Maritieme Geschiedenis Van Nederland./ R. Daalder

Maritieme Geschiedenis Van Nederland./ R. Daalder
Maritieme Geschiedenis Van Nederland./ R. Daalder
€10,00 incl. tax
In voorraad
1 stuks
Qty:   

Maritieme Geschiedenis Van Nederland. In 70 Hoogtepunten in 70 hoogtepunten 1500-2000. Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum.2004. Isbn:9789057303210. Paperback.

 1/11/19. Bijna geen land ter wereld heeft zo'n rijke scheepvaartgeschiedenis als Nederland. Eeuwenlang trotseerden handelaren, ontdekkingsreizigers en geleerden de risico's van het zeemansbestaan, op zoek naar roem en rijkdom. Schippers, vissers en matrozen hebben in belangrijke mate vorm gegeven aan ons verleden.
De Maritieme geschiedenis van Nederland vertelt het verhaal van deze varende Nederlanders. Gerenommeerde scheepvaarthistorici nemen u mee langs zeventig markante maritiem-historische gebeurtenissen, verspreid over de laatste 500 jaar. Daarbij komen alle belangrijke thema's aan bod: van de vroegste verkenning van verre kusten tot de nieuwste ontwikkelingen bij koopvaardij en marine. 
Het boek is breed opgezet. Het behandelt net zo goed de barre overwintering op Nova Zembla als de luxe aan boord van het cruiseschip ss Rotterdam. U leest hoe Piet Hein in 1628 de Zilvervloot veroverde, hoe Nederlanders in 1878 een expeditie naar de noordpool maakten en waarom Smit & Co. in 1932 de grootste zeesleper ter wereld liet bouwen. Ook thema's als maritieme kunst en literatuur zijn royaal vertegenwoordigd.

Er geen zijn recensies voor dit product


SCHRIJF RECENCIES

Klik hier om in te loggen in uw profiel om een recensie te schrijven.