Humor

/
Toont 1 tot 20 (van 58 produkten)
 • 't Gaat wel`/ Peter van Straaten

  't Gaat wel`/ Peter van Straaten

   5/10/17. Een bundel vol zwart-wit prenten van tekenaar Peter van Straaten, welke eerder 'los' verschenen in Het Parool. Het zijn ontroerende kanttekeningen over tobbers, mislukkelingen, vervelers en gestoorde relaties. Zwartgallig en humoristisch. Rake schetsen over gebeurtenissen in onze tijd. 'Gaat wel' is een waardig vervolg op 'Alles komt goed' (a.i. 83-19-230-1) en 't Is Niks gedaan' (a.i. 85-21-145-1). De lijn van treurigheid wordt sterk doorgetrokken. Heldere tekeningen met een even verhelderend tekstje eronder, waarbij vooral de gestoorde relaties weer aan bod komen. Van Straaten tekende inmiddels bijna 30 boeken vol (Vader & Zoon, Politieke prenten en zg. 'zorgelijke boeken'). Het geheel blijft boeiend voor voornamelijk volwassen lezers met of zonder relatieproblemen. De aanbieding van de gebonden editie volgt z.s.m.(NBD|Biblion recensie, P.J. Nieuwendijk.)

 • 2006 zuigt

  2006 zuigt

   HET JAAR VOLGENS GEENSTIJL U denkt: “Oh Nee. Niet nog een jaaroverzicht!” Maar wees gerustgesteld. Dit boek is niet het zoveelste bloedeloze terugblikdinges op alweer twaalf maanden ellende.De makers van GeenStijl, Neerlands populairste weblog, heb-ben met 2006 ZUIGT juist een jaaroverzicht samengesteld met het opmerkelijkste, schandaligste enidiootste nieuwsch van het afgelopen jaar.

 • A Book of Nonsense / Edward Lear

  A Book of Nonsense / Edward Lear

   The Edward Lear's Book of Nonsense and More Nonsense.With all the verses and all the original drawings by the author.

 • Amah Hoela - HEK, Youp van 't

  Amah Hoela - HEK, Youp van 't

   Bundel columns van de bekende cabaretier Youp van 't Hek. Eerder verschenen in het NRC Handelsblad.

 • Carry on Yomping / R. Carr

  Carry on Yomping / R. Carr

   Carry on Yomping is the second volume featuring a series of cartoons drawn by three Poole-based Marines about the Falklands crisis.

 • Dan liever de lucht in / S. Nieuwenhuis

  Dan liever de lucht in / S. Nieuwenhuis

   11/1/20. Dan liever de lucht in! Is het beste uit acht jaargangen van het underground-tijdschrift Van Speijk. Lees alles over postzegels, softdrugs en autorijlessen. Beleef mee hoe Duitse homo's zich staande houden in het ruige Wilde Westen. En wat dacht je van Indiase intriges, brieven aan Elvis en de cursus 3d auto's tekenen? Dat en duizend andere dingen lees je in Dan liever de lucht in!

 • De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door / Herman Finkers

  De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door / Herman Finkers

   24/11/17. 'Wat mij betreft mogen ze de files gerust afschaffen. Maar wat wil je, zestaan ervoor in de rij.' Of deze: 'Je moet in feite gewoon niet te diep nadenken en dan klopt alles.' Herman Finkers is de ongekroonde koningvan de droogkomische humor. Als geen ander weet hij ons allen te rakenmet zijn originele en vindingrijke teksten; Finkers' wijsheden wordenevenveel geciteerd op studentenfeestjes als op filosofencongressen. Ditjaar zal Herman Finkers de oudejaarsconference voor zijn rekeningnemen. Zijn laatste voorstelling, 'Na de pauze', dateert uit 2007.

 • De danstent in de wei / Toon Hermans

  De danstent in de wei / Toon Hermans

   Gebonden, Zwijgend hou ik je in mijn armen drie vier vijf minuten lang jij kunt zo mijn hart verwarmen met jou ben ik voor niets meer bang.

 • De dierenwinkel / Jiskefet

  De dierenwinkel / Jiskefet

    Een min of meer vast onderdeel van het televisieprogramma 'Jiskefet' (Fries voor vuilnisvat) was De Dierenwinkel. In deze op een tamelijk vast stramien geborduurde reeks absurde sketches gaat het steeds om de confrontatie tussen de verkoper van een dierenwinkel (gespeeld door Herman Koch) en een klant (Michiel Romeyn), met af en toe een gastrolletje voor Kees Prins (als tweede klant, inspecteur, overvaller, besteller, naaktvisser of dierenvriend) en Annet Malherbe (als vrouw). Het geestige is dat er wel bij voortduring op zeer formele wijze over dieren wordt gesproken, maar dat er in de hele winkel geen beest te bekennen valt, alleen kartonnen dozen van wisselend formaat met etiketten waarop de inhoud vermeld wordt. Het is een moeilijk te definiëren vorm van humor die in hoofdzaak zit in de frictie tussen het taalgebruik en het onderwerp van gesprek. Daarom lenen deze sketches zich bij uitstek voor lezing en herlezing. Het boekje heeft een quasi-strokartonnen bandje met op de voorzijde een etiket met de titel.

 • De MAD gids voor geschiften gluurders / T. Koch

  De MAD gids voor geschiften gluurders / T. Koch

   De MAD gids voor geschiften gluurders.Herken je een neuroot ?1984.

 • De Nederlandse prentbriefkaart. / H. Ruyters A. Voet.

  De Nederlandse prentbriefkaart. / H. Ruyters A. Voet.

   21/5/18. Selectie van ruim zeshonderd Nederlandse prentbriefkaarten vanaf het eind van de negentiende eeuw tot in de jaren zestig van de twintigste eeuw, geordend in enkele tientallen hoofdstukjes. Deze staan nergens genoemd; wel is er een register op onderwerpen (van abattoir tot zwembad), dat veel uitgebreider is en dat ook in het Engels is opgenomen. Deze twee (door)kruisen elkaar. En dan is er ook nog een plaatsnamenregister. Dit maakt het speuren nogal omslachtig. Van alle kaarten wordt een 'catalogusprijs' genoemd, die natuurlijk betrekkelijk willekeurig is ("Een kaart kan zowel duurder als goedkoper worden aangeboden"). De (topografische) verzamelaar zal wellicht baat hebben bij deze richtprijzen. Voor het overige heeft hij hier een zeer uitgebreid overzicht over wat er zoal aan kaarten verschenen is in de ruim honderd jaar dat ze bestaan: per pagina twee of meer afbeeldingen van autobussen, gaarkeukens, boeren, tandartsen, stadsgezichten en valpartijen. Het rode omslag toont een aantal kaarten, belettering in geel. Verzorgd uitgegeven.(Biblion recensie, Jan Rijsterborgh.)

 • De volgende A.U.B. / F. Behrendt

  De volgende A.U.B. / F. Behrendt

   De volgende A.U.B. Twintig jaar wereldgebeuren in 160 politieke prenten. Amsterdam: Perscombinatie, 1971. Stofomslag iets geel.

 • De wereld van Laurel en Hardy/ T. Leeflang

  De wereld van Laurel en Hardy/ T. Leeflang

   Stan Laurel (1890-1965) en Oliver Hardy (1892-1957) vormden het beste 'comedy team' dat de film voorbracht......

 • Een eeuw Nederlandsche caricatuur / C. Veth

  Een eeuw Nederlandsche caricatuur / C. Veth

   Caricatura was de naam, dien men in de achttiende eeuw in Italiegaf aan het gechargeerd portret. Ghezzi bijvoorbeeld heeft er vele, en fraaie, gemaakt van publieke personen te Rome. De liefhebberij, — het was veelal niet meer dan dat — woei over naar Engeland, waar men met woede zulke teekeningen begonte verzamelen en te maken. De naam sloeg over op elke teekening met een spottende bedoeling, dus ook op voorstellingen van meer dan een persoon, in actie, en daardoor vanzelf op de spotprent.Nu beteekent caricare: opladen, hetzelfde als chargeeren, bij ons: overdrijven. Een caricatuur is dus een overdreven afbeelding.

 • En het bleef nog lang onrustig in mijn hoofd - HEK, Youp van ,t

  En het bleef nog lang onrustig in mijn hoofd - HEK, Youp van ,t

   Bundel columns van de bekende cabaretier

 • Fokke & Sukke / Het afzien van 2009 / J. Reid & Geleijnse & Van Tol

  Fokke & Sukke / Het afzien van 2009 / J. Reid & Geleijnse & Van Tol

   Isbn:Het nieuws uit binnen- en buitenland van het afgelopen jaar (af)gezien door de brillen van Fokke en Sukke.

 • Fokke & Sukke 2006. /J. Reid

  Fokke & Sukke 2006. /J. Reid

   2006- Deense cartoonrellen – sharia – Taïda – Holleeder – sudoku – Nordic walking – Deventer moordzaak – kabinetscrisis – NSE – Rita Verdonk – Noord-Korea – seniorenstad – D66 – stemcomputers – Donner – Endstra-tapes – ophokplicht – Treble – pedopartij – Wild...met Fokke & Sukke blijf je lachen !De Harmonie.

 • Fokke & Sukke. Het afzien van 2004 / Reid & Geleijnse & Van Tol

  Fokke & Sukke. Het afzien van 2004 / Reid & Geleijnse & Van Tol

   Een bundel cartoons, eerder elders verschenen, met het duo Fokke & Sukke, een eendje en een kanariepietje, in de hoofdrol. Ze geven hun commentaar op de gebeurtenissen en het nieuws van het jaar 2004. Beginnende met het rookbeleid dat per 1 januari 2004 inging en eindigende met de wens voor iedereen een knallend nieuwjaar. Daartussen: de affaire Rob Oudkerk, het rapport van de commissie Blok over het integratiebeleid, de Hells Angels die belasting weigeren te betalen, uitvaart van prinses Juliana, liquidatie van vastgoedhandelaar Wim Endstra, EK voetbal, Geert Wilders, het uitlekken van plannen miljoenennota voor Prinsjesdag, het overlijden van volkszanger Andre Hazes, verkiezing grootste Nederlander, crematie van Theo van Gogh, etc.

 • Fokke & Sukke./ Reid, Geleinse & Van Tol

  Fokke & Sukke./ Reid, Geleinse & Van Tol

   Het leukste jaaroverzicht van 2008! Alle hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar van commentaar voorzien door het populaire cartoongevogelte Fokke & Sukke. Bevat cartoons die eerder verschenen in o.a. NRC Handelsblad, NRC Next, VARA TV Magazine en De Wereld Draait Door. Het perfecte cadeau voor Sinterklaas en Kerst!

/
Toont 1 tot 20 (van 58 produkten)