Nieuwe artikelen

/
Toont 1 tot 100 (van 5975 produkten)
 • Alleen in mijn gedichten kan ik wonen / M. Wigman

  Alleen in mijn gedichten kan ik wonen / M. Wigman

   20/4/19. Evergreens noemen we ze, eeuwig groene gedichten. Maar ook in het eeuwig groene landschap van de poëzie verandert wel eens iets. Van de jongste generaties dichters komen er gedichten bij die lezers van nu bij blijven, andere gedichten hebben hun dienstjaren erop zitten en vallen af.In dit beweeglijke landschap hebben Menno Wigman en Rob Schouten de canon opnieuw tegen het licht gehouden, met oog voor de traditie, maar vooral ook met oog voor het nieuwe. En zo komt men in Alleen in mijn gedichten kan ik wonen het ijzeren repertoire tegen van Marsmans 'Herinnering aan Holland' en J.C. Bloems 'De Dapperstraat', maar ook de meest gelezen en geciteerde verzen van relatief nieuwe dichters als K. Michel, Tonnus Oosterhoff en Esther Jansma, die hier hun eerste sporen in de canon van onze tijd nalaten.Alleen in mijn gedichten kan ik wonen is een indrukwekkend overzicht van het mooiste wat de Nederlandse poëzie te bieden heeft, zowel voor bevlogen poëziekenners als voor hen die nog nooit eerder een gedicht lazen.

 • De zingende Walvisch /B. Cooper & J.W.F. Werumeus Buning

  De zingende Walvisch /B. Cooper & J.W.F. Werumeus Buning

   19/4/19.Zijnde een bundel zeemansliedjes en verzen,rijmen, gezegden en rariteiten uit vele eeuwen.

 • Muziek.Van Mozart tot megaster./ M. Cox.

  Muziek.Van Mozart tot megaster./ M. Cox.

   19/4/19. MUZIEK - VAN MOZART TOT MEGASTER, M. CoxWij presenteren…Een superswingende, megamusicale belevenis!¦ Supersterren zoals Elvis, Marco Borsato en Michael Jackson!¦ Coole klassiekers zoals Mozart, Beethoven en Stravinsky!¦ Buitengewone beroemde bands zoals de Beatles, Blof en Oasis. Grijp je gitaar, duik op je drumstel en schetter met je trompet op dit mega melodieuze feest! Lees dit boek en kom alles te weten!

 • Boeddhisme / K. Trainor

  Boeddhisme / K. Trainor

   19/4/19. Boeddhisme combineert een onberispelijke kennis van zaken met prachtige kleurenillustraties om de voornaamste aspecten van een van de grootste levende religies te belichten, van de essenti'le leer en principes van de Boeddha tot diverse vormen van praktijkbeoefening, rituelen en heilige geschriften. Boeddhisme is met diepgang en helderheid geschreven en geeft wezenlijk inzicht in de menselijke hoedanigheid. Daarnaast wekt het alle belangrijke aspecten (historische, religieuze, sociale, culturele en kunstzinnige) van deze eerbiedwaardige geestelijke traditie tot leven.

 • Paramaribo. De modernistische architectuur van ir. Peter J. Nagel. / F. Strik

  Paramaribo. De modernistische architectuur van ir. Peter J. Nagel. / F. Strik

   19/4/19. Architect Peter Nagel introduceert het modernisme in Suriname. Hij ontwerpt in de jaren '50 de eerste modernistische gebouwen voor het stadscentrum van Paramaribo, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de periode 1951-1969 ontwerpt Nagel meer dan veertig gebouwen in deze stijl, in en buiten Paramaribo. Rond het Kerkplein, een centraal punt van de stad, is Nagels modernisme nadrukkelijk aanwezig. Hier staan vijf belangrijke gebouwen van de architect: het OGEM-gebouw (nu N.V. EBS), De Surinaamsche Bank, het Fatum-gebouw (onherkenbaar verbouwd), de HBU-Bank (nu de Republic Bank Suriname N.V.) en het hoofdpostkantoor. Nagel ontwerpt ook Buitensociëteit Het Park (nu de Nationale Assemblee) en scholen, kerken, ziekenhuizen en woonhuizen. De bouwwerken zijn belangrijk cultuurhistorisch erfgoed, dat in nog geen twintig jaar is ontstaan. De gids beschrijft elk gebouw, met foto's bij de oplevering en in de huidige staat. Op twee kaarten zijn alle projecten aangegeven, met een wandelroute voor de projecten in het centrum.

 • Plato and a Platypus Walk into a Bar / T. Cathcart & D. Klein

  Plato and a Platypus Walk into a Bar / T. Cathcart & D. Klein

   19/4/19. Here’s a lively, hilarious, not-so-reverent crash course through the great philosophical traditions, schools, concepts, and thinkers. It’s Philosophy 101 for everyone who knows not to take all this heavy stuff too seriously. Some of the Big Ideas are Existentialism (what do Hegel and Bette Midler have in common?), Philosophy of Language (how to express what it’s like being stranded on a desert island with Halle Berry), Feminist Philosophy (why, in the end, a man is always a man), and much more. Finally—it all makes sense!“I laughed, I learned, I loved it!” Roy Blount Jr.

 • Opoa en opoe pluisie / Dick Druna.

  Opoa en opoe pluisie / Dick Druna.

   19/4/19. In Opoa en opoe pluisie op se mokums (Opa en Oma Pluis in het Amsterdams) gaat Nijntje op visite bij opa en oma Pluisie. 'Opoa hep foor nijn een steppie gemoakt' en 'Nijn bree een omslegdoek foor opoe Pluisie'. Bij de thee eten ze 'bauterkoekies en nijn mog-ur twei'.

 • Ooggetuigen van de Gouden Eeuw / R. van Stipriaan

  Ooggetuigen van de Gouden Eeuw / R. van Stipriaan

   18/4/19. De beeldenstorm, het ontzet van Leiden en de moord op Willem van Oranje - het zijn legendarische momenten uit de Nederlandse vrijheidsoorlog, die het begin van een ongekende bloeiperiode markeren: de Gouden Eeuw. Het was een tijd waarin de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden met ontzag werd gadegeslagen en de VOC de lakens uitdeelde op de wereldzeeën. Het waren mooie jaren voor avonturiers: ontdekkingsreizen, veldtochten en zeeslagen stonden borg voor spektakel. En telkens waren er individuen die aan het papier toevertrouwden wat ze zagen. In Ooggetuigen van de Gouden Eeuw heeft René van Stipriaan hun opmerkelijkste verslagen bij elkaar gebracht.

 • Ooggetuigen van de middeleeuwen / B. Hellemans o.a.

  Ooggetuigen van de middeleeuwen / B. Hellemans o.a.

   18/4/19. In Ooggetuigen van de Middeleeuwen zijn ruim honderd fragmenten verzameld, met grote en kleine evenementen uit de geschiedenis van West-Europa van 500 tot 1550. Een twintigtal specialisten in de middeleeuwse cultuur, verbonden aan de Universiteit Utrecht, heeft de verslagen voorgedragen.

 • Weekblad de schaakwereld

  Weekblad de schaakwereld

   18/4/19. Met vaste medewerkers / schaakgrootmeesters als Max Euwe en Louis Gans etc.

 • Stil leven / Ted van Lieshout

  Stil leven / Ted van Lieshout

   18/4/19. Tijdens een reis door de kunstgeschiedenis worden telkens twee kunstwerken met elkaar vergeleken. Met afbeeldingen in zwart-wit en kleur van 52 werken. Vanaf ca. 13 jaar.

 • Vogels kijken in Europa / R. Hume.

  Vogels kijken in Europa / R. Hume.

   17/4/19. Vogels kijken in Europa. Deze schitterend geïllustreerde gids combineert duidelijk beschreven praktische adviezen voor de beginnende vogelspotter met inspirerende afbeeldingen en tips voor de meer ervaren vogelwaarnemer. In het boek wordt ook aandacht besteed aan waarneemmethodes en optische apparatuur om vogels goed in beeld te krijgen.

 • Telegraph Avenue / M. Chabon

  Telegraph Avenue / M. Chabon

   17/4/19. De jonge eigenaars van een tweedehands platenzaakje in Amerika proberen het in 2004 op te nemen tegen grote winkelketens.

 • Komen en gaan / M. Schrover.

  Komen en gaan / M. Schrover.

   17/4/19. Komen en gaan biedt een overzicht van migratie naar en vanuit Nederland vanaf het begin van de Republiek in 1568 tot heden. Er wordt een dubbele vergelijking gemaakt: verschillende groepen migranten die door de eeuwen heen naar Nederland kwamen, worden met elkaar vergeleken en emigranten worden met immigranten vergeleken. Migratie was ook in het verleden eerder regel dan uitzondering en het verhaal over de emigranten die uit Nederland vertrokken verschilt nauwelijks van dat van de immigranten die naar Nederland kwamen.Het belangrijkste wat dit historische overzicht laat zien, is dat integratie nooit soepel verloopt en altijd minstens enige generaties in beslag neemt. Pogingen tot reguleren en sturen van migratie en integratie hadden zelden het effect dat werd beoogd. De invloed van de overheid wordt overschat. Overheden konden integratie moeilijk afdwingen of tegengaan. Economische omstandigheden waren vaak belangrijker dan overheidsmaatregelen.

 • Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog / W. Melching

  Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog / W. Melching

   17/4/19. Ooggetuigen van de Eerste Wereldoorlog geeft een overzicht van de aangrijpendste en indrukwekkendste verslagen uit deze oorlog. Deze verslagen zijn afkomstig van de diverse fronten, maar ook vanaf de zee, vanuit de lucht en vanaf het thuisfront. De auteurs van de fragmenten zijn afkomstig uit alle lagen van de diverse krijgsmachten en samenlevingen. Ze laten zien hoezeer de oorlog het aanzien van de wereld voorgoed veranderde.

 • Albert Hahn / K. van Weringh

  Albert Hahn / K. van Weringh

   16/4/19. Studie over de Nederlandse tekenaar (1877-1918) die vooral bekend werd door zijn sociaal bewogen politieke spotprenten.

 • Berijmd verzet. / F. Batten

  Berijmd verzet. / F. Batten

   16/4/19.Vertreden volk, volhard niet in uw zwijgen,Smeed uit uw fiere taal een bajonet. En wil daaraan, in naam van recht en wet.De leugenleer van de gehate rijgen.

 • De zwerftochten van Aeneas / P. Biegel

  De zwerftochten van Aeneas / P. Biegel

   15/4/19. Nadat Paul Biegel een jaar lang had gewerkt aan een bewerking van het nationale epos van Rome: de Aeneïs, was Fiel van der Veen nog eens anderhalf jaar bezig met het ontwerpen van de illustraties en de complete vormgeving van het boek. Maar voorjaar 1998 was het eindelijk zo ver: De zwerftochten van Aeneas, met daarin alle twaalf delen van de Aeneïs, was klaar! Biegel verwierf eerder faam als her-verteller van de Reinaart-allegorie, de Brandaan-mythe Anderland en de Ilias van Homeros. In De zwerftochten van Aeneas heeft hij geprobeerd de lijn en de poëzie van Vergilius' verhaal naar de maatstaven van heden in leesbaar Nederlands proza weer te geven, met weglating van opsommingen en omschrijvingen die bij de twintigste-eeuwse lezer geen weerklank meer vinden.

 • World of Warcraft: Wrath of the Lich King Official StrategyGuide

  World of Warcraft: Wrath of the Lich King Official StrategyGuide

   15/4/19.BradyGames’ World of Warcraft: Wrath of the Lich King Official Strategy Guide includes the following:Complete coverage of each race, with strengths, weaknesses, and more. WEAPONS: Discover the awesome battery of weapons and armor, with detailed equipment lists. NORTHREND EXPLORED: In-depth information on quests, bosses, and treasures.NEW DUNGEONS: Instances and Raid roles explained plus locations and strategy.COMPLETE CRAFTING COVERAGE: Every recipe for every crafting profession.Platform: PCGenre: Role-Playing Game.

 • Geillustreerde Griekse mythologie encyclopedie. / G. Houtzager.

  Geillustreerde Griekse mythologie encyclopedie. / G. Houtzager.

   14/4/19. In deze encyclopedie worden op heldere, overzichtelijke manier de voornaamste Griekse goden, helden, halfgoden en andere mythologische figuren en begrippen behandeld. De trefwoorden worden voorafgegaan door een uitvoerige inleiding over het ontstaan en de betekenis van de mythen. De fascinerende geschiedenissen worden geïllustreerd door meer dan 500 prachtige kleurenfoto's en tekeningen. Ook bevat het boek leuke wetenswaardigheden, bijvoorbeeld over begrippen uit de mythologie in ons spraakgebruik: herculische kracht, homerisch gelach, sisyfusarbeid en tantaluskwelling. Met deze prachtige encyclopedie herleeft de rijke, fantastische wereld van de Griekse Oudheid.

 • Veranderende grenzen nationalisme in Europa 1919-1989. / A. Bosch & L. H. Wessels

  Veranderende grenzen nationalisme in Europa 1919-1989. / A. Bosch & L. H. Wessels

   14/4/19. Het nationalisme, dat in de 19e eeuw al zo'n doorslaggevende rol speelde in de geschiedenis van Europa, is ook in de 20e eeuw een krachtig en onvoorstelbaar fenomeen gebleken, In de periode tussen de twee wereldoorlogen vierde het principe van zelfbeschikkingsrecht hoogtij. Het verdrag van Versailles (1919) riep het Europa van de naties in het leven. Het leidde tot nieuwe natie-staten als Polen en de Baltische landen. Na de Tweede wereldoorlog leek de invloed van het nationalisme af te nemen om ruimte te scheppen voor het internationalisme als middel tot een nieuwe, vreedzame wereldorde. Maar het einde van de Koude Oorlog, de val van de Berlijnse Muur (1989), de desintegratie van de Sovjet-Unie, de actuele ontwikkelingen in Midden Europa en de weerstanden tegen supernationale samenwerking: dit alles is niet olos te zien van een oplevend nationalisme.

 • Veranderende grenzen nationalisme 1815-1919./ Wessels & Bosch

  Veranderende grenzen nationalisme 1815-1919./ Wessels & Bosch

   14/4/19. De Europese geschiedenis vanaf de Franse Revolutie is in belangrijke mate bepaald door het nationalisme, de problematiek van het al dan niet samenvallen van de grenzen van natie en staat. Tussen het Congres van Wenen (1815) en het Verdrag van Versailles (1919) twee momenten waarop de kaart van Europa nieuw werd getekend, manifesteerde het nationalisme zich op uiteenlopende wijzen. Het leidde tot een gevaarlijke internationale politieke rivaliteit, maar stimuleerde tevens de creatieve wedijver tussen staten en volkeren en leverde zo een bijdrage aan de vitaliteit van een pluriforme Europese cultuur. Duitsland en Italië vormden zich als natie-staten. Oude natie-staten als Frankrijk en Engeland werden in hun kracht bevestigd. maar voor de traditionele multi-nationale imperia, Oostenrijk-Hingarije, Rusland en het Ottomaanse Rijk, fungeerde het nationalisme als een desintegrerende factor.

 • Twents in woord en gebruik. / G. J. H. Dijkhuis.

  Twents in woord en gebruik. / G. J. H. Dijkhuis.

   14/4/19Verzameling van dialectwoorden uit Twente en naaste omgeving (Eibergen en Hellendoorn).. De uitgave van het boek is mede mogelijk gemaakt door medewerking van de gemeenten in Noord-Oost Twente, de Rabobanken in Twente, Provinciale Bibliotheek Centrale Overijssel-Oost te Borne, I.B.M.-Nederland.

 • Zintuigen zonder grenzen./ S. Bronnle

  Zintuigen zonder grenzen./ S. Bronnle

   13/4/19. Er zijn veel dingen die we niet kunnen waarnemen, zoals infrarood, ultrageluid, röntgenstralen, het microscopisch kleine, maar die er desondanks wel zijn. Met dit boek leren we de grenzen van onze waarneming te verleggen, grenzen die ons belemmeren onze 'buitenzintuiglijke' zintuigen te gebruiken. Op basis van wetenschappelijk onderzoek laat Stefan Brönnle ons op heldere en toegankelijke wijze zien hoe de hersenen en onze zintuigen functioneren. Daarnaast toont hij hoe de zintuiglijke waarnemingen worden verwerkt en ervaren en hoe ze zelfs kunnen vertekenen. Vervolgens behandelt hij subtielere vormen van perceptie, zoals helderziendheid, dromen en uittredingen. Het boek is een praktisch boek met oefeningen om je waarnemingen te toetsen en te verscherpen, zodat je kan groeien in je helderziende vermogens.

 • De wens / A. Donovan

  De wens / A. Donovan

   13/4/19. Veel boeken beloven gouden bergen als het gaat over je dromen waarmaken. Maar het is geen kwestie van kansen en geluk hebben. Angela Donovan doet een stapje terug: om je dromen uit te laten komen, zul je eerst aan de slag moeten met jezelf en met jouw energieniveau. Pas als je weet waar je staat, wat jouw angsten, gedachten en overtuigingen zijn kun je naar de volgende stap: wat is je doel? Heb je je doel eenmaal helder dan kun je je energie daar volledig op richten. Deze eenvoudige en doeltreffende methode heeft al talloze mensen over de hele wereld geholpen bij het vervullen van hun wensen.

 • Historische canon van Hilversum. / K. van Aggelen o.a.

  Historische canon van Hilversum. / K. van Aggelen o.a.

   13/4/19. De Hilversumse Historische Kring 'Albertus Perk' heeft een Historische Canon van Hilversum uitgegeven. Deze canon beschrijft in vogelvlucht de geschiedenis van Hilversum, van de grafheuvels op de hei tot aan de bouw van Kerkelanden en de Meent.

 • Kolven en knippen / R. Spruit.

  Kolven en knippen / R. Spruit.

   13/4/19. West-Friese cultuurhistorie uit archieven en verhalen.

 • Zwemmen er haaien in de slotgracht / H. Pleij

  Zwemmen er haaien in de slotgracht / H. Pleij

   13/4/19.Ridders en kastelen spreken tot de verbeelding. Zo spelen kinderen vaak riddertje en de bezoekersaantallen van het Muiderslot liegen er niet om: ieder jaar bezoeken veertigduizend kinderen het slot. De leukste, meest interessante vragen die zij daar stelden, zijn verzameld in dit nieuwe deel van de vragen-van-kinderenserie. En wie kan die vragen beter beantwoorden dan middeleeuwenspecialist Herman Pleij.

 • Het dagboek van Jan Zuidland / J. Haag.

  Het dagboek van Jan Zuidland / J. Haag.

   12/4/19. In de stormnacht van 13 op 14 januari 1916 bezweek de Waterlandse Zeedijk op meerdere plaatsen onder het geweld van de hoog opgezweepte golven van de Zuiderzee. In korte tijd werd een groot deel van Waterland door het zeewater overstroomd. Dat lot trof ook Purmerend.Hoe een schooljongen deze ramp beleefde lezen we in het dagboek van de toen 11-jarige Jan Zuidland uit Purmerend. In dit unieke persoonlijke document vertelt Jan Zuidland over de strijd, die de Purmerenders tegen het water voerden en hoe zijn familie deze ramp met alle ongemakken trotseerde: de huisraad die in veiligheid moest worden gebracht, boodschappen die in onder water gelopen straten moesten worden gedaan en onderdak, dat bij familieleden elders gevonden moest worden.Jan Zuidland schrijft er beeldend over, soms een beetje vroegwijs voor een elfjarige, maar altijd 'uit het leven gegrepen', met een scherp oog voor details en een goed gevoel voor humor. Alle ongemakken worden daarbij even levendig beschreven als de grappige en spannende kanten, die de ramp - zeker voor jongeren als hij - ook had. Want de ondergelopen stad bood nieuwe mogelijkheden tot avontuur en kattenkwaad. Bovendien neemt hij ons mee op een boottocht naar Amsterdam, een wandeling naar Schellingwoude, Nieuwendam en Buiksloot en een tocht naar Hauwert.

 • The Age of Ra / J. Lovegrove

  The Age of Ra / J. Lovegrove

   12/4/19. Two present-day opposing forces meet in the Middle East. One side launches an ambush and nearly annihilates its foe. This opening scene to The Age of Ra promises the book will be a high-stakes thriller. And it is. The twist comes when we learn that this world is controlled by the Egyptian gods of old.

 • Age of Aztec. / J. Lovegrove

  Age of Aztec. / J. Lovegrove

   12/4/19. The next volume in the bestselling Pantheon series, over 75,000 copies sold to date in its first two years. The date is 4 Jaguar 1 Monkey 1 House - November 25th 2012 by the old reckoning - and the Aztec Empire rules the world. In the jungle-infested city of London, one man defies them: the masked vigilante known as the Conquistador. He is recruited to spearhead an uprising, and discovers a terrible truth about the Aztec and thier gods, but a Detective, Mal Vaughan, has been put on his trail and the clock is ticking. The clock is ticking. Apocalypse looms, unless the Conquistador can help assassinate the mysterious, immortal Aztec emperor, the Great Speaker. But his mission is complicated by Mal Vaughn, a police detective who is on his trail, determined to bring him to justice.

 • Fabels met kleurkrijt / S. Vestdijk

  Fabels met kleurkrijt / S. Vestdijk

   11/4/19. IN 1938 publiceerde Vestdijk de kleine dichtbundel Fabels met kleurkrijt. Vijftien fabels staan erin, alle zes vierregelige strofen lang.

 • De voorwoorden van Hadrianus Junius Batavia / D. Van Miert

  De voorwoorden van Hadrianus Junius Batavia / D. Van Miert

   11/4/19. Hadrianus Junius van Hoorn (1511-1575), medicus, dichter en vooral filoloog, gold in zijn tijd als de grootste Hollandse geleerde.

 • De taal is het voertuig van de geest / Driek van Wissen

  De taal is het voertuig van de geest / Driek van Wissen

   11/4/19. Speelse behandeling van enkele grammaticale regels.

 • Je mag zijn wie je bent. / Willem Jan van de Wetering.

  Je mag zijn wie je bent. / Willem Jan van de Wetering.

   11/4/19. Mag je van jezelf wel jezelf zijn? En hoe weet je of je wel jezelf bent. Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen: 'Zo ben ik nu eenmaal'. Maar is dat wel zo? De meeste mensen zijn juist niet wie ze zijn omdat ze hun gedrag in de loop der jaren hebben afgestemd op wat anderen van hen verwachten. De ouders zouden graag willen dat hun kind een bepaalde kant op gaat, kwaliteiten ontwikkelt, goed terechtkomt in de maatschappij. Anderen om ons heen geven ons ook een zetje in een richting die zij graag voor ons zouden willen uitstippelen. Daarom zijn we een product van onze opvoeding. Wie we werkelijk zijn is te vinden in ons spirituele bewustzijn. Het Enneagram laat zien welk type we in gedrag zijn en biedt oplossingen om dat patroon te doorbreken. Het Spirituele Enneagram laat zien welke weg onze ziel voor ons heeft uitgestippeld. Op zielenniveau ligt er een blauwdruk voor het leven klaar. Als je die weg volgt wordt je leven moeiteloos en maak je spiritueel enorme sprongen.

 • Prekenboek voor leiders. / J. Busscher

  Prekenboek voor leiders. / J. Busscher

   11/4/19. De kracht van het woord is groot. U, als leider, weet dat. Woorden vormen de verhalen waardoor wij ons leven begrijpen. Verhalen openen vergezichten. Verhalen brengen mensen in beweging. Leidinggeven aan organisaties is leidinggeven aan verandering. Waarmee we gisteren de overwinning behaalden is overmorgen onze ondergang. Uw mensen moeten mee in die verandering, en u heeft als leider verhalen nodig om hen daarin mee te krijgen. Het Prekenboek voor Leiders is een boek vol verhalen die tot de verbeelding spreken. Direct toepasbare of voordraagbare toespraken die het effect hebben van wat vroeger een goede preek was: de wereld is na deze woorden veranderd. Dit is een onmisbaar handboek voor de bevlogen leider. Met toespraken van managementgoeroes, succesvolle leiders en dominees. Speciaal voor u geschreven, over de managementissues van nu: visie, teamwork, winnen en verliezen, creativiteit, ambitie, maatschappelijke verantwoordelijkheid... Om u door te laten inspireren, integraal voor te dragen of naar believen an te passen. Het Prekenboek voor Leiders: niet 'Gij zult!' maar 'Gij kunt!'

 • Zinnen / Herman Haarlemmermeer

  Zinnen / Herman Haarlemmermeer

   10/4/19. Zoals gewoonlijk is de toon afwisselend ernstig en humoristisch.

 • Indrukken van een totok / Justus van Maurik.

  Indrukken van een totok / Justus van Maurik.

   8/4/19. Met ongeveer 200 illustraties en foto s.

 • Deutschland, Deutschland, über alles. / K. Tucholsky

  Deutschland, Deutschland, über alles. / K. Tucholsky

   8/4/19. Kurt Tucholsky, vlijmscherp satiricus en kritisch volger van al wat in Duitsland van tussen de republiek van Weimar en het aan de macht komen van Hitler de toets van oprechte menselijkheid niet kon doorstaan, schreef zijn Deutschland, Deutschland über alles in een tijd dat hij als correspondent in Parijs woonde om daar, zoals hij zelf schreef, 'uit te rusten van Duitsland'. De radicaal-liberaal Tucholsky vocht met heel zijn geweten tegen kleinburgelijkheid, ras-egoïsme, onverdraagzaamheid en alle verdere bouwstenen van het benepen nationalisme, dat hij onafwendbaar zag leiden naar de brandstapels van 1933 en de concentratiekampen daarna. In een tijd van economische crisis komen niet de beste menselijke eigenschappen tot gelding, van dat Deutschland, Deutschland über alles naar inhoud helaas ook vandaag weer actueel is. Naar vorm was het altijd al actueel gebleven.

 • Een boekenwurm is een verstandig beest / Driek van Wissen

  Een boekenwurm is een verstandig beest / Driek van Wissen

   8/4/19. 8 sonnetten in opdracht van de Provinciale bibliotheekcentrale Groningen.

 • Pierewaaien./ Genootschap Onze Taal

  Pierewaaien./ Genootschap Onze Taal

   5/4/19. Achter alledaagse woorden gaat vaak een boeiende en onverwachte herkomst schuil. Weet u bijvoorbeeld welke woorden verborgen zitten in orang-oetan, akkefietje en kuieren? En uit welke taal griep, zebra en pierewaaien oorspronkelijk komen? Ook veelgebruikte uitdrukkingen hebben vaak een bijzondere etymologie. Wat doe je eigenlijk als je botje bij botje legt en wat zijn luren in de uitdrukking iemand in de luren leggen?De taaladviseurs van het Genootschap Onze Taal hebben in 1998, 1999 en 2000 voor het dagblad De Gelderlander een etymologiequiz met meerkeuzevragen gemaakt. In dit boek zijn 350 van die vragen, elk met drie antwoordmogelijkheden, gebundeld. De foute antwoorden zijn vaak net zo geloofwaardig als de juiste (en soms zelfs geloofwaardiger), zodat een boek vol verrassende valkuilen is ontstaan. Met Pierewaaien kunt u uw kennis testen van de herkomst van woorden en uitdrukkingen. Maar u kunt het ook zien als een leerzame en vermakelijke tocht door de rijke wereld van de etymologie.

 • Studiën in Nederlandsche namenkunde / Johan Winkler

  Studiën in Nederlandsche namenkunde / Johan Winkler

   5/4/19. De namenkunde vormt een belangrijk onderdeel van de taalkunde, en staat tevens  in betrekking tot geschiedenis en volkenkunde.

 • Belgisch-Nederlandse visserij-almanak 1956 / P. Vandenberghe

  Belgisch-Nederlandse visserij-almanak 1956 / P. Vandenberghe

   5/4/19. Bevat : kalender en getijen, sterrenkundige coördinaten en tabellen, koersen-vuren-lichtschepen en boeien, reglementen, radiorubriek, radio-navigatiemiddelen, praktische wenken en inlichtingen, sociale wetgeving, inlichtingen voor de Belgische visserij : zeevaartpolitie, beroepsverenigingen, vismijnen, vis nijverheid, vishandelaars, reders, scheepswerven, officiële lijst der Belgische en Nederlandse vissersvaartuigen.

 • De Olympische Spelen. / M. Smeets

  De Olympische Spelen. / M. Smeets

   4/4/19. Deel uit de serie Notendop junior waarin allerlei onderwerpen door een deskundige nader worden toegelicht*: in dit geval de bekende sportjournalist Mart Smeets over de Olympische Spelen. Na een hoofdstuk over de antieke spelen volgt de geschiedenis van de moderne zomerspelen van Athene 1896 tot Athene 2004, waarbij niet alleen sportieve zaken, maar ook organisatorische en sociale aspecten aan de orde komen.

 • The Zombie Survival Guide./ M. Brooks.

  The Zombie Survival Guide./ M. Brooks.

   4/4/19. Fully illustrated and exhaustively comprehensive, this book covers everything you need to know, including how to understand zombie physiology and behavior, the most effective defense tactics and weaponry, ways to outfit your home for a long siege, and how to survive and adapt in any territory or terrain.Top 10 Lessons for Surviving a Zombie Attack 1. Organize before they rise! 2. They feel no fear, why should you?3. Use your head: cut off theirs.4. Blades don’t need reloading.5. Ideal protection = tight clothes, short hair.6. Get up the staircase, then destroy it. 7. Get out of the car, get onto the bike.8. Keep moving, keep low, keep quiet, keep alert!9. No place is safe, only safer. 10. The zombie may be gone, but the threat lives on.

 • Gladiatoren / A. Koster & S. Mols.

  Gladiatoren / A. Koster & S. Mols.

   4/4/19. Gladiatoren, we kennen ze uit films, strips en boeken. Ze fascineren ons, de woestelingen die leefden om te vechten. Die vaak snel en wreed aan hun einde kwamen in een van de vele amfitheaters door het hele Romeinse rijk. Maar hun verhaal is genuanceerder dan het beeld van de vechtende en stervende filmheld. Gladiatoren leefden onder een ijzeren discipline. Zij trainden als topsporters en verkeerden tussen de vrees voor het einde en de hoop op roem, rijkdom en vrijheid. In Romeinse ogen vertegenwoordigden zij belangrijke waarden: moed, zelfopoffering en vechtlust.In 'Gladiatoren. Helden van het Colosseum' geven diverse kenners een blik achter de schermen van de wereld van brood en spelen. Het dagprogramma, waarin gevechten met wilde dieren, executies en gladiatorengevechten elkaar als in een climax opvolgden, wordt beeldend beschreven. Er wordt ingezoomd op de bouw en de architectuur van het grootste amfitheater ter wereld - het Colosseum -, maar ook de oorsprong van de spelen, de opleiding voor de verschillende gladiatoren en hun kenmerkende wapens komen uitgebreid aan de orde.

 • Temeraire Vol 1-3 / N. Novik

  Temeraire Vol 1-3 / N. Novik

   4/4/19. Temeraire Vol 1-3 Boxed Set includes Book1 His Majesty's Dragon. Book2 Throne of Jade . Book3 Black Powder War.

 • Vijf jaar Drukkunst 'in het verborgene' / J. Hendriks

  Vijf jaar Drukkunst 'in het verborgene' / J. Hendriks

   3/4/19. Met tekeningen van Fedde Weidema.

 • 7 stompjes kaars / G. Hoyer

  7 stompjes kaars / G. Hoyer

   3/4/19. Verzetsliteratuur tweede wereldoorlog.Pseudoniem van G.B.J. Hiltermann, een Nederlands journalist, politiek commentator, uitgever en historicus.

 • Ken-je-die? / D. A.V. I. D.

  Ken-je-die? / D. A.V. I. D.

   3/4/19. Een bundeltje volkshumor uit de oorlogsjaren, soms leuk, soms venijnig, soms een tikje grof, maar altijd anti-Duits. Wat niet ander kan, omdat Nederlanders ze aan elkaar vertelden.

 • 't Staartje van de fles / Frans Vogel

  't Staartje van de fles / Frans Vogel

   2/4/19. De opkomst en ondergang van café De Fles aan de 's Gravendijkwal.

 • Het clandestiene boek 1940-1945./ L. Lewin

  Het clandestiene boek 1940-1945./ L. Lewin

   2/4/19. Geschiedenis en achtergronden van de klandestiene literaire uitgeverijen tijdens de Duitse bezetting (1940-45). De auteur is journaliste en pretendeert geen wetenschappelijk onderzoek te hebben gedaan, doch geeft aan de hand van geraadpleegde literatuur en handgeschreven dokumenten, maar vooral aan de hand van gevoerde gesprekken met nog levende uitgevers, drukkers en schrijvers een uitgebreid overzicht van achtergronden en drijfveren. Een boeiend relaas, dat niet alleen ieder die belangstelling heeft voor boek- en drukgeschiedenis en voor de biografie van nederlandse schrijvers zal aanspreken, maar ook geschikt is voor jonge lezers (scripties VWO). Als verhaal van een beperkte groep mensen is het tevens een leerzame spiegel van de maatschappij in de bezettingstijd. Geeft naast veel feiten ook bibliografische informatie. Register op namen en literatuurlijst.(NBD|Biblion recensie, A. Gerits)

 • Rembrandt, zijn leven, zijn werk, zijn tijd./ B. Haak.

  Rembrandt, zijn leven, zijn werk, zijn tijd./ B. Haak.

   2/4/19. Studie over de Nederlandse schilder Rembrandt Harmensz. van Rijn (1606-1669)

 • Nieuw licht op Rembrandt / E. van de Wetering

  Nieuw licht op Rembrandt / E. van de Wetering

   1/4/19.Tentoonstellingsboek en biografische tekst over Rembrandt, geschreven door Ernst van de Wetering (1938). De auteur is al veertig jaar betrokken bij het Rembrandt Research Project (RRP) en heeft diverse publicaties over de kunstenaar op zijn naam staan. Het RRP doet onderzoek met als doel inzicht te krijgen in het eigenhandig geschilderde oeuvre van Rembrandt en het functioneren van zijn atelier. Talrijke illustraties in kleur.

 • Het kind van de Gruffalo / J. Donaldson. & A. Scheffler.

  Het kind van de Gruffalo / J. Donaldson. & A. Scheffler.

   1/4/19. 'Ik ben op het nippertje aan hem ontsnapt!' 'Goh, hoe ziet hij eruit? Vertel dat eens, pap.' 'Daar vraag je me wat,' zei de Gruffalo-pa. Hij krabde z'n kop en dacht eventjes na. 'Eh... vreselijk sterk en behoorlijk behaard, met een zwiepende lange geschubde staart. Zijn vurige ogen staan dreigend en kwaad en zijn snor is zo hard als ijzerdraad.' De Gruffalo uit het beroemde prentenboek van Julia Donaldson en Axel Scheffler blijkt een kind te hebben, en wat voor één! De kleine variant van het gruwelijke monster laat zich niet bang maken door haar vader, die angstaanjagende verhalen vertelt over de Grote Vreselijke Muis die in het bos woont. In plaats daarvan gaat het kleine Gruffalootje zelf op onderzoek uit. In dit hilarische prentenboek op rijm wordt de geschiedenis herhaald: ondanks haar moed legt ook het kind van de Gruffalo het af tegen de slimme muis.

 • Dwarsligger. De kleine verlossing / Midas Dekkes

  Dwarsligger. De kleine verlossing / Midas Dekkes

   31/3/19. De kleine verlossing van Midas Dekkers is een uniek boek over een zeer alledaags onderwerp: 'met de stoelgang is onze taak volbracht'. Vergeleken bij alle aandacht voor koken en eten steekt die voor spijsvertering en poepen schril af, terwijl poep een prachtig, veelzijdig onderwerp is dat zowel vanuit de biologie, de geschiedenis, de kunst, het milieu benaderd kan worden. Het vergt alleen wel de blik van Midas Dekkers, die als geen ander in staat is om van het onwaarschijnlijkste materiaal boeken te maken die aan het denken zetten, en aan het lachen maken.

 • Welterusten, Dikkie Dik! / Jet Boeke.

  Welterusten, Dikkie Dik! / Jet Boeke.

   31/3/19. O, wat is Dikkie Dik moe!Maar steeds als hij zijn ogen dicht wil doen gebeurt er iets: het begint te regenen, of zijn mand staat op z'n kop, of Beer is zoek... Mag Dikkie Dik nou eindelijk een lekker dutje doen?

 • Kikker is bang / Max Velthuijs

  Kikker is bang / Max Velthuijs

   31/3/19. Het was avond en Kikker was bang.Overal hoorde hij vreemde geluiden. En bij Eend thuis was het ook al niet pluis. Samen besloten ze door het bos naar Varkentje te rennen.Die was voor niets bang...

 • De 100 beste gedichten voor de VSB Poëzieprijs 2016

  De 100 beste gedichten voor de VSB Poëzieprijs 2016

   30/3/19. De bundel De 100 beste gedichten is dit jaar samengesteld door schrijver en dichter Kees 't Hart, juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2016. De VSB Poëzieprijs is de belangrijkste prijs voor een poëziebundel in het Nederlands taalgebied. De hier gepresenteerde gedichten zijn geselecteerd uit de bundels die verschenen tussen 1 september 2014 en 31 augustus 2015. 'Ik genoot van de grote toon- en vormvastheid, van de vrolijke zijpaden, van de ingenieuze poëtische redeneringen, van de ontroerende stiltes in de witregels, van de parodistische scheefpraat en van de vele gelukkige ingrepen in taal,' schrijft 't Hart.

 • Versus 1 1986 / P. Delpeut & E. de Kuiper o.a.

  Versus 1 1986 / P. Delpeut & E. de Kuiper o.a.

   30/3/19. Met foto s in zwart/wit.

 • Jappenspiegel

  Jappenspiegel

   30/3/19. 26 cartoons met onderschriften over de opkomst en ondergang van de Japanse heerschappij in het Verre Oosten en Nederlands-Indie tijdens WO II.

 • Weerspiegeld Nederlandse vereniging van zeeschilders

  Weerspiegeld Nederlandse vereniging van zeeschilders

   29/3/19. Weerspiegeld Nederlandse Vereniging van Zeeschilders.

 • Harley-Davidson / O. F. Zierl & D. Rebmann

  Harley-Davidson / O. F. Zierl & D. Rebmann

   29/3/19. Een uiterst gedetailleerd en compleet beeld van de legende die Harley Davidson heet. Er wordt een overzicht gegeven van ieder type motorfiets dat de fabriek in Milwaukee ooit heeft verlaten. De geschiedenis van het bedrijf komt aan bod: twee geëmigreerde Schotse gezinnen: Harley en Davidson bouwen hun eerste motorfiets in een schuurtje in de achtertuin; honderd jaar later is het schuurtje uitgegroeid tot de grootste motorfietsfabriek ter wereld. Voorts worden beschreven: de dealers, de races, de grote verscheidenheid aan berijders, de jaarlijkse bijeenkomsten over de gehele wereld, de opgetutte modellen (customs) en allerlei kunstvormen, die hun oorsprong vinden bij het H-D gebeuren.

 • Rembrandt / A. Olthof

  Rembrandt / A. Olthof

   29/3/19. 312 afbeelding + 3 vouwvellen.

 • Hr. Ms. Kruiser 'De Ruyter' 1933-1942. / H. J. Legmaate o.a.

  Hr. Ms. Kruiser 'De Ruyter' 1933-1942. / H. J. Legmaate o.a.

   29/3/19. Beschrijving in woord en beeld van de activiteiten van deze kruiser die tijdens de Slag in de Javazee ten onder ging.

 • Erebus: The Story of a Ship. / M. Palin

  Erebus: The Story of a Ship. / M. Palin

   29/3/19. The ship was filled with fascinating people: the dashing and popular James Clark Ross, who charted much of the 'Great Southern Barrier'; the troubled John Franklin, whose chequered career culminated in the Erebus's final, disastrous expedition; and the eager Joseph Dalton Hooker, a brilliant naturalist - when he wasn't shooting the local wildlife dead.

 • Want de avond / Anna Enquist

  Want de avond / Anna Enquist

   29/3/19. Vier mensen moeten met zichzelf en elkaar in het reine zien te komen na een gijzeling door een gevluchte crimineel, die culmineerde in de explosie van de woonboot waarop ze – als strijkkwartet – zaten te repeteren. Heleen, onder het motto Du musst dein Leben ändern, heeft zich onderworpen aan een extreme make-over. Jochem verschanst zich grimmig in zijn zwaarbeveiligd atelier. Zijn echtgenote Carolien, die bij de ramp een pink verloor, zeult rond met een majeure depressie die ze hoopt te verdrijven door in een opwelling het vliegtuig naar China te nemen waar Hugo heen is gevlucht om zich als cultureel ondernemer te storten op het organiseren van muzikale evenementen. Eenmaal daar raken zaken emotioneel op drift en ver weg in Nederland is het proces tegen topcrimineel Helleberg in de maak. Die zaak, waarin ze allen zullen moeten getuigen, hangt hun als een zwaard van Damocles boven het hoofd.

 • De verboden Muze./ H. L. C. Jaffe

  De verboden Muze./ H. L. C. Jaffe

   29/3/19. Catalogus met zwart/wit foto s.

 • Kikker is kikker / M. Velthuijs

  Kikker is kikker / M. Velthuijs

   28/3/19. Kikker is verliefd geweest, heldhaftig, bang, bijna bevroren; hij heeft een vreemdeling ontmoet en een dood vogeltje begraven. Door al die verhalen hebben de lezers Kikker goed leren kennen. We weten hoe hij is en we hebben hem in ons hart gesloten...Kikker is Kikker!

 • Kikker en de horizon / Max Velthuijs

  Kikker en de horizon / Max Velthuijs

   28/3/19. Rat stond op een heuvel en keek over het land naar de horizon. Wat is de wereld toch mooi, dacht hij. Het wordt tijd dat ik weer eens op reis ga!Kikker wil dolgraag met hem mee.En zo trekken de twee vrienden de horizon tegemoet.

 • De Olifant en de krokodil / Max Velthuijs

  De Olifant en de krokodil / Max Velthuijs

   28/3/19. de olifant heeft een heel gezellig huis. Het is hem alleen een beetje te klein.

 • Holacracy / B. Robertson

  Holacracy / B. Robertson

   28/3/19. Snel kunnen inspelen op veranderingen - dat is wat veel organisaties graag willen. De harde realiteit is dat veel bedrijven daar te bureaucratisch voor zijn. Brian Robertson ontwikkelde een methode die een organisatie wendbaarder en slagvaardiger maakt: holacracy. Holacracy legt de verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid daar waar ze horen: op de werkvloer. Deze aanpak is uitermate actiegericht en problemen worden snel en transparant opgelost. Niet de hiërarchie, maar de rollen zijn leidend. Holacracy verbetert de flow en geeft werknemers een gevoel van empowerment en betrokkenheid. Innovatieve ideeën of oplossingen verzanden daardoor niet langer in kantoorpolitiek of bureaucratisch gesteggel.

 • A History of Thailand / C. Baker & P. Phongpaichit

  A History of Thailand / C. Baker & P. Phongpaichit

   28/3/19. This lively, accessible book is the first new history of Thailand in English for two decades.

 • In Europa. / Geert Mak.

  In Europa. / Geert Mak.

   28/3/19. Van de auteur van de bestsellers Hoe God verdween uit Jorwert en De eeuw van mijn vader. Geert Mak vertelt over 'In Europa': 'Begin 1999 verliet ik Amsterdam voor een reis door Europa die een vol jaar zou duren. Het was een soort laatste inspectie: hoe lag het continent erbij, aan het eind van de twintigste eeuw? Maar het was ook een historische reis; ik volgde letterlijk de sporen van de geschiedenis, door de eeuw en door het continent, beginnend in januari, bij de resten van de Parijse Wereldtentoonstelling en het bruisende Wenen, eindigend in december, in de ruïnes van Sarajevo. Dat hele jaar reisde ik zo met de eeuw mee, in een krakeling van routes, langs Londen, Volgograd en Madrid, langs de bunkers van Berlijn, de geparfumeerde kleerkasten van Helena Ceausescu in Boekarest en de speelgoedautos in een verlaten crèche in Tsernobyl.

 • Mi Boto Doro/ Droomboot/ Havenloos / E. Cairo.

  Mi Boto Doro/ Droomboot/ Havenloos / E. Cairo.

   27/3/19. Twee broers beginnen in het Suriname van 1980 een busbedrijfje om tot een zinvol bestaan te komen.

 • Dageraad / R. Smits

  Dageraad / R. Smits

   27/3/19. Ons taalvermogen ligt ons van al onze eigenschappen het naast aan het hart. We zijn taal, een mens zonder taal - dat is iets heel anders dan iemand zonder spraak - kunnen we ons nauwelijks voorstellen. Taal maakte de hele menselijke beschaving mogelijk, en is ook nog eens het opvallendste verschil tussen ons en alle dieren.Toch is het ontstaan van dat allesbepalende taalvermogen een mysterie, zo onbenaderbaar dat het in kringen van taalkundigen ruim een eeuw lang taboe bleef.

 • Achter de dijk. / J. T. Bremer

  Achter de dijk. / J. T. Bremer

   27/3/19. Herinneringen van een Helderse schooljongen aan de Tweede Wereldoorlog 1940-1945.Verhalen eerder verschenen in de Helderse Courant, 1999-2001.

 • Le Wilhelmus / Jean Stals

  Le Wilhelmus / Jean Stals

   27/3/19. Broché. Numeroté, no.105.Texte du chant en Français et en Hollandais.

 • Alleen met velen / Gerarda Mak.

  Alleen met velen / Gerarda Mak.

   27/3/19. Levensverhaal van een in 1921 geboren rooms-katholieke vrouw, beschreven door haar in 1955 als elfde kind geboren dochter.

 • Tembe / F. H. J. Muntslag

  Tembe / F. H. J. Muntslag

   27/3/19. Met tekeningen en foto's.

 • Honderd jaar voortgezet onderwijs in Den Helder / A. Rietveld

  Honderd jaar voortgezet onderwijs in Den Helder / A. Rietveld

   27/3/19. Ontstaan, ontwikkeling en afloop der diverse scholen.

 • JULIANA Sri Baginda / L. J. Geldtmeyer.

  JULIANA Sri Baginda / L. J. Geldtmeyer.

   26/3/19.Samengesteld tgv de troonsafstand op 31 april 1980 van H.M. Koningin Juliana en ter herdenking van het oude Indië. Met Verhalen, Verslagen, Gedichten, foto's en teksten van Oud-Indischgasten.

 • Albert Helman de eenzame jager. / F. Martinus.

  Albert Helman de eenzame jager. / F. Martinus.

   26/3/19. Paramaribo, Instituut voor de Opleiding van Leraren.

 • Wanklanken rond een wingewest. / Jaap Toes

  Wanklanken rond een wingewest. / Jaap Toes

   26/3/19. In de nadagen van de Surinaamse slavernij.

 • Krijger op 64 velden. / Jan E. Haijer.

  Krijger op 64 velden. / Jan E. Haijer.

   26/3/19. Groninger Jan E. Haijer (1922), voordat hij met pensioen ging antiquarisch boekhandelaar in hartje Amsterdam, kent drie passies in zijn leven: Engelse en Duitse literatuur, geschiedenis en schaken. Hij leerde het spel van zijn wiskundeleraar Van der Plaats. Als schaker was Haijer tussen 1945 en 1975 actief verbonden aan het Groningse Staunton. Na zijn verhuizing naar West-Friesland verraste hij bij Caïssa in Hoorn vriend en vijand met zijn compromisloze manier van spelen: in remise kon hij berusten, maar niet voordat hij alles in het werk had gesteld om het hele punt binnen te slepen. Een vechtjas kortom, die met smaak kan vertellen over vroeger. En dan met name over het Stauntontoernooi 1946, waar hij als bordenjongen de beste herinneringen aan bewaart, en over zijn grote idool Capablanca - die hij tijdens het AVRO-toernooi de hand mocht schudden. Samen met de 'bijna-remise' tegen Petrosjan het hoogtepunt in Haijer's schaakleven. Maar behalve zelf achter de stukken te gaan zitten mag Haijer ook graag over schaken en schakers schrijven. Dit boekje vertelt het verhaal van een schaakcarrière die nu al zestig jaar duurt.

 • Vrouwenkamp op Java / J. H. Hooykaas

  Vrouwenkamp op Java / J. H. Hooykaas

   26/3/19. Ten bate van de stichting 'Nederland helpt Indië', ingenaaid.

 • Negen levens / Robert Anker

  Negen levens / Robert Anker

   26/3/19. Het West-Friese dorpje Oostwoud speelt in bijna al het werk van Robert Anker op de achtergrond een rol. In Negen levens heeft Anker voor het eerst het autobiografische materiaal uit de eerste twaalf jaar van zijn dorpse bestaan (1946-1958) bij elkaar gezet. Alle details en herinneringen die hm zijn bijgebleven op zijn reis door de tijd staan erin. Het licht boven de kolenbak op zolder de geïmproviseerde douche van zijn moeder aan het einde van de gang de vrachtwagen die zijn vader, timmerman van beroep, voor hem maakte de vriendschappen en de verschillen tussen de mensen. De wereld in dit boek lijkt vijftig jaar na dato geheel van de aardbodem weggevaagd nadat ze daarvoor vijfhonderd jaar in dezelfde vorm had bestaan. Het feit dat Anker ooit in die wereld aanwezig is geweest blijft voor hem een raadselachtig gegeven.In Negen levens gaat Anker associërend en hardop mijmerend langs de dingen van zijn bijna eeuwig lijkende jeugd. Helder beschrijft hij de wereld aan de buitenkant en het kan niet anders of de 'binnenkant' komt dan vanzelf mee. Het is een ontroerende poging om voor altijd een stukje van het paradijs bij de hand te houden.

 • Elementaire sociale vaardigheden / K. van Meer o.a.

  Elementaire sociale vaardigheden / K. van Meer o.a.

   26/3/19. Communiceren is een belangrijk onderdeel van vrijwel elk beroep. Of communicatieprocessen effectief verlopen is niet alleen afhankelijk van aan te leren technieken, maar vooral ook van de 'echtheid' van iemands optreden. Om effectief te kunnen communiceren heb je (zelf)kennis nodig over je eigen kwaliteiten.

 • My System - 21st Century Edition / A. Nimzowitsch

  My System - 21st Century Edition / A. Nimzowitsch

   26/3/19. This is the all-time chess classic of Aron Nimzowitsch, now provided in algebraic notation and updated to modern understandable English. One of the three or four best selling chess books of all time. Contains 419 diagrams. Recommended by Grandmasters and masters for 75 years! Completely modernized in this 1991 edition.

 • Kaars en bril: de oudste nederlandse grammatica./ K. Bostoen

  Kaars en bril: de oudste nederlandse grammatica./ K. Bostoen

   25/3/19. Overdruk uit het archief van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der wetenschappen 1984. In dit jaar wordt de moord op de prins herdacht. Het is ook 400 jaar dat de kring van de Amsterdamse rederijkers de eerste Nederlandse grammatica werd gepubliceerd.

 • Amsterdams mooiste woord / P. Arnoloussen

  Amsterdams mooiste woord / P. Arnoloussen

   25/3/19. Maar wat wordt het mooiste Amsterdamse woord? Pikketanissie, befgajes, sijssieslijmer? Het Parool vraagt het de komende maanden zijn lezers in een vrolijke campagne. En kort nadat dat mooiste woord in het zonnetje wordt gezet verschijnt het boek Amsterdams mooiste woord.Honderdvijftig woorden, voorzien van geschiedenis, van verhalen van lezers. Inclusief een hoofdstuk over de Amsterdamse taal. Van gebbetje tot tinnef, van belatafelen tot juut, van pieremegoggel tot jajem."

 • Beren op de weg, spinsels in je hoofd / T. Ijzermans & C. Dirkx

  Beren op de weg, spinsels in je hoofd / T. Ijzermans & C. Dirkx

   25/3/19. Waar mensen zijn, zijn emoties. Ook op de werkplek. Dit boek gaat over de 'Rationele Effectiviteits Training' (RET), een veel gebruikte methode om beter om te gaan met werksituaties die stress, slechte sociale contacten en ergernis veroorzaken.

 • New Directions in Thai Materials. / P. Bassett

  New Directions in Thai Materials. / P. Bassett

   24/3/19. New Directions in Thai Materials is an exploration of materials currently offered in the Thai design world. Familiar natural solutions reflect the abundant tropical environment but are transformed into contemporary products while synthetics offer surprising and often deceptive imitations as well as novelty of their own. Widespread eco-concerns are also driving the material choices of many designers and new resources have been discovered or created in the process. NewDirections in Thai Materials is by no means an exhaustive catalogue of all materials currently used by designers in Thailand, but rather a source of inspiration that adds a new dimension to Thai creativity. Featured here are inspirations from natural materials water hyacynth, bamboo, silk cocoons, clay, among others from local sources that found modern uses. New and young entrepreneurs bring creativity from indigenous materials to new heights, combining international design language and technology into innovative products.

 • Kakafonie. Encyclopedie van de Stront./ Komrij

  Kakafonie. Encyclopedie van de Stront./ Komrij

   24/3/19. Komrij's KAKAFONIE oftewel ENCYCLOPEDIE VAN DE STRONT, omvattende de symbolische waarde, de kont, het kakken, de kleur, de stank, de wind, het sanitair, de liefhebbers, satire en nonsens, stront en het boek, lexicografie, enz. enz. Verlucht met meer dan 100 duidelijke illustraties waarvan sommige in kleur en voorzien van een overzichtelijke bibliografie en een handig register.

 • Plymouth Cordage Company: One Hundred Years of Service.

  Plymouth Cordage Company: One Hundred Years of Service.

   24/3/19. The Plymouth Cordage Company was a rope making company located in Plymouth, Massachusetts, USA. The company, founded in 1824, had a large factory located on the Plymouth waterfront. By the late 19th century, the Plymouth Cordage Company had become the largest manufacturer of rope and twine in the world.[1] The company specialized in ship rigging, and was chosen among other competitors in the early 1900s to manufacture the rope used on the USS Constitution. The company's twine, Plymouth binder twine, popular among farmers, was the inspiration for the naming of the Plymouth brand of automobiles first produced in 1928.

 • Gilbert and George: The Complete Pictures 1971-1985. /C. Ratcliff.

  Gilbert and George: The Complete Pictures 1971-1985. /C. Ratcliff.

   24/3/19. Art for all' is the belief that underpins Gilbert & George's art. Gilbert & George began creating art together in 1967 when they met at St Martins School of Art.

 • Dwarsligger. Stoner/ J. Williams

  Dwarsligger. Stoner/ J. Williams

   23/3/19. Stoner van John Williams vertel het levensverhaal van William Stoner. Hij wordt aan het einde van de negentiende eeuw geboren als zoon van een arme boerenfamilie. Tot groot verdriet van zijn ouders kiest hij voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde – en faalt op beide fronten. Zijn huwelijk met een vrouw uit een gegoede familie vervreemdt hem verder van zijn ouders, zijn carrière verloopt moeizaam en zijn vrouw en dochter keren zich tegen hem. Een nieuwe liefdesrelatie wordt verbroken om een schandaal op de universiteit te voorkomen. Stoner sterft uiteindelijk in anonimiteit, zoals ook zijn hele leven zich in de marge heeft afgespeeld.

 • Eindeloos bewustzijn / Pim van Lommel.

  Eindeloos bewustzijn / Pim van Lommel.

   23/3/19. Samenvatting van bestaande kennis over bijna-doodervaringen en aanzet tot het wetenschappelijk verklaren van het verschijnsel van non-lokaal bewustzijn waarbij de auteur aansluit bij elementen uit de quantumfysica.

 • Het houten hekken verhaal./ C. van Sliedregt

  Het houten hekken verhaal./ C. van Sliedregt

  23/3/19. Fotograaf Cor van Sliedregt legde meer dan twee decennia houten boerenhekken vast Een hek is een afscheiding of omheining van verticale, op gelijke afstanden geplaatste en overdwars verbonden palen, staven of spijlen. Een hek is ook het als deur draaibare deel van het hek in bovenstaande zin.

 • Lean in 15 - The Shift Plan / Joe Wicks

  Lean in 15 - The Shift Plan / Joe Wicks

   23/3/19. Start your journey to better health and fitness now with The Body Coach and the bestselling diet book of all time! Eat more. Exercise less. Lose fat. In his first book, Joe Wicks, aka The Body Coach, reveals how to shift your body fat by eating more and exercising less. Lean in 15 - The Shift Plan features a hundred recipes for nutritious, quick-to-prepare meals - including his bad-boy burrito and oaty chicken - and guides you through Joe's signature HIIT (High Intensity Interval Training) home workouts - revealing how to combine food and exercise to ignite intense fat-burning. It will teach you how to fuel your body with the right food at the right time so you burn fat, build lean muscle and never go hungry.

/
Toont 1 tot 100 (van 5975 produkten)