Nieuwe artikelen

/
Toont 1 tot 100 (van 6172 produkten)
 • Het onderzoek op het terrein van de voormalige Winston bioscoop te Hoorn / C. P. Schrickx

  Het onderzoek op het terrein van de voormalige Winston bioscoop te Hoorn / C. P. Schrickx

   23/3/20. De opgraving op de percelen Grote Noord 4 en 6.

 • Stofdieren / K. Neuschutz.

  Stofdieren / K. Neuschutz.

   23/3/20. Duidelijke aanwijzingen met patronen van knuffeldieren en een uitvoerige pedagogische toelichting over de betekenis van het dier bij de opvoeding van het kind, geschreven vanuit antroposofische visie.

 • Zondagskind / Judith Visser

  Zondagskind / Judith Visser

   23/3/20. Een pure en overdonderende roman over opgroeien met autismeJasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor alle prikkels, die ervoor zorgen dat haar hoofd implodeert?Zondagskind neemt de lezer mee in de belevingswereld van iemand met Asperger. Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijnhoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.

 • De zeven wetten van de liefde / Corine koole.

  De zeven wetten van de liefde / Corine koole.

   23/3/20. Corine Koole maakte de afgelopen jaren meer dan duizend interviews, reportages en verhalen voor kranten en tijdschriften over de liefde. Befaamd zijn haar rubrieken 'Lust & Liefde' in Volkskrant Magazine en De Morgen en 'Verlaten Vrouw' in LINDA. Voor De zeven wetten van de liefde onderzocht ze de zeven thema's die keer op keer terugkomen als constanten in alle verhalen: verliefdheid, verlangen, seks, grote liefde, eeuwige liefde, pijn en trouw.

 • De monarch / Jack Soren

  De monarch / Jack Soren

   23/3/20. Jonathan Hall gaf zijn carrière als internationale kunstrover op om zich te wijden aan het vaderschap. Zijn leven als de Monarch was voorbij. Dan duikt zijn handelmerk ineens op in New York. Op het vermoorde lichaam van een bekende tv-presentator is een monarchvlinder gekerfd - en hij blijkt niet het eerste slachtoffer te zijn. Er zijn meer lijken, alle met dezelfde afbeelding op het lichaam gekerfd. Jonathan vermoedt dat iemand hem wil laten opdraaien voor deze moorden. Hij zoekt contact met zijn vroegere partner, Lew, en deze bevestigt wat Jonathan al dacht: dit is niet zomaar moord, dit is een boodschap. Jonathan en Lew raken verwikkeld in een dodelijk spel met een machtige, maar meedogenloze maniak.

 • De roof / Daniel Silva

  De roof / Daniel Silva

   23/3/20. Gabriel Allon is in Venetië bezig met het restaureren van een altaarstuk, als hij een urgente oproep van de Italiaanse politie krijgt. Julien Isherwood, een excentrieke Londense kunsthandelaar en een vriend van Gabriel, dacht bij een bezoek aan het Comomeer een potentiële cliënt te treffen. In plaats daarvan vond hij een op gruwelijke wijze vermoorde man - en nu wordt hij gezien als hoofdverdachte. Om zijn vriend te redden moet Gabriel de werkelijke dader vinden. Bovendien moet hij een wereldberoemd schilderij van Caravaggio opsporen dat al jaren vermist is en dat iets met moord te maken zou kunnen hebben. Zijn zoektocht loopt uit op een jacht die hem door heel Europa voert, van het Louvre in Parijs tot het Van Gogh Museum in Amsterdam...

 • Het zware gif / Daniel Silva.

  Het zware gif / Daniel Silva.

   23/3/20. Een zware bom ontploft in het hart van Parijs. Een paar dagen later is het raak op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Er vallen honderden slachtoffers,en de internationale veiligheidsdiensten draaien overuren. Ze roepen uiteindelijk de hulp in van Gabriel Allon - meesterspion én kunstrestaurateur.De terreurdaden blijken het werk te zijn van een onbekende terrorist die zich Saladin noemt. Om hem te ontmaskeren rekruteert Gabriel een jonge vrouw, Natalie. Zij zal afreizen naar het kalifaat en daar infiltreren inSaladins cel. Gabriels taak? Zorgen dat Natalie het overleeft...Toen Silva met dit boek begon, hadden de aanslagen in Parijs en Brussel nog niet plaatsgevonden

 • Buiten schot / H. Steinberg

  Buiten schot / H. Steinberg

   23/3/20. Zes jaar geleden raakte journalist Charlie Davis in Oezbekistan gewond toen overheidstroepen op demonstranten begonnen te schieten. Hij en zijn zwangere vrouw Julie konden ternauwernood aan de dood ontsnappen. Nu hebben ze met hun twee kinderen een rustig bestaan in L.A. Maar als Julie de kinderen meeneemt naar Disneyland, wordt haar auto 's avonds aangetroffen en is Julie spoorloos verdwenen. Charlie gaat op onderzoek en begint te vermoeden dat zijn vrouw een dubbelleven leidde, waardoor geheimen uit het verleden nu terugkomen, met gruwelijke gevolgen...

 • Onder de 18 / Jo Spier & R. Houwink.

  Onder de 18 / Jo Spier & R. Houwink.

   22/3/20. Verzamelbundel van 20 korte verhalen van Roel Houwink, bijvoorbeeld de kinderarts, de juffrouw van de eerste klas, de jeugdpredikant, de kinderrechter, de Akela van Groep I, de vader van de jeugdherberg, dus allerhande mensen die een rol spelen in het leven van mensen onder de 18.

 • De Aziatische keuken / Terry Tan

  De Aziatische keuken / Terry Tan

   22/3/20. In DE AZIATISCHE KEUKEN ontrafelt chef-kok en kookleraar Terry Tan de geheimen van de Aziatische keuken en laat hij zien dat het geheim van mooie en lekkere gerechten ligt in het gebruiken van de juiste technieken met het goede keukengereedschap. Onder zijn leiding krijgt u het eten met stokjes onder de knie, wordt u een echte wok-expert en vormen de scherpste Japanse messen voor u geen bedreiging meer.Door de prachtige foto's, die ook stap voor stap laten zien hoe u een bepaald gerecht klaar moet maken, wordt het maken van een Aziatische maaltijd een peulenschil.

 • Brandweer hulpverleningsdienst Friesland-Noord.

  Brandweer hulpverleningsdienst Friesland-Noord.

   22/3/20. Uitgegeven ter gelegenheid van de ingebruikneming van de B. H. D. alarmcentrale in de Leeuwarder Brandweerkazerne op 13 september 1978.

 • Guernsey Fire Brigade / Ron Harvey.

  Guernsey Fire Brigade / Ron Harvey.

   22/3/20. A clean, bright, unmarked booklet of 28 pages illustrated with photographs both in colour and b&w staplrf in illustrated thin card covers.

 • Draken en andere fantasiefiguren teken / J. Peffer.

  Draken en andere fantasiefiguren teken / J. Peffer.

   21/3/20. Gewapend met het vertrouwde potlood en pen, begint de artistieke zoektocht naar het veroveren van een draak. Het eerste deel start met de anatomie. Aan de hand van eenvoudige schematische tekeningen worden basisvormen, het 3D-effect en het perspectief uitgelegd. In het tweede deel worden de horens, gezichten, klauwen en vleugels vanuit allerlei dimensies verder uitgediept. Als laatste wordt de nadruk gelegd op je eigen fantasie om uw persoonlijke draak tot leven te wekken. Creëer uw eigen cast aan fantasiewezens!

 • Vincent van Gogh door Vincent. / B. Bernard.

  Vincent van Gogh door Vincent. / B. Bernard.

   21/3/20. Bloemlezing uit de brieven van de Nederlandse schilder (1853-1890).

 • Sigmund weet wel raad met feestdagen / Peter de Wit

  Sigmund weet wel raad met feestdagen / Peter de Wit

   20/3/20. Feestdagen zijn een mooie aanleiding om gezellig bij elkaar te komen. Helaas worden dan naast familie en vrienden ook spanningen en ruzies uitgenodigd. Vooral de decembermaand kan een ware uitputtingsslag zijn met zijn rijmstress, cadeaustress en eetstress. Gelukkig kunnen we dag en nacht terecht bij dokter Sigmund, want hij heeft toch niemand. Onze Sigmundklaas strooit gul met valium en zorgt altijd voor vuurwerk. Sigmund weet wel raad met feestdagen verschijnt als vijfde deel in de succesvolle serie Sigmund weet wel raad met… Eerder gaf dokter Sigmund welgemeende doch controversiële adviezen over vrouwen, managers en kinderen.

 • Handboek ter verlichting van fibromyalgie / C. Cunningham.

  Handboek ter verlichting van fibromyalgie / C. Cunningham.

   20/3/20. In het Fybromyalgie handboek wordt uitgelegd hoe u verlichting kunt vinden voor de symptomen van fybromyalgie, ook weke-delen-reuma, genaamd. Deze aandoening raakt steeds meer verspreid.Niet meteen gediagnosticeerd omdat er weinig geweten is over de oorzaken ervan. De voornaamste klachten zijn spierpijn, vermoeidheid, geheugen- of concentratieproblemen, slapeloosheid, hoofdpijn, gevoelloosheid, tintelingen, en gevoeligheid voor kou. Veel mensen hebben last van de symptomen van de weke-delen-reuma, omdat ze niet weten waar ze een veilige en geschikte behandelmethode kunnen vinden. Hier ontdekt u de feiten.

 • De achtste man. / Chris Ryan.

  De achtste man. / Chris Ryan.

   20/3/20. Het huiveringwekkende, waargebeurde verhaal van een van de best getrainde soldaten ter wereld die, overvallen door de bitterkoude woestijnnacht en een tekort aan rantsoen, het moet opnemen tegen een meedogenloze vijand. In deze ongelijke strijd staat hem maar één doel voor ogen: overleven.

 • Zes jaar / Harlan Coben

  Zes jaar / Harlan Coben

   20/3/20.Zes jaar geleden moest Jake Fisher toezien hoe Natalie met een ander trouwde. Zes jaar lang verborg hij zijn gebroken hart en stortte hij zich op zijn werk als academicus. Zes jaar hield hij zich aan zijn belofte haar met rust te laten. Als hij leest dat Natalies echtgenoot Todd is overleden, besluit hij bij de begrafenis een glimp op te vangen van zijn grote liefde. Maar de weduwe is een volstrekte onbekende en blijkt al meer dan tien jaar met Todd getrouwd! Jake laat het er niet bij zitten. Maar zijn beeld van Natalie brokkelt steeds verder af. Oude vrienden zijn onvindbaar of lijken zich Jake helemaal niet te herinneren. Natalie is in geen jaren door iemand gezien. Jakes zoektocht naar de vrouw die zijn hart brak, brengt al snel zijn eigen leven in gevaar...

 • Vals spel / Harlan Coben

  Vals spel / Harlan Coben

   20/3/20. Sportagent Myron Bolitar staat op het punt een grote slag te slaan. Net als Christian Steele, een rijzende ster in het American football en een belangrijke cliënt van Myron. Maar wanneer Christian een telefoontje krijgt van een voormalige vriendin, een vrouw van wie iedereen dacht dat ze dood was, dreigt de deal niet door te gaan. Myron probeert de waarheid te achterhalen en stuit op een beerput vol leugens, geheimen en een familietragedie. Imago en talent kunnen je rijk maken in de sport, maar maken ze je ook onschendbaar?

 • De godsdiensten van de wereld / G. Parrinder

  De godsdiensten van de wereld / G. Parrinder

   19/3/20. Rijk geïllustreerd in kleur en z/w. Bijna per blz. een afbeelding. Met register en een lijst van aanbevolen literatuur.

 • Angst en andere ongewenste gasten. / H. Lerner

  Angst en andere ongewenste gasten. / H. Lerner

   19/3/20. Angst voor de tandarts, vliegangst, watervrees, angst voor grote massa's of juist voor lege pleinen... Niemand leeft zonder angsten. Zo lang ze beperkt blijven tot concrete objecten en niet uit de hand lopen is er geen probleem. Angsten kunnen echter zo dominant worden dat ze een normaal psychisch en sociaal functioneren belemmeren. En op een existentiëler niveau kunnen mensen bevangen worden door een algemene angst voor het leven of door depressie en angst voor de dood.

 • De genezing van de krekel / Toon Tellegen

  De genezing van de krekel / Toon Tellegen

   19/3/20. Op een dag merkt de krekel dat hij een vreemd gevoel in zijn hoofd heeft. Het is een zwaar, onwrikbaar gevoel, dat niet meer weg wil gaan. De dieren noemen hem niet meer de krekel, maar de sombere krekel. Pas na lange tijd en met veel moeite verdwijnt dat gevoel weer uit zijn hoofd. Toon Tellegen schetst het portret van de krekel die gebukt gaat onder een depressie en daar ten slotte weer van herstelt.

 • Haal meer uit je leven met mindfuness / M. Garau

  Haal meer uit je leven met mindfuness / M. Garau

   19/3/20. Stel, je wordt geleefd door negatieve gedachten, het leven is niet helemaal wat je ervan verwacht en je bent eigenlijk niet de persoon die je zou willen zijn... Dan kun je twee dingen doen. Klagen, zeuren en vooral blijven zitten waar je zit of jezelf stevig aanpakken en bewust gaan werken aan een nieuwe ik. Voor de eerste optie hoef je niets te doen, je kunt gewoon blijven hangen en er nog eens een lekkere klaagzang tegenaan gooien. Heb je echter het lef om voor optie twee te kiezen, dan helpt deze gids je op weg naar een leven met minder stress en met meer zelfvertrouwen, tevredenheid en plezier.

 • Foundations of Expressive Arts Therapy. / S. K. Levine & E. G. Levine

  Foundations of Expressive Arts Therapy. / S. K. Levine & E. G. Levine

   19/3/20. Foundations of Expressive Arts Therapy provides an arts-based approach to the theory and practice of expressive arts therapy. The book explores the various expressive arts therapy modalities both individually and in relationship to each other. The contributors emphasize the importance of the imagination and of aesthetic experience, arguing that these are central to psychological well-being, and challenging accepted views which place primary emphasis on the cognitive and emotional dimensions of mental health and development.

 • De Oase van Caissa / W. Blankert

  De Oase van Caissa / W. Blankert

   19/3/20.  De Oase van Caissa is een bijna verontrustend verhaal dat zich afspeelt in de fictieve metropool Stenenberg aan het eind van de jaren tachtig.

 • Nieuw vegetarisch kookboek / H. te Loo

  Nieuw vegetarisch kookboek / H. te Loo

   19/3/20. Vegetarisch eten is niet alleen goed voor een fit en gezond leven, maar het kan ook een culinair genoegen zijn.Nieuw vegetarisch kookboek is een fantastische handleiding, waarin soepen, salades, pastagerechten, paddenstoelgerechten, oosterse gerechten, nagerechten en nog veel meer aan bod komen. De gerechten worden bereid met makkelijk verkrijgbare ingrediënten.Vegetarisch koken: een verrassend heerlijke ervaring!

 • Steden in scherven / M. Bartels

  Steden in scherven / M. Bartels

   18/2/20. Met veel foto s en illustraties in zwart/wit.

 • De monnik van Wittenberg / K. Norel.

  De monnik van Wittenberg / K. Norel.

   18/3/20. Levensbeschrijving van Maarten Luther: de monnik van Wittenberg (1483-1546). Er wordt duidelijk ingegaan op de aflaatpraktijken van de katholieke kerk, die leidden tot de reformatie. Niet alle gebeurtenissen zijn historisch juist b.v. Luther beklom op zijn knieen niet de St. Pieter, maar de Pilatustrap. Toegelicht met aardige gebeurtenissen uit het dagelijks leven. Opnieuw uitgegeven vanwege de 500ste geboortedag van Luther. Geschreven vanuit christelijke invalshoek. Met enkele zeer gedetailleerde zwart-witte pentekeningen, die niet allemaal duidelijk zijn afgedrukt. Korte hoofdstukken, goede bladspiegel. Voor de geinteresseerde in geschiedenis vanaf ca. 11 jaar.

 • Mam, ik bel je zo terug / Wanda Beemsterboer-Avenarius

  Mam, ik bel je zo terug / Wanda Beemsterboer-Avenarius

   18/3/20. De dag dat het leven tot stilstand kwam, de dag waarop mijn dochter werd vermoord Zaterdagmiddag 2 december, de twintigjarige Nadine gaat nog één keer bij haar ex-vriend langs. Hij heeft nog een afscheidscadeau voor haar en zal haar daarna met rust laten. Dan maakt hij met talloze messteken een eind aan haar leven.In dit boek vertelt haar moeder het levensverhaal van de bruisende Nadine tot dit fatale moment en alles wat daarna gebeurt, tot het moment dat er een brief van de dader op de deurmat valt... om de ogen van anderen in zo'n verstikkende relatie te openen.

 • Waar de schimmen zijn / M. Ridpath

  Waar de schimmen zijn / M. Ridpath

   17/3/20. Te midden van het onherbergzame vulkanische landschap van IJsland waart een gerucht rond over de verkoop van een eeuwenoud verloren gewaand manuscript, dat een saga bevat over een ring met ongekende krachten. Het manuscript, dat 800 jaar lang verborgen gehouden is door een IJslandse familie, is in de jaren dertig onder ogen gekomen van de schrijver J.R.R. Tolkien, die de saga gebruikte als uitgangspunt voor zijn wereldberoemde In de ban van de ringcyclus. Een manuscript dat voor Tolkienverzamelaars van onschatbare waarde is.

 • Klopjacht / C. J. Box

  Klopjacht / C. J. Box

   17/3/20. Er is niets vreemds aan het geluid van een geweerschot in de bergen van Wyoming. Maar als jachtopziener Joe Pickett maanden voordat het jachtseizoen is geopend twee harde knallen hoort weerklinken, gaat hij direct op onderzoek uit. De eigengereide Joe arresteert een stroper, maar tot zijn frustratie gaat de verdachte vrijuit. Dan wordt de stroper dood aangetroffen in Joe's achtertuin.Joe start het onderzoek naar de moord, maar al snel wordt het hem te veel. Hoe is de dode man bij zijn huis gekomen? Wat zat er in de lege koelbox die hij bij zich had? En waarom willen zijn collega's de zaak in de doofpot stoppen? Hoe meer hij ontdekt, hoe dichterbij het gevaar komt, totdat Joe zelfs zijn jonge gezin niet meer kan beschermen.

 • Katsura / A. Naito & T. Nishikawa.

  Katsura / A. Naito & T. Nishikawa.

   17/3/20. This tribute to the 17th-century imperial villa features photographs, architectural details and the history of the mansion.Color and black and white photographs by Takeshi Nishikawa throughout. Translated from the Japanese by Charles S. Terry.

 • Het familiekapitaal / R. Goddard

  Het familiekapitaal / R. Goddard

   16/3/20. De dochter van een oorlogsmisdadiger wil maar een ding: het familiekapitaal veiligstellen. Dr. Edward Hammond heeft kort na de oorlog in Joegoslavië Dragan Gazi voor veel geld aan een nieuwe lever geholpen. Tegenwoordig zit Gazi vast in Den Haag. Hem hangt niet alleen een veroordeling door het oorlogstribunaal boven het hoofd, iedereen aast ook nog eens op zijn kapitaal.Een mysterieuze figuur, ‘de accountant’, houdt het kapitaal verborgen en Gazi’s dochter Ingrid wil het hebben. Edward is de enige die zou kunnen helpen. Omdat Ingrid als geen ander weet hoe zij Edward onder druk kan zetten om zijn hulp af te dwingen...

 • Het ultimatum. / C. J. Box.

  Het ultimatum. / C. J. Box.

   16/3/20. Jack en Melissa McGuane hebben jaren geprobeerd een baby te krijgen. Eindelijk komt hun droom uit met de adoptie van hun dochter Angelina. Maar negen maanden nadat ze haar thuis hebben gebracht, krijgen ze een telefoontje van het adoptiebureau: Angelina's biologische vader, een tiener, heeft nooit afstand gedaan van zijn ouderlijke rechten en wil haar terug. Erger nog, zijn vader, een machtige rechter uit Denver, wil dat zijn zoon zijn verantwoordelijkheid neemt. Als Jack en Melissa proberen het probleem op te lossen door vader en zoon te ontmoeten, blijkt er met beiden iets sinisters aan de hand te zijn.

 • Medemblik and Monnickendam / H. A. Heidinga

  Medemblik and Monnickendam / H. A. Heidinga

   16/3/20. Five English papers and one Dutch, on the site of this medieval trading centre.

 • Handboek glastechnieken. / C. Cohen

  Handboek glastechnieken. / C. Cohen

   16/3/20. Maak kennis met drie populaire glaskunststijlen: glas-in-lood, fusing en lampworking. Het Handboek glastechnieken behandelt nieuwe vaardigheden en brengt de glaskunst binnen ieders bereik. Met het juiste gereedschap, traditionele technieken en verschillende leerprojecten maak je binnenkort de mooiste glaskunst in je eigen atelier! Het boek is bedoeld voor zowel beginners die hun eerste atelier willen inrichten en de basistechnieken willen leren, als ervaren kunstenaars die hun repertoire willen uitbreiden en hun creativiteit willen ontwikkelen door moeilijker projecten.

 • Bloedband. / Robert Goddard

  Bloedband. / Robert Goddard

   16/3/20. Stephen Swan, pas afgestudeerd geoloog in Texas, weet niet beter dan dat zijn oom, Eldritch Swan, tijdens Hitlers Blitzkrieg is omgekomen. Als hij besluit bij zijn moeder in Engeland op bezoek te gaan, hoort hij tot zijn stomme verbazing dat zij al een gast te logeren heeft: oom Eldritch. Zijn moeder vertelt hem dat zijn oom eigenlijk al die tijd in een Ierse gevangenis heeft gezeten en dat hij onlangs is vrijgekomen. Als Stephen onderzoekt hoe en waarom oom Eldritch in de gevangenis is beland, stuit hij op een samenzwering rond vervalste Picasso's en de onterfde familie van een Antwerpse diamanthandelaar...

 • De volmaakte storm. / S. Junger

  De volmaakte storm. / S. Junger

   16/3/20Het was de storm van de eeuw, met golven van meer dan 35 meter hoog. Door zo'n uitzonderlijke combinatie van factoren dat meteorologen spraken van de volmaakte storm. Toen hij opstak in oktober 1991 gebeurde dat vrijwel zonder duidelijke voortekenen. Hij komt eraan jongens en hoe meldde de kapitein van de Andrea Gail vlak voor de kust van Nova Scotia over de radio. Daarna zijn boot en bemanning spoorloos verdwenen. In een verhaal dat wordt voortgestuwd door de razernij der elementen, sleept Sebastiaan Junger de lezer mee tot in het hart van de storm  rm.Op levendige wijze schetst hij de doodsangst, het ontzag en de moed die boven komen in een dergelijke meteorologische nachtmerrie. Junger reconstrueert de laatste ogenblikken van de bemanning van de Andrea Gail en beschrijft de manmoedige reddingspogingen op open zee.

 • In de stilte van de nacht. / M. Connelly

  In de stilte van de nacht. / M. Connelly

   16/3/20. Renée Ballard haalt de nacht weer eens door en keert vroeg in de ochtend naar Hollywood Station terug, waar ze een vreemde man door de oude dossierkasten ziet rommelen. De indringer is de gepensioneerde Harry Bosch, die nog steeds geobsedeerd is door een onopgelost misdrijf. Ballard stuurt hem weg, maar werpt dan zelf een blik op de zaak en voelt een steek van empathie en woede. Bosch onderzoekt de dood van de vijftienjarige Daisy Clayton, een weggelopen meisje dat werd vermoord, waarna haar lichaam achteloos in een container vol troep werd achtergelaten. Ballard sluit zich aan bij Bosch om uit te vinden wat er met Daisy is gebeurd en om haar moordenaar eindelijk te kunnen veroordelen.

 • Fries Aardewerk Harlingen / A. J. Gieveld o.a.

  Fries Aardewerk Harlingen / A. J. Gieveld o.a.

   15/3/20. In het vijfde en zesde deel van de serie Fries Aardewerk staat Harlingen centraal, de stad waar zich de meeste Friese gleibakkerijen bevonden: zeven van de in totaal tien gleibakkerijen die Friesland ooit rijk was. In dit vijfde deel is veel aandacht voor de geschiedenis van deze bedrijven. Het uitgebreide archiefonderzoek dat Jan Gierveld voor de 17de en 18de eeuw verrichtte, sluit goed aan bij de archeologische vondsten die in de laatste decennia in Harlingen zijn gedaan. Jan Pluis beschrijft het vervolg van de geschiedenis in de 19de en 20ste eeuw, waneer er nog maar twee gleibakkerijen (Van Hulst en Tjallingii) over zijn. De alledaagse praktijk in de gleibakkerij in de achttiende eeuw wordt behandeld door Pieter Tichelaar. Jan Pluis en Arend Jan Gierveld bespreken samen de producten die vervaardigd zijn tot 1720. Arend Jan Gierveld (1932) studeerde geschiedenis en promoveerde in 1977 cum laude op een muziekhistorisch onderwerp. Na 1993 kreeg hij bekendheid als auteur van verschillende publicaties over de Nederlandse tegel uit de zestiende en zeventiende eeuw.

 • 750 Knitting Stitches.

  750 Knitting Stitches.

   15/3/20. A perfect gift for creative crafters, 750 Knitting Stitches is both a stitch guide and a how-to knit primer, all in one volume. You get all the information needed to get started, including how to choose yarn and needles, read patterns, work basic stitches, how to check gauge, increase and decrease, join pieces and finish projects and care for your knitted items. The comprehensive pattern library includes 750 knitting stitches, from simple to ornate, including knit and purl patterns, basic and complex cables, Fair Isles and intarsia designs, and rib and edging patterns.

 • Breitechnieken / L. Stanfield & M. Griffiths

  Breitechnieken / L. Stanfield & M. Griffiths

   15/3/20. Breitechnieken laat de moderne hobbyist kennismaken met de klassieke kunst van het breien, aan de hand van toelichtingen, illustraties en voorbeelden. Het boek bevat een uitgebreide beschrijving van elementaire en gevorderde breitechnieken, ontwerpen en stijlen.

 • American civil war / Douglas Welsh.

  American civil war / Douglas Welsh.

   15/3/20. Met foto s en illustraties in kleur en zwart/wit.

 • Zwarte dageraad / C. & R. Borjlind.

  Zwarte dageraad / C. & R. Borjlind.

   15/3/20. 'Cilla en Rolf Börjlind hebben weer een fraaie thriller afgeleverd, vol onverwachte wendingen en met een voorbeeldige plot, maar vooral met een aantal hoofdpersonen waar je niet gauw genoeg van krijgt.' - VN Thrillergids 2015 'Drie delen van het echtpaar Börjlind resulteren in hoge waardering. Zwarte dageraad scoort het hoogst met 5 sterren, juist vanwege het gedurfde en zeer goed neergezette thema.' - Patrice van Trigt, Perfecte Buren Leesclub 'De actuele, superspannende roman heeft een gecompliceerde, uitstekend uitgewerkte plot, herkenbare hoofdpersonen en een verrassend, overtuigend slot.' - NBD Biblion.

 • The last battles / J. Korn

  The last battles / J. Korn

   14/3/20. Beautifully bound and illustrated volume on the Civil War featuring The Last Battles, Pursuit to Appomattox.

 • Showband Hoorn / T. Suijker & F. Wiggers

  Showband Hoorn / T. Suijker & F. Wiggers

   14/3/20. Veertig jaar Barbque van toenmalig Jong Hoorn naar Showband Hoorn, op de laatste zondag van de Kermis in Hoorn.

 • Springvloed / C. & R. Borjlind

  Springvloed / C. & R. Borjlind

   13/3/20. 1987. Op het strand van Nordkoster wordt bij vollemaan een gruwelijke moord gepleegd op een jonge vrouw. Rechercheur Tom Stilton heeft amper aanknopingspunten. Niet alleen is de identiteit van het slachtoffer onbekend, ook lijkt er geen motief te zijn en is er geen spoor van de dader. Uiteindelijk blijft de zaak onopgelost. Stilton is er zo door aangedaan dat hij volledig instort. Drieëntwintig jaar later schrikt een reeks brute moorden op daklozen de inwoners van Stockholm op. De slachtoffers worden zodanig mishandeld dat ze aan hun verwondingen overlijden. De aanvallen worden gefilmd en de beelden worden op YouTube geplaatst. Olivia Rönning zit in haar tweede jaar van de politieopleiding, een studiekeuze die wellicht geïnspireerd is door haar vader, wijlen inspecteur Arne Rönning. Voor haar studie moet ze een onopgeloste zaak bestuderen uit de politiearchieven. Olivia kiest de strandmoord van 1987, begint te graven en zit algauw tot haar nek in de zaak. Maar om verder te komen, moet ze Tom Stilton vinden. Die lijkt echter van de aardbodem verdwenen…

 • Verduistering / Bernard Minier

  Verduistering / Bernard Minier

   13/3/20Wat doe je als dat wat je het meest vertrouwt, je eigen leven in gevaar brengt? Dat vraagt radiopresentatrice Christine Steinmeyer zich af als ze op kerstavond een onheilspellende brief ontvangt. Was die brief wel voor haar bestemd? De inhoud wijst maar in één richting: de afzender heeft het op Christine's leven gemunt.Ook ex-commandant Martin Servaz ontvangt ijzingwekkende post: een envelop met een sleutel van de hotelkamer waar een jaar eerder een gruwelijke moord werd gepleegd. Is de boodschap, dat het moorden nog niet voorbij is en Servaz zijn oude werk weer moet oppakken?

 • Een kille rilling / Bernard Minier

  Een kille rilling / Bernard Minier

   13/3/20. Een bergdorp in de Pyreneeën. Op weg naar hun werk vinden werknemers van een waterkrachtcentrale een bevroren, onthoofd paard. Politiecommandant Servaz wordt meteen op de zaak gezet. Waarom is het paard op tweeduizend meter hoogte vermoord? Is de gruwelijke verminking van het dier een waarschuwing? Wraak? En waar is het hoofd? Als Servaz op het kadaver DNA vindt van Julian Hirtmann, een van de gevaarlijkste seriemoordenaars van Europa, roept hij de hulp in van de jonge psycholoog Diane Berg. Zij werkt in de gesloten psychiatrische inrichting waar Hirtmann vastzit. Een reeks onverklaarbare moorden volgt, waarbij al het bewijsmateriaal in Hirtmanns richting wijst. Maar hij zit opgesloten in de zwaarst beveiligde instelling ter wereld. Kan hij wel iets met de moorden te maken hebben?

 • Weerzin / Bernard Minier

  Weerzin / Bernard Minier

   13/3/20. In mei 1993 worden de twee jonge zussen Alice en Amber dood aangetroffen. Gehuld in communiegewaden zijn ze aanboomstammen vastgenageld. Martin Servaz, op dat moment kersvers bij de politie van Toulouse, verdiept zich in de zaak. Al snel stuit zijn onderzoek op de beroemde misdaadauteur Erik Lang: waren Amber en Alice niet fans van de schrijver? De zaak wordt nooit opgelost, maar Servaz kan het niet loslaten…

 • Schemering / Bernard Minier

  Schemering / Bernard Minier

   13/3/20. In een zwaarbewaakte gevangenis in de Pyreneeën verschijnt een man niet op appèl. Zijn naam? Julian Hirtmann, een gevreesde seriemoordenaar. De Noorse inspecteur Kirsten Nigaard wordt erbij geroepen. In zijn cel vindt ze een stapel foto's van een baby, met achterop de naam Gustav.Ze roept de hulp van commandant Servaz in, die de opdracht met grote tegenzin aanneemt. Zal het hen samen lukken de ingenieuze moordenaar te slim af te zijn? Of speelt Hirtmann wederom een onheilspellend spel, waarbij Nigaard en Servaz gevaarlijk op de proef worden gesteld?

 • Beelden boetseren / A. Lamme.

  Beelden boetseren / A. Lamme.

   12/3/20. Met een brood klei, een stevige tafel en wat eenvoudige gereedschappen kunt u al aan de slag om een beeld te maken. Dat klinkt makkelijk en in dit boek laat Nieneke Lamme zien dat het inderdaad niet moeilijk is. Met wat verbeeldingskracht en durf kan iedereen een mooi beeld voor in huis of in de tuin maken. Het boetseren van een klein beeldje, dat later eventueel on brons gegoten kan worden, en ook de speciale technieken om van klei een groot beeld te maken, dat toch sterk en duurzaam is, worden duidelijk uitgelegd aan de hand van tekst, instructieve foto's en tekeningen.

 • Dieren boetseren / N. Lamme.

  Dieren boetseren / N. Lamme.

   12/3/20. Dieren zijn een dankbaar onderwerp om van klei te boetseren. Een dikke olifant, een slak me een huisje, een groepje ganzen; de auteur laat met stap voor stap foto s zien hoe deze dieren in klei uitgebeeld kunnen worden. Ze begint met schetsen van de dieren. Dan volgt de opzet van het dier in klei. Het vormen van de karakteristieke kenmerken van een dier is een zeer belangrijk stadium. Tot slot laat ze zien hoe je een beeld op verschillende manieren kunt afwerken.

 • Alla Prima./ A. Gury

  Alla Prima./ A. Gury

   12/3/20. Deze handleiding beschrijft een van bekendste olieftechnieken: 'alla prima', ofwel het directe schilderen. Hierbij worden de kleuren niet alleen op het palet gemengd, maar ook op het doek zelf via de nat-in-nattechniek. In Alla Prima laat Al Gury alle facetten van deze techniek aan de orde komen: het mengen van de kleuren, werken in lagen en structuren, het gebruik van het penseel en meer. Daarbij gaat hij uit van vier genres: portretten, stillevens, modellen en landschappen. Geïllustreerd met werk van grote kunstenaars als Rubens, Rembrandt, Velázquez, Degas, Manet en Cézanne. Alla Prima is de ideale handleiding voor (amateur)kunstenaars om deze populaire olieverftechniek te leren.

 • Materialen Voor De Kunstschilder. / E. Pearce

  Materialen Voor De Kunstschilder. / E. Pearce

   12/3/20. Materialen voor de kunstschilder is een compacte, onmisbare en uitgebreide praktische gids voor iedere kunstschilder, beginner of gevorderde. De informatie en adviezen zijn duidelijk, gedetailleerd en vertellen je precies welke materialen het beste passen bij welke techniek om zo een optimaal resultaat te krijgen. De gids bespreekt onder meer de verschillende soorten verf (o.a. olieverf, waterverf, acryl en gouache), penselen, technieken en papier.

 • Het psychologisch onderzoek. / W. Bloemers.

  Het psychologisch onderzoek. / W. Bloemers.

   12/3/20. Met behulp van deze volledig herziene jubileum-editie van Het psychologisch onderzoek kunt u zich voorbereiden op alle mogelijke psychologische tests en assessment-opdrachten.Het boek geeft antwoord op de volgende vragen: wat is een test en aan welke eisen moet deze voldoen? Wat wordt er tijdens een testprocedure van u verwacht en wat zijn uw rechten? Daarnaast leert u de principes van veel gebruikte intelligentietests kennen, komt u te weten hoe een persoonlijkheidsvragenlijst werkt en leert u om te gaan met verschillende soorten vragen die u kunt verwachten tijdens een gesprek.

 • Waanzin! Sirenes / A. Oderwald.

  Waanzin! Sirenes / A. Oderwald.

   12/3/20. Het idee voor deze bundel ontstond ten tijde van het samengaan van de beide Amsterdamse universitair medische centra – AMC en VUmc – tot één Amsterdam UMC in juni 2018. Met die samensmelting kwamen ook twee tradities bijeen: VUmc met zijn aandacht voor de literatuur, en AMC dat zich van oudsher richt op de beeldende kunst.

 • Een Vrouw in de kunst. / A. van der Blom

  Een Vrouw in de kunst. / A. van der Blom

   11/3/20. Ans Markus (1947) is een fenomeen. Bekend van televisie, de roddelbladen en de talloze interviews in kranten en tijdschriften.Veel mensen zien haar als Bekende Nederlander en weten soms niet eens dat zij eigenlijk ook schildert! De afgelopen dertig jaar maakte Ans Markus meer dan 800 schilderijen. Over “vrouwen die vrij willen zijn”, zoals ze zelf zegt. Gedreven door haar eigen ongelukkige verleden ging ze schilderen. De zelfportretten waarin ze zich in windsels heeft gewikkeld behoren tot de bekendste uit haar oeuvre.

 • Italiaanse schoenen / H. Mankell

  Italiaanse schoenen / H. Mankell

   11/3/20. Fredrik woont alleen op een eiland. Op een morgen ziet hij een vrouw op het ijs. Het is Harriet, de vrouw die hij bijna veertig jaar geleden verliet. Ze heeft niet lang meer te leven en vraagt Fredrik haar mee te nemen naar een vennetje in het bos, waar ze ooit zouden gaan zwemmen als ze getrouwd waren. Dit is het begin van een reis door het winterse Zweden, maar ook door Fredriks eigen leven. Zal hij verantwoording nemen voor de catastrofe die hij ooit veroorzaakte?

 • Airbrush: stap-voor-stap / H. Bensdorp.

  Airbrush: stap-voor-stap / H. Bensdorp.

   11/3/20. Handleiding voor het werken met de retoucheerspuit.

 • Het grote boek over de politie. /P. Sommer & H. Erpf.

  Het grote boek over de politie. /P. Sommer & H. Erpf.

   11/3/20. Geschiedenis, organisatie, taken, technieken van de politie in diverse landen.

 • 21st Century Soldier / F. Vizard.

  21st Century Soldier / F. Vizard.

   10/3/20. A close-up look at the weaponry, equipment, and technology of the twenty-first-century soldier offers an illustrated, guided tour of such military innovations as the JDAM smart bomb, the CRW Dragonfly helicopter, and the biosensor and provides a forecast of the future of military technology. 25,000 first printing.

 • KKG en KKP / A. Elfers.

  KKG en KKP / A. Elfers.

   10/3/20. Informatie voor de gevorderde sportschutter. Met illustraties in zwart/wit.

 • Holland in de dertiende eeuw.

  Holland in de dertiende eeuw.

   10/3/20. Leven, wonen en werken in Holland aan het einde van de dertiende eeuw.Verslag van het 2e historisch symposium te Muiderberg in 1981.

 • De witte roos. / A. Hegie.

  De witte roos. / A. Hegie.

   9/3/20. Wat ik met dit boekje wil, is vertellen over mijn spirituele pad. Het gaat om de inhoud en de vorm is min of meer toevallig. Altijd weer zijn het bepaalde gelegenheden die mij aangrijpen waardoor ik bijna gedwongen wordt om deze kort en soms in dichtvorm neer te schrijven. De gelegenheden betreffen vaak een gevoel van liefde en schoonheid. Door een vrouw, een kind, een landschap of een roos. Soms voel ik me gewoon gestuurd om iets op papier te zetten. Ik ga dan zitten en binnen de kortste keren staat er iets op papier. Ik verander weinig aan de tekst. Deze is zoals die is.

 • Overleven. / I. Wolffers

  Overleven. / I. Wolffers

   9/3/20. De afgelopen honderdvijftig jaar is door verbeterde gezondheidszorg, voeding en leefomstandigheden de gemiddelde levensduur van de mens blijven stijgen. Een leeftijd van honderddertig jaar moet mogelijk zijn. En mensen willen altijd meer.

 • Topstukken Maritiem Museum Rotterdam.

  Topstukken Maritiem Museum Rotterdam.

   6/3/20. Ruim 150 jaar verzamelen heeft het Maritiem Museum Rotterdam een collectie van wereldklasse opgeleverd. Wat in 1851 begon met een presentatie van scheepsmodellen in de Nederlandsche Yachtclub te Rotterdam, is uitgegroeid tot een hoogkwalitatieve en brede collectie van bijna 900.000 objecten. Het Maritiem Museum Rotterdam toont met zijn collectie aan hoeveel invloed de maritieme wereld op ons dagelijks leven heeft. Zo voldoet het museum nog steeds aan de motivatie van prins Hendrik, de grondlegger van de collectie.De innige samenwerking met de maritieme sector door de eeuwen heen komt nadrukkelijk tot uitdrukking in de collectie. Deze bevat hoogtepunten zoals de zeventiende-eeuwse cartografie en schilderkunst maar ook mooie scheepsmodellen die verband houden met de offshore en scheepsbouw en symbool staan voor de innovatieve kracht van de moderne Nederlandse maritieme industrie.

 • Een mooie jonge vriendin / Remco Campert.

  Een mooie jonge vriendin / Remco Campert.

   5/3/20. Mijn verovering van de mooie jonge vriendin vond plaats in het prille begin van de jaren vijftig. Hoewel de Tweede Wereldoorlog alweer geruime tijd achter ons lag waren het jaren van grote schaarste.

 • Oude prentkaarten vertellen over Outhoorn, De Kwakel en Amstelhoek / P. Koeleman

  Oude prentkaarten vertellen over Outhoorn, De Kwakel en Amstelhoek / P. Koeleman

   5/3/20. Uithoorn, zoals het vroeger was. Uithoorn is ontstaan door een samenvoeging van verscheidene gehuchten of buurtschappen, waaronder Thamen en de Vinkenbuurt.

 • Vroege vogel / Ivo de Wijs.

  Vroege vogel / Ivo de Wijs.

   5/3/20. Ontwaken na een nacht vol dromenEn staren naar het wolkendek Totdat de vroege vogels komen Met een antenne in hun bekIvo de Wijs besloot, toen hij aantrad als presentator van het Vara-radioprogramma Vroege Vogels, het programma voortaan te voorzien van poëzie. Sedert 1 december 1985 las hij elke zondagmorgen samen met (achtereenvolgens) Letty Kosterman, Inge Diepman en Margreet Reijntjes een vers voor van eigen makelij. Liefst zeven bundels met Vroege Vogels Verzen zagen in de loop der jaren het licht - en ze zijn alle zeven uitverkocht.In 'Vroege Vogel' vindt u naast een keuze uit de zeven eerder verschenen verzenboeken de nieuwe oogst van de laatste drie jaar. De titel van het boek lag voor de hand.

 • Harmonie in Holland / D. Bos.

  Harmonie in Holland / D. Bos.

   4/3/20.Het poldermodel is de afgelopen jaren afwisselend geprezen en verguisd, maar altijd was de veronderstelling dat het iets echt Nederlands was, verbonden met de nationale identiteit. Is dat eigenlijk wel zo, en als het al zo is, hoe dan? En waar komt de term eigenlijk vandaan; waarom werd die opeens populair in de jaren negentig? Behalve de overlegeconomie wordt er vaak ook een algemene neiging tot overleg, consensus en harmonie in de Nederlandse geschiedenis mee aangeduid. In Harmonie in Holland komen historici aan het woord die beschrijven hoe ooit echt in de polder werd overlegd tot de rechter eraan te pas moest komen, hoe weliswaar in de Republiek harmonie vaak werd geprezen, maar daar nogal eens iets anders mee werd bedoeld hoe de VOC en de universiteit werden bestuurd, hoe buitenstaanders als socialisten en fascisten zich verzetten of aanpasten. Ze schrijven met kennis van zaken, maar altijd met het oog op een breed publiek. Zo is het boek een aanstekelijk portret geworden van aspecten van de Nederlandse mentaliteit van de zestiende eeuw tot nu.

 • Een huis waar alles woont / Huub Oosterhuis

  Een huis waar alles woont / Huub Oosterhuis

   4/3/20. In Een huis waar alles woont bundelt Oosterhuis zijn gedachten en krachten over wat hem bezielt: taal, poëzie, het socialisme, de bijbel. De taal is het landschap waar Huub Oosterhuis zijn leven lang het meeste thuis is geweest. Hij leerde er, zoals hij zegt, lopen langs de afgronden aan de hand van dichters. Het zijn schrijvers en dichters die hem diepgaand beïnvloed hebben. Hij schrijft indringend over de noodzaak van een nieuwe zingevingcultuur en reageert persoonlijk op het cynisme dat onze samenleving doordringt. En daarin probeert hij ook greep te krijgen op zijn eigen geschiedenis. Een huis waar alles woont is een cruciaal boek in het inmiddels grote oeuvre van Oosterhuis, en is een synthese van de dichter, de theoloog en de essayist.

 • Het geld spant de kroon / Gerrit Komrij.

  Het geld spant de kroon / Gerrit Komrij.

   4/3/20. 250 jaar pecuniaire poëzie bijeengebracht door Gerrit Komrij.

 • Der vaderen werk / W. Hoekstra.

  Der vaderen werk / W. Hoekstra.

   3/3/20. Leven met en strijd tegen het water.

 • Op papier gesteld / B. Bouwens.

  Op papier gesteld / B. Bouwens.

   2/3/20. De geschiedenis van de Nederlandse papier- en kartonindustrie in de twintigste eeuw.

 • Uit de geschiedenis van Wormer / C. Mol

  Uit de geschiedenis van Wormer / C. Mol

   2/3/20. Met foto s en illustraties in zwart/wit.

 • Dijken / K. Groen & T. Schmeik

  Dijken / K. Groen & T. Schmeik

   2/3/20. Help Nederland verzuipt. De zeespiegel stijgt en het land zakt. Steeds hogere, sterkere dijken moeten ons beschermen.

 • Zuiderzee veelzijdig verzameld

  Zuiderzee veelzijdig verzameld

   2/3/20. Overzicht van de topstukken uit de collectie van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

 • Pleidooi voor de aap / J. van Dongen

  Pleidooi voor de aap / J. van Dongen

   1/3/20. Pleidooi voor de aap geeft aan dat nieuwe epidemieën geen toevallige natuurfenomenen zijn, maar een uiterst complexe samenloop van omstandigheden, waarbij persoonlijke ambities van wetenschappers, de macht van politiek en militairen, alsmede de commerciële belangen van de farmaceutische industrie op een bizarre wijze zijn verweven. Het maakt tevens duidelijk dat niet aap, maar de mens verantwoordelijk is voor de wereldwijde catastrofe die men AIDS noemt.

 • (Op)nieuw geleerd, oud gedaan / R. Dirkse o.a.

  (Op)nieuw geleerd, oud gedaan / R. Dirkse o.a.

   1/3/20. Het aantal dementerenden loopt op naar zo'n 500.000. De overgrote meerderheid woont thuis. Uit de praktijk en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen met dementie nog van alles kunnen leren. Als dit proces goed wordt begeleid, kunnen mensen met dementie langer zelfstandig functioneren en wordt de zorg eenvoudiger.Vier deskundigen laten in dit hoopgevende boek vol praktijkvoorbeelden zien hoe dit leren in zijn werk gaat.

 • Vrij radicale / R. A. Nieuwehuis

  Vrij radicale / R. A. Nieuwehuis

   1/3/20. De auteur, van oorsprong registeraccountant, houdt zich al vele jaren bezig met 'orthomoleculaire voedingsleer' en -therapie. In dit boek geeft hij een overzicht van dit onderwerp, dat een geheel eigen plaats inneemt in het grensgebied tussen reguliere biologie/biochemie, alternatieve geneeskunde en voedings- en gezondheidsleer en revolutionaire/controversiële nieuwe (filosofische) denkbeelden.Kernthema in deze leer is dat zuurstof voor het leven enerzijds onmisbaar is, anderzijds ook schadelijk kan zijn namelijk doordat ze in de stofwisseling van het levende organisme zogenaamde 'vrije radicalen' doet ontstaan; dit zijn actieve moleculaire deeltjes die verantwoordelijk zijn voor veroudering, ziekte, degeneratie, welke processen echter tegengegaan kunnen worden door verstandige voeding.

 • Touwwerk aan boord / C. Jarman-Bill Beavis.

  Touwwerk aan boord / C. Jarman-Bill Beavis.

   1/3/20. Moderne toepassingen van touw en staaldraad.

 • Barsten zonder te breken / M. Epstein.

  Barsten zonder te breken / M. Epstein.

   1/3/20. Al jarenlang belooft de westerse psychologie dat we tot een optimale persoonlijke ontwikkeling kunnen komen door het opbouwen en verstevigen van het ego. We zijn opgegroeid met het ideaalbeeld van een sterk, geïndividualiseerd zelf dat door bekrachtiging steeds meer vorm krijgt.?Mark Epstein kiest vanuit zijn psychiatrische kennis en zijn persoonlijke ervaring met meditatie voor een andere benadering. Zijn uitgangspunt is dat de westerse opvatting van het zelf ernstige gebreken vertoont, omdat geluk niet voortkomt uit het verkrijgen van materieel of psychisch bezit, geluk komt voort uit het vermogen om los te laten.?Epstein draagt veel kennis aan uit de twee gebieden die hem wezenlijk interesseren, het boeddhisme en de westerse psychotherapie, en verweeft die tot nieuwe denkbeelden.

 • Kleinvader / E.van der Vendel & I. Gordon

  Kleinvader / E.van der Vendel & I. Gordon

   29/2/20. Een grootvader is een groot soort vader.Een vader tegen wie je kunt opkijken.Een vader die zelfs de vader is van je vader!Mijn opa is zo'n grootvader.Iedereen kijkt tegen hem op.De dieren, de mensen, ja zelfs de wind!Maar soms heeft die grootvader zelf een vader nodig.En dan kom ik.

 • De val. / M. Connelly

  De val. / M. Connelly

  29/2/20.  De val is een briljante thriller over geheimen uit het schimmige verleden van de LAPD. Harry Bosch worstelt met morele dilemma's en persoonlijke keuzes, met afrekeningen en intriges, met verborgen misdaden en oude schulden.

 • Het verlies / M. Robotham

  Het verlies / M. Robotham

   29/2/29. Politie-inspecteur Vincent Ruiz ontsnapt op een haar na aan de dood. Op een avond vissen zijn collega s hem nauwelijks levend uit het koude water van de Theems. Ruiz kan zich niet herinneren hoe hij daar terecht is gekomen. Zijn enige aanwijzing is een foto die hij bij zich droeg, een foto van een meisje dat drie jaar geleden is verdwenen. Hoewel de vermeende dader achter slot en grendel zit, werd Mickeys lichaam nooit gevonden. Ruiz denkt dat ze nog in leven is en dat hij Mickey op de avond van zijn ongeluk probeerde vrij te krijgen.Niemand gelooft hem, behalve psycholoog Joe O Loughlin. Samen proberen ze te reconstrueren wat er is gebeurd, zodat Mickey gevonden en veilig thuisgebracht kan worden.

 • Van Nieuwediep tot groot Den Helder / G. H. van Heusden

  Van Nieuwediep tot groot Den Helder / G. H. van Heusden

   28/2/20.Geschiedenis van de Noord-Hollandse Noordpunt.

 • Meten en mixen / A. F. Pops.

  Meten en mixen / A. F. Pops.

   28/2/20. Praktijkrecepten van polyester epoxy en polyurethaanharsen.

 • Middeleeuwse kastelen van Noord-Holland / J. W. Groesbeek

  Middeleeuwse kastelen van Noord-Holland / J. W. Groesbeek

   27/2/20. Voor een belangrijk deel zijn de kastelen en burchten die ooit het Noord-Hollandse landschap sierden, verdwenen.De schrijver van dit boek heeft met behulp van archieven een geslaagde poging ondernomen,een beschrijving te geven van deze verdwenen , maar ook bestaande vestingen en hun bewoners.

 • De kanonnen van augustus. / B. Tuchman

  De kanonnen van augustus. / B. Tuchman

   27/2/20. In De kanonnen van augustus, inmiddels een klassiek boek, beschrijft de Amerikaanse historica Barbara Tuchman het politieke voorspel en de eerste oorlogshandelingen van het bloedige treffen dat in korte tijd zal uitgroeien tot een wereldbrand, de Eerste Wereldoorlog. Op boeiende wijze vertelt zij over het koortsachtig diplomatiek overleg en de voor de Fransen en Belgen zo moeilijke eerste oorlogsmaand. In de eerste weken van de grote Europese oorlog, die op 1 augustus 1914 is uitgebroken, heeft het Eerste Duitse leger onder bevel van generaal Alexander von Kluck in snel tempo België en Noord-Frankrijk onder de voet gelopen. Parijs wordt bedreigd. Tuchman eindigt haar relaas bij de Marne, waar Franse en Britse eenheden de Duitse opmars tot stilstand brengen. Briljant is een woord dat wel eens te gemakkelijk wordt gebruikt in de beoordeling van dit boek is het in de letterlijke betekenis op zijn plaats. - De VolkskrantBarbara Tuchman heeft een feilloos instinct voor het onthullende detail en slaagt erin zowel het ontzagwekkende grondpatroon op te roepen als de kleine bijzonderheden die het menselijke bepalen. - Newsweek

 • De dagen van Wim / A. Kalkhoven

  De dagen van Wim / A. Kalkhoven

   27/2/20. De dagen van Wim begint als simpel feitenonderzoek en groeit uit tot een familiegeschiedenis waarbij de schrijver op onvermoede feiten en ongekende gevoelens stuit. Wat bezield Wim, wat hield hun vader bezig en waarom. En wat doet zoiets met het kleine broertje, dat inmiddels als grootvader door het leven gaat?

 • Een keuze uit haar werk / Belle van Zuylen

  Een keuze uit haar werk / Belle van Zuylen

   27/2/20. Brieven aan Constant d'Hermenches, Welgeboren, Aanklacht en verdediging van Therese Levasseur, IJdelheid en liefde, Drie vrouwen.

 • Meelezen met de synagoge

  Meelezen met de synagoge

   27/2/20. Een proeve van een leesrooster bij Bereesjiet 'het boek van begin'.Het leesrooster van de synagoge volgen, als kerkelijke gemeente. Kan dat? Heeft dat zin?Die vraag moet wellicht omgedraaid worden: zouden Paulus van Tarsus en Jezus van Nazareth zich hebben kunnen voorstellen dat er een geloofsgemeenschap van hun volgelingen zou ontstaan waarin de Heilige Schrift iets anders was dan hun Heilige Schrift? De Hebreeuwse bijbel heet in Israël Tenach en voor ons Eerste of Oude Testament. Kan er een geldige reden worden genoemd waarom deze verzameling boeken oud in de zin van verouderd zou moeten heten?

 • De romantici. / K. Paustovskij

  De romantici. / K. Paustovskij

   25/2/20. In deze eerste roman van de vooral door zijn herinneringen beroemd geworden Konstantin Paustovskij keren we terug naar de wereld van zijn jeugd. De 'romantici' vormen en club van school- en studievrienden die zich sterk afzetten tegen de dominante bureaucratische cultuur van het tsaristische Rusland. Ze dromen van reizen naar de Middellandse Zee en naar het Tahiti van Gauguin - een van hun helden. Ze geven zich over aan muziek en beeldende kunst en beleven romantische liefdesavonturen. Maksimov zoekt zijn heil vooral in de literatuur.Hij wordt de minnaar van de verwende en languissante actrice Natasja, die als intelligente verleidster het volstrekte tegendeel is van zijn grote jeugdliefde, het pure natuurkind Chatidzje.

 • De Hollandse stad in de dertiende eeuw / J. M. Baart

  De Hollandse stad in de dertiende eeuw / J. M. Baart

   25/2/20. Met illustraties in zwart/wit.

 • Gravin Petronilla van Holland. / E. H. Cordfuke

  Gravin Petronilla van Holland. / E. H. Cordfuke

   24/2/20. In 1121 overleed de man van Gravin Petronilla van Holland, graaf Floris II de Vette, waarna zij zelf het bewind over Holland resoluut en succesvol ter hand nam. Petronilla's afstamming, jeugd en huwelijk passeren de revue. Even veel aandacht wordt besteed aan de tijdsomstandigheden en de wording van het graafschap. Aan Petronilla's bemoeienissen met de kloosters Egmond en Rijnsburg wordt een afzonderlijk hoofdstuk besteed. Ofschoon Petronilla's voorkeur uitging naar haar jongere zoon Floris, nam vanaf 1133 de oudste, Dirk, het bestuur over Holland over. Al is het degelijk gedocumenteerd werk helder geschreven, het vormt voor niet-historici geen eenvoudige lectuur. Het boek is bijzonder fraai uitgegeven. Met zwart-wit illustraties en kaarten.(Biblion recensie, P.A.M. Geurts.)

 • Gravinnen van Holland / E. H. P. Cordfunke

  Gravinnen van Holland / E. H. P. Cordfunke

   24/2/20. Huwelijk en huwelijkspolitiek van de graven uit het Hollandse huis.

 • Grondsporen 1960-2000. / J. Matser

  Grondsporen 1960-2000. / J. Matser

   23/2/20. Veertig jaar archeologisch onderzoek in de Zaanstreek, 1960-2000.

 • Noordhollands Molenboek. / A. Bicker Caarten o.a.

  Noordhollands Molenboek. / A. Bicker Caarten o.a.

   22/2/20. Een bijna nostalgische uitgave van de provinciale moleninventarisatie. Een van de eerste provinciale molenboeken met inmiddels veel oud fotomateriaal. De eerste provinciale moleni Beschrijving van de verschillende molentypen - Watermolens in Noord-Holland - De Amsterdamse molens - De Zaanse molens - Molenmakerijen in de Zaanstreek - Inventarisatie van de molens in Noord-Holland op 1 januari 1963. Met register. Met drie uitvouwbare kaartbladen waarop de lokatie van polder- en industriemolens staat aangegeven.nventarisatie van Noord-Holland uit 1964.

 • Represent Koninklijke Tichelaar Makkum / M. De Vries.

  Represent Koninklijke Tichelaar Makkum / M. De Vries.

   22/2/20. Represent Koninklijke Tichelaar Makkum beschrijft de laatste vijftien jaar uit de lange geschiedenis van deze Friese aardewerkfabriek en Nederlands oudste bedrijf. Onder de bezielende leiding van directeur Jan Tichelaar maakt Koninklijke Tichelaar Makkum op een verrassende manier een aantal ingrijpende veranderingen door. Met de toepassing van de eeuwenoude ambachtelijke expertise binnen het bedrijf en de innovatieve ontwerpen van vormgevers en architecten, verruimt het zijn werkzaamheden naar hedendaagse producten op het gebied van het design en de architectuur.

/
Toont 1 tot 100 (van 6172 produkten)