Romans

/
Toont 1 tot 20 (van 60 produkten)
 • Aarde der mensen. / P. Ananta Toer

  Aarde der mensen. / P. Ananta Toer

      Een Javaanse jongeman, - aan het begin van de 20e eeuwdie aanvankelijk vol bewondering en eerbied voor de Nederlanders is, raakt verbitterd door hun houding tegenover hem en zijn volk +Oorspr. titel en uitg.:"Bumi manusia", 1980.

 • Bevroren dromen / A. Doerr.

  Bevroren dromen / A. Doerr.

   6/8/19. David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij al van gebeurtenissen die later werkelijkheid worden. Op zijn tweeëndertigste ontmoet hij Sandy. Ze trouwen en gaan in Ohio wonen waar Sandy bevalt van een dochter, Grace. Wanneer David droomt dat Grace zal verdrinken, verlaat hij zijn gezin en reist naar de andere kant van de wereld. Vele jaren gaan voorbij. Heeft Sandy hem inmiddels vergeven? Zou Grace nog leven?

 • Boerin in Frankrijk / Wil den Hollander-Bronder.

  Boerin in Frankrijk / Wil den Hollander-Bronder.

   16/1/20. Een oudere vrouw probeert op het Franse platteland de dood van haar jongste dochter te verwerken.

 • Brieven van Opheffer

  Brieven van Opheffer

     Opheffer (wijlen oud-resident Gonggrijp) schreef deze brieven aan Jan Fabricius, toentertijd hoofdredacteur van het ... Bataviaasch Handelsblad, in de jaren 1911 tot 1914.

 • Bruno Ludke seriemoordenaar / J.A. Blaauw

  Bruno Ludke seriemoordenaar / J.A. Blaauw

  De werkelijkheid achter de bekentenissen van 'de grootste seriemoordenaar' uit de Duitse criminele geschiedenis Bruno Lüdke (1908-1944) werd in maart 1943 te Berlijn gearresteerd. Hij werd verhoord over 86 moorden, waarvan hij er uiteindelijk 53 bekende. Tot een berechting van Lüdke kwam het niet.

 • Christus kwam niet verder dan Eboli / C. Levi

  Christus kwam niet verder dan Eboli / C. Levi

   13/5/17. In het zuiden van Italië ligt een onherbergzaam gebied, waarvan de inwoners zich in barre omstandigheden door het leven moeten zien te slaan. In 1935 werd arts, auteur en schilder Carlo Levi naar het Siberië van Italië verbannen wegens antifascistische activiteiten. Hij genoot er een beperkte bewegingsvrijheid, maar werd vanwege zijn beroep door de notabelen als een der hunnen gezien. De gewone dorpelingen hoopten vooral dat Levi hun medische zorg zou kunnen bieden.Op basis van zijn dagboek beschrijft Carlo Levi op aangrijpende en ook geestige wijze de beslommeringen in een verarmd, achtergebleven, maar desondanks herkenbaar Italiaans dorp. Het boek is tegelijkertijd een vlammend pamflet tegen de verwaarlozing van het zuiden door de Italiaanse overheid en een ontroerend, poëtisch eerbetoon aan de kracht en schoonheid van de streek en haar eenvoudig levende bewoners.Dit spraakmakende boek - in 1978 door Francisco Rosi verfilmd - heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de herrijzenis van de Italiaanse cultuur van na de Tweede Wereldoorlog. Christus kwam niet verder dan Éboli wordt als een van de belangrijkste boeken van de 20e eeuw gezien.

 • Connie Coll / C. Kobbe

  Connie Coll / C. Kobbe

   Grote partij op voorraad!!! Menig lezer denkt met weemoed terug aan de boeken die hij of zij in zijn kindertijd gelezen heeft. Vaak beleefden de hoofdfiguren in die boeken glorieuze avonturen waarbij we heerlijk konden wegdromen en onszelf ook een held noemen. Een van die absolute jeugdhelden was de bandietenjager Conny Coll, die in het Wilde Westen vaak te maken had met bandieten en slechteriken waarbij ook goud geregeld een belangrijke rol speelde.

 • Cryptonomicon / N. Stephenson

  Cryptonomicon / N. Stephenson

   10/6/18. 1942: een gevaarlijke geallieerde missie moet voorkomen dat de Duitsers ontdekken dat de Enigma-code gekraakt is. 1998: een briljante hacker werkt aan een niet te kraken, veilig computernetwerk.Als hij op een oude nazi-code stuit, begint een avontuur dat kan leiden tot rijkdom en vrijheid of tot de nachtmerrie van totalitaire controle. Cryptonomicon is een ideeënroman, oorlogsverhaal, technothriller, cyberthriller en episch avontuur ineen. Een actuele pageturner over macht, informatie, spionage en oorlog in de twintigste eeuw.

 • De avondschool / M. Binchy

  De avondschool / M. Binchy

   Een Ierse die haar geliefde naar Sicili? is gevolgd, keert na jaren naar haar vaderland terug om daar les te gaan geven aan een avondschool.

 • De briefwisseling / T.Kent

  De briefwisseling / T.Kent

     Voor de jonge Engelse Glen valt er in 1936 weinig opwindends te beleven in Engeland. Ze besluit een poosje bij haar tante te gaan wonen, die op Ceylon een theeplantage beheert. Daar begint Glen een briefwisseling met een Belgische gevangene. Maar de brieven komen per ongeluk terecht bij Marten, een eenzame Vlaamse puberjongen. Hij snakt naar contact met de wereld buiten zijn dorp en besluit terug te schrijven uit naam van de gevangene. Hun correspondentie ontwikkelt zich tot een voorzichtige vriendschap, die cruciaal blijkt te zijn in de schaduw van de ophanden zijnde Tweede Wereldoorlog. Meeslepende literaire roman die zich afspeelt op het koloniale Ceylon en het Belgische Mechelen tijdens de opkomst van het fascisme in Europa. Trilby Kent is geboren in Toronto, Canada. Ze studeerde in Oxford, werkte als journaliste en woont en werkt nu in Londen.

 • De dag na Bethlehem / J. G. Toonder

  De dag na Bethlehem / J. G. Toonder

     Elsevier. 1947,harde kaft, 4e druk. Met vier pastels en vele zwate platen van Phiny Dick en Marten Toonder.

 • De Eeuwige vreemdeling./ Bergljot

  De Eeuwige vreemdeling./ Bergljot

   Isak Juan da Costa, geboren in Ancona als zoon van Portugese joden, is met zijn dochter na veel omzwervingen terechtgekomen in Amsterdam. Het is de tweede helft van de zestiende eeuw: de opmaat naar de Beeldenstorm, het tijdperk van de inquisitie, van de Reformatie en de Contrareformatie. Wie van het ware (katholieke) geloof afwijkt, wordt vervolgd.Isak Juan krijgt werk als glasblazer. Hij probeert rust te vinden, maar de gebeurtenissen uit zijn opgejaagde bestaan blijven hem bezighouden. Voor zijn dochter, die zich in het openbaar als jongen moet verkleden, is het leven in de illegaliteit nauwelijks houdbaar.

 • De greep van de angst / W. Smith

  De greep van de angst / W. Smith

    Angola. De jaren '70. In het door de burgeroorlog geteisterde land wordt de strijd op leven en dood gevoerd. De Cubaanse inmenging brengt ook de beruchte terrorist Ramon Santiago naar het zenuwcentrum van de Cubanen, een door de Sovjets uitgeruste vliegbasis. Bij hem is zijn zoontje Nicholas, een kind geboren uit Ramons stormachtige, geheime relatie met Isabella Courtney. Wanneer de machtige Courtney-clan lucht krijgt van het bestaan van de kleine Nicholas, en van Isabella's bandenmet een Zuid-Afrika zo vijandig gezinde man, wordt er een grootscheepse expeditie op touw gezet. Doel is de jongente bevrijden en Ramon onschadelijk te maken. Een levensgevaarlijke missie, dwars door een land in oorlog, waar iedereen tot de tanden bewapend is en het gevaar altijd en overal loert.

 • De hand van Sofonisba / L. De Medici

  De hand van Sofonisba / L. De Medici

   2/8/19. De hand van Sofonisba is een fascinerende historische thriller over een van de weinige vrouwelijke kunstenaars in de Renaissance: Sofonisba Anguissola, geniaal schilderes en hofdame van Philips II. Rond deze intrigerende historische persoon ontwikkelt Lorenzo de?Medici een superspannende plot, waarin een van haar zelfportretten een mysterieuze rol speelt. In het jaar 1624.

 • De jonge Hornblower / C. S. Forester

  De jonge Hornblower / C. S. Forester

   18/12/18. Historische Roman - Deze omnibus bevat de nooit eerder verschenen trilogie: 'Het Zeegat Uit', 'Interventie in de West' en 'Op Hoog Bevel'.

 • De koopman van Prato / I. Origo

  De koopman van Prato / I. Origo

   31/1/18. Francesco di Marco Datini was een uitzonderlijk succesvolle veertiende eeuwse koopman, die de arme inwoners van zijn woonplaats, het Italiaanse stadje Prato, niet alleen 70,000 florijnen naliet, maar ook zijn huis. In 1870, ruim driehonderd jaar na zijn dood, werden daar, verstopt onder een trap, de papieren gevonden die hij zijn hele leven lang had verzameld: kasboeken, koopakten, verslagen van zakelijke transacties, en meer dan 140,000 brieven. Sindsdien hebben vele geleerden van deze documenten gebruik gemaakt voor hun studies over het alledaagse leven in Italie aan de vooravond van de Renaissance. Iris Origo schreef op basis van dit rijke materiaal een briljante historische vertelling over het kleine, aardse, onschuldige en gewelddadige Prato.

 • De lachende Hollander / Olaf J. de Landell

  De lachende Hollander / Olaf J. de Landell

  Een bundel spotvertelsels uit de Nederlandse overleving.De verhalen werden gerangschikt per provincie.

 • De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry. / R. Joyce

  De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry. / R. Joyce

   Wanneer Harold Fry op een doordeweekse ochtend het tuinpad afloopt om een brief te posten, weet hij nog niet dat hij op het punt staat om naar de andere kant van het land te lopen. Hij draagt geen wandelschoenen, heeft geen kaart of kompas, geen regenjas of telefoon. Hij weet alleen dat hij moet blijven lopen. Om iemands leven te redden. Harold Fry ontmoet op zijn pelgrimstocht naar Berwick-upon-Tweed allerlei mensen die hun verhaal aan hem vertellen en een enkeling neemt deel aan zijn reis. Zijn vrouw probeert thuis te begrijpen waarom Harold vertrok, en besluit uiteindelijk hem zelf te gaan zoeken. Ondanks de afstand tussen beiden komen ze steeds dichter tot elkaar en herinneren ze zich het drama waardoor hun liefde levenloos werd.

 • De parel in de kroon P. Scott

  De parel in de kroon P. Scott

     Het indrukwekkende relaas van een liefdesrelatie tussen een Engelse vrouw, die als vrijwilligster in een Indiaas ziekenhuis werkzaam is, en een geboren Indiër, die zijn jeugdjaren in Engeland heeft doorgebracht, maar na de dood van zijn vader naar zijn geboorteland is teruggekeerd.

 • De paupers. / V. Ido

  De paupers. / V. Ido

   Sam Portalis krijgt op zijn oude dag een bittere teleurstelling te verwerken: zijn lichtzinnige kleinzoon wordt beschuldigd van moord op zijn eigen neef. Hoewel de jongeman de moord inderdaad heeft gepleegd, in een gevecht om een meisje, wordt hij wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Na deze gebeurtenis keert het lot zich tegen hem en ook zijn mooie zuster Dai verspeelt door zijn toedoen haar betrekking en goede naam. De auteur gebruikt dit melodramatische gegeven om een sympathiek en genuanceerd beeld te geven van een bevolkingsgroep van gemengd Nederlands-Indonesische afkomst. Duidelijke ouderwetse druk; ook de spelling is gelijk aan die van de eerste uitgave in 1912.(NBD|Biblion recensie, A.M. Teunissen-Haarsma)

/
Toont 1 tot 20 (van 60 produkten)