Science fiction, Fantasy

/
Toont 1 tot 20 (van 59 produkten)
 • A.D.A.M. (ADAM) / G. Holder

  A.D.A.M. (ADAM) / G. Holder

   Geoffrey Lamont Holder (August 20, 1930 – October 5, 2014) was a Trinidadian-American actor, choreographer, dancer, painter, singer, and Tony Award-winning stage director and costume designer.He was known for his height (6 ft 6 in), "hearty laugh" and heavily accented bass voice.

 • Age of Aztec. / J. Lovegrove

  Age of Aztec. / J. Lovegrove

   12/4/19. The next volume in the bestselling Pantheon series, over 75,000 copies sold to date in its first two years. The date is 4 Jaguar 1 Monkey 1 House - November 25th 2012 by the old reckoning - and the Aztec Empire rules the world. In the jungle-infested city of London, one man defies them: the masked vigilante known as the Conquistador. He is recruited to spearhead an uprising, and discovers a terrible truth about the Aztec and thier gods, but a Detective, Mal Vaughan, has been put on his trail and the clock is ticking. The clock is ticking. Apocalypse looms, unless the Conquistador can help assassinate the mysterious, immortal Aztec emperor, the Great Speaker. But his mission is complicated by Mal Vaughn, a police detective who is on his trail, determined to bring him to justice.

 • De aflossing. / T. Goodkind

  De aflossing. / T. Goodkind

   De Aflossing is in elk opzicht een uitzonderlijk verhaal over liefde en moed.Abby, een jonge vrouw, probeert de hulp af te dwingen van Zedd, de belangrijkste man ter wereld. Allebei leven ze in de schaduw van een zogeheten bottenschuld, een schuld die niet kan worden afgekocht of afgelost, zelfs niet door de dood. Beiden komen gaandeweg voor een moeilijke keuze te staan...

 • De belofte van de wolfen / D. Hearst

  De belofte van de wolfen / D. Hearst

   21/6/19. Het is 14.000 jaar geleden en de jonge wolvin Kaala, afkomstig uit een 'onzuiver' nest, kan zich moeilijk een plaats binnen de roedel veroveren. Nadat ze een mensenkind van de verdrinkingsdood heeft gered, zoekt ze met haar vrienden toenadering tot de mensen. Ze gaat met hen op jacht en riskeert een totale verbanning uit de troep en hun territorium in het Brede Dal.

 • De bezieling-Myrrens geschenk / Fiona McIntosh

  De bezieling-Myrrens geschenk / Fiona McIntosh

   21/11/17. De aangrijpende en veelomvattende trilogie De Bezieling begint met de terechtstelling van een jonge vrouw, Myrren, bescchuldigd van en veroordeeld wegens hekserij. De innemende Wyl Thirsk, die na de vroegtijdige dood van zijn vader op veertienjarige leeftijd is aangesteld als hoofd van de Morgraviaanse legioenen, is bij toeval getuige van de voltrekking van het vonnis. Op niet mis te verstane wijze geeft Wyl daarbij blijk van zijn medeleven. Te laat om Myrren te kunnen redden, maar nog juist op tijd om van de vermeende heks een niet nader benoemd 'geschenk' te ontvangen.Pas als hij bij herhaling moet vechten voor zijn leven, ervaart Wyl wat het geschenk van Myrren precies inhoudt.

 • De boeken van de Levende Schepen.Deel 1./ R. Hobb

  De boeken van de Levende Schepen.Deel 1./ R. Hobb

   De Vivacia is het schip van de familie Vestrit, dat na de dood van de derde kapitein tot leven komt, zoals immer met de uit toverhout gewrochte schepen van Beierstad. Maar de piraat Kennit slaagt erin het buit te maken.Uit de pers:'Waarschijnlijk de beste fantasytrilogie van de afgelopen decennia. Een ware fantasyklassieker.' Booklist 'Ik ben absoluut verbijsterd - dit is zelfs nog beter dan de Ziener-boeken! Ik dacht niet dat het mogelijk was!' George R.R. Martin 'Een van de beste fantasysaga´s van het nieuwe millennium - de personages, de gedetailleerde invulling van de wereld, alles is van het allerhoogste niveau.' Publishers Weekly 'Hobb brengt nieuw leven in een genre dat soms al te voorspelbaar is.' Locus

 • De dief van de tijd / T. Pratchett

  De dief van de tijd / T. Pratchett

   Lou-Tzi heeft geen tijd, want hij moet de tijd op gang houden. Iemand is bezig een volkomen nauwkeurige klok te bouwen – en als die af is komt de tijd tot stilstand. Het wordt een race tegen de, nou ja, de tijd, over talloze hindernissen.Tijd is een schaars goed, en moet dus netjes worden ingedeeld. Op s dat een klus voor de Monniken der Geschiedenis, die tijd opslaan en wegpompen van waar hij toch maar verspild wordt (zoals onder water – wat moet een schelvis nou met al die tijd) naar steden zoals Ankh-Meurbork, waar altijd te weinig tijd is.Met vele helden en schurken, maar ook Keesie, de vijfde ruiter van de apocalyps (die eruit stapte voor ze beroemd werden), een niet eens zo verschrikkelijke sneeuwman en niet te vergeten: Ootje Nack.

 • De dromers deel 1. / D. & L Eddings

  De dromers deel 1. / D. & L Eddings

   De grootmeesters kunnen het nog! Na hun succes met De Belgarion en De Mallorea, komen David en Leigh Eddings eindelijk met een nieuwe groots opgezette fantasysaga.Exotisch en gedetailleerd zetten ze in De dromers opnieuw een adembenemende wereld neer, waarin het lot van goden en mensen vervlochten is en heldendaden het verschil maken tussen goed en kwaad.Zelena van het Westen, een van de Jonge Goden, krijgt tot haar grote ontsteltenis van haar broer, Dahlaine van het Noorden, een baby om te verzorgen. Pas jaren later komt ze erachter waar Dahlaine haar werkelijk mee heeft opgezadeld.Kleine Eleria is een van de vier Dromers, dat wil zeggen: een van de Oude Goden, die nog nietsvermoedend gevangen zijn in een mensenlichaam.

 • De dromers deel 2./ D. & L Eddings

  De dromers deel 2./ D. & L Eddings

   Op Dhrall, waar legenden met het land vervlochten zijn en de goden de aarde bewandelen, heeft een gekke kluizenaar een visioen. De mensen van het eilandenrijk lachen hem uit, maar de goden kennen de waarheid: er is een viertal kinderen dat door hun dromen hemel en aarde kan bewegen.

 • De Dwergen / M. Heitz

  De Dwergen / M. Heitz

   Eens bewaakten de dwergen de Stenen Tolweg om het Verborgen Land met zijn mensen en goede elfen te beschermen tegen de invloed van de Heer van het Boze. Verraad baande de weg voor Orcs en Ogern, die als een vloedgolf vanuit het Dode Land met zijn talrijke verschrikkingen het Verborgen Land binnenvielen. Nu, eindelijk, de rust is wedergekeerd, komt onverwacht de onheilstijding dat de zwarte elfen en hun bondgenoten een nieuwe aanval voorbereiden. Elders iis de dwerg Tungdil ooit onder toezicht van de magiër Lot-Ionan onder mensenvolk opgevoed. De geschiedenis en de zeden en gewoonten van het dwergenvolk kent hij alleen uit boeken. Zonder ook maar te vermoeden wat hem te wachten staat, wordt deze jonge smid door zijn mentor met een belangrijke opdracht op reis gestuurd. Wat het er bepaald niet gemakkelijker op maakt is dat de dwergenkoning Gundrabur, om de eenheid van de vijf dwergenstammen te bewaren, onverwacht verklaart dat Tungdil de verloren gewaande koningszoon is, de toekomstige Dwergenheer.

 • De Dwergen / M. Heitz.

  De Dwergen / M. Heitz.

   24/10/19. Dit boek vertelt het verhaal van een wereld, die van het Veilige Land met zijn mensen en goede elfen, die wordt bedreigd door zwarte elfen, orcs, ogers en andere verschrikkingen. Het is een wereld die bruist van zorgvuldig beschreven fantastische queesten, exotische vondsten en avontuur. De hoofdpersoon, de jeugdige dwerg Tungdil, is zonder meer de meest tot de verbeelding sprekende dwerg sinds Tolkiens Gimli.

 • De eerste wet van de magie. / T. Goodkind

  De eerste wet van de magie. / T. Goodkind

   10/6/18.De eenvoudige boszoeker Richard Cypher redt in Westland het leven van een geheimzinnige vrouw en wordt daardoor meegesleept in een maalstroom van gebeurtenissen die zijn lot en dat van de wereld bepaalt.

 • De eeuw van trouw. / George R. R. Martin

  De eeuw van trouw. / George R. R. Martin

   Om de populariteit van de fantasyserie 'Een lied van ijs en vuur' verder te vergroten heeft de uitgever dit boekje uitgegeven met daarin een kort verhaal, dat zich ongeveer honderd jaar voor de gebeurtenissen in de hoofdserie afspeelt, een korte introductie op de serie, twee landkaarten, een hoofdstuk uit het volgende deel ('Een feestmaal voor kraaien') en een korte biografie van de auteur. Het korte verhaal is een op zichzelf staande vervolg op 'De Hagenridder' dat in de verhalenbundel 'Legenden' (1999) is gepubliceerd. Ridder Dunk en zijn schildknaap Ei moeten hun heer zien te redden uit een onmogelijk conflict met een veel machtiger buur. De auteur is goed in staat personages en wereld in een kort tijdbestek neer te zetten, daarbij geholpen door de sfeervolle, Tolkieniaanse vertaling van de namen in het Nederlands. Het plot is consistent en komt tot een bevredigende en onverwachte afronding. Door het extra materiaal is deze publicatie zeer geschikt voor hen die nog niets uit deze serie hebben gelezen. Kleine druk.Rene van Rossenberg

 • De geschiedenis van de steen en de fluit / H. Bemmann

  De geschiedenis van de steen en de fluit / H. Bemmann

    Voorzien van drie tovervoorwerpen, een steen die angst wegneemt, een fluit die macht over mensen geeft en een stok met geheimzinnige eigenschappen, is Spitsoor op zoek naar zichzelf.

 • De godengebieder. Schaduwridder deel 2. / James Clemens

  De godengebieder. Schaduwridder deel 2. / James Clemens

    Het tweede deel in de serie van de Godengebieder van de hand van James Clemens is uit: Schaduwridder. James was afgelopen april te gast op de Elf Fantasy Fair, en hij laat er geen gras over groeien. De meest succesvolle fantasy auteur sinds Feist en Goodkind doet weer van zich spreken. Hieronder volgt de flaptekst. Heb jij het boek gelezen, dan zijn we zeer benieuwd naar je mening hierover. Ooit behoorde Tylar de Noche tot de onbevreesde Schaduwridders van Myrillia, nu staat hij bekend onder een andere naam, een naam waarin de huiver doorklinkt: godengebieder. Geheel tegen alle verwachtingen in is Tylar de Noche weer opgenomen in de Orde van de Schaduwridders, zijn naam is in ere hersteld. Wat hij evenwel niet weet, niet kan weten, is dat dit eerherstel onderdeel is van een listig bedachte valstrik, Dat komt aan het licht als naethrynse strijdkrachten uit ijsnest overkomen en een dodelijk offensief inzetten waardoor Tylar en zijn vrienden vast komen te zitten. Ondanks zijn krachtige magie en krijgskunst kan Tylar er niet voor zorgen dat de Citadel van Tashijan, het eeuwenoude hoofdkwartier van de Schaduwridders, gespaard blijft. Dan blijkt dat het hart van de Orde al tientallen jaren geleden is aangevreten door rotting en verderf. Tylar en zijn bondgenoten hebben geen andere keuze dan te vluchten. Maar is er ergens ter wereld nog wel een plek waar zij veilig zijn voor het alles en iedereen aangrijpende kwaad?

 • De Hagenridder. / George R. R. Martin

  De Hagenridder. / George R. R. Martin

   'De hagenridder' verhaalt over de schildknaap Dunk die zich na de dood van zijn leermeester, een hagenridder, diens zwaard en titel toeeigent en zich als ridder inschrijft voor een toernooi. Als hij bij een gevecht om een meisje een prins van hoge afkomst slaat, wordt hij veroordeeld tot een zevenkamp. Met de moed der wanhoop weet hij, samen met de brutale Ei, zes ridders bij elkaar te krijgen die aan zijn zijde willen vechten. Deze novelle speelt in de wereld van de fantasyserie 'Een lied van ijs en vuur', ongeveer honderd jaar voor de gebeurtenissen in het eerste deel, 'Het spel der tronen'. Met een korte introductie op de serie, een landkaart en een fragment uit het eerste deel van de serie van 'Een lied van ijs en vuur'. Het verhaal verscheen eerder in de bloemlezing 'Legenden' (1999)* die is samengesteld door Robert Silverberg. Kleine druk.(NBD|Biblion recensie, Drs. M.F. van Klinken)

 • De huizen van Iszm / J. Vance

  De huizen van Iszm / J. Vance

   3/11/16.Alleen op het eigenaardige Iszm groeien de felbegeerde, volautomatische, levende plantaardige huizen die voor veel geld naar alle werelden worden geëxporteerd. Ambitieuze dieven die, aangelokt door dit zwaarbewaakte monopolie, een poging tot diefstal wagen, falen doorgaans jammerlijk en belanden in het Gekke Huis. De plantkundige Aile Farr, op studiereis op Iszm, werkt nietsvermoedend mee aan een geraffineerde poging een vrouwelijke huiszaadje van de Iszic te stelen - een zaadje dat miljoenen waard is!

 • De Kronieken van Valisar. / Fiona McIntosh

  De Kronieken van Valisar. / Fiona McIntosh

   21/11/17. Geleid door Loethar, een meedogenloze tiran met verreikende ambitie, dreigt een steppeleger van huurlingen en barbaren het koninkrijk Penraven onder de voet te lopen. Twee koninkrijken zijn al aan hun veroveringsdrift ten prooi gevallen, wat overblijft zijn de puinhopen van twee voorbije beschavingen.Deze keer wil Loethar meer dan alleen de kroon van Penraven, is het hem niet alleen te doen om de rijkdom, de veilige havens, de weelderige kustlijn en de florerende handelssteden. Loethar wordt namelijk geobsedeerd door de magische kracht van koning Brennus van Penhaven, negende in de lijn van Valisar-koningen. Immers, bekend is dat de Valisaren gezegend zijn met een heel speciale magie, het vermogen anderen hun wil op te leggen, en Loethar heeft er alles voor over om zich, via de verovering van Penraven, die bijzondere vorm van magie eigen te maken.Maar de Valisaren zijn in meer dan één opzicht bijzondere mensen...

 • De laatste vesting / A. E. van Vogt

  De laatste vesting / A. E. van Vogt

   1975.  De laatste vesting no 1, volume 2. Info Suplement.Dit nummer heeft een oplage van 550, waarvan 50 recentie-exemplaren en 500 uniek genummerde exemplaren. Dit is nummer 146.

 • De Lappenheks.

  De Lappenheks.

   Julia en haar broer Paul vinden op een verlaten strand aan de Australische noordkust een enorm groot en verlaten vogelnest. In het nest vindt Julia een lappenpop, de mooiste die Julia ooit heeft gezien; bijna betoverend mooi' Maar de pop bevat de geest van de Lappenheks die het lichaam van Julia in bezit neemt om terug te keren naar het magische land Yendre, waaruit ze ooit werd verbannen.Om zijn zus te redden volgt Paul de heks door tijd en ruimte naar Yendre, waar ze haar strijdkrachten verzamelt om Yendre opnieuw aan zich te onderwerpen. Er zijn inmiddels duizenden jaren voorbijgegaan en de magiërs die haar eerder versloegen zijn reeds lang verdwenen. Niets lijkt haar overwinning in de weg te staan - behalve Paul'Terwijl Paul op zoek naar zijn zus het ene avontuur na het andere beleeft en steun vindt bij de inwoners van Yendre, zit Julia opgesloten in de geest van de Lappenheks. Haar situatie lijkt hopeloos, totdat ze hulp krijgt uit wel heel onverwachte hoek'

/
Toont 1 tot 20 (van 59 produkten)