Auto,Spoorwegen

/
Toont 1 tot 20 (van 97 produkten)
 • 100 jaar KNAC / F. Alkemade

  100 jaar KNAC / F. Alkemade

   18/10/16.De Nederlandse Automobielclub is in 1898 opgezet naar Frans voorbeeld op een moment dat er in Nederland nog maar een dozijn auto's rondreden. De club werd opgericht door een aantal enthousiaste automobilisten en stelde zich onder meer ten doel het 'automobielwezen in Nederland te bevorderen. Om dat te realiseren begon de NAC al snel met het sturen van rekesten naar overheden, het organiseren van congressen clubtochten en betrouwbaarheidsritten het erkennen van benzinedepots en het oprichten van hotels. In 1913 kreeg de club het predikaat 'Koninklijk' voor de medewerking die de club leverde aan het leger met een dreigende wereldoorlog in zicht. In de KNAC was zowel aandacht voor verkeersveiligheid, rijvaardigheid als voor snelheidswedstrijden. Maar de autosport werd later door andere organisaties overgenomen.

 • 100 Jaar Luchtvaart / J. Gotowala

  100 Jaar Luchtvaart / J. Gotowala

    In 100 JAAR LUCHTVAART wordt - middels de persoonlijke geschiedenissen van personen die ieder op hun eigen manier door de luchtvaart werden bevangen - de geschiedenis van de luchtvaart beschreven. Honderd 'vlieggekken' zijn geportretteerd, waaronder Anthony Fokker, Neil Armstrong, Antoine de Saint-Exupéry en Charles Lindbergh. Sommigen waren tijdens de twee wereldoorlogen meesters in het luchtgevecht, anderen pioniers in de ruimtevaart. Er zitten uitvinders bij die in het prille beginstadium van de luchtvaart zich door niets lieten weerhouden, maar ook avonturiers die record na record wilden breken. In 100 jaar luchtvaart worden ze in de schijnwerpers gezet.

 • 75 Jaar Ford In Nederland 1924 - 1999

  75 Jaar Ford In Nederland 1924 - 1999

    Mooi jubileumboek dat in woord en beeld de ontwikkeling van de Ford Motor Company en Ford in Nederland gedurende meer dan vijfenzeventig jaar beschrijft. Rijk geillustreerd in kleur en zwart/wit.

 • Album of Cigarette Cards:Travel and Transport

  Album of Cigarette Cards:Travel and Transport

   David & Charles, 1981, softcover, compleet met alle plaatjes.

 • Amsterdam-Batavia per K.L.M. / G. Spit.

  Amsterdam-Batavia per K.L.M. / G. Spit.

   13/12/17. Halflinnen, gekartonneerd.Met foto s in zwart/wit.

 • Amsterdamse autobussen 1908-1960 / F. van der Spek

  Amsterdamse autobussen 1908-1960 / F. van der Spek

   15/11/18. Fotoillustraties en plattegronden.

 • Automatisering van modelspoorwegen / G. A. H. Hesp

  Automatisering van modelspoorwegen / G. A. H. Hesp

   Automatisering van modelspoorwegen met logische schakelingen. Veen ca. 1972. 112 pagina's, z/w schema's en foto's.

 • Bayreuth und die Eisenbahn / R. Zintl

  Bayreuth und die Eisenbahn / R. Zintl

   2/12/19. Glazed pictorial boards. Text in German. Extensively illustrated in b&w.

 • Brandweer hulpverleningsdienst Friesland-Noord.

  Brandweer hulpverleningsdienst Friesland-Noord.

   22/3/20. Uitgegeven ter gelegenheid van de ingebruikneming van de B. H. D. alarmcentrale in de Leeuwarder Brandweerkazerne op 13 september 1978.

 • Compleet handboek modelspoorbanen ontwerpen / B. Stein

  Compleet handboek modelspoorbanen ontwerpen / B. Stein

   2/10/18. Dit handboek is ideaal voor iedereen die zelf een modelspoorbaanconstructie wil maken. Het geeft u algemene informatie over de reproductieschaal en de verschillende modelspoorbaansystemen. Aan de hand van duidelijke schema s en foto s wordt daarna uitgelegd hoe u uw constructie kunt ontwerpen, de ruwbouw kunt uitwerken, de spoorbaan en het landschap eromheen kunt vormgeven en hoe de elektrische installatie moet worden uitgevoerd. Kortom, een onmisbaar boek voor elke modelbouwer!

 • De 's-Gravelandsche paardetram / W. I. Engel

  De 's-Gravelandsche paardetram / W. I. Engel

    De 's-Gravelandsche paardetram: de paardetram Hilversum-'s-Graveland 1887-1923. Pirola, Schoorl, 1985.Hardcover.

 • De Betuwsche stoomtramweg maatschappij./ R. Klomp

  De Betuwsche stoomtramweg maatschappij./ R. Klomp

   22/10/16.De Betusche Stoomtramweg - Maatschappij (BSM) werd in 1907 opgericht om de Over-Betuwe te ontsluiten. In het gebied tussen Arnhem en Nijmegen tufte de kolengestookte tram door Huissen, Angeren, Doornenburg, Gendt, Bemmel, Elden, Elst en Lent. Doordat de BSM in aanvang te groot was opgezet, bleven de verliezen niet uit en kreeg de BSM al snel de bijnaam de "Betuwsche Schulden Maker". In 1935 werd de tram alweer opgeheven, nadat bussen het personenvervoer reeds eerder hadden overgenomen. De auteur speurde 6 jaar lang naar materiaal over dit 57,5 km lange tramnet en haalde daarbij zoveel boeiende gegevens naar boven dat besloten werd tot dit boek. Het resultaat is een uniek tijdsdocument met ruim 150 foto's, prenten en verhalen van mensen die zich deze tram nog herinneren.

 • De Breedspoorlokomotieven Van De H.Ij.S.M. / G.F.Van. Reeuwijk

  De Breedspoorlokomotieven Van De H.Ij.S.M. / G.F.Van. Reeuwijk

    De Breedspoorlokomotieven Van De H.Ij.S.M. Alkmaar, de Alk - hardcover.1985.Geillustreerd. Hard kartonnen geillustreerde band.

 • De geluksmachine / Erwin Wijman

  De geluksmachine / Erwin Wijman

   3/10/19. Auto's roesten niet meer, maar automobilisten wel. We zitten allemaal vastgeroest in onze autokeuze. Braaf kiezen we dezelfde auto als onze buurman, partner, moeder, baas of collega. Stop ermee, en kies eindelijk voor je droomauto. Want daar word je gelukkig van.Moeilijk is het niet: alles wat je hoeft te doen is die auto aan jezelf te verkopen. Daar is moed voor nodig en dit boek van autosociopsycholoog Erwin Wijman helpt je daarbij. Maak definitief een einde aan statusangst, kuddegeest en leukeautovrees en kies voor je eigen geluk.Erwin Wijman is dé expert in autokeuze en personal branding. Hij geeft als autotherapeut presentaties en persoonlijke consulten. Hij schreef eerder de bestseller Wat je rijdt ben je zelf (2011) en Succes met je grote auto (2013).

 • De geschiedenis van de luchtvaart / H. Scholte

  De geschiedenis van de luchtvaart / H. Scholte

   Gouda, Gouda's Roem / Van Dijk's Mengbedrijven, Album, 64 plaatjes, 40 pp. 1952

 • De Haarlemmermeerlijnen / J. Feith

  De Haarlemmermeerlijnen / J. Feith

   De Haarlemmermeerlijnen / 110 kilometer door 32 polders. Stichting de Lange Brug, 1987, softcover, oblong, nadruk van het origineel uit 1915 van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij, met twee uitvouwbare kaarten.

 • De Hollandsche ijzeren spoorwegmaatschapij / N. J. van Wick Jurr

  De Hollandsche ijzeren spoorwegmaatschapij / N. J. van Wick Jurr

    Wie weet er niet dat in 1839 de eerste stoomtrein in Nederland reed? Wie kent niet het verhaal van het laantje van Van der Gaag? Juist daarom belicht de heer Van Wijck Jurriaanse in dit deeltje deze gebeurtenissen niet, maar wel geeft hij volledig overzicht van bijvoorbeeld het haast vergeten breedspoortijdvak van de HIJSM, van de vele tramactiviteiten van deze maatschapplj, van het materieel met zijn typische verschillen t.o.v. dat van de concurrerende Staatsspoorwegen. Niet alleen de locomotieven, maar ook het personen- en goederenmaterieel komt aan de orde alsmede de ontwikkeling van het lijnennet dat begon met de zg. 'oude lljn' Amsterdam-Rotterdam. Dit historisch overzicht wordt afgesioten eind 1890 bij de overname van het rollend materieel van de Nederlandsche Rhijnspoorweg-Maatschappij.

 • De Kever / J. de Lange

  De Kever / J. de Lange

   20/9/17. De Volkswagen Kever heeft decennia lang het Nederlandse straatbeeld gedomineerd. Vanaf 1947 toen de eerste 'Brilkever' door Pon's Automobielhandel in Amersfoort werd geïmporteerd tot in de jaren '80. Dit boek gaat over de diverse kevermodellen en de specifieke Nederlandse toepassingen, waarbij ook de Volkswagen-bus niet wordt vergeten. Met een groot aantal fraaie en originele zwart-witfoto's met in de bijschriften veel wetenswaardigheden. De bijlage bevat informatie over modellen, uitvoeringen en kleuren. Een leuk boek dat de 'Nederlandse kever' goed in beeld brengt.(Biblion recensie, Hans Duijndam.)

 • De kilometer-kampioen / A. D. Hildebrand

  De kilometer-kampioen / A. D. Hildebrand

   Dit is een boek uit 1954, waarin een verhaal wordt verteld over een prijsvraag van de Nederlandse Spoorwegen. 3 Jongens strijden tegen elkaar en moeten op één dag proberen zoveel mogelijk kilometers met de Nederlandse Spoorwegen te reizen. Het boek bestaat uit een verhaal geschreven door A.D. Hildebrand. Het boek bevat 120 gekleurde illustraties van Charles Burki. Dit waren oorspronkelijk plaatjes die verzameld moesten worden bij drie verschillende merkartikelen: AJP-pudding, Hooimeijer-beschuit en VS-pepermunt.

 • De koninklijke stallen. / J.A.C. Bartels

  De koninklijke stallen. / J.A.C. Bartels

   De koninklijke stallen. Het Koninklijk staldepartement in woord en beeld. .Amsterdam, De Bataafsche Leeuw. 1984, First Edition. (ISBN: 9067070319) Gebonden Met Omslag.

/
Toont 1 tot 20 (van 97 produkten)