Sport

/
Toont 1 tot 20 (van 63 produkten)
 • 'It sil heve / J. Lolkamam.

  'It sil heve / J. Lolkamam.

   26/10/19. 'It sil heve' of in het Nederlands 'Het gaat gebeuren'. Deze legendarische woorden sprak ir. Jan Sipkema als voorzitter van de Vereniging De Friesche Elf Steden bij de aankondiging van de tocht in 1985. Een mooi motto voor wetenschapper en sporthistoricus Johannes Lolkama om met dit jubileumboek zijn grote geschiedschrijving van de schaatstocht af te ronden. Eerder verschenen van zijn hand 'Triomf en tragiek in de historie van de Elfstedentocht' (1986) en 'De Tocht der Tochten' (2001)*. In deze uitgave ligt de nadruk op de deelnemers zelf met heel wat 'human interest', hun persoonlijke achtergrond, maar vooral hun belevenissen tijdens en na de tocht. Hiervoor heeft de auteur veel research verricht, zoals het interviewen van oud-schaatser. Ook analyseert hij onder meer de rol van de media, die mede hebben bijgedragen tot de groei van een tocht met 22 schaatsers in 1909 naar een nationaal evenement met 16.688 deelnemers in 1997. Afgezien van de titel en een enkele illustratie is dit boek geheel Nederlandstalig. Een fraai geïllustreerd (foto's in kleur en zwart-wit) en boeiend geschreven, imposant standaardwerk over de historie van de Elfstedentocht. Zonder namenindex, maar met literatuurlijst.K.W. Cuperus

 • 10 jaar top schaatsen / T. Koomen.

  10 jaar top schaatsen / T. Koomen.

   14/5/19. Met foto s in zwart/wit.

 • 1001 Football Moments.

  1001 Football Moments.

   1001 Football Moments. Hardcover, 624 Pages, Published 2007.

 • 25 jaar Dam tot Dam loop./ M. Landsbergen

  25 jaar Dam tot Dam loop./ M. Landsbergen

     Dam tot Dam is een boek vol prachtige foto's, met van elk loopjaar een korte schets en de belangrijkste statistieken. Per jaar staat een thema of persoon centraal: de miniloop, Carla Beurskens, bewoners van de Zaanse Zuiddijk, de businessloop, politie-inzet, de rol van de scouting, Lornah kiplagat, de wandeltocht, Connexion. Het historische verhaal is van de hand van geestelijk vader Cees Lansbergen. Natuurlijk komen ook de hoofdrolspelers aan het woord: de organisator stichting Le Champion en de gemeenten Amsterdam en Zaanstad.

 • 90 dagen fitnissplan / M. Roberts

  90 dagen fitnissplan / M. Roberts

    De beste methode om je lichaam in topconditie te brengen!Matt Roberts is de meest gewilde personal trainer in Londen. Sterren en andere uitverkorenen zweren bij zijn methode om een slank lichaam te ontwikkelen en meer energie te krijgen.

 • 90 Jaren Ajax / E. Vermeer

  90 Jaren Ajax / E. Vermeer

  14/5/19.  18 maart 1990 : de Amsterdamsche Football Club 'Ajax ' viert de negentigste verjaardag in haar roemrijke bestaan. Dit boek bevat een volledig overzicht van alle door Ajax sinds de oprichting gespeelde officiële wedstrijden.

 • Aanzien van de sport 2002 / D. van Gangelen

  Aanzien van de sport 2002 / D. van Gangelen

    Feyenoord wint Uefa-cup - Michael Schumacher evenaart record - Turnvrouwen naar de top - Pechvogel Erik Dekker - Dubbel voor Ajax - WK-succes Hiddink - Olympisch mirakel Gerard van Velde Brazilië wereldkampioen - Johan Museeuw overwint Hel - Gouden judobroers Van der Geest - Jochem Uytdehaage wint alles - Vierde Tour-zege Lance Armstrong - Serena Williams onverslaanbaar - Advocaat/Van Hanegem - Olympische Winterspelen - Gironingen - Real Madrid - Volvo Ocean Race - Rumoer binnen FIFA - 'Hiddink .

 • ABC voor de hengelsport / A. van Onck

  ABC voor de hengelsport / A. van Onck

   Een vissen encyclopedie. Let op stofkaft niet in nieuwstaat.

 • AF in zwart wit 1921-1996

  AF in zwart wit 1921-1996

   1/1/20. Uitgave bij gelegenheid van de viering van het 75-jarig bestaan van s.v. Always Forward.Met foto's in zwart/wit.

 • Amsterdam 1928. /P. Arnoldussen

  Amsterdam 1928. /P. Arnoldussen

    Amsterdam 1928, de Spelen in NederlandPrecies tachtig jaar geleden werden de Olympische Spelen in Nederland gehouden. Paul Arnoldussen neemt ons mee naar het Amsterdam van 1928 waar het olympisch vuur voor het eerst symbolisch werd ontstoken. De herinnering gaat niet alleen terug naar Nederlandse hardloopsters in strakke, gebreide korte broekjes, maar ook naar rellen en een pijnlijke kwestie met koningin Wilhelmina. Feesten, poëzie en noemenswaardige sportprestaties gingen gelijk op met winstbejag, christelijke bezorgdheid, communistische agitatie en flessentrekkerij.Amsterdam 1928 werpt een blik op andere tijden en bevat een bron van boeiende anekdotes en leuke wetenswaardigheden. Wie weet keert dit wereldsportevenement een eeuw na dato wel terug op de plek waar Bep van Klaveren geschiedenis schreef… Paul Arnoldussen is schrijver en redacteur bij Het Parool. Voor deze herziene uitgave schreef hij een nieuw voorwoord.

 • AMSTERDAM IN-LINE skate- en skeelertochten / W. Vos.

  AMSTERDAM IN-LINE skate- en skeelertochten / W. Vos.

   9/9/19.Skatetochten in Amsterdam, Haarlem, Spaarnwoude, Zandvoort, Zaandam, Purmerend, Amstelveen, Waterland, Haarlemmermeer, Abcoude, Ouderkerk a/d Amstel en Diemen. Steeds meer mensen ontdekken dat het heerlijk is om er op skates of skeelers op uit te trekken. Voor hen ontwikkelt TE Producties ieder jaar speciale skateroutegidsen. De routes voldoen aan de belangrijkste eisen voor lekker skaten en skeeleren:- goede ondergrond; liefst glad asfalt- rustige paden/wegen met zo min mogelijk ander verkeer- door een mooie omgeving, met hier en daar een prettig terras.

 • At the Buzzer!/B. Burwell

  At the Buzzer!/B. Burwell

    A lavishly illustrated celebration of the most thrilling moments in the history of basketball - packaged with two audio CDs. Narrated by Bill Walton.This illustrated gift book chronicles the major events and personalities in the history of the National Basketball League. Great plays, exciting games, and championship seasons are remembered in articles, anecdotes, and statistics on the players and teams who made basketball arguably the fastest and most exciting game in America.

 • Beter dan goed / I. van Hildevoorde & B. Pasveer

  Beter dan goed / I. van Hildevoorde & B. Pasveer

   20/6/18. De 100 meter-sprint in minder dan negen seconden:wie zal dat ooit kunnen?Genetici slagen erin om bij muizen enorme spierbundels te kweken,voor de behandeling van spierziektes. Hebben atleten ook wat aan deze technologie?

 • Cruijff, Hendrik Johannes, fenomeen / Nico Scheepmaker

  Cruijff, Hendrik Johannes, fenomeen / Nico Scheepmaker

    Het fenomenale van dit boek is dat je de fenomenen vergeet, Cruijff en Scheepmaker. Blijft echt niets van over. Dit is puur leesgenot, zonder meer.Je moet toch wel over een heel begenadigd schrijftalent beschikken, wüi1 je de lezer de virtuositeit van Johan Cruijff laten vergeten, door het alleen maar over hem te hebben. Cruijff, en wat jeniet wist. Cruijff en poëzie, Cruijff en verhandelingen over voetbalzakendoen en shirtjeskleurenpracht, Cruijff en de lyriek ten aanzien van het afscheid en de dingen die nooit zijn geweest. Scheepmaker deed het met aandacht en bewondering, met afstand en totale liefde voor de voetballer in de bijzondere mens die Cruijff is, was, geweest is en zal zijn - dankzij dit boek .

 • Darts / W. Monsieurs

  Darts / W. Monsieurs

   De darts-sport staat sterk in de belangstelling. Televisie-uitzendingen van de grote toernooien inEngeland worden door een toenemende schare fans  bekeken. De Nederlandse darter Raymond vanBarneveld behoort tot de absolute wereldtop.  Maar ook als recreatiespel neemt de populariteit enorm toe. Thuis, in het cafe, op de camping: overal kan het gespeeld worden. Wil Monsieurs schreef dit onderhoudende en rijk geillustreerde boek, dat zowel geschikt is voor de wedstrijdsporter als de recreant.

 • De elfstedentocht 1909-1986

  De elfstedentocht 1909-1986

   De tocht van 26 februari 1986 in woord en beeld. Diverse redakties van Friese kranten werkten samen aan deze bundeling. Veel foto's.

 • De geschiedenis van de speelkaart / H. Jansen

  De geschiedenis van de speelkaart / H. Jansen

   21/9/18. Als grafisch ontwerper raakte Han Janssen in de ban van de schoonheid van de speelkaarten. Al spoedig verkreeg hij een grondige kennis van achtergrond en geschiedenis en in 1964 verscheen hierover zijn eerste leuke werkje. In de nu verschenen "Geschiedenis van de speelkaart" biedt Janssen een compleet beeld van de diverse deelgebieden van de speelkaartengeschiedenis. Per land, waarbij de klemtoon op Europa valt, behandelt hij de verschillende standaardbeelden, de druktechnieken, de houding van de overheid tegenover de speelkaart, etc. Door de zeer talrijke (zw/w.) illustraties, de uitmuntende literatuurlijst en dito register is het boek boeiend en zeer bruikbaar. Een wezenlijke aanwinst voor de liefhebber.(NBD|Biblion recensie, A. van den Bosch)

 • De Koning / J. H. Donner.

  De Koning / J. H. Donner.

   13/3/19. Van Euwe tot Timman was J.H. Donner de beste schaker van Nederland. Hij behaalde grote internationale successen en faalde soms gruwelijk. Gedurende zijn hele carrière schreef hij over schaken, als verslaggever, analysator, rubricist en columnist, en hij deed dat op een geheel eigen wijze: 'De man die de pen opneemt om een sportgebeuren verslaan, doet dit uit een diepe innerlijke onzekerheid, want het wezenlijk belang van dat gebeuren is hem geenszins duidelijk, en voortdurend moet hij vechten tegen een overheersend gevoel van belachelijkheid.

 • De Oase van Caissa / W. Blankert

  De Oase van Caissa / W. Blankert

   19/3/20.  De Oase van Caissa is een bijna verontrustend verhaal dat zich afspeelt in de fictieve metropool Stenenberg aan het eind van de jaren tachtig.

 • De Olympische Spelen. / M. Smeets

  De Olympische Spelen. / M. Smeets

   4/4/19. Deel uit de serie Notendop junior waarin allerlei onderwerpen door een deskundige nader worden toegelicht*: in dit geval de bekende sportjournalist Mart Smeets over de Olympische Spelen. Na een hoofdstuk over de antieke spelen volgt de geschiedenis van de moderne zomerspelen van Athene 1896 tot Athene 2004, waarbij niet alleen sportieve zaken, maar ook organisatorische en sociale aspecten aan de orde komen.

/
Toont 1 tot 20 (van 63 produkten)