Nieuwe artikelen

/
Toont 1 tot 100 (van 6319 produkten)
 • Behoeften van familieleden van intensive-care-patienten./ M. Kaljouw

  Behoeften van familieleden van intensive-care-patienten./ M. Kaljouw

  14/12/19.  Een onderzoek naar behoeften aan informatie, ondersteuning en toegankelijkheid van familieleden. Proefschrift.

 • Verslaafd aan perfectie / M. Woodman

  Verslaafd aan perfectie / M. Woodman

   14/12/19. Ondanks het feit dat 'de emancipatie van de vrouw' in deze tijd een geaccepteerd gegeven is, blijft onze beschaving lijden onder het juk van het patriarchaat: logica, macht, specialisatie en perfectie. Vrouwen die streven naar erkenning en zelfstandigheid gaan daarbij noodgedwongen zo doelgericht te werk, dat zij het contact met hun innerlijk, hun eigen behoefte verliezen. De leegte, de angst die dat teweegbrengt vertaalt zich in nog harder streven, nog harder werken, nog meer aanpassing aan mannelijke maatstaven met als gevolg o.a.: anorexia nervosa, obesitas, depressies, enz.

 • Oscar Kleineh 1846-1919

  Oscar Kleineh 1846-1919

   14/12/19. Met veel foto s van voornamelijk boten en de zee.

 • De boodschap van water. / M. Emoto.

  De boodschap van water. / M. Emoto.

   13/12/19. Met veel foto s in kleur.

 • Het Boek van Zijn./ Osho.

  Het Boek van Zijn./ Osho.

   13/12/19. Dit boek gaat over intense gevoel van genieten,over overgave over wat werkelijk is en dat wat je werkelijk bent.

 • Modelbouw van schepen 16e en 17e eeuw / R. Hoeckel

  Modelbouw van schepen 16e en 17e eeuw / R. Hoeckel

   13/12/19. De schrijver heeft de bouw van zeilschepen uit de 16e en 17e eeuw weergegeven. Er is veel aandacht voor alle details bij de bouw van een echt schip, maar het is niet altijd even duidelijk wat de modelbouwer daaraan heeft. Iemand die niet goed thuis is in de wereld van het historisch zeilschip, verdrinkt bijna in de enorme hoeveelheid technische termen die gebruikt worden. Daardoor wordt begrijpend lezen bemoeilijkt. Er zijn veel detailtekeningen opgenomen, wat het begrijpen van de tekst bevordert. De ware liefhebber van oude zeilschepen zal uit dit boek een schat aan informatie kunnen putten omdat zo uitgebreid is ingegaan op alle onderdelen van het zeilschip. Een zeer uitgebreid register helpt de lezer daarbij. Ook staat in het boek een literatuurverwijzing.

 • Nederlandsche jachten, binnenschepen visschersvaartuigen / G. Crone

  Nederlandsche jachten, binnenschepen visschersvaartuigen / G. Crone

   13/12/19. Met 85 afbeeldingen op 77 platen van scheepsmodellen, schepen en scheepsversiering.

 • Fun with sunbone Sue / T. Boerens T. Beesley.

  Fun with sunbone Sue / T. Boerens T. Beesley.

   13/12/19. For more than 100 years, Sunbonnet Sue has charmed the world over with storybook scenes of work and play. More than a dozen quilt projects, including a "Days of the Week" quilt and a "Laundry Day" wall hanging. A set of matching Sunbonnet Sue and Overall Bill quilts. Detailed, step-by-step instructions for each project.Provides instructions on creating more than a dozen quilt projects using the character Sunbonnet Sue.

 • Alleen / Tim Voors.

  Alleen / Tim Voors.

   12/12/19. Waarom verlaat een vader zijn gezin om zes maanden lang alleen 4286 kilometer dwars door Amerika te lopen? Tim Voors beschrijft zijn voettocht over de Pacific Crest Trail van Mexico naar Canada. Tijdens zijn tocht door de bergen ondergaat Tim intense angst, ervaart hij dat pijn ook voldoening kan geven, leert hij te genieten van alleen-zijn en wordt het eindelijk leeg in zijn hoofd. Hij ontwikkelt een hartstochtelijke romance met de wildernis, maakt nieuwe vrienden en moet zich constant aanpassen aan de onvoorspelbaarheid van het weer en de natuur.

 • Emo's Reis / D. E. H. de Boer.

  Emo's Reis / D. E. H. de Boer.

   12/12/19. In Emo's reis volgt prof.dr. Dick E.H. de Boer de tocht die de Fries-Groningse abt Emo tussen november 1211 en juli 1212 naar Rome maakte. Op basis van de Kroniek van het klooster Bloemhof en met gebruik van talrijke historische documenten schetst hij van dag tot dag een beeld van het landschap en de samenleving in het Europa van het begin van de dertiende eeuw, gezien door de ogen van Emo én door die van een moderne reiziger. Meer dan 800 afbeeldingen en teksten, van troubadoursliederen tot kronieken, openen vensters op de fascinerende wereld van 800 jaar geleden. Aan de hand van schematische kaarten loopt Emo's route als een rode draad door het boek.

 • Narcisme de ontkenning van het ware zelf. / A. Lowen

  Narcisme de ontkenning van het ware zelf. / A. Lowen

   12/12/19. Psychiatrische visie van de psychoanalyticus uit de school van Reich op de psychische deviatie die narcisme heet.

 • Wim Sonneveld de parel van het cabaret / H. Scholten

  Wim Sonneveld de parel van het cabaret / H. Scholten

   12/12/19. - Een uniek beeld van een cabaretier die meer dan dertig jaar na zijn dood nog altijd ongeëvenaard populair is. - Een overzicht in woord en beeld, met vele nooit eerder gepubliceerde foto's van het leven van Wim Sonneveld en met persoonlijke herinneringen van vrienden en vakgenoten. - Het eerste boek over Wim Sonneveld dat tot stand kwam met medewerking van de erven. Ze gaven de auteur ongelimiteerd toegang tot de archieven. - Gesprekken met o.a. Friso Wiegersma, Conny Stuart, Willem Nijholt, Marjan Berk, Ruud Bos, Ina van Faassen en Hella Haasse.

 • Het einde van de geschiedenis en de laatste mens / F. Yukuyama

  Het einde van de geschiedenis en de laatste mens / F. Yukuyama

   12/12/19. Beschouwing over de ontwikkelingen in het historisch proces en een onderzoek naar de vraagstukken van de menselijke samenleving.

 • Utrechts oudste kloosters: van Sint-Salvator tot Sint-Paulus / J. C. Broer

  Utrechts oudste kloosters: van Sint-Salvator tot Sint-Paulus / J. C. Broer

   12/12/19. De ontwikkeling van de monastieke traditie binnen de Utrechtse kerk vanaf de tijd van Willibrord tot in de twaalfde eeuw.

 • Het aarde drama. / B. Zebulon

  Het aarde drama. / B. Zebulon

   11/12/19. Van Big Bang tot Apocalyps. Historie en toekomstverwachting der mensheid volgens oude geschriften, moderne wetenschap en authentieke bijbelteksten.

 • Verwerk je familiekarma / A. Bedi & B. Matthews

  Verwerk je familiekarma / A. Bedi & B. Matthews

   11/12/19. Karma is oorzaak met een onvermijdelijk gevolg. Je eigen gedrag kan van alles in je leven veroorzaken, maar invloeden uit je cultuur en van je familie kunnen dat evenzeer. De auteurs hebben in hun psychiatrische praktijk gewerkt met veel vrouwen en mannen die de last droegen van de de grootste prestaties, de grootste mislukkingen en de niet verwezenlijkte dromen van leden van hun familie - van ouders, grootouders, voorouders.

 • Mary Dresselhuys / T. Dop.

  Mary Dresselhuys / T. Dop.

   11/12/19. Mary Dresselhuys overleed op 19 mei 2004. Een jaar later verschijnt op initiatief van Joop van den Ende dit wervelende boek, dat gemaakt wordt in samenwerking met VandenEnde Foundation. De carrière van Mary Dresselhuys wordt belicht aan de hand van gesprekken met vakgenoten uit de wereld van het theater en personen uit haar directe omgeving.Door de talrijke, vaak niet eerder gepubliceerde foto´s en een biografische schets ontstaat een fascinerend overzicht van het leven en werk van Mary Dresselhuys.

 • Elk uur elk ogenblik. / M. & W. de Redelijkheud.

  Elk uur elk ogenblik. / M. & W. de Redelijkheud.

   11/12/19. Een boek over bewustzijn en de groei ervan tijdens het evolutieproces van de mens.

 • U kunt langer blijven leven! / J. G. Defares

  U kunt langer blijven leven! / J. G. Defares

   11/12/19. Op zeer uitgebreide en diepgaande wijze wordt ingegaan op mogelijkheden om het leven van de mens te verbeteren en te verlengen door middel van een gezondere levenswijze. Nadruk ligt hierbij op het handhaven of herstellen van het juiste gehalte van natuurlijke, levensnoodzakelijke stoffen in het lichaam. Het boek is op de eerste plaats gericht op de doe-het-zelver.

 • Famous fighters of the second world war. Second series. / W. Green

  Famous fighters of the second world war. Second series. / W. Green

   11/12/19. Met foto s en tekeningen is zwart/wit.

 • Famous bomers of the second world war deel 2 / W. Green

  Famous bomers of the second world war deel 2 / W. Green

   11/12/19. Met foto s en tekeningen is zwart/wit.

 • Bonifatius en de kerk van Nederland / C. J. Broer & M. W. De Bruijn

  Bonifatius en de kerk van Nederland / C. J. Broer & M. W. De Bruijn

   10/12/19. De verborgen geschiedenis van het Utrechtse Domplein en de oudste kerken aldaar, aan de hand van het leven van Bonifatius.

 • Lichaam en maatschappij / P. Brown

  Lichaam en maatschappij / P. Brown

   10/12/19. Lange tijd hebben historici van de late oudheid de opvatting gehad dat er in de nadagen van het Romeinse rijk een vrijwel volledige seksuele vrijheid heerste. In dit rijke boek wordt definitief met deze mythen afgerekend.

 • Biologisch-dynamisch tuinieren in de praktijk / W. Schilthuis

  Biologisch-dynamisch tuinieren in de praktijk / W. Schilthuis

   9/12/19. Dit boek geeft gedetailleerde aanwijzingen voor de teelt van allerlei alledaagse en minder alledaagse groenten en kruiden. En natuurlijk komen ook de meer algemene aspecten van het tuinieren aan bod, zoals: bemesting, grondbewerking, mulchen, combinaties van gewassen, vruchtwisseling, telen onder glas, ziekten en de behandeling daarvan, zelf zaad winnen en het bewaren van de oogst. Het boek is een herdruk van een waardevolle, oude uitgave van een unieke auteur met grootse vakbekwaamheid.Het is een praktische, onmisbare vraagbaak voor ieder die op kleine of grote schaal zelf biologisch-dynamisch wil tuinieren. Willy Schilthuis was een ervaren tuinierster, die bovendien vele jaren lang praktijkles heeft gegeven.

 • Onderzoek van het bewegingsapparaat. / A. N. de Wolf.

  Onderzoek van het bewegingsapparaat. / A. N. de Wolf.

   9/12/19. Aandoeningen van het bewegingsapparaat komen in de algemene praktijk veel voor. De klachten kunnen voor de patiënt behoorlijk hinderlijk zijn, ze blijven vaak langdurig bestaan en kunnen tot arbeidsongeschiktheid leiden. Deze uitgave biedt fysiotherapeuten en artsen aanknopingspunten voor het systematiseren van lichamelijk onderzoek. Elk hoofdstuk is aan één gewricht gewijd en heeft dezelfde uniforme indeling: anatomie, anamnese, inspectie, functieonderzoek, interpretatie van het functieonderzoek en enkele veel voorkomende aandoeningen.

 • Rox Rauw ! / R. Catz

  Rox Rauw ! / R. Catz

   9/12/19.Met gezonde voeding bereiken we meer dan alleen een slanker lichaam. maar wát is gezonde voeding nu eigenlijk? Wie wordt er niet gek van alles wat we wél of juist níet zouden moeten eten en doen om gezond te blijven?

 • Het seksuele masker / C. Paglia.

  Het seksuele masker / C. Paglia.

   9/12/19.In haar grootse epos schildert Paglia hoe de hoogtepunten in beeldende kunst en literatuur, van het oude Egypte tot en met de negentiende eeuw, niet los gezien kunnen worden van de verhoudingen tussen de seksen. Alles staat in het teken van de demonische krachten van seksualiteit en natuur. Paglia legt de nadruk op immoraliteit, voyeurisme en pornografie in de kunst, thema's die over het hoofd gezien of veronachtzaamd zijn.

 • Mam gaat niet aan de chemo. / L. Bond

  Mam gaat niet aan de chemo. / L. Bond

   9/12/19. Op praktische, bemoedigende wijze gaat Bond (journaliste, blogger en dochter van een moeder met kanker) in op de stappen die je (preventief) kunt zetten om je genezingsproces bij kanker te bevorderen. Over persoonlijke en omgevingsfactoren die de ontwikkeling van kanker kunnen beïnvloeden en over alternatieve therapieën en behandelingen. Haar boodschap is dat 'ondanks inspirerende verklaringen en slagingspercentages geen arts je kan vertellen hoe je reis zich gaat ontvouwen. Maar dit wil niet zeggen dat je de verantwoordelijkheid moet afschuiven en je gezondheid in de handen van het lot moet leggen.'

 • Voeding & Intelligentie / J. Carper

  Voeding & Intelligentie / J. Carper

   7/12/19. Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat voeding en voedingssupplementen onze hersenen een leven lang op volle toeren kunnen doen draaien. Zo verhogen ze tijdens onze jeugd de vermogens van onze hersenen en op onze oude dag kunnen ze geestelijke achteruitgang voorkomen en ongedaan maken.

 • Leef-tijd / Deepak Chopra

  Leef-tijd / Deepak Chopra

   7/12/19. In Leef-tijd combineert Deepak Chopra zijn theorie van de 'intelligente cel' met recent onderzoek op het gebied van het verouderingsproces. Hij toont op toegankelijke wijze aan hoe de 'negatieve' gevolgen van het ouder worden kunnen worden voorkomen. Chopra gaat ervan uit dat het verouderingsproces ingrijpend kan worden beïnvloed door gebruik te maken van de invloed van ons denken en handelen op onze cellen. Zijn stelling is: naar een heldere geest in een gezond lichaam.

 • Emoties / Osho.

  Emoties / Osho.

   7/12/19. Helemaal in moeilijke situaties is het belangrijk dat men zich niet door zijn emoties laat overweldigen. Osho’s inzicht in de emotionele natuur van mensen reikt veel verder dan die van de conventionele psychologie. In dit boek maakt hij de lezer vertrouwd met de mogelijkheid iedere situatie met rust en bezinning tegemoet te treden.Nee, dit is geen hoe-moet-ik-doen/zijn-boek. Het is een lamp die je, ongeacht wie je bent, kunt gebruiken om licht te brengen in de verborgen hoekjes van de eigen unieke individualiteit.

 • Het Tijdperk Van De Levende Computers / R. Kurzweil

  Het Tijdperk Van De Levende Computers / R. Kurzweil

   7/12/19. Een toekomst waarin computers net zo slim zijn als mensen, zelfstandig kunnen lezen en de wereldliteratuur beheersen? Voor Ray Kurzweil is het geen sciencefiction. Binnenkort leven we immers in een wereld waarin computers alomtegenwoordig zullen zijn, in de vorm van vertaaltelefoons, virtuele omgevingen allerhande, en minibeeldschermpjes in brillen waarop we de krant zullen kunnen lezen. In dit veelbesproken boek beschrijft Kurzweil deze ontwikkeling als onvermijdelijk. Wie een paar jaar geleden had durven te voorspellen dat tegen het jaar 2000 miljoenen mensen aangesloten zouden zijn op het Internet, werd zeker voor gek versleten. Met de exponentieel groeiende snelheid waarmee de technologische vernieuwing gepaard gaat, stevenen we vandaag echter af op een toekomst waarin het verschil tussen mens en machine steeds vager wordt.

 • De ontdekking van Manhattan / R. Juet.

  De ontdekking van Manhattan / R. Juet.

   6/12/19. Reisbeschrijving van de tocht van het VOC schip Halve Maen naar het latere New York en de Hudsonriver.

 • Lappendag / Henk de Kroon.

  Lappendag / Henk de Kroon.

  6/12/19.Prachtige foto s in zwart/wit met feest vierende mensen in de mooie stad Hoorn.

 • Viktor Schauberger een leven lang leren van de natuur / J. Cobbald

  Viktor Schauberger een leven lang leren van de natuur / J. Cobbald

   6/12/19. De Oostenrijker Viktor Schauberger (1885-1958) was uitnemend observator van de natuur en een visionaire en wetenschappelijke autodidact, vooral geïnteresseerd in het gedrag van stromend water en natuurlijke energieën. Hij vertaalde zijn inzichten in praktische uitvindingen die, als ze erkenning zouden vinden, het probleem van de huidige energieschaarste volledig zouden kunnen oplossen.Dit boek is niet bedoeld als een definitieve uitleg van Schaubergers ideeën, die niet altijd even gemakkelijk te begrijpen zijn. Het is vooral een biografie die de verschillende gebieden waarop hij actief was in kaart brengt en die wil laten zien hoe hij dacht.Het is een heldere en levendige inleiding tot de wereld van Viktor Schauberger, wiens bijzondere ontdekkingen en uitvindingen juist in deze tijd goed van pas zouden komen bij energie-, transport- en gezondheidsvraagstukken.

 • Crisis als uitdaging / R. Dahlke

  Crisis als uitdaging / R. Dahlke

   6/12/19. Belangrijke overgangen in een mensenleven, zoals geboorte, adolescentie, menopauze en dood, werden in oude beschavingen gemarkeerd met rituelen. Ze moesten de mens helpen door de poort te gaan van de ene naar de andere levensfase. In onze westerse cultuur, die zich in een stadium van vergaande ontmythologisering, rationalisering en technologiesering bevindt, zijn veel van deze rituelen verloren gegaan. Erger nog, men heeft zelfs alles in het werk gesteld om het bewuste beleven van overgangen tussen de verschillende levens-stadia zoveel mogelijk naar het onderbewustzijn weg te werken.Het gevolg van dit collectieve verdringingsproces is dat de niet meer ritueel of bewust beleefde overgangsmomenten zich nu op lichamelijk niveau als complicaties en gezondheidsproblemen manifesteren. Rüdiger Dahlke is er in geslaagd, uitgaande van bovenstaande grondgedachte, een haarscherpe analyse te formuleren van de verschillende levensfasen en de daarbij optredende ziektebeelden en gezondheidsproblemen.

 • De Ontdekking Van Het Oosten / L. Cuyvers

  De Ontdekking Van Het Oosten / L. Cuyvers

   6/12/19. Het verhaal van Columbus en de ontdekking van het Westen is genoegzaam bekend. Dit boek vertelt het fascinerende verhaal van de ontdekking van het Oosten. De moeizame en avontuurlijke tocht van de pioniers overgedaan.Een meeslepend verhaal, geïllustreerd met schitterende kleurenfoto´s.Gratis dvd van de unieke vierdelige documentaire filmreeks eerder te zien op Canvas.

 • De hersengarage van Zapruder Inc. / P. Savalle & A. Lamarani

  De hersengarage van Zapruder Inc. / P. Savalle & A. Lamarani

   5/12/19. In Alaska staat een militaire machine die, om de ionosfeer te verhitten, evenveel vermogen gebruikt als tientallen kerncentrales opleveren. Waarom? Was de aarde altijd even groot? Hoe logisch is het dat olie ooit een keer door Moeder Natuur is aangemaakt en daarna nooit meer? Waarom verpoederen westerse legers miljoenen kilo’s kernafval boven Kosovo, Afghanistan en Irak? Waarom praat iedereen over global warming terwijl er een ijstijd aankomt? Is AIDS wel besmettelijk? Zijn banken wel nodig en dragen ze bij aan welvaart? Wie zaten er achter de aanslagen in Madrid? En London? En New York? Is God niet gewoon Satan? Zijn we niet allemaal onbewust onderdeel van een groter geheel dat ons misbruikt voor doelen die we individueel niet zouden nastreven?

 • Die Dampflokomotiven der Deutschen Reichsbahn / H. Muller

  Die Dampflokomotiven der Deutschen Reichsbahn / H. Muller

   5/12/19. Met foto s in zwart/wit.

 • Rijden en staken / A. J. C. Ruter.

  Rijden en staken / A. J. C. Ruter.

   5/12/19. dit boek is geschreven in opdracht van het rijksinstituut voor oorlogsdocumentatie.

 • Famous fighters of the second world war/ W. Green

  Famous fighters of the second world war/ W. Green

   4/12/19. Met foto s en tekeningen is zwart/wit.

 • Een kabinet van West-Friese gezichten / J. Zwaan.

  Een kabinet van West-Friese gezichten / J. Zwaan.

   4/12/19. Een bonte verzameling prenten uit de geschiedenis van West Friesland.

 • Oorsprong en geschiedenis van de Friezen / S. J. van der Molen

  Oorsprong en geschiedenis van de Friezen / S. J. van der Molen

   4/12/19. Overzicht van de periode vanaf de prehistorie tot 1813, toen Friesland een Nederlandse provincie werd.

 • De horizon zeilde mee / H. Jansen.

  De horizon zeilde mee / H. Jansen.

   4/12/19. Solo om de wereld in 1972, met een 9 meter zeil jacht type pionier, met mooie illustraties.

 • Zo werd Leeuwarden vrij / R. Van Rossum & J. Dijkstra.

  Zo werd Leeuwarden vrij / R. Van Rossum & J. Dijkstra.

   3/12/19. met foto s en illustraties in zwart/wit.

 • Hensbroek in oude ansichten / D. Turkstra

  Hensbroek in oude ansichten / D. Turkstra

   3/12/19. Met veel foto s in zwart/wit.

 • Een geschiedenis van Rusland / J. W. Bezemer

  Een geschiedenis van Rusland / J. W. Bezemer

   3/12/19. In dit standaardwerk schets de schrijver de historisch achtergrond van Rusland.

 • Laarzen op de lange pijp./ Y. Schaaf.

  Laarzen op de lange pijp./ Y. Schaaf.

   3/12/19. Dit boek gaat over Leeuwarden en de zuidelijke dorpen eromheen in oorlogstijd. Met gevoel voor detail, rake typeringen en heldere stijl komen vrijwel alle facetten zoals het persoonlijke, sociaal-politieke en kerkelijk leven alsook onderwijs, (Friese) cultuur en het verzet aan bod. Veel 'oral history'. In zijn eenvoudige volledigheid een nuttig boek. Bovendien zeer leesbaar. Bevat zwart-witte foto's.(Biblion recensie, Dr. G. Abma.)

 • Het O.M. in de fout. / T. Derksen.

  Het O.M. in de fout. / T. Derksen.

   2/12/19. Verslag van een onderzoek naar fouten van het Openbaar Ministerie in vijf grote strafzaken.

 • Abraham Moszkowicz

  Abraham Moszkowicz

   2/12/19. Abraham Moszkowicz spreekt zich uit 'Soms wil ik weten hoe elke centimeter van de veertienhonderd kilometer rook en voelde, in die wagons die mijn vader, zijn zus, broer en ouders van Westerbork naar Auschwitz brachten. De feiten zijn: de trein vertrok dinsdag 21 september 1942, elf uur 's ochtends. De locomotief trok dertien veewagens. Elke wagon vervoerde om en nabij 60 joden. Alleen mijn vader keerde terug.' 'Uiteraard zou ik het prettig vinden wanneer u na lezing van dit boek zou denken: "Goed dan, misschien moet ik niet alles wat ik over Bram hoor of lees geloven." Maar ik zou het nog prettiger vinden wanneer u werkelijk wat sceptischer wordt over alles wat u leest of hoort, wie daarvan ook het onderwerp is.' Abraham Moszkowicz (1960) is Nederlands bekendste en meest spraakmakende strafrechtadvocaat. Hij is een telg uit het bekende advocatengeslacht Moszkowicz. Zoon van de éminence grise van de Nederlandse strafrechtadvocaat Mr. Max Moszkowicz sr.

 • Overvloed Blaakt / Bernd Ebbo Visser

  Overvloed Blaakt / Bernd Ebbo Visser

   2/12/19. Rauwe poëzie’ van Bernd Ebbo Visser met bij ieder gedicht een illustratie van een bevriende kunstenaar.

 • Het huis in de Rothschildstraat / S. Zweig

  Het huis in de Rothschildstraat / S. Zweig

   2/12/19.Frankfurt, begin 20e eeuw. Het leven van de joodse textielhandelaar Johann Isidor Sternberg en zijn vrouw Betsy loopt voorspoedig; de zaken gaan goed en het ontbreekt hen aan niets. Hun vier kinderen worden verwend door huishoudster Josepha en hun inwonende oudtante Minchen.Maar dan breekt de oorlog uit. Otto, de oudste zoon, moet naar het slagveld. Moeder Betsy blijkt onverwacht weer zwanger te zijn. En onder de oppervlakte van de samenleving broeit toenemend antisemitisme Het huis in de Rothschildstraat verhaalt over een familiegeschiedenis die vele jaren en generaties omspant. Met een grote liefde voor historische details en een diep gevoel voor menselijkheid beschrijft Stefanie Zweig de lotgevallen van de Sternbergs, een joodse koopmansfamilie die het ongeluk had in de verkeerde tijd te leven.

 • Bayreuth und die Eisenbahn / R. Zintl

  Bayreuth und die Eisenbahn / R. Zintl

   2/12/19. Glazed pictorial boards. Text in German. Extensively illustrated in b&w.

 • Het reisgezelschap van de Amstel / Willem Wilmink.

  Het reisgezelschap van de Amstel / Willem Wilmink.

   1/12/19. Een 12-jarig meisje belandt in een fantasiewereld te midden van sprekende dieren en heilige monniken die zingen zonder geluid te maken.

 • Het Veem / K. A. Knaap.

  Het Veem / K. A. Knaap.

   1/12/19. Geschiedenis van en herinneringen aan een legendarisch bedrijf.

 • Knopen / J. Altimiras

  Knopen / J. Altimiras

   1/12/19. Ongeveer vijftig knopen, sierknopen en splitsen worden in dit boek op overzichtelijke wijze beschreven voor de watersporters. Van elke behandelde knoop is een duidelijke tekening en beschrijving opgenomen, met een kleurenfoto van een toepassing.

 • Van postiljon tot pleisterplaats / H. -P. de Boer o.a.

  Van postiljon tot pleisterplaats / H. -P. de Boer o.a.

   30/11/19. Met de postkoets van Groningen naar Brussel.

 • Koning Willem II 1792-1849. / J. van Zanten.

  Koning Willem II 1792-1849. / J. van Zanten.

   30/11/19. Over koning Willem II is bij het grote publiek weinig meer bekend dan dat hij de grondwetswijziging van 1848 mogelijk maakte. Uit deze biografie blijkt dat hij veel meer was: een reiziger die van jongs af aan alle uithoeken van Europa bezocht, een oorlogsheld, een kunstliefhebber en een vorst met oorspronkelijke staatkundige denkbeelden, maar ook met verboden passies.

 • Staal tegen staal / V. Winters

  Staal tegen staal / V. Winters

   29/11/19. Staal tegen staal is de titel van een werkje dat de strijd beschrijft van het mes van den chirurg tegen de wonden, geslagen door het staal van den vijand. In korte trekken wordt de geschiedenis der wondbehandeling daarin beschreven, bijzonder die der oorlogsverwondingen en we hebben wat langer stil gestaan bij het leven van een der grootste figuren op dit gebied, den chirurg van Napoleon, Jean Dominique Larrey.Nog enkele jaren scheiden ons van de dag, dat het honderd jaren geleden zal zijn dat hij is overleden en gaarne zouden we deze regelen wijden aan de nagedachtenis van den man, die onnoemelijk veel leed op het slagveld verzacht heeft en het toonbeeld is geweest van zelfopofferende naastenliefde.

 • Bezettingstijd in Friesland deel 2. / P. Wijbenga.

  Bezettingstijd in Friesland deel 2. / P. Wijbenga.

   29/11/19. Geschiedenis van het Fries verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 • Kijken naar klederdrachten /H. Kloelewijn 0.a.

  Kijken naar klederdrachten /H. Kloelewijn 0.a.

   29/11/19. Vele kenmerken van de klederdrachten door Nederland, met foto's en illustraties in kleur.

 • Aarts vader / A. Staartjes

  Aarts vader / A. Staartjes

   29/11/19. Sesamstraat, Klokhuis, De Stratenmaker-Op-Zee-Show en tientallen andere programma's: Aart Staartjes maakt al ruim dertig jaar kindertelevisie op het allerhoogste niveau. Dit is Aarts schrijversdebuut. Na de vondst van dagboeken van zijn vader kwamen de eigen herinneringen aan zijn jeugd boven drijven. Aart begon zelf ook te schrijven. In dit boek wisselen de dagboekaantekeningen en Aarts bespiegelingen elkaar af.'Natuurlijk ben ik geen schrijver en wil het ook niet worden', zegt hij er zelf over, maar als geen ander is Aart in staat scènes uit vroegere jaren in al hun aandoenlijkheid te laten herleven. Of het nu gaat om de weinig verfijnde spreektaal van zijn ouders, de politiek gekleurde levenslessen van zijn vriend Ad Bakker of de onhandige eerste schermutselingen op het slagveld van de seksualiteit, Aart beschrijft ze puntig, intiem en ontroerend, met veel gevoel voor drama en humor.

 • Slik je dat? / J. Blythman

  Slik je dat? / J. Blythman

   28/11/19. Joanna Blythman is een bekroond onderzoeksjournalist en gezaghebbend commentator op de voedselketen. In eerder verschenen boeken schreef ze over:- de milieu impact van kweekzalm;- discutabele gezondheidsclaims;- de oorzaken van stijgende voedselprijzen;- de toename van obesitas.Ze legt in Swallow this haarfijn uit wat de voedingsindustrie allemaal met ons eten uitspookt.Misschien was je al voorstander van onbewerkt voedsel, en anders ben je dat zeker na het lezen van dit boek.

 • Wat kun je doen aan dementie? / J. Claassen o.a.

  Wat kun je doen aan dementie? / J. Claassen o.a.

   28/11/19. Dementie levert veel vragen op. Niet alleen bij de patiënt, maar ook bij partner en kinderen. Wat kan ik doen om verergering te voorkomen of af te remmen? Is het erfelijk? Helpt het om geheugentraining te volgen? Hebben de kinderen nu meer kans op dementie, en kunnen zij iets doen om de kans op dementie te verkleinen? Dit toegankelijke boek geeft een overzicht van wat er op dit moment bekend is in de wetenschap over behandeling van dementie. Is achteruitgang voorkomen, of kun je achteruitgang afremmen? Het biedt patiënten en hun familie een palet aan opties zodat ze de mogelijkheid hebben om te kiezen wat het beste bij hen past.

 • De man die er niet was / A. Ananthaswamy

  De man die er niet was / A. Ananthaswamy

   28/11/19. Net als Oliver Sacks neemt Anil Ananthaswamy de lezer mee naar de wereld van de recentste neurologische bevindingen, naar de nieuwe kennis over schizofrenie, autisme, Alzheimer, epilepsie en buitenlichamelijke ervaringen. Met zijn meeslepende verhalen duikt hij in levens van mensen die een totaal ander perspectief hebben op wie of wat ze zijn dan de gewone sterveling. Zo begint zijn boek met Graham, die het syndroom van Cotard heeft. Patiënten die aan dit syndroom lijden zijn ervan overtuigd dat ze niet bestaan. Graham kent geen emoties en heeft geen aandrang tot basisbehoeftes als eten, drinken, slapen. Hij leeft zijn leven maar voelt daar niets bij. Hoe werkt het brein eigenlijk? Aan de hand van hartverscheurende verhalen – mensen die zeggen dat ze dood zijn, mensen wier geheugen gestopt is en die dus altijd dezelfde leeftijd denken te hebben terwijl ze wel ouder worden – probeert Anil Anathaswamy deze vraag inzichtelijk te maken.

 • Winterswijk in oude ansichten / E. G. Hoekstra & G. Ribbink

  Winterswijk in oude ansichten / E. G. Hoekstra & G. Ribbink

   28/11/19. Geniet van oude ansichten en historische foto's van Winterswijk en keer terug in de sfeer van vroeger.

 • De Nieuwe Machtselite / A. Toffler

  De Nieuwe Machtselite / A. Toffler

   28/11/19. Alan Toffler is een vooraanstaand futuroloog. Eerdere geruchtmakende boeken van hem waren 'De derde golf' (1980) en 'Toekomstshock' (1971). Dit boek verscheen eerder in 1990. Allerlei verschijnselen die omstreeks die tijd actueel waren, worden geanalyseerd. Zo omschrijft hij het begrip macht opnieuw; ook de computerrevolutie krijgt grote aandacht. Machtsverschuivingen in de internationale politiek blijven ook niet onbesproken. De ondergang van het Oostblok is een feit; de Sovjet-Unie bestaat nog. De industriële beschaving raakt haar heerschappij kwijt; nieuwe krachten zoals de kenniseconomie gaan wellicht de wereld beheersen.

 • Famous bomers of the second world war/ W. Green

  Famous bomers of the second world war/ W. Green

   28/11/19. Met foto s en tekeningen is zwart/wit.

 • Geheime leer van de tempeliers / A. Oslo

  Geheime leer van de tempeliers / A. Oslo

   27/11/19. De orde van de tempeliers was een geestelijke orde van ridders, gesticht in 1118 in Jeruzalem en opgeheven in 1312. Allan Oslo stelt dit beeld in vraag en onderzoekt de eigenlijke reden waarom de Kerk de orde van de tempeliers heeft opgeheven: hun geheime leer. Zijn onderzoek naar de wortels en de essentie van deze geheime leer, onderzoek dat vaak langs kronkelpaden loopt, is niet alleen verhelderend maar ook uitermate boeiend.

 • Autobiografieën [2 delen] / William Butler Yeats

  Autobiografieën [2 delen] / William Butler Yeats

   27/11/19. Privé-domein nr. 111. Autobiografische geschriften van de Ierse letterkundige (1865-1939).

 • Broodbuik / D. Williams

  Broodbuik / D. Williams

   27/11/19. Steeds meer mensen zijn intolerant voor gluten, hebben een tarweallergie of coeliakie. Glutenvrije produkten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de winkels. Maar hoe ongezond tarwe werkelijk is, ook voor iedereen die niet aan bovenstaande lijdt, is veel minder bekend. Als we minder tarwe nuttigen, vallen we niet alleen af, maar verdwijnen allerlei vage vermoeidheids-- en buikklachten, kunnen we ontstekingen remmen en type 2 diabetes terugdringen. Het gevaar van tarwe is hét gezondheidsissue anno nu.

 • De verborgen spiritualiteit van mannen. / M. Fox

  De verborgen spiritualiteit van mannen. / M. Fox

   27/11/19. Spiritualiteit en mannelijkheid is het thema van dit uitzonderlijke boek. Het feit dat mannen zeer spiritueel zijn en hun spirituele leven erg belangrijk vinden noemt Fox een van de best bewaarde geheimen van onze maatschappij. Helaas houden veel mannen om uiteenlopende redenen hun spiritualiteit verborgen voor de buitenwereld. Dit boek beschrijft tien archetypen die evenzoveel paden naar spirituele volwassenheid verlichten, opdat mannen ophouden zich te verbergen. Het spirituele leven van mannen is voor velen verborgen, begraven of gemaskeerd, onderdrukt of vergeten. Grootse dingen gebeuren er als we het durven op te graven, te ontmaskeren, uit te drukken, te ontsluieren, te ontdekken en te benoemen.

 • Tekens voor de eeuwigheid. / E. von Daniken

  Tekens voor de eeuwigheid. / E. von Daniken

   27/11/19. Waartoe dienden de gigantische lijnen en figuren in de vlakte van Nazca Peru, die door het werk van Erich von Däniken over de hele wereld bekend werden? De succesvolle archeologisch onderzoeker is weer ter plekke en onthult:Het raadsel van Nazca, het oudste. Meest indrukwekkende zoekplaatje in de geschiedenis van de mensheid, is bijna opgelost!

 • Het experimentator-effect / H. P. Vrijdag.

  Het experimentator-effect / H. P. Vrijdag.

   26/11/19. Onze werkelijkheid... We ruiken, voelen, horen, zien en proeven Ôm, maar bestaat hij eigenlijk wel? Wat is Žcht en wat beelden we ons in? Het experimentator-effect voert ons langs de broze wanden van de realiteit die we normaal nooit zien, maar waar we iedere seconde van de dag mee te maken hebben. Natuurwetten, tijd, toe-val en voorgevoel; als een chirurg legt de auteur de mechanismen achter onze werkelijkheid bloot. Wetenschapsfilosofie tot aan het gaatje, leerzaam, onthullend en inspirerend!

 • Raw food / D. Virtue & J. Ross

  Raw food / D. Virtue & J. Ross

   26/11/19. Over de hele wereld is een stille revolutie aan de gang omdat mensen overstappen op het eten van 'rauw voedsel'. Deze manier van eten is heerlijk, gemakkelijk, fun ... en het is de ultieme wereldwijde groene bijdrage aan het milieu.  In plaats van saaie groene salades, bestaat de levende, (pure) keuken uit romige en knapperige schotels zoals burrito's, lasagne, pizza, sushi en appeltaart - allemaal knap gemaakt van vruchten, groenten, noten, zaden en gekiemd graan.

 • De supplementen wijzer / J. Zwaan

  De supplementen wijzer / J. Zwaan

   26/11/19. Dit boek geeft inzicht in: * de werkzaamheid van de verschillende supplementen; * traditionele en modern-wetenschappelijke kennis over supplementen; * hoe je met de kracht van de natuur gezonder kan worden; * welke supplementen voor welke klachten inzetbaar zijn; * welke keuzen je kunt maken voor een betere gezondheid. Dit boek is een overzichtelijke gids voor het gebruik van vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten & oli n, superfoods, kruiden & specerijen, antioxidanten, paddenstoelen en andere supplementen. Door de strenge wetgeving is het niet langer toegestaan om op de verpakking van een voedingssupplement te vermelden waar het voor dient. Dit verbod kan wel eens voor gevaarlijke situaties zorgen die onze beleidsmakers over het hoofd hebben gezien.

 • Waarom Zijn Zwarte Gaten Niet Zwart? / R. M. Hazen & M. Singer

  Waarom Zijn Zwarte Gaten Niet Zwart? / R. M. Hazen & M. Singer

   25/11/19. De auteurs nemen ons mee op een zoektocht langs de onbeantwoorde vragen van de chemie, de natuurkunde, de geologie, de biochemie en de psychologie. Zo vormt dit boek een uiterst leesbare state of the art van de moderne wetenschap, leesbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in haar grote vragen.

 • Adolf Hitler kroniek van Hitlers vlucht uit Berlijn / R. de Ruiter

  Adolf Hitler kroniek van Hitlers vlucht uit Berlijn / R. de Ruiter

   25/11/19. Mijn politieke tegenstanders mogen niet weten waar ik vandaan kom en wat mijn familiegeschiedenis is. Adolf Hitler. Uit DNA-onderzoek bij verwanten van Adolf Hitler is gebleken dat de voormalige nazileider tot de zogenoemde haplogroep E1b1b hoort. Deze groep is in West-Europa zeer zeldzaam en komt onder anderen voor bij Asjkenazische joden. Komt hiermee een einde aan jarenlang speculeren over Hitlers eventuele joodse achtergrond?Van januari 1911 tot en met 24 mei 1913 ontbreekt ieder spoor van Hitler.Historici staan nog steeds voor een raadsel. Aan de hand van exclusief bronnenmateriaal wordt aangetoond dat Hitler een speciale training volgde aan de door de Rothschilds gecontroleerde Britse Military Psych-Ops War School in Tavistock. Hier begon Hitlers voorbereiding op zijn toekomstige rol als dictator.

 • Leerboek voor praktische magie. / Meester Therion (Aleister Crowley)

  Leerboek voor praktische magie. / Meester Therion (Aleister Crowley)

   24/11/19. Omdat magie-bedrijven altijd bepaalde gevaren inhoudt wordt er in dit boek met nadruk op gewezen,dat alleen gecontroleerde magie veilig werkt.

 • Op verhaal komen. / W. Veenbaas

  Op verhaal komen. / W. Veenbaas

   24/11/19. De dubbele betekenis zal niemand ontgaan. Verhalen maken en geven aan elkaar is een vrolijke en vaak ook geraakte manier om iets te duiden wat anders moeilijk gezegd kan worden. Met verhalen geven wij uitdrukking aan wat onder de oppervlakte speelt. Bij onszelf of tussen mensen. In mijn trainingen en begeleiding krijgen verhalen steeds vaker een plek en daarmee worden beelden, belevingen en ervaringen opgeroepen waar we mee werken. De kunst van het vertellen krijgen we niet allemaal meer mee in onze opgroei en kan in een zakelijke context juist zo goed helpen als middel om gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken.

 • Oahspe / J. B. Newbrough & R. Hougee

  Oahspe / J. B. Newbrough & R. Hougee

   24/11/19. Het boek Oahspe verscheen aan het einde van de 19e eeuw in de Verenigde Staten en bevat opzienbarende mededelingen over de oorsprong van de sterfelijke mensheid op aarde en hoe deze zich langzaam, gedurende talrijke tijdscyclussen ontwikkelde in het verre verleden.Het oorspronkelijke boek, dat meer dan 1000 pagina's omvat, werd geschreven door Dr.John Newbrough, een tandarts uit New York met ongewone paranormale gaven.Dit boek vormt een beknopte versie van dit oorspronkelijke boek en geeft de meest essentiële gedachten daarvan weer.

 • Degeneratie / P. M. Scheele

  Degeneratie / P. M. Scheele

   23/11/19. Dit is een opzienbarend boek. Het laat zien dat het leven degenereert. In kwaliteit afneemt. Terwijl wij opgevoed worden met het idee dat er een evolutie van voortdurende aanpassing en verbetering zou zijn. Er is ook wel biologische verandering: er zijn teckels en St. Bernhards en die waren er eerst niet. Die zijn ontstaan door menselijke selectie. In de levende natuur kan zoiets ook gebeuren door natuurlijke selectie. Maar in dit boek, Degeneratie: het einde van de evolutie, laat Peter Scheele zien dat op het niveau van DNA deze veranderingen naar beneden gericht zijn, een verlies aan informatie inhouden, of concreter: een verlies aan genen. Veel voorbeelden die gebruikt worden om aan te tonen dat er evolutie is, blijken in werkelijkheid juist voorbeelden van degeneratie te zijn!

 • Op weg naar een nieuwe toekomst met intelligente / B. van Woerden

  Op weg naar een nieuwe toekomst met intelligente / B. van Woerden

   23/11/19. Bas laat in het boek zien hoe de tijdgeest zich aan het veranderen is richting het Licht. Na een eeuwen en eeuwen durende kosmische nacht breekt rond deze tijd een kosmische dag aan met volkomen nieuwe spelregels. Net zoals de nacht en dag elkaars tegenpolen zijn zo staan de spelregels van deze nieuwe tijd vaak lijnrecht tegenover die nu gebruikelijk zijn. Tijdens onze tocht als mensheid door de nacht, is er veel duisternis in onszelf gekomen waardoor onder andere de mentaliteit is ontstaan "ieder voor zich en God voor ons allen". Zoals het er nu op de aarde voorstaat, kunnen we het op den duur alleen maar redden door deze ik-mentaliteit, het korte termijn denken, om te vormen tot een wij-mentaliteit, het lange termijn denken. Om tot een wij-mentaliteit te komen, moeten we de duisternis in ons zelf transformeren.

 • Wat vrouwen willen / M. Gurian

  Wat vrouwen willen / M. Gurian

   23/11/19. Waarom laten mannen hun vuile was overal slingeren? Hoe komt het dat mannen de opstelling van hun favoriete voetbalteam uit hun hoofd kennen, maar niet meer weten wat hun partner gisteren gevraagd heeft? En wat is de reden dat mannen zo hopeloos weinig talent hebben voor romantiek?Een essentieel verschil tussen de mannelijke en vrouwelijke hersenen wordt veroorzaakt door het 'knuffelhormoon' oxytin. Dit hormoon, dat zorgt voor een gevoel van verbondenheid, komt significant minder voor bij de man. at zou kunnen verklaren waarom mannen zo vaak in hun eigen wereldje leven en weinig rekening houden met anderen. In Wat vrouwen willen en mannen niet willen weten richt de Amerikaanse socioloog Michael Gurian zich op een van de grote mysteries der mesnheid: het mannelijke brein.

 • Ik, Hollywood. / J. Van Loy

  Ik, Hollywood. / J. Van Loy

   22/11/19. De Vlaamse auteur van goed ontvangen boeken als 'De heining' presenteert in zijn vierde, vuistdikke roman een panorama van de twintigste eeuwse filmgeschiedenis via de belevenissen van de qua lengte dwergachtige filmtycoon Louie Peters. Aan de hand van zijn leven, dat net als The last Tycoon van F. Scott Fitzgerald gebaseerd lijkt op dat van de legendarische producent Irving Thalberg (met op de achtergrond studiobaas Louis B. Mayer), krijgen we een inkijk in een de belangrijkste periode van de bekende Hollywoodstudio MGM, vanaf de pionierstijd tot en met een enkele onafhankelijk productie van de New Hollywood stroming eind jaren zestig. Centraal staat de haat-liefde verhouding met zijn oudere rokkenjagende broer Charlie en de vele soapachtige gebeurtenissen in de filmstad, waarbij Louie maar geen echte liefde kan vinden.

 • Licht op bewustzijn / E. Huysmans

  Licht op bewustzijn / E. Huysmans

   22/11/19. De auteur zet hier de in z'n vorige boek 'Stairway to heaven'* begonnen kritische zoektocht naar de betekenis van het leven, de ontwikkeling van menselijk bewustzijn en zijn eigen rol daarin voort. Na bespreking van de extreme realiteitsvisies zoals de van de subjectieve illusie (Gary Renard, kwantummechanica) en die van een objectieve, goddeloze werkelijkheid waarin we allen op onszelf aangewezen zijn (het objectivisme van Ayn Rand) kiest hij voor een volgens hem meer complete combinatievisie van een objectief vaststaande en tegelijk hogere, onzichtbare werkelijkheid.

 • Eenoog in het land van de blinden / R. Guepin.

  Eenoog in het land van de blinden / R. Guepin.

   22/11/19. Dit boek bevat het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal van een Oostenrijkse boswachter die in de jaren 1920 door geduldige observatie van de natuur een nieuwe energiebron ontdekt. Kortstondig wordt hij wereldberoemd. Jaloerse wetenschappers verklaren hem voor gek en proberen hem opgesloten te krijgen. De industrie probeert hem zijn geheim te ontfutselen.

 • Nederland / H. van der Horst

  Nederland / H. van der Horst

   22/11/19. De geschiedenis verbindt ons en maakt van Nederland hoe dan ook een lotsgemeenschap. Welke collectieve ervaringen hebben bij elkaar het Nederlandse volkskarakter gevormd, onze eigenzinnige manier om over de dijk te kijken naar hemel en aarde? Wat zijn de specifieke Nederlandse kleuren op het Europese palet? Wie zijn onze helden? En wie onze schurken?

 • Het Handboek Voor Mentalisten / C. Marsh

  Het Handboek Voor Mentalisten / C. Marsh

   21/11/19. In de wereld van het mentalisme,de aether zijn ideeën en gevoelens net zo tastbaar als in de materiële wereld. Op het raakvlak van deze twee realiteiten creëren de mentalisten hun ongelooflijke prestaties: levitatie, telepathie, telekinese, spreken met de andere zijde… In Het handboek voor mentalisten biedt Clint Marsh stap-voor-stap-oefeningen, uitgebreide visualisatietechnieken en de gezonde dosis intuïtie en fantasie die je nodig hebt om te beginnen aan de meest fantastische reis van je leven: een reis door de onbegrensde vermogens van je eigen geest. Via eenvoudige visualisatie-oefeningen leert Marsh je om de deuren wijd open te zetten voor de ether, je astrale energie te ontdekken, het onzichtbare te zien en het ongelooflijke te geloven.

 • De Rozekruisers onthullen hun geheim

  De Rozekruisers onthullen hun geheim

   21/11/19. Hoewel de Aloude Mystieke Orde van het Rozekruis (AMORC) veelal onbekend was bij het grote publiek en vaak beschouwd werd als een geheim genootschap, houdt ze een cultureel en spiritueel erfgoed in stand dat teruggaat tot de zeventiende eeuw. Zij is een niet-godsdienstige, niet-sektarische en apolitieke beweging die zonder enig onderscheid openstaat voor mannen en vrouwen. Om meer openheid over haar onderricht te bieden, heeft de Opperste Raad van de AMORC nu besloten fragmenten van haar leringen te publiceren. Voor het eerst kan men met de zeer diverse inhoud van het Rozekruisersonderricht kennismaken en lezen wat de Orde onderwijst over onderwerpen als materie, bewustzijn, leven, symbolen, filosofie, gezondheid, psychische verschijnselen, de ziel, wonderen, dromen, God, e.d. Thema’s uit de Rozekruiserstraditie zoals het leven van Jezus, de essenen, de tempeliers en andere esoterische en mystieke onderwerpen worden eveneens besproken.

 • Energetica van de ziel / J. C. Pierrakos.

  Energetica van de ziel / J. C. Pierrakos.

   21/11/19. John C. Pierrakos, M.D., is de grondlegger van een diagnose- en behandelingsmethode die gebaseerd is op visuele en via pendelen verkregen waarnemingen van het menselijk energieveld. De gegevens uit deze observaties combineerde hij met inzichten uit de moderne natuurkunde, psychotherapeutisch lichaamswerk uit de bio-energetica en een conceptuele visie die door zijn echtgenote Eva Pierrakos is ontwikkeld. Deze methode van healing, door hem core energetics zielsenergetica - genoemd, richt zich op het losmaken van energieën in het lichaam, door te werken aan de verdedigingsmechanismen van het ego en de persoonlijkheid. Zielsenergetica is een nieuwe, geïntegreerde methode om de groei en de evolutie van de hele mens te bevorderen.

 • Het Grote Boek Van De Spiritualiteit / T. Freke.

  Het Grote Boek Van De Spiritualiteit / T. Freke.

   21/11/19. De afgelopen jaren is de behoefte aan spirituele beleving in onze materialistische Westerse wereld enorm toegenomen.  Voor wie zijn weg wil vinden in de grote spirituele tradities uit de wereldgeschiedenis en de moderne New Age-varianten, is Het grote boek van de spiritualiteit de ideale gids.Sjamanisme, hindoeïsme, paganisme, islam, taoïsme, christendom - mysticus en filosoof Timothy Freke leidt de lezer kritisch rond in de doolhof van levensfilosofieën, termen en stromingen.

 • Groot Vakantieboek Voor Leiders / T. Plekkenpol

  Groot Vakantieboek Voor Leiders / T. Plekkenpol

   21/11/19. Het boek dat alle meningen en gedachten over 'een nieuwe samenleving', juist ook vanuit economisch perspectief behandelt. Op luchtige wijze, met behulp van anekdotes, brengt de auteur zijn lezers naar een nieuwe kijk op de toekomst. Onmisbaar voor filosofische studies, opleidingen in economie en oriëntatie op politiek en samenleving.

 • Kom naar de bron / Anselm Grün

  Kom naar de bron / Anselm Grün

   21/11/19. Onzekerheid, vrees voor de medemensen en een gevoel van onmacht ten opzichte van de wereld, dat zijn de meest wijdverbreide problemen bij mensen van alle leeftijden. Anselm Grün, monnik en ervaren zielzorger, laat in sympatiek en gemakkelijk te lezen boek zien hoe men een sterker gevoel van eigenwaarde kan opbouwen positief leren omgaan met gevoelens van machteloosheid. Dit is een cadeau om jezelf te geven, en allen die je het beste toewenst.

 • Feest / Plato & G. Koolschijn

  Feest / Plato & G. Koolschijn

   21/11/19. Frans van Dooren in NRC Handelsblad: 'Plato is niet alleen een diepzinnig filosoof, maar ook een begenadigd schrijver. Dat begreep men al in de oudheid. §o schijnt Cicero te hebben uitgeroepen dat Zeus, stel dat hij gebruik zou moeten maken van menselijke taal, zich zonder twijfel zou uitdrukken in de trant van Plato. De gesprekken en beschouwingen zijn zo levensecht weergegeven dat je als lezer soms de indruk hebt dat je er persoonlijk bij aanwezig bent. Dat is natuurlijk ook een verdienste van de vertaler, Gerard Koolschijn.'

 • Alarm u wordt vergiftigd./ I. Veen

  Alarm u wordt vergiftigd./ I. Veen

   21/11/19. De overbevolking van deze planeet, is schuld aan vele en vaak niet meer op te lossen problemen waar demensheid, dieren en het milieu onder lijden. 'Nederland is vol'! beweerde Koningin Juliana reeds in de jaren 50! Een uitspraak van een vrouw die in haar tijd de problemen al zag aankomen en die onze samenleving nu zo bitterhart teisteren; maar ook onze aarde is vol! Over de Samenzwerende Wereld Overheden en hun 'sproeiende' vliegtuigen: de beruchte chemtrails, mag niet openlijk worden gesproken. Is men bezig ons op een slimme manier te vernietigen nu de atoombom op een laag pitje is gezet... of juist te redden?

 • Het verhaal van Winnie de Poeh en de Honing Boom / Walt Disney

  Het verhaal van Winnie de Poeh en de Honing Boom / Walt Disney

   20/11/19. Met liedjes uit de film door The Shepherds.

 • Generatie Einstein. / J. Boschma.& I. Groen

  Generatie Einstein. / J. Boschma.& I. Groen

   20/11/19. Communiceren met jongeren van de 21e eeuw.

 • Het oude Egypte / J. Putnam

  Het oude Egypte / J. Putnam

   20/11/19. Deze vluchtige verhandeling over het oude Egypte omvat negen hoofdstukken: een inleiding waarin een chronologisch overzicht van belangrijke gebeurtenissen in het oude Egypte en elders in de wereld; de piramiden; de farao's, waarin feiten over belangrijke farao's en een beknopt overzicht van namen van een aantal farao's in hiëroglyfen schrift; de goden; mummies; het dagelijks leven, waarin verteld wordt over de sociale structuur; de Nijl; hiëroglyfen, met een kort overzicht van ons alfabet in hiëroglyfen schrift; de invloed van het oude Egypte op ons leven. De vele kleurenillustraties maken dit boek ook geschikt als kijkboek.

/
Toont 1 tot 100 (van 6319 produkten)