Welkom bij Bonteboeken!

Welkom Bezoeker !
Wilt u inloggen? Of wilt u zich als nieuwe klant Aanmelden ?
Kijkt u rustig rond, u hoeft alleen in te loggen of u als nieuwe klant aan te melden wanneer u besluit een bestelling te plaatsen ! Uw winkelwagen wordt automatisch overgenomen nadat u inlogt of zich als nieuwe klant aanmeldt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, kunt u altijd een bericht mailen naar [email protected] 

Nieuwe producten
 • Verlichting, een mythe! / J. Lott

  Verlichting, een mythe! / J. Lott

   23/9/19. Verlichting is niets bijzonders: geen droomvisioen of bijzondere vermogens. In de uiterlijke wereld verandert er niets. Er is alleen geen ego meer dat ervaart; er is alleen ervaren. Een stroom van gedachten en gevoelens die langskomen, zonder dat een denkbeeldig, conceptualiserend ik daar betekenis aan hecht. Dat deze ervaring ook veel leed met zich mee kan brengen, leren ons de auteurs van dit boek, een schrijver en een oud-marinier die beiden de bevrijding hebben meegemaakt. De een na een lange periode van ziekte en depressie, de ander plotsklaps, gevolgd door 10 jaar alcoholisme, omdat al zijn referenties ten opzichte van het leven waren verdwenen. In rauwe dialogen - een soort non-dualiteit op anabolen – vegen ze de vloer aan met de gebruikelijke ideeën over verlichting, goeroes en ashrams en brengen ons bij de kern: vrijheid is vrede sluiten met wie je werkelijk bent. Waardevolle bijdrage aan de non-dualiteitsliteratuur speciaal aanbevolen voor (stoere) mannen.Frans Gerritsen

 • Weg van het denken / A. Watts.

  Weg van het denken / A. Watts.

   23/9/19. 'Weg van het denken' van Alan Watts bevat de teksten van enkele van zijn beste lezingen, gebaseerd op de succesvolle audioserie 'Out of your mind'. Om de dingen helder te kunnen zien, moeten we soms weggaan van ons denken, is een bekende uitspraak van Alan Watts. Misschien wel meer dan enige andere Westerse spirituele leraar was en is Alan Watts in staat om ons uit ons beperkte Westerse denkkader te laten stappen. Hij biedt alternatieve wegen uit ons denken en leidt ons langs de grote spirituele thema's. Wat gebeurt er als doorkrijgen dat ons lichaam en ons ego slechts een illusie zijn? Hoe kan het omarmen van de chaos ons helpen om ons levensdoel te ontdekken? En welke wonderen kunnen we verwachten als we stoppen met alles zo serieus te nemen? Volg deze briljante denker op deze zoektocht en je zult tot antwoorden komen!

 • Yoga feel good basisboek / T. Frasr

  Yoga feel good basisboek / T. Frasr

   21/9/19. Voor iedereen die de weldadige effecten van yoga wil leren kennen maar geen tijd en zin heeft om zich eerst een weg te zoeken in de overvloed aan hulpboeken, is het Yoga Feel Good basisboek dé oplossing. Expert Tara Fraser beschrijft hierin effectieve yogaoefeningen die eenvoudig uit te voeren zijn en toch een optimale werking hebben. De heldere teksten en de duidelijk illustraties zorgen ervoor dat je zonder voorbereiding meteen aan de slag kunt gaan.

 • Aromatherapie voor iedereen./ J. Kercher.

  Aromatherapie voor iedereen./ J. Kercher.

   21/9/19. Ruim 100 aromatische oliën en hun werking beschreven : meer dan 1000 recepten gerangschikt naar ziektebeeld.

 • Gedichten die vrouwen aan het huilen maken. / I. Hoes

  Gedichten die vrouwen aan het huilen maken. / I. Hoes

   21/9/19. Isa Hoes ging op zoek naar het meest dierbare gedicht van meer dan zestig toonaangevende Nederlandse en Vlaamse vrouwen. Zo ontdekte zij dat Aaf Brandt Corstius, Esther Verhoef, Sacha de Boer en vele andere vooraanstaande vrouwen een geheime liefde voor poëzie bezitten.In Gedichten die vrouwen aan het huilen maken vertellen schrijfsters, actrices, kunstenaressen en politica's over het gedicht dat hen telkens opnieuw raakt. Zo biedt deze verzameling een bijzonder en ontroerend inkijkje in de geest van vrouwen die ons huidige tijdsbeeld bepalen. Door haar persoonlijke ervaringen weet Isa Hoes als geen ander hoe ze ontroering overbrengt aan een groot publiek. Dit maakt dat deze bundel je raakt en niet meer loslaat.

 • Silo / H. Howey.

  Silo / H. Howey.

   20/9/19. Omdat de aarde onbewoonbaar is geworden, leven de mensen in een silo onder de grond. Als sheriff Holston na de mysterieuze dood van zijn vrouw besluit de silo te verlaten, neemt hij een verschrikkelijk risico: de atmosfeer buiten is zo giftig dat het vrijwel zeker zijn einde zal betekenen.Silo werd door Hugh Howey in eigen beheer onder de titel Wool gepubliceerd, aanvankelijk alleen als e-book, in vijf delen. Nadat er in de Verenigde Staten meer dan een half miljoen exemplaren waren verkocht, besloot Simon & Schuster het uit te geven en werd het een internationale bestseller: het verschijnt nu in achttien landen in vertaling.Silo gaat over loyaliteit en verraad, over de tragiek van regels die worden nageleefd zonder dat iemand weet waarom.

 • Silo-Stof / H. Howey

  Silo-Stof / H. Howey

   20/9/19. Stof is het laatste deel van de spectaculaire trilogie Silo / Schakel / Stof. In dit deel leren we hoe het afloopt met de silo s 1, 17 en 18. En hoe het de mensen vergaat die er leven. We zien bekende personen uit Silo (Juliette) en Schakel (Donald) weer terug. Ze staan onder extreme druk en het gevaar dreigt van alle kanten. Uiteindelijk is de vraag: wat wil je liever, vrijheid of wraak?

 • Vijfhonderd gedichten over leven, liefde & dood.

  Vijfhonderd gedichten over leven, liefde & dood.

   20/9/19. Komrij grossiert in veelheid, Deleu maakt een scherpe selectie: deze 500 moet iedereen kennen!Inspiratie bij alle grote momenten in het levenGroot Verzenboek, vijfhonderd gedichten over leven, liefde en dood, is een thematische bloemlezing uit de Nederlandstalige poëzie van de twintigste en de nog prille eenentwintigste eeuw.De gedichten zijn gegroepeerd rond de grote en elementaire thema’s in het leven van ieder mens: verwachting en geboorte, de kinderjaren en de jeugd, het ontluiken van de liefde, het samenleven, het huwelijk en de vriendschap, het ouderhuis en de herinnering eraan, het verdriet om wat niet is geweest, de vragen die onbeantwoord blijven, eenzaamheid, angst, ziekte en dood. Het zijn allemaal fundamentele gebeurtenissen die zich aan ons voltrekken, los van wie of wat we zijn.

 • Het probleempaard / U. Schramm

  Het probleempaard / U. Schramm

   20/9/19. Oorzaak, gevolg en correctie van een verkeerd bereden paard.

 • Encyclopedie hoender hoenderliefhebber. / C. Aalbers

  Encyclopedie hoender hoenderliefhebber. / C. Aalbers

   19/9/19. Alfabetisch gerangschikt worden in dit verzorgde boek onderwerpen en begrippen behorende bij de fok van (dwerg-)hoenders beschreven. Door de opzet is het boek vooral geschikt als naslagwerk.

 • Handboek voor de stalsmeester / M. Rose

  Handboek voor de stalsmeester / M. Rose

   19/9/19. Handboek voor de stalmeester geniet in Engeland, onder de titel The Horsemaster's Notebook, al een jarenlange reputatie. In dit boek is de heldere en eenvoudige uitleg van Mary Rose bewaard gebleven, terwijl daarnaast alle relevante veranderingen in management en verzorging van het 'moderne' paard zijn opgenomen. De informatie die dit standaardwerk geeft is van bijzondere waarde voor zowel de amateurruiter/eigenaar als de eerzuchtige professional. Met een methodische en beknopte tekst, ondersteund door duidelijke tekeningen, is dit boek een waardevolle aanvulling op de boekenplank van iedere paardeneigenaar of -liefhebber.

 • Het grote kinderboerderijenboek / H. Schippers

  Het grote kinderboerderijenboek / H. Schippers

   18/9/19. Relatie mens en dier.

 • Cavia's / H. L. Schippers.

  Cavia's / H. L. Schippers.

   18/9/19. Wie kent ze niet, die grappige diertjes die we onder verschillende namen kennen? De cavia, ook wel Guinees biggetje of steenrat genoemd, is een plezierige huisgenoot die weinig bijzondere eisen aan huisvesting en onderhoud heeft. De cavia's zijn mede daardoor zeer populaire speelkameraadjes voor kinderen.Voor iedereen die van plan is een cavia aan te schaffen of er al een heeft, vormt dit boek een waardevolle informatiebron.In deze rijk geïllustreerde uitgave komen aan de orde:* aanschaf en verzorging* huisvesting en rasvariëteiten* fokkerij en opfok* voorkomen en behandelen van ziekten.

 • Konijnen en Knaagdieren encyclopedie. / E. Verhoef

  Konijnen en Knaagdieren encyclopedie. / E. Verhoef

   18/9/19. Konijnen en knaagdieren zijn populaire huisdieren. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien deze interessante dieren betrekkelijk weinig eisen stellen en goedkoop in onderhoud zijn. In deze encyclopedie passeren verschillende konijnen en knaagdieren de revue. U vindt er alle informatie over en fraaie foto's in dit boek.

 • Hondenbrokken / J. Burgers

  Hondenbrokken / J. Burgers

   18/9/19. Klantgerichtheid, zowel extern als intern, is voor veel organisaties de sleutel tot succes. De vraag is alleen waar te beginnen als je je organisatie nog klantgerichter wilt maken. Het antwoord ligt voor de hand: bij de medewerkers. Want de klantgerichtheid van een organisatie is niets meer of minder dan de optelsom van de klantgerichtheid van alle medewerkers. In de spannende en humoristische roman Hondenbrokken gaat Tim, eigenaar van een dierenspeciaalzaak, op zoek naar wat klantgerichtheid nu eigenlijk is. Niet in theorie, maar in praktijk. Zo ontdekt hij dat klantgerichtheid niet hetzelfde is als klantvriendelijkheid. En dat alles begint met helpen. Hij komt er uiteindelijk ook achter wat écht helpen nu eigenlijk inhoudt? - Een amusant verhaal voor wie z?n interne of externe klantgerichtheid wil verbeteren - Het laat op een praktische manier zien hoe een klantgerichte medewerker zich gedraagt - Het toont wat er zoal bij komt kijken als je klanten écht wilt helpen. - Een boek in de vorm van een managementroman zodat de inhoud beter beklijft.

 • Mannen zonder vrouw. / Haruki Murakami.

  Mannen zonder vrouw. / Haruki Murakami.

   17/9/19. In zeven korte verhalen wijdt levensgids en meesterverteller Haruki Murakami zich opnieuw aan een van zijn grote thema's: de liefde. De verhalen in 'Mannen zonder vrouw' horen tot de meest tedere, ontroerende teksten uit zijn oeuvre - en ze zijn onmiskenbaar Murakami. Ze gaan over eenzame, beschadigde mannen, mannen die iets beslissends mankeert, melancholieke mannen. Met andere woorden: kleurloze mannen.

 • Steeds leuker. / Jelle Hermus.

  Steeds leuker. / Jelle Hermus.

   17/9/19. Je leven steeds leuker maken, met steeds minder moeite. Dat is waar 'Steeds leuker' om draait. Want eindeloos ploeteren is prima, maar op de bank zitten met een goed boek, een kop thee en een glimlach op je snoet is ook fijn. In dit praktische boek presenteert Jelle Hermus de korte route naar een leuker leven. Hij laat zien hoe je - door het zetten van de juiste kleine stappen - je leven snel in een opwaartse spiraal kunt brengen. Want we weten vaak niet precies wat we willen doen met ons leven, maar we weten wél hoe we ons willen voelen: vrijer, blijer en meer voldaan. Als je steeds kleine stappen blijft zetten in de juiste richting, kom je vanzelf waar je wilt zijn.

 • Terugkeer ongewenst / C. Lewinsky

  Terugkeer ongewenst / C. Lewinsky

   17/9/19. Terugkeer ongewenst is het deels waargebeurde, deels fictieve levensverhaal van de Joodse acteur, entertainer en regisseur Kurt Gerron, die in de jaren twintig en dertig grote triomfen vierde in Berlijn. In 1933 vlucht hij voor de nazi's en belandt via Wenen en Parijs in Nederland, waar hij onder andere optreedt in de Joodsche Schouwburg in Amsterdam en meewerkt aan verschillende Nederlandse speelfilms. Samen met zijn vrouw Olga wordt hij in 1943 geïnterneerd in Westerbork en van daar gedeporteerd naar Theresienstadt, waar de SS hem vraagt een film te maken waarin het vernederende gettobestaan wordt voorgesteld als een paradijs. Weigeren betekent transport naar Auschwitz, meewerken betekent verraad aan zichzelf en aan zijn kunst. Dit duivelse dilemma vormt de kern van dit adembenemende boek, dat tevens een betoverende en tegelijk tragische liefdesgeschiedenis is.

 • Wij waren hier / K. Thompson Walker

  Wij waren hier / K. Thompson Walker

   17/9/19. Stel je voor dat de aarde steeds langzamer draait en elke dag langer duurt dan de vorige' 'We merkten het niet meteen. We voelden het niet. We waren ons in het begin niet bewust van de extra tijd. We waren niet geïnteresseerd in de omwenteling van de aarde. Er bleven ook maar bommen ontploffen in de straten van verre landen. Orkanen kwamen en gingen. De zomer liep ten einde. Er begon een nieuw schooljaar. De klokken tikten zoals altijd.' Het nieuws kwam op een gewone zaterdag in oktober. Na het nieuws zou het leven nooit meer hetzelfde zijn, maar toch leek er aanvankelijk niets veranderd. De aarde was langzamer gaan draaien. Onmerkbaar. En de vertraging zette door. Elke dag, elke nacht duurde een beetje langer dan de vorige en algauw duurde een etmaal 26, 28, 32 uur. De elfjarige Julia en haar familie proberen zich, net als de rest van de wereld, aan te passen aan het nieuwe ritme. De school gaat dicht, mensen worden ziek en de natuur verandert. Is het einde van de wereld naderbij? Men klampt zich vast aan het alledaagse leven en gaat gewoon door. Julia wordt voor het eerst verliefd, haar ouders blijken ook maar normale mensen die ruziemaken en haar opa volgt zijn eigen weg. En iedereen houdt hoop.

 • Ik was erbij / J. van Baar.

  Ik was erbij / J. van Baar.

   17/9/19. Opmerkelijke verhalen uit de historie van Alkmaar en omgeving, rijk geïllustreerd met historisch fotomateriaal. Wie heeft nog in de hengel van 'Bul' van Es gehangen, op een tonnetje gezeten, in het Pesiebad gezwommen, de aapjes in de Alkmaarder Hout gezien of een patatje van Blauw gegeten? Waarom moest de ruilverkaveling plaatsvinden, de Schermervlotbrug verdwijnen en werden de koloniehuizen opgeheven? Wat is er met het station Noord-Scharwoude gebeurd en wat moesten die Noorse blokhuizen in Heiloo? Welke gekte speelde zich af op camping Bakkum?

 • De twaalf / J. Cronin

  De twaalf / J. Cronin

  17/9/19. Nadat de wereld bijna ten onder ging door een geheim medisch experiment, probeert een groep mensen te overleven tussen de besmette viralen. Ze dolen door Amerika, op zoek naar de oplossing voor de nachtmerrie die de wereld veranderde. Onder leiding van de mysterieuze en charismatische Amy, die zelf ooit door het virus werd besmet, gaat de groep rond Peter en Alicia de strijd aan met de vijandige kolonies.

 • Cheyenne Memories of the Custer Fight. / R. F. Harddoff

  Cheyenne Memories of the Custer Fight. / R. F. Harddoff

   16/9/19. Only six Cheyenne Indians (but thirty-two Sioux) died in the fighting at the Little Bighorn River that wiped out the command of General George Custer. Brave Wolf, the son of the prophet Old Brave Wolf, later recalled the courage of the doomed men in the Seventh Cavalry. He was at the scene on that bloodiest of Sundays in the summer of 1876. Brave Wolf and twelve other members of his tribe tell what happened in Cheyenne Memories of the Custer Fight, compiled and edited by Richard G. Hardorff. Between 1895 and 1908 naturalist George Bird Grinnell talked with Brave Wolf, American Horse, and other combatants at the Little Bighorn. Researcher Walter Mason Camp sought out Tall Bull, Bull Hump, and Little Wolf, whose voices are added to these pages. Casting light on events is the skilled Cheyenne interpreter Long Forehead, also known as Willis Rowland. Tribal historian John Stands in Timber, who gathered material from Cheyenne elders, describes the movements of Custer and his soldiers. Hamlin Garland's interview with Two Moons recreates the noise and dust and smoke and frenzied confusion at the Little Bighorn.

 • How Indians Use Wild Plants for Food, Medicine and Crafts / F. Densmore.

  How Indians Use Wild Plants for Food, Medicine and Crafts / F. Densmore.

   16/9/19. "Learn the natural ways of the Chippewa Indians with this great book from Dover." — Texas Kitchen and Garden and MoreThe uses of plants — for food, for medicine, for arts, crafts, and dyeing — among the Chippewa Indians of Minnesota and Wisconsin show the great extent to which they understood and utilized natural resources. In this book those traditions are captured, providing a wealth of new material for those interested in natural food, natural cures, and native crafts.In separate sections describing the major areas of use, Miss Densmore, an ethnologist with the Smithsonian Institution, details the uses of nearly 200 plants with emphasis on wild plants and lesser-known uses. For those interested in natural foods she gives extensive coverage to the gathering and preparation of maple sugar and wild rice, as well as preparations for beverages from leaves and twigs of common plants, seasonings including mint and bearberry, the methods of preparing wild rice and corn, cultivated and wild vegetables, and wild fruits and berries. On Indian medicines she tells the basic methods of gathering plants and the basic surgical and medical methods. Then she gives a complete list of the plants with their botanical names, uses, parts used, preparation and administration, and other notes and references. Also covered are plants used as charms, plants used in natural dyes, and plants in the useful and decorative arts including uses for household items, toys, mats, twine, baskets, bows, and tools, with special emphasis on the uses of birch bark and cedar. This section will be especially useful for supplying new and unusual craft ideas. In addition, 36 plates show the many stages of plant gathering and preparation and many of the artistic uses. While a number of the plants discussed are native only to the Great Lakes region, many are found throughout a wide range.

 • Indian Heroes and Great Chieftains. / C. A. Eastman

  Indian Heroes and Great Chieftains. / C. A. Eastman

   16/9/19. Charles A. Eastman, a Santee Sioux, was four years old at the time of the 1862 Sioux Uprising in Minnesota. Separated from his father in the aftermath of the rebellion, he spent eleven years with relatives in Canada before being reunited with him and taken to Dakota Territory. Deeply influenced by his father who had been converted to Christianity, he likewise followed "the white man's trail," attending Dartmouth and, in 1890, becoming a government physician at the Pine Ridge Agency. His fame today rests on the eleven books he wrote, in which he attempted to correct misapprehensions whites had about Indians and to bring the two races closer together. First published in 1918, Indian Heroes and Great Chieftains contains biographical vignettes of fifteen great Indian leaders, most of them Sioux and some of them, like Red Cloud and Rain-in-the-Face, friends and acquaintances of Eastman.

 • Cheyenne autumn / M. Sandoz

  Cheyenne autumn / M. Sandoz

   16/9/19. In the autumn of 1878, a band of Cheyenne Indians set out from Indian Territory, where they had been sent by the US government, to return to their homeland in the Yellowstone country. This is the saga of their heart-breaking fifteen-hundred-mile flight.

 • English-Cheyenne Student Dictionary

  English-Cheyenne Student Dictionary

   15/9/19. This is a small dictionary (163 pages) but a good one. It is English-Cheyenne only, aimed at English speakers trying to learn Cheyenne. Entries are grouped by part of speech and include some illustrations. A pronunciation guide and some grammatical information are included. The dialect is Northern Cheyenne, as spoken in Montana.

 • Mediwietolie het ideale volksmedicijn! /W. Bruining

  Mediwietolie het ideale volksmedicijn! /W. Bruining

   15/9/19. Cannabis is waarschijnlijk het oudste medicijn der mensheid. Het wordt gebruikt bij honderden kwalen en kwaaltjes. Nadeel was dat je er ook stoned of high van kon worden. Met de uitvinding van mediwietolie is die bijwerking onder controle en dus grotendeels verleden tijd! Het boek bevat tientallen interviews met voorbeelden uit de praktijk, maar geeft ook achtergrondinformatie en laat zien hoe je dit ideale volksmedicijn zélf kunt maken.

 • De natuurdokter. Memoires, onthullingen,informatie / A. Santoz

  De natuurdokter. Memoires, onthullingen,informatie / A. Santoz

   15/9/19. Dit boek gaat over praktijkervaringen met alternatieve geneeskunde.

 • Jaarboek OSG west-Friesland 2013-2014.

  Jaarboek OSG west-Friesland 2013-2014.

   14/9/19. Met veel foto s.