Muziek, Film

/
Toont 1 tot 20 (van 113 produkten)
 • "Corrs" Corner to Corner./ P. Gaster

  "Corrs" Corner to Corner./ P. Gaster

   This text includes exclusive interviews with the Corrs as well as their manager. Amongst other things they discuss key moments in their career, their musical influences, their closeness as a family and how they cope with the demands of superstardom.'

 • 12 miniatuurtjes / A. Michielsen

  12 miniatuurtjes / A. Michielsen

   Met o.a. toren,toren,wit en zwart,aftelrijmpje, bom-bam-Beieren, Marijke, raadsel enzovoorts.

 • 50 Jaar Pophistorie, Blunders, Jatwerk & Frustratie / E. bevaart

  50 Jaar Pophistorie, Blunders, Jatwerk & Frustratie / E. bevaart

   14/2/17. Nu popmuziek 50 jaar oud is, mag de impact ervan wel eens onder de loep genomen worden. Meer dan 1000 uiteenlopende artiesten komen aan bod in dit rijk geïllustreerde boek, dat tevens antwoord geeft op vragen als: Welke Amerikaanse president was niet aan de macht gekomen zonder de hulp van welke popgroep? Hoe werd een contrabassist enorm invloedrijk voor de popmuziek? Welke nummers van Nederlandse bodem zijn ergens ter wereld een tophit geworden?

 • 75 Jaar Sinfonia in West-Friesland / Y. de Boer

  75 Jaar Sinfonia in West-Friesland / Y. de Boer

   Het verhaal van Sinfonia dat vroeger VOP_orkest heette in 1948 zijn naam veranderde in Hoorns orkest Sinfonia in 1951 het Verenigd Hoorns Orkest Sinfonia werd en waarin opgingen het orkest van Sappho uit Hoorn Apollo uit Edam Cresscendo uit Enkhuizen.

 • Alle liedjes met een hoepeltje erom / J. Linders

  Alle liedjes met een hoepeltje erom / J. Linders

   De meest gezongen kinderliedjes van dit moment, in tekst, muziek en beeld. Naast de bundel met de teksten van alle liedjes en een paperback met de muzieknotatie is er nu een geïntegreerde editie, met heel veel, deels nieuwe tekeningen in kleur. Een standaardwerk voor school en thuis! De uitgave bevat de tekst van ruim tweehonderd liedjes die het meest gezongen worden op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen, én het bijbehorende notenschrift. Daardoor wordt zingen en muziek maken nog eenvoudiger te combineren. Muzikanten en zangers, juffen en meesters, ouders, opas en omas; iedereen kan meteen aan de slag.

 • Alles in de wind / C. J. Aarts & M. C. van Etten

  Alles in de wind / C. J. Aarts & M. C. van Etten

   1/8/18. De Nederlandse poëzie heeft naast veel Grote Gedichten een schat aan prachtige kinderliedjes voortgebracht. 'Jantje zag eens pruimen hangen' van Hieronijmus van Alpen trotseert al twee eeuwen. Jan Pieter Heije had nooit kunnen denken dat zijn 'Zie de maan schijnt door de bomen' door de schoorsteen zou klinken en dat 'Hij heeft gewonnen de Zilvervloot' door voetbalstadions zou schallen. 'Alles in de wind' bevat de honderd beroemdste gedichten van onze bekendste kinderdichters, van de 'Kleine Gedigten voor Kinderen' van Hieronijmus van Alpen, via de volledige Prikkebeen tot de eerste probeersels van een jonge Annie M.G. Schmidt. Daarna volgen maar liefst driehonderd anonieme oer-Hollandse versjes die iedereen kent of hoort te kennen, zoals 'Altijd is Kortjakje ziek', 'Drie schuin-tamboers' en 'Koen maak je mijn schoen'.

 • Bach / Peter Washington

  Bach / Peter Washington

   17/12/18. Elke muziekgids uit deze serie is een zeer leesbaar verslag van het leven van de componist, van de tijd waarin hij leefde en tegelijk een gedetailleerd commentaar op zijn werk, dat in drie begeleidende CD's wordt gepresenteerd. Deze CD's zijn afkomstig uit het gigantische archief van EMI en bevatten bijna vier uur muziek. Indien enigszins mogelijk zijn het volledige werken en geen uittreksels. Het doel van deze muziekgids is de lezers kennis te laten maken met de componist, zijn kunst in verstaanbare, niet-technische taal uit te leggen en zo een volledig muzikaal portret te presenteren. Bach van Peter Washington gebruikt getuigenissen van tijdsgenoten en enkele bewaard gebleven brieven van de componist om een krachtige, warme, energieke en humoristische persoonlijkheid te schetsen, die evenals Shakespeare in creatief opzicht een raadsel blijft.

 • Beat Boom: Pop Goes the Sixties / D. McAleer

  Beat Boom: Pop Goes the Sixties / D. McAleer

   This account of British beat music from 1963 to 1967, tied in with a compilation CD from EMI, evokes the era when the Beatles and the Stones topped the charts, along with a host of lesser-known bands from The Animals to The Zombies. It reflects the visual style of a period that started with mop-tops and beehives and ended with "Sgt Pepper" and the beginnings of Flower Power.

 • Bij de buren. / N. Faber & C. Euser

  Bij de buren. / N. Faber & C. Euser

   15/12/17. Derde deel* uit de serie met een dvd met twaalf korte kunstfilms, deze keer vergezeld door een voorleesboek met grote kartonnen pagina's, die dienst kunnen doen als speelstukken, en kleine blaadjes met tekst in een ringband. Het belangrijkste karakter van het verhaal is 'DVD' die zich afvraagt: 'Ik zou graag willen zien welke films er op mij staan... maar ik weet niet hoe!' Hij gaat hulp vragen bij de buren en komt zo andere elementen tegen die hem proberen te helpen: een tapijt, een propje, een steen, een vogel etc. En ten slotte onder 'de jurk' beginnen alle voorwerpen de dvd te rond te draaien en zien ze twaalf korte filmpjes, over elk voorwerp een. De filmpjes zijn gemaakt door regisseurs/kunstenaars met een niet-westerse achtergrond waaronder Heddy Honigmann met haar eerste filmpje voor kinderen en Karim Traèida (De Poolse bruid). Situaties zijn duidelijk herkenbaar; een soort bewegende stillevens; zonder gesproken tekst; daarentegen wel met vormtaal. Verhaal, boek en dvd vormen een eenheid welke uitermate geschikt is om de beleving van kinderen om te zetten in verfrissende creativiteit. Boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ook in te zetten voor kleinere groepen kinderen.

 • Bioscoop in de oorlog. / T. Leeflang

  Bioscoop in de oorlog. / T. Leeflang

   18/4/18. De bioscoop, het machtige propagandamedium, kreeg van de nazi's speciale aandacht, ook in Nederland. Het toenmalige bioscoopbedrijf (waaruit de relatief talrijke Joodse bedrijfsgenoten al snel waren verjaagd) heeft zich maar zwakjes verzet; veel mogelijkheden tot verzet waren er ook niet. En het publiek bleef massaal komen, ondanks de 'verplichte' films en de eveneens verplichte, land verraderlijke journaals. Leeflang schildert deze weinig verheffende geschiedenis met eerbied voor de feiten (tientallen interviews, meer dan 100 blz. bijlagen en noten), aandacht voor het Duitse beleid en de bureaucratische uitvoering daarvan in Nederland, en goed gedoseerde 'anekdotes'. Hij vindt dat er na de oorlog te weinig 'gezuiverd' is, maar is voor het overige vrij mild (c.q. ironisch en sarcastisch) in zijn oordeel. Ondanks de massa feiten en feitjes - het omvangrijke bronnenonderzoek doet niet onder voor dat van een dissertatie - is het een zeer toegankelijk, 'plezierig' leesbare studie voor iedereen die belangstelling heeft voor film/bioscoop en/of oorlog/bezetting.(Biblion recensie, P.M.H. Cuijpers.)

 • Blaaskracht / Joep Jong

  Blaaskracht / Joep Jong

   22/11/18. In de zomer van 2004 vertrekt Stephan met zijn bijna ex-vriendin naar Zakynthos. Kort na aankomst op dit Griekse eiland stort hun relatie definitief in. Stephan blijft alleen achter voor wat een rustig voortkabbelend verblijf lijkt. Maar dan ontmoet de hoofdpersoon restauranteigenaar Nikos, loopt hij zijn oude muzikale liefde tegen het lijf en komt hij erachter wat zijn echte reisdoel is… Blaaskracht met zuigende werking is een snel door-razend zomerverhaal, met op de achtergrond het EK-voetbal. Ideaal voor op vakantie. Maar net zo lekker voor thuis.

 • Bowie. / R. Sheffield.

  Bowie. / R. Sheffield.

   5/1/20.David Bowie was een ster met talloze facetten. Op deskundige en liefdevolle wijze voert bestsellerauteur en Bowie-fan pur sang Rob Sheffield de lezer mee door het leven van dit icoon. Van Bowies creatieve nalatenschap tot de hechte band met zijn fans. En natuurlijk de aangrijpende reacties van fans over de hele wereld.Laat je meevoeren in deze intrigerende biografie door het turbulente leven van een icoon die de wereld voorgoed veranderde.

 • Bravo! / M. Khalifa

  Bravo! / M. Khalifa

   Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest fungeren sinds jaar en dag als trotse muziekambassadeurs van Nederland. Beide instellingen koesteren hun rijke traditie maar gaan ook met hun tijd mee. Naar aanleiding van het jubileumjaar 2013 blikken zij terug en maken zij de stand van zaken op.  Waarom beschikt een kleine hoofdstad als Amsterdam over een toonaangevende concertzaal en een wereldberoemd symfonieorkest? In welke richting heeft het concertaanbod zich in de loop der jaren ontwikkeld? Welke initiatieven ontplooien gebouw en orkest om een breder publiek aan zich te binden? En hoe ervaren topmusici en concertbezoekers de sfeer tijdens de concerten?

 • Broodje halfom / B. Chabot

  Broodje halfom / B. Chabot

   13/12/16. Het gelukstelegram. In de catacomben van Paradiso komt Herman opgetogen op me af. "Ik heb een telegram van de koningin gekregen." Hij haalt een stuk papier uit de binnenzak van zijn colbertjasje en vouwt het open. "Zal ik het voorlezen?" Ik kijk over zijn schouder mee. Het vel is leeg. "Voorlezen? Telegram van de koningin. En de tekst luidt: h e r m a n s t o p"" In 1994 verscheen 'Broodje gezond'. Bart Chabot toonde het fenomeen in zijn ware gedaante: als huisvader, kunstenaar en bij moeder Brood. Broodje halfom vertelt verder over Nederlands enige rock-'n'-rollheld: de viering van Hermans vijftigste verjaardag, de schilderscarrière die een hoge vlucht neemt en de avonturen van Herman als kapitein van de wilde vaart. Broodje halfom is het tweede deel in de unieke Herman Brood-trilogie van Bart Chabot. De pers over Broodje gezond: "Het beste valt Broodje gezond te vergelijken met Jack Kerouacs On the Road.

 • Chinesische Musik. / K. Reinhard

  Chinesische Musik. / K. Reinhard

   With musical exemples, plates and and illustrations in the text.

 • Com nu met sang / G. van Ravenzwaaij

  Com nu met sang / G. van Ravenzwaaij

   Keur van geestelijke, vaderlandse- en andere liederen voor school, gezin en koor. Verzameld en opnieuw geharmoniseerd onder leiding van G. van Ravenzwaaij. Bladmuziek. 138 liederen.

 • De dansorkesten van de BBC / A. Kleijwegt

  De dansorkesten van de BBC / A. Kleijwegt

   In deze bundel radiocolumns en stukken uit het omroepvakblad 'Broadcast Magazine' blikt Arie Kleijwegt terug op zijn veelbewogen omroepcarrière. Begonnen bij Radio Herrijzend Nederland in 1944, radioverslaggever van de VARA in de jaren vijftig en televisiedirecteur van de VPRO in de roerige jaren zestig en zeventig, heeft Kleijwegt veel te vertellen. En dat doet hij op bijzonder onderhoudende, licht ironische toon. Met affectie blikt hij terug op de 'oude-jongens-krentebrood'-sfeer van de radio in de later verguisde jaren vijftig. Ook tal van radionamen die later een veel behoudender koers gingen varen dan Kleijwegt zelf kunnen op sympathie rekenen. Zijn toorn bewaart Kleijwegt voor de omroepbonzen en politici die het vermolmde omroepbestel in stand houden. De enige oplossing die hij ziet is een publiek bestel à la BBC, zonder commerciële belangen en zonder afzonderlijke omroepen. Deze bundel is zeer lezenswaard, het enige spijtige is dat je Kleijwegt niet zelf kunt horen voorlezen.(Biblion recensie, E. Ribbink.)

 • De Earrings over de Earring./ T. Lammers

  De Earrings over de Earring./ T. Lammers

   13/5/18. De beste Golden Earring interviews + alle columns van Barry Hay.In De Earrings over de Earring wordt de geschiedenis van de band opgetekend aan de hand van klassieke interviews met Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen, Cesar Zuiderwijk en Freddie Haayen. Bovendien zijn hier alle columns gebundeld die Barry Hay voor popglossy's Revolver en Lust for Life schreef: bijna vijftig hilarische herinneringen aan een uitermate kleurrijk muzikantenbestaan.De Earrings vertellen over een halve eeuw woeste avonturen on the road, triomfen in de opnamestudio's, werken met collegamuzikanten en ex-bandleden, ruzies met managers en platenbonzen, hoogte- en dieptepunten en, vanzelfsprekend, over seks, drugs en rock & roll.Dit alles in de beste vraaggesprekken van de afgelopen vijftig jaar uit popbladen als Tuney Tunes, Teenbeat, Muziek Expres, Hitweek, Aloha, Revolver, Lust for Life en Oor, dagbladen als de Haagsche Courant en de Volkskrant, en tijdschrifeten als Penthouse en Nieuwe Revu. Tevens krijgt de internationale carrie`re van de Earring kleur door interviews uit New Musical Express, Rolling Stone, Tampa Free Music en de classicrockwebsite musictriedandtrue.com.

 • De muziek zegt alles. / D. Draaisma o.a.

  De muziek zegt alles. / D. Draaisma o.a.

   Hoe komt het dat een liedje ons aan het huilen kan maken? Waarom associëren we bepaalde deuntjes met speciale gebeurtenissen uit ons leven? Wat zegt onze muzieksmaak over wie wij zijn? Waarom worden we letterlijk warm van de Radio 2 Top 2000? In De muziek zegt alles vertellen acht vooraanstaande wetenschappers in een vlotte, toegankelijke stijl over de rol van muziek in een mensenleven. Vertrekpunt is daarbij telkens de Radio 2 Top 2000, het muziekspektakel dat sinds 1999 jaarlijks in ruim elf miljoen Nederlandse huishoudens doordringt. Hoe kan dat? Psycholoog Douwe Draaisma vraagt zich af of wij anders naar muziek luisteren dan onze ouders. Econoom Jeroen Hinloopen legt uit hoe je mensen kunt definiëren op basis van hun muzieksmaak. En psycholoog Ad Vingerhoets onderzoekt hoe muziek ons verdrietig of vrolijk maakt.

 • De muzikale verleiding + 2 CD's./ F. Jonker

  De muzikale verleiding + 2 CD's./ F. Jonker

   11/1/17. Wie kent ze nog? Die 'flexiplaatjes', buigzame, slappe grammofoonplaatjes en de kartonnen variant, gestoken in een kleurrijk hoesje. Reclamemakers gebruikten ze als spotgoedkoop weggevertje voor producten van bekende merken als Citroën, Kodak, Nescafé, Heineken, Amstel, Calvé, KLM, Chocomel, Albert Heijn, Andrélon, Biotex, Esso, Daalderop, en vele andere merken. Een stoet van gerenommeerde artiesten, tekstschrijvers en componisten werkten aan deze 'muzikale verleiders' mee. Van Annie M.G. Schmidt tot Conny Stuart, van Max Tailleur, het Cocktail Trio en Corry Brokken tot Jules de Corte, Adèle Bloemendaal, André van Duin, The Shoes en Patricia Paay. Maar ook de aanstekelijk zingende Surinamers Max Woiski senior en junior en Kees van Kooten en Wim de Bie schuwden een optreden op de recmalesingle niet.

/
Toont 1 tot 20 (van 113 produkten)