Nieuwe artikelen

/
Toont 1 tot 100 (van 5869 produkten)
 • Het ABC van NLP / Y. & D. Brouwer.

  Het ABC van NLP / Y. & D. Brouwer.

   19/2/19. De 'Ankertjesserie' bestaat inmiddels al vele decennia en bevat al honderden delen. Vanaf het begin ging het erom om in een kort bestek de kern van een verschijnsel of probleem aan de orde te stellen en daarmee de lezer een eerste indruk te geven. Er zijn in de serie diverse afleveringen die gebruik maken van NeuroLinguïstischProgrammeren (NLP). Zo is er een 'NLP en sterven' (2003) van Jos Rogge, een 'NLP en relaties' (1995) door Paul Liekens. De basis van NLP wordt echter uitgelegd in 'Het ABC van NLP' uit 1995, dat nu zijn zevende, herziene druk beleeft. Met name de oefeningen zijn aangepast aan de moderne tijd, de basisconcepten en de beschrijving daarvan zijn grotendeels hetzelfde gebleven. Zo herkennen we de vooronderstellingen binnen NLP, modaliteiten, rapport, ankeren, het metamodel, metaprogramma's en herkaderen. Een en ander wordt ook in veel andere boeken uitgebreid uit de doeken gedaan. In de 'Ankertjes' staat het dan overzichtelijk en in klein formaat bij elkaar. Met een kort literatuuroverzicht, een verklarende woordenlijst, een overzicht van de werkwijze en een register. Pocketuitgave; normale druk.Dr. E.A. van Kemenade

 • Boek van de levensmissie / W. Glaudemans

  Boek van de levensmissie / W. Glaudemans

   19/2/19. Waarom ben je hier op aarde? Wat is je levensmissie? Wat geeft jouw leven richting en vervulling? Essentiële vragen die maar weinig mensen rechtstreeks kunnen beantwoorden. Toch mogen we ervan uitgaan dat iedere ziel met een bepaalde bedoeling geïncarneerd is. Maar vaak zijn we ons die niet meer bewust. Als kind hadden we nog dromen wat we wilden worden, later als we groot waren. Vaak zit er nog een kern van waarheid in die dromen. Regelmatig kruisen je levensweg en je missie elkaar, momenten die haast ongemerkt voorbij gaan en worden afgedaan als niet realistisch. In dit boek ga je ontdekken dat je een levensmissie hebt. Je krijgt handreikingen om die voor jezelf te bepalen. Je hebt immers niet voor niets talenten meegekregen.

 • Khajuraho. / E. Zannase

  Khajuraho. / E. Zannase

   19/2/19. Description of the Candella temple complex at Khajuraho. Life in the time of the Candellas. templse description and illustr.

 • Soviet Art, 1920S-1930s / P. Freeman

  Soviet Art, 1920S-1930s / P. Freeman

   19/2/19. De Russische schilderkunst uit de jaren twintig en dertig is in het westen vooral bekend door kandinsky. Lissitzky, Malevich en Tatlin. Enkele kunstenaars zijn beroemd geworden door hun reclamewerk dat door de Nieuwe Economische Politiek van Stalin vanaf 1928 mogelijk werd gemaakt. De dichter Majakovsky heeft bijvoorbeeld veel slagzinnen gemaakt. In Sovjet Art komen deze beroemde mensen met beroemde stromingen zoals constructivisme, supramisme en formalisme aan bod, maar daarnaast maken we kennis met een scala van onbekende schilders en schildergroepjes die door middel van korte toelichtingen in de tijd geplaatst worden. De gedegen inleiding van Mikhail Guerman leert ons hoe de schildersorganisaties in elkaar zaten. Het belangrijkste zijn natuurlijk de honderden kleurenreprodukties die van een uitstekende kwaliteit zijn. Het boek, officieel een catalogus bij een tentoonstelling in Leningrad, is op groot formaat papier gedrukt.(NBD|Biblion recensie, Hans Renders.)

 • Bomen. / C. J. Humphries. o.a.

  Bomen. / C. J. Humphries. o.a.

   17/2/19. Deze gids inventariseert de tussen de Oeral en de uiterste westpunt van IJsland voorkomende inheemse en gecultiveerde boomsoorten. Meer dan 1000 afbeeldingen in kleuren illustreren ruim 40o bomen in zomer- en wintertooi, hun bladen (naalden), loten, bloesems en vruchten. Uitgebreide soortbeschrijvingen vermelden onder meer morfologie en structuur van stam, takken, bladen en vruchten, grootste hoogte, habitus, bloeiwijze, land van herkomst en verspreiding. Overzichtelijke determineertabellen wijzen de weg naar afbeelding en beschrijving. De gids bevat tevens een verklarende woordenlijst, een Nederlands en Latijns register.

 • Tuinieren voor (wilde) dieren / B. Rijpkema

  Tuinieren voor (wilde) dieren / B. Rijpkema

   17/2/19. Maak van je tuin een beestenboel. Het tuinplezier straalt ervan af: maak zelf een egelhuis, bijenflat, vogelbistro of paddenhotel! Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, landelijk of in de stad: met een paar eenvoudige aanpassingen wordt je tuin een waar paradijs voor dieren en insecten. Diervriendelijk tuinieren: deze gids vertelt je op een luchtige manier hoe je dat kunt aanpakken aan de hand van praktische instructies en inspirerende illustraties. Ook is er veel aandacht voor geschikte bloemen en planten per seizoen. Een aanstekelijke tuingids vol handige tips. Iedereen kan er direct mee aan de slag!

 • Het Leven Van Adam En Eva. / J. Tromp

  Het Leven Van Adam En Eva. / J. Tromp

   17/2/19. De lotgevallen van Adam en Eva inspireren tot op de dag van vandaag tot nieuwe interpretaties en verhalen. Dit boek bevat de vertaling van het apocriefe geschrift Het leven van Adam en Eva, en wel van twee versies: de oudste (uit de Romeinse tijd) en een van de jongste (uit de Middeleeuwen).Het leven van Adam en Eva is een uitvoerige hervertelling van de val van het eerste mensenpaar, aangevuld met vele aantrekkelijke apocriefe details, die het verhaal voor de lezers een actuele betekenis moesten geven. In zijn inleidingen licht Johannes Tromp de achtergrond en bedoeling van de verschillende versies toe. Bovendien laat hij zien hoe de ene tekst uit de andere is voortgekomen. Zo worden de lezers gevoerd langs de vele stadia in de ontwikkeling van het geschrift en daarmee ook van de cultuurgeschiedenis van Europa.

 • Van alle markten / T. Wells.

  Van alle markten / T. Wells.

   17/2/19. Selectie van vegetarische gerechten uit Derde Wereldlanden. In een uitgebreide inleiding wordt uitgelegd dat een vegetarisch dieet het wereldvoedselprobleem kan oplossen en bovendien gezonder is dan een dieet met veel vlees. Daarna volgen een degelijk voedingswijzer en informatie bij de recepten. Elk van de hoofdstukken is onderverdeeld naar vier geografische gebieden, waarin een verdeling naar land is gemaakt. Verspreid tussen de hoofdstukken bevindt zich produktinformatie. Achterin een verklarende woordenlijst, een alfabetisch register en een bibliografie (van Engelstalige boeken). De soms uitgebreide lijsten ingrediënten (w.o. diepvriesprodukten!) en de bereidingswijze van de recepten zijn duidelijk en overzichtelijk gedrukt. In het boek zijn een paar honderd mooie zwart-witte en gekleurde foto's en tekeningen opgenomen. Een prachtig uitgevoerd boek met bijzondere vegetarisch recepten, waaruit elke wereldburger een verantwoorde en bij zijn smaak passende keus zal kunnen maken.(Biblion recensie, Virgi Smits-Beuken.)

 • Adviseren als tweede beroep / H. Nathans

  Adviseren als tweede beroep / H. Nathans

   17/2/19. Ideeën in de organisatie geaccepteerd te krijgen. Voor veel staf- en beleidsmedewerkers die goed zijn in hun vak, blijft dit nog steeds een groot struikelblok. En dat is jammer, want vaak is het hun taak vanuit hun discipline een bijdrage te leveren aan de organisatie. Wanneer ze echter niet over de vaardigheden beschikken om invloed uit te oefenen, gaat die bijdrage verloren. Eigenlijk is adviseren dan ook het tweede beroep van staf- en beleidsfunctionarissen.

 • Peter Bes. Getekend licht./ H. Tentiji P. Bes.

  Peter Bes. Getekend licht./ H. Tentiji P. Bes.

   17/2/19. 140 afbeeldingen in kleur.

 • Hadrianus Junius / D. van Miert

  Hadrianus Junius / D. van Miert

   17/2/19.Gedetailleerde biografie van Hardianus Junius, medicus, dichter en filoloog uit Hoorn.

 • Gekruid & Geroerd./ D. Houbrechts

  Gekruid & Geroerd./ D. Houbrechts

   17/2/19. Een waardige opvolger van Koken met onkruid is dit nieuwe ‘recepten- en verhalenboek’ van Daniëlle Houbrechts. Met dit boek toont ze opnieuw aan dat je met kruiden niet alleen kunt koken! Er zijn namelijk ook kruidenrecepten die je er stralend doen uitzien, die je tot rust brengen, kortom, die de kwaliteit van je leven verbeteren. Bovendien vertelt ze op haar eigen boeiende manier tal van anekdotes en volkse weetjes die onlosmakelijk met de kruiden verbonden zijn.

 • Schelpen / P. Dance

  Schelpen / P. Dance

   17/2/19. De Sesam Natuur Handboeken zijn veldgidsen en encyclopedieën in één. De overzichtelijke en heldere opzet maakt het herkennen van plantesoorten, bomen, schelpen, diersoorten, mineralen en gesteenten eenvoudig en doeltreffend. Dit deel bevat meer dan 600 schitterende kleurenfoto's van meer dan 500 soorten zeeschelpen; de teksten zijn duidelijk en informatief. Sesam natuur Handboeken zijn eenvoudig te gebruiken en prachtig om te bekijken en horen thuis in de bibliotheek van de natuurliefhebber van elke leeftijd.

 • Sciencia / B. Polster

  Sciencia / B. Polster

   17/2/19. Sciencia staat voor wetenschap en kennis. Dit meer dan 400 pagina’s tellende boek is een fascinerende bundeling van verschillende bètadisciplines. Nieuwsgierig naar quarks, quasars en het universum? Op zoek naar wiskundige bewijzen? Meer weten op gebied van biologie, natuur- en scheikunde? Dit prachtig vormgegeven boek laat u ermee kennismaken en test uw kennis.

 • Het Bernini Mysterie. / D. Brown.

  Het Bernini Mysterie. / D. Brown.

   16/2/19. Een verzoening tussen wetenschap en religie wordt geblokkeerd door een eeuwenoude geheime broederschap, een verwoestend nieuw wapen en een onvoorstelbaar doelwit.

 • Astronomiegids / K. Lindner

  Astronomiegids / K. Lindner

   16/2/19. De eerste stap: Oog in oog met de kosmos. De tweede stap: Met verrekijker op sterrenjacht. De derde stap: Met de telescoop naar de oneindigheid.

 • De heimweefabriek / D. Draaisma.

  De heimweefabriek / D. Draaisma.

   16/2/19. Wijsheid komt met de jaren. Maar vergeetachtigheid gaat haar voor. En daarom zetten we alles in om ons geheugen scherp te houden, van braintraining tot vitaminepreparaat. Maar is het zinvol, al die hersengymnastiek? Douwe Draaisma neemt het op voor het oude geheugen. Met oog voor detail ontzenuwt hij de gemeenplaatsen over het brein en vertelt op liefdevolle wijze het ware verhaal over de dingen die voorbij gaan. Over de ongrijpbaarheid van de herinnering, de markt van het grote vergeten en over de heimwee naar de wereld die alleen nog in de herinnering bestaat. Maar ook over de onverwachte genoegens van een ouder wordend geheugen, zoals het zogenaamde reminiscentie-effect, dat maakt dat herinneringen aan de jeugd vaak met nieuwe kracht terugkeren.

 • Als mijn geheugen me niet bedriegt / D. Draaisma

  Als mijn geheugen me niet bedriegt / D. Draaisma

   16/2/19. Wat doet het met je herinneringen als je pas op oudere leeftijd te horen krijgt dat je een andere biologische vader hebt dan je altijd dacht? Wat gebeurt er in je geheugen als aan het licht komt dat je bent bedrogen door een geliefde en het tot je doordringt dat het bedrog al een tijd gaande is? Wat verandert er in je herinneringen aan een vriend of een dierbare als later blijkt dat deze een ernstig delict heeft gepleegd? Sommige ervaringen zijn zo ingrijpend dat ze je niet alleen een andere toekomst geven, maar ook een ander verleden. Wat je pas op latere leeftijd begrijpt of te weten komt kan een levensverhaal van het ene moment op het andere van gedaante laten veranderen, als een kussen dat een stomp krijgt om het een passende vorm te geven.

 • Kannibalisme en mensenoffers / D. Vangroenweghe.

  Kannibalisme en mensenoffers / D. Vangroenweghe.

   16/2/19. Op kannibalisme en rituele mensenoffers rust nog altijd een groot taboe. Ze roepen fascinatie en weerzin op. Nochtans is het een verschijnsel van alle streken en van alle tijden, tot in de twintigste eeuw. Wat bezielt mensen om lotgenoten te offeren en mensenvlees te eten? Wie waren de slachtoffers? Welk wereldbeeld of welke godenleer schuilt er achter? Waarom werden er zoveel kinderen geofferd? Wist u dat er ook culinair kannibalisme bestaan heeft? Antropoloog Daniel Vangroenweghe gaat ver terug in de tijd op zoek naar de religieuze, politieke en economische context van het kannibalisme. In sommige culturen is het een deel van de rouwverwerking na de dood van verwanten en dierbaren. Voor anderen is het een manier om zich te wreken op de vijand, een instrument van machtspolitiek. Kinderen werden geofferd omdat zij gezien werden als de ideale bemiddelaars tussen levenden en doden.

 • Retour de France. / P. Giesen

  Retour de France. / P. Giesen

   15/2/19. Al decennialang is Frankrijk ons favoriete vakantieland. Tegenwoordig rijden we met hoge snelheid over de autoroute naar het zuiden, maar vroeger was het de kronkelende Route 7 die ons vanuit Parijs dwars door talloze steden en dorpen naar de Côte d'Azur leidde. Over deze route nostalgique trekt Volkskrant-correspondent Peter Giesen dwars door Frankrijk, op zoek naar de ziel van het land. Onderweg naar het zuiden schrijft hij over de islam in de banlieues, de hofcultuur van Versailles, het belang van het katholieke geloof in Nevers, alsook over de kunst, de auto-industrie, de landbouw en de beroemde gastronomie. Over een land dat keer op keer probeert aansluiting te vinden bij de moderne tijd, om zich telkens weer te laven aan dat kleurrijke verleden. Retour de France is een hernieuwde kennismaking met een land waar volgens sommigen zelfs God een zomerhuis zou willen hebben.

 • Levende bezems / L. Tetzner.

  Levende bezems / L. Tetzner.

   15/2/19.De schoorsteenvegers van Milaan leiden een ongezond en hard leven, omdat ze als een bezem door de schoorstenen moeten kruipen. Dankzij de moedige Giorgio, die weet te ontsnappen, komt er verbetering in zicht. Vanaf ca. 11 jaar.

 • Kerken en kathedralen. / B. Borngasser

  Kerken en kathedralen. / B. Borngasser

   15/2/19. Aan de hand van een selectie die grotendeels de canon van de architectuurgeschiedenis volgt, biedt dit boek een mooi overzicht van de kerkelijke bouwkunst in Europa. Het boek telt zes chronologische hoofdstukken vanaf de vroegchristelijke tijd tot nu. Elk hoofdstuk begint met een algemene inleiding waarin de cultuurhistorische achtergrond wordt belicht, gevolgd door een display met verhelderende tekeningen (karakteristieke bouwelementen, axonometrie, plattegrond, opstand). Daarop volgen de foto's van de gekozen kerken met een beschrijving waarin de bouwgeschiedenis, architecten en opdrachtgevers uiteen worden gezet. De enige Nederlandse voorbeelden zijn de Nieuwe Kerk in Delft, de dom van Utrecht en de abdij van Mamelis/Vaals.

 • Moet nog steeds kunnen / Herman Pleij

  Moet nog steeds kunnen / Herman Pleij

   15/2/19. In deze sterk uitgebreide en geactualiseerde editie van Moet kunnen wordt een nieuwe plaatsbepaling gegeven van de moet kunnen-mentaliteit waar wij Nederlanders ons al eeuwenlang zo goed bij voelen. Maar waarom blijkt deze praktische gedoogcultuur bijvoorbeeld niet opgewassen tegen onze huidige paniek bij de komst van vluchtelingen, die tot nu toe toch in de regel onze welvaart bevorderd hebben? Worden ze daarom overstelpt met bijna verstikkende hulpacties? Antwoorden daarop liggen in onze geschiedenis, maar dat verhaal wordt tegelijkertijd onzichtbaar gemaakt door het even modieuze als angstige omlabelen van een verleden dat niet meer in de smaak valt. Daarom hangen er ineens in het Rijksmuseum geen schilderijen meer met 'negers' en 'kaffers'. Herman Pleij vertelt op onovertroffen wijze in Moet (nog steeds) kunnen het grote verhaal: hoe de zucht naar een eigen identiteit ons verleden én heden bepaalt.

 • Sfeervolle tuinprojecten met hout en steen / E. Ott

  Sfeervolle tuinprojecten met hout en steen / E. Ott

   15/2/19.Paden, muurtjes en trappen terrassen en zithoekjes,schuttingen en pergola’sDe tuin wordt de laatste jaren steeds meer beschouwd als een volwaardig deel van onze woning, een kamer zonder deuren of muren waar we volop van de natuur kunnen genieten. Daarom vinden we ook de inrichting en uitstraling, het ‘interieur’ van onze tuin, steeds belangrijker.U droomt van een gezellige zithoek te midden van bloemen en struiken? U wilt een sierlijk grindpad aanleggen of uw tuin afwerken met muurtjes of trappen? Met dit boek zult u heel wat praktische ideeën opdoen en kunt u meteen aan de slag. U leest onder meer waarop u moet letten bij het ontwerp van een trap, hoe u het best te werk gaat bij de aanleg van een terras of een pad en hoe eenvoudig de bouw van een romantische pergola wel kan zijn. Daarnaast worden alle mogelijke bouwmaterialen en benodigdheden vakkundig besproken. Of u nu kiest voor hout of steen, baksteen of natuursteen, grind of tegels, in dit boek vindt u vast en zeker datgene wat bij u in de smaak valt.

 • Als een vrouw ouder wordt / J. M. Coetzee

  Als een vrouw ouder wordt / J. M. Coetzee

   5/2/19. Daar is Elizabeth Costello weer, in een losjes verteld verhaal over een familiereünie in Nice. Ze heeft haar zoon John en haar dochter Helen drie jaar niet gezien. Het is geen toeval dat haar zoon vanuit de Verenigde Staten net een paar dagen in Zuid Frankrijk is op weg naar een of andere belangrijke conferentie. De eerste avond aan de Cote d'Azûr is vrolijk en plezierig. De volgende dag tijdens een autorit met haar dochter wordt Elizabeth geconfronteerd met de plannen van haar plichtsgetrouwe kinderen. Zou ze in een appartement in Nice willen wonen, vlakbij de galerie van Helen? Of, vraagt haar zoon een dag voor hij weer weg moet, zou ze mee willen naar Amerika en bij hem en zijn vrouw en kinderen in willen trekken, en haar rol als grootmoeder op zich willen nemen? Willen de kinderen werkelijk hun moeder zo dicht bij hen hebben? Of voelen ze zich voornamelijk verplicht hun genereuze voorstellen te doen, maar komen deze niet recht uit hun hart.

 • De geschriften van Liezi / J. De Meyer.

  De geschriften van Liezi / J. De Meyer.

   14/2/19. Traditioneel werd Liezi "Meester Lie" toegeschreven aan de kluizenaar Lie Yukou, die rond 400 v. Chr. zou hebben geleefd. De geschriften van Liezi, die terecht worden beschouwd als de meest praktisch georiënteerde onder de drie taoïstische klassieken, bevatten een schat aan fascinerende anekdotes en sprankelende dialogen over de menselijke conditie, het genieten van het leven, de omgang met de dood, de relatie tussen illusie en werkelijkheid, etc.

 • Okagami The great mirror / F. Michinaga.

  Okagami The great mirror / F. Michinaga.

   14/2/19. Presented here in a new and complete translation is the Japanese classic Okagami, an historical talc that mirrors a man's life and the times in which he lived. Dating from the late eleventh or early twelfth century, it focuses on Fujiwara Michinaga, the leading political figure in the great family that dominated the court during most of the Helan period.

 • Rivier van vergetelheid / P. Claudel

  Rivier van vergetelheid / P. Claudel

   14/2/19.Na de dood van zijn te jong overleden vriendin Paule zoekt de hoofdpersoon zijn toevlucht tot Feil, een dorpje aan de oever van de Maas. Hij huurt een kamer bij de vriendelijke Madame Outsander en raakt bevriend met de cafbezoekers, de pastoor en de doodgraver. In het ooit bruisende dorp zijn de mensen ongelukkig, maar stuk voor stuk helpen ze hem ieder op zijn eigen manier over het verlies heen. En de Maas, die ouwe trouwe onopzichtige rivier, wordt voor hem een plek waar hij de rust vindt om verder te gaan.

 • Spitfire: Flying legend / J. Dibbs & T. Holmes

  Spitfire: Flying legend / J. Dibbs & T. Holmes

   14/2/19. This is a full size book with stunning images of the Spitfires and it also includes first-hand combat accounts from surviving Spitfire pilots. There are images of all the Spitfires flying today along with archival wartime photos. Many of the photographs included in the book are full color up to 2 pages in size.

 • Een stad vol boeken / N. Noordervliet

  Een stad vol boeken / N. Noordervliet

   13/2/19. Gelegenheidsuitgave over boeken, drukkers, uitgevers, schrijvers, bibliotheken en lezers in Amsterdam, ter gelegenheid van de toekenning van de titel Wereldboekenstad 2008-2009 door UNESCO en van de realisatie van de nieuwe Openbare Bibliotheek in Amsterdam (OBA) in 2007. Nelleke Noordervliet neemt de lezer mee op een fictieve wandeling door de stad van vroeger en nu. Op deze verzonnen historische tocht ontmoet zij hoofdpersonen uit de boekgeschiedenis van Amsterdam, beginnend bij de eerste drukkers uit de 16e eeuw en eindigend bij Annie M.G. Schmidt. Ook ontmoet zij Anne Frank en Spinoza. Naast dit stukje fictieve geschiedenis zijn er foto's van boekhandels en 15 artikelen of profielen van bijzondere collecties en bibliotheken in Amsterdam, zoals de Artis Bibliotheek, de OBA of de bibliotheken van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en het Rijksmuseum. Een bijzonder rijk geillustreerde tweetalige uitgave in het Nederlands en het Engels voor iedereen die van Amsterdam en van boekgeschiedenis houdt.

 • Lynyrd Skynyrd-I'll Never Forget You / Gene Odom

  Lynyrd Skynyrd-I'll Never Forget You / Gene Odom

   13/2/19. I'll Never Forget You is a book written by former Lynyrd Skynyrd bodyguard Gene Odom.

 • Confucius. / K. Schipper.

  Confucius. / K. Schipper.

   13/2/19. De gesprekken van Kristofer Schipper is de eerste volledige en rechtstreeks uit het klassiek Chinees vertaalde Nederlandse uitgave van Confucius' uitspraken en dialogen. Naast Lao Zi is hij de beroemdste filosoof van China: als grondlegger van het confucianisme heeft hij dit land en diens beschaving door de eeuwen heen gekenmerkt. De gesprekken (Lunyu) is de fundamentele en ook meest toegankelijke bron van zijn denken en humanistische levensbeschouwing.Confucianisme en taoïsme zijn tegengesteld maar vullen elkaar ook aan. Beide denkrichtingen zijn bepalend voor de Chinese cultuur. In de geschriften van Lao Zi en Zhuang Zi is er een voortdurende dialoog gaande met Confucius en zijn school. In De gesprekken komt het taoïsme ook ter sprake.

 • Als je wereld instort / P. Chodron

  Als je wereld instort / P. Chodron

   12/2/19. Oorspronkelijk geluk ligt voortdurend binnen ons bereik. Maar we lopen het vaak mis, omdat we constant bezig zijn met het ontwijken van pijn en lijden.  De auteur geeft maar één advies: daal af in je verdriet. Want juist daarin ligt de sleutel tot geluk. Zie de realiteit onder ogen en misleid jezelf niet, want dat is de bron van het lijden. Door niet te vluchten voor wat je dwarszit, zal het lijden vanzelf verdwijnen. Dan ontdek je, midden in de chaos, onverwoestbare liefde en waarheid. Met behulp van Chödröns heldere adviezen leer je moeilijke tijden en pijnlijke emoties gebruiken als sleutel tot wijsheid, zelfkennis en innerlijke vrede.

 • Als het leven een last wordt / R. Merkle.

  Als het leven een last wordt / R. Merkle.

   12/2/19. De schrijver is psycholoog en heeft een psychotherapeutische praktijk in Mannheim (Duitsland). Hij heeft meer zelfhulpboeken op zijn naam staan. Dit boek handelt over depressies. De dertien hoofdstukken zijn in drie delen te onderscheiden. Deel 1 geeft een inleiding en werk- cq. gebruikswijze van dit boek. In deel 2 worden theoretische kaders uiteengezet. Deel 3 (hoofdstuk 4 t/m 13) is in vier therapiesessies uitgewerkt. Het gehele boek laat zich qua woordgebruik, bladspiegel etc. zeer gemakkelijk lezen, wat voor de doelgroep (sombere/depressieve lezers) van groot belang is. Vakjargon wordt zoveel mogelijk vermeden dan wel duidelijk uitgelegd. De lezer wordt door middel van kleine opdrachten uitgenodigd het boek te doorlopen, waarbij de positief ondersteunende rol van de schrijver herkenbaar aanwezig blijft. Een kleine kritische noot: de schrijver wijst medicatie niet af, maar zijn informatie in deze is wat gedateerd.(Biblion recensie, G.H. von Faber.)

 • Kijk eens bij elkaar in de keuken / J. Kroon. o.a.

  Kijk eens bij elkaar in de keuken / J. Kroon. o.a.

   12/2/19. Multi - culinair Nederland in tachtig foto's, verhalen en recepten.

 • Dieren in de tuin / / A. Gorts

  Dieren in de tuin / / A. Gorts

   12/2/19. In een tijd waarin de vrije natuur in Nederland onder sterke druk staat, vinden tal van dieren hun toevluchtsoord in de tuin. In dit fraai geïllustreerde boek schrijft Annemarie Görts op boeiende wijze over de (vaak onbekende) dieren in de tuin. Ze vertelt allerlei wetenswaardigheden over deze dieren en geeft diverse tips om een tuin dusdanig in te richten dat hij bepaalde dieren aantrekt. Vogel, bijen, vlinders, mollen, egels, kikkers, padden, mieren, spinnen en slakken ze komen allemaal in tekst en beeld aan bod.

 • Vind mij / J. S. Monroe

  Vind mij / J. S. Monroe

   12/2/19. Rosa pleegde vijf jaar geleden zelfmoord, maar haar vriend Jar denkt nog elke dag aan haar. Sterker nog, hij is ervan overtuigd dat hij af en toe een glimp van haar opvangt. Hij ziet haar overal: in de menigte, op een roltrap, in een café... Wanneer Jar Rosa's dagboek in handen krijgt, worden de raadsels rond haar dood alleen maar groter. Hij raakt er steeds meer van overtuigd dat zijn grote liefde nog in leven is, hoewel iedereen dit tegenspreekt en hem waarschuwt dat hij aan het doordraaien is. Dan ontvangt hij een smsje: 'Ik moet je zien. Rosa.'

 • Mister Ajax / R. Bouwman.

  Mister Ajax / R. Bouwman.

   12/2/19. Het is makkelijk scoren voor John Bosman. Een pass van Sjaak Swart over 30, 40 meter is precies op maat. Lucky Ajax, het team der oud-Ajacieden, scoort, en de bijna 71-jarige rechtsbuiten is als een kind zo blij. Sjaak Swart is altijd liefhebber geweest en zal altijd liefhebber blijven. Tot zijn dood wil hij zich verliezen in het spel waarmee hij alles won: drie Europa Cups, één Intertoto Cup, acht Nederlandse kampioenschappen, vijf nationale bekers, één Europese supercup, en niet te vergeten: één wereldbeker. Niemand speelde ooit meer wedstrijden voor Ajax 1.

 • The naming of names. / Anna Pavord.

  The naming of names. / Anna Pavord.

   12/2/19. Anna Pavord takes readers on a thrilling adventure into botanical history, traveling from Athens in the third century BC, through Constantinople, Venice, the medical school at Salerno to the universities of Pisa and Padua to reveal man's quest to sort, name, and order plants.

 • Moes- en volkstuinen. / H. den Bosch

  Moes- en volkstuinen. / H. den Bosch

   12/2/19. Dit boek is geschreven voor de nieuwe moestuinders.Milieuvriendelijk,zonder dogmatisch te zijn.

 • Lao Zi. Het boek van Tao. / K. Schipper.

  Lao Zi. Het boek van Tao. / K. Schipper.

   9/2/19. Van dit fundamentele werk zijn in een recent verleden nieuwe manuscriptbronnen gevonden die op veel punten de tot nu toe bekende tekst verbeteren. Kristofer Schipper, emeritus hoogleraar sinologie (Leiden en Parijs) en een erkende autoriteit op het gebied van het taoïsme, heeft op basis van deze nieuwe gegevens een algemeen toegankelijke vertaling geleverd. Ook schreef hij een uitvoerige inleiding, zowel over de vroege geschiedenis van het taoïsme als over de betekenis ervan voor onze huidige cultuur en samenleving. Teneinde het steeds talrijker aantal mensen dat tegenwoordig Chinees leert of heeft geleerd, tegemoet te komen is de oorspronkelijke tekst, zoals die op de basis van de nieuwe tekstvondsten kan worden vastgesteld, bijgevoegd.

 • Zhuang Zi - De volledige geschriften. / K. Schipper

  Zhuang Zi - De volledige geschriften. / K. Schipper

   9/2/19. De Zhuang Zi (spreek uit: Dzwángdzu) is een van de meesterwerken uit de wereldliteratuur. Het werk ontleent zijn naam aan Zhuang Zi (Meester Zhuang de Volkomene), die in de vierde eeuw voor onze jaartelling geleefd moet hebben. Als een van de grondleggende teksten van het taoïsme heeft de Zhuang Zi een grote invloed uitgeoefend op de mystiek en de kunst van het Verre Oosten. Ondanks zijn meer dan tweeduizendjarige ouderdom is de Zhuang Zi nog steeds een van de meest geliefde boeken in China en Japan, een werk vol wijsheid en humor, vol ironie over onze menselijke kennis en wetenschap, en vol kritiek op de schijnheiligheid van zedenmeesters. De Zhuang Zi bestaat uit drie delen, die de innerlijke, de uiterlijke en de gemengde geschriften worden genoemd. De innerlijke geschriften zijn de oudste en worden aan Zhuang Zi zelf toegeschreven. De twee andere delen zijn het werk van zijn navolgers uit de derde eeuw voor onze jaartelling. Toch vormen de verschillende geschriften een aansluitend geheel waarin de steeds vernieuwende gedachtewereld van het taoïsme in zijn volle diepgang tot uitdrukking komt. '

 • Geheimen van het Wilde Woud./ Tonke Dragt

  Geheimen van het Wilde Woud./ Tonke Dragt

   9/2/19. Langzaam liep ridder Ristridin verder. De sneeuw kraakte onder zijn voeten en nu en dan braken er takjes af. Verder geen geluid. Hij voelde zich als een reiziger in het Land van de Dood. Dit was het Wilde Woud, waar Dagonout koning was, al had hij het nooit betreden en wist hij niet welke geheimen het verborg. En ik? dacht Ristridin. Ik die ze ontraadseld heb, zal ik er ooit levend uit komen om te vertellen wat ik weet? Ridder Tiuri en zijn vriend Piak gaan op zoek naar ridder Ristridin, want hij is nooit teruggekeerd in zijn kasteel. Er worden vreemde verhalen verteld over het Wilde Woud: van ruwe rovers en bosgeesten, van doodlopende dwaalwegen en ruïnes, en van mysterieuze Mannen in het Groen...

 • De sjamanistische weg van verlichting / A. Villoldo

  De sjamanistische weg van verlichting / A. Villoldo

   9/2/19. Intense gebeurtenissen - denk aan het aangaan van relaties, het verlies van dierbaren, het krijgen van kinderen, rouwen of ernstig ziek worden - veroorzaken emoties die lang in ons systeem blijven zitten; zij vervuilen ons letterlijk. Vaak worden deze emoties door ons niet of nauwelijks goed verwerkt. Door gebruik te maken van sjamanistische wijsheden gecombineerd met de nieuwste inzichten van de neurobiologie laat Villoldo ons zien hoe we, door deze emoties te verluchten en echt te voelen, het juiste pad kunnen blijven bewandelen. Initiaties worden krachtiger door persoonlijke uitdagingen aan te gaan. We leren om op positieve wijze mensen en situaties los te laten, we worden heel, we worden schoon en kunnen terugkeren naar onze natuurlijke innerlijke rust. Accepteer je leven; word één met je kern.

 • Vijf ontmoetingen in de hemel / M. Albom.

  Vijf ontmoetingen in de hemel / M. Albom.

   9/2/19. In de roman Vijf ontmoetingen in de hemel sterft de 83-jarige Eddie. Hij ontmoet in de hemel vijf vrienden die hij nog van vroeger, van het aardse leven kent, en van wie hij nu pas beseft hoeveel invloed ze op hem hebben gehad en wat zij voor hem hebben betekend. Zij helpen hem uit te leggen wat de zin van zijn eigen leven is geweest. Vijf ontmoetingen in de hemel is net zo diep ontroerend, inspirerend en waardevol als Mijn dinsdagen met Morrie.

 • Het grote boek met desserts. / E. Doelman

  Het grote boek met desserts. / E. Doelman

   8/2/19. 'Wat krijgen we toe?' is een vraag waarin hooggespannen verwachtingen doorklinken. Als u graag complimenten van vrienden krijgt, helemaal warm wordt van bewonderende uitroepen van familieleden of gewoon graag een overheerlijk dessert maakt om uzelf te verwennen, verdient HET GROTE BOEK MET DESSERTS een plaatsje in uw keuken. Sommige desserts staan in een handomdraai op tafel, andere moeten enkele uren koud worden in de koelkast (een echte, maar noodzakelijke kwelling). Weer andere zijn ware kunstwerkjes die een dag uw liefdevolle aandacht vragen en druipen van de chocolade en room.

 • Speksteen/ L. Alt

  Speksteen/ L. Alt

   8/2/19. Speksteen is een zachte steensoort en daardoor makkelijk te bewerken. Met eenvoudige gereedschappen en simpele technieken kun je prachtige figuren vormen. Stap voor stap kun je volgen hoe uit een ruwe steen een afgewerkt beeld ontstaat. De vele voorbeelden van mensen dierfiguren, concrete e abstracte vormen zullen eenieder inspireren.

 • Moederliefde / E. Ruwe.

  Moederliefde / E. Ruwe.

   8/2/19. 'Moederliefde, een bloemlezing' is een prachtig vormgegeven cadeauboek. In dit boek draait alles om moeders. Het is een bloemlezing van de mooiste verhalen, gedichten en citaten over het moederschap en moederliefde. Herkenbare, verrassende en ontroerende teksten uit alle tijden, vaak met een spirituele ondertoon. Een geweldig cadeau voor iedere moeder, van jong tot oud.

 • De hervormde kerk van Zwaag./ J. Buchner & R. Lodde-Tolenaar & C. Schrickx

  De hervormde kerk van Zwaag./ J. Buchner & R. Lodde-Tolenaar & C. Schrickx

   8/2/19. Geschiedenis van de Pastorie de functie en de bewoners.

 • Het gaat er niet om wat je zegt. Het gaat erom wat zij begrijpen/ W. Visser.

  Het gaat er niet om wat je zegt. Het gaat erom wat zij begrijpen/ W. Visser.

   8/2/19. Hebt u wel eens een akte van erfrecht gelezen? Of de algemene voorwaarden bij uw hypotheek? Of de bijsluiter bij uw medicijnen? En begreep u wat er staat? Nee? Dan bent u niet de enige. Veel mensen denken dat het normaal is, die ingewikkelde taal. Dat het niet anders kan. Maar dat is niet waar. Het kan anders. En het moet ook anders, want onbegrijpelijke communicatie leidt tot ergernis. Misverstanden. Conflicten. Hoge kosten. Ernstige ongelukken.

 • Mindfulness. / G. Schurink

  Mindfulness. / G. Schurink

   8/2/19.  In onze drukke levens is er zo weinig tijd om even stil te staan bij jezelf, tijd om iets te doorleven, tijd om even pas op de plaats te maken. We staan voortdurend in een 'doe-stand' en zijn steeds bezig iets voor elkaar te krijgen. Mindfulness leert je in de 'zijn-stand' te komen en te blijven. Door een bewuste levenshouding laat je gevoelens, gedachten, beelden en lichamelijke gewaarwordingen toe en kom je los van onbewuste automatische patronen. Met de mindfulnessmeditaties uit dit pakket kun je die bewuste levenshouding trainen. Zo ontwikkel je inzicht, wijsheid en vooral 'belevingruimte'. Het resultaat is dat je met volle aandacht in het hier en nu leeft, met een open blik. Dit boek en de meditatieoefeningen leren je stap voor stap de belangrijkste technieken uit de mindfulness. Zo krijg je meer greep op ingesleten gewoontepatronen.

 • Vrij zijn,waar je ook bent / Thich Nhat Hanh

  Vrij zijn,waar je ook bent / Thich Nhat Hanh

   8/2/19 In ‘Vrij zijn, waar je ook bent’ leert de Vietnamese boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh hoe je met mindfulness innerlijke vrijheid kunt bereiken. Thich Nhat Hanhs woorden zijn vriendelijk en liefdevol, en laten je zien hoe je met volle aandacht in het hier en nu kunt leven. In dit kernachtige boek staan de belangrijkste lessen van Thich Nhat Hanh samengevat. Thich Nhat Hanh is een Vietnamese boeddhistische monnik, dichter, wetenschapper en mensenrechtenactivist.

 • De mooie voedselmachine / G. Enders.

  De mooie voedselmachine / G. Enders.

   8/2/19. Als je lekker in je vel wilt zitten, gezond oud wilt worden en gelukkiger wilt leven, moet je goed voor je darmen zorgen. Die zijn de belangrijkste adviseur van ons brein. Een verkeerde balans in je darmflora kan zelfs samenhangen met overgewicht, depressie, alzheimer en allergieën. Giulia Enders heeft een vrolijk, open en informatief boek geschreven over de spijsvertering. Makkelijk te lezen, vol feiten, fabels, grapjes en de recentste wetenschappelijke inzichten. Haar doel is: iedereen meer kans geven op gezondheid.

 • Woutertje Pieterse / Jan Kruis & Multatuli

  Woutertje Pieterse / Jan Kruis & Multatuli

   7/2/19. Woutertje Pieterse is na Max Havelaar het bekendste boek van Multatuli, onze grootste negentiende-eeuwse schrijver. Het is het levendige verhaal van de jeugd van een Amsterdams jongetje. Een belangrijke inspiratiebron was Multatuli s eigen leven, maar een autobiografie was het beslist niet. De geschiedenis schetst de ontwikkeling van de kleine Wouter, die met zijn gevoelige en dichterlijke aard voortdurend in botsing komt met zijn kleinburgerlijke omgeving. De presentatie van het humoristische en afwisselende verhaal in een uitgave met geschilderde illustraties, tekeningen en strips is een gebeurtenis van de eerste orde.

 • Sterrentekens / L. Goodmans

  Sterrentekens / L. Goodmans

   7/2/19. Inleiding in een groot aantal aspecten van het paranormale en esoterische.

 • Strohonden / J. Gray

  Strohonden / J. Gray

   7/2/19. Polemiek tegen de morele en humanistische idealen van christendom en Verlichting.

 • De Veda's / V. Kumar Arya

  De Veda's / V. Kumar Arya

   7/2/19. Het hindoeïsme heeft een miljard aanhangers en toch zijn veel van de hindoeïstische tradities buiten India nauwelijks bekend. Wie zijn Kali, Shiva en Krishna? Wat is karma nu eigenlijk? Dit naslagwerk over de heilige boeken van de veda's en de upanishads maakt duidelijk wat de blijvende aantrekkingskracht van het hindoeïsme is.

 • Dromen analyseren en begrijpen/ T. Hazzard

  Dromen analyseren en begrijpen/ T. Hazzard

   7/2/19. Met onder meer een analyse van meer dan 300 dromen.

 • Bewuster leven dromen lezen

  Bewuster leven dromen lezen

   6/2/19. Het bevat actuele wetenschappelijke informatie over droomonderzoek en een uitvoerig dromen - ABC om zelf uw dromen beter te leren begrijpen. Bovendien vertelt het hoe u de positieve kracht van dromen kunt benutten in het dagelijks leven.

 • Bescherming tegen zwarte kunsten / F. Melville

  Bescherming tegen zwarte kunsten / F. Melville

   5/2/19. De duistere kunsten worden over de hele wereld bedreven. Hoewel zij verdeeld zijn in vele verscheidene vormen, komen de gebruikte technieken veel met elkaar overeen. Dit boek onderzoekt de belangrijkste magische technieken en de occulte tradities waar zij uit voortkomen en tevens biedt het verscheidene methodes om een magisch schild tegen zwarte magie te creëren.

 • De tragedie / J. H. van den Berg.

  De tragedie / J. H. van den Berg.

   5/2/19. Een tragedie is een toneelstuk met een slechte afloop.In de Europese geschiedenis is de tragedie slechts drie keer populair geweest.

 • Een en toch apart / L. Beheydt

  Een en toch apart / L. Beheydt

   4/2/19. Een en toch apart is een unieke synthese over beeldende kunst en architectuur, taal en literatuur van de Noordelijke en de Zuidelijke Nederlanden. Nooit eerder zijn de lijnen van onze culturele ontwikkeling zo duidelijk geschetst. Honderden weergaloze illustraties begeleiden de briljante inzichten van Ludo Beheydt. Een monumentaal geschenkboek om in één ruk uit te lezen, om uren in te kijken, maar ook om in stukjes van te proeven.

 • De gedichten van den Schoolmeester / G. van der Linde

  De gedichten van den Schoolmeester / G. van der Linde

  4/2/19.  De Schoolmeester is uniek in de Nederlandse negentiende eeuw door zijn openhartigheid, door zijn geestig en virtuoos taalgebruik, door zijn losse omgang met regels en door de grappige manier waarop hij autoriteiten belachelijk maakt.

 • Faalangst./ P. Langedijk

  Faalangst./ P. Langedijk

   4/2/19. Van gebrek aan zelfvertrouwen en verlegenheid naar een positief zelfbeeld.

 • Vele ideeën over Frankrijk / H. L. Wesseling

  Vele ideeën over Frankrijk / H. L. Wesseling

   4/2/19. Erudiete en originele opstellen over geschiedenis en cultuur van Frankrijk door de eertijdse Leidse hoogleraar algemene geschiedenis Wesseling.

 • Het gaat gewoon lukken!/ L. Nichols

  Het gaat gewoon lukken!/ L. Nichols

   3/2/19. Een baanbrekende leidraad om het leven te leiden dat je wilt - het maakt niet uit hoe! Lisa Nichols, coach op het gebied van motivatie, heeft een unieke en bijzonder inspirerende methode ontwikkeld die je niet alleen zal motiveren, maar je ook in staat zal stellen om je dromen te verwerkelijken. Miljoenen mensen proberen te leven volgens de wet van de aantrekkingskracht uit The Secret, maar het punt is dat die niet werkt tenzij je je uiterst belangrijke veerkrachtspieren gebruikt, die het mogelijk maken succesvol te navigeren langs de hobbels van je leven. Door haar eigen spieren te ontwikkelen en aan te passen vond Lisa de kracht om zichzelf te blijven en alles te bereiken wat ze durfde hopen. In Het gaat gewoon lukken! beschrijft ze haar grensverleggende negen-stappenmethode om je te inspireren van je verleden te leren en aan een onvervaarde toekomst te beginnen, nu!

 • Metabletica van God / J. H. van Berg.

  Metabletica van God / J. H. van Berg.

   3/2/19. Dit boek gaat over onze veranderlijke God. Over de God van Abraham, van Jezus Christus, toch ook over de God van filosofen en wijzen, zelfs over de God, maar dan in liet meervoud, van de Grieken en de Romeinen. Gods veranderingen zijn niet te registreren. Gelukkig maar, anders was het met het ernstige, dikwijls ludieke, niet zelden frivole spel van mens en God gedaan. Wat te registreren, te beschrijven is, dat zijn de veranderingen in ons historisch beslaan. Gods gelijktijdigheden bij ons. Gelijktijdigheden in zulke menselijke zaken als de architectuur, de geslachtelijke relatie van man en vrouw, het gesproken en geschreven menselijke woord, de zo menselijke natuurwetenschappen, en de menselijke tijd. In die gebieden vonden, telkens synchroon, grote veranderingen plaats. Hoe zouden in die onderscheiden menselijke gebieden gelijktijdig veranderingen kunnen optreden wanneer ze niet alle voortkwamen uit één generaal initiatief? Dat initiatief, die paukenslag, of dat ongeduldig toegeven, ligt bij God. Drie omwentelingen worden besproken.

 • Egyptische Symbolen./ H. Owusu

  Egyptische Symbolen./ H. Owusu

   3/2/19. Rituele handelingen, astrologie en diepzinnige levenswijsheden behoren tot het wereldbeeld van het Oude Egypte en hebben het dagelijks leven van de Egyptische bevolking diepgaand beïnvloed.Meer dan tweehonderd symbolen uit de glorietijd van de Egyptische cultuur zijn in dit boek verzameld. Goden, planten, dieren en historische persoonlijkheden komen daarbij uitgebreid aan bod.

 • Een sleutel tot gnosis / J. Slavenburg.

  Een sleutel tot gnosis / J. Slavenburg.

   3/2/19. Met het gereedkomen van de integrale Nederlandse vertaling van deNag Hammadi-geschriften groeit ook de behoefte aan meer inzicht in deze inspirerende teksten. Jacoh Slavenhurg, een van de vertalers van deze geschriften en auteur van vele boeken over dit onderwerp, gaat in deze uitgave dieper in op het wezen en de boeiende inhoud van deze geschriften. Ondanks de veelkleurigheid van de ruim veertig teksten is er toch een duidelijke lijn te bespeuren. Door deze lijn te volgen worden de teksten een stuk toegankelijker. Door hoofden bijzaken te scheiden, ontstaat er een helderder inzicht en komt (te diepere betekenis bloot te liggen. De auteur werkt ter verduidelijking niet diverse schema's en gebruikt tekstfragmenten om (te achterliggende context aan te geven. Het boek is een schier onmisbare steun bij liet lezen van de Nag Hammadi-geschriften. Daarnaast is het zeer lezenswaard voor allen die geïnteresseerd zijn in de binnenkant van de gnosis.

 • De sage van de spiegel. De weg tussen de werelden / I. Irvine

  De sage van de spiegel. De weg tussen de werelden / I. Irvine

   3/2/19. Dit is het magistrale slot van een fantasievierluik dat zich kan meten met het beste van Robert Jordan en George Martin. Een geschiedenis van bedrog, wanhoop, hebzucht en oorlog. De historie van drie werelden en vier rassen. Maar bovenal: het verhaal van Karan van Bannador en Llian de Zain. Ooit waren er drie werelden, elk met zijn eigen mensenras. Toen, vluchtend uit de leegte tussen de werelden, kwam er een vierde volk. De Charon waren wanhopig en bijna uitgestorven, en veranderden voorgoed het evenwicht tussen de werelden.

 • Zwanenoorlog. Het ene koninkrijk / Sean Russel

  Zwanenoorlog. Het ene koninkrijk / Sean Russel

   3/2/19. Vanuit de Vallei van Meren gaan een paar jonge handelaren met een vracht oeroude artefacten scheep. Hun zoektocht naar fortuin, langs de rivier de Wynd, voert hen naar vreemde en angstwekkende landen. Ze ontmoeten buitengewone mensen, zijn getuige van onvergetelijke gebeurtenissen en doen een ontdekking die hun leven op zijn kop zal zetten. Want de wereld is veel complexer dan de avonturiers ooit hadden kunnen denken. In de nasleep van een verschrikkelijke oorlog dreigt het voormalige koninkrijk teruggeworpen te worden in de duistere middeleeuwen. De lange schaduwen van het verleden zijn de politieke troebelen en familievetes van het heden….

 • Het boek voor de jeugd / C. Bruijn & A. Pleysier & T. Thijssen O.A

  Het boek voor de jeugd / C. Bruijn & A. Pleysier & T. Thijssen O.A

   2/2/19. Verhalen, sprookjes, versjes en gedichtjes.

 • Over dromen en de dood / M. L. von Franz.

  Over dromen en de dood / M. L. von Franz.

   2/2/19. In dit boek wil de schrijfster aan de hand van mythen, hedendaagse bijna-dood-ervaringen, parapsychologie en westerse alchemie, het bestaan aantonen van een relatie tussen dromen, instincten en de naderende dood. We vinden in deze dromen van stervenden motieven die overeenkomen met de mythologische voorstellingen van veel oude volkeren, maar ook van onze eigen voorouders.  De boodschap van dit boek is dat wij dromen van stervenden mogen beschouwen als een stem binnen in ons die ons wil mededelen dat de dood geen volledig einde betekent maar een diepingrijpende verandering.

 • De Onsterfelijke Ziel./ M. Schreiber

  De Onsterfelijke Ziel./ M. Schreiber

   2/2/19. Meer dan de helft van de wereldbevolking gelooft 'dat er meer is' na de dood. Het geloof in de onsterfelijkheid van de ziel is de oudste troost in de geschiedenis van de mensheid. De gedachte dat de ziel het lichaam overleeft, is al duizenden jaren oud en verbindt mensen van de meest uiteenlopende culturen. Over het eeuwige leven spreken alle grote godsdiensten – christendom, islam, jodendom en boeddhisme – maar ze geven alle het begrip op een verschillende manier inhoud. Welk antwoord geven de verschillende godsdiensten en filosofische tradities? Mathias Schreiber neemt de lezer mee op een fascinerende reis door de oude en nieuwe voorstellingen die mensen zich maken van het voortbestaan in het hiernamaals, van reïncarnatie en opstanding.

 • Feng shui en de kunst van het wonen / P. Waring

  Feng shui en de kunst van het wonen / P. Waring

   2/2/19. Woon in harmonie, gezondheid, rijkdom en geluk door de regels van de oude Chinese kunst van Feng Shui toe te passen.Maak van uw huis een plek die geluk aantrekt en die u beschermt tegen kwade invloeden.- Bent u op zoek naar een nieuw huis, volg dan de richtlijnen van hoofdstuk 2 voor het bepalen van de juiste plaats en inrichting.- Zorg ervoor dat positieve levensenergie uw huis kan binnenstromen door de adviezen van hoofdstuk 3 op te volgen.- Volg de richtlijnen uit hoofdstuk 4 voor optimale kamerindeling, kleurenschema's en meubilering.

 • Hersenwerk / M. vos Savant

  Hersenwerk / M. vos Savant

   2/2/19. Zoals spieren kunnen worden getraind, is het ook mogelijk het verstand te oefenen en te ontwikkelen. Het aanscherpen van het intellect door, zeg maar, hersengymnastiek is in dit boek in een speciaal programma vervat dat 12 weken in beslag neemt. De volgens tests hoogintelligente schrijfster (IQ 228) heeft een groot aantal oefeningen, waardevolle suggesties en tests samengebracht. Per week worden verschillende aspecten aangepakt, zoals de woordenschat, de aandacht, logica en inzicht. Voor het merendeel zijn de oefeningen ontleend aan het dagelijks leven en daarvoor toegankelijk en direkt toepasbaar. Een van de suggesties, namelijk het zelf aantekeningen maken in de extra brede kantlijn van het boek (blz. 52), kan niet worden opgevolgd omdat in de Nederlandse uitgave de witmarge daarvoor te krap is bemeten. Het boek is te gebruiken door iedereen die zijn of haar intelligentie meer wil ontwikkelen.(Biblion recensie, D.C.J. Grabijn.)

 • The Virgin Encyclopedia of Heavy Rock / C. Larkin

  The Virgin Encyclopedia of Heavy Rock / C. Larkin

   1/2/19. This encyclopedia of heavy rock and metal music is taken from the database of the ''Encyclopedia of Popular Music''. Containing over 1400 entries, this book provides reviews of all the big names in the history of the genre.

 • Marineschetsen en humor / A. Chambon

  Marineschetsen en humor / A. Chambon

   1/2/19. A. Chambonis is de pseudoniem van A.W.P. Angenent.

 • Overgebleven gedichten / W. F. Hermans

  Overgebleven gedichten / W. F. Hermans

   1/2/19. Met o.a. rode jasmijn , een straat, muur, nachtgebied en nog veel meer.

 • Geknipt voor zuidoost / H. Mooren o.a.

  Geknipt voor zuidoost / H. Mooren o.a.

   31/1/19. Bijlmerfotoblog 1/1/2013 t/m 29/12/2013.

 • Paviljoen Welgelegen 1789-1989./ F. Beelaerts van Blokland.

  Paviljoen Welgelegen 1789-1989./ F. Beelaerts van Blokland.

   31/1/19. Van buitenplaats van de bankier Hope tot de zetel van de provincie Noord-Holland. Uniek voorbeeld van neo-classicisme in Nederland.

 • Spiegel Van den Ouden ende Nieuwen Tijdt. / Jacob Cats

  Spiegel Van den Ouden ende Nieuwen Tijdt. / Jacob Cats

   31/1/19. De oplage van dit boek is beperkt.

 • Sloten en Sleutels door de eeuwen heen./ J. M. Eras

  Sloten en Sleutels door de eeuwen heen./ J. M. Eras

   31/1/19. Standaardwerk over de sleutels en sloten van de firma Lips.

 • Verborgen wijsheid van oude rijmen / M. Uyldert

  Verborgen wijsheid van oude rijmen / M. Uyldert

   31/1/19. Een verzameling spelletjes, dansjes en rijmpjes, liedjes en verhaaltjes afkomstig van religieuze dansen en plechtig rituaal uit oude tijden, waarmee de mens het ritme van de natuur uitbeeldde en begeleidde.

 • Sardinië. Capitool reisgidsen.

  Sardinië. Capitool reisgidsen.

   31/1/19. Een nieuwe generatie geïllustreerde reisgidsen.Een waarborg voor de juiste informatie, voor , tijdens en na uw verblijf.

 • Voorbij alle woorden / H. Hamersma

  Voorbij alle woorden / H. Hamersma

   31/1/19. De auteur (1945) promoveerde op de metafysica van de Duitse psychiater en existentiefilosoof Karl Jaspers. Hamersma was werkzaam in Indonesie als docent filosofie en schreef een groot aantal artikelen over religie en filosofie. In dit zorgvuldig uitgegeven boekje stelt hij een aantal oude en nieuwe denkers voor en hun invulling van 'het onzegbare', 'het alles en niets', 'de weerloze almacht' en van God. Hij denkt samen met de lezer na over bijvoorbeeld de mystieke of metafysische wijze waarop iets over het onzegbare valt te zeggen. Voor Plotinus is het Ene 'voorbij het zijn'. Dionysius Areopagita omschrijft God als onbegrensd, allesomvattend en door niets omvat. De Tao van Lao Tse wordt voorgesteld als een gulle leegte, die alles mogelijk maakt en Karl Jaspers ervaart het zijn als oneindigheid. De fascinerende kleine verzameling geeft de lezer een unieke mogelijkheid een glimp van het onzegbare op te vangen en vervolgens zelf verder op zoek te gaan. Geschikt voor in filosofie, mystiek en metafysica geinteresseerde lezers.

 • Aan de rand van de wereld: Michel Houellebec. / M. De Haan.

  Aan de rand van de wereld: Michel Houellebec. / M. De Haan.

   31/1/19. Uitgefloten, toegejuicht: Michel Houellebecq laat niemand koud. Maar wat weten we eigenlijk van die excentrieke man en zijn werk? Is hij echt zo cynisch en nihilistisch als vaak wordt beweerd, of moeten we zijn romans juist lezen als een noodroep in tijden van liefdeloosheid? In tweeëntwintig korte stukken gaat Houellebecqs vaste vertaler Martin de Haan uitgebreid in op deze en andere vragen die de Franse schrijver oproept. Het boek sluit af met de nooit eerder gepubliceerde autobiografische tekst "Mourir' ("Doodgaan') van Michel Houellebecq. Aan de rand van de wereld: Michel Houellebecq is daarmee een even leesbare als lezenswaardige kennismaking met het werk van een van de groten van onze tijd.

 • De wereld als markt en strijd./ M. Houellebecq

  De wereld als markt en strijd./ M. Houellebecq

   31/1/19. Een jonge depressieve werknemer van een softwarebedrijf krijgt de opdracht een reeks cursussen te verzorgen in de provincie. Met tegenzin kwijt hij zich van zijn taak, daarbij geholpen door een dynamische collega, Rafaël Tisserland, die één groot probleem heeft: hij is oerlelijk en kan niet aan de vrouw komen. Toch probeert hij het, probeert het uit alle macht, maar daarbij is hij een inzinking nabij. Dan spoort de hoofdpersoon hem aan een daad te stellen: Een mes, Raphaël, is een aanzienlijke bondgenoot... Houellebecq roert in deze roman een onderwerp aan dat, ondanks zijn centrale rol in het moderne leven, nog nauwelijks verbeeld is in de literatuur: de wereld van het werk. Genadeloos prikt hij de illusies van de hedendaagse mens door. Werk en seks vormen samen het terrein van de strijd die wij allen voortdurend leveren om onszelf aan de man te brengen. In zijn karakteristieke ongepolijste stijl laat Houellebecq op scherpzinnige en humoristische wijze zien wat de noodlottige gevolgen zijn wanneer de mens zichzelf tot handelswaar verheft.Michel Houellebecq (1958) publiceerde essays en poëzie voordat hij zich in 1994 met 'De wereld als markt en strijd', een roman die bekroond werd met diverse prijzen, opwierp al de grote belofte van de Franse letteren.

 • De kaart en het gebied / M. Houellebecq

  De kaart en het gebied / M. Houellebecq

   31/1/19. Als Jed Martin, hoofdpersoon van deze roman, het verhaal ervan moest navertellen, zou hij misschien beginnen bij een combiketel die het begaf op een koude dag in december. Of bij zijn vader, een bekend, geëngageerd architect, met wie hij tal van eenzame kerstdiners heeft genoten. Hij zou in elk geval melding maken van Olga, een beeldschone Russische die hij aan het begin van zijn carrière heeft ontmoet toen hij voor het eerst zijn fotografische werk op basis van Michelinkaarten exposeerde. Dat was vóór hij wereldwijd succes boekte met zijn ` vakken -reeks, waarin hij persoonlijkheden uit alle mogelijke milieus (onder wie de schrijver Michel Houellebecq) portretteerde tijdens de uitoefening van hun beroep. Hij zou ook moeten vertellen hoe hij commissaris Jasselin een gruwelijke moordzaak hielp oplossen, waarvan de afschuwelijke details het politiekorps nog lang zouden heugen. Tegen het einde van zijn leven zou hij een zekere sereniteit bereiken en alleen nog gefluister voortbrengen.

 • Lanzarote / M. Houellebecq

  Lanzarote / M. Houellebecq

   31/1/9. Op het gebied van techno crazy afternoon-vakanties kan het eiland Lanzarote moeilijk concurreren met Corfu of Ibiza. Aan ecotoerisme of cultuurtoerisme hoef je er al helemaal niet te denken. Lanzarote wordt op zijn zachtst gezegd gekenmerkt door een maanlandschap - of zelfs een Mars-landschap, volgens het reisbureau.Wel kom je er interessante menselijke specimens tegen, bijvoorbeeld de niet-exclusieve Duitse lesbiennes Pam en Barbara - en dat is ongetwijfeld goed voor bijzondere combinaties. Zouden ze Rudi kunnen verleiden, een Luxemburgse inspecteur van politie die in het troosteloze Brussel woont? Of zal hij zich aansluiten bij een sekte die de regeneratie van de mensheid door buitenaardse wezens voorbereidt?En onze verteller, ten slotte, zal hij een geslaagde vakantieweek hebben?Lanzarote maakt net als Platform en De mogelijkheid van een eiland, dat eind 2005 zal verschijnen, deel uit van de ambitieuze romancyclus Midden in de wereld.

 • Intervisie bij werkproblemen / J. Hendriksen

  Intervisie bij werkproblemen / J. Hendriksen

   31/1/19. Intervisie is laagdrempelig, want het vraagt niet om deskundige begeleiders. Intervisie doet juist een beroep op ieders deskundigheid als deelnemer, beroepsbeoefenaar en adviseur. Samen de klus klaren, mits je bereid bent naar elkaar te luisteren, op elkaar in te gaan en het leiderschap wisselend op je te nemen. De intervisiegroep is in hoge mate zelfsturend en zelflerend. Als hulpmiddel bij intervisie introduceert de auteur, samen met enkele co-auteurs, een aantal voor intervisie bewerkte methoden die hun praktisch nut bewezen hebben. Besproken worden de incidentmethode, profielbeschrijving en krachtenveldanalyse, de Balintmethode en de methode Raguse.

 • Werkboek intervisie / J. Hendriksen

  Werkboek intervisie / J. Hendriksen

   30/1/19. Dit praktijkboek bevat oefeningen, methoden en werkvormen die het intervisieproces op maat ondersteunen. Bij elke oefening staat beschreven wat er van een groep en de begeleider wordt verwacht. Om direct aan de slag te kunnen, is een bepaalde basiskennis nodig. Om deze reden biedt het werkboek een beknopte uitleg van de principes van intervisie. Voor een uitgebreider theoretisch kader kunnen lezers het boek Intervisie bij werkproblemen gebruiken. Het werkboek is geschreven voor docenten, studenten, coaches en trainer.

 • Mens op de drempel / B. Lievegoed

  Mens op de drempel / B. Lievegoed

  29/1/19.  Een praktische belichting vanuit de antroposofie, gevolgd door een aanzet tot een vernieuwde psychotherapie.

 • De filosoof der vrijheid / C. Wilson

  De filosoof der vrijheid / C. Wilson

   29/1/19. Biografische studie over leven en werk van de grondlegger van de anthroposofie (1861-1925).

 • Bloomsday / K. Tamboer

  Bloomsday / K. Tamboer

   29/1/19. Dit is de eerste Nederlandse gids die de lezer wegwijs maakt in Dublin én in Ulysses, het rijke, tragische, geestige, openhartige, scabreuze, eerlijke, ontroerende, overweldigende, diepzinnige, poëtische, unieke, altijd weer nieuwe meesterwerk van James Joyce.  De gids voert ook langs de achttien woningen waarin James Joyce opgroeide: het leven van de kunstenaar als jongeman.

 • Mens-lot en wereldontwikkeling. / R. Steiner

  Mens-lot en wereldontwikkeling. / R. Steiner

   29/1/19. Christus: het hoge zonnewezen en de zielekrachten in de mens.

 • Het werken met touw en staaldraad / K. Lund.

  Het werken met touw en staaldraad / K. Lund.

   29/1/19. Met meer dan 100 foto s van praktijkvoorbeelden.

 • Goddelijke heelmaking van geest en lichaam./ M. MacDonald-Bayne

  Goddelijke heelmaking van geest en lichaam./ M. MacDonald-Bayne

   26/1/19. Bundel lezingen van de Christusgeest, die in 1948 sprak via de stem van de Zuid-Afrikaanse theoloog.

 • Schep je eigen geluk. / N. Ashley & J. Roberts

  Schep je eigen geluk. / N. Ashley & J. Roberts

   26/1/19. Een op de ideeën van de intelligentie Seth gebaseerde methode om geijkte patronen te doorbreken.

 • Capitool reisgidsen Praag.

  Capitool reisgidsen Praag.

   26/1/19. De reisgidsen van Capitool zijn een van de best verkochte reisgidsen in ons land. Dit komt door de unieke samenwerking tussen gerenommeerde internationale uitgeverijen die kosten noch moeite sparen om deze reisgids-serie steeds uit te breiden. Deze gids laat je op alle mogelijke gebieden kennis maken met deze schitterende stad. Met aanvullende informatie over de Praagse wijken, muziek en culturele uitstapjes.

/
Toont 1 tot 100 (van 5869 produkten)