Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • Behoeften van familieleden van intensive-care-patienten./ M. Kaljouw

  Behoeften van familieleden van intensive-care-patienten./ M. Kaljouw

  14/12/19.  Een onderzoek naar behoeften aan informatie, ondersteuning en toegankelijkheid van familieleden. Proefschrift.

 • Verslaafd aan perfectie / M. Woodman

  Verslaafd aan perfectie / M. Woodman

   14/12/19. Ondanks het feit dat 'de emancipatie van de vrouw' in deze tijd een geaccepteerd gegeven is, blijft onze beschaving lijden onder het juk van het patriarchaat: logica, macht, specialisatie en perfectie. Vrouwen die streven naar erkenning en zelfstandigheid gaan daarbij noodgedwongen zo doelgericht te werk, dat zij het contact met hun innerlijk, hun eigen behoefte verliezen. De leegte, de angst die dat teweegbrengt vertaalt zich in nog harder streven, nog harder werken, nog meer aanpassing aan mannelijke maatstaven met als gevolg o.a.: anorexia nervosa, obesitas, depressies, enz.

 • Oscar Kleineh 1846-1919

  Oscar Kleineh 1846-1919

   14/12/19. Met veel foto s van voornamelijk boten en de zee.

 • De boodschap van water. / M. Emoto.

  De boodschap van water. / M. Emoto.

   13/12/19. Met veel foto s in kleur.

 • Het Boek van Zijn./ Osho.

  Het Boek van Zijn./ Osho.

   13/12/19. Dit boek gaat over intense gevoel van genieten,over overgave over wat werkelijk is en dat wat je werkelijk bent.

 • Modelbouw van schepen 16e en 17e eeuw / R. Hoeckel

  Modelbouw van schepen 16e en 17e eeuw / R. Hoeckel

   13/12/19. De schrijver heeft de bouw van zeilschepen uit de 16e en 17e eeuw weergegeven. Er is veel aandacht voor alle details bij de bouw van een echt schip, maar het is niet altijd even duidelijk wat de modelbouwer daaraan heeft. Iemand die niet goed thuis is in de wereld van het historisch zeilschip, verdrinkt bijna in de enorme hoeveelheid technische termen die gebruikt worden. Daardoor wordt begrijpend lezen bemoeilijkt. Er zijn veel detailtekeningen opgenomen, wat het begrijpen van de tekst bevordert. De ware liefhebber van oude zeilschepen zal uit dit boek een schat aan informatie kunnen putten omdat zo uitgebreid is ingegaan op alle onderdelen van het zeilschip. Een zeer uitgebreid register helpt de lezer daarbij. Ook staat in het boek een literatuurverwijzing.

 • Nederlandsche jachten, binnenschepen visschersvaartuigen / G. Crone

  Nederlandsche jachten, binnenschepen visschersvaartuigen / G. Crone

   13/12/19. Met 85 afbeeldingen op 77 platen van scheepsmodellen, schepen en scheepsversiering.

 • Fun with sunbone Sue / T. Boerens T. Beesley.

  Fun with sunbone Sue / T. Boerens T. Beesley.

   13/12/19. For more than 100 years, Sunbonnet Sue has charmed the world over with storybook scenes of work and play. More than a dozen quilt projects, including a "Days of the Week" quilt and a "Laundry Day" wall hanging. A set of matching Sunbonnet Sue and Overall Bill quilts. Detailed, step-by-step instructions for each project.Provides instructions on creating more than a dozen quilt projects using the character Sunbonnet Sue.

 • Alleen / Tim Voors.

  Alleen / Tim Voors.

   12/12/19. Waarom verlaat een vader zijn gezin om zes maanden lang alleen 4286 kilometer dwars door Amerika te lopen? Tim Voors beschrijft zijn voettocht over de Pacific Crest Trail van Mexico naar Canada. Tijdens zijn tocht door de bergen ondergaat Tim intense angst, ervaart hij dat pijn ook voldoening kan geven, leert hij te genieten van alleen-zijn en wordt het eindelijk leeg in zijn hoofd. Hij ontwikkelt een hartstochtelijke romance met de wildernis, maakt nieuwe vrienden en moet zich constant aanpassen aan de onvoorspelbaarheid van het weer en de natuur.

 • Emo's Reis / D. E. H. de Boer.

  Emo's Reis / D. E. H. de Boer.

   12/12/19. In Emo's reis volgt prof.dr. Dick E.H. de Boer de tocht die de Fries-Groningse abt Emo tussen november 1211 en juli 1212 naar Rome maakte. Op basis van de Kroniek van het klooster Bloemhof en met gebruik van talrijke historische documenten schetst hij van dag tot dag een beeld van het landschap en de samenleving in het Europa van het begin van de dertiende eeuw, gezien door de ogen van Emo én door die van een moderne reiziger. Meer dan 800 afbeeldingen en teksten, van troubadoursliederen tot kronieken, openen vensters op de fascinerende wereld van 800 jaar geleden. Aan de hand van schematische kaarten loopt Emo's route als een rode draad door het boek.

 • Narcisme de ontkenning van het ware zelf. / A. Lowen

  Narcisme de ontkenning van het ware zelf. / A. Lowen

   12/12/19. Psychiatrische visie van de psychoanalyticus uit de school van Reich op de psychische deviatie die narcisme heet.

 • Wim Sonneveld de parel van het cabaret / H. Scholten

  Wim Sonneveld de parel van het cabaret / H. Scholten

   12/12/19. - Een uniek beeld van een cabaretier die meer dan dertig jaar na zijn dood nog altijd ongeëvenaard populair is. - Een overzicht in woord en beeld, met vele nooit eerder gepubliceerde foto's van het leven van Wim Sonneveld en met persoonlijke herinneringen van vrienden en vakgenoten. - Het eerste boek over Wim Sonneveld dat tot stand kwam met medewerking van de erven. Ze gaven de auteur ongelimiteerd toegang tot de archieven. - Gesprekken met o.a. Friso Wiegersma, Conny Stuart, Willem Nijholt, Marjan Berk, Ruud Bos, Ina van Faassen en Hella Haasse.

 • Het einde van de geschiedenis en de laatste mens / F. Yukuyama

  Het einde van de geschiedenis en de laatste mens / F. Yukuyama

   12/12/19. Beschouwing over de ontwikkelingen in het historisch proces en een onderzoek naar de vraagstukken van de menselijke samenleving.

 • Utrechts oudste kloosters: van Sint-Salvator tot Sint-Paulus / J. C. Broer

  Utrechts oudste kloosters: van Sint-Salvator tot Sint-Paulus / J. C. Broer

   12/12/19. De ontwikkeling van de monastieke traditie binnen de Utrechtse kerk vanaf de tijd van Willibrord tot in de twaalfde eeuw.

 • Het aarde drama. / B. Zebulon

  Het aarde drama. / B. Zebulon

   11/12/19. Van Big Bang tot Apocalyps. Historie en toekomstverwachting der mensheid volgens oude geschriften, moderne wetenschap en authentieke bijbelteksten.

 • Verwerk je familiekarma / A. Bedi & B. Matthews

  Verwerk je familiekarma / A. Bedi & B. Matthews

   11/12/19. Karma is oorzaak met een onvermijdelijk gevolg. Je eigen gedrag kan van alles in je leven veroorzaken, maar invloeden uit je cultuur en van je familie kunnen dat evenzeer. De auteurs hebben in hun psychiatrische praktijk gewerkt met veel vrouwen en mannen die de last droegen van de de grootste prestaties, de grootste mislukkingen en de niet verwezenlijkte dromen van leden van hun familie - van ouders, grootouders, voorouders.

 • Mary Dresselhuys / T. Dop.

  Mary Dresselhuys / T. Dop.

   11/12/19. Mary Dresselhuys overleed op 19 mei 2004. Een jaar later verschijnt op initiatief van Joop van den Ende dit wervelende boek, dat gemaakt wordt in samenwerking met VandenEnde Foundation. De carrière van Mary Dresselhuys wordt belicht aan de hand van gesprekken met vakgenoten uit de wereld van het theater en personen uit haar directe omgeving.Door de talrijke, vaak niet eerder gepubliceerde foto´s en een biografische schets ontstaat een fascinerend overzicht van het leven en werk van Mary Dresselhuys.

 • Elk uur elk ogenblik. / M. & W. de Redelijkheud.

  Elk uur elk ogenblik. / M. & W. de Redelijkheud.

   11/12/19. Een boek over bewustzijn en de groei ervan tijdens het evolutieproces van de mens.

 • U kunt langer blijven leven! / J. G. Defares

  U kunt langer blijven leven! / J. G. Defares

   11/12/19. Op zeer uitgebreide en diepgaande wijze wordt ingegaan op mogelijkheden om het leven van de mens te verbeteren en te verlengen door middel van een gezondere levenswijze. Nadruk ligt hierbij op het handhaven of herstellen van het juiste gehalte van natuurlijke, levensnoodzakelijke stoffen in het lichaam. Het boek is op de eerste plaats gericht op de doe-het-zelver.

 • Famous fighters of the second world war. Second series. / W. Green

  Famous fighters of the second world war. Second series. / W. Green

   11/12/19. Met foto s en tekeningen is zwart/wit.

 • Famous bomers of the second world war deel 2 / W. Green

  Famous bomers of the second world war deel 2 / W. Green

   11/12/19. Met foto s en tekeningen is zwart/wit.

 • Bonifatius en de kerk van Nederland / C. J. Broer & M. W. De Bruijn

  Bonifatius en de kerk van Nederland / C. J. Broer & M. W. De Bruijn

   10/12/19. De verborgen geschiedenis van het Utrechtse Domplein en de oudste kerken aldaar, aan de hand van het leven van Bonifatius.

 • Lichaam en maatschappij / P. Brown

  Lichaam en maatschappij / P. Brown

   10/12/19. Lange tijd hebben historici van de late oudheid de opvatting gehad dat er in de nadagen van het Romeinse rijk een vrijwel volledige seksuele vrijheid heerste. In dit rijke boek wordt definitief met deze mythen afgerekend.

 • Biologisch-dynamisch tuinieren in de praktijk / W. Schilthuis

  Biologisch-dynamisch tuinieren in de praktijk / W. Schilthuis

   9/12/19. Dit boek geeft gedetailleerde aanwijzingen voor de teelt van allerlei alledaagse en minder alledaagse groenten en kruiden. En natuurlijk komen ook de meer algemene aspecten van het tuinieren aan bod, zoals: bemesting, grondbewerking, mulchen, combinaties van gewassen, vruchtwisseling, telen onder glas, ziekten en de behandeling daarvan, zelf zaad winnen en het bewaren van de oogst. Het boek is een herdruk van een waardevolle, oude uitgave van een unieke auteur met grootse vakbekwaamheid.Het is een praktische, onmisbare vraagbaak voor ieder die op kleine of grote schaal zelf biologisch-dynamisch wil tuinieren. Willy Schilthuis was een ervaren tuinierster, die bovendien vele jaren lang praktijkles heeft gegeven.

 • Onderzoek van het bewegingsapparaat. / A. N. de Wolf.

  Onderzoek van het bewegingsapparaat. / A. N. de Wolf.

   9/12/19. Aandoeningen van het bewegingsapparaat komen in de algemene praktijk veel voor. De klachten kunnen voor de patiënt behoorlijk hinderlijk zijn, ze blijven vaak langdurig bestaan en kunnen tot arbeidsongeschiktheid leiden. Deze uitgave biedt fysiotherapeuten en artsen aanknopingspunten voor het systematiseren van lichamelijk onderzoek. Elk hoofdstuk is aan één gewricht gewijd en heeft dezelfde uniforme indeling: anatomie, anamnese, inspectie, functieonderzoek, interpretatie van het functieonderzoek en enkele veel voorkomende aandoeningen.

 • Rox Rauw ! / R. Catz

  Rox Rauw ! / R. Catz

   9/12/19.Met gezonde voeding bereiken we meer dan alleen een slanker lichaam. maar wát is gezonde voeding nu eigenlijk? Wie wordt er niet gek van alles wat we wél of juist níet zouden moeten eten en doen om gezond te blijven?

 • Het seksuele masker / C. Paglia.

  Het seksuele masker / C. Paglia.

   9/12/19.In haar grootse epos schildert Paglia hoe de hoogtepunten in beeldende kunst en literatuur, van het oude Egypte tot en met de negentiende eeuw, niet los gezien kunnen worden van de verhoudingen tussen de seksen. Alles staat in het teken van de demonische krachten van seksualiteit en natuur. Paglia legt de nadruk op immoraliteit, voyeurisme en pornografie in de kunst, thema's die over het hoofd gezien of veronachtzaamd zijn.

 • Mam gaat niet aan de chemo. / L. Bond

  Mam gaat niet aan de chemo. / L. Bond

   9/12/19. Op praktische, bemoedigende wijze gaat Bond (journaliste, blogger en dochter van een moeder met kanker) in op de stappen die je (preventief) kunt zetten om je genezingsproces bij kanker te bevorderen. Over persoonlijke en omgevingsfactoren die de ontwikkeling van kanker kunnen beïnvloeden en over alternatieve therapieën en behandelingen. Haar boodschap is dat 'ondanks inspirerende verklaringen en slagingspercentages geen arts je kan vertellen hoe je reis zich gaat ontvouwen. Maar dit wil niet zeggen dat je de verantwoordelijkheid moet afschuiven en je gezondheid in de handen van het lot moet leggen.'

 • Voeding & Intelligentie / J. Carper

  Voeding & Intelligentie / J. Carper

   7/12/19. Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat voeding en voedingssupplementen onze hersenen een leven lang op volle toeren kunnen doen draaien. Zo verhogen ze tijdens onze jeugd de vermogens van onze hersenen en op onze oude dag kunnen ze geestelijke achteruitgang voorkomen en ongedaan maken.