Esoterie

/
Toont 1 tot 20 (van 412 produkten)
 • 100 spirituele reizen. / M. Ondaatje

  100 spirituele reizen. / M. Ondaatje

   11/1/18. Er zijn plaatsen op aarde die ons diep kunnen ontroeren. Ze herbergen een soort innerlijke schoonheid die ons in direct contact met de ziel brengt. In 100 Spirituele reizen delen bestseller auteurs hun persoonlijke indrukken in hun eigen navolgbare stijl. Of het nu gaat om een tempel, een kerk, een gedenkteken of een landschapskenmerk dat doordrenkt is van de sfeer van oude gewijde tradities, het zijn plaatsen die ons raken. Het zijn plaatsen die de moeite van een bezoek waard zijn. Ze geven ons leven betekenis en wekken een gevoel van ontzag, schoonheid of rust.

 • 25 dagen onthaasten / M. Jansse & B. Vos

  25 dagen onthaasten / M. Jansse & B. Vos

   Voor 25 dagen voor jezelf gingen Monique Jansse en Barbara Vos op zoek naar de manieren om rust te vinden in de hectiek van alledag. Ze volgden onder meer een sessie lachtherapie, lieten hun hand lezen, maar maakten ook een wandeling in een stiltegebied en gingen sapvasten in Zeeland. Daarnaast zochten ze in bijzondere winkels ultieme spullen om ook thuis verder te relaxen.

 • 50 persoonlijke rituele / A. Grun

  50 persoonlijke rituele / A. Grun

   In 50 PERSOONLIJKE RITUELEN – Ankers voor de ziel beschrijft Benedictijner monnik Anselm Grün vijftig rituelen die je ruimte verschaffen om te midden van dagelijkse verplichtingen en stresssituaties op adem te komen en te genieten van de vrije tijd voor jezelf.Al een aantal jaren is er een hernieuwde behoefte aan rituelen. Daarbij gaat het niet alleen om religieuze rituelen die gemeenschappelijk in de eredienst worden uitgevoerd. Steeds meer betreft het persoonlijke rituelen in het dagelijks leven en om rituelen die het leven in het gezin, in een onderneming en in de maatschappij bepalen. Rituelen geven het leven structuur, diepgang en kleur. Ze stellen je in staat zelf te leven in plaats van te worden geleefd. Ze verdiepen onderlinge relaties. Maar bovenal maken rituelen je duidelijk dat je je leven ten overstaan van God en met God leeft.

 • Aan de top voorbij / H. Labruyere

  Aan de top voorbij / H. Labruyere

    Introductie tot de opvattingen uit de kring rond Swami Rama, abt van twee geheime kloosters in het Himalaya-gebergte, met meditatieoefeningen.

 • ABC van aromatherapie / A. Vooys

  ABC van aromatherapie / A. Vooys

   3/8/18.Werken met de sappen - de levenskracht - van planten, dat is waar het in dit boek over gaat. De opzet van dit boek is zo gekozen, dat je na een inleiding van acht bladzijden meteen aan de slag kunt. Door met etherische oliën te werken, leer en vooral ervaar je de kracht van deze oeroude therapie. De meeste reguliere (chemische) medicijnen zijn naar stoffen uit planten nagemaakt. Waarom namaak, met zijn soms nare bijwerkingen, als het ook natuurlijk kan? De oliën hebben bovendien niet alleen invloed op ons lichaam, maar ook op onze geest, stemming en motivatie en daardoor ook op ons gedrag.Met een paar flesjes van goede kwaliteit verwen je jezelf met die heerlijke geuren en leer je niet alleen de huis-, tuin- en keukenkwaaltjes als brandwonden, kneuzingen en koorts te bestrijden, maar ook emotionele en spirituele problemen aan te pakken. In dit boek zijn 24 etherische oliën opgenomen met hun werking op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Het handige handboek en naslagwerk voor iedereen die meer wil weten over de interactie tussen geest en lichaam.

 • Acupunctuur / G. Fisch

  Acupunctuur / G. Fisch

   8/11/17. Er wordt uitvoerig ingegaan op de theorie van de chinese naaldtherapie zoals deze zich sinds de culturele revolutie heeft ontwikkeld.

 • Adempauze / L. Kavelin-Popov

  Adempauze / L. Kavelin-Popov

   2/12/17. Stapsgewijze, spiritueel getinte methode voor een duurzaam herstel van energie en voor het bereiken van een betere kwaliteit van leven.

 • Afrikaanse Magie / I. M. Hilliges

  Afrikaanse Magie / I. M. Hilliges

   Afrikaanse magie, spirituele, betekenisvolle en praktische gebruiken uit de rijke Afriokaanse cultuur.Als rationeel ingestelde westerlingen kunnen we een hoop leren van de Afrikaanse levensstijl: meer vertrouwen op onze intuïtie bijvoorbeeld, genieten van kleine dingen, onze zintuigen openstellen voor nieuwe ervaringen en niet zo snel beren op de weg zien.In Afrika worden verhalen en wijsheden van vroeger nog gekoesterd en overgedragen van vader op zoon en van moeder op dochter. Het gaat daarbij niet alleen om mythen en sagen, maar ook om meer aardse zaken als liefdesrecepten en schoonheidstips.

 • Alarm u wordt vergiftigd./ I. Veen

  Alarm u wordt vergiftigd./ I. Veen

   21/11/19. De overbevolking van deze planeet, is schuld aan vele en vaak niet meer op te lossen problemen waar demensheid, dieren en het milieu onder lijden. 'Nederland is vol'! beweerde Koningin Juliana reeds in de jaren 50! Een uitspraak van een vrouw die in haar tijd de problemen al zag aankomen en die onze samenleving nu zo bitterhart teisteren; maar ook onze aarde is vol! Over de Samenzwerende Wereld Overheden en hun 'sproeiende' vliegtuigen: de beruchte chemtrails, mag niet openlijk worden gesproken. Is men bezig ons op een slimme manier te vernietigen nu de atoombom op een laag pitje is gezet... of juist te redden?

 • Alchemie en spirituele transformatie / C. Gilchrist

  Alchemie en spirituele transformatie / C. Gilchrist

   10/3/18. De weg van individuele zelfontplooiïng wordt geschetst in termen van de alchemie en de hermetica.

 • Alles wordt anders / B. Jager

  Alles wordt anders / B. Jager

   Alles wordt anders is het eerste boek uit een door onze uitgeverij op te zetten serie voor jongeren, waarin het spirituele een belangrijke rol speelt. De serie wil een brugfunctie vervullen in die zin dat belangstelling voor het ontwikkelen van de eigen spiritualiteit wordt opgewekt en jongeren worden gestimuleerd,. zich ook als volwassenen in deze onderwerpen te verdiepen.

 • Als de schoen past./ Osho

  Als de schoen past./ Osho

   20/8/19. De teksten van Tswang Tse vinden hun oorsprong in het oude China en werden meer dan 2000 jaar geleden op schrift gesteld. Ze zijn beroemd om hun praktische wijsheid en worden beschouwd als een der groten in de wereldliteratuur. Oslo onthult in zijn lezingen de schoonheid en zuiver lid van de taoïstische levenshouding, waarin eenvoud en een natuurlijk leven centraal staan. Zo voel je, als de schoen past, je voet niet; en als de riem past, je buik niet en als het hart op de goede plaats zit denk je niet aan voor of tegen.' Bij Tswang Tse ligt de nadruk op ontspanning, niet op inspanning. Door wilskracht kun je veel bereiken, zegt Osho. Maar wat je met wilskracht bereikt blijft altijd een last voor je. je moet het voortdurend bijhouden. Alleen wat zonder moeite wordt bereikt, wordt nooit, last. je kunt het niet kwijtraken en alleen zo kan het altijd bij je blijven.

 • Alternatieve geneeswijzen / P. Albright

  Alternatieve geneeswijzen / P. Albright

   Aromatherapie is in Nederland een therapie die de laatste jaren meer in de bekendheid is gekomen. Men gaat met geuren werken en ervaart de invloed die deze op de mens in zijn geheel hebben. Er zijn reeds diverse boekjes over dit thema verschenen, o.a. 'Aroma en kleitherapie' van Rosemarie Ypma en 'Werkboek etherische oliën' van Ellen Asjes. In dit boek legt de schrijfster uit wat aromatherapie is, wat je er mee kunt bereiken, hoe het werkt en diverse methoden om deze oliën toe te passen. Vooral is aandacht besteed aan massage met behulp van oliën; dit met goede duidelijke tekeningetjes. Bovengenoemde boekjes geven meer praktische informatie. Dit boekje is bedoeld voor de leek die met deze methode wil werken en gefascineerd is door de geuren. Het boekje ziet er verzorgd uit en geeft verantwoorde informatie. Met begrippenlijst en register. Eenvoudig geel-groen omslag met een zwart-witte naïeve tekening.

 • Alternatieven Voor Antibiotica / J. McKenna

  Alternatieven Voor Antibiotica / J. McKenna

   Uit onderzoeken van de laatste jaren blijkt dat het voortdurend voorschrijven van antibiotica aanzienlijke problemen begint te veroorzaken. De bacteriën blijken zich zo inventief aan hun belagers te kunnen aanpassen dat de antibiotica geen effect meer op hen hebben, omdat ze resistent zijn geworden. Er wordt ook steeds vake gewaarschuwd - ook door de Wereldgezondheidsorganisatie - voor de gevaren van overmatig gebruik van antibiotica.

 • Amazing Journey. / C. Pater

  Amazing Journey. / C. Pater

   Een spiritueel filosofische verkenning.

 • Anna Dankbaar / H. Norman

  Anna Dankbaar / H. Norman

   24/8/17. Helderziendheid behoort tot de buitenzintuiglijke ervaringen, waarbij zaken worden 'gezien' ongeacht hun ruimtelijke relatie tot de waarnemer. Het ontwaken van dergelijke vermogens is niet ongewoon bij personen, die een meditatieve discipline volgen of een sterk geloof in God hebben. In voorliggende biografie over een paranormaal begaafde vrouw wordt het spoor teruggevolgd naar haar jeugd, waarin zij met schroom gebruik gaat maken van haar gave en in de openbaarheid treedt. Tot haar wapenfeiten behoren voorspellingen over het oude Griekenland, in het bijzonder over de kolossus van Rhodos. Haar levensbeschouwing en relatie tot God worden apart belicht. Het verhaal wordt sensationeel verteld, daar waar relativering op zijn plaats zou zijn geweest. De eenvoudige teksten, vol adjectieven, worden extra zwaar aangezet om aan overtuigingskracht te winnen. Dit doet afbreuk aan het onderwerp. Een kort overzicht betreffende de wetenschappelijke aanpak van buitenzintuiglijke waarneming is als bijlage opgenomen.(Biblion recensie, Ruud Booms.)

 • Aromatherapie voor iedereen./ J. Kercher.

  Aromatherapie voor iedereen./ J. Kercher.

   21/9/19. Ruim 100 aromatische oliën en hun werking beschreven : meer dan 1000 recepten gerangschikt naar ziektebeeld.

 • Ascensie handleiding voor beginners / J. D. Stone

  Ascensie handleiding voor beginners / J. D. Stone

   Er komt steeds meer materiaal beschikbaar over het onderwerp ascensie. Om dit materiaal te kunnen gebruiken, dien je eerst bekend te zijn met de in wezen goddelijke aard van de mens. Dan is er een stevige basis van waaruit men de mens kan zien als het spirituele wezen dat hij is - een soort 'lanceerbaan' voor onze kosmische ascensie-reis. Dit boek is opgedragen aan hen die zich voor het eerst bewust worden van de dimensies die ze onder- of bovenbewust al kenden, maar die ze niettemin bewust dienen te begrijpen. Tevens is dit boek bedoeld voor de velen die al een heel eind op weg zijn naar ascensie, maar die graag enkele hiaten in hun kennis opgevuld zien. En niet te vergeten voor de zoekende geesten en harten van alle mensen, die als kinderen vol spanning op hun verhaaltje voor het slapengaan liggen te wachten, en er nooit genoeg van krijgen steeds maar weer te luisteren naar dat verhaal van de goddelijke bestemming die ons wacht.

 • Aspecten van yoga / V. Worthington

  Aspecten van yoga / V. Worthington

   Eeuwenlang is yoga een scheppende kracht geweest.De van oorsprong Indische techniek ter bevrijding van de ziel kan in dienst staan van uiteenlopende filosofieen.

 • Asrtologie in de praktijk / M. Bollen

  Asrtologie in de praktijk / M. Bollen

   21/7/17. Astrologie in de Praktijk is een betrouwbare gids en een must voor iedere beginnende astroloog die 'door de sterren en aspecten de horoscoop niet meer kan zien'.

/
Toont 1 tot 20 (van 412 produkten)