Nieuwe artikelen

/
Toont 1 tot 100 (van 5473 produkten)
 • De groei van kennis / Popper.

  De groei van kennis / Popper.

   18/8/18. Voor dit boek, dat een compleet beeld geeft van Poppers denken, is een keuze gemaakt uit zijn Conjectures and Refutations (1963). Alle hoofdstukken zijn variaties op het thema: wij kunnen van onze fouten leren. Omdat we van onze fouten leren, groeit onze kennis. Kennis groeit door gissingen en weerleggingen.

 • Benedictijnse regels. / Anselm Grun

  Benedictijnse regels. / Anselm Grun

   18/8/18. De benedictijner monnik Anselm Grün (1945) trad na zijn eindexamen in 1964 toe tot de abdij Münsterschwarzach. Hij probeert de spirituele traditie van de monniken te verbinden met de moderne psychologie. Sinds 1978 schreef hij veel boeken over spirituele onderwerpen, over psychologisch advies vanuit het geloof en over managementthema's. Zijn boeken zijn in 31 talen vertaald.

 • The Ethics of the Greek Philosophers / J. H. Hyslop

  The Ethics of the Greek Philosophers / J. H. Hyslop

   18/8/18. Black & white illustrations.

 • Komt allen tezamen / C. J. Aarts & M. C. van Etten

  Komt allen tezamen / C. J. Aarts & M. C. van Etten

   17/8/18. Komt allen tezamen bevat de bekendste Nederlandse kerstliedjes, uit alle tijden en van alle geloven. Het oudste Nederlandse kerstlied, 'Nu zijt wellekome Jesu lieve Heer',stamt al uit de elfde eeuw en wij zingen het nog steeds zoals het in de zestiende eeuw werd gezongen. Naast de klassieke kerstliedjes bevat Komt allen tezamen kerstliedjes van hedendaagse tekstschrijvers. Bovendien staat in Komt allen tezamen een aantal buitenlandse kerstliedjes. Allemaal in hun oorspronkelijke taal met de Nederlandse tekst ernaast, vaak in meer dan één versie.

 • Ik wou wel weer een beetje ziek zijn. / M. Molegraaf

  Ik wou wel weer een beetje ziek zijn. / M. Molegraaf

   17/8/18. Zieken worden bijna nóg zieker van alle boeketten en fruitmanden waarmee ze worden bedacht. Nu is er eindelijk een cadeau waarvan je béter wordt, een bundel met de mooiste Nederlandse en Vlaamse gedichten over ziekte en beterschap.Poëzie van Martin Bril, Ida Gerhardt, Ingmar Heytze, Ramsey Nasr, Hagar Peeters, Leo Vroman en vele anderen over amandelknippen en tropenkoorts, psychiaters en verzekeringsartsen, spoedopname en intensive care, de planeet die 'ziekcnhuis' heet. Honderd heldere en verhelderende gedichten, waarin vrolijkheid niet verboden is. Honderd manieren om te demonstreren: zo helpt poëzie. De gedichten zijn zo gerangschikt dat ze een verhaal vertellen. Een verhaal dat bestemd is voor iedereen, voor zieken en gewonden. Maar toch het meest voor 'als het bezoekuur is verstreken'. Fijner bezoek dan deze dichters valt nauwelijks te bedenken.

 • Anton Pieck een 90-jarige ambachtsman. / F. Keijsper

  Anton Pieck een 90-jarige ambachtsman. / F. Keijsper

   17/8/18. Overzicht van leven en werk van de Nederlandse kunstenaar (1895-1987).

 • Vergezichten en gezichten. / M. Vasalis

  Vergezichten en gezichten. / M. Vasalis

   17/8/18. In deze bundel zijn de volgende gedichten opgenomen: Aan een boom in het Vondelpark, De oude mannen, Soms, als gij zwijgt en uit het venster schouwt, Afscheid, De winter en mijn lief zijn heen, Streng en aanbiddend kijkt zij in mijn ogen, Steen, Sotto Voce, In de oudste lagen van mijn ziel, Er zijn dingen, die alleen het oppervlak beroeren, Aan het vers, Duif, Des nachts, wanneer ik wakker lig, Paard gezien bij circus Straszburger, Confetti, Braamstruik, Carillon, Ster, De weiden liggen ongezegd in ¿t licht, Moeder, Waterkant. Vroeger, Je gezicht, sluimerend van tederheid, Aan een boom, Als je een landschap was waar ik doorheen kon lopen, Aan het verre lief, Alleen wat leeft en lichaam heeft, Wandeling in de herfst, Zoals een hond, verdrinkend, in zijn redders handen bijt, Mijn hart lag uitgespannen als de dageraad, Klein. ¿s Avonds, Als daar muziek voor is, wil ik het horen, Nu worden mijn gedachten vreemd, als oude tulpen, Ik droom steeds vaker in mijn dromen, Skelet, Weer wordt het alles anders, Omgekeerd paradijsje, Eb, Nacht, Even te lang hield ik mijn hand, Oud, Vuur, Fragmenten, Scheepje varen, Van hoofd naar schouder loopt de stille bocht, Thuiskomst van de kinderen, Overgevoelig, Avonduur, Ontvoering, Landschappen, Zien, Kennen, Zachter, Herfst, Uittocht.

 • De deeltjesdierentuin / J-P. Keulen

  De deeltjesdierentuin / J-P. Keulen

   17/8/18. Wat Bas Haring voor de evolutietheorie heeft gedaan, doet Jean-Paul Keulen voor de deeltjesfysica. Kranten en nieuwswebsites plaatsen vaak berichten over de nieuwste bevindingen in de deeltjesfysica. Maar na het lezen van een dergelijk artikel zullen de meeste mensen nog steeds geen duidelijk beeld hebben van de inhoud. Ja, het nieuws is belangrijk genoeg voor de voorpagina, maar waarom is het nu precies zo belangrijk?Jean-Paul Keulen heeft met De deeltjesdierentuin een praktische, heldere inleiding geschreven over de veelbesproken deeltjes. Als een gids neemt hij de lezer mee langs de vondsten van de wetenschappers. Eerst de basis: de atomen, moleculen, neutronen en dergelijke figuren. Als we daarmee vertrouwd zijn, gaan we naar de volgende diersoort. Aan de hand van de boeiende verhalen leidt Keulen de lezer zo langs de quarks, de leptonen, de antideeltjes, het Higgsdeeltje en de quasideeltjes. Het is net een echte dierentuin, waar bij de ene kooi meer is te zien dan bij de ander. Na de rondleiding heeft de lezer een goed beeld van alle diersoorten. Of beter gezegd: heeft de lezer een beeld van welke deeltjes de wetenschap nu op het spoor is. Want wellicht is er nog veel meer te ontdekken.

 • Anne Frank mijn beste vriendin

  Anne Frank mijn beste vriendin

   17/8/18. Hanneli Goslar was de beste vriendin van Anne Frank op het moment dat de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Het verhaal van Anne kent iedereen, in tegenstelling tot dat van Hanneli. Terwijl Hanneli als jong Joods meisje de concentratiekampen wél overleefde. Toen haar werd gevraagd of ze over haar herinneringen aan Anne Frank wilde vertellen, moest ze daar eerst goed over nadenken omdat veel herinneringen zo pijnlijk waren. Toch heeft ze het gedaan, en het resultaat is een aangrijpend en ontroerend boek over vriendschap en oorlog en over een bijzondere ontmoeting met Anne Frank, drie jaar nadat ze elkaar uit het oog hadden verloren toen ze gedwongen werden om onder te duiken.

 • Provo; de geschiedenis van de provotarische beweging 1965-1967 / R. van Duijn

  Provo; de geschiedenis van de provotarische beweging 1965-1967 / R. van Duijn

   17/8/18. De geschiedenis van de provotarische beweging 1965-1967.Met foto's van Cor Jaring.

 • Een wijd land / Bep van Muilekom

  Een wijd land / Bep van Muilekom

   16/8/18. Een wijd land gaat over gewone mensen in een buitengewone werkelijkheid. Het is een verhaal over het dagelijkse bestaan van trappistinnen, over het Brabantse dorp waarin zij leven en over hun spirituele achterland. De schrijfster beantwoordt vragen die bij veel gasten van de abdij Koningsoord opkomen: wat speelt zich af achter de geheimzinnige muren?Wat (of Wie) beweegt de zusters, zelfbewuste vrouwen van deze tijd, om voor deze oeroude levensvorm te kiezen? Wat is hun ideaal en hoe verhoudt zich dit tot het leven van alledagen tot het leven in dorp en wereld?Leven in een klooster is een geconcentreerde vorm van gewoon leven. Al wat menselijk en kleinmenselijk is, het hele rijk geschakeerde palet van ervaringen en gevoelens, goed en kwaad, is er te vinden. In deze besloten wereld zoeken de zusters naar het wijde land van de liefde, want waar vriendschap is en liefde, daar is God, zo zingen zij.Dit verhaal gaat over de ervaringen van een gemeenschap. Het verleden wordt beschreven in de levendige woorden van de zusters zelf. Ook voor de persoonlijke verhalen van dorpelingen, gasten en werkers is ruimte gemaakt.

 • Peachez, een romance / Ilja Leonard Pfeijffer

  Peachez, een romance / Ilja Leonard Pfeijffer

   16/8/18. Voor Peachez, een romance heeft Ilja Leonard Pfeijffer zich gebaseerd op een waargebeurd verhaal: dat van een professor in Amerika die verliefd wordt op een fotomodel dat hij surfend op het internet leert kennen en voor wie hij een alles overstijgende liefde gaat koesteren die zijn leven overhoop haalt. Uiteindelijk blijkt zijn liefde te zijn gegrond op een fantasie. Maar geldt dat niet in wezen voor alle liefdesrelaties? Peachez, een romance behandelt het moderne fenomeen van catfishing en zo ook het eeuwige thema van de zoektocht naar geluk in de liefde, maar het is ook een filosofische roman die leest als een thriller.

 • Klein geluk Amsterdam / G. Luijters

  Klein geluk Amsterdam / G. Luijters

   16/8/18. Verzameling columns van de veelzijdige auteur die voor het brede publiek wellicht het meest bekend is van zijn aangrijpende 'In memoriam' met portretten van de tijdens de Tweede Wereldoorlog gedeporteerde joodse kinderen. Deze columns verschenen eerder in Het Parool en gaan over veel lichtere zaken: nostalgische observaties en hedendaagse troostvolle momenten in de grote stad Amsterdam. In een mooie stijl: heel verzorgd maar zonder tierlantijnen. De onderwerpen van de in 1943 geboren schrijver variëren van ontmoetingen in de tram en de eerste voetbalwedstrijd met Johan Cruijff, tot scheepjes in flessen, verdwenen bioscopen en stadswandelingen. Zeer herkenbaar, maar tegelijkertijd heel persoonlijk. En dat raakt misschien wel aan een van de kenmerken van Amsterdam. Iedereen creëert zijn eigen stad, met eigen fietsroutes, overbekende tramritjes, zelfgekozen ijkpunten, favoriete adressen en persoonlijke herinneringen. En waar de stad van de ene Amsterdammer die van de andere overlapt, worden columns geboren, die een soort geruststelling bieden, tussen het dagelijkse boze wereldnieuws.Ria Warmerdam

 • Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt / D. Draaisma

  Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt / D. Draaisma

   16/8/18. In het autobiografische geheugen tekenen we onze persoonlijke lotgevallen op. Het is het register dat we raadplegen als iemand ons vraagt wat onze vroegste herinnering is, hoe het huis eruit zag waar we als kind hebben gewoond of wat het laatste boek is dat we hebben gelezen. Het autobiografische geheugen groeit samen met ons op. Het is onze intiemste metgezel, maar stelt ons ook voor vragen.Waarom trekt het zich zo weinig van onze opdrachten aan, maakt het zoek wat we hadden willen bewaren, of komt het kwispelstaartend aandragen wat we juist hadden weggegooid om het kwijt te raken? Waarom zijn we vrijwel alles vergeten wat voor ons derde of vierde gebeurde? Hoe komt het dat geuren zulke vroege herinneringen losmaken? Waarom hebben we zo'n feilloos geheugen voor krenkingen? Waarom lijkt het leven sneller te gaan als je ouder wordt? En dit zijn nog maar de alledaagse vragen. Het psychologische onderzoek naar het autobiografische geheugen probeert ook op te helderden waarom iedereen nog precies weet waar hij was toen hij hoorde dat prinses Diana was verongelukt, hoe déjà vu's ontstaan, waarom onze herinnering altijd voorwaarts en nooit achterwaarts verloopt, of hoe een dam-grootmeester blind tientallen partijen tegelijk weet te spelen.

 • Verblind Mel / W. de Vries

  Verblind Mel / W. de Vries

   15/8/18. Max, Nina, Edith, Sjoerd, Maaike en Alexander zijn Amsterdamse scholieren die in de eindexamenklas zitten. Ze hebben welgestelde ouders, wonen in grote huizen, gaan naar een eliteschool en dragen dure kleding. Roos zit twee klassen lager en is een populair meisje. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont bij haar vader, die weinig tijd voor haar heeft. Wanneer ze verliefd wordt op Alexander, een van de jongens uit het eindexamengroepje, wordt ze liefdevol opgenomen door het vriendengroepje. Als Roos op een dag het lichaam van de gewurgde Maaike vindt, is de groep lamgeslagen van verdriet. Maaike lijkt het slachtoffer van een criminele afrekening; haar vader, een bekende topadvocaat, was bezig met een grote zaak tegen de Amsterdamse onderwereld. Dan valt er nog een slachtoffer en slaat de twijfel bij Roos toe. Wie heeft er nog meer belang bij de dood van Maaike? Langzaam vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Maar wil Roos de waarheid wel zien…

 • Het bedrijfsleven aan de macht. / D. C. Korten

  Het bedrijfsleven aan de macht. / D. C. Korten

   15/8/18. In dit boek analyseert David Korten de groeiende macht van het bedrijfsleven. Gesteund door verregaande vrijhandelsverdragen hebben multinationals zich ontwikkeld tot machtsblokken waar geen regering meer vat op heeft. Zij zetten de toon en bepalen de koers van de mondiale economie. Hun invloed op regeringen en internationale organisaties leidt wereldwijd tot een drievoudige crisis: toenemende armoede, maatschappelijke desintegratie en milieuvernietiging. De auteur kent het bedrijfsleven van binnenuit. Hij pleit voor een regulering van de internationale handel en een economie die gericht is op dienstverlening aan de mens. Daarbij is het van groot belang dat samenlevingen zelf weer zeggenschap krijgen over hun eigen bestaansbronnen.

 • Kapitalisme, kolonisatie en cultuur / D. Kooiman

  Kapitalisme, kolonisatie en cultuur / D. Kooiman

   15/8/18. Het schrijnende contrast tussen arm en rijk is een van de grootste problemen van onze wereld. Tegenover de welvaart in het Westen staat het trieste beeld van economische achterstand en sociale stagnatie in veel ontwikkelingslanden. Terecht bestaat er daarom tegenwoordig grote aandacht voor armoedebestrijding. De mondiale scheefgroei heeft een lange voorgeschiedenis. Marxistisch geïnspireerde wetenschappers schrijven de armoede in de wereld toe aan de koloniale expansie van het kapitalisme. De ontwikkeling van het Westen zou de onderontwikkeling van het Zuiden hebben betekend. Anderen zien het verschil in cultuur als de belangrijkste oorzaak. De cultuur van het Westen zou een bij uitstek gunstige voedingsbodem bieden voor economische vooruitgang.

 • Alle 50 goed / I. Mijland

  Alle 50 goed / I. Mijland

   15/8/18.Voilà. Het eenentwintigste boek van Ivo Mijland. Eerlijk is eerlijk. Dit werk is niet nieuw. Wel actueel. Het is een bloemlezing uit de meer dan honderd praktijkartikelen die hij schreef voor tijdschriften als Prima VO, Bij de les, Van 12 tot 18, Vakblad van de VCW, Tijdschrift voor IB'ers en Mensenkinderen. De artikelen vormen een concrete mix van inspiratie over onderwerpen als faalangst, positieve groepsvorming, mentoraat, psychopathologie, pesten, echtscheiding, rouw en verdriet, omgaan met verschillen, gameverslaving en motiverende gespreksvoering. Een heerlijk boek om bij de hand te hebben. Ivo Mijland wordt gewaardeerd om zijn heldere boodschap, in klare taal, met rake woorden. Over zijn vorige boek zei televisiemaakster Floortje Dessing: 'Het zou mooi zijn als het boek een groot publiek bereikt. Het leest als een roman. Het is nergens belerend, wel confronterend.' In Alle 50+1 goed start Ivo Mijland met een oproep om het onderwijs veel kindgerichter in te richten. Dit boek bevat de eerste recepten om de wijsheid van de leerlingen in te zetten, om van onderwijs naar onderwijst te groeien. Veel leesplezier!

 • Speksteen / R Reher

  Speksteen / R Reher

   14/8/18. Speksteen is een betrekkelijk zacht natuurmateriaal van gevarieerde kleur en structuur, dat zich makkelijk laat bewerken tot kleine siervoorwerpen.Dit boek geeft eerst een uitleg over het mineraal speksteen, de toe te passen technieken en het te gebruiken gereedschap. Daarna worden dertig werkstukken besproken met stap-voor-stap uitleg van ruwe steen tot voltooid beeld.

 • Het sociale dier / D. Brooks

  Het sociale dier / D. Brooks

   14/8/18. De sociale psychologie leert ons veel over de diepste drijfveren van de mens. De Amerikaanse journalist Brooks heeft het initiatief genomen om deze verzamelde kennis op een originele manier samen te vatten. Hij vertelt het levensverhaal van Erica en Harold, twee doorsnee Amerikanen, die elkaar ontmoeten, trouwen, kinderen krijgen, oud worden, sterven - steeds vanuit sociaal-psychologisch perspectief, dus met aandacht voor de biologische en hormonale veranderingen, voor de ingebakken evolutionaire reacties, voor de invloed van de sociale omgeving op ons gedrag en onze interacties. Door deze originele manier van vertellen is een interessant boek ontstaan dat veel inzicht geeft in de onbewuste aspecten van ons gedrag. Brooks heeft hiermee ook een bijbedoeling: als we ons van deze aspecten bewust zijn, kunnen we het ook sturen en gelukkiger, evenwichtiger mensen worden. Een dikke pil, maar vlot geschreven, soms wat houterig door de overgang tussen vertelling en wetenschapstaal. Een positief, informerend boek om met anderen over door te praten, dat aansluit bij de populaire psychologie-trend.Dr. E. Sengers

 • Kastelen / A. Schellart o.a.

  Kastelen / A. Schellart o.a.

   14/8/18. 208 ills, fotografisch overzicht van Nederlandse kastelen met korte beschrijvingen.

 • Tylusis identitetas / Stille identiteit. / Arturas Valiauga

  Tylusis identitetas / Stille identiteit. / Arturas Valiauga

   13/8/18.Fotoboek.Lithuanian photographer Arturas Valiauga (b. 1967) lives and works in Vilnius, Lithuania. He graduated from Vilnius College of Technologies and Design with a degree in Photography Technology, and in 2010 he went on to gain a Masters degree in Photography and Media Art at Vilnius Art Academy.

 • Moderne landhuizen

  Moderne landhuizen

   13/8/18. Prachtig naslagwerk met daarin de mooiste landhuizen wereldwijd. Licht, ruimte, landschap en modern.

 • The cottage homes of Engeland / S. Dick & H. Allingham

  The cottage homes of Engeland / S. Dick & H. Allingham

   13/8/18. In this volume I have attempted to summarise the history of the old English cottages and farm houses which still adorn the villages and lanes of the countryside, and in some measure to trace the causes which resulted in their present form. With out entering into undue technicalities.

 • De Bijbel voor ongelovigen deel 4. / Guus Kuijer

  De Bijbel voor ongelovigen deel 4. / Guus Kuijer

   11/8/18.De Bijbel bevat de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen). In dit deel: 2 Samuël en een deel van Koningen. Het bevat het koningschap van David en diens dood, en de regering van Davids zoon Salomo en zijn duizend vrouwen. Die maken dat Salomo ontrouw wordt aan de God van Israël. Het rijk scheurt, en Israël en Juda krijgen concurrerende koningen. Een bloedige geschiedenis volgt. Het verhaal van David die Batseba in bad bespiedt, haar begeert en daarom haar man Uria de dood injaagt, en dat van Absalom die de verkrachting van zijn dochter Tamar wreekt zijn literaire hoogtepunten. Passie en hartstocht, ontrouw en wraak, liefde en trouw–de verhaalkunst bereikte nooit groter hoogten.

 • De Bijbel voor ongelovigen deel 3. / Guus Kuijer

  De Bijbel voor ongelovigen deel 3. / Guus Kuijer

   11/8/18. De Bijbel bevat de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen).In dit deel: 2 Samuël en een deel van Koningen. Het bevat het koningschap van David en diens dood, en de regering van Davids zoon Salomo en zijn duizend vrouwen. Die maken dat Salomo ontrouw wordt aan de God van Israël. Het rijk scheurt, en Israël en Juda krijgen concurrerende koningen.Een bloedige geschiedenis volgt. Het verhaal van David die Batseba in bad bespiedt, haar begeert en daarom haar man Uria de dood injaagt, en dat van Absalom die de verkrachting van zijn dochter Tamar wreekt zijn literaire hoogtepunten. Passie en hartstocht, ontrouw en wraak, liefde en trouw - de verhaalkunst bereikte nooit grotere hoogten.

 • De Bijbel voor ongelovigen deel 2. / Guus Kuijer

  De Bijbel voor ongelovigen deel 2. / Guus Kuijer

   11/8/18. De uittocht en de intocht van Guus Kuijer is het tweede boek in de reeks De Bijbel voor ongelovigen. De Bijbel bevat een aantal van de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. In deel twee draait het om de Bijbelboeken Exodus tot en met Rechters. Ze gaan over Mozes, Jozua en Simson, over hoe het volk van Israël uit Egypte wegvlucht en in Kanaän terechtkomt, over het Beloofde Land en de val van Jericho. Eén thema is steeds aanwezig: de Israëlieten worden telkens opnieuw verleid door vreemde volken en hun goden.Zowel voor wie de Bijbel kent als voor wie er nooit in las is De Bijbel voor ongelovigen een reis door een bekende wereld die ons toch zo vreemd is. De Bijbel van Guus Kuijer leest als een roman.

 • De Bijbel voor ongelovigen deel 1. / Guus Kuijer

  De Bijbel voor ongelovigen deel 1. / Guus Kuijer

   11/8/18. Genesis is de familiegeschiedenis van een groep koppige mensen onder leiding van Abraham, die vanuit Irak in Egypte terechtkomt. Het boek bevat ook de verhalen over Adam, Eva en de slang, over de zondvloed en de toren van Babel. Al die verhalen vertelt Kuijer opnieuw, vanuit het perspectief van een zoon of een vrouw, een verschoppeling of een bastaard, en daardoor worden de bekende verhalen nieuw en verrassend. Zowel voor wie de Bijbel kent als voor wie er nooit in las is De Bijbel voor ongelovigen een reis door een bekende wereld die ons toch zo vreemd is. De Bijbel van Kuijer leest als een roman.

 • Jan Boeckhoest 1604-1668

  Jan Boeckhoest 1604-1668

   10/8/18.Met de tentoonstelling Jan Boeckhorst wordt , naar aanleiding van het 350ste sterfjaar van Rubens,de aandacht gevraagd voor het talent van een begaafde , maar minder bekende medewerker van de grote meester.

 • Lair-Game / Shinobu Kaitani

  Lair-Game / Shinobu Kaitani

   10/8/18. Op een dag ontvangt de goudeerlijke Nao Kanzaki een mysterieus pakketje. Er steekt een kaartje bij… “Gefeliciteerd. U bent ingeschreven voor het LIAR GAME TOURNAMENT, waaraan 1 op 100.000 mensen mag deelnemen.” Nieuwsgierig opent ze het pakje. De inhoud? 100 miljoen yen cash! Een fortuin voor de arme Nao. Bovendien is er geen weg terug: door het openen van het pakket heeft ze toegestemd in deelname aan de Liar Game! Zich terugtrekken is onmogelijk! De regels voor de eerste ronde van de Liar Game lijken heel eenvoudig. Nao heeft 30 dagen de tijd om het speelkapitaal van haar tegenstander te stelen. Slaagt ze daarin? Dan mag ze het gestolen bedrag houden. Snoept de tegenpartij haar geld af? Dan blijft ze achter met een even grote berg schulden. De naïeve Nao verliest al snel al haar geld doordat ze vertrouwt op de verkeerde. Wanhopig besluit ze een beroep te doen op de zelfverzekerde Shinichi Akiyama, een professionele zwendelaar die net uit de gevangenis is vrijgelaten. Kan dit onwaarschijnlijke duo de extreme stress van de Liar Game de baas?

 • Moet je Hoorn / Cornelis Putemmer

  Moet je Hoorn / Cornelis Putemmer

   10/8/18. Kolderiek,kritisch,cabaretesk en cynisch zonder ooit te kwetsen,enkele trefwoorden die een omschrijving geven van C. Putemmer.

 • Leentje Linders, Een Bevlogen Etser 1972 -1997 / N. Barnas

  Leentje Linders, Een Bevlogen Etser 1972 -1997 / N. Barnas

   10/8/18. Kleur en zwart wit litho's.

 • Daantje, de wereldkampioen / Roald Dahl

  Daantje, de wereldkampioen / Roald Dahl

   9/8/18. Daantje is aardig, slim, oplettend en hij zit vol grappen. Hij woont in een oude woonwagen, samen met zijn vader, een geweldig verteller en een genie op het gebied van vliegers. Net als de dorpsagent en de domineesvrouw stroopt Daantjes vader af en toe een fazantje omdat het zo vreselijk spannend is... en lekker! Hun grootste vijand is een rijke pief die jaarlijks een jachtpartij op fazanten organiseert. Samen met zijn vader bindt Daantje de strijd aan met deze gluiperd.

 • Tjibbe Tjabbes wereldreis / H. de Jong.

  Tjibbe Tjabbes wereldreis / H. de Jong.

   9/8/18. Op de avond van de 8 ste september 1774 ontvangt de geleerde Tjibbe Tjabbes een bijzondere brief. Twee rijke koopmannen uit Amsterdam denken dat er een nieuwe zondvloed komt die de hele aarde zal overstromen. Ze vragen aan Tjibbe Tjabbes om een ontdekkingsreis over de wereld te maken. Dan kan hij dieren opsporen waarvan de koopmannen het bestaan niet weten, en die redden van de ondergang. Met zijn schip De Griffioen begint Tjibbe Tjabbes aan een gevaarlijke maar spannende reis. Alles wat hij onderweg meemaakt, schrijft hij op in zijn Journael. Zijn metgezel Fiel Venius maakt tekeningen van de bijzondere dieren die ze onderweg tegenkomen. Zo werken de twee geleerden samen aan het Het Handtboeck Uijtsonderlijcke Beesten van het Aertrijck.

 • De snor van Dali / Gerrit Komrij

  De snor van Dali / Gerrit Komrij

   9/8/18. Ruim 100 Jaar geleden werd een van de grootste Spaanse kunstenaars uit de twintigste eeuw, Salvador Dalí (1904-1989), geboren in het Spaanse stadje Figueras. Het Dalí-jaar is overal in Spanje gevierd met grote tentoonstellingen. En ook Nederland laat zich niet onbetuigd: in het voorjaar van 2005 is in het Museum Boijmans-van Beuningen een grote overzichtstentoonstelling te zien.Salvador Dalí hield zich met de meest uiteenlopende vormen van kunst bezig. Hij voelde zich thuis bij schilder- en beeldhouwkunst, maar ook bij film, fotografie, reclame, design en mode. Het waren allemaal bronnen van inspiratie voor hem. De wereld van Dalí is dan ook een wereld vol verrassingen en dat vind je terug in dit meeslepende boek.Ter gelegenheid van Dali’s 100ste geboortedag schreef Gerrit Komrij speciaal voor kinderen een verhaal over het leven en werk van deze eigenzinnige Spaanse kunstenaar.

 • A history of capitalism 1500-200 / M. Beaud

  A history of capitalism 1500-200 / M. Beaud

   8/8/18. The conquest of the Americas inaugurated the slow accumulation of resources and the imperceptible structural transformations that culminated in the Industrial Revolution. From that moment on, capitalism grew and expanded with a dynamism and adaptability that are now all too familiar, profiting from wars and even managing to rebound after a series of devastating economic crises. In this highly-anticipated updated edition, Beaud extends one of the major strengths of the original: the interweaving of social, political, and economic factors in the context of history. At the same time, Beaud s analysis provides a realistic and thorough examination of the developments of capitalism in the last twenty years, including globalization, the accelerating speed of capital transfer, and the collapse of the Soviet empire and the subsequent absorption of its population into the world market.

 • De ontwikkeling van het woonhuis tot 1940 in Hoorn. / H. Zantkuijl o.a.

  De ontwikkeling van het woonhuis tot 1940 in Hoorn. / H. Zantkuijl o.a.

   8/8/18. In dit boekwerk is in kort bestek de ontwikkeling van het woonhuis in Hoorn geschetst tot aan circa 1940.

 • De griezels / Roald Dahl

  De griezels / Roald Dahl

   8/8/18. Meneer en mevrouw Griezel vormen een wel heel bijzonder stel. Ze doen alles om elkaar het leven zuur te maken. Zo stoppen ze Reuze Kribbebijters in elkaars bed of dienen ze levende kronkelspaghetti op als avondeten. Ook de dieren vallen ze voortdurend lastig. Meneer Griezel is namelijk gek op vogelpastei en al jaren droomt hij van zijn eigen grote ondersteboven apencircus. Maar dan nemen de dieren wraak. En hoe!

 • Het is niet te geloven / D. Ofman & G. Verpaalen

  Het is niet te geloven / D. Ofman & G. Verpaalen

   8./8./18. Voor het eerst geeft een topmanager op een directe manier inzicht in zijn huidige werk, en stelt zich daarmee kwetsbaar op. Guust Verpaalen maakt deel uit van de directie van Philips Morris, en geeft zijn originele en in de praktijk getoetste visie op leiderschap en op de problemen die hij in zijn werk heeft ervaren. Daniel Ofman was als consultant nauw betrokken bij die praktijk. Hij becommentarieert die verhalen en geeft er een theoretische verdieping aan. Samen doen zij iets unieks: ze leggen de lezer geen vooraf getrokken conclusies voor, maar vragen hem mee te gaan in hun zoektocht naar resultaten. Zowel de manager als de coach laat zien dat succes niet ligt in een instrumentele kijk op mensen en processen, maar in een integrale benadering.

 • De god Denkbaar, Denkbaar de god / Willem Frederik Hermans

  De god Denkbaar, Denkbaar de god / Willem Frederik Hermans

   7/8/18. Verbazingwekkend was het tempo waarmee W.F. Hermans zijn 'De God Denkbaar Denkbaar de God' (1956) voorlas, zonder haperen, als een gepassioneerde getuigenverklaring van een surrealistisch natuurverschijnsel. Luisterde u mee? Nee? Gelukkig is er nu het luisterboek. I.s.m. VPRO en W.F. Hermans Instituut.

 • Hoorn en de regio in de dertiger jaren.

  Hoorn en de regio in de dertiger jaren.

   7/8/18."Bij moeten versoberen, sprak de minister…." De vereniging Oud Hoorn draagt het oude Hoorn in al zijn facetten over aan de volgende generaties. Hetzelfde kan gezegd worden van het Historisch Genootschap West Friesland, dat ook aan de regio veel aandacht besteed.Maar de grijze, zorgelijke dertiger jaren kwamen vrijwel nimmer uit de pen. Het waren geen vrolijke jaren; integendeel.Door een ingrijpende internationale economische crisis werden tallozen in hun bestaansfunctie ernstig getroffen. Een ongekende werkloosheid greep om zich heen alle noodlottige gevolgen van dien.In dit schitterende boek aangevuld met prachtige foto's, een terugblik op deze roerige periode.

 • Die zetel past ons allemaal / Cornelis Putemmer

  Die zetel past ons allemaal / Cornelis Putemmer

   7/8/18. Gedichten van Cornelis Putemmer. Een aanzet tot interactief beleid van de Gemeente Hoorn.

 • Hoornse Gevelstenen en andere Huistekens./ H. Overbeek.

  Hoornse Gevelstenen en andere Huistekens./ H. Overbeek.

   6/8/18. Een geschiedenis in steen en hout cultuurhistorische reeks Hoorn-deel 5.

 • Labyrint Europa / Cees Nooteboom

  Labyrint Europa / Cees Nooteboom

   6/8/18. 'Een is er, die mij echt ziet die middag, een jonge aalscholver. Ik heb hem uit de verte waargenomen als vlek in de rotswand en ben naar hem toe gezwommen, de laatste meters steeds voorzichtiger, omdat ik er zeker van was dat hij zou opvliegen als ik te dichtbij kwam. Ziet hij me niet, is hij niet bang voor me, wacht hij op zijn ouders, kan hij niet vliegen? Ik weet het niet, maar hij laat mij tot vlak bij zich komen. Wel draait hij zijn kop een onmenselijk aantal graden, zodat hij de hele zichtbare wereld binnen bereik heeft, maar dan richt hij toch weer zijn harde kralen op mij en vliegt niet weg. Zo vormen we een opmerkelijk vis-à-vis, geen van tweeën in ons element, hij als aardbewoner, ik als de travestie van een vis.' In het tweede deel van Labyrint Europazijn alle Europese reisverhalen van Cees Nooteboom vanaf 1967 opgenomen. Met zijn altijd scherpe oog ziet hij dingen die ons ontgaan, maar hij ziet vooral ook de woelingen in zichzelf. Met een variant op een uitspraak van die andere grote reiziger in de Nederlandse literatuur, Louis Couperus, zou Nooteboom kunnen zeggen: 'Zo ik iets ben, ben ik reiziger.' Hij zwerft door zowat alle landen van Europa, en graag ook in de uithoeken ervan. Nootebooms weergaloze manier om zijn observaties onder woorden te brengen is voor de lezer een voortdurend genot.

 • Brieven van de Kerstman / J. R. R. Tolkien

  Brieven van de Kerstman / J. R. R. Tolkien

   6/8/18. Gefingeerde brieven vol vreemde verhalen van de Kerstman die de auteur rond de Kerst naar zijn kinderen stuurde.

 • Waarom slapende vogels niet uit de boom vallen. / M. O Hare

  Waarom slapende vogels niet uit de boom vallen. / M. O Hare

   6/8/18. Heb je ooit een slapende vogel uit de boom zien vallen? Waarom niezen we als we in de zon kijken? En waarom vliegen vliegende vissen? De wereld om ons heen is vol kleine en grote raadsels. Het Engelse tijdschrift New Scientist heeft voor dergelijke mysteries een aparte rubriek ingericht. Daar beantwoorden lezers uit de hele wereld vragen van lezers uit de hele wereld. De mooiste, grappigste, meest intrigerende, meest diepzinnige en ook normaalste vragen & antwoorden zijn in Waarom slapende vogels niet uit de boom vallen verzameld. Mick O`Hare is sinds 1992 als redacteur verbonden aan New Scientist en heeft de succesvolle serie boeken met opmerkelijke vragen & antwoorden samengesteld.

 • De reiki gids / S. Nederhof & B. Buis

  De reiki gids / S. Nederhof & B. Buis

   6/8/18. In de Reiki Gids worden vele vragen over Reiki beantwoord. Het is een gids in de wirwar van cursussen.Het boek beschrijft op heldere en nuchtere wijze alle facetten van Reiki, de oorsprong, het Usui-systeem, de vorm, de symbolen, traditionele Reiki Masters, de verleidingen en het hoe en wat.

 • Raspoetin de meestermagier / J. Oakley

  Raspoetin de meestermagier / J. Oakley

   4/8/18. De legendarische monnik Raspoetin (1871-1916), die grote invloed had aan het hof van de laatste tsaar Nicolaas II, verenigde in zich bovennatuurlijke vermogens (hypnose), erotomanie en religieus fanatisme. In dit boek geeft de schrijver een schets van het bizarre leven van deze mysterieuze figuur aan de hand van ruim 150 afbeeldingen (kleur en zwart-wit). Hij beschrijft de levensloop van de Siberische boer Raspoetin, waarbij hij wijst op diens contacten met merkwaardige Russische sekten. Door zijn genezende invloed op de zieke tsarevitsj wist hij aan het hof door te dringen en zelfs politieke macht te verwerven. Hierdoor maakte hij vele vijanden, hetgeen de oorzaak werd van zijn gewelddadige dood. Naast deze levensschets geeft de auteur een beeld van de historische achtergrond en de geschiedenis van de Romanov dynastie.(Biblion recensie, P. Krug.)

 • Argentina 10000 km / J. Christiaan Heydenrijk

  Argentina 10000 km / J. Christiaan Heydenrijk

   4/8/18. Reisverslag van een maand door Argentinië en 10000 km. Met zo min mogelijk wijzigingen zijn de nieuwsbrieven gebundeld in dit prachtige boek. In het najaar van 2013 maakte de Hoornse beeldend kunstenaar JC. Heydenrijk samen met een vriend, de fotograaf Kees Ooms, een reis door heel Argentinië. Van Buenos Aires naar het noordwestelijke Salta, van daar naar de jungle in het noordoosten en de watervallen van Iguazu. Weer zuidwaarts naar Cordoba en Bariloche om vervolgens langs de “Ruta 40” af te zakken naar El Chaltén en El Calafate. Via Rio Galegos naar Puerto Madryn, waar walvissen, zeeolifanten en Magelhaenpinguïns binnen handafstand waren. En uiteindelijk weer terug naar Buenos Aires. De hele reis werd afgelegd met het vervoermiddel-bij-uitstek in Argentinië: de bus. De totale reis die zij binnen één maand aflegden was 10.000 kilometer. In elke grote plaats die ze aandeden zochten ze naar de sfeer en het gezicht van Argentinië, spraken met de lokale bevolking en deelden hun gewoonten, sliepen in hostels of in de bus en stippelden hun reis per dag uit.

 • Kokkies het grote kinderkookboek. / J. Huisman O. H. Kleyn

  Kokkies het grote kinderkookboek. / J. Huisman O. H. Kleyn

   4/8/18. Dit is een kookboek voor kinderen die willen (leren) koken. Wat staat er allemaal in? Echte recepten voor echt eten. Voor soep, omelet, roergebakken kip, koekjes, pasta, pizza, shakes, smoothies, kaasbroodjes, gebakken aardappeltjes, taart en nog veel meer.Handige kooktips voor bijvoorbeeld slagroom mooi stijf slaan, hoe je een krokant korstje maakt en welke kaas het lekkerste smelt. Het geheim van pannenkoeken bakken' Dat soort dingen.Interessante zaken die soms volwassenen niet eens weten. Zoals dat je van een half ons kaas even goed groeit als van een ons biefstuk. En dat je van aardappels niet dik wordt (behalve als je veel teveel eet en nooit sport). Koken is leuk, meteen doen! Dan merk je ook dat zelf gekookt nog lekkerder is. Een volwassene erbij hoeft niet, maar is soms handig en verstandig. En gezellig. Veel plezier!

 • Uit het Koggehuis.

  Uit het Koggehuis.

   4/8/18.  Uit het Koggehuis is het jaarboek van de historische vereniging Suijder Cogge(Hem , Schellinkhout, Leek, Venhuizen en Wijdenes)

 • Het ooorspronkelijke Reiki handboek van dr. Mikao Usui.

  Het ooorspronkelijke Reiki handboek van dr. Mikao Usui.

   3/8/18. Dr. Mikao Usui ontwikkelde het Reiki Systeem en was de stichter van de oorspronkelijke Japanse 'Usui Reiki Ryoho Gakkai' organisatie. Wat ligt dus meer voor de hand dan terug te gaan naar de bron, naar de teksten van Usui zelf? Reiki Master Frank Arjava Petter kreeg de originele teksten van Usui zelf in handen en vertaalde die samen met zijn vrouw rechtstreeks uit het Japans. Dit boek laat dus de oorspronkelijke handposities zien uit Usui's handboek. Het is geïllustreerd met ruim 100 foto's om het inzichtelijker te maken. De handposities voor de behandeling van een groot aantal klachten worden gedetailleerd beschreven, zodat het een waardevol naslagwerk is voor eenieder die Reiki beoefent. Voor het eerst in de geschiedenis van Reiki kunnen nu de handposities en healingtechnieken van Usui zelf rechtstreeks bestudeerd worden. Of je beginneling of Master bent, je kunt nu je kennis uitbreiden door in de voetsporen van de meester te treden.

 • Ennea tiener. / S. Roosendaal.

  Ennea tiener. / S. Roosendaal.

   3/8/18. Soms lijkt het wel of jij een ander taal spreekt dan je vriend(in), je zus, je broer, je moeder of je vader. Je gebruikt dezelfde woorden, maar je begrijpt elkaar toch niet. Dat kan behoorlijk lastig zijn. Zeker wanneer je met vragen zit als: Hoe krijg ik meer zakgeld?, of Hoe zorg ik ervoor dat ik vanavond naar dat feestje mag?  Misschien vraag jij je ook weleens af waarom je soms dingen doet waar je niet blij van wordt. Of waarom je moeder zeurt dat je weer je kamer moet opruimen. Of waarom je zus altijd meteen begint te huilen als je ook maar iets zegt. Hoe komt dat toch?

 • ABC van aromatherapie / A. Vooys

  ABC van aromatherapie / A. Vooys

   3/8/18.Werken met de sappen - de levenskracht - van planten, dat is waar het in dit boek over gaat. De opzet van dit boek is zo gekozen, dat je na een inleiding van acht bladzijden meteen aan de slag kunt. Door met etherische oliën te werken, leer en vooral ervaar je de kracht van deze oeroude therapie. De meeste reguliere (chemische) medicijnen zijn naar stoffen uit planten nagemaakt. Waarom namaak, met zijn soms nare bijwerkingen, als het ook natuurlijk kan? De oliën hebben bovendien niet alleen invloed op ons lichaam, maar ook op onze geest, stemming en motivatie en daardoor ook op ons gedrag.Met een paar flesjes van goede kwaliteit verwen je jezelf met die heerlijke geuren en leer je niet alleen de huis-, tuin- en keukenkwaaltjes als brandwonden, kneuzingen en koorts te bestrijden, maar ook emotionele en spirituele problemen aan te pakken. In dit boek zijn 24 etherische oliën opgenomen met hun werking op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Het handige handboek en naslagwerk voor iedereen die meer wil weten over de interactie tussen geest en lichaam.

 • Heideggers vraag naar de techniek./ G. Visser.

  Heideggers vraag naar de techniek./ G. Visser.

   2/8/18. In zijn voordracht 'De vraag naar de techniek' uit 1955 onderwerpt Martin Heidegger de instrumentele opvatting van techniek aan een kritisch onderzoek. Hij gaat daarvoor terug naar Aristoteles en diens leer van oorzakelijkheid en laat zien dat de Griekse filosoof onder technische voortbrenging nog iets heel anders verstond, namelijk een 'wijze van ontbergen'. Op basis hiervan kan Heidegger een nieuw licht werpen op de moderne techniek, die hij analyseert als een 'opvorderend ontbergen', dat van al wat ermee in aanraking komt maar één ding verlangt: dat het terstond ter plekke ter beschikking staat. De smartphone is hier een recent opvallend blijk van, maar het geldt al voor waterleiding en lucifer. In zijn commentaar legt Gerard Visser Heideggers diepgaande beschouwing niet alleen nauwkeurig en integraal uit, maar gaat hij ook in op de herkomst van diens herneming van de zijnsvraag in de ervaring van wat Nietzsche het Europese nihilisme heeft genoemd.

 • Lekker landschap / M. Bussink

  Lekker landschap / M. Bussink

   2/8/18. In dit boek schrijft Michiel Bussink op een aanstekelijke manier over zo'n 50 eetbare wilde planten, bloemen, bessen, noten en paddenstoelen.

 • Zijn dit nu handelwijzen van een herder..!/ J. M. M. Leenders

  Zijn dit nu handelwijzen van een herder..!/ J. M. M. Leenders

   2/8/18. In de geschiedschrijving van het katholicisme gaapte een opmerkelijk groot gat. nog maar twee generaties geleden noemde tweevijfde van de Nederlanders zich katholiek, maar hun geloofspraktijk en de verhoudingen tussen priesters en gelovigen zijn nauwelijks bestudeerd. Alsof er geen bronnen bestonden.... Dit boek gaat over mensen, over priesters en leken op het lokale niveau, het reconstrueert hun mentaliteit tot in detail. Het is niet alleen een geleerd boek, het is vooral ook leuk en spannend. De grootste en hechtste vereniging die Nederland ooit kende, maar die nog in de schaduw van het verleden lag, heeft een gezicht gekregen.

 • Voor Europa!/ G. verhofstadt

  Voor Europa!/ G. verhofstadt

   2/8/18. Het Europa van Verhofstadt en Cohn-Bendit is de oplossing, niet het probleemAlleen Europa kan ons redden. Guy Verhofstadt en Daniel Cohn-Bendit houden een passioneel pleidooi voor de weldaden van een federaal Europa. Het defaitisme dat met de crisis gepaard gaat, kan alleen worden gekeerd door een groots en meeslepend plan.Of we kiezen resoluut voor een federaal Europa, de Verenigde Staten van Europa. Of we vallen met zijn allen terug in onze nationale vergeetputten. Die Europese eenmaking is niet zozeer het werk van politici of bankiers, als wel van ontelbare Europeanen die het Europese project in woord en daad gestalte geven. Vraag je niet af wat Europa voor jou betekent, maar wat jij voor Europa kunt betekenen.

 • De wil tot welvaart / S. Nasar.

  De wil tot welvaart / S. Nasar.

   1/8/18. Sylvia Nasar, de auteur van de bestseller Een schitterend brein, neemt de lezer mee op een reis door de geschiedenis van de economie van de laatste tweehonderd jaar, op zoek naar mannen en vrouwen die het leven van iedereen op onze planeet, van arm tot rijk, radicaal hebben veranderd. Het is het verhaal van de schepping van de moderne economie, die sterk samenhangt met het recent verworven inzicht dat de mens zich alleen uit de ellende en de ontbering kan redden door zijn lot in eigen hand te nemen en niet lijdzaam af te wachten wat het lot hem brengt. Charles Dickens was de eerste die de omstandigheden van de arme meerderheid van de mensen in de destijds rijkste stad van de wereld, Londen, schrijnend vastlegde. Van Karl Marx tot Joseph Schumpeter, van John Maynard Keynes tot Milton Friedman en de recente Nobelprijswinnaar Amartya Sen, laat Nasar zien hoe de ideeën van die denkers de hele wereld hebben veranderd, eerst in alle ontwikkelde landen in Europa en Amerika, en nu langzaam wereldwijd. Dit verhaal over de stormachtige ontwikkeling van misère tot welvaart is even verbluffend als ontroerend.

 • Marina /Carlos Ruiz Zafón

  Marina /Carlos Ruiz Zafón

  1/8/18.  Oscar (15) en zijn vriendin Marina zijn op het kerkhof getuige van een macaber ritueel. Dit is het begin van een duister avontuur onder de straten van de stad. Vanaf ca. 15 jaar.

 • Een eeuw schipperen / H. Lambooij

  Een eeuw schipperen / H. Lambooij

   1/8/18. Niet het Noord-Hollands Kanaal is het onderwerp van dit boek, maar de kleinere kanalen in West-Friesland. Na aanleg van het Noord-Hollands Kanaal merkten de voordien florerende marktplaatsen dat men handel misliep door een veranderde handelsroute. Men voelde zich geïsoleerd door de aanwezigheid van de West-Friese Omringdijk. De welvarende streek heeft diverse malen getracht plannen voor kanalen bij het provinciaal en rijksbestuur aan te kaarten. De West-Friese Kanaalvereniging werd opgericht om de plannen te ondersteunen. Het heeft van 1850 tot 1930 geduurd voordat er een schop in de grond ging. Het eerste van de kanalen werd in 1936 in gebruik genomen. Nu is het belang van de kanalen voor de beroepsvaart volledig verdwenen en rest slechts de recreatieve en landschappelijke betekenis. Qua vormgeving doet het werk ouderwets aan; het onderwerp is slechts van belang voor een beperkte groep die geïnteresseerd is in de West-Friese of in de waterstaatsgeschiedenis. Bevat veel zwart-witte foto's en kaarten.(Biblion recensie, Taag Stevens.)

 • Alles in de wind / C. J. Aarts & M. C. van Etten

  Alles in de wind / C. J. Aarts & M. C. van Etten

   1/8/18. De Nederlandse poëzie heeft naast veel Grote Gedichten een schat aan prachtige kinderliedjes voortgebracht. 'Jantje zag eens pruimen hangen' van Hieronijmus van Alpen trotseert al twee eeuwen. Jan Pieter Heije had nooit kunnen denken dat zijn 'Zie de maan schijnt door de bomen' door de schoorsteen zou klinken en dat 'Hij heeft gewonnen de Zilvervloot' door voetbalstadions zou schallen. 'Alles in de wind' bevat de honderd beroemdste gedichten van onze bekendste kinderdichters, van de 'Kleine Gedigten voor Kinderen' van Hieronijmus van Alpen, via de volledige Prikkebeen tot de eerste probeersels van een jonge Annie M.G. Schmidt. Daarna volgen maar liefst driehonderd anonieme oer-Hollandse versjes die iedereen kent of hoort te kennen, zoals 'Altijd is Kortjakje ziek', 'Drie schuin-tamboers' en 'Koen maak je mijn schoen'.

 • Bemiddeling voor iedereen / R. Vandamme & D. Evers

  Bemiddeling voor iedereen / R. Vandamme & D. Evers

   31/7/18. Dit boek is bestemd voor teamleiders, afdelingshoofden en managers die zich afvragen hoe ze coaching in hun leiderschap kunnen integreren. Door de vele schema s, stappenplannen en cases is dit boek een ijzersterk hulpmiddel om mee aan de slag te gaan. De kernboodschap is dat er een grote nood is aan bekwame en integere leiders. Dit soort leider wordt gecoacht en leert coachen. Coaching vervangt leiderschap niet, maar voegt juist iets toe. Volgens de ontwikkelingsgerichte benadering gaat de leidinggevende ervan uit dat alles en iedereen voortdurend in beweging is. De kunst van het leiderschap is die beweging te volgen en te leiden. Coaching is daarvoor de methode bij uitstek.

 • Welke kleur heeft jouw parachute ?/ R. N. Bolles

  Welke kleur heeft jouw parachute ?/ R. N. Bolles

   31/7/18. Wanneer we ons het leven voorstellen als een symfonie, dan zou de 'pensioentijd' het vierde en laatste deel zijn. Je begint als klein kind, dan volgt een tijd van leren, daarna een tijd van werken en ten slotte de 'pensioentijd'. Dit deel van je leven is een soort onbeschreven blad, net als bij de symfonie. Hier is het helemaal aan de componist om te bepalen wat hij schrijft. Dit kunnen heroïsche klanken zijn, van triomf, overwinning en vreugde; of pathetische: ingehouden, meditatief en rustig. Hoe zie jij het vierde deel van je leven voor je? Wordt het pathetisch of heroïsch? Aan jou de keus.

 • Nausicaa of the Valley of the Wind.Deel 3. / Hayao Miyazaki

  Nausicaa of the Valley of the Wind.Deel 3. / Hayao Miyazaki

   31/7/18. Nausicaa finds herself on the edge of despair as she comes to realize the full extent of the ecological destruction that's ravaging Earth. Meanwhile, Queen Kushana of Torumekia plots to lead her troops back to the imperial capital and seize the crown. Nausicaa agrees to join Kushana and her people in the fight against the Doroks and her scheming brothers.

 • Nausicaa of the Valley of the Wind.Deel 2. / Hayao Miyazaki

  Nausicaa of the Valley of the Wind.Deel 2. / Hayao Miyazaki

   31/7/18. In a long-ago war, humankind set off a devastating ecological disaster. Thriving industrial societies disappeared. The earth is slowly submerging beneath the expanding Sea of Corruption, an enormous toxic forest that creates mutant insects and releases a miasma of poisonous spores into the air. At the periphery of the sea, tiny kingdoms are scattered on tiny parcels of land. Here lies the Valley of the Wind, a kingdom of barely 500 citizens; a nation given fragile protection from the decaying sea's poisons by the ocean breezes; and home to Nausicaa. Nausicaa, a gentle but strong-willed young princess, has an empathic bond with the giant Ohmu insects, who open their hearts to her. In her quest to create peace among empires fighting over the world's remaining precious natural resources, will Nausicaa be able to interpret the Ohmus' urgent warning about the southern forest? And what of the war which rages all around her?

 • Nausicaa of the Valley of the Wind./ Hayao Miyazaki

  Nausicaa of the Valley of the Wind./ Hayao Miyazaki

   30/7/18. Nausicaa, a young princess who has an empathic bond with the giant Ohmu insects and animals of every creed. She fights to create tolerance, understanding and patience among empires that are fighting over the world's remaining precious natural resources.

 • Sprookjes van Grimm / O. Vere & C. Doorman

  Sprookjes van Grimm / O. Vere & C. Doorman

   30/7/18. Veel van de klassieken sprookjes staan in dit boek.

 • Professionele sieradentechnieken. / A. Young

  Professionele sieradentechnieken. / A. Young

   30/7/18. Dit allesomvattende, ambitieuze handboek voor edelsmeden bevat een schat aan technieken en technische informatie. Het is een onmisbaar naslagwerk voor zowel degenen die het vak nog moeten leren als voor beroepsedelsmeden. Het boek begint met een uitvoerig overzicht van alle gereedschappen die een edelsmid nodig heeft, van eenvoudig handgereedschap tot geavanceerde machines. Ook vindt u hier aanwijzingen voor wat u dient aan te schaffen als u net begint. Hierna volgt een uiteenzetting van materialen voor sieraden, van edelmetalen en sierstenen tot slimme kunststoffen, vintagetextiel en allerhande voorwerpen. Alle technieken worden tot in detail besproken en toegelicht aan de hand van foto´s. Voorbeelden van spraakmakende sieraden, gemaakt door ontwerpers van over de hele wereld, illustreren de mogelijkheden van de besproken onderwerpen en technieken.

 • Provocaties / J. Gray

  Provocaties / J. Gray

   29/7/18. Over de mens: 'De mens mag dan hunkeren naar vrede en vrijheid, hij is net zo dol op oorlog en tirannie.'Over kennis: 'Genocide en de vernietiging van de natuur zijn evengoed producten van wetenschappelijke kennis als antibiotica en een toegenomen levensverwachting. Kennis is geen garantie voor een vreedzamer, redelijkere of beschaafdere wereld.' Over atheïsme: 'In intellectuele termen is het atheïsme een fossiel uit Victoriaanse tijden. In freudiaanse termen is het een vorm van onderdrukking.' Over kunst. 'Het hedendaagse humanisme heeft nog geen enkele grote kunstenaar voortgebracht.' In Provocaties heeft John Gray opnieuw een vlijmscherpe en prikkelende verzameling reflecties op de menselijke conditie bijeengebracht. Of hij nu schrijft over de toekomst van onze soort, het blinde geloof in technologische vooruitgang of het zelfbedrog van het literaire establishment - Gray is volstrekt openhartig en niet bang om te provoceren. John Gray is Professor of European Thought aan de London School of Economics.

 • Biokapitaal / A Weber.

  Biokapitaal / A Weber.

   29/7/18.De mensheid wordt geconfronteerd met veel problemen die niet op te lossen zijn: klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit, globalisering en een steeds grotere kloof tussen arm en rijk – maar ook met jachtigheid en zinledigheid, vooral in de welvarende regio's.Al deze verschijnselen hebben slechts één oorzaak: het feit dat alle menselijk streven ondergeschikt wordt gemaakt aan één heilig doel, economische groei. Steeds maar toenemende welvaart maakt echter niet gelukkig – mensen willen niet alleen maar meer goederen, maar ook tevreden kunnen leven met elkaar. Weber wil daarom naar een nieuwe, ecologisch georiënteerde economie toe die met de natuur samenwerkt in plaats van ertegenin gaat. Biokapitaal neemt je mee naar plaatsen waar de groene kringloopeconomie al in de praktijk wordt gebracht, en wel met hoge rendementen, niet alleen financieel maar ook in termen van menselijk geluk.

 • Dan pas kun je denken./ J. Soentgen

  Dan pas kun je denken./ J. Soentgen

   29/7/18. Wat doen filosofen eigenlijk als ze filosoferen? Hoe gaan ze te werk en welke techniekenhanteren ze? Op die vragen krijgt de lezer van filosofieboeken bijna nooit antwoord. In dit boek wel! Dan pas kun je denken toont niet alleen wat filosofen bedacht hebben, maar vooral hoe ze denken. Op humoristische wijze wordt de lezer wegwijs gemaakt in de strategieën van de filosoof. Opdat ook hij zich deze werkwijze eigen kan maken. Van gedachte-experimenten tot parodiëren en van combineren tot provoceren. Bedoeld voor iedereen die zijn radertjes in de bovenkamer wil smeren en zijn oordeelsvermogen scherp wil houden. Want: dan pas kun je denken!

 • Conflictoplossing snel slim simpel: mediapion!

  Conflictoplossing snel slim simpel: mediapion!

   28/7/18. Hoe graag we het ook anders zouden willen zien, conflicten horen nu eenmaal bij het leven. Vrijwel ieder mens krijgt op een dag in zijn leven te maken met een conflict dat hij wil oplossen, maar waar hij alleen niet uitkomt. De gang naar de rechter is duur en kost vaak veel tijd. En de uitkomst van uw rechtszaak levert een winnaar op, maar ook altijd een verliezer. Gelukkig is er een andere weg die veel voordelen biedt: mediation. Bij mediation lost U samen met uw tegenpartij het conflict op, aan tafel bij de mediator. Het is snel, de kosten zijn beperkt, en bovenal: met mediation zoekt u naar een oplossing die voor beide partijen werkt.

 • Van fobie naar vrijheid / P. J. G. Frijters

  Van fobie naar vrijheid / P. J. G. Frijters

   28/7/18.Mind Tuning: de radicale methode naar durf, onafhankelijkheid en succes.

 • De ontdekking van Moskou / Harry Mulisch

  De ontdekking van Moskou / Harry Mulisch

   28/7/18. In De ontdekking van Moskou voert Harry Mulisch een schrijver op die zichzelf een onmogelijke opdracht gaf, namelijk een boek te schrijven over een mislukte expeditie naar Moskou in het jaar 1492. Niet alleen voor het personage in het boek bleek dit een onmogelijke route, ook Harry Mulisch zelf is het niet gelukt zijn boek te voltooien. Hij schreef verschillende versies, waarin de regels van fictie en romankunst radicaal overboord worden gegooid. Uiteindelijk is het aan de fantasie van de lezer om dit onvoltooide boek te voltooien.

 • Op het gevoel. / G. van Kleef

  Op het gevoel. / G. van Kleef

   28/7/18.Zijn wij de slaaf van onze emoties? Of kunnen we ze inzetten om iets van anderen gedaan te krijgen? Al eeuwenlang is de heersende opinie dat emoties nergens goed voor zijn. Wie zijn emoties de vrije loop laat, wordt gezien als hysterisch en ongeschikt voor een serieuze positie in de maatschappij.Gerben van Kleef laat zien dat het tonen van emoties juist van groot belang is voor gezonde relaties. We gebruiken de emoties van anderen om hen te begrijpen en ons eigen gedrag te bepalen. We oefenen, bewust en onbewust, voortdurend invloed uit met onze emoties.Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en treffende voorbeelden schetst Van Kleef een radicaal nieuwe visie op het nut van onze emoties. Van de tranen van Hillary Clinton en de woedeaanvallen van Louis van Gaal tot het emotionele onvermogen van Jan Peter Balkenende. Van Kleef laat zien hoe geraffineerd onze emoties in elkaar steken en hoe allesoverheersend ze in ons leven zijn.

 • Hoe krijg ik ze zover ?/ F. van Luijk

  Hoe krijg ik ze zover ?/ F. van Luijk

   28/7/18. In dit boek worden inzichten uit de psychologie gebruikt om duidelijk te maken waarom er soms onverwachte, niet te doorgronden weerstanden tegen verandering zijn, waarom mensen niet in beweging komen of waarom er zelf averechtse effecten kunnen zijn. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden de belangrijkste stromingen binnen de psychologie geschetst. Aangegeven wordt op welke manier de ideeën uit die verschillende stromingen kunnen bijdragen aan gedragsverandering.

 • West-Friesland Oud en Nieuw.1928.

  West-Friesland Oud en Nieuw.1928.

   27/7/18. Jaarboek.Diverse verhalen over West-Friesland.

 • De nieuwe moestuin. / P. Blauwens

  De nieuwe moestuin. / P. Blauwens

   27/7/18. Dé beste handleiding voor iedereen die wil eten en genieten uit eigen tuin! …

 • De sigaren van de Farao./ Herge

  De sigaren van de Farao./ Herge

   27/7/18.Georges Remi wordt geboren te Brussel op 22 mei 1907. Vanaf 1923, Remi is dan 16, verschijnen er ook regelmatig tekeningen in "Le Boy-scout", het maandblad voor de Belgische scouts. Vanaf nu signeert hij al zijn tekeningen met Hergé, de initialen van Remi Georges (in het Frans uitgesproken).

 • Hannibal 1 - De liefde van Doenja / Jodorowsky

  Hannibal 1 - De liefde van Doenja / Jodorowsky

   26/7/18. Een science-fictionsetting. In dit stripalbum, getekend in een realistische stijl, wordt op een onweerstaanbare hilarische wijze, door een op elkaar ingespeeld team, definitief afgerekend met het bloedserieuze technische element van dit triviale genre. Een cyborg, een supermenns met allerlei ingebouwde technische snufjes, krijgt van een op defensie ingestelde organisatie opdracht om een op overheersing van de Aarde beluste mandarijn te vernietigen. Daarbij stuit hij onder meer op speciaal gekweekte beeldschone dames, die van tijd tot tijd hun jeugd schenken aan de oude mandarijn. Gestimuleerd door zijn geweldige potentie redt de cyborg zich. Maar ook de vijand weet op bizarre wijze te overleven. Dit door zijn humor relativerende stripverhaal bevat veel geweld- en seksscènes, die door het overdreven karakter sterk worden afgezwakt. Het boek is gestoken in een harde kaft met suggestieve omslag.(Biblion recensie, R. Booms.)

 • A century in fair and foul weather. / Max Dendermonde

  A century in fair and foul weather. / Max Dendermonde

   26/7/18. The world's weal and woes in a hundred years of sailing with Vinke & Co.

 • Doctor Who Magazine.

  Doctor Who Magazine.

   26/7/18.Dr Who Official  Magazine 374   Dedicted to all things Dr Who with  Martha Jones  on the cover inside there are features including.The Gallifrey Guardian  news from the world of Dr Who.David Maloney.Interview with  Russell T Davis.A look a the episode The Invasion.The Dr Who Series in Review  is Episodes 11  Fear Her   Episodes 12   Army Of Ghosts   & Episodes 13  Doomsday.The Comic Strip is of  The Futurists  part 3.Readers & Viewers Letters.

 • Is Nederland echt zo plat?/ D. Smits

  Is Nederland echt zo plat?/ D. Smits

   26/7/18. Als hun vader en moeder naar het buitenland vertrekken, logeren Pim en Trijntje bij opa Stef. Eerst hebben ze daar niet zo heel veel zin in: het buitenland is veel spannender dan Nederland, vinden ze. Maar als opa Stef hun de 'Bolbo' laat zien, zijn zelfgemaakte vliegmachine, weten ze meteen dat deze logeerpartij veel opwindender wordt dan welke buitenlandse reis dan ook.

 • De zoektocht / E. Heuvel & R. van der Rol & L Schippers

  De zoektocht / E. Heuvel & R. van der Rol & L Schippers

   25/7/18.Dit album vormt het vervolg op 'De ontdekking' (2003)* en gaat verder met wat er met Esther, haar ouders en haar vrienden gebeurd is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Omdat zij joden zijn, worden zij opgepakt en via het doorgangskamp Westerbork naar Auschwitz gezonden waar hun een vreselijk lot wacht. Esther is ondergedoken, overleeft de oorlog en emigreert naar Amerika. Nu is zij weer in Nederland en vertelt aan haar kleinzoon Daniel en aan Jeroen, de kleinzoon van haar oude vriendin Helena, over de jodenvervolgingen. De auteurs hebben een doorwrocht verhaal geschreven dat, ingetogen maar zonder de naarste zaken te vermijden, een uitstekend overzicht daarvan biedt. De belevenissen van Esther en de haren worden daarbij als een soort kapstok gebruikt. Tekenaar Eric Heuvel heeft zich uitnemend van zijn moeilijke taak gekweten: tekeningen in klare lijn maken die zonder te gedetailleerd te zijn toch op een voor jongeren vanaf ca. 13 jaar begrijpelijke wijze een beeld schetsen van de gruwelijkheden die toen plaatsvonden. Een buitengewoon integer album.Jan Joosse

 • Fairy land / R. Doyle

  Fairy land / R. Doyle

   25/7/18. Met een gedicht en veel kleuren illustraties.

 • Dark Star Safari. / Paul Theroux

  Dark Star Safari. / Paul Theroux

   23/7/18. Al het nieuws over Afrika, stelde Paul Theroux vast, is tegenwoordig slecht nieuws. Het enige dat we over de Afrikaanse landen horen, heeft te maken met hongersnood, massamoorden en natuurrampen. Theroux had betere herinneringen aan het Afrikaanse continent. Hij dacht aan de vele verhalen, de liefelijkheid, de humor, de schoonheid van de natuur, en besloot per trein een reis te maken door het 'groenste deel van de wereld', waar hij veertig jaar geleden met veel plezier gewoond, gewerkt en rondgetrokken had. Hij was ervan overtuigd dat zijn nieuwe reis weer even plezierig zou worden.Maar Theroux vergiste zich. Hij werd beroofd, beschoten en beschimpt. De wegen waren een verschrikking, de treinen bevonden zich in een vreselijk slechte toestand, en een infrastructuur bestond er nauwelijks. Afrika leek in veertig jaar alleen maar bergafwaarts te zijn gegaan. De mensen waren hongeriger, armer, slechter opgeleid, pessimistischer en corrupter, en de politici onderscheidden zich niet langer van medicijnmannen.

 • De utopie van de vrije markt./ H. Achterhuis

  De utopie van de vrije markt./ H. Achterhuis

  23/7/18. Hans Achterhuis ontmaskert de ideologie van het neoliberalisme tegen de achtergrond van de kredietcrisis. Het neoliberalisme blijkt net zo utopisch als het communisme. Het neoliberale manifest Atlas Shrugged, is na de Bijbel in de VS het best verkopende boek. Op het hoogtepunt van de kredietcrisis gaf voormalig topbankier Alan Greenspan publiekelijk toe dat er kennelijk 'een fout' zat in zijn diepe overtuiging dat vrije markten geen behoefte zouden hebben aan regulering. De man die achttien jaar lang op monetair gebied de belangrijkste figuur ter wereld was geweest, toonde zich 'zeer bedroefd' over de ontdekking dat het neo - liberalisme tekort schoot.

 • Archeologie onder water / Th. j. Maarleveld & E. J. van Ginkel

  Archeologie onder water / Th. j. Maarleveld & E. J. van Ginkel

   23/7/18. Dit boek biedt een inzicht in de wijze waarop archeologen onder water werken.

 • Inzet in Nederlands-Indië 1945-1950. / P. M/ H. Groen / D. W. Staat

  Inzet in Nederlands-Indië 1945-1950. / P. M/ H. Groen / D. W. Staat

   23/7/18. Op 27 december 1949 droeg Nederland de soevereiniteit over Nederlands-Indië over aan de Verenigde Staten van Indonesië.Hiermee werd een veelbewogen periode in de geschiedenis afgesloten.

 • The Antonio Gramsci Reader: Selected Writings 1916-1935 / A. Gramsci

  The Antonio Gramsci Reader: Selected Writings 1916-1935 / A. Gramsci

   23/7/18. "Very usefully pulls the key passages from Gramsci's writings into one volume, which allows English-language readers an overall view of his work. Particularly valuable are the connections it draws across his work and the insights which the introduction and glossary provide into the origin and development of some key Gramscian concepts."

 • Leven en laten leven / H. Groen

  Leven en laten leven / H. Groen

   23/7/18. Arthur Ophof had zich het leven toch anders voorgesteld. In plaats van spectaculaire reizen te maken naar verre landen, staat hij vier keer in de week in de file van Purmerend naar Breukelen én in de file van Breukelen naar Purmerend. Groots en meeslepend kun je zijn uitgebluste, kinderloze huwelijk en zijn autovrije hofje voor de deur niet noemen. En hij wordt vijftig, dus de tijd begint te dringen.Maar als zijn werkgever hem 'helaas' moet ontslaan en hij er een mooie ontslagvergoeding uit weet te slepen, openen zich onverwachts mooie perspectieven op een geheel nieuw leven...

 • Moderne Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur van 1870 tot heden. / M. Steenmeijer.

  Moderne Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur van 1870 tot heden. / M. Steenmeijer.

   21/7/18. Deel 1: De Saanse literatuur.Deel 2 : De Spaans-Amerikaanse literatuur.Met o.a. Ruben Dario, Horacio Quiroga, G. G. Marquez en nog veel meer.

 • Gebruik je verstand. / T. Buzan

  Gebruik je verstand. / T. Buzan

   21/7/18.  Enkele jaren geleden probeerde een middelmatige Engelse student een plaats te bemachtigen aan de universiteit van Cambridge. Zijn kansen werden - gezien zijn voorgaande resultaten - gering geacht. Maar deze student had Gebruik je verstand gelezen en paste Tony Buzans Mind Map-techniek toe. Hij werd toegelaten, slaagde summa cum laude en kreeg een top baan bij een multinational! De door Tony Buzan ontwikkelde denk- en geheugentechnieken zijn makkelijk aan te leren en leveren opzienbarende resultaten op. Gebruik je verstand is inmiddels in meer dan 20 talen vertaald - en wereldwijd zijn er meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. In deze geheel herziene editie ontsluiert Buzan de laatste bevindingen over ons brein, beschrijft nog gedetailleerder hoe wil ons volledige denkpotentieel kunnen benutten en geeft uitvoerig voorbeelden van praktische toepassingen van zijn Mind Map-techniek.Gebruik je verstand, niet alleen voor de student die zijn studiecapaciteit wil vergroten, of voor de manager die zijn probleemoplossend vermogen wil opvijzelen, maar voor iedereen die zijn verstand effectiever en efficiënter wit gebruiken.

 • The Ultimate Music Guide: David Bowie

  The Ultimate Music Guide: David Bowie

   21/7/18.This guide tells the story of how David Jones survived a host of failed ’60s groups, had a freak hit with “Space Oddity”, then began creating new sounds, new masterpieces and new personae with a speed and brilliance unmatched in rock history.

 • Disney at Home: de vrolijkste woonspecial ooit.

  Disney at Home: de vrolijkste woonspecial ooit.

   21/7/18.Dit tijdschrift bestaat uit 100 pagina’s extra vrolijke woonideeën rond Mickey en Minnie en andere Duckstadbewoners. Met veel aandacht - uiteraard - voor kinderkamers, veel strips en exclusieve Disney Collectables.

 • Bead & Jewellery Magazine - Winter Sparkle 2015

  Bead & Jewellery Magazine - Winter Sparkle 2015

   21/7/18.English magazine on beaded jewelry.Illustrated tutorials, tips, pearls latest trends, interviews ....90 pages.

 • De tas van Eva / D. Schaap & D. Spelman

  De tas van Eva / D. Schaap & D. Spelman

   20/7/18. Eva en haar man Alex besluiten in 1942 het bezette Nederland te ontvluchten. Zij laten alles achter en vertrekken met hun peuter Donald richting Zwitserland. Een levensgevaarlijke tocht, met valse papieren door België en Frankrijk, in treinen vol Duitse militairen, begeleid door 'passeurs' die tegen betaling hun menselijke 'vrachtjes' over de grenzen brengen.In juli 1942 eindigt in Pontarlier, op de grens van Frankrijk en Zwitserland, hun gezamelijke reis. Alex valt in de klauwen van de nazi's. Eva en Donald weten veilig Zwitserland te bereiken.Eva schrijft Alex brieven, die ze niet kan verzenden, maar koestert in een slangenleren tas 'voor na zijn terugkeer'. Vanuit haar redelijk beschermde omgeving correspondeert zij met haar ouders in het getto in Amsterdam, later in Westerbork en Theresienstadt. Hun brieven geven een huiveringwekkend beeld van dat Joodse leven. Van hun verlangen en hoop, in steeds benardere omstandigheden, dat alles ooit nog eens goed zal komen.

 • Terugkeer van de wraak?/ R. Burggraeve & J. de Tavernier

  Terugkeer van de wraak?/ R. Burggraeve & J. de Tavernier

   20/7/18.Dit boek gaat in op het thema van de Oecumenische Bijeenkomst van de Europese Christelijke Kerken in Ganz.Een tijd verscheurd tussen revanche, vergelding en verzoening.

 • Comic Heroes Magazine.2012. Darkness 2.

  Comic Heroes Magazine.2012. Darkness 2.

   20/7/18.Met een extra strip van Thorgal (in het Engels) en drie ansichtkaarten van Batman.In de originele omslag.

/
Toont 1 tot 100 (van 5473 produkten)