Poëzie

/
Toont 1 tot 20 (van 151 produkten)
 • 24 conversaties met de nachtpoes. / J. C. Schagen

  24 conversaties met de nachtpoes. / J. C. Schagen

   8/2/18. Tekeningen Bas Blankevoort.

 • Achter de rug / Jan-Simon Minkema

  Achter de rug / Jan-Simon Minkema

   21/1/18. De auteur (1950) is acteur, cabaretier, dichter, maker van (lied)teksten en verhalen en kinderboekenschrijver. Hij kijkt hier in een bloemlezing van zijn gedichten en korte verhalen terug op zijn verleden, op dat wat achter de rug is. De gedichten zijn ingedeeld in 3 afdelingen, in totaal zo'n 35 en 15 korte verhalen met aardige (jeugd)anekdotes. Vooral aardig voor wie nadere interesse heeft in deze veelzijdige auteur, maar ook herkenbaar voor leeftijdsgenoten.R.A. Wagenaar-Duursma

 • Aeddon een epiesch gedicht / W. J. Hofdijk

  Aeddon een epiesch gedicht / W. J. Hofdijk

    Aeddon een epiesch gedicht. Met 10 op koper geetste platen Delft N. J. Overvoorde 1852.

 • Al het aardsch geluk / L.F. Rosen

  Al het aardsch geluk / L.F. Rosen

   Dichtbundeltje uit 1995 , als nieuw.

 • Al wat ik ben / K. Blokland

  Al wat ik ben / K. Blokland

   Amsterdam, De Beuk 1998 (eerste druk) Paperback met flappen, 36 pag.

 • Alba amicorum

  Alba amicorum

   Het poeziealbum dat op de dag van vandaag in ere wordt gehouden kent een voorgeschiedenis die teruggaat tot de tvveede helft van de zestiende eeuw. Voor het eerst wordt door middel van een tentoonstelling en een begeleidende catalogus een overzicht geboden van de ontwikkeling van het Nederlandse album amicorum door de eeuwen heen.

 • Alleen in mijn gedichten kan ik wonen / M. Wigman

  Alleen in mijn gedichten kan ik wonen / M. Wigman

   20/4/19. Evergreens noemen we ze, eeuwig groene gedichten. Maar ook in het eeuwig groene landschap van de poëzie verandert wel eens iets. Van de jongste generaties dichters komen er gedichten bij die lezers van nu bij blijven, andere gedichten hebben hun dienstjaren erop zitten en vallen af.In dit beweeglijke landschap hebben Menno Wigman en Rob Schouten de canon opnieuw tegen het licht gehouden, met oog voor de traditie, maar vooral ook met oog voor het nieuwe. En zo komt men in Alleen in mijn gedichten kan ik wonen het ijzeren repertoire tegen van Marsmans 'Herinnering aan Holland' en J.C. Bloems 'De Dapperstraat', maar ook de meest gelezen en geciteerde verzen van relatief nieuwe dichters als K. Michel, Tonnus Oosterhoff en Esther Jansma, die hier hun eerste sporen in de canon van onze tijd nalaten.Alleen in mijn gedichten kan ik wonen is een indrukwekkend overzicht van het mooiste wat de Nederlandse poëzie te bieden heeft, zowel voor bevlogen poëziekenners als voor hen die nog nooit eerder een gedicht lazen.

 • Alleen in mijn gedichten kan ik wonen. / J. Slauwerhoff

  Alleen in mijn gedichten kan ik wonen. / J. Slauwerhoff

   13/2/17. Een door K. Lekkerkerker samengestelde en ingeleide keuze uit de poezie van J. Slauerhoff. De anthologie geeft vooral de jongere lezer een uitstekende indruk van het poetisch oeuvre van Slauerhoff. Alle facetten zijn erin vertegenwoordigd: de gedichten over de oude culturen, de poezie van een roekeloos en zwervend leven, de liefdeslyriek, enz. Ook werden vertaalde gedichten opgenomen, omdat die zo duidelijk behoren tot het eigen werk van deze dichter. Een uitstekende introductie tot het werk van deze vaak romantische poeet.(NBD|Biblion recensie, Martin Mooij)

 • Alleen met de zee / A. Roland Holst

  Alleen met de zee / A. Roland Holst

   28/6/17. Het dichterschap van A. Roland Holst heeft een omvangrijke voorbereiding en een te langdurige afloop gekend: in de bundels VERZEN (1911) en DE BELIJDENIS VAN DE STILTE (1913) en in de acht bindels tussen 1958, IN GEVAAR, en 1976, VOORLOPIG, gepubliceerd. In VOORBIJ DE WEGEN (1920) ontstaat zijn dichterschap en daarmee zijn eigen mytische wereld (of omgekeerd); in TEGEN DE WERELD (1947) krijgt de mythe voor het laatst gestalte, in voor het merendeel oudere gedichten, in de taal en het ritme daarvan. A. Roland Holst heeft bijna zeventig jaar poëzie geschreven; de tijd van zijn dichterschap ligt tussen de twee wereldoorlogen. In die periode is het persoonlijke geweken voor of omgevormd tot het algemene, in elk geval in een groot verband opgeneomen, in ruimte en tijd. En tussen de twee werelden en de voor- en natijd staat de dichte, geroepen of gedoemd de tekens van ideaal en dreiging te verstaan en te vertalen, altijd uitkijkend over en naar het westen, luisterend naar de wind, de meeuwen.

 • Als een balletje / N. Sijs

  Als een balletje / N. Sijs

   27/5/17. Voetbalgedichten.

 • Als ik troost kon zijn / C. vanden Abbeelle

  Als ik troost kon zijn / C. vanden Abbeelle

   17/1/19. Als ziekte, afscheid, verlies van het vertrouwde op je levenspad komen, wordt opeens alles anders. Dan zijn er vaak geen woorden, geen riten, geen herinneringen om toch weer verder te gaan. Hoe ga je om met verdriet en rouw? De auteur, schrijfster en beeldend kunstenares, spreekt al vele jaren over rouwen en verlies. Eerder schreef zij 'De kunst van het afscheid nemen' (1999)*. Ook in dit boek probeert ze woorden aan te reiken in de vorm van gedichten, teksten en beschouwingen om door alle onmacht heen wegen te vinden naar toekomst. Om bij jezelf de pijn toe te laten en anderen te helpen troost te vinden. Het boek is verlucht met foto's van haar schilderijen (acryl en pigment). Jammer dat de lezer de titel steeds achter in het boek moet opzoeken. Geschreven vanuit een grote ervaring en zeker bruikbaar voor begeleiders van rouwverwerkingsgroepen. De teksten lezen door het hoge beschouwende karakter niet gemakkelijk. Claire van Abbeele is in Belgie ook bekend van De Verbinding, een vereniging voor mensen die verlies ervaren. Op ontmoetingsdagen krijgen deelnemers de gelegenheid elkaar te ontmoeten door middel van gesprek, schilderen enzovoort om uiting te geven aan wat in hen leeft en zo verder te komen in een verwerkingsproces. Een boek voor hulpverleners bij rouw en verlies.Drs. E. Wigchert

 • Als twee vogels / G. Jonk Commandeur

  Als twee vogels / G. Jonk Commandeur

   24/6/17. Met handtekening van G. Jonk Commandeur.

 • Amsterdam De stad in gedichten / H. de Croon& A. Weenink

  Amsterdam De stad in gedichten / H. de Croon& A. Weenink

   Wellicht is er geen stad in Nederland die meer tot de verbeelding spreekt dan Amsterdam. Vele dichters hebben zich laten inspireren door de gebouwen, straten, parken, culturen en sferen. Voor Amsterdam, de stad in gedichten maakten we een selectie uit die enorme hoeveelheid gedichten. Het is een bundel vol geschiedenis, verwondering en herkenning.Ter hoogte van het Koningspleinwas onze liefde engelrein.Maar bij de Munt werd het al minder.Mon Dieu, als ik het niet verhinder...Hoe zal ´t dan bij de Amstel zijn?(Annie M.G. Schmidt)Guus Luijters (1943) is Amsterdammer, dichter, schrijver en journalist. Recent verschenen van hem de dichtbundels Schotsenspringen (1997) en De meisjes van de Kinkerstraat (2000).

 • Amsterdam Poetische impressies

  Amsterdam Poetische impressies

   2/9/17. Deze uitgave maakt deel uit van een reeks topografische bloemlezingen: ze bevatten telkens een keuze uit wat (meestal inheemse) dichters en schrijvers in de loop der eeuwen geschreven hebben over een bepaalde Nederlandse plaats.

 • Amsterdam. Poetische impressies

  Amsterdam. Poetische impressies

   Geen stad in Nederland is zo veelvuldig bezongen als Amsterdam. Het decor van de stad vormt al eeuwenlang een onuitputtelijke inspiratiebron voor schrijvers en dichters. Vrijwel elke literaire stroming heeft in Amsterdam zijn sporen achtergelaten en daarmee bijgedragen aan het rijke letterkundige erfgoed van de stad.De invalshoeken die schrijvers en dichters kozen om Amsterdam te beschrijven, zijn al even talrijk en veelzijdig als de stad zelf. Belangrijke historische gebeurtenissen, maar ook markante Amsterdamse personen of plekken vormden in de loop der tijd aanleiding tot het schrijven van een gedicht op prozatekst.Een aantal van die teksten is in deze bundel bijeengebracht. Samen met de foto's van monumentale en hedendaagse locaties geven zij een poëtische impressie van Amsterdam. Een impressie die ons, al is het maar voor even, met andere ogen laat kijken naar de stad die wij zo goed kennen en ons zo dierbaar is.

 • Arcadia / K. Ouwens

  Arcadia / K. Ouwens

   25/5/18. Ouwens werd als een van de moeilijkste Nederlandse dichters beschouwd. Met zijn volstrekt eigen taalgebruik stelde hij een oeuvre samen van negen dichtbundels en vier romans, dat met het werk van geen enkele andere schrijver is te vergelijken. In 2002 -hij had toen al kanker- kreeg hij de Constantijn Huygensprijs voor al zijn werk. Ouwens debuteerde in 1968 met de dichtbundel 'Arcadia' en de roman 'De strategie'.Trouw

 • Atonaal

  Atonaal

   Simon Vinkenoog (samenstelling), Atonaal. Bloemlezing uit de gedichten van Hans Andreus, Remco Campert, Hugo Claus [en anderen]. A.A.H. Stols.

 • Bakkum bruin / B. van Leeuwen

  Bakkum bruin / B. van Leeuwen

   Deze bundel is een mengeling van gedichten,die door hem zelf de hobbels en bobbel worden genoemd,het zijn vaak grappig, spiegelende situaties,waarmee hij alles overhoop haalt.

 • Berchtesgaden./ Remco Campert

  Berchtesgaden./ Remco Campert

    Remco Wouter Campert (Den Haag, 28 juli 1929) is een Nederlandse dichter, columnist en schrijver van verhalen en romans. Hij maakte deel uit van de literaire stroming de Vijftigers.

 • Berijmd verzet. / F. Batten

  Berijmd verzet. / F. Batten

   16/4/19.Vertreden volk, volhard niet in uw zwijgen,Smeed uit uw fiere taal een bajonet. En wil daaraan, in naam van recht en wet.De leugenleer van de gehate rijgen.

/
Toont 1 tot 20 (van 151 produkten)