Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • Alleen in mijn gedichten kan ik wonen / M. Wigman

  Alleen in mijn gedichten kan ik wonen / M. Wigman

   20/4/19. Evergreens noemen we ze, eeuwig groene gedichten. Maar ook in het eeuwig groene landschap van de poëzie verandert wel eens iets. Van de jongste generaties dichters komen er gedichten bij die lezers van nu bij blijven, andere gedichten hebben hun dienstjaren erop zitten en vallen af.In dit beweeglijke landschap hebben Menno Wigman en Rob Schouten de canon opnieuw tegen het licht gehouden, met oog voor de traditie, maar vooral ook met oog voor het nieuwe. En zo komt men in Alleen in mijn gedichten kan ik wonen het ijzeren repertoire tegen van Marsmans 'Herinnering aan Holland' en J.C. Bloems 'De Dapperstraat', maar ook de meest gelezen en geciteerde verzen van relatief nieuwe dichters als K. Michel, Tonnus Oosterhoff en Esther Jansma, die hier hun eerste sporen in de canon van onze tijd nalaten.Alleen in mijn gedichten kan ik wonen is een indrukwekkend overzicht van het mooiste wat de Nederlandse poëzie te bieden heeft, zowel voor bevlogen poëziekenners als voor hen die nog nooit eerder een gedicht lazen.

 • De zingende Walvisch /B. Cooper & J.W.F. Werumeus Buning

  De zingende Walvisch /B. Cooper & J.W.F. Werumeus Buning

   19/4/19.Zijnde een bundel zeemansliedjes en verzen,rijmen, gezegden en rariteiten uit vele eeuwen.

 • Muziek.Van Mozart tot megaster./ M. Cox.

  Muziek.Van Mozart tot megaster./ M. Cox.

   19/4/19. MUZIEK - VAN MOZART TOT MEGASTER, M. CoxWij presenteren…Een superswingende, megamusicale belevenis!¦ Supersterren zoals Elvis, Marco Borsato en Michael Jackson!¦ Coole klassiekers zoals Mozart, Beethoven en Stravinsky!¦ Buitengewone beroemde bands zoals de Beatles, Blof en Oasis. Grijp je gitaar, duik op je drumstel en schetter met je trompet op dit mega melodieuze feest! Lees dit boek en kom alles te weten!

 • Boeddhisme / K. Trainor

  Boeddhisme / K. Trainor

   19/4/19. Boeddhisme combineert een onberispelijke kennis van zaken met prachtige kleurenillustraties om de voornaamste aspecten van een van de grootste levende religies te belichten, van de essenti'le leer en principes van de Boeddha tot diverse vormen van praktijkbeoefening, rituelen en heilige geschriften. Boeddhisme is met diepgang en helderheid geschreven en geeft wezenlijk inzicht in de menselijke hoedanigheid. Daarnaast wekt het alle belangrijke aspecten (historische, religieuze, sociale, culturele en kunstzinnige) van deze eerbiedwaardige geestelijke traditie tot leven.

 • Paramaribo. De modernistische architectuur van ir. Peter J. Nagel. / F. Strik

  Paramaribo. De modernistische architectuur van ir. Peter J. Nagel. / F. Strik

   19/4/19. Architect Peter Nagel introduceert het modernisme in Suriname. Hij ontwerpt in de jaren '50 de eerste modernistische gebouwen voor het stadscentrum van Paramaribo, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de periode 1951-1969 ontwerpt Nagel meer dan veertig gebouwen in deze stijl, in en buiten Paramaribo. Rond het Kerkplein, een centraal punt van de stad, is Nagels modernisme nadrukkelijk aanwezig. Hier staan vijf belangrijke gebouwen van de architect: het OGEM-gebouw (nu N.V. EBS), De Surinaamsche Bank, het Fatum-gebouw (onherkenbaar verbouwd), de HBU-Bank (nu de Republic Bank Suriname N.V.) en het hoofdpostkantoor. Nagel ontwerpt ook Buitensociëteit Het Park (nu de Nationale Assemblee) en scholen, kerken, ziekenhuizen en woonhuizen. De bouwwerken zijn belangrijk cultuurhistorisch erfgoed, dat in nog geen twintig jaar is ontstaan. De gids beschrijft elk gebouw, met foto's bij de oplevering en in de huidige staat. Op twee kaarten zijn alle projecten aangegeven, met een wandelroute voor de projecten in het centrum.

 • Plato and a Platypus Walk into a Bar / T. Cathcart & D. Klein

  Plato and a Platypus Walk into a Bar / T. Cathcart & D. Klein

   19/4/19. Here’s a lively, hilarious, not-so-reverent crash course through the great philosophical traditions, schools, concepts, and thinkers. It’s Philosophy 101 for everyone who knows not to take all this heavy stuff too seriously. Some of the Big Ideas are Existentialism (what do Hegel and Bette Midler have in common?), Philosophy of Language (how to express what it’s like being stranded on a desert island with Halle Berry), Feminist Philosophy (why, in the end, a man is always a man), and much more. Finally—it all makes sense!“I laughed, I learned, I loved it!” Roy Blount Jr.

 • Opoa en opoe pluisie / Dick Druna.

  Opoa en opoe pluisie / Dick Druna.

   19/4/19. In Opoa en opoe pluisie op se mokums (Opa en Oma Pluis in het Amsterdams) gaat Nijntje op visite bij opa en oma Pluisie. 'Opoa hep foor nijn een steppie gemoakt' en 'Nijn bree een omslegdoek foor opoe Pluisie'. Bij de thee eten ze 'bauterkoekies en nijn mog-ur twei'.

 • Ooggetuigen van de Gouden Eeuw / R. van Stipriaan

  Ooggetuigen van de Gouden Eeuw / R. van Stipriaan

   18/4/19. De beeldenstorm, het ontzet van Leiden en de moord op Willem van Oranje - het zijn legendarische momenten uit de Nederlandse vrijheidsoorlog, die het begin van een ongekende bloeiperiode markeren: de Gouden Eeuw. Het was een tijd waarin de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden met ontzag werd gadegeslagen en de VOC de lakens uitdeelde op de wereldzeeën. Het waren mooie jaren voor avonturiers: ontdekkingsreizen, veldtochten en zeeslagen stonden borg voor spektakel. En telkens waren er individuen die aan het papier toevertrouwden wat ze zagen. In Ooggetuigen van de Gouden Eeuw heeft René van Stipriaan hun opmerkelijkste verslagen bij elkaar gebracht.

 • Ooggetuigen van de middeleeuwen / B. Hellemans o.a.

  Ooggetuigen van de middeleeuwen / B. Hellemans o.a.

   18/4/19. In Ooggetuigen van de Middeleeuwen zijn ruim honderd fragmenten verzameld, met grote en kleine evenementen uit de geschiedenis van West-Europa van 500 tot 1550. Een twintigtal specialisten in de middeleeuwse cultuur, verbonden aan de Universiteit Utrecht, heeft de verslagen voorgedragen.

 • Weekblad de schaakwereld

  Weekblad de schaakwereld

   18/4/19. Met vaste medewerkers / schaakgrootmeesters als Max Euwe en Louis Gans etc.

 • Stil leven / Ted van Lieshout

  Stil leven / Ted van Lieshout

   18/4/19. Tijdens een reis door de kunstgeschiedenis worden telkens twee kunstwerken met elkaar vergeleken. Met afbeeldingen in zwart-wit en kleur van 52 werken. Vanaf ca. 13 jaar.

 • Vogels kijken in Europa / R. Hume.

  Vogels kijken in Europa / R. Hume.

   17/4/19. Vogels kijken in Europa. Deze schitterend geïllustreerde gids combineert duidelijk beschreven praktische adviezen voor de beginnende vogelspotter met inspirerende afbeeldingen en tips voor de meer ervaren vogelwaarnemer. In het boek wordt ook aandacht besteed aan waarneemmethodes en optische apparatuur om vogels goed in beeld te krijgen.

 • Telegraph Avenue / M. Chabon

  Telegraph Avenue / M. Chabon

   17/4/19. De jonge eigenaars van een tweedehands platenzaakje in Amerika proberen het in 2004 op te nemen tegen grote winkelketens.

 • Komen en gaan / M. Schrover.

  Komen en gaan / M. Schrover.

   17/4/19. Komen en gaan biedt een overzicht van migratie naar en vanuit Nederland vanaf het begin van de Republiek in 1568 tot heden. Er wordt een dubbele vergelijking gemaakt: verschillende groepen migranten die door de eeuwen heen naar Nederland kwamen, worden met elkaar vergeleken en emigranten worden met immigranten vergeleken. Migratie was ook in het verleden eerder regel dan uitzondering en het verhaal over de emigranten die uit Nederland vertrokken verschilt nauwelijks van dat van de immigranten die naar Nederland kwamen.Het belangrijkste wat dit historische overzicht laat zien, is dat integratie nooit soepel verloopt en altijd minstens enige generaties in beslag neemt. Pogingen tot reguleren en sturen van migratie en integratie hadden zelden het effect dat werd beoogd. De invloed van de overheid wordt overschat. Overheden konden integratie moeilijk afdwingen of tegengaan. Economische omstandigheden waren vaak belangrijker dan overheidsmaatregelen.

 • Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog / W. Melching

  Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog / W. Melching

   17/4/19. Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog geeft een overzicht van de aangrijpendste en indrukwekkendste verslagen uit deze oorlog. Deze verslagen zijn afkomstig van de diverse fronten, maar ook vanaf de zee, vanuit de lucht en vanaf het thuisfront. De auteurs van de fragmenten zijn afkomstig uit alle lagen van de diverse krijgsmachten en samenlevingen. Ze laten zien hoezeer de oorlog het aanzien van de wereld voorgoed veranderde.

 • Albert Hahn / K. van Weringh

  Albert Hahn / K. van Weringh

   16/4/19. Studie over de Nederlandse tekenaar (1877-1918) die vooral bekend werd door zijn sociaal bewogen politieke spotprenten.

 • Berijmd verzet. / F. Batten

  Berijmd verzet. / F. Batten

   16/4/19.Vertreden volk, volhard niet in uw zwijgen,Smeed uit uw fiere taal een bajonet. En wil daaraan, in naam van recht en wet.De leugenleer van de gehate rijgen.

 • De zwerftochten van Aeneas / P. Biegel

  De zwerftochten van Aeneas / P. Biegel

   15/4/19. Nadat Paul Biegel een jaar lang had gewerkt aan een bewerking van het nationale epos van Rome: de Aeneïs, was Fiel van der Veen nog eens anderhalf jaar bezig met het ontwerpen van de illustraties en de complete vormgeving van het boek. Maar voorjaar 1998 was het eindelijk zo ver: De zwerftochten van Aeneas, met daarin alle twaalf delen van de Aeneïs, was klaar! Biegel verwierf eerder faam als her-verteller van de Reinaart-allegorie, de Brandaan-mythe Anderland en de Ilias van Homeros. In De zwerftochten van Aeneas heeft hij geprobeerd de lijn en de poëzie van Vergilius' verhaal naar de maatstaven van heden in leesbaar Nederlands proza weer te geven, met weglating van opsommingen en omschrijvingen die bij de twintigste-eeuwse lezer geen weerklank meer vinden.

 • World of Warcraft: Wrath of the Lich King Official StrategyGuide

  World of Warcraft: Wrath of the Lich King Official StrategyGuide

   15/4/19.BradyGames’ World of Warcraft: Wrath of the Lich King Official Strategy Guide includes the following:Complete coverage of each race, with strengths, weaknesses, and more. WEAPONS: Discover the awesome battery of weapons and armor, with detailed equipment lists. NORTHREND EXPLORED: In-depth information on quests, bosses, and treasures.NEW DUNGEONS: Instances and Raid roles explained plus locations and strategy.COMPLETE CRAFTING COVERAGE: Every recipe for every crafting profession.Platform: PCGenre: Role-Playing Game.

 • Geillustreerde Griekse mythologie encyclopedie. / G. Houtzager.

  Geillustreerde Griekse mythologie encyclopedie. / G. Houtzager.

   14/4/19. In deze encyclopedie worden op heldere, overzichtelijke manier de voornaamste Griekse goden, helden, halfgoden en andere mythologische figuren en begrippen behandeld. De trefwoorden worden voorafgegaan door een uitvoerige inleiding over het ontstaan en de betekenis van de mythen. De fascinerende geschiedenissen worden geïllustreerd door meer dan 500 prachtige kleurenfoto's en tekeningen. Ook bevat het boek leuke wetenswaardigheden, bijvoorbeeld over begrippen uit de mythologie in ons spraakgebruik: herculische kracht, homerisch gelach, sisyfusarbeid en tantaluskwelling. Met deze prachtige encyclopedie herleeft de rijke, fantastische wereld van de Griekse Oudheid.

 • Veranderende grenzen nationalisme in Europa 1919-1989. / A. Bosch & L. H. Wessels

  Veranderende grenzen nationalisme in Europa 1919-1989. / A. Bosch & L. H. Wessels

   14/4/19. Het nationalisme, dat in de 19e eeuw al zo'n doorslaggevende rol speelde in de geschiedenis van Europa, is ook in de 20e eeuw een krachtig en onvoorstelbaar fenomeen gebleken, In de periode tussen de twee wereldoorlogen vierde het principe van zelfbeschikkingsrecht hoogtij. Het verdrag van Versailles (1919) riep het Europa van de naties in het leven. Het leidde tot nieuwe natie-staten als Polen en de Baltische landen. Na de Tweede wereldoorlog leek de invloed van het nationalisme af te nemen om ruimte te scheppen voor het internationalisme als middel tot een nieuwe, vreedzame wereldorde. Maar het einde van de Koude Oorlog, de val van de Berlijnse Muur (1989), de desintegratie van de Sovjet-Unie, de actuele ontwikkelingen in Midden Europa en de weerstanden tegen supernationale samenwerking: dit alles is niet olos te zien van een oplevend nationalisme.

 • Veranderende grenzen nationalisme 1815-1919./ Wessels & Bosch

  Veranderende grenzen nationalisme 1815-1919./ Wessels & Bosch

   14/4/19. De Europese geschiedenis vanaf de Franse Revolutie is in belangrijke mate bepaald door het nationalisme, de problematiek van het al dan niet samenvallen van de grenzen van natie en staat. Tussen het Congres van Wenen (1815) en het Verdrag van Versailles (1919) twee momenten waarop de kaart van Europa nieuw werd getekend, manifesteerde het nationalisme zich op uiteenlopende wijzen. Het leidde tot een gevaarlijke internationale politieke rivaliteit, maar stimuleerde tevens de creatieve wedijver tussen staten en volkeren en leverde zo een bijdrage aan de vitaliteit van een pluriforme Europese cultuur. Duitsland en Italië vormden zich als natie-staten. Oude natie-staten als Frankrijk en Engeland werden in hun kracht bevestigd. maar voor de traditionele multi-nationale imperia, Oostenrijk-Hingarije, Rusland en het Ottomaanse Rijk, fungeerde het nationalisme als een desintegrerende factor.

 • Twents in woord en gebruik. / G. J. H. Dijkhuis.

  Twents in woord en gebruik. / G. J. H. Dijkhuis.

   14/4/19Verzameling van dialectwoorden uit Twente en naaste omgeving (Eibergen en Hellendoorn).. De uitgave van het boek is mede mogelijk gemaakt door medewerking van de gemeenten in Noord-Oost Twente, de Rabobanken in Twente, Provinciale Bibliotheek Centrale Overijssel-Oost te Borne, I.B.M.-Nederland.

 • Zintuigen zonder grenzen./ S. Bronnle

  Zintuigen zonder grenzen./ S. Bronnle

   13/4/19. Er zijn veel dingen die we niet kunnen waarnemen, zoals infrarood, ultrageluid, röntgenstralen, het microscopisch kleine, maar die er desondanks wel zijn. Met dit boek leren we de grenzen van onze waarneming te verleggen, grenzen die ons belemmeren onze 'buitenzintuiglijke' zintuigen te gebruiken. Op basis van wetenschappelijk onderzoek laat Stefan Brönnle ons op heldere en toegankelijke wijze zien hoe de hersenen en onze zintuigen functioneren. Daarnaast toont hij hoe de zintuiglijke waarnemingen worden verwerkt en ervaren en hoe ze zelfs kunnen vertekenen. Vervolgens behandelt hij subtielere vormen van perceptie, zoals helderziendheid, dromen en uittredingen. Het boek is een praktisch boek met oefeningen om je waarnemingen te toetsen en te verscherpen, zodat je kan groeien in je helderziende vermogens.

 • De wens / A. Donovan

  De wens / A. Donovan

   13/4/19. Veel boeken beloven gouden bergen als het gaat over je dromen waarmaken. Maar het is geen kwestie van kansen en geluk hebben. Angela Donovan doet een stapje terug: om je dromen uit te laten komen, zul je eerst aan de slag moeten met jezelf en met jouw energieniveau. Pas als je weet waar je staat, wat jouw angsten, gedachten en overtuigingen zijn kun je naar de volgende stap: wat is je doel? Heb je je doel eenmaal helder dan kun je je energie daar volledig op richten. Deze eenvoudige en doeltreffende methode heeft al talloze mensen over de hele wereld geholpen bij het vervullen van hun wensen.

 • Historische canon van Hilversum. / K. van Aggelen o.a.

  Historische canon van Hilversum. / K. van Aggelen o.a.

   13/4/19. De Hilversumse Historische Kring 'Albertus Perk' heeft een Historische Canon van Hilversum uitgegeven. Deze canon beschrijft in vogelvlucht de geschiedenis van Hilversum, van de grafheuvels op de hei tot aan de bouw van Kerkelanden en de Meent.

 • Kolven en knippen / R. Spruit.

  Kolven en knippen / R. Spruit.

   13/4/19. West-Friese cultuurhistorie uit archieven en verhalen.

 • Zwemmen er haaien in de slotgracht / H. Pleij

  Zwemmen er haaien in de slotgracht / H. Pleij

   13/4/19.Ridders en kastelen spreken tot de verbeelding. Zo spelen kinderen vaak riddertje en de bezoekersaantallen van het Muiderslot liegen er niet om: ieder jaar bezoeken veertigduizend kinderen het slot. De leukste, meest interessante vragen die zij daar stelden, zijn verzameld in dit nieuwe deel van de vragen-van-kinderenserie. En wie kan die vragen beter beantwoorden dan middeleeuwenspecialist Herman Pleij.

 • Het dagboek van Jan Zuidland / J. Haag.

  Het dagboek van Jan Zuidland / J. Haag.

   12/4/19. In de stormnacht van 13 op 14 januari 1916 bezweek de Waterlandse Zeedijk op meerdere plaatsen onder het geweld van de hoog opgezweepte golven van de Zuiderzee. In korte tijd werd een groot deel van Waterland door het zeewater overstroomd. Dat lot trof ook Purmerend.Hoe een schooljongen deze ramp beleefde lezen we in het dagboek van de toen 11-jarige Jan Zuidland uit Purmerend. In dit unieke persoonlijke document vertelt Jan Zuidland over de strijd, die de Purmerenders tegen het water voerden en hoe zijn familie deze ramp met alle ongemakken trotseerde: de huisraad die in veiligheid moest worden gebracht, boodschappen die in onder water gelopen straten moesten worden gedaan en onderdak, dat bij familieleden elders gevonden moest worden.Jan Zuidland schrijft er beeldend over, soms een beetje vroegwijs voor een elfjarige, maar altijd 'uit het leven gegrepen', met een scherp oog voor details en een goed gevoel voor humor. Alle ongemakken worden daarbij even levendig beschreven als de grappige en spannende kanten, die de ramp - zeker voor jongeren als hij - ook had. Want de ondergelopen stad bood nieuwe mogelijkheden tot avontuur en kattenkwaad. Bovendien neemt hij ons mee op een boottocht naar Amsterdam, een wandeling naar Schellingwoude, Nieuwendam en Buiksloot en een tocht naar Hauwert.

 • The Age of Ra / J. Lovegrove

  The Age of Ra / J. Lovegrove

   12/4/19. Two present-day opposing forces meet in the Middle East. One side launches an ambush and nearly annihilates its foe. This opening scene to The Age of Ra promises the book will be a high-stakes thriller. And it is. The twist comes when we learn that this world is controlled by the Egyptian gods of old.