Nieuwe artikelen

/
Toont 1 tot 100 (van 6051 produkten)
 • Heraldiek / C-A. von Volborth

  Heraldiek / C-A. von Volborth

   26/6/19. Dit boek maakt duidelijk waarom de belangstelling voor heraldiek weer toeneemt.

 • Van Venus tot madonna / A. van der Meer

  Van Venus tot madonna / A. van der Meer

   26/6/19. Aan de hand van archeologie, kunst, mythen en hymnen onderzoekt de schrijfster hoe we van een tijd van respect voor de vrouw tot nu zijn gekomen.

 • De levens van Jan Six / Geert Mak

  De levens van Jan Six / Geert Mak

   26/6/19. Geert Mak beschrijft in "De vele levens van Jan Six' de familiegeschiedenis van Jan Six, zijn familie en zijn vele levens. Zijn portret geldt als het mooiste dat zijn vriend Rembrandt ooit maakte, het hangt – uniek – nog steeds in het familiehuis aan de Amstel. Jan kende iedereen in het 17e-eeuwse Amsterdam, van Vondel tot Spinoza. Maar wat ging er werkelijk om in het hoofd van deze 17e-eeuwse patriciër en kunstverzamelaar? Zijn kladboek is bewaard gebleven in het rijke familiearchief: het bevat duizenden aantekeningen, variërend van recepten, anekdotes en godsdienstige beschouwingen tot zeldzaam schunnige grappen.Na hem kwamen nieuwe mannen: binnen de familie Six heet de oudste zoon van de oudste zoon meestal weer Jan Six, tot de dag van vandaag. Ze werden burgemeester en wetenschapper, ze verwierven grote rijkdom en strompelden soms ook weer gebocheld, arm en eenzaam door het leven. Het is allemaal verstopt in datzelfde familiehuis: in eindeloze correspondenties, over kleine en grote zaken – zelfs met George Washington –, in dagboeken en notities en in alles wat de Sixen verder bewaarden, tot hun balboekjes toe. De levens van Jan Six volgt een Amsterdamse elitefamilie door vier eeuwen heen.

 • Anthony Fokker een vervlogen leven / M. Dierikx

  Anthony Fokker een vervlogen leven / M. Dierikx

   25/6/19. Het leven van Anthony Fokker (1890-1939) was kort, maar overvol. De luchtvaartpionier overleefde vele ongelukken, voordat hij - met dank aan de Eerste Wereldoorlog - een belangrijk vliegtuigfabrikant werd. Dat Fokker vliegtuigen voor de Duitsers had gebouwd, stond een grote carrière niet in de weg. In 1925 vestigde hij zich in de Verenigde Staten. Jarenlang was hij de grootste vliegtuigbouwer ter wereld.Marc Dierikx is als senior-onderzoeker verbonden aan het Huygens Instituut voorNederlandse Geschiedenis en heeft tal van boeken over de luchtvaartgeschiedenis op zijn naam staan.

 • Koerier voor Sarajevo./ Tomas Ross

  Koerier voor Sarajevo./ Tomas Ross

   25/6/19. Om de moslims van Bosnië te helpen, wil het westen een al lang dood gewaande vrijheidsstrijder bevrijden. Daarvoor wordt een naar Nederland gevluchte Bosniër, samen met de dochter van een diplomaat, naar Bosnië teruggestuurd. Beiden verdwijnen spoorloos, in het bezit van compromitterende papieren. Om deze papieren veilig te stellen, wordt een nieuwe koerier gestuurd. In Bosnië blijkt de geheime dienst bijzonder actief en is door spionage, marteling en bedreiging nog steeds overal van op de hoogte, zodat ook het leven van de tweede koerier gevaar loopt.

 • Een fractie van het geheel / S. Toltz.

  Een fractie van het geheel / S. Toltz.

   25/6/19. Moet Jasper Dean zijn paranoïde vader Martin haten of houdt hij eigenlijk zielsveel van hem? Moet hij medelijden met hem hebben of hem vermoorden? Het grootste gedeelte van zijn leven gaat Jasper gebukt onder gewetensvragen over zijn vader, een maniakale, onaangepaste filosoof die altijd krampachtig probeert het leven te analyseren en zijn zoon tot onwillig klankbord bombardeert voor al zijn bevindingen. Na Martins dood blikt Jasper terug op het excentrieke leven van zijn vader, vol uitzinnige ideeën en projecten. Zijn leven lang worstelde Martin Dean om uit de schaduw van zijn broer te komen: de succesvolle, populaire, alom bewierookte sportheld annex topcrimineel Terry Dean. Het is het verhaal van een man vol paradoxen, die iets groots en meeslepende wilde nalaten aan een wereld die hij tot in het diepst van zijn ziel verachtte.

 • Schimmenrijk / R. Steenbeek.

  Schimmenrijk / R. Steenbeek.

   25/6/19. Als haar vriend Lorenzo, een archeoloog uit het gebied van de Etrusken, plotseling sterft, raakt de Nederlandse beeldhouwster Lisa in een crisis. Ze besluit naar zijn geboortegrond te reizen om het verdriet in de ogen te zien en om meer te weten te komen over de raadselachtige omstandigheden rondom zijn dood. Dit betekent het begin van een avontuurlijke tocht. Lisa komt in aanraking met de geheimzinnige wereld van grafrovers en rivierschuimers, die haar rondleiden door het Dodenrijk. ’s Nacht daalt ze met hen af in beschilderde Etruskische tombes. Uiteindelijk zal ze via verborgen wegen niet alleen de ware toedracht van Lorenzo’s dood achterhalen, maar ook het spoor terugvinden naar het leven.

 • Noorderlicht. / J. Fredston

  Noorderlicht. / J. Fredston

   25/6/19. Jill Fredston reisde meer dan 20.000 mijl door de poolstreken. Vergezeld door haar man Doug Fester, verdwijnt ze elke zomer met een roeiboot voor een paar maanden de wildernis in, roeiend langs de ruige kusten van Alaska, Canada, Groenland, Spitsbergen en Noorwegen. Aan boord is alles om het maandenlang zonder hulp van buiten uit te houden. Ontberingen maken ze zeker mee: huizenhoge golven, wind met orkaankracht, pakijs, grizzly- en ijsberen en walvissen. Maar ook zijn er momenten van rust en overdenking. Het wonderlijke is dat Jill Fredston nergens stoer doet, altijd dicht bij haar eigen gevoelens blijft en gewoon roeit voor haar plezier. Noorderlicht is een lofzang op de ongerepte wildernis en de invloed van die wildernis op een nietige mens in een roeiboot.

 • De blauwe fiets / R. Deforges

  De blauwe fiets / R. Deforges

   24/6/19. De wereldberoemde trilogie over een liefde in bezet Frankrijk.

 • Patriotten en bevrijders. /S. Schama.

  Patriotten en bevrijders. /S. Schama.

   24/6/19. Schama doceert aan Harvard en geldt als een specialist van de Nederlandse geschiedenis. De Engelse versie verscheen voor het eerst in 1977. Volgens Schama hebben (veelal orangistische) historici de patriotten van de Bataafse periode niet altijd eerlijk behandeld: zij hebben deze Nederlandse revolutionairen veelal afgeschilderd als door het buitenland gemanipuleerde marionetten. Schama corrigeert dit beeld op fenomenale wijze. Hij toont aan dat de woelingen in de Noordelijke Nederlanden grotendeels losstonden van de revoluties in Frankrijk en Amerika.

 • Handboek voor praktische astrologie / N. Campion.

  Handboek voor praktische astrologie / N. Campion.

   22/6/19. Berekeningen maken, astrologisch tuinieren, interpreteren, voorspellen, karakter analyse, politieke astrologie, computer astrologie.

 • Het nieuwe Kalligraferen / J. de Goede

  Het nieuwe Kalligraferen / J. de Goede

   22/6/19. Materialen en gereedschappen; indelingen maken; oude en nieuwe alfabetten; vele illustraties en voorbeelden; praktijkboek.

 • Kalligrafisch modellenboek / J. A. Peeters.

  Kalligrafisch modellenboek / J. A. Peeters.

   22/6/19. Het schrijven, tekenen en schilderen van teksten, initialen, ornamenten, miniaturen en heraldische figuren.

 • De waanzinnige veertiende eeuw / B. Tuchman

  De waanzinnige veertiende eeuw / B. Tuchman

   22/6/19. Geen tijd was van nature waanzinniger dan deze tijd,' schreef de negentiende-eeuwse Franse historicus Michelet over de veertiende eeuw, het herfsttij der Middeleeuwen. Het einde der tijden lijkt nabij: viermaal wordt het werelddeel getroffen door de Zwarte Dood. De koningen van Engeland en Frankrijk bestrijden elkaar in een wrede en langdurige strijd, de Honderdjarige Oorlog, en roversbenden terroriseren de boerenbevolking. De veertiende eeuw is ook een periode van vitaliteit en culturele bloei, waarin de adel zijn heldendaden in ridderromans laat optekenen, de hoofse liefde in velerlei toonaarden wordt bezongen en waarin schrijvers als Boccaccio, Petrarca en Chaucer de grondslag leggen voor een grote literaire traditie. Met het leven van de Franse ridder Enguerrand VII van Coucy als concentratiepunt voert Tuchman de lezer door dit kleurrijke tijdperk en houdt zij onze tijd vanuit de verte een spiegel voor.

 • Russische Sprookjes

  Russische Sprookjes

   21/6/19. Naar aanleiding van een tentoonstelling in het Groningen Museum (2007/08) verscheen er een prentvertelling met zeven Russische sprookjes en legenden, voorzien van schitterende illustraties.De beroemdste Russische sprookjes zoals 'Ivan de Tsarenzoon' en 'de Kikvorsprinses Eva' samengebracht in een prachtig - door Ivan Bilibin geïllustreerde - uitgave. Boeiende culturele kost, maar bovenal betoverend mooie verhalen.

 • De beschermengel / P. Coelho

  De beschermengel / P. Coelho

   21/6/19. Het ware verhaal van een bijzondere spirituele reis. De hoofdpersoon, Paulo, lijdt onder een vreselijke vloek. Zijn meester draagt hem op een tocht te maken op zoek naar zijn beschermengel. Alleen door met hem in gesprek te raken kan Paulo de confrontatie aan met zijn donkere verleden. Veertig dagen lang reist hij met zijn vrouw Chris door de hitte van de Mojavewoestijn, waar zij de Walkuren ontmoeten, een groep vrouwen die door de woestijn trekt om de waarheid over engelen te verkondigen. De beschermengel is zowel het verslag van een persoonlijke strijd, vol twijfels en angsten, als het ware verhaal van twee mensen die alles op alles zetten om elkaar te begrijpen.

 • West-Friesland in oude kaarten. / M. Hameleers

  West-Friesland in oude kaarten. / M. Hameleers

   21/6/19. Her West-Friese landschap heeft een lange en boeiende geschiedenis,bepaald door de invloeden van de natuur, het omringende water, en van de mensen die er woonden.

 • De belofte van de wolfen / D. Hearst

  De belofte van de wolfen / D. Hearst

   21/6/19. Het is 14.000 jaar geleden en de jonge wolvin Kaala, afkomstig uit een 'onzuiver' nest, kan zich moeilijk een plaats binnen de roedel veroveren. Nadat ze een mensenkind van de verdrinkingsdood heeft gered, zoekt ze met haar vrienden toenadering tot de mensen. Ze gaat met hen op jacht en riskeert een totale verbanning uit de troep en hun territorium in het Brede Dal.

 • Mythologie / C. S. Littleton

  Mythologie / C. S. Littleton

   20/6/19. Mythologie is en omvangrijke en geïllustreerde bloemlezing van meer dan 300 mythen uit vrijwel alle culturen van de hele wereld. Mythologie vertelt de verhalen op heldere, moderne wijze en brengt de avonturen van gode, godinnen, monsters, helden en heldinnen tot leven. Mythologie bevat meer dan 700 illustraties in kleur, waaronder foto's van kunstvoorwerpen en hun oeroude vindplaatsen.

 • De lotgevallen van de brave soldaat Svejk / J. Hasek.

  De lotgevallen van de brave soldaat Svejk / J. Hasek.

   20/6/19. De goedmoedige, sullige soldaat Svejk, een schepping van de Tsjechische schrijver Jaroslav Hasek (1883-1923), heeft zijn plaats verdiend in de wereldliteratuur. Door zijn gedrag ontstaan hilarische en absurde situaties, afgewisseld en verlevendigd met zo'n 200 anekdotes die Svejk te kust en te keur door het verhaal vlecht. Svejks belevenissen in het Oostenrijks-Hongaarse leger tijdens de Eerste Wereldoorlog worden in Hasek's 'Unvollendete' (hij maakte het boek door voortijdig sterven nooit helemaal af) gebruikt als aanklacht tegen militarisme en hierarchie. Svejk is als zand in de raderen van het militaire apparaat. 'Svejk' geeft ook een goed beeld van het vroeg 20e-eeuwse Midden-Europa. (Biblion recensie, Drs. B. Hummel)

 • Het bloed van de graal / P. Berling.

  Het bloed van de graal / P. Berling.

   20/6/19. Zelfstandig te lezen vervolg op 'De kinderen van de graal', waarin de twee infanten van de graal betrokken raken bij de zevende kruistocht (1249) en na veel omzwervingen in het H. Land terechtkomen waar over hun toekomst beslist wordt.

 • Oorsprong Van De Graalkoningen / L. Gardner.

  Oorsprong Van De Graalkoningen / L. Gardner.

   20/6/19. Het Oude Testament heeft lange tijd als enige historische bron voor de oorsprong van de mensheid gegolden, maar onlangs is gebleken dat de Soemerische teksten veel ouder moeten zijn dan de eerste Israëlitische notities voor het boek Genesis. Zowel in Genesis als in oudere geschriften wordt gesproken over de Nephilim of Annunaki, 'zij die nederdaalden'.Wie waren deze Nephilim? Alles wijst erop dat zij van een andere planeet afkomstig waren en dat de gebeurtenissen in de Hof van Eden niets anders waren dan een conflict binnen de Nephilim, waarbij Adams eerste vrouw Lilith, de slang en de oermoeder van de Sangréal, een probleem vormde dat door de redacteuren van de bijbel goeddeels is weggemoffeld.Een overtuigend overzicht van de afstamming van de eerste mensen.

 • Langs de Zuiderzee / J. P. Thijsse.

  Langs de Zuiderzee / J. P. Thijsse.

   20/6/19. Heruitgave van Bakkerij De Ruijter. Kaarten zijn er al ingeplakt.

 • Kroniek van de klassieke muziek / A. Kendall.

  Kroniek van de klassieke muziek / A. Kendall.

   20/6/19. De muziekgeschiedenis vanaf 1600 heeft hier de vorm van een kroniek: bij elk jaar worden de belangrijkste muziekhistorische gebeurtenissen genoemd. Dus: wie wil weten wat dit boek zegt over bijv. Mozart, heeft heel wat te bladeren aan de hand van het uitvoerige register en de interne verwijzingen in de tekst. Natuurlijk vind je in zo'n boek enige verwachte namen niet, en enige niet verwachte juist wel. Maar is Sweelinck nu echt de enige noemenswaardige Nederlandse componist? Had dus dit van oorsprong Engelse boek niet wat meer vernederlandst mogen worden? Verder zijn er veel lijsten, soms nuttige (muziektermen, zeer beknopte biografieën), soms erg aanvechtbare (top-100 cd's, of 'stervertolkers van deze eeuw'). De meestal goede vertaling maakt een paar rare schuivers: Frescobaldi's Toccata's 'voor na de Opstanding' (p. 35) zijn heus voor 'na de Opheffing' (van de hostie). Deze enorme verzameling gegevens is schitterend uitgegeven, met honderden afbeeldingen, veelal in kleur en vaak niet de meest bekende. Daardoor toch een prachtig naslagwerk.(Biblion recensie, Hans Wagemans.)

 • De Nederlanders in Brazilië 1624-1654 / C. R. Boxer

  De Nederlanders in Brazilië 1624-1654 / C. R. Boxer

   20/6/19. Klassiek geschiedwerk over het Nederlands koloniale experiment in Brazilië (1624-1654). Vooral onder Johan Maurits (1636-1644) ontstond een bloeiende Nederlandse stedelijke cultuur. Zeer bijzonder is dat deze gouverneur wetenschappers en kunstenaars de natuur van de nieuwe kolonie liet inventariseren. Jammer in dit verband is dat dit werk, afgezien van omslag, achterflap en 1 illustratie van Johan Maurits, geen verdere illustraties bevat. Uiteindelijk konden de Nederlanders de kolonie niet tegen de oorspronkelijke Portugese kolonisatoren verdedigen en moest men vertrekken. De West-Indische Compagnie bleef zitten met een schuld waar zij nooit meer van afkwam. De auteur deed voor dit werk uitgebreid onderzoek in Portugese, Braziliaanse en Nederlandse archieven. Deze herdruk is zeer welkom want dit is een waardevol geschiedwerk en voorgeschreven kost op de instituten van geschiedenis aan de Nederlandse universiteiten.(Biblion recensie, E. Ribbink.)

 • Niemand is zoals jij. / M. Lucado.

  Niemand is zoals jij. / M. Lucado.

   20/6/19. De houten Nerflanders beoordelen elkaar voortdurend met stickers. Wout zit vol grijze stickers. Als hij een vrolijk meisje zonder stickers ontmoet gaat hij op zoek naar haar geheim. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen in aardetinten. Vanaf ca. 5 jaar.

 • Vrijgevochten / T. Beckman

  Vrijgevochten / T. Beckman

   20/6/19. Varen over de wereldzeeën, vreemde landen zien, avonturen beleven. Zo stelt Jasper het zich voor als hij aanmonstert op de Anne-Maria. Maar het loopt heel anders, want binnen enkele weken staat hij, geketend aan de andere bemanningsleden, op de kade vanTunis om als slaaf te worden afgevoerd.De kaping heeft hij overleefd, dat wel. Maar daar is ook alles mee gezegd. Voor hem ligt een onzekere toekomst. Op de galeien? Of nog erger: in de mijnen? Of gewoon verkocht worden om de rest van je leven als slaaf te worden afgebeuld?Hoop om vrijgekocht te worden is er voor de kapitein en de stuurman. Maar de rest van de bemanning ... Ja, wie bekommert zich om hen?

 • Vrij van zichtbare gebreken / G. T. Haneveld & P. C. van Royen

  Vrij van zichtbare gebreken / G. T. Haneveld & P. C. van Royen

   20/6/19. De medische zorg bij de Nederlandse zeemacht in de negentiende eeuwOndanks het feit dat zeelieden de naam hebben van ijzer te zijn, kan het toch gebeuren dat ze ziek worden. Zeelieden op de oorlogsvloot lopen natuurlijk nog veel meer risico's op allerlei lichamelijke ongemakken. Door de aard van het werk is de aanwezigheid van een geneeskundige aan boord een absolute noodzaak. Immers, midden op zee staan geen ziekenhuizen. In de negentiende eeuw voltrokken zich in de Nederlandse zeemacht ingrijpende veranderingen. De gehele organisatie van de marine veranderde trouwens.De vijf admiraliteiten uit de tijd van de Republiek werden samengesmeed tot één zeemacht. De werkingssfeer van de Nederlandse zeemacht zou zich niet meer beperken tot de Europese wateren. Ook de West- en Oost-Indische zeeën, het voormalig operatiegebied van de West- en Oost-Indische Compagnie, moesten door de marine worden bediend.

 • Praagse winter / M. Albright

  Praagse winter / M. Albright

   19/6/19. Madeleine Albright is in 1997 net benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken van de VS als ze tot de ontdekking komt dat haar grootouders van vaderszijde Joods waren en zijn omgebracht in de Tweede Wereldoorlog. Het is een grote schok; haar ouders hebben dat deel van hun familiegeschiedenis altijd voor haar verzwegen. De ontdekking is het begin van een zoektocht naar de wortels van haar familie, maar ook naar de gecompliceerde geschiedenis van Tsjecho-Slowakije, het land waarin Albright de eerste jaren van haar leven opgroeide en dat haar familie bij het uitbreken van de oorlog is ontvlucht. Haar jeugd bracht ze door in ballingschap, eerst in Londen en later in de Verenigde Staten.

 • De gevleugelde / A. Japin.

  De gevleugelde / A. Japin.

   19/6/19. Alberto Santos-Dumont groeit op in de afgelegen binnenlanden van Brazilië. Hij droomt ervan te kunnen vliegen zoals de helden in de boeken van Jules Verne. Wanneer hij ontdekt dat hun avonturen verzonnen zijn, legt hij zich daar niet bij neer. Hij vertrekt naar Parijs, zet de werkelijkheid naar zijn hand, en wordt de eerste mens die door de wolken navigeert. De ware geschiedenis van deze vergeten pionier en zijn gestolen hart voert van Zuid-Amerika naar de Parijse belle époque – een spectaculaire historische roman. Hoe verbeeldingskracht en passie de wereld kunnen veranderen!

 • Zeur niet!/ A. M. G. Schmidt.

  Zeur niet!/ A. M. G. Schmidt.

   19/6/19. Annie M.G. Schmidt (1911-1995) werd al vaker gebundeld, maar niet eerder stonden haar beste liedteksten voor volwassenen zo feestelijk bij elkaar. Niet alleen de allerbekendste, maar ook een verbluffend aantal onbekende nummers. Zo leverde nieuw onderzoek in de scripts van haar fameuze radioserie De familie Doorsnee vele tientallen liedjes op die nooit eerder in druk verschenen. En ook in andere, niet eerder geraadpleegde bronnen werden teksten gevonden die haar oeuvre nog rijker en nog spitsvondiger maken dan het al was.

 • Nederlandse strijdzangen

  Nederlandse strijdzangen

   19/6/19. Met zwart/wit prenten.

 • De boerenoorlog / M. Bossenbroek.

  De boerenoorlog / M. Bossenbroek.

   19/6/19. Oorsprong van de apartheid. Eerste mediaoorlog. Voorproefje van de Eerste én de Tweede Wereldoorlog. De Boerenoorlog (1899-1902) behoort tot de meest intrigerende conflicten in de moderne geschiedenis. Het verschil in status tussen supermacht Groot- Brittannië en de twee nietige Boerenrepublieken Transvaal en Oranje Vrijstaat, bewoond door afstammelingen van Nederlandse kolonisten, was bizar groot. Toch moesten de Britten heel ver gaan om de oorlog te winnen, tot en met systematische terreur tegen de burgerbevolking.De Boeren leken ten onder te gaan, als tragische helden van een afgesloten tijdperk. Maar na het verlies van de oorlog wonnen ze de vrede. Ze herschiepen Zuid-Afrika in een land van blanke meesters en zwarte knechten. Na het einde van de apartheid werden de rollen omgedraaid. Opnieuw lijken de Boeren ten onder te gaan, nu als tragische schurken. Alle aanleiding om terug te kijken op de oorlog die Zuid-Afrika verscheurde, tot op de dag van vandaag.

 • CARL LARSSON. WATERCOLOURS AND DRAWINGS. / R. Puvogel

  CARL LARSSON. WATERCOLOURS AND DRAWINGS. / R. Puvogel

   19/6/19. Dit boek bevat een korte levensbeschrijving van de Zweedse schilder en illustrator (1853-1919), een chronologisch overzicht van zijn werken, 55 reproducties van de aquarellen in kleur en enkele schetstekeningen. Larsson werd in Stockholm geboren in een armoedige buurt waar in 1866 cholera uitbrak. Wellicht als compensatie voor zijn moeilijke jeugd schilderde hij vanaf 1885 het gelukkige familieleven van zijn eigen gezin met zeven kinderen. In de aquarellen komt bij de uiterst gedetailleerde schildering van het interieur eveneens de creativiteit van zijn echtgenote, de textielkunstenares Karin Bergoo, naar voren. Hoewel Larsson ook bekend werd door zijn fresco's en muurschilderingen, is hij wereldberoemd geworden als schilder van het eigen familiegeluk, waarbij hij alledaagse belevenissen plaatste in een poëtische omgeving. Hij slaagde erin de Zweedse levensstijl op een romantische wijze weer te geven.(NBD|Biblion recensie, Fem Bijlsma.

 • De volmaakte ketter / H. Alders.

  De volmaakte ketter / H. Alders.

   19/6/19. De impulsieve Amaury de Poissy is zeventien als hij met zijn twee oudere broers en zijn neef deelneemt aan de eerste kruistocht tegen de katharen in Zuid-Frankrijk. Al gauw ontdekt hij dat velen eerder door hebzucht dan door religieuze idealen werden gedreven en dat ridderplichten als onbaatzuchtigheid en het nakomen van beloften aan vriend en vijand nauwelijks worden nageleefd. Tijdens het bloedbad van Beziers laat hij een jonge vrouw en enkele kinderen ontsnappen. Later vindt hij de vrouw terug en wordt verliefd op haar. Hiermee brengt hij zichzelf en haar in grote moeilijkheden. De vijfendertig volgende jaren van zijn leven vol wisselende toekomstperspectieven worden beheerst door gemanoeuvreer tussen verschillende loyaliteiten en tussen twee religieuze opvattingen.

 • Een paleis voor een koning / J. Brown & J. H. Elliott.

  Een paleis voor een koning / J. Brown & J. H. Elliott.

   19/6/19. In dit boek reconstrueren de kunsthistoricus Brown en de historicus Elliott op heldere, zorgvuldige wijze de fascinerende ontstaansgeschiedenis van het Palacio del Buen Retiro, het tweede koninklijk paleis van de jonge hoofdstad Madrid, dat in de jaren dertig van de zestiende eeuw werd gebouwd. Brein achter het grillige paleis was graaf-hertog Olivares, eerste minister van Spanje, gunsteling van koning Filips IV en daarmee in feite de machtigste man van het grote Spaanse rijk. Hoewel het paleis maar een korte bloeitijd kende en het tijdens de Franse bezetting (begin 19e eeuw) bijna helemaal werd verwoest, leeft het voort in de herinnering omdat het destijds het bloeiende middelpunt was van het artistieke en culturele leven in Spanje. Schilders (onder wie Zurbarán en Velázquez) en schrijvers (onder wie Lope de Vega en Calderón) maakten in opdracht belangrijk werk voor het paleis. Aan dit enorme project hield de Madrileense bevolking het Retiro-park over, het groene hart van de stad. Afbeeldingen in zwart-wit, noten, lijst met afkortingen.(Biblion recensie, M. Steenmeijer.)

 • Mijn dagboek / K. Tetteroo.

  Mijn dagboek / K. Tetteroo.

   18/6/19. Op 22 april 2005 werden op de vliering van zijn ouderlijk huis de oorlogsdagboeken teruggevonden die Kees Tetteroo (1922-2001) schreef in opdracht van zijn broer, die eind 1936 als missionaris naar Nieuw-Guinea vertrok. De auteur kon toen niet vermoeden welke turbulente tijd de wereld te wachten stond. Zijn dagboeken groeien uit tot een waar geschiedenisboek. In 1944 realiseert hij zich dat hij meer moet doen met al deze gegevens. "Door de oorlog kwamen er zoveel dingen die van belang zijn om aan de vergetelheid te onttrekken," schrijft hij in het voorwoord van zijn kroniek wanneer hij besluit zijn schoolschriften uit te werken en zijn teksten te larderen met krantenknipsels, pamfletten, plattegronden, verordeningen en ongeveer 150 eigen foto's.

 • Niets is wat het lijkt / H. Buytendijk.

  Niets is wat het lijkt / H. Buytendijk.

   18/6/19. Hermien Buytendijk – Niets is wat het lijkt. Dat de titel de kern van haar werk raakt, wordt direct duidelijk bij het zien van haar sculpturen in steengoed. Inzicht in haar werk en een reflectie van haar werk in de huidige kunstwereld maken deze uitgave uniek. Aan deze uitgave werkten o.a. mee een redacteur van Tableau en fotograaf van Christies.

 • Pittoresk Nederland / M. Anno.

  Pittoresk Nederland / M. Anno.

   18/6/19. Prentenboek waarin via een aantal met waterverf ingekleurde schetsen een beeld van pittoreske, typisch Nederlandse plekjes wordt gegeven. Van Maastricht tot Wierum, van Haarlem tot Domburg, telkens geeft Anno op persoonlijke wijze een indruk van landschap of stad. De begeleidende tekst is zowel in het Nederlands als in het Engels afgedrukt. Bovendien staat achterin nog extra informatie over het onderwerp waarop de schetsen zijn geïnspireerd. We krijgen een aardig beeld van Nederland door de ogen van een Japanner. Daardoor krijgen vertrouwde beelden van Nederland voor ons een extra dimensie. Het is een leuk boek om door te bladeren en om bekende plekjes met frisse ogen te bekijken. Voor buitenlanders een aardige entree om op speelse wijze wat meer vertrouwd te raken met Nederland. Voor de jeugd zijn prenten en tekst niet boeiend. De humor, zoals bijv. de verwijzing naar sprookjes, zoals in eerdere boeken van Anno, is, zeker in de tekeningen, in dit boek nauwelijks aanwezig.(Biblion recensie, Conny Meijer.)

 • Nederland 1857-1920 gezien de stereoscoop Nederland. / L. de Vries.

  Nederland 1857-1920 gezien de stereoscoop Nederland. / L. de Vries.

   18/6/19. Stereofoto's. Wie kent de kaarten met daarop twee bijna identieke maar vanuit een andere gezichtshoek genomen foto's niet? Door een stereoscoop bekeken, ontstaat één beeld met dieptewerking. Uit de verzamelingen van gemeentearchieven en particulieren selecteerde De Vries 167 stereofoto's. De afgebeelde opnamen hebben behalve Nederlandse stads- en dorpsgezichten allerlei alledaagse en soms ook ongewone taferelen uit de negentiende- en vroeg twintigste-eeuws tot onderwerp. Een literatuurlijst en summiere geschiedenissen van zowel fotografie als stereofotografie vullen het boek aan. Het een bij het boek geleverd plastic kijkertje (breekbaar en niet praktisch voor een bibliotheekboek) kan men de driedimensionale werking van de opnamen bewonderen. De doordachte omslag toont een illustratie die representatief is voor de inhoud van het fotoboek en het beoogde, grote publiek zal aanspreken.(Biblion recensie, N. Bos.)

 • Dokter in West-Friesland. / B. W. E. Veurman

  Dokter in West-Friesland. / B. W. E. Veurman

   18/6/19. Een waargebeurd verhaal van leven en werken van dokter G. C. van Balen Blanken van Spanbroek.

 • De horizon verdwijnt / J. Hoogenhout

  De horizon verdwijnt / J. Hoogenhout

   18/6/19. In de zeventiende eeuw werd het laatste grote meer in Noord-Holland drooggelegd. Vanaf het Schermereiland is daardoor de verbinding over water met Alkmaar, Amsterdam en Zuiderzee verdwenen. In deze roman beschrijft de auteur hoe een schipper in Schermerhorn worstelt met het verdwijnen van zijn bestaan. Zal hij verdergaan als schipper vanuit een andere plaats? Kan zijn echtgenote dat accepteren? Kiezen zijn zoon en dochter voor een bestaan in het nieuwe polderland, of willen zij als schipperskinderen in de voetsporen van hun ouders treden? Vasthouden aan oude zekerheden of kiezen voor een nieuwe, onbekende toekomst stelt hen voor de moeilijkste keuzes in hun leven.

 • Brisingr / C. Paolini

  Brisingr / C. Paolini

   17/6/19. Perfect for fans of Lord of the Rings, the New York Times bestselling Inheritance Cycle about the dragon rider Eragon has sold over 35 million copies and is an international fantasy sensation.

 • Kweekhoven der wijsheid / E. P. de Booy.

  Kweekhoven der wijsheid / E. P. de Booy.

   17/6/19. Basis- en vervolgonderwijs in de steden van de provincie Utrecht van 1580 tot het begin der 19e eeuw.

 • Zwart kunst / C. Williams Chima

  Zwart kunst / C. Williams Chima

   17/6/19. Han is een vijftienjarig joch dat zich met moeite staande weet te houden in de achterbuurten van Fellsmars, de hoofdstad van het rijk van de koninginnen van de Fells. Sinds zijn vroege jeugd draagt Han om zijn polsen twee zilveren armbanden die door magie met zijn huid zijn vergroeid en derhalve niet kunnen worden afgelegd.

 • Erotische massage / K. R. Stubbs.

  Erotische massage / K. R. Stubbs.

   15/6/19. In Erotische massage leert de lezer stap voor stap zich de tantrische massage eigen te maken. Met meer dan 100 instructieve erotische tekeningen reikt dit boek diverse tantrische massagevormen aan. Het gevoel voorsensualiteit, erotiek en vooral intimiteit wordt erdoor versterkt. De gedetailleerde illustraties en eenvoudige, maar zeer duidelijke teksten maken het voor een ieder mogelijk deze oude tantrische massagetechnieken snel aan te leren.

 • Historische Blunders / S. Weir.

  Historische Blunders / S. Weir.

   15/6/19. Historische blunders is een excentrieke, verhelderende kroniek over de mensen achter 's werelds gruwelijkste, meest jammerlijke beslissingen en de redeneringen die erachter zaten.

 • Jewellery through 7000 years

  Jewellery through 7000 years

   15/6/19. Book depicts a history of jewelry from 5000 B.C. in the Middle East, the Mediterranean, Egypt, Europe and Western Asia, Phoenician, Greek, Etruscan and Persian lands, Torcs in Celtic europe, China, India, Korea, Japan, etc. to the present.

 • Het wonder van Frieswijck / T. Beckman.

  Het wonder van Frieswijck / T. Beckman.

   15/6/19. Kampen, 1470. Als Tieske, de hond van Alijt Kuinretorf, de zoon van schepen Van den Vene in zijn arm bijt, wordt de hond door de schepenbank voor straf op bedevaart gestuurd. Tieske moet naar een heilige boom in het Oversticht en Alijt zal hem begeleiden.Alijts vader vindt zijn dochter echter te jong om alleen op reis te gaan en daarom vraagt hij een Portugese koopman, die dezelfde kant op moet, om zijn dochter onder zijn hoede te nemen.De koopman is niet alleen; hij heeft Danga bij zich, een negerslaafje aan een ketting. De meeste mensen hebben nog nooit iemand meteen donkere huid gezien en denken dat hij de duivel zelf is. Maar Alijt is niet bang voor hemen ze sluit vriendschap met Danga.Als het gezelschap na een lange reis aankomt in Frieswijck, gebeurt er iets wonderbaarlijks. Op het moment dat iedereen geknield bij de heilige boom zit, valt plotseling Danga's ketting af. Een wonder? Alijt weet er meer van, maar zwijgt. Het belangrijkste is dat Danga weer vrij is.

 • Gekaapt!/ T. Beckman

  Gekaapt!/ T. Beckman

   14/6/19.Gerlof, 15 jaar oud, zoon van een rijke koopman, gaat voor het eerst mee op handelsreis om de havens en markten van het Hanzeverbond te leren kennen. Midden op zee wordt het schip gekaapt door een beruchte piratenbende. Vanaf ca. 11 jaar.

 • Zomer / J. P. Thijsse

  Zomer / J. P. Thijsse

    14/6/19. Nadruk uit 1909 met inplakplaatjes.

 • Lente/ J. P. Thijsse

  Lente/ J. P. Thijsse

    14/6/19. Nadruk uit 1909 met inplakplaatjes.

 • Herfst / J. P. Thijsse

  Herfst / J. P. Thijsse

   14/6/19. Nadruk uit 1909 met inplakplaatjes.

 • Briefwisseling 1 / J. Huizinga

  Briefwisseling 1 / J. Huizinga

  13/6/19.  Het eerste deel van deze lang verwachte correspondentie omvat 569 brieven, over uiterst diverse onderwerpen, zeer verschillend in belang en uiteenlopend van lengte. In de betreffende periode vallen studie en promotie van Huizinga, zijn loopbaan als leraar te Haarlem, benoeming tot hoogleraar vaderlandse en algemene geschiedenis te Groningen (1905) en vervolgens in algemene geschiedenis te Leiden (1914). Zijn meest beroemd geworden historische werken, verschenen in dat tijdperk: 'Herfsttij der middeleeuwen' (1919) en 'Erasmus' (1924). Ofschoon de achterhaalde correspondentie grote hiaten vertoont, was de redactie toch nog gedwongen keuzes te maken: strikt wetenschappelijke kwesties genoten daarbij geen voorrang. Er komt een opvallend grote hoeveelheid brieven voor van veelzijdig begaafde kunstenaars: André Jolles, Henriëtte en Richard Roland Holst, Jan Veth. Met deze correspondentie, die alle liefhebbers van Huizinga's werk zal interesseren, kan ook een nog steeds ontbrekende biografie van Huizinga naderbij komen.(Biblion recensie, P.A.M. Geurts.)

 • Oud en nieuw. / Gedenkboek van de Helderse kweekschool

  Oud en nieuw. / Gedenkboek van de Helderse kweekschool

   13/6/19. Uitgegeven ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kweekschoolgebouw.

 • Eerst zien / W. Schuwirth.

  Eerst zien / W. Schuwirth.

   13/6/19. Het is jammer dat Rudolf Steiner alleen maar bekend staat als de grote man van een kleine kring. Zijn visies zijn verrassend genoeg om een groter publiek te kunnen interesseren. Visies op de compositie van de mens, schepping en evolutie, de herkomst van ziekten, de macht van het kwaad in deze eeuw, onrecht en vereffening, schuld en vergeving, menselijke verbondenheid door de dood heen. Maar antroposofen houden al die inzichten wat voor zichzelf. Daarbij is het werk van Steiner omvangrijk en moeilijk toegankelijk. Christus neemt voor Steiner een centrale plaats in. Maar in Nederland heeft geen theoloog zijn werk grondig onderzocht. Met dit boek voorziet Wim Schuwirth in een duidelijke lacune. Op een verrassende manier stelt hij visies van Steiner naast traditionele en hedendaagse christelijke opvattingen en ook naast gnostische en Indische zienswijzen.

 • Feng Shui de basisprincipes / L. Too.

  Feng Shui de basisprincipes / L. Too.

   13/6/19. Lillian Too is de schrijfster van het succesvolle boek Feng Shui, waarin zij op overzichtelijke wijze de principes van deze oude Chinese wijsheid introduceert. Haar uitleg van de kleurrijke symboliek en het belang van chi, de energie die je leven positief of negatief kan beïnvloeden, is helder. Ze toont op eenvoudige wijze hoe toepassing van Feng Shui kan leiden tot een gelukkiger en gezondere woon- en werkomgeving.

 • Feng Shui in het dagelijks leven / L. Too

  Feng Shui in het dagelijks leven / L. Too

   13/6/19. Lillian Too is de schrijfster van het succesvolle boek Feng Shui, waarin zij op overzichtelijke wijze de principes van deze oude Chinese wijsheid introduceert. Haar uitleg van de kleurrijke symboliek en het belang van chi, de energie die je leven positief of negatief kan beïnvloeden, is helder. Ze toont op eenvoudige wijze hoe toepassing van Feng Shui kan leiden tot een gelukkiger en gezondere woon- en werkomgeving. In haar tweede boek, Uw persoonlijke Feng Shui, laat Lillian Too zien dat ieder mens ook zijn persoonlijke chi heeft. Met behulp van Pa Kua- en Lo Shu-formules wordt het mogelijk je eigen chi optimaal af te stemmen op die van je omgeving.

 • Hitler Hoogmoed 1889-1936 / I. Kershaw

  Hitler Hoogmoed 1889-1936 / I. Kershaw

   12/6/19. Hoe kon een zo onbeduidende persoonlijkheid het Duitse volk zo volkomen in zijn greep krijgen? Ian Kershaw onderzoekt in dit eerste deel van zijn Hitlerbiografie Hitlers persoonlijke achtergronden en weet daarbij hardnekkige mythen te ontmaskeren. Hitler kreeg de macht door nationale en internationale tegenspelers in de schoot geworpen en de door de Eerste Wereldoorlog getraumatiseerde Duitse samenleving klampte zich aan Hitler vast als 'redder des vaderlands'.

 • Lineart 2004.

  Lineart 2004.

   12/6/19. Boek vol met kleuren foto s.

 • The Healing Wisdom of Africa / M. P. Some.

  The Healing Wisdom of Africa / M. P. Some.

   11/6/19. The author relates the spiritual traditions and wisdom of his people, a West African tribe known for its healing powers, and shows readers how to use them to discover their own purpose and connect with their communities. Reprint.

 • De Teloorgang Van De Westerse Cultuur / J. Carroll

  De Teloorgang Van De Westerse Cultuur / J. Carroll

   11/6/19. In dit boek onderzoekt Carroll de spirituele geschiedenis van het moderne Westen. Hij lijkt Nietzsche, Shakespeare, Donatello, Bach en Luther, ervan uitgaande dat deze werken de diepste kern van hun tijd weerspiegelen. Zo brengt hij op bijzondere manier de tijdgeest van verschillende perioden in kaart. Waar hebben we gewonnen en waar verloren? Waar is het misgegaan? En niet te vergeten: hoe kunnen we opnieuw beginnen?

 • Leven zonder middelpunt / J. Foster

  Leven zonder middelpunt / J. Foster

   11/6/19. Jeff Foster (1980) studeerde in 2001 af in de astrofyisica aan de universiteit van Cambridge. Kort daarna werd hij gegrepen door het idee van 'spirituele verlichting' wat uitmondde in een zoektocht langs allerlei leraren en goeroe's. Zijn zoektocht hield in een keer op toen hij ontdekte dat Eenheid alles is wat er is. In Eenheid ontstaat de droom dat jij een 'persoon' bent, afgescheiden van alles en iedereen. Dit boek bevat een aantal dialogen opgetekend tijdens bijeenkomsten, en diverse persoonlijke, bijna poëtische beschouwingen over het ontwaken uit de droom van afgescheiden zijn. 'Spiritueel ontwaken is niet iets ingewikkelds.

 • De sublieme historische ervaring / F. Ankersmit

  De sublieme historische ervaring / F. Ankersmit

   10/6/19. De sublieme historische ervaring' is de rijpe vrucht van een oorspronkelijk en revolutionair denker. Frank Ankersmit roept met dit boek het einde af over een tijdperk van theoretische wildgroei, en kondigt een nieuw begin aan door in de beoefening van de geschiedenis de historische ervaring centraal te stellen. In 'De sublieme historische ervaring' bekritiseert Ankersmit de theoretische benaderingen in de filosofie en de geschiedschrijving van de afgelopen eeuw, die geen ruimte hebben gelaten voor de ervaring. Hij koppelt vervolgens Huizinga's idee van de historische sensatie aan het besef van de verloren tijd, en tilt beide op naar de sublieme historische ervaring.

 • The Freer Gallery of Art II: Japan / P. Harold.

  The Freer Gallery of Art II: Japan / P. Harold.

   7/6/19. The Freer Gallery of Art stands on the Mall in Washington, DC as a monument to the ideals of Mr. Charles Freer. These collections of Asian art are recongnized as a setting of standard of excellence.

 • De wereld van biografie en autobiografie.

  De wereld van biografie en autobiografie.

   7/6/19. Catalogus van Privé-domein en Open Domein.

 • 50 jaar Bejaardencentrum St Jozefpark Blokker /G. van der Neut & A. Brouwer.

  50 jaar Bejaardencentrum St Jozefpark Blokker /G. van der Neut & A. Brouwer.

   7/6/19. Geschiedenis van het bejaardencentrum St Jozepark met vele krantenknipsels over dit gebouw en haar bewoners. Met foto s in zwart/wit.

 • Wat zegt de crisis over onze moraal ? / E. de Jong

  Wat zegt de crisis over onze moraal ? / E. de Jong

   7/6/19. Het beleid van China en Amerika leidt tot te veel geld in de economie. Dit wordt uitgeleend aan klanten die niet kredietwaardig waren.

 • Macht en wetenschap / R. Hoekstra.

  Macht en wetenschap / R. Hoekstra.

   6/6/19. Macht en wetenschap gaat na in hoeverre macht, in de vorm van sociale en financiele druk , de resultaten van onderzoek beïnvloed.

 • Run Rabbit Run./ M. Kierhan

  Run Rabbit Run./ M. Kierhan

   6/6/19. Kunstwerken gebaseerd op de 2e W.O.

 • In de ban van de dijk / J. J. Schilstra.

  In de ban van de dijk / J. J. Schilstra.

   5/6/19. Fraai historisch overzicht van de West-Friese omringdijk.

 • Rechtvaardigheid in de arbeidsrelatie / I. Asscher-Vonk

  Rechtvaardigheid in de arbeidsrelatie / I. Asscher-Vonk

   5/6/19.In onze grenzeloze wereld, waarin onze daden gevolgen hebben voor mensen ver weg en voor generaties na ons, eist rechtvaardigheid dat we rekening houden met belangen ook buiten onze grenzen van contract, tijd en plaats. Voor rechtvaardigheid nu moeten we ook kijken naar gedrag tegenover anderen, en tegenover toekomstige generaties. Dat zijn belangen die gediend worden met maatschappelijk verantwoord ondernemen, waar werkgever en werknemer beide aan bijdragen. Belangen die als rechten en plichten van werkgever en werknemer binnen de arbeidsrelatie erkend moeten worden. Want wat binnen de arbeidsrelatie gebeurt, raakt per definitie maatschappelijk verantwoord ondernemen. Annalen van het Thijmgenootschap Rechtvaardigheid in de arbeidsrelatie.

 • Gekneusd Vertrouwen, Vaste Hoop / G. Danneels

  Gekneusd Vertrouwen, Vaste Hoop / G. Danneels

   5/6/19. Mogen we nog hopen en vertrouwen? Het lijkt wel dat ze beide uit onze tijd zijn geëmigreerd naar een herbergzamer oorden. Je kan amper een straat aflopen of achter een deur van een van de huizen woont iemand die het met hopen en vertrouwen moeilijk heeft. Er hangt een soort existentiële angst in de lucht. De redenen lijken voor de hand te liggen: er is elke dag wel minstens één krantenkop die je de moed ontneemt: terrorisme en oorlogsgeweld, genocide, weer zoveel banen op de tocht, Sars en andere nieuwe ziektekiemen. En dan zovele gezinnen die het niet meer zien zitten vanwege de stress en de prestatiecultuur. Als er nog hoop is, lijkt ze wel 'het kleine zusje'(CH.Péguy) dat groeiproblemen heeft. De vraag blijft echter overeind of alles wat daarnet werd opgesomd, wel de laatste reden is van die crisis van de hoop en het vertrouwen.

 • Stadsgezichten / G. A. M. Beekelaar.

  Stadsgezichten / G. A. M. Beekelaar.

   5/6/19. Leiden en Leuven, Antwerpen en Amsterdam, Rotterdam en Ieper, Rijsel (Lille) en Deventer, 's Hertogenbosch en Gent - tien steden met een geschiedenis waarvan de betekenis zich tot ver buiten de grenzen van louter lokale uitstrekt.Het honderdjarige Thijmgenootschap organiseerde cultuurhistorische programma's in deze tien steden. Deze Stadsgezichten bevatten een verslag van alle tien programma's en een selectie van de voordrachten in de Nederlandse steden.

 • Officier van Oranje / R. Sentrop

  Officier van Oranje / R. Sentrop

   5/6/19. Jan Wynekes doorloopt eind jaren 30 de KMA en vecht tijdens de Duitse invasie in de Grebbelinie. Na de capitulatie gaat hij tot grote vreugde van zijn vader medicijnen studeren. Maar al snel sluiten de Duitsers de universiteiten en wordt het de jonge officier te heet onder de voeten. Er volgt een bloedstollende vlucht dwars door Europa. Ondanks gevangenschap, dood en verraad bereikt Jan met veel geluk Engeland, waar hij de liefde van zijn leven ontmoet. Hij wordt Engelandvaarder, maakt kennis met Prins Bernhard en wacht ongeduldig de invasie af. Als eindelijk de landing in Normandie plaatsvindt knokt Jan zij aan zij met de geallieerden tegen de Duitse bezetter. Hij is erbij als België en Nederland worden bevrijd. Na de oorlog maakt Jan snel carrière in het Nederlandse leger, maar op 47-jarige leeftijd geeft hij zijn hoge rang op om alsnog medicijnen te gaan studeren. De honderden baby s die hij tijdens een stage ter wereld helpt vormen een schril contrast met de vele dode Duitsers die hem nog altijd op het netvlies staan. Wynekes slaagt cum laude en wordt dirigerend geneesheer van een verpleeghuis in Zwolle.

 • Egypte mensen, goden, farao's / R-M. & R. Hagen.

  Egypte mensen, goden, farao's / R-M. & R. Hagen.

   4/6/19. Na een korte inleiding telt dit boek vijftien hoofdstukken waarin onderwerpen aan de orde komen als piramiden en tempels, het schrift, de grafcultus, favoriete bezigheden, het leven van vrouwen en de belangstelling van Europeanen voor Egypte. De auteurs zijn geen Egyptologen (maar historica en medewerker van de Norddeutsche Rundfunk), en het boek is dan ook niet diepgravend of vernieuwend, maar in het algemeen wel betrouwbaar. Het is niet het eerste boek dat aandacht besteedt aan het dagelijks leven zoals de flaptekst suggereert. Het is wel heel leesbaar, soms zelfs smeuïg geschreven, voorzien van aantrekkelijke kleurenfoto's en mooi uitgegeven. De geciteerde Egyptische teksten zijn amusant en verhelderend. Een pluspunt is dat sommige foto's voorwerpen tonen uit Nederlandse collecties, hoewel de bibliografie niet is aangepast aan de Nederlandse markt. Het besluit met een kort overzicht van de geschiedenis, registers, een bibliografie en een lijst van musea.

 • Eed van Hippocrates / V. Kirkels

  Eed van Hippocrates / V. Kirkels

   4/6/19. Het Thijmgenootschap, vereniging voor wetenschap en levensbeschouwing, bestaat in 2004 honderd jaar. Bij die gelegenheid past een historische terugblik. In 1985 verscheen reeds een geschiedenis van de eerste 80 jaar; nu worden daar de laatste 20 jaar van een eeuw Thijmgenootschap aan toegevoegd. In deze geschiedenis wordt zichtbaar hoe na de woelige jaren zestig en zeventig een nieuwe invulling werd gevonden voor de doelstelling van de vereniging: de christelijke levensbeschouwing te betrekken in een reflectie op ontwikkelingen in politiek, samenleving, wetenschap en cultuur. In het vierde kwartaal van zijn eerste eeuw heeft Thijm zich ontwikkeld tot een oecumenische vereniging van hoger opgeleiden die geïnteresseerd zijn in een door het christendom geïnspireerde bezinning op ontwikkelingen in wetenschap, cultuur en samenleving.

 • De sabbat - Vernieuwing vanuit de traditie. / A. J. Heschel

  De sabbat - Vernieuwing vanuit de traditie. / A. J. Heschel

   4/6/19. Heschel geeft antwoord op vragen als: Waarom bestaat er een rustdag? Hoe werd deze een heilige dag? Waarom is de sabbat in de gehele wereld geaccepteerd? De Sabbat, inmiddels een klassiek werk uit de joodse spiritualiteit, is gelezen door duizenden mensen met verschillende levensvisies op zoek naar een orientatiepunt binnen de moderne samenleving. In deze korte, diepzinnige beschouwing over de betekenis van de zevende dag ontvouwt Heschel zijn indrukwekkende en invloedrijke idee over een heilige bouwkunst die niet in de ruimte verschijnt maar in de tijd. Het jodendom, betoogt hij, is een religie van tijd: de echte betekenis ligt niet in de ruimte en de dingen daarin, maar in de tijd en de eeuwigheid die de ruimte bezielen, zodat de sabbatsdagen onze grootste kathedralen zijn.

 • De Broerenkerk te Zwolle / ?A. J. Gevers & A. J. Mensma.

  De Broerenkerk te Zwolle / ?A. J. Gevers & A. J. Mensma.

   4/6/19. Overzicht in woord en beeld van de (bouw)geschiedenis en van de restauratie van deze kerk.

 • Het kinderboek

  Het kinderboek

   4/6/19. In Het Kinderboek worden zo'n 370 populaire, bijzondere, bekende en onbekende kinderboeken uit de omvangrijke collectie van de de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag afgebeeld. Iedere illustratie is voorzien van een pakkend verhaal vol interessante, grappige en curieuze wetenswaardigheden. Door de onorthodoxe rangschikking is een ispirerend kinderboekenboek ontstaan dat steeds opnieuw verrast en boeit.

 • The Genealogy of Greek Mythology /V. James

  The Genealogy of Greek Mythology /V. James

   3/6/19. A single-volume resource to ancient Greece, this geneological map of the universe of Greek Myth has a unique accordion-paged design that can be perused section-by-section, on both sides, or fanned out in more than seventeen feet, andprovides more than three thousand entries of its gods and mythological characters, full-color artwork photos, short biographies of prominent historical figures, detailed maps, and a star chart. 60,000 first printing.

 • Eerste Nederlandse Tom Poes curiosa catalogus / R. van Santbrink

  Eerste Nederlandse Tom Poes curiosa catalogus / R. van Santbrink

   3/6/19. Prijslijst van allerhande artikelen die naar aanleiding van de bekende strip van Marten Toonder op de markt gebracht zijn.

 • Revolutions in Communication. / B. Kovarik.

  Revolutions in Communication. / B. Kovarik.

   1/6/19. The rise of the Information Age, the fall of the traditional media, and the bewildering explosion of personal information services are all connected to the historical chain of communications' revolutions. We need to understand these revolutions because they influence our present and future as much as any other trend in history. And we need to understand them not simply on a national basis - an unstable foundation for history in any event - but rather as part of the emergent global communications network.

 • Leer denken wat je wilt denken / R. Riskes.

  Leer denken wat je wilt denken / R. Riskes.

   1/6/19. Rients Ritskes beschrijft in dit boek op systematische wijze de achtergronden die elke serieuze geïnteresseerde in zen moet kennen. De helderheid van dit boek doet recht aan zowel de complexiteit van de filosofie als de eenvoud van zen. Traditionele begrippen zoals verlichting en koans worden ontsloten op de praktische wijze die Ritskes eigen is. De fysieke kant van zen komt aan bod in de vorm van herkenbare informatie over stress- en gelukshormonen en het belang van de houding tijdens meditatietraining. De mentale kant van zen wordt zichtbaar in hoofdstukken over de taal van symbolen en over het verwerken van ervaringen. Nieuw voor ons taalgebied is de diepgaande uitleg over het begrip Nen. Dit is het kleinste moment van zuivere aandacht dat bewust stuurbaar is. Ook komt de relatie tussen zen en mindfulness aan de orde en wordt het dilemma van een 'te groot of te klein' ego opgelost.

 • Spiritualiteit Werkt In De Tuin / J. van der Rest.

  Spiritualiteit Werkt In De Tuin / J. van der Rest.

   1/6/19.Vanaf het eerste ontwerp voor je nieuwe tuin tot aan het oogsten van je eigen groenten en fruit: 'innerlijk' tuinieren brengt je in contact met je eigen natuur. Leer bewust te werken met de elementen, je zintuigen, symbolen en het ritme van de seizoenen. Geniet vol overgave als je het leven rondom je huis of kantoor voedt en verzorgt. Dit boek biedt praktische tips om alles wat je doet in de tuin of op het balkon betekenis te geven. Tuinieren op een spirituele manier wordt daarmee de beste compost voor je ziel.

 • Wilhelmina. Mythe,fictie en werkelijkheid. / G. Aalders

  Wilhelmina. Mythe,fictie en werkelijkheid. / G. Aalders

   1/6/19. Was koningin Wilhelmina een vorstin van mythische proporties of een koningin van de mythe? Terwijl haar koningschap nog steeds met talloze raadsels is omgeven was Wilhelmina (1880 - 1962) als koningin razend populair. Voor haar dood heeft ze veel documenten vernietigd die haar positieve imago (waarvan ze zich zeer bewust was) konden aantasten. Een kritische blik op haar leven en werken, zoals u in dit boek aantreft, geven een totaal ander beeld van de oude koningin. Biografen roemen Wilhelmina's standvastigheid, haar moed en haar onverschrokkenheid. Met haar ferme toespraken in Londen voor radio Oranje zou zij Nederland door de Tweede Wereldoorlog hebben gesleept en zelfs onze bevrijding hebben bewerkstelligd.

 • Oude prentkaarten vertellen over Hoorn / J. Zwaan.

  Oude prentkaarten vertellen over Hoorn / J. Zwaan.

   31/5/19. Oude ansichtkaarten van Hoorn in zwart/wit. 

 • Deskresearch informatie selecteren beoordelen en verwerken./ M. van Veen & K.Westerkamp.

  Deskresearch informatie selecteren beoordelen en verwerken./ M. van Veen & K.Westerkamp.

   31/5/19. Deskresearch is een handleiding voor het zoeken en kritisch verwerken van informatie.nDoor middel van een stappenplan, de Big 6, wordt de lezer begeleid bij het doen van literatuuronderzoek en het vinden van de juiste informatie. Elk hoofdstuk gaat in op een specifieke fase van het zoeken naar en verwerken van informatie: van het formuleren van een goede zoekvraag tot het evalueren van de kwaliteit van de rapportage.nIn deze derde editie is speciale aandacht besteed aan het actualiseren van de informatiebronnen en zoekmachines. De nadruk ligt op het bepalen van de informatiebehoeften, het gebruiken van informatiebronnen en het kritisch verwerken van de gevonden informatie.

 • Koning Willem II 1792-1849 / J. van Zanten

  Koning Willem II 1792-1849 / J. van Zanten

   31/5/19. Over koning Willem II is bij het grote publiek weinig meer bekend dan dat hij de grondwetswijziging van 1848 mogelijk maakte. Uit deze biografie blijkt dat hij veel meer was: een reiziger die van jongs af aan alle uithoeken van Europa bezocht, een oorlogsheld, een kunstliefhebber en een vorst met oorspronkelijke staatkundige denkbeelden, maar ook met verboden passies.

 • De koningin onttroond./ H. de Vriese

  De koningin onttroond./ H. de Vriese

   29/5/19. De opkomst van de moderne cultuur en het einde van de metafysica.

 • True North The Grandlandscapes of Sweden / T. Hageman

  True North The Grandlandscapes of Sweden / T. Hageman

   29/5/19. Prachtig fotoboek over Zweden in compact formaat.

 • Psychologie van de levenskunst. / G. Westerhof.

  Psychologie van de levenskunst. / G. Westerhof.

   29/5/19. Het is een kunst om het leed van het leven te accepteren en daarbij aandacht te hebben voor het positieve. Spijt, mislukking en verlies hoeven niet te betekenen dat de kwaliteit van leven achteruitgaat.

 • Medieval Philosophy / A. Kenny

  Medieval Philosophy / A. Kenny

   29/5/19. Sir Anthony Kenny continues his magisterial new history of Western philosophy with a fascinating guide through more than a millennium of thought from 400 AD onwards, charting the story of philosophy from the founders of Christian and Islamic thought through to the Renaissance.The middle ages saw a great flourishing of philosophy, and the intellectual endeavour of the era reaches its climax in the thirteenth and fourteenth centuries, with the systems of the great schoolmen such as Thomas Aquinas and John Duns Scotus. Specially written for a broad popular readership, but serious and deep enough to offer a genuine understanding of the great philosophers, Kenny's lucid and stimulating history will become the definitive work for anyone interested in the people and ideas that shaped the course of Western thought.

 • New Media A Critical Introduction. / M. Lister o.a.

  New Media A Critical Introduction. / M. Lister o.a.

   29/5/19. New Media: A Critical Introduction is a comprehensive introduction to the culture, history, technologies and theories of new media. Written especially for students, the book considers the ways in which 'new media' really are new, assesses the claims that a media and technological revolution has taken place and formulates new ways for media studies to respond to new technologies. The authors introduce a wide variety of topics including: how to define the characteristics of new media; social and political uses of new media and new communications; new media technologies, politics and globalization; everyday life and new media; theories of interactivity, simulation, the new media economy; cybernetics, cyberculture, the history of automata and artificial life. Substantially updated from the first edition to cover recent theoretical developments, approaches and significant technological developments, this is the best and by far the most comprehensive textbook available on this exciting and expanding subject.

 • Een buitengewone afwezigheid / J. Foster

  Een buitengewone afwezigheid / J. Foster

   28/5/19. De kern van dit boek is gewijd aan de ontwikkeling van het wezen van de mens om te achterhalen wat kennis van de Waarheid inhoudt. Dit kan onder meer worden bewerkstelligd door het volgen van het spirituele pad van non-dualiteit (advaita-vedanta). In de mystieke leer van de advaita-vedanta is het noodzaak verleden en toekomst los te laten en zich bewust te zijn van een bestaan in het hier en nu. De oefenstof die de auteur aanreikt, is gericht op het afbreken van de mentale activiteiten, die de oorzaak vormen van afgescheidenheid en geestelijke armoede. Het loslaten van conditioneringen schept ruimte voor innerlijke stilte. In het boek zijn aforismen, dialogen en persoonlijke anekdotes, vol metaforen, opgenomen. De geserreerde teksten in dit filosofisch werkboek zijn messcherp, rigide, maar ook vol compassie voor de medemens.

 • Mijn kind is bang en ik ook / P. Andriaenssens.

  Mijn kind is bang en ik ook / P. Andriaenssens.

   28/5/19. In zijn Opvoeden is een groeiproces. Wegwijzer voor vaders en moeders schreef Peter Adriaenssens al enkele bladzijden over angsten bij kinderen en hun ouders en over de wisselwerking tussen beide. Na de zaak Dutroux en de gebeurtenissen van de laatste maanden is dit probleem brandend actueel geworden, en is de nood aan een toegankelijk en praktisch boek over dit thema groter dan ooit tevoren.In zijn nieuwe boek beschrijft Peter Adriaenssens op een toegankelijke, praktische en positieve manier hoe ouders (en andere begeleiders) kinderen kunnen opvoeden tot een grotere weerbaarheid, en hoe ze moeten reageren in bedreigende situaties.

 • Creativiteit Hoe?Zo! / I. Byttebier.

  Creativiteit Hoe?Zo! / I. Byttebier.

   28/5/19. Een vernieuwend en inspirerend boek met de beste inzichten en tips om de creativiteit van jezelf en je organisatie beter te benuttenGeïllustreerd met vele praktische voorbeeldenOrigineel vormgegeven, volledig in kleur met vele illustraties en schema'sVerrassend efficiënte methodes, zowel voor het bedenken van nieuwe ideeën als voor het uitwerken ervanDit boek geeft de lezer een rondleiding in zijn eigen denken en helpt hem de eigen creativiteit te ontdekken. Ook wordt aandacht besteed aan het creatief proces en de creativiteit met de groep om te eindigen met creativiteitsmanagement. Het boek bestaat uit blauwe, rode en gele ruimtes die elk op een eigen wijze het creatief leerproces weergeven, respectievelijk qua inzicht, gevoel en inspiratie.Het boek is uitvoerig geïllustreerd met vele schema's tekeningen, foto's, oefeningen en checklist.

 • Voor vaderland en vryheid. / F. Grijzenhout o.a.

  Voor vaderland en vryheid. / F. Grijzenhout o.a.

   25/5/19. Tweehonderd jaar geleden stond de Nederlandse Republiek op zijn kop. Pruisische troepen maakten in 1787 een eind aan de revolutie.

 • Gedenkboek van de Rijks Hoogere Burgerschool te Hoorn / W. Brinck & H. Ruyter.

  Gedenkboek van de Rijks Hoogere Burgerschool te Hoorn / W. Brinck & H. Ruyter.

   24/5/19. Uitgave ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de Rijks Hoogere School (1938). Het Gedenkboek bevat tevens namenregisters van (oud-)onderwijzers en (oud-)leerlingen.

/
Toont 1 tot 100 (van 6051 produkten)