na De geboorte van de tragedie en Oneigentijdse beschouwingen had afgezworen: het traktaat. In een hecht doortimmerd betoog dat hij tussen 10 en 30 juli 1887 in één adem schreef, trekt Nietzsche de consequenties uit een leven lang denken over de waarde en de functie van de moraal. Het leidt hem tot beargumenteerde maar boude uitspraken over de oorsprong van het (slechte) geweten, de werking van de geschiedenis, en de moraal als uitdrukking van de wil tot macht. Vooral de beruchte passage over de joden als 'het priesterlijke volk van het ressentiment bij uitstek' zou koren op de molen zijn van antisemieten en rassenideologen. Waar Nietzsche zich op de waarde van de instincten beroept betoont hij zich freudiaanser dan Freud, en waar hij de relatie tussen schuldeiser en schuldenaar aan de basis van de civilisatie stelt marxistischer dan Marx. De genealogie van de moraal is een onomstotelijk hoogtepunt in het oeuvre van de controversiële denker Nietzsche, een polemisch boek dat de lezer nog steeds irriteert en verontrust.

 • Ken je eigen Hoofdmenu workshop / P. Harpenau.

  Ken je eigen Hoofdmenu workshop / P. Harpenau.

   8/12/17. In het werkboek staan de stappen om je eigen 'eetplan' te schrijven. De menu's van de andere deelnemers geven een goed voorbeeld. Vervolgens gaat de lezer met de methode aan de slag om de code te ontrafelen waarom hij zo zij eet op een bepaalde plek of tijd. Als de lezer deze code kraakt dan komt er het besef dat het gewicht kennelijk ergens voor heeft gediend. De laatste stap is dat de lezer dan gaat leren om het gedrag te veranderen en een goed positief alternatief te vinden voor het eetgedrag.

 • En mijn tafelheer is Plato / R. Wijnberg

  En mijn tafelheer is Plato / R. Wijnberg

   8/12/17.We leven in een land en in een cultuur waarin infotainment niet langer alleen een journalistiek genre is, maar ook een politieke norm: het gaat niet slechts om de boodschap, maar vooral ook om de manier waarop die wordt uitgedragen. Beeldvorming is de allesbepalende factor: niet het gedachtegoed van een partij, de standpunten van een politicus of het beleid van het kabinet is maatgevend voor de kiezersvoorkeuren, maar het beeld dat daarvan van dag tot dag in de verschillende mediakanalen ontstaat. Zo manifesteert het publieke debat zich steeds meer als een publiciteitsshow, omringd door kiezers die letterlijk meedeinen met de waan van de dag.

 • Feest. / Nigella Lawson

  Feest. / Nigella Lawson

   8/12/17. Feest gaat over familie en eten, over officiële feestdagen en persoonlijke feesten. Nigella Lawson staat niet alleen stil bij de belangrijke gebeurtenissen in het leven, Feest staat ook vol met recepten die we kunnen gebruiken om er zélf een feest van te maken zoals een ontbijt op bed met je nieuwe geliefde.Hartverwarmend, deskundig, verfrissend ongecompliceerd en vol goede ideeën, is Feest voorbestemd om net zo'n klassieker te worden als Hoe te eten. Het is een genot voor de ogen en de zintuigen, en is een aanwinst voor elke keuken. Feest is één grote liefdesverklaring aan het leven en aan het geweldige voedsel waarmee we dat kunnen vieren.

 • Le Cordon Bleu handboek kooktechnieken / J. Wright & E. Treuille

  Le Cordon Bleu handboek kooktechnieken / J. Wright & E. Treuille

   7/12/17. Uit de keukern van 's werelds beroemdste kookopleiding: de geheimen van meer dan 700 essentiële basistechnieken om gerechten voor te bereiden en te koken, stap-voor-stap in beeld gebracht, met aanwijzingen en tips van experts, recepten van topkoks en afbeeldingen van adembenemende gerechten.

 • De geschiedenis van schoonheid / U. Eco.

  De geschiedenis van schoonheid / U. Eco.

   7/12/17. De geschiedenis van de schoonheid is niet alleen een geschiedenis van de kunst of een geschiedenis van de esthetiek. Umberto Eco laat kunst en esthetiek in dit volledig in kleur geïllustreerde standaardwerk op verbluffende wijze samenkomen om zodoende tot een definitie te komen van schoonheid, geldend van de klassieke Oudheid tot nu.De geschiedenis van de schoonheid is geschreven voor een breed en divers publiek. Het gaat in op schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur, film, fotografie, literatuur en poëzie en biedt een rijk en intelligent panorama van dit ontzagwekkende onderwerp.

 • Wrede schoonheid. / P. Watson.

  Wrede schoonheid. / P. Watson.

   7/12/17. Wrede schoonheid is geen gewone studie over politieke, militaire en maatschappelijke gebeurtenissen, maar een onconventionele, caleidoscopische geschiedschrijving van mensen en ideeën die in de twintigste eeuw zo vernieuwend hebben gemaakt. Van de uitvinding van plastic tot Pablo Picasso, van het feminisme tot Friedrich Nietzsche, van de ontdekking van de oerknal tot Arnold Schönberg, van Marie Curie tot Salman Rushdie en van Sigmund Freud tot Shere Hite: het boek bestrijkt een breed intellectueel spectrum en legt verbanden tussen vele disciplines.

 • Sigmund weet wel raad met de vakantie / P. de Wit.

  Sigmund weet wel raad met de vakantie / P. de Wit.

   7/12/17. Vakantie betekent stress. Hoe vind je een reisbestemming die voor het hele gezin acceptabel is? Wat neem je mee? Hoe ga je erheen als je het milieu wilt sparen? En als je dan eindelijk op de plek van bestemming bent aangekomen blijkt het appartement veel te klein, is er maar een uurtje per dag warm water, is het strand bomvol en zijn er donkere donderwolken aan de beloofde blauwe hemel. Hou dan maar eens de stemming erin en je relaties intact. Gelukkig is er een geestelijke reisverzekering in de persoon van dokter Sigmund. Onze kleine psychiater gidst u veilig over de toppen en dalen en zet u desgewenst lachend op de foto.

 • Gewoon voor de fun / L. Torvalds

  Gewoon voor de fun / L. Torvalds

   7/12/17.Het verhaal begint in 1990 als Linus Torvalds n.a.v. het boek van de Nederlandse hoogleraar Andrew Tanenbaum Operating Systems: Design and Implementation, besluit om met Unix en Minix als basis zelf software te schrijven. Als hij zijn bevindingen openbaar maakt in een nieuwsgroep is Linux geboren en binnen no time dé topper in freeware. Linus Torvalds wordt daarmee de luis in de pels van een aantal grote softwaregiganten, die altijd beweerd hebben dat freeware niet goed kan zijn omdat niemand er iets aan verdient. Inmiddels is vast komen te staan dat Linux een zeer stabiel besturingssysteem is. Bovendien is de beveiliging stukken beter dan bij menig ander besturingssysteem. Linux wordt nu gebruikt door ongeveer twaalf miljoen mensen en bedrijven over de hele wereld.

 • Propaganda in de Tweede Wereldoorlog.

  Propaganda in de Tweede Wereldoorlog.

   7/12/17.In deze goed gekozen verzameling affiches en pamfletten uit de Tweede Wereldoorlog heeft de samensteller in vijf hoofdstukken telkens een aantal gelijkgerichte exemplaren van de diverse partijen samengebracht, waardoor de mogelijkheid tot vergelijking bestaat. De reproducties-in-kleur zijn uitstekend. Na een algemene inleiding komen aan de orde: de werving voor de krijgsmacht, de vrees voor spionage, de opwekking een aandeel te nemen in de oorlogsindustrie, het stimuleren van de offerzin en het element van intimidatie. De bundel biedt, mede door de uitmuntende toelichting, een verhelderende kijk op het diepste wezen van de propagandavoering in oorlogstijd. Duidelijke druk.(NBD|Biblion recensie, P.A. Veldheer)

 • Het einde van het Jodendom / H. G. Meyer

  Het einde van het Jodendom / H. G. Meyer

   7/12/17. Hayo Meyer (Bielefeld, 1924) groeide als joodse jongen op in Hitler-Duitsland. In 1939 vluchtte hij naar Nederland, waar hij na de Duitse inval via Westerbork in Auschwitz belandde. In hoofdstuk 2 en 3 beschrijft hij zijn kampervaringen. De auteur behoort tot de in 2001 in Nederland opgerichte beweging 'Een ander joods geluid', die zich keert tegen de ongelijke behandeling van Palestijnse Israeli's, tegen Israels nederzettingenpolitiek en tegen het niet nakomen van de Oslo-akkoorden. Van de huidige leiders van Israel verwacht Meyer op dit gebied geen heil; daarbij moet vooral Sharon het ontgelden. Onder het trefwoord 'discriminatie' vergelijkt de auteur hun optreden met de praktijken van het nazi-regime! (pagina 68). Ten opzichte van de Palestijnen beschuldigt hij hen van racisme, discriminatie en haat. Dat hij bezorgd is over de relatie tussen Israel en de Palestijnen in de nabije toekomst, ligt daarbij voor de hand. Van een duidelijk plan of een begin van dialoog is in dit betoog, waarin de auteur van de hak op de tak springt met citaten van hem welgevallige of onwelgevallige uitspraken, nog weinig te merken. Vrede sluiten doe je nu eenmaal met je vijanden.Hanna Blok

 • Album of Cigarette Cards: Travel and Transport

  Album of Cigarette Cards: Travel and Transport

   7/12/17. Plaatjesalbum , compleet.

 • Ziekzijn: signalen van de ziel. / R. Dahlke

  Ziekzijn: signalen van de ziel. / R. Dahlke

   6/12/17. Met Ziekzijn: signalen van de ziel vervolgt Rüdiger Dahlke de - samen met Thorwald Dethlefsen - ingeslagen weg die zijn neerslag vond in het uiterst succesvolle boek De zin van ziekzijn.De nieuwe psychosomatiek, die werd ontwikkeld in De zin van ziekzijn, wordt in Ziekzijn: signalen van de ziel meer in detail uitgewerkt en vervolmaakt en vormt daarmee een onmisbare aanvulling en completering van het eerste boek.De auteur (arts en psychotherapeut) beschrijft in dit boek veel ziektebeelden die in het eerste boek niet of nauwelijks werden opgenomen. Zo worden bijvoorbeeld een aantal neurologische aandoeningen zoals multiple sclerose, epilepsie, Parkinson en Alzheimer behandeld.Het thema kanker werd uitgebreid en uitgediept; met name borstkanker wordt uitvoerig behandeld. Ten slotte gaat de auteur uitgebreid in op de problemen van de ouder wordende mens.

 • Schilders in het land van Mauve. / M. Locht

  Schilders in het land van Mauve. / M. Locht

   6/12/17.Schilders in het land van Mauve is een zorvuldige selectie van een negentien biografieen,ruim vooezien van de mooiste afbeeldingen van deze mensen.

 • Dat kan geen toeval zijn! / E. Mardorf

  Dat kan geen toeval zijn! / E. Mardorf

   6/12/17. Dit boek gaat over synchroniciteit, zinvol toeval. We hebben allemaal wel eens de ervaring, aan iemand te denken die we in geen jaren hebben gezien, die ons vervolgens - juist op dat moment ineens opbelt of die we nog dezelfde dag tegen liet lijf lopen. Onze reactie op een dergelijke gebeurtenis gaat meestal niet verder dan de uitroep 'Dat kan toch geen toeval zijn!'of 'Het lijkt wel telepathie!' Of we horen een heel bijzondere plaats- of persoonsnaam die we nooit eerder hebben gehoord, om die in de week die volgt nog meermalen in een andere context te horen noemen. De bekende Zwitserse psychiater en analytisch psycholoog Carl Gustav Jung (1875-1961) bedacht voor dergelijke fenomenen het begrip synchroniciteit: het synchroon-zijn, het samenvallen in de tijd van twee of meer gebeurtenissen van ongeveer dezelfde betekenis die onderling geen direct causaal verband lijken te hebben. De Duitse psychotherapeute dr. Elisabeth Mardorf is in haar praktijk met ettelijke verhalen over dergelijke 'toevalligheden' geconfronteerd en heeft er een boek over geschreven dat meer is dan een verzameling 'sterke verhalen'. Weliswaar zijn de verhalen soms heel kras en ook spannend, maar Mardorf graaft dieper: aan de hand van onder andere Jungs theorieën zoekt ze de meer of minder verborgen betekenis van zo'n 'toeval', de 'boodschap' ervan voor beslissingen, veranderingen in ons dagelijks leven.

 • Mijn innerlijke ontdekkingsreis / S. Gawain

  Mijn innerlijke ontdekkingsreis / S. Gawain

   6/12/17. We leven in een belangrijke periode van de geschiedenis van onze planeet. Alles lijkt in een stroomversnelling te zijn geraakt. De aarde is door toedoen van de mens in een milieucrisis terecht gekomen. Gestimuleerd door deze ontwikkelingen zijn velen op zoek gegaan naar een nieuw wereldbeeld dat gebaseerd is op spirituele uitgangspunten. Die nieuwe visie waarin aarde en mensheid en de mensen onderling in harmonie met elkaar kunnen leven, die zoektocht naar het 'paradijs', is het kernthema van dit boek. Dat die reis, zowel innerlijk als uiterlijk, niet altijd over rozen gaat heeft ook Shakti Gawain ondervonden. In de autobiografische ervaringen die zij in dit boek beschrijft komt dat duidelijk naar voren. Zo is zij in vele opzichten een 'kind' van deze tijd dat door vallen en opstaan het leven leert kennen om uiteindelijk haar persoonlijke levensweg te kunnen gaan. Ook beschrijft zij hoe haar boeken Creatief visualiseren en Werkboek creatief visualiseren zijn ontstaan.

 • Het potentieel van tachyon-energie / G. Luypaert

  Het potentieel van tachyon-energie / G. Luypaert

   6/12/17. Tachyonenergie is een universele energiebron. De toepassingsmogelijkheden met tachyon leiden tot een revolutionaire doorbraak die zowel op technologisch vlak als in de wereld van bewustzijn en gezondheid zichtbaar wordt. Getachyoniseerde materialen functioneren als antenne tussen tachyonenergie en elk levend organisme. Ze bieden mens, dier en plant het potentieel tot herinnering van hun volmaakte vorm en functie. We krijgen onvoorwaardelijk de kans deze sleutels in dankbaarheid toe te passen om zo te groeien naar een hoger niveau van gezondheid en bewustzijn.Tachyonenergie versterkt het zelfgenezend vermogen en leidt altijd tot orde, heling en verjonging. Duizenden mensen ervoeren bijzondere resultaten bij uithoudingsvermogen, studie, herstel van energetische, emotioneel en fysieke blokkades, chronische en andere grote en kleine aandoeningen. Een vlot leesbaar en inspirerend boek over gezondheid, bewustzijn en energie.

 • In balans / A.& J. Hicks

  In balans / A.& J. Hicks

   5/12/17. De Chinezen in de Oudheid wisten het al, maar ook modern onderzoek toont het aan: negatieve emoties kunnen het lichamelijke welzijn ondergraven. Zo kunnen aanhoudende zorgen het immuunsysteem aantasten en betekenen gevoelens van woede een extra belasting voor het hart. Positieve gevoelens daarentegen houden ons gezond. In balans geeft inzicht in de relatie tussen lichaam en geest, en laat zien hoe lichamelijke aandoeningen voorkomen kunnen worden.

 • Het pad van transformatie / Shakti Gawain

  Het pad van transformatie / Shakti Gawain

   5/12/17. We leven in een opwindende en uitdagende tijd. In een wereld van verandering hebben we nu, meer dan ooit in de geschiedenisvan de mensheid, de mogelijkheid onze planeet en ons eigen leven te transformeren. Om het uiterlijk van de wereld een ander aanzien te kunnen geven, zullen we toch eerst innerlijk moeten veranderen.

 • Bewust denken / N. van Dinteren & P. W. van Dijk

  Bewust denken / N. van Dinteren & P. W. van Dijk

   5/12/17. Wie werkzaam is in de gezondheidszorg constateert vaak dat mensen hun leven laten leiden door normen uit de omgeving of door normen die men vanuit de opvoeding heeft meegekregen. Men toetst deze normen vaak niet aan wat men zu zelf eigenlijk wil. Ook een gedachte of gevoelsstemming kan de mens zodanig in beslag nemen, dat deze volledig de overhand krijgt en het leven totaal gaat beheersen. Het vereenzelvigen met een situatie of gevoelsstemming lost echter niets op, het schept verwarring en remt de natuurlijke levenskracht af. In veel gevallen veroorzaakt het disharmonie, die zich kan uiten in lichamelijke klachten. Vanuit hun jarenlange praktijk als paranormaal genezer en psychotherapeut wijzen de schrijvers van dit boek erop dat de mens ook zijn gedachtenleven zelf dient te bepalen. Op basis van hun praktijkervaringen ontwikkelen zij een holistische visie op de mens, een visie waarbij de mens gezien wordt als een eenheid in denken, voelen en handelen.

 • Troost / R. Boswijk-Hummel

  Troost / R. Boswijk-Hummel

   5/12/17. Dit boek werpt een helder licht op een onderbelicht deel van de menselijke communicatie. Partners, familie- en gezinsleden, vriend(inn)en, kennissen, buren of collega's blijken vaak niet te weten hoe ze met elkaar moeten omgaan als er sprake is van pijn en verdriet; gesprekken waarin mensen elkaar eigenlijk zouden willen bijstaan, verlopen vaak zeer teleurstellend. Aan de hand van dialogen maakt Riekje Boswijk zeer concreet hoe je iemand kunt troosten (helpend, meevoelend of luisterend) en wat je moet doen om je te laten troosten, eventueel zelfs door 'personen' die niet in levende lijve aanwezig zijn (onzichtbare, heilige, innerlijke of goddelijke troosters). Zeer inspirerend zijn de praktische aanwijzingen aan het slot, die ertoe kunnen bijdragen dat er zowel in de intieme als in oppervlakkiger of collegiale relaties minder (pijnlijke) misverstanden ontstaan.

 • De Geheimen van een Super Metabolisme.

  De Geheimen van een Super Metabolisme.

   5/12/17.  Train je metabolisme om lichaamsvet te verbranden en verlies zo al je overgewicht.

 • Harmonie van binnenuit / R. Martina

  Harmonie van binnenuit / R. Martina

   5/12/17. Lichaamsbeweging, volwaardige voeding en relaxatie zijn niet meer voldoende om het hoofd te bieden aan de continue stroom van disharmonische energieën zoals elektrosmog, aardstralen, GSM-telefoons, computerstraling, televisie, magnetron enz. Hiervoor hebben we een geheel nieuwe aanpak nodig. Dat kan met behulp van de methode bio-resonantie, speciale acupressuurpunten en een revolutionair apparaat: de Acpasonic. Deze kunnen alle energie in ons lichaam harmoniseren. De arts Roy Martina gaat uit van moderne stressbestrijding met gebruikmaking van moderne middelen, naast de oosterse wijsheid van yoga, acupunctuur en meditatie, waardoor je vitaal en in harmonie komt.

 • Ontmoetingen met het onbekende / C. Parsons

  Ontmoetingen met het onbekende / C. Parsons

   5/12/17. De auteur is journalist met interesse voor paranormale verschijnselen. Hij beschrijft hier een aantal gebeurtenissen die niet door logisch redeneren te verklaren zijn. De verhalen werden hem door de betrokkenen zelf verteld. De auteur verifieerde ze door middel van onderzoek ter plaatse en interviews met minstens twee direct betrokkenen. Doel van deze publikatie is, wantrouwen en ontkenning ten aanzien van deze verschijnselen weg te nemen. In gemakkelijk leesbare stijl passeren onderwerpen als 'goede en kwade geesten', 'Ufo's, tijdreizen en voorspellingen de revue. De oorspronkelijkheid van het geschrevene en de vlotte verteltrant houden de aandacht van de lezer tot het einde gevangen.(Biblion recensie, Louise van Zanen.)

 • Het levende bewijs? / M. Gearin-Tosh

  Het levende bewijs? / M. Gearin-Tosh

   5/12/17. Op zijn vierenvijftigste kreeg Michael Gearin-Tosh te horen dat hij beenmergkanker had. Dit is het verhaal van zijn zoektocht naar een manier om de ziekte de baas te blijven.

 • Peter Vos - tekenaar.

  Peter Vos - tekenaar.

   4/12/17. Peter Vos (Utrecht 1935) kreeg in de jaren '70 zeer veel bekendheid als illustrator. Dit vriendenboek toont het succesvolle werk, maar ook veel van zijn minder bekende kanten: het vroege werk en zijn vele fantasievolle 'vrije' tekeningen die niet als illustraties bedoeld zijn en zelfs voor het grootste deel geschenken waren aan intimi of persoonlijke 'getekende levensfilosofieën'. Enorme speelsheid en vakkundigheid plaatst Vos in de traditie van klassieke tekenaars als Pisanello. Dürer en Doré. Dieren en fantasiewezens spelen bij hem vaak een hoofdrol. De negen bijdragen in het boek, zowel in proza als poëzie, zijn van bekende schrijvers als: J. Herzberg, F. ten Harmsen van der Beek en R. Ferdinandusse. Belangrijkste onderdeel vormen echter de reprodukties van het werk van Vos: 81 illustraties en 142 platen met illustraties.

 • Airbrushing / J. Martin

  Airbrushing / J. Martin

   4/12/17. In deze handleiding komen we werkelijk alle aspecten van de spuittechniek tegen die zowel voor de beginner als voor de "zuiver geïnteresseerde" het lezen én bekijken waard zijn. Het boek toont niet alleen de mogelijkheden, maar beschrijft ook de diverse technieken op zeer heldere wijze aan de hand van prachtige illustraties in zwart/wit én kleur. In aparte hoofdstukken komen aan de orde de vele media en materialen, terwijl de aanwijzingen voor het maken van de zgn. maskers aan duidelijkheid niets te wensen overlaten. Het register achterin de uitgave maakt van het geheel ook een goed naslagwerk. Jammer van de nogal kleine, moeilijk leesbare letter!(Biblion recensie, J.J.M. Mink.)

 • Gaade's airbrush boek./ S-g Tombs Curtis & C. Hunt

  Gaade's airbrush boek./ S-g Tombs Curtis & C. Hunt

   4/12/17. Het uiterlijk van de beeldende kunst, en vooral dat van de grafische kunsten is door het verschijnen van de retoucheerspuit ingrijpend veranderd. Het uitgebalanceerde systeem maakt het mogelijk kleuren gescheiden van elkaar te spuiten waardoor werken die met gebruikmaking van de retoucheerspuit tot stand zijn gebracht, opvallen door hun glamour, gloed, levendigheid en vaak erotische aantrekkingskracht.Bij vergelijking van posters die wel en niet met de retoucheerspuit zijn gemaakt, is dit verschil direct zichtbaar.Dit ongewone boek geeft gedetailleerd de ontwikkelingsgeschiedenis van de retoucheerspuit als van de moderne kunstenaar. Aan de hand van fascinerende werken van bekende kunstenaars als Alberto Vargas tot Philip Castle, maar ook van minder bekende, desalniettemin briljante artiesten uit bij voorbeeld Japan of Zuid-Afrika, raken we bekend met de opwindende mogelijkheden van deze techniek.

 • Gone. Licht/ M. Grant

  Gone. Licht/ M. Grant

   4/12/17. De koepel die de FAKZ al maandenlang van de buitenwereld afsluit, lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. De kinderen van Perdido Beach kunnen de buitenwereld zien, en de buitenwereld ziet hen. Niemand weet wat er precies aan de hand is, maar iedere beweging binnen de koepel wordt geregistreerd door tv-camera's. Intussen proberen Sam en zijn mede-overlevenden nog altijd te ontkomen aan de brute moordlust en manipulaties van de Duisternis. Kunnen zij de FAKZ ten einde brengen en de Duisternis verslaan? Hoop op een goede afloop lijkt dichterbij dan ooit, maar of dit terecht is...?

 • De echte Beuk. / Ramon Beuk

  De echte Beuk. / Ramon Beuk

   4/12/17. Ja, hij is van Surinaamse komaf (en nog steeds dol op Pom en kousenband), maar net zo goed Nederlander en misschien culinair gezien wel wereldburger. Ramon Beuk kookt graag de hele wereld rond. Los uit de heupen, breed begrijnsd en met vaart. In De Echte Beuk vind je dat terug: het lekkerste sateetje pinda, fantastische tiramisu en sjalottencompote die je nooit meer vergeet. De Echte Beuk biedt 107 recepten (allemaal goed te doen) van Maghreb keuken, via Mokum naar de mediterranée. Voor vanavond én voor aanstaande zaterdag als er vijftien mensen komen eten. Plus beste borrelhappen, inside tips & trics en behoorlijk leuke verhaaltjes van Beuk himself.

 • Min en onmin / P. van Straaten

  Min en onmin / P. van Straaten

   4/12/17. Echtelijke onhebbelijkheden of relationele zorgen worden in 60 prenten op de bekende Peter van Straaten-manier weergegeven: de auteur legt een karakteristiek moment in een tweegesprek vast in een tekening, voorzien van een regel gesproken tekst. De weergegeven situaties hebben betrekking op man-vrouw- verhoudingen van jong tot oud. Ze wekken bij de lezer een gevoel van medeleven of een glimlach van herkenning op. Een aantal tekeningen in dit klein formaat boekje figureerde reeds op Peters zeurkalender 1994.(Biblion recensie, K.W. Cuperus.)

 • Reizen & Trekken / P. van Straaten

  Reizen & Trekken / P. van Straaten

   4/12/17. 'Wat ook zo zalig is van deze streek... er valt helemaal niets te beleven' is een typerende tekst uit het boekje Reizen en trekken van Peter van Straaten. Getekende humor over vakantieplezier, dat voornamelijk uitmondt in ellende. Tegen je zin in kamperen, verplicht spelen met de kinderen, verveling en ten slotte vakantiedia's kijken. Mooie koppen, bruine lichamen en scherpe teksten met op iedere pagina een tekening, vormen de inhoud van dit boekje. Van Straaten heeft inmiddels een massaproduktie op zijn naam staan. Ditmaal bundelde de uitgever eerder verschenen prenten rond een thema. Het blijft allemaal vakwerk, maar langzamerhand zijn de plaatjes geen verrassing meer, ook zonder tekst kan de ervaren Van Straaten lezer de tekst er wel bij denken. Voor onervaren 'kenners' blijft Van Straaten natuurlijk een openbaring.(Biblion recensie, P.J. Nieuwendijk.)

 • Life's Too F***ing Short / J. Street-Porter

  Life's Too F***ing Short / J. Street-Porter

   3/12/17. An indispensable guide for women to surviving in the 21st century. It shows how to combine work, relationships, friends, fashion, health, shopping, cooking, etc. without using up valuable time which could be spent enjoying yourself.

 • Seks / kunst en Amirikaanse cultuur / C. Paglia

  Seks / kunst en Amirikaanse cultuur / C. Paglia

   3/12/17. Gestimuleerd door haar gehechtheid aan de Amerikaanse populaire cultuur, vooral die van de jaren zestig, en haar fascinatie door 'echte mannen' gooit Paglia na 'Het seksuele masker' (a.i. 92-32-215-8) in een 20-tal essays opnieuw de remmen los. Weg dus met de Angelsaksische feministen ('ongevoelige, seksloze, neurotische vrouwen'). Haar gebrek aan rationaliteit compenseert ze door generalisaties ('Daar sta ik om bekend!'). Verkrachting moet de vrouw primair zichzelf verwijten ('De meeste vrouwen willen versierd of verleid worden'). Na aandacht voor o.m. Anita Hill, Cleopatra, bodybuilding, homoseksualiteit, knapenliefde, ontketent ze een wervelwind van onbesuisde kritiek op bijv. het structuralisme en Franse filosofen. Realistischer is haar hekeling van het gebrek aan historische besef bij wetenschappers en aan basiskennis bij eerstejaarsstudenten. Sommige essays zijn boekbesprekingen 'waarin ik geen blad voor de mond neem'. Háár brede basiskennis leidt zelden tot een goed geconstrueerd betoog. Maar vuurwerk, dat is het wel!(Biblion recensie, J. Kleisen.)

 • Wereldreisgids Verenigde Staten noordwest. / ANWB.

  Wereldreisgids Verenigde Staten noordwest. / ANWB.

   3/12/17. Het noordwesten van de Verenigde Staten biedt volop natuur, zoals de Rocky Mountains en de Cascade Range, maar ook steden met architectonische en culturele hoogtepunten. Deze gids is een goede leidraad als het gaat om de beste routes, bezienswaardigheden, wandelingen en andere interessante zaken. De hoofdstukken 'Land, volk en cultuur' en 'Reisinformatie' nemen al bijna honderd pagina's met introducerende verhalen in beslag, maar in het deel 'Onderweg' wordt de meeste toeristische informatie gegeven. En hoe! Door de uitgebreide en overzichtelijke beschrijvingen kan men bijna geen bezienswaardigheid, restaurant of voordelig overnachtingsadresje missen. Door de hele gids heen staan heldere plattegrondjes en prachtige kleurenfoto's. Leuk om te lezen zijn ook de verspreid door de gids te vinden thema's: van kopermagnaten tot Mormonentempels, van de Bhagwan tot het Yellowstone National Park. Achterin een register en een katern met gedetailleerde kaarten. In de uitklapbare omslagen twee handige overzichtskaarten, en een grote uitneembare kaart met afstandstabel. Deze lijvige reisgids zal veel voorpret geven, maar ook ter plaatse bijzondere diensten kunnen bewijzen. Een regelrechte aanrader!

 • De kunst van het debat / P. van der Geer

  De kunst van het debat / P. van der Geer

   3/12/17. Het debat, de zuurstof van de democratie, moet weer gaan vlammen. In deze praktische handleiding leest u een pleidooi voor meer durf en retoriek in het debat. Politici en burgers zijn het aan zichzelf verplicht, want of het nu gaat om de Tweede Kamer, gemeenteraden, debatcentra of het plaatselijke café, het debat moet op het scherp van de snede gevoerd worden. Wat is er nodig voor een goed debat? Hoe kunt u overtuigend debatteren of vlijmscherp interrumperen? Bestaat er retoriek zonder demagogie? Was Pim Fortuyn een schoolvoorbeeld? En - onvermijdelijk - wat zijn de trucs? In De kunst van het debat blijft geen onderdeel van het debat onbesproken. Ervaren debaters schaven uw technieken bij en geven u nuttige tips. Bovendien zullen de spraakmakende anekdotes u veel leesplezier bezorgen.Peter van der Geer is partner in Debat & Dialoog, veelgevraagd debattrainer en voorzitter van debatten. Eerder verschenen van zijn hand: Gelijk hebben, gelijk krijgen, Werken aan debatvaardigheden en Het Lagerhuis.

 • Adempauze / L. Kavelin-Popov

  Adempauze / L. Kavelin-Popov

   2/12/17. Stapsgewijze, spiritueel getinte methode voor een duurzaam herstel van energie en voor het bereiken van een betere kwaliteit van leven.

 • NAET, geneeswijze handboek / Devi S. Nambudripad

  NAET, geneeswijze handboek / Devi S. Nambudripad

   2/12/17. Dr. Nambudripad heeft veel boeken gepubliceerd over dit onderwerp.

 • Zin / W. J. van de Wetering

  Zin / W. J. van de Wetering

   2/12/17. ZIN is een prachtig begrip. Dit boek gaat over ZIN in de meest ruime zin.ZINgeving; de spirituele benadering. Wat is de ZIN van wat je doet? En, nog dieper, wat is de ZIN van je bestaan?Niet alles waar je ZIN in hebt, is ZINvol. Zoals verslavingen, roken, alcohol drinken, snoepen. Emotionele blokkades weerhouden je ervan om hiermee te stoppen.Het is ZINvol om die op te ruimen.Hoe zit het met je ZINtuigen? Je hebt ze, maar maak je er ook voldoende gebruik van? Kun je goed luisteren, kijk je bewust, durf je te voelen? En hoe ontwikkel je je zesde zintuig, je intuïtie?

 • Supervitaal / R. Martina

  Supervitaal / R. Martina

   2/12/17. Stress is het meest voorkomende symptoom van deze tijd. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van ziekte, vermoeidheid en andere zaken die net als stress voor 100% te voorkomen zijn. In Supervitaal laat Roy Martina je zien wat je kunt doen om stressbestendig te worden en welke kruiden, vitaminen en homeopathische middelen je nodig hebt om je lichaam te beschermen tegen bijvoorbeeld de nooit aflatende aanval van chemische stoffen en zware metalen uit het milieu. Ook beschrijft hij hoe je je afweersysteem kunt opladen tot een optimaal functionerende eenheid, die je kan beschermen tegen de meest uiteenlopende ziekten, van griep en verkoudheid tot kanker en hart- en vaatziekten.

 • Second opinion in de praktijk./ R. Martina

  Second opinion in de praktijk./ R. Martina

   2/12/17. Wanneer het gaat om onze gezondheid en ons welzijn, is het belangrijk om levensbelangrijke vragen niet voor te leggen aan één persoon. In het geval van operaties, het slikken van zware medicijnen en het wel of niet aanvaarden van de diagnose: hier valt niets aan te doen, u moet ermee leren leven , is het niet meer dan verstandig om daar meer over te weten te komen en uit te zoeken of dat echt zo is of niet. In de praktijk blijkt dat er 20% minder operaties nodig zijn wanneer men om een second opinion vraagt en dat medicijnen tot wel 30% verminderd kunnen worden.

 • Je eerste keer

  Je eerste keer

   1/12/17. JE EERSTE KEER biedt gebruikers met weinig ervaring oplossingen voor problemen die ze tegenkomen wanneer ze werken met de computer. Elk hoofdstuk is gebaseerd op een of meer bewerkingen die stap voor stap worden beschreven. In een doorsnee computerboek moet de gebruiker de software leren gebruiken voordat hij de functies kan toepassen die hij nodig heeft om zijn taken uit te voeren. In JE EERSTE KEER worden juist deze taken stap voor stap beschreven. Bovendien worden in deze reeks de belangrijkste functies van de software beschreven in alledaagse situaties en tijdens het uitvoeren van alledaagse taken. Vergeet dus eindeloze beschrijvingen van functies en laat u stap voor stap leiden.

 • Sprekend verleden / L. Dalhuisen

  Sprekend verleden / L. Dalhuisen

   1/12/17. Met illustraties in kleur en zwart/wit.

 • De kracht van pure liefde / B. J. Eadie

  De kracht van pure liefde / B. J. Eadie

   1/12/17. Betty J. Eadie had enkele jaren geleden een bijna-doodervaring. Ze schreef daarover het boek GELEID DOOR HET LICHT, waarin ze op aangrijpende wijze verslag doet van haar verblijf in het schemergebied tussen leven en dood. De boodschap die deze reis naar het voorportaal van de hemel haar influisterde is dat het geloof in God en de aanvaarding van Zijn liefde ertoe leiden dat we een ongekende vreugde ervaren die we met anderen willen delen. In de nabijheid van God ervaren we pure liefde. Het overweldigende succes van GELEID DOOR HET LICHT en HET ONTWAKENDE HARD Eadies tweede boek waarin ze vertelt over haar spirituele ontwaken, leverde de schrijfster een stroom aan brieven op. Die lezersreacties vormen de basis van haar nieuwe boek DE KRACHT VAN PURE LIEFDE.

 • Werken met geneeskracht / B. MacManaway

  Werken met geneeskracht / B. MacManaway

   1/12/17. Een alternatieve geneeswijze die in Nederland weinig bekend, maar in Engeland als "healing" vrij populair is. Het is een combinatie van paranormale geneeskunde, gebedsgenezing, spiritisme en onderzoek met technologische hulpmiddelen zoals biofeedback-apparatuur. "Geneeskracht" is waarschijnlijk de beste uitdrukking in het nederlands. De eerstgenoemde auteur ontdekte bij toeval de gave tot "healing" bij zichzelf en geeft in dit boek, samen met de historica Johanna Turcan die cursussen volgde in zijn trainingscentrum voor "healing", een overzicht van zijn leven en werk, en van de genezende krachten waarover hij zegt te beschikken en die hij ook voor anderen toegankelijk wil maken. Het is een bescheiden, in goede zin zakelijk en nuchter geschreven relaas. Het roept nog wel de nodige vragen op zonder die te beantwoorden, maar heeft daarnaast wel de verdienste behoorlijk gedocumenteerd te zijn. Bevat enkele zw/w.-foto's en adressen.(NBD|Biblion recensie, Dr. H.S. Verbrugh)

 • De Tao van een gezond en lang leven./Da Liu

  De Tao van een gezond en lang leven./Da Liu

   1/12/17.Het boek beschrijft oefeningen en technieken zoals Tai Chi en andere traditionele Chinese oefeningen op het gebied van ademhaling, zelfmassage en acupunctuur; de voordelen van kruiden, theesoorten en de juiste wijze van eten, slapen ,lopen en zitten.

 • Op weg naar jezelf / M. Beattie

  Op weg naar jezelf / M. Beattie

   1/12/17. Dit boek is een uitnodiging om ons bestaan weer als een uitdaging te beschouwen. Aan de hand van waar gebeurde verhalen, meditaties en oefeningen laat Beattie zien hoe we de barrières in ons hoofd kunnen slechten en hoe we de touwtjes van ons eigen leven weer stevig in handen kunnen krijgen.

 • Lekker gezond / D. Geuter

  Lekker gezond / D. Geuter

   30/11/17. In dit kookboekje staan ruim honderd recepten gebundeld, die afkomstig zijn van de chef-kok van een Zwitsers kuurhotel. De recepten zijn gebaseerd op het gebruik van een vegetarische voeding die aangevuld wordt met af en toe vlees of vis. Geraffineerde produkten worden niet gebruikt, wel verse en vezelrijke produkten. Na enkele inleidende hoofdstukken en enige produktinformatie volgen acht hoofdstukken met recepten (o.a. muesli en broodbeleg, gerechten met peulvruchten en tahoe, sauzen, gebak en koekjes). Per pagina is een recept beschreven. Op een groot aantal pagina's staat tevens een zogenaamde keuken- of gezondheidstip. Het boekje is sober uitgevoerd, het bevat acht bladzijden met kleurenfoto's van gerechten. Beschrijving van de receptuur is niet altijd volledig en niet geheel volgens de laatste inzichten, onder andere wat betreft gebruik van vetsoorten, tevens kan men vraagtekens plaatsen achter sommige beschreven tips. Geen register. Lichtgroen omslag met tekening van een kok, met groene en zwarte belettering en met suggestieve ondertiteling.(Biblion recensie, Annemarie van der Veen-Hezemans.)

 • Ontgift / J. Scrivner

  Ontgift / J. Scrivner

   30/11/17. Een doeltreffend en eenvoudig programma om uw lichaam in 30 dagen te reinigen.

 • Een nieuwe werkelijkheid / C. Bont

  Een nieuwe werkelijkheid / C. Bont

   30/11/17. Carolina Bont geeft adviezen om deze energiecentra te ontwikkelen teneinde een betere aura te krijgen, je intuïtie te versterken en je aangeboren spiritualiteit te ervaren. Daaromheen weeft ze sprookjesachtige dagboekfragmenten van onaards aandoende wezens. De tekeningen van de ontwikkelingsstadia der chakra's zijn helder; ze illustreren achtereenvolgens het begin van een nieuw gedachten- en gedragspatroon, een voltooid integratieproces, een ingekrompen, gespannen, ontspannen rustend, passief of ingehouden energiecentrum, en een chakra die blijk geeft van een tekort aan zelfzorg. Het mooist is een chakra in balans, met een constante energietoevoer vanuit de kern door een open innerlijke houding.

 • Gered door Engelen / G. S. Eckersley

  Gered door Engelen / G. S. Eckersley

   30/11/17. Hartverwarmende en positieve verhalen over de buitengewone ervaringen die mensen kunnen hebben na een bijna-doodervaring en de uitwerking die dit kan hebben op de omgeving, verwanten, vrienden, collega's.Gered door Engelen gaat ook over ongelooflijke gebeurtenissen waaruit blijkt hoe dichtbij die 'andere wereld' eigenlijk is. Als we die wereld - misschien in een fractie van een seconde - ervaren, kan dat ons leven volledig op zijn kop zetten. Dingen die we bijvoorbeeld mee kunnen maken zijn:engelen aan het sterfbed van een vriend of familielid; het gelijktijdig hebben van hetzelfde visioen, dromen die je vertellen dat alles oke is met de overledene; een specifieke geur die wijst op de aanwezigheid van een engel bij het overgaan; symbolen die verband leggen tussen de dood van een geliefde en verschijnselen die zich voordoen in de natuur.

 • Fat warrior / Roy Martina

  Fat warrior / Roy Martina

   30/11/17. Overgewicht is een van de moeilijkste uitdagingen van deze tijd. Slechts 2% lukt het om permanent af te slanken. Er zijn duizenden boeken over dieten en afslanken op de markt. Helaas blijkt het ideale figuur vaak een illusie. Afslanken is niet moeilijk, permanent afslanken wel.Roy Martina, arts, heeft zelf jarenlang last gehad van een schommelend gewicht. Na het stoppen met topsport werd dat alleen maar erger. Roy Martina heeft vijftien jaar lang de mogelijkheden van permanent afslanken bestudeerd. Hij heeft een methode ontwikkeld waardoor iedereen nu permanent op een natuurlijk gewicht kan blijven. Het boek `Fat Warrior' is een doorbraak op het gebied van afslanken. Er wordt zowel gekeken naar de stofwisselingsstoornissen als naar emotionele blokkades. Op heldere wijze worden de achtergronden van overgewicht uitgelegd en geeft Roy Martina aan hoe deze effectief zijn aan te pakken. Het bestrijden van overtollig vet is de leefregel in `Fat Warrior'. Door de concepten in dit boek te volgen leert Roy Martina de lezer om zijn energiebronnen aan te boren.

 • Hoera, Ik Ben / W. J. van de Wetering

  Hoera, Ik Ben / W. J. van de Wetering

   30/11/17. We willen groeien, het beter hebben, het geluk koesteren en vooral genieten van het leven. Maar we komen zoveel problemen tegen. En die weerhouden ons ervan te doen wat we echt willen. In Hoera Ik Ben kom je de verhalen uit de praktijk tegen. Verhalen van mensen die vastliepen, het niet meer zagen zitten of gewoon wat tegenslagen kenden. In de praktijk van de coach werden die problemen ontrafeld en omgezet in mogelijkheden. In het boek lees je wat zij gedaan hebben om om te schakelen en het heft weer in eigen hand te nemen. Het zijn boeiende verhalen met situaties die jij ook tegenkomt. Het boek laat zien dat we in vaste patronen denken en leven en je leert hoe je die kunt doorbreken.

 • Vitaal naar een natuurlijk gewicht / Roy Martina

  Vitaal naar een natuurlijk gewicht / Roy Martina

   30/11/17. Zonder zware diëten en zonder lijden afvallen naar ja natuurlijke gewicht. Roy Martina legt uit hoe emotionele blokkades en stofwisselingsstoornissen een grote rol kunnen spelen bij overgewicht In dit boek laat hij zien hoe je deze kunt aanpakken. Daarnaast geeft hij oefeningen en begeleiding waardoor het voor iedereen mogelijk wordt om permanent af te slanken.

 • Stress, kanker, voeding en meditatie / I. Pearce

  Stress, kanker, voeding en meditatie / I. Pearce

   30/11/17. De auteur is een engelse arts die een grote reputatie heeft door zijn behandeling van kankerpatienten en de organisatie van veelzijdige, alternatief-filosofisch georienteerde conferenties over geneeskunde. In zijn boek geeft hij een rijk geschakeerde veelheid aan informatie over ziekte en zieke mensen, met name kanker(patienten): eigen ervaringen met reguliere en alternatieve behandelingen, parapsychologie, meditatie, voedingstherapie, gebedsgenezingen, theorieen over stress, filosofie van de lichaam-geest-relatie, biofeedback, bijna-dood-ervaringen, e.v.a. Het is intelligent en sympathiek geschreven maar weinig systematisch en nog minder kritisch; dit laatste is uiteraard een bezwaar voor de lezer die zich vooral theoretisch wil orienteren. Omgekeerd is het boek echter te breedsprakig voor de lezer die praktische hulp en adviezen zoekt bij kanker.(NBD|Biblion recensie, Dr. H.S. Verbrugh)

 • Water Detox / J. Scrivner

  Water Detox / J. Scrivner

   30/11/17. Jezelf ontgiften met de helende kracht van water.In Water Detox legt auteur Jane Scrivner uit dat water de onmisbare sleutel is tot een volledige gezondheid van uw lichaam en geest. Ze onderstreept het belang van water in voeding, bij sport, schoonheid en gezondheid en biedt u een 18-dagenplan om uw lichaam te ontgiften en opnieuw te stralen van energie. Bovendien ontdekt u: · dat water een cruciale rol speelt bij het zuiveren van de lever en nieren · hoe water u kan helpen er blijvend jong uit te zien · waarom u acht glazen water per dag MOET drinken · de voordelen van oefeningen in het water · de therapeutische kracht van sauna’s en jacuzzi’s · de helende energieën van water Kortom, met dit boek zult u nooit meer twijfelen aan de zuiverende kracht van water dat uw lichaam op een doeltreffende manier kan ontgiften. Jane Scrivner richtte in Londen de British School of Complementary Therapy op. Op deze school geeft ze cursussen alternatieve geneeswijzen. Ze is een erg populaire auteur en heeft al diverse bestsellers op haar naam staan.

 • Complete voetreflexologie. / K. & B. kunz

  Complete voetreflexologie. / K. & B. kunz

   30/11/17.Reflexologie is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Zo kunnen we door vingerdruk op de reflexpunten in alle delen van het lichaam ontspanning brengen en alle organen en lichaamsdelen stimuleren en tal van klachten en kwalen verhelpen. Reflexologie is een boeiende en doeltreffende methode, omdat ze het gehele lichaam wil stimuleren en het herstel van de evenwichtstoestand binnen alle lichaamsfuncties wil bevorderen. Tekst en honderden illustraties maken duidelijk hoe we de reflexologie-technieken kunnen toepassen en hoe deze te combineren zijn tot een algehele, effectieve behandeling van onszelf en van anderen. Pijn, vermoeidheid, spanningen... voetreflexologie werkt preventief èn herstellend.

/
Toont 1 tot 100 (van 4891 produkten)