Kunst

/
Toont 1 tot 20 (van 353 produkten)
 • 'North Atlantic Light' / Willem de Kooning

  'North Atlantic Light' / Willem de Kooning

   In 1968 is in het Stedelijk Museum een tentoonstelling van Willem dw Kooning te zien geweest.Na sluiting in het Stedelijk Museum reisde deze expositie naar Londen, New York, Chicago en Los Angeles .Deze catalogus is in het Nederlands en in het Engels .

 • 't Staartje van de fles / Frans Vogel

  't Staartje van de fles / Frans Vogel

   2/4/19. De opkomst en ondergang van café De Fles aan de 's Gravendijkwal.

 • 1 Hoorn ART - Kunstboek / E. Vermulst-Kleinlugtenbelt

  1 Hoorn ART - Kunstboek / E. Vermulst-Kleinlugtenbelt

   15/12/19. In 2007 vormden 35 eenhoorns een feestelijke kunstroute door de binnenstad en het havengebied van Hoorn. Naast een foto van elke eenhoorn bevat het boek bij bijna elk kunstwerk nog een begeleidende tekst en een kleine portretfoto van de kunstenaar.

 • 100 jaar Frans Hals museum / A. Erftemeijer

  100 jaar Frans Hals museum / A. Erftemeijer

   Op 14 mei 2013 is het precies 100 jaar geleden dat het Frans Hals Museum in Haarlem opende. In de afgelopen eeuw zijn tienduizenden kunstwerken en andere objecten verzameld, er is onderzoek gedaan, er is gerestaureerd en er zijn duizenden tentoonstellingen gemaakt.Over die honderd jaar Frans Hals Museum, met de bijbehorende tentoonstellingslocatie De Hallen aan de Grote Markt, gaat dit lezenswaardige jubileumboek. Een boek over eigenzinnige directeuren, markante bezoekers, originele kunstenaars, en bovenal: bijzondere kunst. Antoon Erftemeijer is conservator moderne kunst van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem.

 • 100 objects to represent the world / P. Greenaway

  100 objects to represent the world / P. Greenaway

   This catalogue is published to accompany the production of 110 Objects to represent the World. A prop-Operaby Peter Greenaway.1997

 • 1000 meesterwerken van de Europese schilderkunst / C. Stukenbroc

  1000 meesterwerken van de Europese schilderkunst / C. Stukenbroc

  1000 Meesterwerken Van De Europese Schilderkunst. Van De Dertiende Tot De Negentiende Eeuw.Könemann, 2000. Paperback. 

 • 1000 Meesterwerken van de Europese schilderkunst. / C. Stukenbrock

  1000 Meesterwerken van de Europese schilderkunst. / C. Stukenbrock

   23/11/18. Compacte gids met beroemde en gelukkig ook minder bekende schilders uit de Europese kunstgeschiedenis van de 13de tot en met de 19de eeuw, alfabetisch gerangschikt van Nicolo dell' Abbate tot Francisco de Zurbaran. Gezien de omvang van het behandelde tijdvak, de geringe afmetingen van het boek en de grote hoeveelheid opgenomen schilders is alles zeer beknopt. Van elke schilder in het kort een levensloop en een aantal van zijn belangrijkste schilderijen in kleur. Het is niet helemaal duidelijk welk gebruikersprofiel de makers van dit boek beogen. Toch is het een waar genoegen om vrijblijvend in het rijk geillustreerde boek te bladeren en vaak instemmend te grommen bij zoveel hoogtepunten uit de westerse schilderkunst en je af en toe te laten verrassen door minder bekende schilders. Een extra aardigheidje zijn de twintig korte themateksten die verspreid in het boek zijn opgenomen. Hierin onderwerpen als de moraal in schilderijen, het ontstaan van de kunsthandel, de eerste olieverfschilderijen, etc. In de titel op de omslag vergist men zich jammer genoeg een eeuwtje”... tot de negentiende eeuw moet zijn tot en met de negentiende eeuw.Han Kobes

 • 1046 Verkenning van een geboortejaar / K. van Zomeren

  1046 Verkenning van een geboortejaar / K. van Zomeren

   Persoonlijke kroniek over ontwikkelingen en gebeurtenissen in Nederland, met name Velp, in het jaar 1946.

 • 1871 Monet Zaandam / M. Couwenhoven o.a.

  1871 Monet Zaandam / M. Couwenhoven o.a.

   27/10/18. In 1871 bezocht de Franse kunstschilder Claude Monet (1840-1926) de Hollandse Zaanstreek waar hij 24 landschappen en een portret maakte. Zijn verblijf in Zaandam en de schilderijen die de schilder hier maakte, staan centraal in deze publicatie in klein formaat. Na een korte inleiding worden de schilderijen afzonderlijk besproken. Uiteraard is hier aandacht voor de topografie van Zaandam en de Zaanstreek. Het boekje biedt dan ook een overzichtskaart en een stadswandeling. Het boekje is vooral bedoeld als korte gids en als zodanig zeer informatief. Lezers die meer willen weten over Monet in Holland kunnen beter terecht bij de gelijknamige publicatie uit 1986 (tentoonstellingscatalogus van het Van Gogh Museum). Teksten in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Met dertig kleurenafbeeldingen.T. Geerts

 • 301 Lithoos/ D. Desjardijn

  301 Lithoos/ D. Desjardijn

   Dit werk handelt over de technische ontwikkeling van de lithografie en geeft tegelijkertijd een overzicht van de wijze waarop beeldende kunstenaars sinds 1800 deze techniek gebruikt hebben.

 • 50 Jaren Kijken Op U Neer / D. de Herder

  50 Jaren Kijken Op U Neer / D. de Herder

  50 Jaren Kijken Op U Neer, 1947-1997. Van Appel tot Nette. Voorburg : De Nieuwe Haagsche, ©1998.Van Appel tot Nette. Cobra. Fotos van Dirk de Herder. Fotos van o.a. Corneille/Klement/de Herder/Appel/Sierhuis/Constant. De Nieuwe Haagsche .116 pag, ill, softcover. 

 • 5000 Artists Return to Artists Space / C. Gould & V. Smith

  5000 Artists Return to Artists Space / C. Gould & V. Smith

   31/7/17. In commemoration of Artists Space's 25th Anniversary Year, this 350+ page, exhaustively illustrated compilation brings to life the history of one of the most renowned and multifaceted exhibition and arts service organizations of our time. Since the 1970's, Artists Space has played a pivotal role in shaping contemporary art, and this book employs not just a detailed chronology of the exhibitions, services and events of Artists Space, but also the recollections of the artists themselves: Barbara Kruger, Cindy Sherman, Laurie Anderson, Jonathan Borofsky, Mike Anderson, Tom Lawson, Adrian Piper, and many more.

 • A history of wood engraving / A. Garrett

  A history of wood engraving / A. Garrett

  Wood engraving is a printmaking and letterpress printing technique, in which the artist works the image or matrix of images into a block of wood. Bloomsburry books. 1978. 

 • A public space. / H. J. Gortzak

  A public space. / H. J. Gortzak

  Publicatie ter gelegenheid van de manifestatie 2001: A Public Space Odyssey, nieuwe kunstwerken in Amsterdam en is een uitgave van Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

 • A Summary Of The World./ E. Kokmeijer

  A Summary Of The World./ E. Kokmeijer

   3/11/18. De intrigerende verhalen en beelden van deze moderne ontdekkingsreis vormen het hart van A Summary of the World. Daarnaast bevat het boek een bijdrage van geograaf Jean-Georges Affholder. Een tweede bijdrage is van kunsthistoricus Carolien van den Akker. In haar essay legt zij een verband tussen het project van Essther Kokmeijer en andere kunstprojecten, zoals dat van Land-artkunstenaar Richard Long. Kunstenaar Gintaras Korosas schreef een tekst over het beeldenpark Europos Parkas dat hij in Litouwen heeft geïnitieerd, direct naast het zwaartepunt van Europa. Gijs Bekenkamp, reisgenoot van Esther Kokmeijer, geeft zijn verbeelding weer van de reis.

 • A. Elsheimer Gemälde, Zeichnungen und Radierungen

  A. Elsheimer Gemälde, Zeichnungen und Radierungen

  Adam Elsheimer (1578-1610) ist in der Weltgeschichte der Malerei immer noch ein großer Unbekannter - zumindest für das breite Publikum. Dabei hat sein schmales Ruvre - 49 auf kleine Kupfertafeln gemalte Ölbilder, wenige Gouachen, Zeichnungen und Druckgraphiken - die Kunst seiner Zeit und späterer Jahrhunderte nachhaltig verändert. Unter Malerkollegen, Sammlern und Kunstsinnigen waren seine Bilderfindungen schon zu Lebzeiten Legende. Vor allem seine Nachtstücke - darunter die 31 x 41 cm kleine Flucht nach Ägypten - eröffneten den Zeitgenossen Galileis einen neuen, zugleich poetischen und naturwissenschaftlich fundierten Blick auf die Welt und den Sternenhimmel. Die kleinen Bilder, in denen sich Malkunst mit frühen astronomischen Kenntnissen vereinen, wurden zu Wegbereitern der großen idealen Landschaftskompositionen eines Claude Lorrain und wirkten bis zu Caspar David Friedrich in der deutschen Romantik nach.Keith Andrews' reich bebilderte Monographie mit Werkverzeichnis, nach wie vor ein Standardwerk der Kunstgeschichte, ist jetzt als leicht verkleinerte Studienausgabe erhältlich. 

 • A.D.A.M. (ADAM) / G. Holder

  A.D.A.M. (ADAM) / G. Holder

   Geoffrey Lamont Holder (August 20, 1930 – October 5, 2014) was a Trinidadian-American actor, choreographer, dancer, painter, singer, and Tony Award-winning stage director and costume designer.He was known for his height (6 ft 6 in), "hearty laugh" and heavily accented bass voice.

 • Acktie,werkelijkheid en fictie.

  Acktie,werkelijkheid en fictie.

  Deze katalogus en de tentoonstelling in Boymans-van Beuningen dit jaar zijn het gevolg van een studie-project aan het instituut voor Kunstgeschiedenis, Rijksuniversiteit Groningen. Het boek is uiterst overzichtelijk, goed en doelmatig gedocumenteerd en zeer prettig te lezen. Het behandelt de "kunst in gebeurtenissen" (in een internationaal perspectief). Duidelijkheid over "jaren 60", "happening", "Fluxus" etc., is langzamerhand toch zeer noodzakelijk (als we ons realiseren dat b.v. Bzzletin 77, Politiek Geinspireerde Kunst, hieraan volstrekt voorbijgaat). Dit boek met z'n enorme hoeveelheid foto's geeft veel van die duidelijkheid.

 • Adriaen de Vries 1556-1626. / F. Scholten o.a.

  Adriaen de Vries 1556-1626. / F. Scholten o.a.

   18/10/18. Dat een van de grootste Europese beeldhouwers de Nederlander Adriaen de Vries is, is velen niet bekend. Adriaen de Vries werd in 's-Gravenhage geboren omstreeks 1556, maar hij verbleef het grootste deel van zijn leven in het buitenland. Hij werkte onder meer in Florence, Milaan, Turijn, Augsburg en Praag. Tot zijn opdrachtgevers behoorden keizer Rudolf II, de Deense koning Christiaan IV en verschillende Duitse vorsten. Befaamd was Adriaen de Vries om zijn beelden in brons; monumentale ensembles als fonteinen, naast kleine beeldjes voor verzamellaarskabinetten. Door zijn eigenzinnige stijl en zijn groot gevoel voor compositie geldt hij als een belangrijk wegbereider van de Barok. Aan het boek wordt meegewerkt door een aantal vooraanstaande Europese en Amerikaanse kunsthistorici. Nieuw technisch en historisch onderzoek wordt hier gepresenteerd naast optimale illustraties van bijna vijftig beelden.

 • After the Freud Museum / Susan Hiller

  After the Freud Museum / Susan Hiller

   Born in Tallahassee, Florida in 1940, Susan Hiller was raised in and around Cleveland, Ohio. She later moved to Coral Gables, Florida in 1950 where she attended Coral Gables High School, graduating in 1957. She attended Smith College in Northampton, Massachusetts and received a B.A. in 1961. After spending a year in New York studying photography, film, drawing and linguistics, HIller went on to pursue a post-graduate degree at Tulane University in New Orleans, Louisiana with a National Science Foundation Fellowship in Anthropology. She completed a Ph.D. in Anthropology in 1965 .

/
Toont 1 tot 20 (van 353 produkten)