Koken

/
Toont 1 tot 20 (van 143 produkten)
 • 30 minuten

  30 minuten

  Maximaal resultaat in een mum van tijd!!!

 • 500 cakjes / F. Connolly

  500 cakjes / F. Connolly

   Er was een tijd dat cupcakes alleen maar een favoriete traktatie op kinderfeestjes waren, maar dat is verleden tijd! Er zijn nu cupcakes voor elke gelegenheid, eenvoudig maar toch chique. 500 CUPCAKES is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor heerlijke, gemakkelijk te maken recepten, in duidelijke taal beschreven en voorzien van schitterende kleurenfoto's.- In de inleiding is een overzichtelijke toelichting op keukengerei en ingrediënten opgenomen, plus een uitgebreide beschrijving van het bereidingsproces: vanaf het maken tot het bewaren en vervoeren van het heerlijke resultaat. 

 • 52 Weekendmenu's / O. Kleyn & L Olthuis

  52 Weekendmenu's / O. Kleyn & L Olthuis

   6/4/17. Volkskrant-lezers zijn er elke week weer blij mee: de weekendmenu's die elke zaterdag in het Volkskrant magazine verschijnen. Goed uitgewerkte, bijzondere recepten in stap-voor-stapvorm, bedoeld voor zowel hobbykoks als mensen die minder ervaring hebben in de keuken. En altijd met dat ietsje extra dat ze aantrekkelijk maakt voor een gezellig etentje met gasten of voor een extra feestelijke zaterdagavond thuis. Schrijvers Loethe Olthuis en Onno Kleyn wisselen elkaar per recept af, Deborah van der Schaaf zorgt voor opmerkelijke, frisse illustraties. In dit boek staan nu 52 complete menu's: meer dan 160 recepten voor het hele jaar, langs de seizoenen en met verantwoorde producten. Kaders geven leuke weetjes en interessante informatie over ingrediënten en keukenhulpen, en natuurlijk geeft Onno Kleyn bij elk menu een wijnadvies.

 • Aan tafel in de Provence / D. Holuigue

  Aan tafel in de Provence / D. Holuigue

   13/12/18. Aan tafel in Provence neemt u mee op een gedenkwaardige reis door dit mediterrane gebied, waar eten hecht vervlochten is met tradities en het dagelijks leven. In meer dan 130 authentieke recepten en met persoonlijke verhalen heeft Diane Holuigue het wezen van de Provençaalse cultuur gevangen. Ze voert u mee van de aanlokkelijke zonovergoten Côte d'Azur naar de schitterende rivierdalen van de Alpen. U vindt recepten van onder meer soepen, salades, vis en schaaldieren, vlees en gevogelte en gebak en ijs. De prachtige foto's van de gerechten, de sfeerbeelden van het landschap, de verfijnde aquarellen en de hand-geschilderde kaart maken dit tot een uniek en oogstrelend kookboek.

 • Afrodite / Isabel Allende

  Afrodite / Isabel Allende

   23/12/18. De kunst van eten en erotiek vindt haar hoogtepunt in Isabel Allende's Afrodite. Het is een schitterend geïllustreerd boek met tientallen verhalen en anekdotes over voedsel en liefde. Wist u bijvoorbeeld dat men in het verleden kakkerlakkengruis at om de potentie op te vijzelen? En dat Cleopatra een mengsel van honing en fijngemalen amandelen gebruikte om haar huid mooier te maken?Isabel Allende beschrijft ook op aanstekelijke wijze de geschiedenis van de afrodisiaca en de verschillen tussen diverse culturen waar het gaat om de combinatie van eten en erotiek. In de tweede helft van het boek staan recepten die vele uren grenzeloos genot garanderen. Wat dacht u bijvoorbeeld van recepten als 'Zalmverleiding', 'Bacchusconsommé', 'Pikant Konijn' en 'Frambozenhoning'? Waarom probeert u het zelf niet eens?

 • Alle kwizien recepten / E. Cocquyt

  Alle kwizien recepten / E. Cocquyt

   Bundeling van alle recepten uit de vier eerder gepubliceerde kookboeken met de titel 'Kwizien'. (1. 85-34-168-1; 2. 86-13-043-9; 3. 87-13-946-7; 4. 88-36-100-4). Het zijn recepten uit het gelijknamige BRT-televisieprogramma waarin amateurs en beroepskoks hun favoriete gerecht(en) presenteren. De receptuur, af en toe voorzien van extra tips en drankadvies, is beknopt en staat achter elkaar afgedrukt. Kwaliteit en moeilijkheidsgraad zijn per recept zeer wisselend zodat een algemeen oordeel niet te geven valt: van goed tot slecht; van eenvoudig tot zeer bewerkelijk; van onjuist tot correct. Enige kookervaring is in elk geval gewenst. Stonden de recepten eerst willekeurig door elkaar, nu zijn ze geordend, van hapjes-soepen en sauzen t/m gebak en dranken. Uitgave in pocketformaat met mooi wit papier zonder illustraties. Bevat geen alfabetisch register hetgeen het terugzoeken van een der vele recepten niet vergemakkelijkt. Waarschijnlijk dan ook alleen leuk voor kijkers en kenners van het t.v.-programma.(Biblion recensie, G. Vijgen.)

 • Altijd iets te vieren / AH

  Altijd iets te vieren / AH

   25/4/17. Voor alle grote en kleine geluksmomenten, ruim 90 recepten die er een feestje van maken.

 • Amsterdam 60/80: twintig jaar beeldende kunst. / L. Belder o.a

  Amsterdam 60/80: twintig jaar beeldende kunst. / L. Belder o.a

   31/7/17. Overzichtswerken beeldende kunst.

 • Appetizers / R. Sodamin

  Appetizers / R. Sodamin

   20/11/17. "Each year, more than 600,000 passengers board Holland America's luxury ships to enjoy thrilling adventures and the fine cuisine for which the cruise line is renowned.

 • Arabesque / G. Malouf

  Arabesque / G. Malouf

     De keuken van het Midden-Oosten is een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor hedendaagse koks. Aan de hand van 170 moderne en klassieke recepten beschrijft Arabesque van A tot Z de ingrediënten die zo kenmerkend zijn voor de Arabische keukenrozenwater en yoghurt. Naast de recepten wordt van elk ingrediënt een korte geschiedenis gegeven plus waardevolle tips over de juiste keuze en bereiding. : van amandelen, koriander en lamsvlees tot linzen,rozenwater en yoghurt. Naast de recepten wordt van elk ingrediënt een korte geschiedenis gegeven plus waardevolle tips over de juiste keuze en bereiding.

 • Asperges / J. Piotraschke

  Asperges / J. Piotraschke

  Elk voorjaar, wanneer de dagen lichter en warmer worden, begint het seizoen van het grote genieten: de aspergetijd. 

 • Atkins' nieuwe dieet revolutie. / R. C. Atkins

  Atkins' nieuwe dieet revolutie. / R. C. Atkins

   7/10/17. Gewicht verliezen met het Atkins-dieet is ook in Nederland weer populair. Na de enorme opleving in de VS en Engeland, is ook hier opnieuw veel aandacht voor Atkins' ideeën: de basisgedachte van zijn dieet is dat men het eten van koolhydraten drastisch terugbrengt en de nadruk legt op eiwitten en vetten.Populair gezegd: geen boterhammen, maar wel eieren met spek.Robert C. Atkins is bekend van zijn dieet, dat in de eerste versie (Atkins' Dieetrevolutie) al in de zeventiger jaren populair was. Na een herziening in 1992, heeft hij in 2002 zijn standaardwerk opnieuw volledig herschreven, waarbij hij medische onderzoeksresultaten en nieuwe recepten heeft toegevoegd.

 • Barbie, Lekker koken! / S. Ruitenbeek

  Barbie, Lekker koken! / S. Ruitenbeek

   Trakteer je vrienden op een zelfgebakken verjaardagstaart of een supersorbet ! Speel thuis voor chef-kok en maak indruk op je familie! Heb je weinig tijd? Neem dan een van de heerlijke twee-minuten-traktaties!

 • Bereik en behoud je ideale gewicht! / S. Bakker

  Bereik en behoud je ideale gewicht! / S. Bakker

  12/1/19.  Waarom wil je afvallen? Slank zijn is een ideaalbeeld voor de meeste mensen met overgewicht en vaak zelfs een fantasie die nooit uit lijkt te komen. In de modewereld, tijdschriften en reclames zie je alleen maar slanke modellen. Je zou bijna denken dat overgewicht een zware zonde is. Want we kijken nu eenmaal in eerste instantie naar het uiterlijk. Natuurlijk is het goed om een mooi figuur na te streven. Maar veel belangrijker is dat je lichaam in balans is. Dat je er een gezond leefpatroon op nahoudt. Dat je let op voeding, dat je genoeg beweegt en dat je stress afwisselt met ontspanning. Dan ben je op de goede weg. Als je alleen maar wilt afvallen voor een goed figuur, loop je de kans ten prooi te vallen aan het jo-jo effect, want als je eenmaal je ideale gewicht hebt bereikt is je motivatie weg om door te gaan.

 • Bereik je ideale gewicht voor kids! / S. Bakker

  Bereik je ideale gewicht voor kids! / S. Bakker

  Bereik je ideale gewicht voor kids !. Een effectief programma om verantwoord af te vallen voor kids tot 14 jaar.2006. 

 • Bereik je ideale gewicht! Deel 2./ Sonja Bakker

  Bereik je ideale gewicht! Deel 2./ Sonja Bakker

   12/1/19.Sonja Bakker (1974) is voedingsdeskundige en bestseller-schrijfster. Jarenlang begeleidde zij mensen met overgewicht in haar praktijk. Inmiddels verkocht ze al miljoenen boeken. In deze prachtige opvolger van 'Bereik je ideale gewicht', Sonja's eerste boek, komen geheel nieuwe producten aan de orde.Met nieuwe weekmenu's van deze tijd, heerlijke, makkelijke recepten, weet Sonja je wederom te motiveren om je overgewicht aan te pakken.Voor wie snel wat kilo's wil afvallen op een verantwoorde manier is dit boek een echte aanrader!

 • Bijenwas en brandewijn / J. Newdick

  Bijenwas en brandewijn / J. Newdick

   Ooit vormde de provisiekast de spil van ieder huishouden. De planken kreunden onder het gewicht van glanzende potten ingemaakte vruchten, groenten en vlees,blikjes met schoonmaakmiddelen, schalen heerlijk geurende potpourri's, potjes zelfgemaakte huidcréme en lotions, en flessen met verleidelijke limonadesiroop en hartversterkende likeuren. Tegenwoordig zijn de voorraadkasten vrijwel leeg, op enkele potjes en blikjes na. Dat is jammer, want de seizoen brengen ons oogsten waar we het hele jaar door plezier van kunnen hebben. BIJENWAS & BRANDEWIJN vormt een combinatie van deze mooie, intrigerende recepten en interessante tips uit de traditionele provisiekamer - schitterend gëillustreerd bovendien en uitermate nuttig. Want wie verlangt er eigenlijk niet naar zo'n rijkgevulde voorraadkast als grootmoeder had?!

 • Bill's Italian basics./ B. granger.

  Bill's Italian basics./ B. granger.

   2/3/18. Bill Granger is tv-kok, culinair auteur en restaurateur en woont afwisselend in London en Sydney. Zijn kookboeken en tv-series hebben hem een trouwe schare fans opgeleverd en zijn recepten verschijnen regelmatig in delicious. Eerder verschenen van hem succesvolle titels als Bill’s basics, Bill’s Asian basics en het meest recente Easy.

 • Bush Food / J. Isaacs

  Bush Food / J. Isaacs

     Al bijna vijftigduizend jaar wonen de aboriginals in Australië. In die tijd hebben ze een unieke kennis van inheemse planten en dierlijke producten verworven. Bush Food verkent deze kennis en biedt een overzicht van de soorten voedsel die aboriginals eten. Het toont hoe aboriginals voedsel verzamelen, hoe ze het bereiden en wat de voedingswaarde ervan is. Dit boek kijkt ook naar het gebruik van natuurlijke producten in de traditionele kruidengeneeskunde van de aboriginals. Iedereen die van de Australische natuur houdt en wil weten wat zij aan waardevolle voeding te beiden heeft, zal dit rijk geïllustreerde werk waarderen.

 • Chef Aan Huis./ P. Goossens & F. Alen & A. Verdeyen

  Chef Aan Huis./ P. Goossens & F. Alen & A. Verdeyen

    De winter is niet meteen het meest voor de hand liggende seizoen om culinair verrassend uit de hoek te komen. Foodies en hobbykoks houden meer van de lente met haar primeurgroente, of de herfst, met zijn wildbereidingen en stevige smaken. Maar tegelijk roepen wintergerechten ook gezelligheid en sfeer rond een knetterend haardvuur op. Het is de uitgelezen periode om familie en vrienden uit te nodigen.In deze opvolger van het populaire boek 'Chef aan huis' met feestrecepten stellen drie Belgische topchefs hun favoriete wintergerechten voor.WINTER FOOD is het langverwachte tweede boek uit de Chef aan huis-reeks.

/
Toont 1 tot 20 (van 143 produkten)