Nieuwe artikelen

/
Toont 1 tot 100 (van 5726 produkten)
 • Brieven aan Hitler / H. ulshfer

  Brieven aan Hitler / H. ulshfer

   16/12/18. Op de omslag van het boek staat dat de brieven in dit boek een nieuw licht werpen op nazi-Duitsland. Dat is niet het geval. Het gaat hier om honderden brieven, in lengte variërend van een enkele regel tot meer kantjes. Ze zijn afkomstig van verschillende mensen, voornamelijk Duitsers. Achttien pagina's bevatten brieven van Nederlanders. De inhoud van de brieven loopt uiteen van liefdesbrief tot lasterpraat. De brieven zijn in verschillende hoofdstukken ondergebracht, zoals 'oorlog en vrede', 'de jodenoorlog', 'hoe men een oorlog wint', enz. Vaak spreekt uit deze brieven een idolate steun aan de Führer. Ook bevat de bundel brieven met kritiek op het nazi-regime. Misschien dat de bundel voor de taalkundige interessant is, op zoek naar al dan niet gemeenschappelijk taalgebruik. Een andere bestemming kan ik mij niet voorstellen. De lezer komt niets te weten over de achtergrond van de schrijvers en hun brieven, het hangt allemaal in de lucht.(Biblion recensie, Drs. J.M. de Jong.)

 • Van Kennermerhout tot Cultuurpark. / K. Komen & J. mutters

  Van Kennermerhout tot Cultuurpark. / K. Komen & J. mutters

   16/12/18. Kaldeidoskoop van een Alkmaars stadsparkbos.

 • De Chakragids / S. Saradananda

  De Chakragids / S. Saradananda

   16/12/18. Een complete gids over elk aspect van het werken met chakra’s. Leer hoe chakra’s u kunnen helpen op het gebied van uw gezondheid, welzijn, relaties en uw spirituele ontwikkeling. Ontdek of uw chakra’s gebalanceerd, overactief of juist te weinig actief zijn. Bevat stap-voor-stap uitgelegde yogaoefeningen en ademhalingstechnieken. Meditaties en visualisaties in het boek geven u toegang tot een dieper bewustzijn.

 • Aan lagerwal. / P. O'Brian

  Aan lagerwal. / P. O'Brian

   15/12/18. Zeeroman.

 • Wolven / D. Wood.

  Wolven / D. Wood.

   15/12/18. Deze rijk geillustreerde uitgave geeft als hommage aan de wolf een beeld van het dagelijkse leven van dit tot de verbeelding sprekende roofdier. De sociale codes, de jaarlijkse paringsrituelen, het belagen van prooien en andere onderdelen van verfijnd sociaal gedrag komen uitgebreid in woord en beeld aan bod, met de nadruk op de Noord-Amerikaanse soorten en ondersoorten. Ook de geschiedenis van de mens-wolf verhouding, en het vrijwel uitgeroeid raken van de wolf en het huidige voorzichtige herstel worden behandeld. Door de nadruk op het beeldmateriaal van de wolf in zijn landschap is dit vooral een kijk- en bladerboek. De uitgave komt voort uit een samenwerking tussen verscheidene bekende natuurfotografen en de Canadese natuurboekenschrijver Daniel Wood. De teksten zijn bondig, informatief en veelomvattend. Zij geven een niet al te idealiserend beeld van de wolf maar behandelen ook zaken als het doden van soortgenoten. De kleurenfoto's zijn uitstekend en zeer afwisselend.

 • Duin en Bosch "Geschetst"./ J. Camps

  Duin en Bosch "Geschetst"./ J. Camps

   15/12/18. Oplage 1500 exemplaren.

 • Persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen / B. van Alphen

  Persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen / B. van Alphen

   15/12/18. Persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen is het eerste Nederlandstalige boek over diagnostiek en behandeling van persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen. Door gerenommeerde deskundigen op dit terrein en onder redactie van Bas van Alphen is volgens de principes van evidence-based practice literatuuronderzoek gedaan. Daarnaast worden er op basis van consensus tussen Nederlandse en Vlaamse deskundigen en klinische impressies vakinhoudelijke aanbevelingen gedaan voor optimale zorg.

 • Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten deel 2 / G. Keijsers

  Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten deel 2 / G. Keijsers

   15/12/18. Geheel herzienIn de geheel vernieuwde editie van Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten vindt u 29 compleet uitgewerkte psychologische behandelingen voor veelvoorkomende psychische stoornissen. Tezamen vormen zij de krachtigste behandelingen voor patiënten met psychische problemen binnen de lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg.

 • Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten / C. Braet

  Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten / C. Braet

   15/12/18. In dit handboek zijn nieuw ontwikkelde en vertaalde protocollen opgenomen. ADHD, depressie en verslaving en trauma krijgen ruim aandacht met elk drie verschillende protocollen. Daarnaast zijn er groeps- en individuele behandelingen voor anorexia nervosa, gecompliceerde rouw, angsten en slaapproblemen. Nieuw zijn innoverende methodieken, zoals schematherapie voor jongeren met een persoonlijkheidsstoornis in ontwikkeling, mindfulness voor ouders, gecomputeriseerde trainingen, en de aanpak van sociale tekorten bij kinderen met een autismespectrumstoornis.

 • Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten deel 1

  Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten deel 1

   14/12/18. Geheel herzienIn de geheel vernieuwde editie van Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten vindt u 29 compleet uitgewerkte psychologische behandelingen voor veelvoorkomende psychische stoornissen. Tezamen vormen zij de krachtigste behandelingen voor patiënten met psychische problemen binnen de lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg.

 • Van Gogh / I. F. Walther R. Metzger.

  Van Gogh / I. F. Walther R. Metzger.

   14/12/18. Deze uitvoerige studie van Vincent van Gogh (1853-1890) is een bijzonderheid in de kunstgeschiedenis: een gedetailleerde monografie over zijn leven en kunst, gecombineerd met een complete catalogus van zijn 871 schilderijen. Deze uitgave laat ook voor het eerst de meeste schilderijen van Van Gogh in kleur zien.

 • Glas / Bert Frijns & M. Boot.

  Glas / Bert Frijns & M. Boot.

   14/12/18. Catalogus van de gelijknamige tentoonstelling. Tekst in Nederlands en Engels.

 • Een ijskoude doorbraak / Henk de Velde.

  Een ijskoude doorbraak / Henk de Velde.

   14/12/18.Drie jaar geleden vertrok zeezeiler Henk de Velde uit Nederland voor de 'onmogelijke reis', door de minst bevaren route ter wereld, boven Siberië langs. Hij kreeg te maken met de Russische bureaucratie en moest zijn route omleggen. Alleen door zijn doorzettingsvermogen kreeg hij het toch voor elkaar om vanaf de Bering Straat door de IJszee terug te zeilen naar Nederland. Het ijs hield hem halverwege tegen. Hij moest overwinteren in Tiksi, een pooldorp aan de Laptev Zee, In plaats van de Campina op de wal te zetten, om zo de winter uit te zitten, verkoos hij om zich met zijn boot vast te laten vriezen in de baai van Tiksi. Een hachelijke onderneming, volgens de Russen. Hij moest zijn schip met ijsbijl en kettingzaag verdedigen tegen de elementen, en had een bijna fatale ontmoeting met een ijsbeer. Als hij eindelijk weer kan vertrekken, komt de Campina in zeer zwaar ijs en wordt het schip bijna gekraakt. Hij drijft stuurloos rond tussen ijsvelden en ijsbergen en wordt gered door een toevallig passerend konvooi met ijsbrekers. 'Een ijskoude doorbraak' is een fascinerend boek over het gevecht tegen en de verbondenheid met de natuur van het ijslandschap, geschreven door een bevlogen mens, een geboren zwerver, een avonturier die zijn grenzen kent, een mens die de eenzaamheid verkiest boven de samenleving.

 • Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft / W. Holwarth

  Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft / W. Holwarth

   14/12/18. Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst en het komt precies op zijn kop terecht. Mol gaat op zoek naar de dader.

 • Johann Sebastian Bach / Maarten t Hart.

  Johann Sebastian Bach / Maarten t Hart.

   13/12/18. Persoonlijk gekleurde inleiding tot leven en werk (met name de cantates) van de Duitse componist (1685-1750).

 • Du holde Kunst / Maarten t Hart.

  Du holde Kunst / Maarten t Hart.

   13/12/18. De muziek, die komt voor mij onvoorwaardelijk op de eerste plaats', verklaarde Maarten 't Hart ooit aan Renate Rubinstein, toen zij hem vroeg wat naar zijn idee de hoogste vorm van kunst was. 'Desnoods zou ik alles kunnen missen, als ik mijn gehoor en mijn liefde voor Bach, Mozart, Schubert, Haydn, Verdi, Wagner, Schumann, Brahms en al die anderen maar houden mag.' Tot op zekere hoogte heeft de muziek bij hem de plaats ingenomen die ooit, in zijn jeugd, aan de godsdienst was toebedeeld. Dikwijls heeft Maarten 't Hart al geschreven over deze muzikale bezetenheid en over het geluksgevoel dat hem doorstroomt wanneer hij achter het orgel zit. Maar Da holde Kunst is het eerste boek van zijn hand dat geheel en al gewijd is aan de muziek: zijn allergrootste passie. Bach, Mozart en Schubert, zijn drie lievelingscomponisten, staan uiteraard centraal. 't Hart geeft zijn hoogst onorthodoxe visie op de cantates van Johann Sebastian Bach en probeert aan te tonen dat de inhoud van Mozarts opera's alles te maken heeft met de verhouding tussen vader Leopold en zoon Wolfgang.

 • Plons !/ M. Waddell & J. Barton

  Plons !/ M. Waddell & J. Barton

   13/12/18. Floortje, het varken van boer Van der Pluim, besluit op een zomerse dag een duik in de vijver te nemen. Ze heeft het vreselijk naar haar zin in het water, ook al zwemmen varkens eigenlijk niet. De ganzen spreken er schande van en vertellen het verder aan de andere dieren op de boerderij. Ze gaan allemaal naar de vijver om te kijken, waar net de boer ook een duik neemt. Alle dieren volgen. Een grappige, goed voor te lezen prentvertelling met mooie, niet al te gedetailleerde waterverftekeningen. Op actievolle momenten staan er ij tot 6 plaatjes op één pagina; de scènes in de vijver beslaan twee pagina's. De lay-out is overzichtelijk, de kaft stevig, oblong formaat. Een leuk, humoristisch verhaal voor ij à 4-jarigen.(Biblion recensie, Mede naar gegevens van M. de Roos.)

 • Van nul tot nu deel 2 / T. Roep & C. Loerakker

  Van nul tot nu deel 2 / T. Roep & C. Loerakker

   13/12/18. De vaderlandse geschiedenis tot 1648 in een grappige strip.

 • Van nul tot nu deel 1 / T. Roep & C. Loerakker

  Van nul tot nu deel 1 / T. Roep & C. Loerakker

  13/12/18.  De vaderlandse geschiedenis tot 1648 in een grappige strip.

 • De heksen / Roald Dahl

  De heksen / Roald Dahl

   13/12/18. Dit is geen sprookje. Het gaat hierom echte heksten' zegt Roald Dahl in de inleiding. Geen rare zwarte puntmutsen en bezemstelen in dit boek. Echte heksen hebben gewone kleren aan en zien er net zo uit als gewone vrouwen. Ze wonen in gewone huizen en hebben gewone banen.Is dat niet vreselijk? Hoe kun je weten wie ze zijn? Misschien woont er wel een heks in het huis naast jouw huis. Een echte heks besteedt al haar tijd aan plannetjes smeden om kinderen van haar terrein af te krijgen. Dit boek is een verhaal - een verbazingwekkend verhaal - over echte heksen, dat je kan helpen een echte hekst te herkennen voor het geval je het ongeluk hebt er een te ontmoeten. Het verhaal speelt in Noorwegen en in een hotel in Engeland. Roald Dahl vertelt over een van de liefste grootmoeders waar je ooit over hebt gelezen en ook over de walgelijkste, meest monsterlijke en bizarre groep 'dames' die je je maar voor kunt stellen. Zoals kinderen in de hele wereld weten, heeft hij griezelige geheimen te vertellen. DE HEKSEN zit er vol van en wee degene die niet luistert naar de waarschuwing in dit boek.

 • Aan tafel in de Provence / D. Holuigue

  Aan tafel in de Provence / D. Holuigue

   13/12/18. Aan tafel in Provence neemt u mee op een gedenkwaardige reis door dit mediterrane gebied, waar eten hecht vervlochten is met tradities en het dagelijks leven. In meer dan 130 authentieke recepten en met persoonlijke verhalen heeft Diane Holuigue het wezen van de Provençaalse cultuur gevangen. Ze voert u mee van de aanlokkelijke zonovergoten Côte d'Azur naar de schitterende rivierdalen van de Alpen. U vindt recepten van onder meer soepen, salades, vis en schaaldieren, vlees en gevogelte en gebak en ijs. De prachtige foto's van de gerechten, de sfeerbeelden van het landschap, de verfijnde aquarellen en de hand-geschilderde kaart maken dit tot een uniek en oogstrelend kookboek.

 • Het Zilver lexicon. / J. J. Luijt.

  Het Zilver lexicon. / J. J. Luijt.

   12/12./18. Het Zilverlexicon is een encyclopedisch overzichtswerk toegespitst op zilver uit Nederland en België. Dit standaardwerk bevat in alfabetische volgorde talrijke nuttige gegevens over zilver in de ruimste zin van het woord. In bijna 3000 lemma’s behandelt Het Zilverlexicon benamingen van voorwerpen, stijlen, technieken en topstukken, zoals liefhebbers en professionals die gebruiken. Daarnaast komen ook de belangrijkste edelsmeden, zilvermerken en productiecentra aan bod.Het grote aantal foto's, tekeningen en zilvermerken geven het boek een belangrijke visuele meerwaarde. De vertaling van bijna alle woorden in de talen Engels, Duits en Frans bieden de gebruiker de mogelijkheid om buitenlandse vakliteratuur in die talen beter te begrijpen.De auteur, bekend van publicaties zoals Goud, Dokkumer Zilver en Schoonhovens Zilver St. Eloy, is er in geslaagd een boek over zilver samen te stellen dat vrijwel alle gebruikelijke en ongebruikelijke termen en begrippen op het gebied van zilver behandelt. Een bijzonder handig naslagwerk voor verzamelaars, liefhebbers en professionals.

 • De voorspellingen van Toetanchamon./ M. M. Cotterell

  De voorspellingen van Toetanchamon./ M. M. Cotterell

   12/12/18.Het verbijsterende geheim van de Maya's, de Egyptenaren en de vrijmetselaars.

 • De Lage Landen 1780-1980.

  De Lage Landen 1780-1980.

   12/12/18. Overzicht van voornamelijk de politiek-sociale geschiedenis van Nederland en België gedurende de periode 1780-1914.

 • Ontspannen biofeedback en meditatie / C. Maxwell Cade.

  Ontspannen biofeedback en meditatie / C. Maxwell Cade.

   12/12/18. D.m.v. biofeedback krijgt men rechtstreekse informatie over het spanningsnivo van het lichaam. Dit wordt gedaan door bv. de spierspanning of de huidweerstand te meten. De auteurs hebben deze methode uitgebreid tot de hersenen. Via een speciaal daarvoor ontworpen apparaat krijgt de proefpersoon informatie over de "toestand" van zijn hersenen. D.m.v. deze methode is het mogelijk sneller te ontspannen en mensen met lichamelijke klachten te helpen. Populair wetenschappelijk en zeer vlot geschreven. Wat men mist is de kritische instelling t.o.v. het eigen werk. Er worden al veel conventionele methoden gebruikt om tot ontspanning te komen en het is nog de vraag wat nu echt nieuw is. Over de auteurs wordt geen informatie gegeven. Voor wie het boek bedoeld is, is onduidelijk. Waarschijnlijk voor de geinteresseerde en goed ontwikkelde leek.(NBD|Biblion recensie, Drs. S.J. Dijkstra)

 • Het andere huis van Anne Frank / E. M. Acherchour

  Het andere huis van Anne Frank / E. M. Acherchour

   12/12/18. Het voormalige woonhuis van Anne Frank aan het Merwedeplein, waar de familie Frank woonde van december 1933 tot juli 1942, ademt weer de sfeer van de jaren dertig.Woningcorporatie Ymere restaureerde de woning in de oorspronkelijke stijl en de Anne Frank Stichting verzorgde de inrichting. De oude kamer van Anne en haar zusje Margot is weer precies zo ingericht als toen.De woning wordt nu verhuurd aan Stichting Amsterdam Vluchtstad, die elk jaar een buitenlandse schrijver uitnodigt om hier een jaar lang in vrijheid te komen wonen en werken. Ymere en haar partners willen met de nieuwe bestemming van de woning de historische betekenis en de symbolische boodschap 'de waarde van in vrijheid leven' waarborgen.Het andere huis van Anne Frank - Geschiedenis en toekomst van een schrijvershuis vertelt het verhaal van de restauratie en inrichting, geïllustreerd met historische beelden en een fotodocumentaire door Luuk Kramer.

 • Mindfulness en acceptatie / S. Hayes

  Mindfulness en acceptatie / S. Hayes

   12/12/18. In Mindfulness en acceptatie wordt een aantal nieuwe gedragstherapieën beschreven. Zij zijn de laatste tien jaar ontwikkeld en bevatten vernieuwende thema's als mindfulness, aanvaarding, waarden, spiritualiteit, omgaan met relaties, het hier en nu en emotionele verdieping. Deze nieuwe therapieën worden gekenmerkt door effectieve werkwijzen die zich uitstekend lenen voor de behandeling van mensen met moeilijke en complexe problemen. De belangstelling voor deze nieuwe methode neemt sterk toe, zowel bij therapeuten als bij onderzoekers. De auteurs zijn pioniers op dit gebied een geven een grondige beschrijving van het wat, het hoe en het waarom van hun eigen benadering. Het boek vormt dan ook het eerste volledige overzicht van een stroming in de hedendaagse psychotherapie die meer en meer invloed krijgt. De in dit boek gepresenteerde interventies hebben hun oorsprong in verschillende richtingen van de gedragstherapeutische en cognitieve tradities en zijn van uitlopende aard. Wat alle auteurs echter gemeen hebben is dat zij zich toeleggen op het integreren van indirecte en experiëntiële veranderingstrategieën met de meer traditionele en gevestigde technieken.

 • Sprookjes karavaan. / E. Vazsonyi.

  Sprookjes karavaan. / E. Vazsonyi.

   12/12/18. Een negental lange oosterse sprookjes uit de Duizend-en een Dag verzameling (een tegenhanger van de Duizend en een nachtverhalen) uit de 10e eeuw, worden binnen een raamvertelling door een baker aan een van liefdesverdriet wegkwijnende prinses verteld. Ze bevatten alle sprookjes ingrediënten; liefde, haat, trouw, bedrog, rijkdom en armoede van koningen, prinsen, sultans enz. Een sprookjesverzameling in 1675 opgetekend door een Fransman en voor het eerst in 1785 uitgegeven, was uitgangspunt voor dit boek. Harriet Laurey bewerkte deze uitgave in eenvoudige, vooral in de dialogen vrij direkte taal, maar weet de oosterse sfeer goed over te brengen. De fijne pentekeningen passen goed bij het geheel. Ongewijzigde herdruk van de uitgave uit 1966. Nieuwe omslagillustratie. Waardevolle bundel geschikt vanaf ± 10 jaar.(NBD|Biblion recensie, Redactie)

 • Van India naar de planeet Mars / T. Flournoy

  Van India naar de planeet Mars / T. Flournoy

   11/12/18. Studie over Hélène Smith, paranormaal begaafd medium. Flournoy onderzocht Smith's spectaculaire, paranormaal geïnspireerde openbaringen en publiceerde het resultaat in 1899.

 • De vertraagde tijd / A. Cornelis

  De vertraagde tijd / A. Cornelis

   11/12/18. Cultuur filosofisch pleidooi voor meer zelfsturing van het individu in de hedendaagse gemechaniseerde en over geïnformeerde samenleving.

 • Prins Willem van Oranje. Brieven. / M. W> Jurriaanse

  Prins Willem van Oranje. Brieven. / M. W> Jurriaanse

   1/12/18. Bericht dat Lodewijk van Nassau en Hendrik van Nassau waarschijnlijk zijn gesneuveld alsmede Christoff van Württemberg. Uiteenzetting hoe de strijd het best kan worden voortgezet.

 • De zeven levens van Wubbo Ockels. / G. Ockels.

  De zeven levens van Wubbo Ockels. / G. Ockels.

   11/12/18. De Nederlander kent Wubbo Ockels het best als ruimtevaarder of milieuvoorvechter. Hij initieert grote, vaak inspirerende projecten. Over zijn prestaties valt genoeg te lezen, maar wie is de man achter deze prestaties? Zijn dochter Gean Ockels prikt de bel van zijn publieke gezicht door en toont haar vader zoals hij is.Wubbo Ockels vertelt Gean dat hij in zijn zesde leven zit. Hij heeft vijf levensbedreigende gebeurtenissen doorstaan en deze hebben zijn leven beïnvloed. Voor dit boek reizen ze samen naar de plaatsen waar de levensveranderende gebeurtenissen plaatsvonden, niet alleen om het verleden op te zoeken, maar vooral ook om te kijken naar de ontwikkeling van zijn levensspoor daarna.

 • Althollandische Fliesen./ E. M. Vis & C. de Geus.

  Althollandische Fliesen./ E. M. Vis & C. de Geus.

   10/12/18. Prachtige grote in linnen gebonden boeken in cassette.In het Duits. Verzamelaar Vis en architekt de Geus stelden het eerste grote overzicht in foto's samen van de Nederlandse tegelkunst in de 16e, 17e en 18e eeuw, dat in het Duits gepubliceerd werd. Deze herdruk is door D.F. Lunsingh Scheurlee aangevuld en verbeterd.

 • Corneille, een vroege vogel / M. den Bieman

  Corneille, een vroege vogel / M. den Bieman

   10/12/18. Tot op heden is er veel geschreven over Corneille en Cobra. De eerste 26 levensjaren van Corneille zijn echter nauwelijks aan bod gekomen. Een lacune, want juist deze jaren zijn van buitengewoon belang geweest voor zijn artistieke ontwikkeling en brachten vele prachtige, spannende en zeer verschillende werken voort. Werken waarvan de meesten nog nooit werden tentoongesteld of afgebeeld en die op een zeer unieke wijze zijn zoeken, aftasten en experimenteren laten zien. Reden voor Elisabeth den Bieman de Haas om een overzichtstentoonstelling van deze vroege werken te organiseren, gekoppeld aan de publicatie van dit boek. Een boek waarin deze nog onbekende maar zeer interessante periode uitgebreid wordt belicht: zijn kindertijd, de periode op de Rijksacademie in Amsterdam, de Tweede Wereldoorlog zijn vrienden en vriendinnen, zijn eerste reizen en eerste exposities.

 • Silver / P. Glanville

  Silver / P. Glanville

   10/12/18. ''...one can unreservedly recommend the book as a first introduction to the work of antique and modern silversmiths.''nJessie McNab, ApollonnA lively social history of silver from the Middle Ages to the present day, drawing on a wealth of visual sources. Special features show silver in many different contexts: from laying the table, drinking customs and rituals, to techniques of making and embellishing silver, how to recognise fakes and forgeries as well as practicalities such as care and cleaning.

 • Geschiedenis van Zwolle / J. ten Hove

  Geschiedenis van Zwolle / J. ten Hove

   10/12/18. De stad Zwolle kan zich beroemen op een rijk en afwisselend verleden, dat in dit eigentijdse standaardwerk uitvoerig wordt belicht. De nieuwe Geschiedenis van Zwolle biedt een volledig en samenhangend overzicht van de veelbewogen historie van de hoofdplaats van Overijssel, vanaf het ontstaan van het landschap en de prehistorie tot de huidige tijd. De nederzetting waaruit Zwolle voortkwam, is omstreeks 800 op een dekzandrug langs een riviertje gesticht. De natuurlijke ligging van de stad was bepalend voor de functie die zij door de eeuwen heen tegenover van de buitenwereld vervulde: die van regionaal marktcentrum, handelsknooppunt en verbindingsschakel tussen oost en west. In de Middeleeuwen wist Zwolle zich langzaam maar zeker uit te stijgen boven zijn twee bondgenoten én rivalen, Deventer en Kampen, waarmee de stad in het gewest de dienst uitmaakte. Na de opname in de Verenigde Republiek werd omstreeks 1600 het vizier, dat voorheen nog sterk op het Duitse Rijk was gericht, in toenemende mate naar het Westen gewend. Zwolle werd een voorname buitenpost in het Hollandse stedensysteem. In de loop van de 19de eeuw ontvouwde zich in de stad een starre behoudzucht, die haar ontwikkeling in de moderne tijd lang zou afremmen. Pas in de laatste decennia van de 20ste eeuw werd die mentaliteit losgelaten en maakte Zwolle een onstuimige groei door.

 • Fotografie van de 20st. eeuw. / E. Draaijer.

  Fotografie van de 20st. eeuw. / E. Draaijer.

   10/12/18. Wie dat boek doorbladert, ziet buitengewoon veel werken die als iconen van de fotografie van de 20e eeuw worden beschouwd. Dat heeft het museum en de uitgever ertoe gebracht om een selectie samen te stellen die zich vooral op deze foto's concentreert en zo eens te meer duidelijk maakt wat voor schatten deze collectie omvat, die in de afgelopen twintig jaar op basis van de aankoop van de collectie Gruber, de collectie Mantz en de nalatenschap van Chargesheimer bijeengebracht werd.

 • Momentopname. Caldic Collectie Rotterdam, 1996.

  Momentopname. Caldic Collectie Rotterdam, 1996.

   9/12/18. Fotoboek in zwart/wit en kleur.

 • Mark Rothko / F. Kaiser & H. Cooper

  Mark Rothko / F. Kaiser & H. Cooper

   9/12/18. Van blozend roze en jubelend geel over knallend blauw tot somber zwart: ontdek de wereld van Mark RothkoMark Rothko (1903-1970) wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw. Zijn tentoonstellingen trekken massa's mensen en schilderijen van zijn hand worden geveild voor tientallen miljoenen, wat uitzonderlijk is voor abstracte kunst.Maar wat maakt zijn werk zo bijzonder? De immense kleurvelden van Rothko, opgebouwd uit zinderende verflagen, zijn van een ongekende intensiteit en verbeelden universele gevoelens als angst, extase, tragiek en euforie. Gevoed door de ontgoocheling die de wereldoorlogen teweeg hadden gebracht en geteisterd door depressie kende de kunstenaar een moeilijk leven. Hij was een getormenteerde ziel die tot grootse kunst in staat was, en daarmee mensen tot op de dag van vandaag troost en verwondert. ?Mensen staan voor mijn schilderijen te huilen, omdat ze dezelfde spirituele ervaring hebben als ik had toen ik het schilderde?, zei hij daar zelf over.Dit boek is de rijk geïllustreerde catalogus bij de grote Rothko-tentoonstelling in Den Haag.

 • Verzet-verzen / H. Fedder

  Verzet-verzen / H. Fedder

   9/ 12/18. Illustraties Rein van Looy.

 • Ideas and opinions / Albert Einstein

  Ideas and opinions / Albert Einstein

   9/12/18. IDEAS AND OPINIONS contains essays by eminent scientist Albert Einstein on subjects ranging from atomic energy, relativity, and religion to human rights, government, and economics. Previously published articles, speeches, and letters are gathered here to create a fascinating collection of meditations by one of the world's greatest minds.

 • Der Himmel Ueber Berlin./ Wim wenders.

  Der Himmel Ueber Berlin./ Wim wenders.

   9/12/18. Met veel zwart/wit foto s.

 • Alle verhalen / G. G. Marquuez

  Alle verhalen / G. G. Marquuez

   8/12/18. Voor het eerst zijn in deze bundel alle schitterende korte en langere verhalen van de Colombiaanse Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez bijeengebracht.

 • Een heel leven / R. Seerhaler

  Een heel leven / R. Seerhaler

   8/12/18. 'Robert Seethaler behandelt in zijn roman het binnendringen van de moderne tijd in een afgelegen Alpendorp op een volkomen eigen, poëtische toon. Een in een knap gecomponeerd verhaal gevat leven. Een kalm poëtisch verhaal.' – Trouw'Seethaler vertelt in sprankelend proza Eggers verhaal van geboorte tot dood. Een heel leven is een portret met aansprekende details en een degelijke compositie. De metaforen zijn keer op keer raak en origineel. Het verhaal is eenvoudig, en toch schreef Seethaler geen simpel werk, maar een onderhoudende bespiegeling op het leven.' – NRC Handelsblad'Een ingetogen roman over de mens die de strijd aangaat met de dood, een vertelling waarin de diepgang zich soms in een enkele zin openbaart. In slechts 150 pagina's, warm en toch met afstand, vangt Seethaler meer dan negentig jaar van het leven van mankepoot Egger, een man die een hele eeuw aan zich voorbij ziet trekken. Te midden van alle veranderingen zoekt hij naar zijn plaats in de wereld. Het berglandschap is daarbij dezwijgende, standvastige tegenspeler.' - **** De Volkskrant

 • Voor altijd vroeger. / Tonny van der Horst

  Voor altijd vroeger. / Tonny van der Horst

   8/12/18. Voor altijd vroeger bevat de verzamelde herinneringen van Tonny van der Horst (1915-2005) In Het huis aan de Schiekade en Liefde en oorlog beschrijft zij haar jeugd in Rotterdam, haar ouders, het kunstenaarsdorp Bergen en haar huwelijk met Victor van Vriesland. Haar stukken over Oud-Rotterdam, die eerder in drie bundels verschenen, zijn eveneens opgenomen en uitgebreid met een aantal nieuwe herinneringen,Voor altijd vroeger brengt op geestige, meeslepende en soms ontroerende wijze de eerste helft van de twintigste eeuw opnieuw tot leven.

 • Onderweg.De autobiografie./ Oliver Sacks

  Onderweg.De autobiografie./ Oliver Sacks

   8/12/18. Autobiografie van de beroemde Britse neuroloog (1933-2015).

 • Nooit meer slapen / Willem Frederik Hermans

  Nooit meer slapen / Willem Frederik Hermans

   7/12/18. De studiereis van een jonge geoloog naar Noorwegen wordt wetenschappelijk gezien een fiasco, maar leidt wel tot meer zelfinzicht.

 • Ziezo / M. Roosen & B. Stigter

  Ziezo / M. Roosen & B. Stigter

   7/12/18. Een keuze uit het werk van kunstenares Maria Roosen (1959). Haar voornaamste thema is seksualiteit. Op ongebruikelijke wijze combineert zij materialen en technieken om haar ideeen gestalte te geven in sculpturen en installaties (bijv. glasgeblazen borsten, hangend in een pruimenboompje of een glazen melkkan met een gebreid truitje aan). Het materiaal glas vormt een rode draad in haar werk. De inleidende tekst van Bianca Stigter geeft op originele wijze iets prijs van de denk- en belevingswereld van de kunstenares. Aan de hand van een trefwoord of zin wordt telkens een ander aspect van het werk van Roosen belicht. Veel mooie kleurenfoto's en niet teveel tekst (Nederlands/Engels) in een zorgvuldige en heldere opmaak zonder overbodige franje. Kortom een aardig kunstenaarsdocument.(NBD|Biblion recensie, Han Kobes.)

 • Van Gogh / J. Cutts

  Van Gogh / J. Cutts

   7/12/18. Van Gogh veranderde het gezicht van de negentiende-eeuwse schilderkunst, maar tragisch genoeg werden zijn talenten tijdens zijn leven niet erkend. Ondanks zijn korte carri‰re bracht deze opzienbarende postimpressionistische kunstenaar een groot aantal werken voort.Dit boek belicht alle aspecten van het werk van de kunstenaar. Het biedt gedetailleerd commentaar op 120 van zijn schilderijen en laat de overeenkomsten en contrasten in zijn stijl zien. Sommige van deze werken worden tot zijn belangrijkste gerekend. Andere zijn minder bekend, maar allemaal waren ze van wezenlijk belang voor Van Goghs filosofische en artistieke ontwikkeling.

 • Impressionisten / A. Cunningham.

  Impressionisten / A. Cunningham.

   7/12/18. De impressionisten veranderden het gezicht van de negentiende-eeuwse schilderkunst fundamenteel door hun belangstelling voor het vastleggen van vluchtige momenten, en door buitenshuis te werken in plaats van af te gaan op het geheugen of op modellen in hun ateliers.Dit boek belicht alle aspecten van het werk van deze beweging en biedt gedetailleerd commentaar op 120 stukken. Sommige hiervan behoren tot de belangrijkste. Andere zijn misschien minder bekend, maar allemaal spelen ze een belangrijke rol in de filosofische en artistieke ontwikkeling van deze gevarieerde groep kunstenaars.

 • De mooiste meesterwerken van Vermeer / G. Ungaretti.

  De mooiste meesterwerken van Vermeer / G. Ungaretti.

   7/12/18. * Uitvinding van de hedendaagse schilderkunst. * Zijn leven en de kunst.* De belangrijkste werken.* Chronologisch overzicht.* Geografisch overzicht van de werken.* Bibliografie.

 • De mooiste meesterwerken van Degas .

  De mooiste meesterwerken van Degas .

   6/12/18. Stijl-waarheid.* Zijn leven en de kunst.* De belangrijkste werken.* Chronologisch overzicht.* Geografisch overzicht van de werken.* Bibliografie.

 • Grutto gaat op reis./ K. A. Knaap.

  Grutto gaat op reis./ K. A. Knaap.

   6/12/18. In het vierde boek van K. A. Knaap staan Piet en Mieke grutto centraal.

 • Vogels / J. Burger.

  Vogels / J. Burger.

   6/12/18. Geen betere kennismaking met de vogelwereld dan dit verbluffend gevisualiseerde boek! Vrijwel ieder mens wordt gefascineerd door vogels en hier vindt hij een aantrekkelijke mix van tekst en beeld, die deze boeiende dieren tot leven doet komen. Geen onderwerp blijft onbesproken of onderbelicht: evolutie, bouw, gedrag, zintuigen, migratie, instouwen, voeding, intelligentie, bedreiging, enzovoort.

 • Hoe men niet moet schaken / S. Landau

  Hoe men niet moet schaken / S. Landau

   6/12/18. Handboekje van S. Landau met voorwoord van Dr. Max Euwe.

 • Een zucht van verwondering. / M. Bastin.

  Een zucht van verwondering. / M. Bastin.

   6/12/18. Gekleurde tekeningen met begeleidende teksten over allerlei zaken uit de natuur. Vanaf ca. 14 jaar.

 • De grote trek der vogels / J. perrin

  De grote trek der vogels / J. perrin

   6/12/18. Gedurende het hele jaar trekken overal ter wereld miljoenen vogels door het luchtruim. Het zijn allerlei verschillende soorten: kleine zwaluwen en reusachtige albatrossen, ganzen en pelikanen, ooievaars en piepkleine zangertjes. Ze volgen al eeuwenlang dezelfde vaste routes, steken oceanen, woestijnen en bergen over en voltooien onvoorstelbare zwerftochten. Al sinds mensenheugenis markeren hun verbluffende reizen de opeenvolging der seizoenen. Het van dichtbij volgen van trekvogels, ze beter leren kennen en begrip van de wetten en regels die ten grondslag liggen aan hun duizelingwekkende tochten... dát was de droom die Jacques Perrin met zijn groep cineasten en ornithologen wilde realiseren. jaren van voorbereiding en geduld, toepassing van de modernste technologie, veel wilskracht en bovenal een jeugdige geest waren nodig voor deze unieke zoektocht naar het 'trekkersvolk'. Het resultaat is deze imponerende uitgave met zijn honderden ongeëvenaarde dichtbij-opnamen die ons in staat stelt de grote trek der vogels van nabij mee te beleven.

 • Ik die verborgen ben / F. Weinreb

  Ik die verborgen ben / F. Weinreb

   6/12/18. Friedrich Weinreb (1910 - 1988) was de grote kenner van de joodse mystiek en deed dat vanuit de levenssituatie van de moderne mens, ongeacht cultuur of religie. Onder zijn talloze publicaties en voordrachten bieden het klassieke Bijbel als Schepping en het compacte Ik die verborgen ben een schat aan diepe en praktische kennis.

 • Een leeuwerik boven een weiland / K. Schippers

  Een leeuwerik boven een weiland / K. Schippers

   6/12/18. Een leeuwerik boven een weiland bevat een ruime keuze uit de gedichten van K. Schippers, die in 1963 bij Querido debuteerde met de dichtbundel De waarheid als De koe. Behalve uit die bundel zijn er hier ook gedichten opgenomen uit de latere bundels Een klok en profil, 128 vel schrijfpapier, Verplaatste tafels, Sonatines door het open raam en Een vis zwemt uit zijn taalgebied. Ook hebben enkele niet eerder gepubliceerde gedichten hun plaats gekregen in deze verzameling.

 • Esoterische beschouwingen / K. E. Freitag.

  Esoterische beschouwingen / K. E. Freitag.

  6/12/18.  Mystieke beleving , het Taoisme, meister Eckhart, Faust, Parsival, Oepanishads en nog veel meer.

 • Lust. / Peter van Straaten

  Lust. / Peter van Straaten

   5/12/18. Peter van Straaten werd het afgelopen jaar zeventig, een verjaardag die uitgebreid gevierd werd met o.a. de film Een gelukkige hand, het boek Alles en iedereen in duizend-en-één tekeningen en een tentoonstelling. In oktober volgt een tentoonstelling van zijn erotische tekeningen in de Kunsthal te Rotterdam en aansluitend in het Musée de l’Éroticisme te Parijs.Twintig jaar geleden verschenen met veel succes Aanstoot en Nastoot, bundels met ‘onfatsoenlijke’ en ‘nog onfatsoenlijkere’ tekeningen. In Lust zijn louter nieuwe erotische tekeningen gebundeld. Van Straaten noemt die tekeningen ‘sprookjes voor volwassenen’, absurde scènes waarin de liefde en plein public wordt bedreven, op het perron, in een park, tijdens een receptie, in het café, op de pier en op het biljart. Meerder malen benadrukte Van Straaten dat de tekeningen voortkomen uit zijn fantasie, pornobladen zijn hem onbekend: ‘Je moet het maar zien als een uitlaatklep van een verlegen man. De waarheid is dat ik m’n hele leven nog nooit een vrouw heb versierd. Ik durf ze zelfs niet aan te spreken.’

 • De mooiste meesterwerken van Toulouse-Lautrec.

  De mooiste meesterwerken van Toulouse-Lautrec.

   4/12/18. Toulouse-Lautrec schets onder andere  een schitterend beeld van de decadentie van het Parijse nachtleven.

 • De mooiste meesterwerken van Monet.

  De mooiste meesterwerken van Monet.

   4/12/18. Claude Monet wordt terecht de vader van het impressionisme genoemd.

 • De mooiste meesterwerken van Manet

  De mooiste meesterwerken van Manet

   4/12/18. Manet hield van de meesters uit het verleden,bestudeerde ze ook,maar zijn eigen stijl was modern.

 • Het leven van een loser. ff offline / J. Kinney.

  Het leven van een loser. ff offline / J. Kinney.

   4/12/18. Bram Botermans moet helemaal offline in ff offline, deel 10 van Jeff Kinneys graphicnovelserie Het leven van een Loser. Mevrouw Botermans voert actie om een weekend alle elektriciteit af te laten sluiten in hun woonplaats. Een regelrechte ramp voor Bram, die niet zo geschikt is voor de wereld van vroeger. Hij wil online zijn! Als opa komt logeren, groeit de spanning in huize Botermans. Zal Bram dit overleven? Of wordt de antieke wereld hem gewoonweg fataal?

 • De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen / A. Griffiths & T. Denton.

  De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen / A. Griffiths & T. Denton.

   4/5/18. Het perfecte boek voor jonge lezers: humor en veel tekeningen! Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen, want in hun boomhut is ALLES mogelijk! Waar wacht je nog op? Kom snel langs!

 • Een verzameling beelden / Caldic Collectie

  Een verzameling beelden / Caldic Collectie

   4/5/18. Catalogus van de beeldentuin te Wassenaar.

 • De avonturen van Kuifje.De sigaren van de Farao / Herge

  De avonturen van Kuifje.De sigaren van de Farao / Herge

   4/12/18. Kuifje is een reporter uit Brussel die in allerlei avonturen de wereld rondreist.

 • De avonturen van Kuifje.De krab met de gulden scharen / Herge

  De avonturen van Kuifje.De krab met de gulden scharen / Herge

   4/12/18. Kuifje is een reporter uit Brussel die in allerlei avonturen de wereld rondreist.

 • De avonturen van Kuifje.Het geheim van de Eenhoorn / Herge

  De avonturen van Kuifje.Het geheim van de Eenhoorn / Herge

   4/5/18. Kuifje is een reporter uit Brussel die in allerlei avonturen de wereld rondreist.

 • De avonturen van Kuifje.De schat van Scharlaken Rackham / Herge

  De avonturen van Kuifje.De schat van Scharlaken Rackham / Herge

   3/12/18.De avonturen van Kuifje, eindelijk in klein formaat!Dit album is het vervolg op Het geheim van de eenhoorn. Kuifje, Haddock, Jansen en Janssen en professor Zonnebloem, uitvinder van een revolutionaire onderzeeër, gaan op zoek naar de schat van ridder Hadoque. Na hun zoektocht op een eiland en in het scheepswrak van de ridder vinden onze vrienden alleen maar vreemde perkamenten. Professor Zonnebloem slaagt er uiteindelijk toch in om het geheim te ontrafelen.

 • De avonturen van Kuifje. De scepter van Ottokar / Herge.

  De avonturen van Kuifje. De scepter van Ottokar / Herge.

   3/12/18. Kuifje raakt betrokken bij een poging van rebellen om de Syldavische koning Muskar XII van de troon te stoten door de roof van de scepter van Ottokar. Maar op het laatste moment weten Kuifje en Bobby de scepter weer te bemachtigen. De zoveelste herdruk van dit Kuifje-album dat oorspronkelijk uit 1939 dateert maar in 1947 voor het eerst in zijn huidige opzet verscheen. Het album is in 1986 van een nieuwe tekst voorzien die als beter Nederlands te karakteriseren is en die visueel ook beter leesbaar is. De Kuifje-reeks behoort tot de populairste stripreeksen ter wereld.

 • De avonturen van Kuifje.Kuifje en het zwarte goud / Herge

  De avonturen van Kuifje.Kuifje en het zwarte goud / Herge

   3/12/18. Kuifje is een reporter uit Brussel die in allerlei avonturen de wereld rondreist.

 • De mooiste gedichten / Leo Vroman

  De mooiste gedichten / Leo Vroman

   3/12/18. HOLLANDS MAANDBLAD-REEKS NO.1.Het eerste deel van de reeks bevat een ruime keuze uit de meer dan 200 gedichten die Leo Vroman tussen 1960 en 2006 in Hollands Maandblad heeft gepubliceerd en die voor een aanzienlijk deel nooit eerder gebundeld zijn. De fascinerende selectie toont de constante kwaliteit van de persoonlijke, speelse, fantasierijke, liefdevolle en altijd nieuwsgierige poëzie van P.C. Hooftprijswinnaar Vroman.

 • De heerlijkheid van Julia./ Oscar van den Boogaard

  De heerlijkheid van Julia./ Oscar van den Boogaard

   3/12/18. De heerlijkheid van Julia is een mythisch sprookje,een thriller,een lofzang op de extase.

 • Harry Potter and the Half-Blood Prince./ J. K. Rowling

  Harry Potter and the Half-Blood Prince./ J. K. Rowling

   3/12/18.Harry Potter and the Half-Blood Prince brings us Harry Potter's sixth year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry as Lord Voldemort becomes ever more powerful with his followers increasing day by day in this continuing battle between good and evil. Harry searches for the full and complex story of the boy who became Lord Voldemort, and thereby finds what may be his only vulnerability.

 • Monet / V. Potts.

  Monet / V. Potts.

   3/12/18. Net als de andere impressionisten wilde Monet de werkelijkheid in zijn schilderijen vangen en de steeds veranderende eigenschappen van licht en kleur onderzoeken. Hij legde zijn omgeving nauwkeurig vast, van het roet in een Parijs' station tot de fonkelende schoonheid van zijn latere schilderijen, die hij maakte in zijn zelfontworpen tuinen in Giverny - in het noordoosten van Frankrijk.Dit boek belicht alle aspecten van de artistieke stijl van de kunstenaar en biedt gedetailleerd commentaar op 120 van zijn werken. Sommige hiervan behoren tot zijn beroemdste stukken. Andere zijn minder bekend, maar allemaal zijn ze essentieel om Monets artistieke ontwikkeling te kunnen volgen.

 • Het dossier Vincent van Gogh./ Diverse auteurs.

  Het dossier Vincent van Gogh./ Diverse auteurs.

   3/12/18. Vincent van Gogh (1853-1890) ondervond in zijn werk én in zijn vriendschappen en in de liefde veel tegenslag. Bij het grote publiek staat hij vooral bekend als de 'gekke kunstenaar'. De enige die in zijn schilderkunst geloofde en hem onvoorwaardelijk steunde was zijn broer Theo (1857-1891).Er is veel gespeculeerd over de geestesgesteldheid van Van Gogh en over het verband tussen zijn vermeende gekte en zijn genialiteit.  De bundel Dossier Van Gogh inventariseert diverse psychiatrische en neurologische diagnoses die zijn leven en werk hebben opgeroepen en daagt de lezer uit tot een standpunt: was Vincent van Gogh gek of was hij geniaal en gaat zijn inmiddels wereldwijd bekende werk elke psychiatrische of neurologische duiding te boven?

 • David Hockney: A Retrospective / M. Tuchman & S. Barron

  David Hockney: A Retrospective / M. Tuchman & S. Barron

   3/12/18. Kleuren en zwart/wit  illustraties en met uitklapbare platen.

 • Roentgen atlas of old Dutch clocks / T. de Roo.

  Roentgen atlas of old Dutch clocks / T. de Roo.

   3/12/18. Talrijke afbeeldingen in kleur en zwart/wit.

 • Santoort t playsante buyten / F. van Geldorp.

  Santoort t playsante buyten / F. van Geldorp.

   3/12/18.Een aantal bijdragen tot de geschiedenis van het dorp Santpoort

 • The Geldermalsen. History and Porcelain. / C. J. A. Jorg

  The Geldermalsen. History and Porcelain. / C. J. A. Jorg

   2/2/18. 124 pages, colour and monochrome illustrations, preface, appendices and bibliography.

 • Provence koken en reizen / L. de Medici.

  Provence koken en reizen / L. de Medici.

   2/2/18. Provence is de gouden hoek van Frankrijk. Het gebied reikt van de Alpen tot de Middellandse Zee, en van de Rhône tot de Italiaanse grens, en is uiterst gevarieerd. Het werd veroverd door de oude Grieken en de oude Romeinen, huisvestte bijna een eeuw lang de pauselijke zetel en bood onderdak aan beroemde kunstenaars als Van Gogh, Matisse, Cézanne, Picasso, Camus en Pagnol. Elk aspect van zijn geschiedenis heeft duidelijke sporen in dit gebied achtergelaten.

 • In de ban van Medea / Ans Markus

  In de ban van Medea / Ans Markus

   2/2/18. Met veel kleuren foto s.

 • Gezonken als een baksteen.

  Gezonken als een baksteen.

   2/2/18.De schipbreuk van de tjalk van de Friese schipper Karsten Hoytes op 3 november 1752. Archeologisch en cultuurhistorisch onderzoek naar een gezonken vrachtvaarder in het Hoornse Hop.

 • Logica van het gevoel / A. Cornelis

  Logica van het gevoel / A. Cornelis

   1/12/18. In dit originele en baanbrekende werk in de filosofie en de sociale theorie van de kennis worden de kaarten van de werkelijkheid grondig geschud en opnieuw gelegd door de meesterhand. Achter dit werk gaan meer dan twintig jaar onderzoek en onderwijs schuil. Arnold Cornelis is niet slechts een meester in het denken, maar ook in de communicatie. Zijn filosofie maakt de brokstukken van het wereldbeeld tot een geheel. Terwijl de wereld steeds complexer wordt streeft zijn theorie van de kennis het omgekeerde na, eenvoud als wijsgerige levenskunst van zelfherkenning. Ontwikkelingen in de afzonderlijke wetenschappen, in de technologie en in de sociale vragen van beleid worden verweven tot een nieuw denkmodel dat ons niet loslaat en fascineert door herkenbaarheid, bruikbaarheid en inzichtelijkheid.

 • De lachende Boeddha / T. van Gelder F. de Vos.

  De lachende Boeddha / T. van Gelder F. de Vos.

   1/12/18. "Ken je de Lachende Boeddha? Dit is een Chinees porseleinen beeldje van een enorme vetzak, die breeduit ontspannen lacht terwijl een hele kudde kinderen over hem heen krioelt. De dikheid en de kinderen symboliseren materiële en geestelijke overvloed, het goede gezegende leven van iemand die de geheimen van het bestaan doorgrond heeft en nu met volle teugen geniet van al het goeds dat het leven te bieden heeft." (TvG) In het westerse denken over ziekte en gezondheid overheerst een materialistische opvatting: lichamelijke aandoeningen hebben een materiële ofwel stoffelijke oorzaak. De westerse arts legt bij veel ziektebeelden het verband tussen de aandoening en zaken die daar een (negatieve) invloed op uitoefenen zoals roken of teveel eten. In de Chinese visie op ziekte en gezondheid liggen de zaken anders. De Chinese traditie ziet veranderingen - energie - als het hogere principe; zodra deze energie niet meer vrij kan stromen ontstaan blokkades die tal van klachten kunnen veroorzaken.

 • Ludwig Wittgenstein Het heilige moeten / R. Monk

  Ludwig Wittgenstein Het heilige moeten / R. Monk

   1/12/18. Ludwig Wittgenstein. Het heilige moeten van Ray Monk is de eerste biografie van Wittgenstein die zijn hele leven omvat. Monk is erin geslaagd om naast een glasheldere en coherente analyse van Wittgensteins werk een schitterend portret te schilderen van een even fascinerend als getormenteerd genie. Monk schetst tevens een boeiend en sfeervol beeld van Wenen en Cambridge rond de eeuwwisseling.

 • Van vlootdagen tot zeeslagen / J. C. M. Warsinck

  Van vlootdagen tot zeeslagen / J. C. M. Warsinck

   1/12/18. Met zwart/wit illustraties.

 • Te Hoogeveen overvloed van werk. / Lammert Huizing

  Te Hoogeveen overvloed van werk. / Lammert Huizing

   30/11/18. Dit boek geeft een beeld van de dekolonisatie van het Veendorp Hoogeveen.

 • Carolus / H. Soly

  Carolus / H. Soly

   30/11/18. Naar aanleiding van tentoonstelling in Gent, Sint Pietersabdij.Veel illustraties.

 • Graven van Holland / D. E. H. de Boer & E. H. P. Cordfunke

  Graven van Holland / D. E. H. de Boer & E. H. P. Cordfunke

   30/11/18. Graven van Holland bevat meer dan 35 levensbeschrijvingen en portretten van all middeleeuwse graven die de ontstaansgeschiedenis van Holland vorm gaven.

 • Een reis naar onafhankelijkheid / M. de Jager.

  Een reis naar onafhankelijkheid / M. de Jager.

   30/11/18. Marco de Jager kwam in 2001 in aanraking met Transformational Breathing. Het deed hem zo goed om deze ademtechniek toe te passen en hij creëerde zo veel positieve veranderingen in zijn leven, dat hij zichzelf is gaan ontwikkelen tot ademtherapeut en Transformational Breathing trainer. Tot hij zich op een mooi moment realiseerde dat er geen weg terug meer was. Marco beschrijft in dit boek hoe je kunt omgaan met leventhema's als familierelaties, het transformatieproces, communicatie. Hij legt uit hoe je je ware zelf kunt ontdekken en in contact kunt komen met je innerlijke liefde. Ook beschrijft hij hoe je de techniek van Transformational Breathing kunt toepassen. Hij illustreert dat met veel voorbeelden uit zijn eigen leven en zijn eigen praktijk. Je hoeft het er niet mee eens te zijn! Marco vertelt hoe zijn visie is op deze issues. Zijn enige wens is dat je erover gaat nadenken, zodat je een eigen keuze kunt maken hoe jij het beste jouw weg naar onafhankelijkheid kunt bewandelen. Dit is het eerste Nederlandse boek dat je op heldere wijze laat kennismaken met Transformational Breathing. Maar kijk uit! Het kan besmettelijke zijn. Wie weet laat het virus van de kracht van ademen je niet meer los..

 • DeTao van Motivatie / M. Landsberg.

  DeTao van Motivatie / M. Landsberg.

   30/11/18. Motiveren is veel meer dan alleen maar een schouderklopje geven. Het is een essentiële vaardigheid die iedereen kan leren en waarmee u een onuitwisbare, positieve invloed kan uitoefenen op anderen. De Tao van motivatie is een gids die de lezer laat zien dat motiveren een goede gewoonte is. ""De tao van motivatie laat de lezer zien welke voordelen verbonden zijn aan het motiveren."" Scheltema Top-10 in Nieuwstribune, oktober 1999."

 • Het dikke afvalboek / Ivan Wolffers.

  Het dikke afvalboek / Ivan Wolffers.

   30/11/18.Elke dag worden we geconfronteerd met de boodschap: we worden te dik! Kranten hebben dreigende koppen, scholen waarschuwen, supermarkten staan vol afslankproducten en veel tv-programma's gaan over afvallen.We doen de gekste dingen om kilo's kwijt te raken. Massaal volgen we di ten als South Beach, Sonja Bakker en Atkins, we slikken afslankpillen of laten onze maag operatief verkleinen. Veel mensen tobben hun hele leven met hun gewicht. Ziektes als anorexia nervosa en boulimie komen steeds vaker voor. Hoe komen we aan die complexen over ons lichaam? Hoe dik is 'te dik', en is dat echt ongezond?

 • Natuurlijk! elke dag echt eten / A. M. Reuzenaar

  Natuurlijk! elke dag echt eten / A. M. Reuzenaar

   30/11/18. Elke dag echt eten - Anne Marie Reuzenaar In Natuurlijk! Elke dag echt eten, het nieuwe kookboek van Anne Marie Reuzenaar, laat ze zien wat gezond en écht eten is: vers, zelfgemaakt en liefst zonder suiker of kunstmatige toevoegingen. Het boek bevat meer dan 100 recepten vol superfood en behandelt feiten en fabels over voeding. Heerlijke, gezonde recepten. Dit kookboek staat vol heerlijke recepten voor een voedzaam ontbijt, een koolhydraatarme lunch, gezonde tussendoortjes en eenvoudige avondmaaltijden. Met ingrediënten als broccoli, avocado, noten en quinoa. Dit is geen dieet, maar een gezond eetpatroon voor het hele gezin! Anne Marie Reuzenaar is orthomoleculair voedingsdeskundige en auteur van o.a. de bestsellers Zonder suiker, Het heden ik kookboek en Eet je fit.

 • The Curious Gardener's Almanac / N. Edworthy

  The Curious Gardener's Almanac / N. Edworthy

   30/11/18. The Curious Gardener's Almanac contains over 1000 entries of remarkable information about flowers, vegetables, fruits, trees, herbs, insects, birds, water, soil, tools, composts, climate, recipes, gardens and gardeners, myths, superstitions, biodynamics..In short it is a collection as profuse and variegated as gardening itself. Woven into this wealth of knowledge are famous quotations, anecdotes, traditional sayings, lines of verse, and words of rural wisdom. The spirit and focus of the Almanac is British but the wider picture is international as so much of our gardens originated from overseas. Dry or dull information has no place in the almanac and its presentation is as appealing as the content.

 • Het verlangen van egel / T. Tellegen

  Het verlangen van egel / T. Tellegen

   29/11/18. De egel voelt zich vaak eenzaam. Op een dag neemt hij zich voor alle dieren die hij kent uit te nodigen om op bezoek te komen. Maar tegelijk schrikt hij daarvoor terug, want zal de olifant dan weer aan de lamp slingeren en met lamp en al door de tafel heen op de grond vallen? En als de kikker komt, zal die dan opnieuw alles en iedereen overstemmen? Er kan zoveel misgaan bij bezoek.

/
Toont 1 tot 100 (van 5726 produkten)