Sprookjes, Mythen, Sagen

/
Toont 1 tot 20 (van 96 produkten)
 • A Midsummer Night's Faery Tale / W.Froud

  A Midsummer Night's Faery Tale / W.Froud

   In a forest called the Old Oak Wood, early on a rosy summer's morn, a young faery named Sneezle wakes in his nest to the clear music of pipes and the warm smell of the sun. At dusk tonight, the Midsummer Eve festivities will begin -- a time of potent magic in the faery realm. But just what will take place remains a mystery, for every year young Sneezle has fallen asleep. Something wonderful will happen, he knows -- or perhaps something dreadful and strange, for the faeries have two sides to their natures.

 • Aesop s fabels / R. Mathias

  Aesop s fabels / R. Mathias

     Though many modern scholars dispute his existence, Aesop's life was chronicled by first century Greek historians who wrote that Aesop, or Aethiop, was born into Greek slavery in 620 B.C. Freed because of his wit and wisdom, Aesop supposedly traveled throughout Greece and was employed at various times by the governments of Athens and Corinth. Some of Aesop's most recognized fables are The Tortoise and the Hare, The Fox and the Grapes, and The Ant and the Grasshopper. His simple but effective morals are widely used and illustrated for children.

 • African Mythology / G. Parrinder

  African Mythology / G. Parrinder

   African mythologie is in fact a collection of mythologies for there are many different peoples in Africa. 1967

 • Andersen s sprookjes / M. van Eeden-van Vloten

  Andersen s sprookjes / M. van Eeden-van Vloten

   7/10/17. Serie D. Het zwavelstokkenmeisje, Ole Droomeman, De tuin van het paradijs.

 • Are All the Giants Dead? / M. Norton

  Are All the Giants Dead? / M. Norton

   James, a young English boy, journeys to the fairy-tale world of princes and princesses, witches and fairies, giants and giant-killers, and invades the lair of the last giant to free a princess from an evil spell. “Here is a bright successor to Bed-Knob and Broomstick and the Borrowers books.

 • Arthur koning van een nieuwe wereld / Huub Oosterhuis.

  Arthur koning van een nieuwe wereld / Huub Oosterhuis.

   23/1/19. Koning Arthur; de ridders van de Tafelronde; de zoektocht naar de Graal. Bijna iedereen heeft ooit wel iets van dat verhaal opgevangen. En de overspelige liefde tussen Arthurs vrouw Guinevere en zijn vriend Lancelot is een in honderden romans en films gevarieerd thema. De mondelinge verhalen over de Keltische Koning Arthur uit de vijfde eeuw werden in de middeleeuws n door talloze dichters uit heel Europa op schrift gesteld. Dit gebeurt tot op de dag van vandaag.

 • Blue fairy book / A. Lang

  Blue fairy book / A. Lang

   Andrew Lang's Fairy Books—also known as Andrew Lang's "Coloured" Fairy Books or Andrew Lang's Fairy Books of Many Colors—are a series of twelve collections of fairy tales, published between 1889 and 1910. Each volume is distinguished by its own color. In all, 437 tales from a broad range of cultures and countries are presented. Andrew Lang (1844–1912) was a Scots poet, novelist, and literary critic. Although he did not collect the stories himself from oral primary sources only Madame d'Aulnoy and Lang had collected tales from such a large variety of sources, which made the collections immensely influential. Lang gave many of the tales their first appearance in English. As acknowledged in the prefaces, although Lang himself made most of the selections, his wife and other translators did a large portion of the translating and retelling of the actual stories.

 • Brieven van de Kerstman / J. R. R. Tolkien

  Brieven van de Kerstman / J. R. R. Tolkien

   6/8/18. Gefingeerde brieven vol vreemde verhalen van de Kerstman die de auteur rond de Kerst naar zijn kinderen stuurde.

 • De duivel in de toren / J. Fabricius

  De duivel in de toren / J. Fabricius

     7 sprookjes waarin de duivel in verschillende gedaanten de hoofdrol speelt.

 • De dwergenberg / N. Lewis / C. Clark

  De dwergenberg / N. Lewis / C. Clark

     Dit is het betoverende koninkrijk van de sprankelende sprookjes van Hans Christian Andersen in een fonkelnieuwe versie, geschreven met dezelfde warmte, kracht en droge humor als de oorspronkelijke verhalen uit de negentiende eeuw. Deze prachtige verzamelbundel van Naomi Lewis bevat zowel klassieke sprookjes als 'De prinses op de erwt', 'Het meisje met de zwavelstokjes' en' De keizer en de nachtegaal', als de minder bekende maar even boeiende verhalen als 'De Dwergenberg', 'De bloemen van Kleine Ida' en' Het gelukkige gezinnetje'. Alle verhalen zijn zorgvuldig gekozen met het oog op de jonge lezer.

 • De fabels van La Fontaine

  De fabels van La Fontaine

   Gelukkig is de tijd voorbij dat je de fabels van La Fontaine moest lezen, uit het hoofd leren zelfs. De bewerker van een in 1842verschenen schooluitgave was niet de enige die ze hoogsi geschikt achtte 'om het oordeel te scherpen, duidelijke begrippen te doen vormen, den smaak te beschaven en nuttige zaakkennis te doen verwerven'. Zo'n aankondiging stimuleert nu niet bepaald deleeslust, en dat terwijl de fabels waarachtig wel de moeite waard zijn. De figuren van Jean de La Fontaine (1621-1695) zijn alsdieren geloofwaardig, ook al bezitten ze menselijke eigenschappen.

 • De gelaarsde kat en andere sprookjes / S. Otto

  De gelaarsde kat en andere sprookjes / S. Otto

   Bundel met vier sprookjes van Grimm en één van Perrault. Talrijke levendige illustraties volgen de tekst op de voet, waardoor elk sprookje al voor jonge kinderen herkenbaar wordt; goed bruikbaar als eerste kennismaking met sprookjes.

 • De haan met de gouden kam / T. de Vries & N. Kolpakova.

  De haan met de gouden kam / T. de Vries & N. Kolpakova.

   7/1/18. Mooi geïllustreerde Russische versjes waarin soms een heel verhaaltje verteld wordt en die soms alleen maar uit enkele korte, grappige zinnetjes bestaan. Ook leuk om voor te lezen.

 • De Magische Vlucht. / T. Meder

  De Magische Vlucht. / T. Meder

   13/2/17. Ieder mens kan een verhaal vertellen. En sommigen mensen zitten er vol mee. Welbeschouwd zijn er in alle culturen en alle tijden verhalen verteld, ook zonder dat het handschrift of het boek daarbij als geheugensteun diende: ze zijn doorverteld van vader op zoon, van moeder op dochter. Het Meertens Instituut in Amsterdam beheert een uitgebreid archief van mondeling overgeleverde verhalen. Collecties van verzamelaars als G.J. Boekenoogen, C. Bakker en A.A. Jaarsma worden er bewaard en bestudeerd. Van die rijke verzameling wil De magische vlucht een panorama schetsen. Theo Meder selecteerde daartoe niet alleen traditionele sprookjes en sagen, maar ook volksverhalen van recenter datum en zelfs de 'urban legends' die zich via internet verspreiden.

 • De mooiste mythen en sagen uit China

  De mooiste mythen en sagen uit China

   Dit boek bevat een prachtige keuze verhalen uit de rijke mythologie ~ an (Ie Chinezen. We maken kennis niet hun goden en niet hun opvattingen over het ontstaan van de wereld, het water en het vuur. We ontmoeten Chinese wijzen en sprekende dieren, die tot op de dag van vandaag voortleven in de literatuur en in de hoofden en harten van de mensen. Het zijn onderhoudende en leerzame vertellingen die een schitterende kijk bieden op de Chinese sarnenleving. Het boek is speciaal voor deze uitgave herschreven in vlot Nederlands en voorzien van tekeningen door Chinese kunstenaars. Interessant voor iedereen die geboeid is door oosterse filosofie en meer wil weten over de geschiedenis en de cultuur van China.

 • De mooiste Nederlandse sagen en legenden.

  De mooiste Nederlandse sagen en legenden.

   Deze (na)vertelde en bewerkte sagen en legenden spelen zich af in geheel Nederland. Het zijn er 62, in willekeurige volgorde verteld. Naast klassiekers als 'Het vrouwtje van Stavoren' en 'De vliegende Hollander' zijn er ook veel minder bekende vertellingen. De soms wat kinderlijke navertellingen zijn eenvoudig en helder van stijl en verlucht met zwart-witte, Anton-Pieck-achtige potloodtekeningen. Stevig gebonden boek met een volle bladspiegel; normale druk. Op de kaft een in een kader gezette tekening van een oud vrouwtje, zittend bij het raam uit het verhaal 'De levende dode' (blz. 174). Voor een breed publiek. Eerder verschenen de vergelijkbare bundels 'De mooiste Griekse mythen en sagen' (a.i. 98-22-236-8) en 'De mooiste verhalen en legenden van Hindoeïsme en Boeddhisme' (a.i. 98-30-257-4). Nieuwe delen zijn in voorbereiding.(Biblion recensie, M.E. Grol-Kroes.)

 • De mythologie van Amerika / D. M. Jones

  De mythologie van Amerika / D. M. Jones

   28/2/`17. Sinds de vroegste oudheid heeft de mens geprobeerd met bhulp van verhalen over almachtige goden en godinnen, geheimzinnige geesten en wonderlijke fabeldieren de raadsels van het leven te verklaren. De mythologie van Amerika is gewijd aan de talloze intrigerende mythen en legenden van de oospronkelijke bewoners van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Dankzij de praktische, encyclopedische indeling van dit naslagwerk hebt u direct toegang tot informatie over meer dan 600 belangrijke mythologische figuren uit de Amerikaanse culturen. Het boek bestaat uit drie afzonderlijke delen, die elk ingaan op de mythologie van een bepaalde beschaving of regio. Binnen de delen zijn speciale, rijk geïllustreerde hoofdstukken ingeruimd voor algemene thema's als 'De dood en het hiernamaals', 'Scheppingsmythen' en 'Het goddelijk koningschap en de voorouderverering'. Noord-Amerikaanse mythologie: verdiep u in de universele thema's van schepping, transformatie, magische dieren en het mythische 'levende' landschap. Midden-Amerikaanse mythologie: verken de cultuur en religie van de Maya's, de Azteken en andere beschavingen - lees over de tempels die ze voor hun goden bouwden, hun kennis van de astronomie en hun bloedige mensenoffers. Zuid-Amerikaanse mythologie: maak kennis met de geheimzinnige Inca's, de zonaanbidders wier beschaving op gruwelijke wijze werd vernietigd door de Spaanse veroveraars.

 • De nieuwe kleren van de keizer / H. C. Andersen

  De nieuwe kleren van de keizer / H. C. Andersen

   Een keizer, die van mooie kleren houdt, laat zich door twee oplichters bij de neus nemen. Prentenboek met gekleurde illustraties (met gouddruk) in de stijl van modeschetsen. Vanaf ca. 10 jaar.

 • De sage van den Rijn / J. Seveke

  De sage van den Rijn / J. Seveke

   25/4/17.Dit boek gaat over Siegfried, Brunhilde  en de reis over de Rijn  tot IJsland en weer terug.

 • De Sprookjeswereld Van John Bauer.

  De Sprookjeswereld Van John Bauer.

  De Sprookjeswereld Van John Bauer, Amy van Marken. Co-auteur, Rita Tornqvist-Verschuur.Lemniscaat. 1976. gebonden. 

/
Toont 1 tot 20 (van 96 produkten)