Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • Kroniek van het klooster Bloemhof te Wittewierum / H. P. H. Jansen

  Kroniek van het klooster Bloemhof te Wittewierum / H. P. H. Jansen

   29/1/20.Middeleeuwse studies en bronnen.

 • Het lente-eiland en andere verhalen. / J. Sauerhoff.

  Het lente-eiland en andere verhalen. / J. Sauerhoff.

   29/1/20. Bundel van zeven verhalen. Het titelverhaal is een poëtische beschrijving van Kau Lung Seu, het Lente-eiland, in de baai van Amoy. In 'Legende van de zee' wordt het lot van de schipper Ko Tsin Ga en zijn schip beschreven nadat hij de heks Ah Mao aan boord heeft toegelaten.

 • Linggadjati.

  Linggadjati.

   28/1/20. Zeventig jaar geleden ondertekenden Nederland en de Republiek Indonesië ieder het akkoord van Linggadjati. Het was een belangrijk moment in het dekolonisatieproces en de laatste mogelijkheid om zonder geweld een oplossing te vinden. Uitvoeringsproblemen leidden echter tot militaire actie door Nederland, maar het akkoord bleef een rol spelen.

 • Zangzaad voor kampeerders / Boy wolsey J. Waldorp.

  Zangzaad voor kampeerders / Boy wolsey J. Waldorp.

   28/1/20. Geïllustreerd door Wim van Vliet.  

 • De Indonesische tragedie / J. de Kadt.

  De Indonesische tragedie / J. de Kadt.

   28/1/20. Jacques de Kadt (1897–1988) was een spraakmakend communistisch, later sociaal-democratisch politicus en politiek essayist. Hij groeide op in een liberaal-joodse omgeving en raakte gewonnen voor het socialisme door het essay 'The Soul of Man Under Socialism' van Oscar Wilde. Zijn belangstelling voor het communisme werd vervolgens gewekt door Rosa Luxemburg.

 • Zeevarend Nederland en zijn wereldrijk 1600-1800. / C. R. Boxer

  Zeevarend Nederland en zijn wereldrijk 1600-1800. / C. R. Boxer

   28/1/20. Sociologische en economische aspecten van ontstaan, ontwikkeling en verval van de Republiek der verenigde Nederlanden, de beide Indische compagnieën en de overzeese vestigingen en koloniën.

 • Jan van Scorel / H. Alders.

  Jan van Scorel / H. Alders.

   28/1/20. Hanny Alders (1946) was gespecialiseerd in de geschiedenis van de middeleeuwen. Geloofsvervolging en conflicten tussen andersdenkenden vormen het thema van haar gehele oeuvre.

 • Adieu Zaandam, 1811-1973./ W. Klinkenberg

  Adieu Zaandam, 1811-1973./ W. Klinkenberg

   28/1/20. Uitgegeven in opdracht van het gemeentebestuur.Zaandam, 1975.

 • Langs het tuinpad van mijn vader / Rien Poortvliet.

  Langs het tuinpad van mijn vader / Rien Poortvliet.

   27/1/20. Toen Rien Poortvliet aan een nieuw boek begon, waarin hij het alledaagse leven rond de laatste eeuwwisseling wilde vastleggen, kwam hij, door een gelukkige omstandigheid, in het bezit van zijn familiestamboom.

 • Slavernij een geschiedenis / D. J. Tang.

  Slavernij een geschiedenis / D. J. Tang.

   27/1/20. Hoe kan het dat de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, die zo hartstochtelijk vecht tegen de Spaanse overheersing en voor de vrijheid, mee gaat doen aan de internationale slavenhandel? Hoe sussen kooplieden, huisvrouwen en dominees hun geweten tijdens de kerkdienst op zondag? Was Nederland de grootste en wreedste slavenhandelaar van het westelijk halfrond? Hebben wij onze prachtige Gouden Eeuw te danken aan de gekromde ruggen van miljoenen Afrikaanse slaven? Het zijn vragen die in talloze variaties worden gesteld wanneer het Nederlandse slavernijverleden ter sprake komt.De auteur beschrijft de lange wordingsgeschiedenis van slavernij en slavenhandel. Wat het betekent voor mensen die tot slaaf worden gemaakt en alles van waarde verliezen. Hoe en wanneer inwoners van de Republiek deel gaan uitmaken van een handelssysteem dat op perfide wijze winstmaximalisatie nastreeft.

 • De Grote Kerk van Alkmaar. / P. Bitter K. Emmens o.a.

  De Grote Kerk van Alkmaar. / P. Bitter K. Emmens o.a.

   27/1/20. In 1518 zette de schilder Jacob van Oostsanen zijn laatste penseelstreek in de monumentale schildering Het Laatste Oordeel, hoog in het gewelf van de Alkmaarse Sint-Laurenskerk. Het indrukwekkende kerkgebouw naderde zijn voltooiing. De bouw was nog geen halve eeuw eerder begonnen, in 1470. Dat was kort na de rampzalige instorting van de toren van de oude kerk, gewijd aan de heiligen Laurens en Matthias. De Alkmaarders hadden al hun moed en geld bij elkaar geraapt. De nieuwe kerk werd hoger en ranker dan ooit, met een interieur als een symfonie van licht. Als grootste en hoogste gebouw van de stad bleef de Grote Kerk door de tijd heen een baken. Generaties Alkmaarders werden er gedoopt en begraven. Nu heeft het gebouw een culturele bestemming en is het de ‘huiskamer van de stad’. Alle reden om ‘500 jaar Grote Kerk’ groots te vieren.

 • Met de groeten van trijn./ M-A. Asselberghs

  Met de groeten van trijn./ M-A. Asselberghs

   27/1/20. Spoorwegen op oude ansichtkaarten uit de verzameling van het Nederlands Spoorweg Museum.

 • Fantasy figuren tekenen en schilderen / F. Cowan

  Fantasy figuren tekenen en schilderen / F. Cowan

   27/1/20. In dit boek leert u alle basisvaardigheden die u nodig hebt om verschillende karakters zoals heksen, tovenaars en monsters te tekenen en schilderen in hun omgeving. De vaardigheden worden uitgelegd aan de hand van klassieke archetypen in de fantasy-kunst. Het boek bestaat uit makkelijk te volgen oefeningen om uw eigen unieke fantasy-wereld te creëren.

 • Reisezugwagen Archiv / P. Wagner o.a.

  Reisezugwagen Archiv / P. Wagner o.a.

   27/1/20. Met foto s en illustraties in zwart/wit.

 • 't Avontuur van Piet Pelle op zijn Gazelle / K. Docker.

  't Avontuur van Piet Pelle op zijn Gazelle / K. Docker.

   27/1/20.  Piet Pelle was een boekje dat als promotiemateriaal in de jaren 50 en 60 van de twintigste eeuw in fietsenwinkels werd meegegeven namens de koninklijke gazelle rijwielfabriek nv te dieren. Oorspronkelijk is Piet Pelle al van 1912. De Haarlemse kunstenaar Ko Doncker (1874-1917) ontwierp Piet Pelle voor de gazelle rijwielfabriek (voorheen Arentsen & Kölling). Een boeiend verhaal voor kinderen van 8 tot 80 jaar.  Toonbank. 

 • Betoverkind / Terry Pratchett.

  Betoverkind / Terry Pratchett.

   27/1/20. Wat is het hier kaal,’ zei Conina. ‘Wat ik maar niet begrijp,’ zei Niezel, ‘als wij nu in het lampje zitten dat ik vastheb, dan moet de ik in het lampje weer een kleiner lampje hebben waarin weer een —’ De djinn wuifde dringend. ‘Niet over praten!’ commandeerde hij. ‘Alsjeblieft.’ Weer is het Rinzwind, de hopeloze tovenaar, die met tegenzin opdraaft om de schijf te redden. Hij moet voorkomen dat de hoed van de Aartskanselier terechtkomt op het hoofd van de achtste zoon van een achtste zoon van een achtste zoon — dat is een tovenaar in het kwadraat, een betovernaar. Niezel, aankomend Barbaarse held, en het welgevormde kapstertje Conina (en niet te vergeten: de Bagage) staan hem terzijde bij zijn tocht, een queeste die hem tot helemaal in het verre Klatsch brengt…

 • De donkere kant van de zon / Terry Pratchett

  De donkere kant van de zon / Terry Pratchett

   27/1/20. Net als de Eerste relativiteitstheorie en het Enige Gebod van de Sadhimisten, zijn de negen vergelijkingen van de waarschijnlijkheidswiskunde een voorbeeld van een bedrieglijk eenvoudige vonk die opvlamt tot een enorme explosie van maatschappelijke verandering. Allemaal goed en wel, denkt Dom Sabalos, maar hoe ontkomt een mens eraan? Immers, de wetenschappelijke toekomstvoorspelling garandeert hem de dood door moordenaarshand, binnen vierentwintig uur. En dezelfde onfeilbare wetenschap voorspelt dat deze jonge erfgenaam van een hele planeet kort hierna de mythische wereld zal vinden van de wezens die lang geleden de makers van het heelal schijnen te zijn geweest.

 • Vitaliteitskunde. / R. Martina

  Vitaliteitskunde. / R. Martina

   27/1/20. Volgens de arts Roy Martina is het beste wat een arts kan overkomen om zelf ziek te worden en vast te lopen in de mallemolen van de reguliere en alternatieve geneeskunde. Roy Martina heeft dat meegemaakt. Van hieruit is hij op zoek gegaan.Vitaliteitskunde is een totaaltherapie voor de gezondheid. Het handboek voor vitaliteit beschrijft de moeizame zoektocht van de vastigheid van de geneeskunde naar de moerassigheid van de alternatieve geneeskunde met vele theorieën en concepten, en het krampachtig vasthouden aan ieders gelijk.

 • Ginseng / A. M. Kirchdorfer

  Ginseng / A. M. Kirchdorfer

   27/1/20. Behandeling van de geschiedenis, de teelt in Korea, werkzame stoffen, wetenschappelijk onderzoek en de toepassing van ginseng-stoffen.

 • Hoorn-Noord toen en nu. / P. Kaagman

  Hoorn-Noord toen en nu. / P. Kaagman

   27/1/20. Uitgave n.a.v. het Hoorn-Noord-festival in 1982. Koepoortsweg en omgeving in oude en nieuwe foto's.

 • Wij pikken het niet langer ! / Terry Pratchett.

  Wij pikken het niet langer ! / Terry Pratchett.

   26/1/20. De doden reizen op een radiosignaal over Wyoming...Ze waren al aan het veranderen. Ze waren nog herkenbaar, maar alleen als ze eraan dachten. 'Zien jullie wel, ik zei jullie toch dat het kon,' zei degene die nu en dan meneer Fletcher was. 'We hebben geen draden nodig.' Hoog boven de Rocky Mountains raakte ze verzeild in een elektrische storm. Dat was lachen! En toen surften ze langs radiogolven naar Californië. Tegen de tijd dat ze om het hardst over Midden-Australië vlogen, hadden ze niet eens radio meer nodig. De dageraad kwam over de Grote Oceaan traag achter hen aangeslopten, maar ze vlogen vrij rond. 'Hoe laat is het?' 'Middernacht.'

 • Dunne Hein. / Terry Pratchett.

  Dunne Hein. / Terry Pratchett.

   26/1/20. Op de ongelooflijke Schijfwereld is de Dood aan vakantie toe en neemt een leerjongen in dienst met de toepasselijke naam Hein.

 • Het loket / Dennis Lehane

  Het loket / Dennis Lehane

   26/1/20. `Het loket van Dennis Lehane is het boek van de film `The Drop . Bob Saginowski is een eenzame barman. Hij werkt in de kroeg van zijn neef Marv, die zijn bedrijf in Brooklyn gebruikt voor duistere geldstromen in de New Yorkse onderwereld. Drie dagen na kerst ontdekt Bob een verwaarloosde pitbull puppy in een vuilnisbak bij hem in de buurt en hij neemt hem mee naar huis. Hierdoor komt hij in contact met zijn jonge buurvrouw Nadia een beschadigde vrouw die hem samen met het hondje weer een doel in zijn leven geeft. Maar dan duikt de gewelddadige eigenaar van de hond op en raakt Bob bovendien betrokken bij een mislukte overval.

 • Ontspoord / M. Katz Krefeld

  Ontspoord / M. Katz Krefeld

   26/1/20. Na de brute moord op zijn vriendin is rechercheur Thomas Ravnsholdt op ziekteverlof gestuurd door het politiekorps. Vol zelfverwijt over de dood van zijn geliefde heeft Ravn zich teruggetrokken op zijn oude motorboot in het centrum van Kopenhagen. Ravn wordt uit zijn rouwperiode gerukt wanneer een goede vriend zijn hulp inroept om een jong meisje op te sporen dat een paar jaar geleden spoorloos is verdwenen. Het onderzoek dwingt Ravn terug te keren naar zijn oude werkterrein en zich in de onderwereld van Kopenhagen te begeven. Alles wijst erop dat het meisje verkocht is aan de beruchte crimineel Slavros, die er een netwerk van bordelen in Europa op na houdt.

 • Zieltonen / Terry Pratchett.

  Zieltonen / Terry Pratchett.

   26/1/20. In de Schijfwereld komt een nieuw soort muziek tot leven en is de Dood hard aan vakantie toe.

 • Wacht! Wacht! / Terry Pratchett

  Wacht! Wacht! / Terry Pratchett

   26/1/20. Flinx zei: ‘Zie je soms wat eigenaardigs aan het topje van die toren?’ Dendarm staarde omhoog en lachte zenuwachtig. ‘Nou, het is net of er een draak opzit, hè? Alleen, als je zo'n beetje goed ernaar kijkt, zie je wel dat het gewoon schaduwen en plukken klimop en zo zijn.’ Flinx probeerde het. ‘Nietes,’ zei hij. ‘Ziet er nog steeds uit als een draak. Een hele grote.’ Met al hun occult gestuntel lukt het de Unieke en Hoogstverheven Loge van Verhelderde Mannenbroeders om een enorme draak op te roepen. Die willen ze inzetten om van de grote stad Ankh-Meurbork weer een grootse stad te maken.

 • De andere vrouw / M. Robotham

  De andere vrouw / M. Robotham

   25/1/20. William en Mary zijn al zestig jaar getrouwd. William is een gerenommeerd chirurg, Mary zijn liefdevolle echtgenote. Ze geloven beiden dat je de wereld in goed of slecht kan indelen. William en Olivia zijn al twintig jaar samen. William is een gerenommeerd chirurg, Olivia een oud-tennisspeelster. Ze maken samen prachtige reizen en zijn getrouwd op Bali. Klinisch psycholoog Joe O'Loughlin kent maar een van deze twee verhalen, maar als hij zijn vader bezoekt in het ziekenhuis komt zijn leven op de kop te staan. Wie is de mysterieuze vrouw die aan Williams bed zit te huilen? Een vriendin, een maîtresse, een leugenaar, of een moordenaar?

 • Bekraste zielen / R. J. Ellory.

  Bekraste zielen / R. J. Ellory.

   25/1/20. De halfbroertjes Clarence en Elliot wonen in een weeshuis sinds hun moeder door geweld omkwam. Hun veilige leven neemt een bizarre wending wanneer ze gegijzeld worden door Earl Sheridan, een veroordeelde moordenaar en psychopaat van het ergste soort. Het trio trekt door Californië en Texas, op de vlucht voor de autoriteiten. De jongens worden geconfronteerd met een groeiende stroom van geweld waar ze beiden totaal anders mee omgaan. De keuzes die ze maken zullen hun levens voor altijd veranderen, evenals hun onderlinge relatie. Bekraste zielen is een thriller over de gevolgen van geweld, loyaliteit en de hoop op redding.

 • Ben dArmagnac (Monografieën van Nederlandse kunstenaars) / L. Wijers

  Ben dArmagnac (Monografieën van Nederlandse kunstenaars) / L. Wijers

   25/1/20. Leven en optredens van de Nederlandse performance-kunstenaar (1940-1978).