Biologie

/
Toont 1 tot 20 (van 378 produkten)
 • (Op)nieuw geleerd, oud gedaan / R. Dirkse o.a.

  (Op)nieuw geleerd, oud gedaan / R. Dirkse o.a.

   1/3/20. Het aantal dementerenden loopt op naar zo'n 500.000. De overgrote meerderheid woont thuis. Uit de praktijk en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen met dementie nog van alles kunnen leren. Als dit proces goed wordt begeleid, kunnen mensen met dementie langer zelfstandig functioneren en wordt de zorg eenvoudiger.Vier deskundigen laten in dit hoopgevende boek vol praktijkvoorbeelden zien hoe dit leren in zijn werk gaat.

 • 1000 zilvers van Schier / J. de vries

  1000 zilvers van Schier / J. de vries

   27/11/16.Dit boek beschrijft de 1000 terugmeldingen van de zilvermeeuwen van de in 1980 op Schiermonnikoog geringde vogels en informatie over hun vondsten. Het boek bevat een voorwoord, een inleiding, de beschrijving van tien jaar terugmeldingen, een nawoord met stellingen, een toelichting op de terminologie, een literatuuroverzicht en als laatste een dankwoord. Het boek is van een kleurige harde omslag voorzien, gedrukt op mooi vlak glanzend papier in een overwegend wat klein lettertype, voorzien van enkele niet altijd even beste kleurenfoto's en zwart-wit tekeningen. De lay-out en de bladindeling komen soms wat slordig en onoverzichtelijk over. Veel kritiek op de stijl van de inhoud, van de hak-op-de-tak, niet immer wetenschappelijk. De lezerskring zal klein zijn!(Biblion recensie, M. v.d. Kerkhof.)

 • 1001 Hints & tips voor uw tuin

  1001 Hints & tips voor uw tuin

   Het doel van 1001 Hints & tips voor uw tuin is zowel de beginnende als de gevorderde tuinier op heledere en onderhoudende wijze deskundige informatie te verstrekken over alle aspecten van het tuinieren. Dit gebeurt op een manier waarop u het gemakkelijkste deze informatie kunt opzoeken, namelijk alfabetisch: van Aalbes tot Zwembad komen talloze onderwerpen aan bod. Dankzij de talrijke verwijzingen en het uitgebreide register hebt u bovendien snel toegang tot andere trefwoorden over verwante onderwerpen. Als u, bijvoorbeeld, van plan bent uw eigen groenten te gaan kweken, zult u niet alleen de trefwoorden willen raadplegen over de verschillende gewassen, maar ook die over Compost, Moestuin, Mulchen, Organisch tuinieren en vele andere die u bij uw werkzaamheden van nut zijn.

 • A compendium of Chinese bamboo./ Zhu Shilin o.a.

  A compendium of Chinese bamboo./ Zhu Shilin o.a.

  22/12/18. China is most abundant in bamboo resources. Altogether 39 genera and more than 500 species are included in this book.

 • Aai poes,aai poes, stoute poes! / A. Rhea

  Aai poes,aai poes, stoute poes! / A. Rhea

    Aai poes, aai poes, stoute poes! A tot Z-gids voor kattenproblemen.Lees eerst deze gids met uitstekende adviezen, voordat u besluit dat uw poes geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. U zult verbaasd staan over de resultaten.

 • Afbeeldingen der artseny-gewassen / D. L. Oskamp.

  Afbeeldingen der artseny-gewassen / D. L. Oskamp.

   18/1/17. Afbeeldingen der artseny-gewassen met derzelver Nederduitsche en Latynsche beschryvingen Deel 1 Facsimile herdruk van 1796.

 • Alleen voor papa's! / N. Kleverlaan

  Alleen voor papa's! / N. Kleverlaan

    Alleen voor papa's! Veel papa's voelen zich na de geboorte van hun kind een beetje onzeker. Bij mama loopt het allemaal zo vlot en ze gaat met de baby om alsof ze nooit iets anders gedaan heeft. Toch zijn baby's reuzegemakkelijk! Ze zijn namelijk gek op aandacht. Ze vinden het heerlijk om geknuffeld te worden en vinden het geweldig als je met ze speelt. In dit boek staan een heleboel leuke spelletjes, originele knuffelideetjes en troeteltips speciaal voor papa's! Hoe meer u immers met uw baby bezig bent, hoe beter jullie elkaar leren kennen. Bovendien zijn de spelletjes aangepast aan de verschillende ontwikkelingsfases van uw baby. Per periode van drie maanden krijgt u informatie over de belangrijkste ontwikkelingen, en spelletjes waarmee u die kunt ondersteunen. Speel, stoei, zing en dans met uw baby en er zal een speciale band ontstaan die een leven lang meegaat!

 • Alles over fruit / R. Flowerdew

  Alles over fruit / R. Flowerdew

    Bob Flowerdew teelt al meer dan 15 jaar allerlei soorten fruit; hij weet welke appelrassen geschikt zijn voor het maken van cider of sap, wat goede bewaarrassen zijn, welke druiven een goede wijn opleveren en wat lekker zoete tafeldruiven zijn. Hij legt uit hoe exotische vruchten gekweekt moeten worden en welke tropische soorten zich kunnen aanpassen aan een leven in een koeler klimaat. Bij elke fruitsoort belicht hij de rassen die geschikt zijn voor bepaalde toepassingen, teelt, onkruid- en ziektebestrijding, en om te oogsten en te bewaren. Daarnaast vertelt hij iets over de geschiedenis van het gewas, over medicinale, culinaire en andere toepassingen en geeft hij verrukkelijke recepten. Mooie foto's illustreren elk onderwerp , moedigen de toekomstige fruitkweker aan en bieden de doorgewinterde teler een rijke bron van inspiratie. Er staan zelfs tips in over houtdraaien, het roken van voedsel, het gebruik van natuurlijke verfstoffen en het aanmaken van een geurig houtvuur.

 • Als chemische stoffen en geuren je ziek maken / E. Valkenburg

  Als chemische stoffen en geuren je ziek maken / E. Valkenburg

   2/2/18. De in dit boek beschreven vragen en antwoorden met betrekking tot de milieuziekte MCS zijn vanuit persoonlijke ervaring en gedegen kennis samengesteld. De geboden informatie biedt een belangrijk en uitgebreid naslagwerk, onontbeerlijk voor zowel de MCS-patiënt en diens omgeving, als voor de arts of therapeut. Maar ook voor anderen die meer willen weten over de achtergronden en mogelijke gevolgen van het gebruik van de huidige, alledaagse 'cocktail' aan chemische en synthetische stoffen, biedt dit boek veel informatie en handige tips.Tegenwoordig ondervinden veel mensen last van bijvoorbeeld parfum, luchtverfrissers, (sigaretten-)rook, uitlaatgassen enz., maar kunnen door gebrek aan informatie niet het verband leggen met hun gezondheidsproblemen, zoals astma, hoofdpijn, (chronische) vermoeidheid, ontstekingen, huidproblemen, enz. Pas veel later, vaak wanneer de klachten aanzienlijk zijn verergerd, worden de mogelijke oorzaken van deze chronische, vage en/of onbegrepen klachten ontdekt of (h)erkend; te laat dus.

 • Alternatieven Voor Antibiotica / J. McKenna

  Alternatieven Voor Antibiotica / J. McKenna

   Uit onderzoeken van de laatste jaren blijkt dat het voortdurend voorschrijven van antibiotica aanzienlijke problemen begint te veroorzaken. De bacteriën blijken zich zo inventief aan hun belagers te kunnen aanpassen dat de antibiotica geen effect meer op hen hebben, omdat ze resistent zijn geworden. Er wordt ook steeds vake gewaarschuwd - ook door de Wereldgezondheidsorganisatie - voor de gevaren van overmatig gebruik van antibiotica.

 • Amazing power of healing plants / R. S. Gomez

  Amazing power of healing plants / R. S. Gomez

   9/7/18. Medical exerience as well as clinical and pharmaceutical studies have demonstrated in a very conclusive manner the preventive attributes of medicinal plants.

 • Andalusië's dansende paarden. / U. Bruns.

  Andalusië's dansende paarden. / U. Bruns.

   26/10/17. Met 72 foto's in kleur en zwart-wit.

 • Anders beter worden / A. Vogel

  Anders beter worden / A. Vogel

    Anders beter worden is het meest verkochte boek over homeopathie en natuurgeneeswijze. Meer dan een half miljoen mensen hebben deze unieke raadgever al in huis! Deze nieuwste uitgave bevat een extraatje: uitgebreide behandeling van 53 specifieke vrouwenkwalen. Bovendien is de informatie van recent ontwikkelde geneesmiddelen toegevoegd. Anders beter worden is een zeer handzaam vademecum waarmee u, dankzij de alfabetische rangschikking, snel uit meer dan 250 verschillende aandoeningen de juiste behandeling kunt kiezen.

 • Atlas van de flora van Oudemans / L. de Koning

  Atlas van de flora van Oudemans / L. de Koning

   21/3/17. Oudemans is de eerste Nederlander geweest die met zijn Flora van Nederland een inventarisatie maakte van bijna alle planten die er in onze lage landen in het wild of verwilderd voorkwamen.Vanuit de botanische wetenschap hebben velen daarna zijn werk aangevuld en verbeterd maar de prachtige gekleurde gravures en de nauwgezette detailtekeningen zijn daarna eigenlijk nooit geëvenaard.

 • Audubon's American birds / S. Sitwell

  Audubon's American birds / S. Sitwell

   10/3/17. 16 colour plates.

 • Baasjes / E. Wieldraaier

  Baasjes / E. Wieldraaier

    'Ik moet er niet aan denken elke morgen naast dezelfde man wakker te worden. Maar naast dezelfde hond? Prima.' 'Als mijn katten dood zijn, laat ik ze opzetten. Op die manier heb ik nog iets tastbaars van ze.' 'Die droeve uitstraling van bloedhonden, die enorme wallen onder hun ogen... Dat spreekt me geweldig aan.' De uitspraken zijn van Xaviera Hollander, Ceorgina Verbaan en Andre van Duin. Samen met de hartverwarmende bijdragen van 47 andere bekende Nederlanders vormen zij een liefdesverklaring aan het fenomeen huisdier, want hoewel je er in de woorden van Herman Finkers 'geen fatsoenlijk woord mee kunt wisselen', maakt dit Baasjesboek een ding duidelijk : we kunnen niet zonder onze dierdare huisgenoten.

 • Baby's eerste album / A.-F. Loiseau

  Baby's eerste album / A.-F. Loiseau

   11/10/19. Een foto van het eerste lachje, de afdruk van je baby's voetje, de lotgevallen tijdens de eerste vakantie... Wat is er vertederende en soms grappiger dan deze fantastische herinneringen aan de eerste levensjaren van je baby? Je zult vast en zeker inspiratie vinden in de originele en humoristische toon van dit album. Schrijf je indrukken op, noteer anekdotes en plak foto's of andere souvenirs van al deze dierbare momenten. Een album om zorgvuldig te bewaren en later, wanneer je kind groter is, samen te bekijken!

 • Babymanagement voor mannen

  Babymanagement voor mannen

   Babymanagement is het onmisbare praktische handboek voor mannen die vader worden of net vader zijn. In 240 rijk geïllustreerde pagina´s wordt grondig antwoord gegeven op alle vragen.

 • Basisboek Western riding / R. Burgmeyer & J. Spruijt

  Basisboek Western riding / R. Burgmeyer & J. Spruijt

   30/8/17. Western Riding wordt in Nederland meer en meer beoefend door mensen die van paarden houden. Het is één worden met je paard, en samen de uitdaging van de vele mogelijkheden aangaan. Western Riding is aantrekkelijk voor jong en oud, voor beginner en gevorderde. Je hoeft namelijk geen kampioen te zijn om mee te tellen bij wedstrijden, waar de klassen onderverdeeld worden in jeugd-, amateur- en professional. Je kunt je specialiseren in een of meerdere onderdelen, afhankelijk van je eigen voorkeur en van de kwaliteiten van je paard. Er is voor ieder wel een uitdaging te vinden. Iedere paardenliefhebber die wel eens wat anders wil dan wat tot voor kort geboden werd, moet een kennis maken met de wereld van de cowboys op de ranch. En geloof me, het is een uitdaging! In dit boek wordt uitgelegd wat Western Riding precies is, wordt aandacht besteed aan de uitrusting 'Western Equipment', aan basistraining en 'Reining'.

 • Basisgids flora en fauna in Nederland./J. G. van Gelderen

  Basisgids flora en fauna in Nederland./J. G. van Gelderen

  8/10/19.  Om in de natuur te determineren. Voor vogels , Planten , Bomen . Paddenstoelen , Zoogdieren en Insecten.

/
Toont 1 tot 20 (van 378 produkten)