Nieuwe artikelen

/
Toont 1 tot 100 (van 6396 produkten)
 • Kroniek van het klooster Bloemhof te Wittewierum / H. P. H. Jansen

  Kroniek van het klooster Bloemhof te Wittewierum / H. P. H. Jansen

   29/1/20.Middeleeuwse studies en bronnen.

 • Het lente-eiland en andere verhalen. / J. Sauerhoff.

  Het lente-eiland en andere verhalen. / J. Sauerhoff.

   29/1/20. Bundel van zeven verhalen. Het titelverhaal is een poëtische beschrijving van Kau Lung Seu, het Lente-eiland, in de baai van Amoy. In 'Legende van de zee' wordt het lot van de schipper Ko Tsin Ga en zijn schip beschreven nadat hij de heks Ah Mao aan boord heeft toegelaten.

 • Linggadjati.

  Linggadjati.

   28/1/20. Zeventig jaar geleden ondertekenden Nederland en de Republiek Indonesië ieder het akkoord van Linggadjati. Het was een belangrijk moment in het dekolonisatieproces en de laatste mogelijkheid om zonder geweld een oplossing te vinden. Uitvoeringsproblemen leidden echter tot militaire actie door Nederland, maar het akkoord bleef een rol spelen.

 • Zangzaad voor kampeerders / Boy wolsey J. Waldorp.

  Zangzaad voor kampeerders / Boy wolsey J. Waldorp.

   28/1/20. Geïllustreerd door Wim van Vliet.  

 • De Indonesische tragedie / J. de Kadt.

  De Indonesische tragedie / J. de Kadt.

   28/1/20. Jacques de Kadt (1897–1988) was een spraakmakend communistisch, later sociaal-democratisch politicus en politiek essayist. Hij groeide op in een liberaal-joodse omgeving en raakte gewonnen voor het socialisme door het essay 'The Soul of Man Under Socialism' van Oscar Wilde. Zijn belangstelling voor het communisme werd vervolgens gewekt door Rosa Luxemburg.

 • Zeevarend Nederland en zijn wereldrijk 1600-1800. / C. R. Boxer

  Zeevarend Nederland en zijn wereldrijk 1600-1800. / C. R. Boxer

   28/1/20. Sociologische en economische aspecten van ontstaan, ontwikkeling en verval van de Republiek der verenigde Nederlanden, de beide Indische compagnieën en de overzeese vestigingen en koloniën.

 • Jan van Scorel / H. Alders.

  Jan van Scorel / H. Alders.

   28/1/20. Hanny Alders (1946) was gespecialiseerd in de geschiedenis van de middeleeuwen. Geloofsvervolging en conflicten tussen andersdenkenden vormen het thema van haar gehele oeuvre.

 • Adieu Zaandam, 1811-1973./ W. Klinkenberg

  Adieu Zaandam, 1811-1973./ W. Klinkenberg

   28/1/20. Uitgegeven in opdracht van het gemeentebestuur.Zaandam, 1975.

 • Langs het tuinpad van mijn vader / Rien Poortvliet.

  Langs het tuinpad van mijn vader / Rien Poortvliet.

   27/1/20. Toen Rien Poortvliet aan een nieuw boek begon, waarin hij het alledaagse leven rond de laatste eeuwwisseling wilde vastleggen, kwam hij, door een gelukkige omstandigheid, in het bezit van zijn familiestamboom.

 • Slavernij een geschiedenis / D. J. Tang.

  Slavernij een geschiedenis / D. J. Tang.

   27/1/20. Hoe kan het dat de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, die zo hartstochtelijk vecht tegen de Spaanse overheersing en voor de vrijheid, mee gaat doen aan de internationale slavenhandel? Hoe sussen kooplieden, huisvrouwen en dominees hun geweten tijdens de kerkdienst op zondag? Was Nederland de grootste en wreedste slavenhandelaar van het westelijk halfrond? Hebben wij onze prachtige Gouden Eeuw te danken aan de gekromde ruggen van miljoenen Afrikaanse slaven? Het zijn vragen die in talloze variaties worden gesteld wanneer het Nederlandse slavernijverleden ter sprake komt.De auteur beschrijft de lange wordingsgeschiedenis van slavernij en slavenhandel. Wat het betekent voor mensen die tot slaaf worden gemaakt en alles van waarde verliezen. Hoe en wanneer inwoners van de Republiek deel gaan uitmaken van een handelssysteem dat op perfide wijze winstmaximalisatie nastreeft.

 • De Grote Kerk van Alkmaar. / P. Bitter K. Emmens o.a.

  De Grote Kerk van Alkmaar. / P. Bitter K. Emmens o.a.

   27/1/20. In 1518 zette de schilder Jacob van Oostsanen zijn laatste penseelstreek in de monumentale schildering Het Laatste Oordeel, hoog in het gewelf van de Alkmaarse Sint-Laurenskerk. Het indrukwekkende kerkgebouw naderde zijn voltooiing. De bouw was nog geen halve eeuw eerder begonnen, in 1470. Dat was kort na de rampzalige instorting van de toren van de oude kerk, gewijd aan de heiligen Laurens en Matthias. De Alkmaarders hadden al hun moed en geld bij elkaar geraapt. De nieuwe kerk werd hoger en ranker dan ooit, met een interieur als een symfonie van licht. Als grootste en hoogste gebouw van de stad bleef de Grote Kerk door de tijd heen een baken. Generaties Alkmaarders werden er gedoopt en begraven. Nu heeft het gebouw een culturele bestemming en is het de ‘huiskamer van de stad’. Alle reden om ‘500 jaar Grote Kerk’ groots te vieren.

 • Met de groeten van trijn./ M-A. Asselberghs

  Met de groeten van trijn./ M-A. Asselberghs

   27/1/20. Spoorwegen op oude ansichtkaarten uit de verzameling van het Nederlands Spoorweg Museum.

 • Fantasy figuren tekenen en schilderen / F. Cowan

  Fantasy figuren tekenen en schilderen / F. Cowan

   27/1/20. In dit boek leert u alle basisvaardigheden die u nodig hebt om verschillende karakters zoals heksen, tovenaars en monsters te tekenen en schilderen in hun omgeving. De vaardigheden worden uitgelegd aan de hand van klassieke archetypen in de fantasy-kunst. Het boek bestaat uit makkelijk te volgen oefeningen om uw eigen unieke fantasy-wereld te creëren.

 • Reisezugwagen Archiv / P. Wagner o.a.

  Reisezugwagen Archiv / P. Wagner o.a.

   27/1/20. Met foto s en illustraties in zwart/wit.

 • 't Avontuur van Piet Pelle op zijn Gazelle / K. Docker.

  't Avontuur van Piet Pelle op zijn Gazelle / K. Docker.

   27/1/20.  Piet Pelle was een boekje dat als promotiemateriaal in de jaren 50 en 60 van de twintigste eeuw in fietsenwinkels werd meegegeven namens de koninklijke gazelle rijwielfabriek nv te dieren. Oorspronkelijk is Piet Pelle al van 1912. De Haarlemse kunstenaar Ko Doncker (1874-1917) ontwierp Piet Pelle voor de gazelle rijwielfabriek (voorheen Arentsen & Kölling). Een boeiend verhaal voor kinderen van 8 tot 80 jaar.  Toonbank. 

 • Betoverkind / Terry Pratchett.

  Betoverkind / Terry Pratchett.

   27/1/20. Wat is het hier kaal,’ zei Conina. ‘Wat ik maar niet begrijp,’ zei Niezel, ‘als wij nu in het lampje zitten dat ik vastheb, dan moet de ik in het lampje weer een kleiner lampje hebben waarin weer een —’ De djinn wuifde dringend. ‘Niet over praten!’ commandeerde hij. ‘Alsjeblieft.’ Weer is het Rinzwind, de hopeloze tovenaar, die met tegenzin opdraaft om de schijf te redden. Hij moet voorkomen dat de hoed van de Aartskanselier terechtkomt op het hoofd van de achtste zoon van een achtste zoon van een achtste zoon — dat is een tovenaar in het kwadraat, een betovernaar. Niezel, aankomend Barbaarse held, en het welgevormde kapstertje Conina (en niet te vergeten: de Bagage) staan hem terzijde bij zijn tocht, een queeste die hem tot helemaal in het verre Klatsch brengt…

 • De donkere kant van de zon / Terry Pratchett

  De donkere kant van de zon / Terry Pratchett

   27/1/20. Net als de Eerste relativiteitstheorie en het Enige Gebod van de Sadhimisten, zijn de negen vergelijkingen van de waarschijnlijkheidswiskunde een voorbeeld van een bedrieglijk eenvoudige vonk die opvlamt tot een enorme explosie van maatschappelijke verandering. Allemaal goed en wel, denkt Dom Sabalos, maar hoe ontkomt een mens eraan? Immers, de wetenschappelijke toekomstvoorspelling garandeert hem de dood door moordenaarshand, binnen vierentwintig uur. En dezelfde onfeilbare wetenschap voorspelt dat deze jonge erfgenaam van een hele planeet kort hierna de mythische wereld zal vinden van de wezens die lang geleden de makers van het heelal schijnen te zijn geweest.

 • Vitaliteitskunde. / R. Martina

  Vitaliteitskunde. / R. Martina

   27/1/20. Volgens de arts Roy Martina is het beste wat een arts kan overkomen om zelf ziek te worden en vast te lopen in de mallemolen van de reguliere en alternatieve geneeskunde. Roy Martina heeft dat meegemaakt. Van hieruit is hij op zoek gegaan.Vitaliteitskunde is een totaaltherapie voor de gezondheid. Het handboek voor vitaliteit beschrijft de moeizame zoektocht van de vastigheid van de geneeskunde naar de moerassigheid van de alternatieve geneeskunde met vele theorieën en concepten, en het krampachtig vasthouden aan ieders gelijk.

 • Ginseng / A. M. Kirchdorfer

  Ginseng / A. M. Kirchdorfer

   27/1/20. Behandeling van de geschiedenis, de teelt in Korea, werkzame stoffen, wetenschappelijk onderzoek en de toepassing van ginseng-stoffen.

 • Hoorn-Noord toen en nu. / P. Kaagman

  Hoorn-Noord toen en nu. / P. Kaagman

   27/1/20. Uitgave n.a.v. het Hoorn-Noord-festival in 1982. Koepoortsweg en omgeving in oude en nieuwe foto's.

 • Wij pikken het niet langer ! / Terry Pratchett.

  Wij pikken het niet langer ! / Terry Pratchett.

   26/1/20. De doden reizen op een radiosignaal over Wyoming...Ze waren al aan het veranderen. Ze waren nog herkenbaar, maar alleen als ze eraan dachten. 'Zien jullie wel, ik zei jullie toch dat het kon,' zei degene die nu en dan meneer Fletcher was. 'We hebben geen draden nodig.' Hoog boven de Rocky Mountains raakte ze verzeild in een elektrische storm. Dat was lachen! En toen surften ze langs radiogolven naar Californië. Tegen de tijd dat ze om het hardst over Midden-Australië vlogen, hadden ze niet eens radio meer nodig. De dageraad kwam over de Grote Oceaan traag achter hen aangeslopten, maar ze vlogen vrij rond. 'Hoe laat is het?' 'Middernacht.'

 • Dunne Hein. / Terry Pratchett.

  Dunne Hein. / Terry Pratchett.

   26/1/20. Op de ongelooflijke Schijfwereld is de Dood aan vakantie toe en neemt een leerjongen in dienst met de toepasselijke naam Hein.

 • Het loket / Dennis Lehane

  Het loket / Dennis Lehane

   26/1/20. `Het loket van Dennis Lehane is het boek van de film `The Drop . Bob Saginowski is een eenzame barman. Hij werkt in de kroeg van zijn neef Marv, die zijn bedrijf in Brooklyn gebruikt voor duistere geldstromen in de New Yorkse onderwereld. Drie dagen na kerst ontdekt Bob een verwaarloosde pitbull puppy in een vuilnisbak bij hem in de buurt en hij neemt hem mee naar huis. Hierdoor komt hij in contact met zijn jonge buurvrouw Nadia een beschadigde vrouw die hem samen met het hondje weer een doel in zijn leven geeft. Maar dan duikt de gewelddadige eigenaar van de hond op en raakt Bob bovendien betrokken bij een mislukte overval.

 • Ontspoord / M. Katz Krefeld

  Ontspoord / M. Katz Krefeld

   26/1/20. Na de brute moord op zijn vriendin is rechercheur Thomas Ravnsholdt op ziekteverlof gestuurd door het politiekorps. Vol zelfverwijt over de dood van zijn geliefde heeft Ravn zich teruggetrokken op zijn oude motorboot in het centrum van Kopenhagen. Ravn wordt uit zijn rouwperiode gerukt wanneer een goede vriend zijn hulp inroept om een jong meisje op te sporen dat een paar jaar geleden spoorloos is verdwenen. Het onderzoek dwingt Ravn terug te keren naar zijn oude werkterrein en zich in de onderwereld van Kopenhagen te begeven. Alles wijst erop dat het meisje verkocht is aan de beruchte crimineel Slavros, die er een netwerk van bordelen in Europa op na houdt.

 • Zieltonen / Terry Pratchett.

  Zieltonen / Terry Pratchett.

   26/1/20. In de Schijfwereld komt een nieuw soort muziek tot leven en is de Dood hard aan vakantie toe.

 • Wacht! Wacht! / Terry Pratchett

  Wacht! Wacht! / Terry Pratchett

   26/1/20. Flinx zei: ‘Zie je soms wat eigenaardigs aan het topje van die toren?’ Dendarm staarde omhoog en lachte zenuwachtig. ‘Nou, het is net of er een draak opzit, hè? Alleen, als je zo'n beetje goed ernaar kijkt, zie je wel dat het gewoon schaduwen en plukken klimop en zo zijn.’ Flinx probeerde het. ‘Nietes,’ zei hij. ‘Ziet er nog steeds uit als een draak. Een hele grote.’ Met al hun occult gestuntel lukt het de Unieke en Hoogstverheven Loge van Verhelderde Mannenbroeders om een enorme draak op te roepen. Die willen ze inzetten om van de grote stad Ankh-Meurbork weer een grootse stad te maken.

 • De andere vrouw / M. Robotham

  De andere vrouw / M. Robotham

   25/1/20. William en Mary zijn al zestig jaar getrouwd. William is een gerenommeerd chirurg, Mary zijn liefdevolle echtgenote. Ze geloven beiden dat je de wereld in goed of slecht kan indelen. William en Olivia zijn al twintig jaar samen. William is een gerenommeerd chirurg, Olivia een oud-tennisspeelster. Ze maken samen prachtige reizen en zijn getrouwd op Bali. Klinisch psycholoog Joe O'Loughlin kent maar een van deze twee verhalen, maar als hij zijn vader bezoekt in het ziekenhuis komt zijn leven op de kop te staan. Wie is de mysterieuze vrouw die aan Williams bed zit te huilen? Een vriendin, een maîtresse, een leugenaar, of een moordenaar?

 • Bekraste zielen / R. J. Ellory.

  Bekraste zielen / R. J. Ellory.

   25/1/20. De halfbroertjes Clarence en Elliot wonen in een weeshuis sinds hun moeder door geweld omkwam. Hun veilige leven neemt een bizarre wending wanneer ze gegijzeld worden door Earl Sheridan, een veroordeelde moordenaar en psychopaat van het ergste soort. Het trio trekt door Californië en Texas, op de vlucht voor de autoriteiten. De jongens worden geconfronteerd met een groeiende stroom van geweld waar ze beiden totaal anders mee omgaan. De keuzes die ze maken zullen hun levens voor altijd veranderen, evenals hun onderlinge relatie. Bekraste zielen is een thriller over de gevolgen van geweld, loyaliteit en de hoop op redding.

 • Ben dArmagnac (Monografieën van Nederlandse kunstenaars) / L. Wijers

  Ben dArmagnac (Monografieën van Nederlandse kunstenaars) / L. Wijers

   25/1/20. Leven en optredens van de Nederlandse performance-kunstenaar (1940-1978).

 • Ik hou van mijn opa / D. Bedford & B. Vaughan

  Ik hou van mijn opa / D. Bedford & B. Vaughan

   25/1/20. Een levendig, speels, lief en warm verhaal voor alle opa's om samen met hun kleinkinderen te lezen.

 • Mythen en sagen / N. Postman

  Mythen en sagen / N. Postman

   24/1/20. Verhalen uit verschillende landen en streken, voorzien van uitleg en achtergrondinformatie.

 • Oosterse wijsheid / A. C. Swieringa.

  Oosterse wijsheid / A. C. Swieringa.

   24/1/20. Inleiding in woord en beeld tot de geschiedenis, centrale begrippen en leerstellingen van een vijftal Oost-Aziatische religieuze tradities.

 • Meesters van de Gouden. / G. G. Hellinga.

  Meesters van de Gouden. / G. G. Hellinga.

   24/1/20. In de Gouden Eeuw stond de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën op cultureel en wetenschappelijk gebied aan de top. Deze portrettengalerij bevat 28 biografieën van de belangrijkste cultuurdragers van die periode: natuurkundigen, filosofen, juristen, uitvinders, architecten, dichters, schrijvers en kunstenaars. Kopstukken die hun stempel drukten op de culturele ontwikkeling van ons land.Simon Stevin en Christiaan Huygens droegen in hoge mate bij aan de ontwikkeling van de sterrenkunde. Filosoof Spinoza stond aan de basis van de Verlichting. Hugo de Groot stelde de eerste belangrijke publicaties op over internationaal recht. Swammerdam en Van Leeuwenhoek legden de grondslagen van de insectenkunde en de microbiologie.

 • De dief van tijd / Terry Pratchett

  De dief van tijd / Terry Pratchett

   24/1/20.  Lou-Tzi heeft geen tijd, want hij moet de tijd op gang houden. Iemand is bezig een volkomen nauwkeurige klok te bouwen - en als die af is komt de tijd tot stilstand. Het wordt een race tegen de, nou ja, de tijd, over talloze hindernissen.Tijd is een schaars goed, en moet dus netjes worden ingedeeld. Op de Schijfwereld is dat een klus voor de Monniken der Geschiedenis, die tijd opslaan en wegpompen van waar hij toch maar verspild wordt (zoals onder water - wat moet een schelvis nou met al die tijd) naar steden zoals Ankh-Meurbork, waar altijd te weinig tijd is.

 • Academische Boys. / Terry Pratchett

  Academische Boys. / Terry Pratchett

   24/1/20. Deze fantasyroman speelt in een denkbeeldige wereld die bevolkt wordt door allerlei creaturen zoals mensen, dwergen, trollen en orcen. Aan de Gesloten Universiteit in de stad in de stad Ankh-Meurbarks werken tovenaars, die elk hun eigen terrein hebben. Dank zij een legaat kunnen zij zich overvloedige maaltijden permitteren. Door onvoldoende naleving van de bepalingen van dit legaat, dreigen zij echter deze inkomsten kwijt te raken. Alleen door een voetbalwedstrijd te spelen, waarin zij als een team optreden, kan dit gevaar afgewend worden. De grote vraag is nu hoe zij zo'n wedstrijd moeten organiseren.

 • Wilde dieren tekenen / J. C. Amberlyn

  Wilde dieren tekenen / J. C. Amberlyn

   24/1/20. Wilde dieren tekenen is het resultaat van J.C. Amberlyns levenslange observatie van wilde dieren en haar bestudering van tekentechnieken om de schoonheid van de natuur weer te geven. Er zijn levendige beschrijvingen en honderden gedetailleerde tekeningen van meer dan zestig diersoorten; wolven, vossen, katachtigen, wezels, beren, herten, bergschapen en -geiten, konijnen, hazen, eekhoorns en nog veel meer! Alles wat je moet weten om een bepaalde soort te tekenen is te vinden - van details op de kop en het lijf, vachtkleur en -textuur, tot de manier waarop het dier zich beweegt.

 • Cartoonfiguren ontwerpen. / C. Patmore

  Cartoonfiguren ontwerpen. / C. Patmore

   24/1/20. Meeslepende personages bedenken is een van de belangrijkste aspecten van striptekenen. Maar hoe zorg je ervoor dat ze van de pagina's afspatten en hoe laat je hun speciale krachten zien? In dit boek vind je alles wat je nodig hebt om manga-achtige cyberpunkers, klassieke striphelden en krankzinnige cartoonfiguren te maken.

 • Fantasy werelden tekenen & schilderen / Finlay Cowan

  Fantasy werelden tekenen & schilderen / Finlay Cowan

   24/1/20. Fantasy, mythen en verhalen bieden ons een andere manier om naar de wereld te kijken. Deze verhalen nodigen ons uit om onze verbeeldingskracht te gebruiken en om het onvoorspelbare, onbeheersbare en onbekende te begrijpen. De taak van de kunstenaar is om het publiek te verbazen en verrassen, om nieuwe inzichten maar ook andere versies van klassieke beeldtaal en formules van mythen te bieden.Fantasywerelden tekenen en schilderen is de ultieme en complete gids voor het tekenen en schilderen van de wonderlijke karakters, beesten en landschappen die de fantasiewerelden vormen.

 • Machtspel / Chris Ryan

  Machtspel / Chris Ryan

   24/1/20.John Porter en John Bald worden op een nieuwe missie gestuurd in Sierra Leone. Samen moeten ze Ronald Soames opsporen en naar huis brengen. Soames is een voormalige bevelhebber van het Regiment, en nu de rechterhand van diens directeur. Maar als ze in het Afrikaanse land aankomen is de Engelsman verdwenen, en hij heeft een spoor van vernieling nagelaten.

 • De nachtploeg. / Michael Conelly.

  De nachtploeg. / Michael Conelly.

   23/1/20. Renée Ballard, een veelbelovende detective bij de politie van Los Angeles, had de moed een van haar superieuren aan te klagen voor seksuele intimidatie. Nu draait ze voor straf de nachtdiensten in Hollywood, waarbij ze steeds alleen maar het begin van een zaak meemaakt, die ze ’s ochtends tot haar frustratie over moet dragen aan haar overdag werkende collega’s.

 • Grote bottenboek van Jake / J. McGowan-Love

  Grote bottenboek van Jake / J. McGowan-Love

   23/1/20. Verbaas je over de grootste, kleinste en meest bizarre botten en skeletten ter wereld.

 • Street Art Colouring Book / Jopstars

  Street Art Colouring Book / Jopstars

   23/1/20. The Street Art Colouring Book features a selection of 20 visually stunning black and white photographs of South London graffiti art but with only the outlines of each art piece in place ready for children to try their own hand at this unique art form.

 • Hitler, 1889-1936 / Ian Kershaw.

  Hitler, 1889-1936 / Ian Kershaw.

   23/1/20. The Hitler biography of the twenty-first century (Richard J. Evans), Ian Kershaw s Hitler is a one-volume masterpiece that will become the standard work. From Hitler s origins as a failed artist in fin-de-siecle Vienna to the terrifying last days in his Berlin bunker, Kershaw s richly illustrated biography is a mesmerizing portrait of how Hitler attained, exercised, and retained power. Drawing on previously untapped sources, such as Goebbels s diaries, Kershaw addresses the crucial questions about the unique nature of Nazi radicalism, about the Holocaust, and about the poisoned European world that allowed Hitler to operate so effectively.

 • De beer die op zijn kop stond / Hans Andreus

  De beer die op zijn kop stond / Hans Andreus

   23/1/20. Kinderen houden van beren, beren houden van kinderen. Zo houdt het jongetje Maarten veel van zijn beer Birro. Maar Birro is dan ook geen gewone knuffelbeer, hij lijkt meer op een echt levend beertje. Samen maken Maarten en Birro van alles mee. Ze houden een wedstrijd in wie er het langste op zijn kop kan staan. Eén keer raden wie er wint, Birro natuurlijk. Die staat de volgende morgen nog op zijn kop. Ze beleven avonturen aan zee, in de trein of gewoon in huis. Want daar is van alles te beleven, als de juiste ideeën je te binnen schieten. Ze gaan vissen, bergen beklimmen, ze ontmoeten de oude brombeer Gropa, een brullende gorilla, twee wijze uilen die ruzie maken, de nieuwste kat van de buren en het mannetje Joris uit de televisie.

 • Op zoek naar opa Bleskop / M. Heymans

  Op zoek naar opa Bleskop / M. Heymans

   23/1/20. Koelaartje gaat logeren bij haar lievelingsopa: opa Bleskop. Maar als ze aankomt is opa zoek. Haar tante Wies is in alle staten, en ze stuurt haar meteen eropuit om opa te zoeken. Wat staat Koelaartje allemaal in dat vreemde heuvelland te wachten? Met trillende knieën gaat ze op pad, en ze moet verschrikkelijk haar best doen niet in zeven sloten tegelijk te lopen.

 • Koekjes! /Ted van Lieshout & Sieb Postuma

  Koekjes! /Ted van Lieshout & Sieb Postuma

   22/1/20. Op tafel staat een trommel met acht koekjes. Op mysterieuze wijze verdwijnt er elke keer een koekje uit de trommel. De enige die gezien heeft wie het heeft gedaan is Diederik. Zo zag hij acht kabouters een koekje uit het trommeltje nemen. Moeder vermoedt dat Diederik zelf, zonder het te vragen, een koekje uit de trommel heeft genomen en ze zet de trommel steeds op een andere plaats.

 • Het lentewoordenboek / N. Kuiper & F. Hopman

  Het lentewoordenboek / N. Kuiper & F. Hopman

   22/1/20. Kleuters hebben plezier in taal. Ze zijn ook nieuwsgierig naar taal.Ze willen steeds meer woorden leren begrijpen en gebruiken.Het lentewoordenboek gaat over de belevenissen van Sofie en Maarten in de periode van 21 maart tot21 juni. Buiten spelen, ontdekken wat er groeit in de natuur en jonge dieren bekijken. Paaseieren verven. Koninginnedag vieren. Voor Moederdag en Vaderdag cadeautjes maken. En er gebeurt nog veel meer dat kleuters aanspreekt, thuis en op school.

 • Mijn oma is van peperkoek./ E. de Vlieger

  Mijn oma is van peperkoek./ E. de Vlieger

   22/1/20. Het volmaakte opa-en-oma-cadeau-voorleesboek Nieuwe verhalen en gedichten over oma's en opa's die ook met iPads en sportauto's overweg kunnen, maar vooral voor oma's en opa's met een hart van peperkoek. Maak kennis met de lenigste oma, de gekste opa, de vergeetachtigste oma en de snelste opa en lees de grappige avonturen van Lina en Judocus. Met recepten voor melkbroodjes en letterkoekjes om samen met oma klaar te maken.

 • Het grote boek van Hannes en Kaatje / M. Diekman

  Het grote boek van Hannes en Kaatje / M. Diekman

   22/1/20. In dit boek zijn alle verhalen over het onafscheidelijke duo verzameld, die in de afgelopen paar jaar de kleuters en hun voorlezers zoveel plezier hebben bezorgd. Het zijn de verhalen uit: Hannes en Kaatje, wat is dat voor praatje; Hannes en Kaatje, 2 in een straatje, Hannes en Kaatje, een koekje met een gaatje en Hannes en Kaatje en het rommellaatje.

 • Gekke juf is fijn naar school / D. Verroen

  Gekke juf is fijn naar school / D. Verroen

   21/1/20.In gekke juf is fijn naar school staan alle verhalen uit juf is gek en fijn naar school bij elkaar.

 • Olifantje in het bos / Imme Dros & M. Busser & R. Schroder O.a.

  Olifantje in het bos / Imme Dros & M. Busser & R. Schroder O.a.

   21/1/20. Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los. Anders raak je de weg nog kwijt en dan heb je later spijt! Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen! De eerste regel van een bekend kinderliedje vormt de titel van dit boek vol verhalen, gedichten en kleurige platen van bekende schrijvers en tekenaars uit binnen- en buitenland. Het allereerste voorleesboek voor kinderen vanaf twee jaar, over alles waar zij in hun jonge leventje al mee te maken krijgen.

 • Grote voorleesboek van de winter. / S. Noort T. van der Stelt

  Grote voorleesboek van de winter. / S. Noort T. van der Stelt

   21/1/20. Sinterklaas is weer weg, maar de winter is nog lang niet voorbij! Nu komt Kerstmis. Roel en Noor mogen helpen versieren en lekkere dingen maken. Op school rent er een schaap door de klas, want hij heeft een herder van niks. En wie heeft 's nachts de kerstboom zo toegetakeld? Zou poes Dropje daar iets mee te maken hebben? Rond Oud en Nieuw gaat het sneeuwen. Roel en Noor schaatsen op straat, maken sneeuwpoppen en voeren de vogels op het ijs. Dat vindt Dropje ook wel interessant. Maar oei... er zit een wak in het ijs!

 • Wat een winter / R. S. Berner

  Wat een winter / R. S. Berner

   21/1/20. Dit levendige prentenboek toont ons het drukke leven in de stad. Over een vrouw die de bus mist, over de jacht op een papegaai... Je kunt het zo gek niet bedenken! Zoveel te ontdekken in dit reusachtige winter kijk-boek. De kleurrijke illustraties nemen je mee op winters avontuur . Andrea mist de bus. Waar is de papegaai van Lene? Wie verloor zijn portemonnee en zijn sleutel? Wat gebeurt er met de wagen van Siglinde? Wie zit er verstopt onder de helm van de motorrijder?

 • Strata / Terry Pratchett.

  Strata / Terry Pratchett.

   20/1/20. Delven i de meervoudig gelaagde tijdruimte is bepaald geen eenvoudige zaak. Vooral niet als het onderwerp van belangstelling een middeleeuwse kopie van de Aarde is die zich in de wijde ruimte moet bevinden, ergens...

 • Afgezonderd / Michael Katz Krefeld

  Afgezonderd / Michael Katz Krefeld

   20/1/20. Afgezonderd is een explosieve thriller over de alleenstaande Mogens Slotsholm, die verduistering pleegt om naar een geheime ontmoeting in Berlijn te reizen, maar spoorloos verdwijnt.De voormalige rechercheur Thomas 'Ravn' Ravnsholdt, die nog steeds getekend is door de gewelddadige dood van zijn geliefde, wordt benaderd door Slotsholms zus Louise en raakt betrokken bij het onderzoek. Ze ontdekken al snel dat er meerdere alleenstaande mannen verdwenen zijn, die later naakt en verdronken gevonden werden.

 • De sekte / Michael Katz Krefeld

  De sekte / Michael Katz Krefeld

   20/1/20. De voormalige rechercheur Thomas 'Ravn' Ravnsholdt probeert verder te gaan met zijn leven na de onopgehelderde moord op zijn vriendin, wanneer de machtige directeur Ferdinand Mesmer hem een opdracht geeft. Ravn moet Mesmers verdwenen zoon Jakob opsporen, die aan het hoofd staat van de beruchte sekte Gods Uitverkorenen. Wanneer Ravn ontdekt dat Mesmer al eerder een privédetective heeft ingeschakeld die onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen, begint hij te vermoeden dat er meer aan de hand is dan een eenvoudige verdwijning.

 • Max Klinger.1857-1920. / Gerhard Winkler

  Max Klinger.1857-1920. / Gerhard Winkler

   20/1/20. Beeldhouwwerken schilderijen tekeningen grafiek.

 • Breekbare dagen 4 en 5 mei door de jaren heen

  Breekbare dagen 4 en 5 mei door de jaren heen

   20/1/20.In 2012 is het een kwart eeuw geleden dat de Nederlandse regering het Nationaal Comité 4 en 5 mei instele. Eén organisatie die zowel invulling geeft aan de Dodenherdenking als aan het vieren van Bevrijdingsdag, bestond tot 1987 niet. Wat wel bestond was de sequentie van een herdenkingsdag en een feestdag, een unicum in de wereld.Breekbare Dagen laat in woord en beeld zien hoe Nederland sinds 1945 zijn doden herdenkt en zijn bevrijding en vrijheid viert. En hoe nieuwe generaties nieuwe vormen vinden voor het uiten en beleven van oude en universele emoties.

 • 'De Jonge Winthont' : Grote Oost 38 te Hoorn / Laura Jonkhoff

  'De Jonge Winthont' : Grote Oost 38 te Hoorn / Laura Jonkhoff

   18/1/20. aan het Hoornse Grote Oost staat een pand met een hoge halsgevel. Lange tijd droeg het de naam de jonge Winthont,tegenwoordig wordt het slechts aangeduid met nummer 38.

 • Enkhuizer wetenswaardigheden / E. C. de Vries & H. G. de Vries.

  Enkhuizer wetenswaardigheden / E. C. de Vries & H. G. de Vries.

   18/1/20. In dit boekje nemen de auteurs u mee op een speurtocht door de geschiedenis van hun geboortestad.

 • Edele heren en dames / Terry Pratchett.

  Edele heren en dames / Terry Pratchett.

   18/1/20. Het is een zwoele Midzomeravond. Er zijn overal van die oogstkringen opgedoken — zelfs in het lapje tuinkers van de vierjarige Poetie Nack. Morgenochtend gaat Magraat Knophlox, heks, met de koning trouwen. Dat zou toch een droom moeten wezen. Zelfs Casanonda, ’s werelds grootste minnaar op één na, is helemaal uit Waarland gekomen voor de bruiloft, zij het eigenlijk ook wel een beetje om Ootje Nack weer eens te zien.

 • Te wapen / Terry Pratchett

  Te wapen / Terry Pratchett

   18/1/20. De Stadswacht heeft echte Mannen nodig! Zijn de wachters dan niet mans genoeg? Mans, och ja — maar mens? Zo hebben we bijvoorbeeld Korporaal Biet (op papier een dwerg), Veldwachter Pruimpie (echt een dwerg), Veldwachter Gneisbaard (een trol), Veldwachter Angoea (een vrouw… meestal) en Korporaal Bollebos (uit het mensdom gezet wegens duwen). Mans genoeg, maar toch dringend verlegen om hulp. Want in de stad heersen moord en doodslag, zonder de vereiste vergunning! En graag vóór morgenmiddag moet deze zaak rond zijn, want dan gaat Kaptein Flinx met ontslag wegens huwelijk.

 • J. van Reijendam Czn gemeentearchitect te Hoorn, 1900-1905 / M. P. Wigard.

  J. van Reijendam Czn gemeentearchitect te Hoorn, 1900-1905 / M. P. Wigard.

   17.1.20. Hoewel Van Reijendam maar vijf jaar  in Hoorn heeft gewerkt, heeft hij het stadsbeeld van Hoorn mede weten te bepalen door de onder zijn prachtige panden, die toen heel modern waren en nu het mede het gezicht van Hoorn zijn.

 • Grote Oost 16 Hoorn / E. E. van der Hoek

  Grote Oost 16 Hoorn / E. E. van der Hoek

   17/1/20. met foto s in zwart/wit.

 • Notities aangaande het beste dorp in Holland. / H. Meddens

  Notities aangaande het beste dorp in Holland. / H. Meddens

   17/1/20. Met zwart/wit illustraties.

 • Boerin in Frankrijk / Wil den Hollander-Bronder.

  Boerin in Frankrijk / Wil den Hollander-Bronder.

   16/1/20. Een oudere vrouw probeert op het Franse platteland de dood van haar jongste dochter te verwerken.

 • Concours hippographique / P. Klaasse

  Concours hippographique / P. Klaasse

   16/1/20. Prachtig boek vol met tekeningen van paarden.

 • Alleen jij kunt ons redden / Terry Pratchett

  Alleen jij kunt ons redden / Terry Pratchett

   16/1/20. Johnny had eem besluit genomen. Hij was er niet zeker van wat hij precies was, maar hij had het gedaan. Dus hij moest volhouden. Wat het ook was. Hij bekeek de elektronische thermometer die zijn moeder uit een catalogus had gekocht,en die ook de tijd aangaf. Alles in de catalogus had een ingeboude digitale klok. Zelfs de Golfparaplu-annex-Handige-Picknicktafel. En zelfs dat ding waarmee je pluis uit sokken kon halen. 'Weg met de steeds-Maar-Niet-Weten-Hoe-Laat-Het-Is-Blues',zei Johnny vaag, en stak de thermometer in zijn mond voor de vereiste twintig seconden. Zijn temperatuur was -8,89'C.Geen wonder dat hij het koud had.

 • Faust/Erik / Terry Pratchett

  Faust/Erik / Terry Pratchett

   16/1/20. Rinzwind deed zijn ogen open. ‘Wat ben jij voor iets?’ zei een stem aan het randje van zijn bewustzijn. ‘Zover was ik zelf nou ook net,’ mompelde Rinzwind. ‘Ik waarschuw je, hoor,’ zei de stem die wel van een tafel leek te komen. ‘Ik word beschermd door vele machtige amuletten.’ ‘Bravo,’ zei Rinzwind. ‘Werd ik dat maar.’ Erik is de enige bezweringenhacker op de hele Schijfwereld. Al wat hij wil is de vervulling van drie wensjes — onsterfelijk zijn, heersen over de wereld, en dat de mooiste vrouw van de schijf stapelverliefd op hem wordt. Niks bijzonders dus.

 • Koudegolf / A. Indridason

  Koudegolf / A. Indridason

   16/1/20. In een meer even ten zuiden van Reykjavík wordt het lichaam van een dode man ontdekt. De waterspiegel is na een aardbeving drastisch gedaald waardoor het menselijk skelet zichtbaar is geworden. Het blijkt vastgeketend aan een Russisch afluisterapparaat. Gaat het hier om een 'afgedankte' spion? Erlendur, Elínborg en Sigurdur Óli worden met deze zaak belast. Hun naspeuringen leiden hen naar het naoorlogse Leipzig waar een tragische geschiedenis van liefde, verlies en ongekende wreedheid begon...

 • Grafteken / A. Indridason

  Grafteken / A. Indridason

   16/1/20. Op het met bloemen opgemaakte graf van de IJslandse vrijheidsstrijder Jón Sigurðsson wordt het naakte lichaam van een meisje gevonden. Waarom juist hier? Erlendur en zijn collega s staan voor een raadsel. Het slachtoffer was verslaafd aan heroïne. Dus beginnen Sigurður Óli en Elínborg hun onderzoek in het drugsmilieu. Een spoor leidt naar de Westfjorden van IJsland, waar Jón Sigurðsson vandaan kwam. Bestaat er een verband? Het oplossen van deze zaak wordt pas echt delicaat als blijkt dat ook kopstukken uit de economische wereld tot de verdachten behoren.

 • De plaagzusters / Terry Pratchett

  De plaagzusters / Terry Pratchett

   15/1/20. Op een wat wonderlijke planeet wordt een koning vermoord wiens zoontje bij een reizend toneelgezelschap ondergebracht wordt.

 • Dat Wonderbare Licht / Terry Pratchett

  Dat Wonderbare Licht / Terry Pratchett

   15/1/20. Als de Schijfwereld met een kwaadaardige rode ster in botsing dreigt te komen, is er maar van één kant redding mogelijk. Helaas komt die toevallig van de buitengewoon onbekwame en laffe tovenaar Rinzwind, die het laatst werd gezien toen hij van de rand van de wereld viel...

 • Dodenlijst / Chris Ryan

  Dodenlijst / Chris Ryan

   15/1/20. John Porter kijkt toe hoe een groepje soldaten aan het ploeteren is om toegelaten te worden tot de SAS. Porter is niet langer een energieke soldaat, maar een gebroken man die vaker dronken is dan nuchter en zich als instructeur maar net staande houdt. Net voordat de laatste training kan beginnen, dringen zes gemaskerde en gewapende mannen binnen en beginnen in koele bloede in het rond te schieten. Tientallen soldaten worden gedood. In de nasleep van de aanslag worden Porter en een van de weinige overlevenden, John Bald, naar een geheime locatie in Londen gebracht. Ze krijgen van een wanhopige regering de opdracht de daders te vinden.

 • Geen genade. / Chris Ryan

  Geen genade. / Chris Ryan

   15/1/20. Op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico woedt een verhitte drugsoorlog. Het aantal onschuldige slachtoffers loopt in de tienduizenden. Van alle kartels is Los Zetas de meest gewelddadige. De leden maakten vroeger deel uit van de Mexicaanse geheime dienst, maar zijn het slechte pad op gegaan. Ze behoren daardoor tot de meest meedogenloze en best getrainde criminelen ter wereld. Dat is waarom alleen de meest meedogenloze en best getrainde geheime dienst ter wereld ze een halt kan toeroepen.

 • Geld moet wapperen / Terry Pratchett

  Geld moet wapperen / Terry Pratchett

   14/1/20. Banking and Finance in Ankh-Meurbork. Dit keer is Pratchetts lachspiegel wel erg actueel! Weer krijgt Feucht von Lippvacht een aanbod dat hij niet kan weigeren. De Patriciër wil hem de Koninklijke Munt laten bestieren, en daarnaast ook de Ankh-Meurborkse Bank. Een geweldige baan! Maar dat geweld kon wel eens gevaarlijk dichtbij komen... Feucht weet niets van bankieren; voor hem was een bank louter iets om te beroven, en geld iets om te vervalsen. De Koninklijke Munt blijkt met verlies te draaien. Iemand heeft bij het Moordenaarsgilde een contract op zijn hoofd afgesloten. En dan moet hij ook nog elke dag de bankdirecteur uitlaten. Feucht heeft maar één optie: met geld wapperen.

 • Interessanten tijden / Terry Pratchett

  Interessanten tijden / Terry Pratchett

   14/1/20. De Tegenwichters kennen de vervloeking Dat je nog Interessante Tijden Mag Meemaken. Het ondoorgrondelijkste rijk van de Schijfwereld raakt van de kook. Dat komt door een opruiend geschrift: Wat Ik Beleefd Heb op Mijn Vakantie. De werkende massa sluit de rijen; wat hebben ze anders te verliezen dan hun waterbuffels? En bloedig geweld maakt zich meester van de Verboden Stad. Er is er maar eentje die ons kan redden van de gruwelijke ondergang: de Tovenaar Rinzwind, die per ongeluk te hulp wordt geschoten… Met Cohen de Barbaar en zijn Horde, het complete Rode Leger, de Aartskanselier en zijn staf, de Bagage en zijn familie, de Keizer, Zes Gunstige Winden enz.

 • Dinosaurussen Tekenen / S. Miller.

  Dinosaurussen Tekenen / S. Miller.

   14/1/20. Dinosaurussen tekenen bevat rijk ge•llustreerde en toegankelijke teksten over de anatomie van dinosaurussen, inclusief een inleiding over de speciale processen die kunstenaars en wetenschappers gebruiken om dinosaurussen van kop tot staart te reconstrueren. Daarnaast wordt uitleg gegeven over hoe je de uitgestorven dieren stap voor stap kan tekenen. Het laat zorgvuldige illustraties van skeletten en spieren zien, getekend door een van de beste paleotekenaars van deze tijd.

 • Fantasy landschappen en stadsgezichten / R. Alexander

  Fantasy landschappen en stadsgezichten / R. Alexander

   14/1/20. Fantasy landschappen en stadsgezichten tekenen & schilderen is bedoeld voor de geoefende kunstenaar maar is ook geschikt voor studenten van de academie. Het boek leert fantasybeelden trefzeker weer te geven en gaat in op de achtergronden van afbeeldingen. De focus ligt bij het maken van fantasy landschappen en stadsgezichten, maar de informatie is net zo goed van toepassing op elke andere vorm van realistisch schilderen.

 • Schakels. / M. Buisman

  Schakels. / M. Buisman

   13/1/20. In 'Schakels' vertelt Marianne Buisman haar kleindochter in vijftien verhalen over het leven van vrouwen in West Friesland.

 • Middenstand / E. Beukers

  Middenstand / E. Beukers

   13/1/20. Liefhebbers van de West-Friese historie kunnen hun hart ophalen aan de rijk geïllustreerde artikelen onder redactie van Eelco Beukers. Dit vierde deel van de Westfriese Historische Reeks, in samenwerking met het Westfries Genootschap ontstaan, geeft een dynamisch beeld van de West-Friese middenstand van weleer. Het boek biedt een welkome aanvulling op de 19de en 20ste-eeuwse sociaaleconomische geschiedschrijving, want de geschiedenis van de Nederlandse middenstand is tot nu toe weinig onderzocht.

 • Het Verzamelpunt. / J. Whale

  Het Verzamelpunt. / J. Whale

   13/1/20. Het verzamelpunt is een buitengewoon en uniek boek. Het daagt de conventionele medische praktijk uit tot vernieuwing en verschaft elk individu de middelen om zijn eigen psychische en fysieke gezondheid zelf te beheersen en te verbeteren. Het verzamelpunt markeert een nieuwe benadering van gezondheid, die uitsteekt boven alles wat op dit gebied in de afgelopen eeuw geschreven is. Het verzamelpunt is zowel gebaseerd op degelijke wetenschappelijke toetsing als op traditionele concepten.

 • Waarom God niet verdwijnt / A. Newberg & E. D Aquili

  Waarom God niet verdwijnt / A. Newberg & E. D Aquili

   12/1/20. Waarom hebben zoveel mensen altijd verlangd naar een verbinding met iets dat groter is dan zijzelf? Waarom levert bewustzijn bijna onvermijdelijk een zoektocht op naar spirituele waarden? Kortom: waarom verdwijnt God niet? In dit baanbrekende nieuwe boek bieden de neurologen Andrew Newberg en Eugene d'Aquili een verklaring die zowel spirituele diepgang als wetenschappelijke precisie heeft: de religieuze impuls heeft zijn wortels in de biologie van onze hersenen.

 • Lemen voeten / T. Pratchett.

  Lemen voeten / T. Pratchett.

   12/1/20. Wanneer de bestuurder van een stad bijna is vergiftigd, gaat het hoofd van de Wacht met hulp van trollen, dwergen, een weerwolf en een golem op zoek naar de daders.

 • Rollende prenten / T. Pratchett

  Rollende prenten / T. Pratchett

   12/1/20. Door een onbewaakte dimensiepoort dringt de geest van Hollywood de Schijfwereld binnen, waardoor er nogal wat opschudding ontstaat.

 • De kleur van toverij / Terry Pratchett.

  De kleur van toverij / Terry Pratchett.

   12/1/20. Maak kennis met de schijf van de Wereld die rust od de schouders van vier olifanten die getorst worden door de grote Schildpad.

 • Waarom het leven op schaken lijkt / G. Kasparov.

  Waarom het leven op schaken lijkt / G. Kasparov.

   11/1//20. Garry Kasparov is ongetwijfeld de grootste schaker aller tijden. Op zijn eenentwintigste werd hij al wereldkampioen en twintig jaar lang was hij de nummer een van de wereld. Nu hij is gestopt met professioneel schaken, kijkt hij terug op zijn imposante carrière en zoekt hij parallellen tussen het leven en het meest gespeelde spel ter wereld. Volgens Kasparov is het leven een strategisch spel. Hij laat zien welke strategische en emotionele vaardigheden je moet beheersen om de grootste uitdagingen in het leven aan te kunnen en de beste resultaten te behalen.

 • Dan liever de lucht in / S. Nieuwenhuis

  Dan liever de lucht in / S. Nieuwenhuis

   11/1/20. Dan liever de lucht in! Is het beste uit acht jaargangen van het underground-tijdschrift Van Speijk. Lees alles over postzegels, softdrugs en autorijlessen. Beleef mee hoe Duitse homo's zich staande houden in het ruige Wilde Westen. En wat dacht je van Indiase intriges, brieven aan Elvis en de cursus 3d auto's tekenen? Dat en duizend andere dingen lees je in Dan liever de lucht in!

 • Prioriteiten. / S. Covey

  Prioriteiten. / S. Covey

   11/1/20. Covey raakt in dit boek de kern van de problematiek waar velen in hun leven mee worstelen. Ze vragen zich af of er wel voldoende evenwicht is tussen werk en privéleven, of ze niet geleefd worden door principes van efficiëntie en resultaten in plaats van prioriteiten die ze zelf stellen. Covey laat in dit boek zien dat time-management niet leidt tot een zinvol of kwalitatief bestaan. Hooguit leidt het ertoe dat mensen allerlei zaken sneller en beter doen. Maar de keuze voor wat we werkelijk willen doen en waarom we dat willen doen, blijft daarmee op de achtergrond.

 • Mijn eerste versjesboek / Lea Smulders

  Mijn eerste versjesboek / Lea Smulders

   11/1/20. Bundel kinderversjes, waarvan er veel over dieren, al of niet met menselijke eigenschappen, gaan.

 • Avonturen met de familie Snater / H. R. Roszmeisl

  Avonturen met de familie Snater / H. R. Roszmeisl

   11/1/20. Elke bladzijde heeft een illustratie van  H. R. Roszmeisl.

 • MMS - de doorbraak / J. Humble

  MMS - de doorbraak / J. Humble

   10/1/20. Zijn preparaat MMS (Master Mineral Solution) zou bijna alle ziektes kunnen genezen die de mensheid in bedwang houden.

 • Het helse rad / Preston & Child.

  Het helse rad / Preston & Child.

   10/1/20. Pendergast en zijn beschermelinge Constance bezoeken het Tibetaanse klooster waar Pendergast onderwijs heeft gekregen. Er heerst paniek: een ongekend gevaarlijk kunstvoorwerp, dat de monniken generaties lang met hun leven hebben verdedigd, blijkt gestolen. Pendergast besluit het op te sporen, en dat leidt naar de Brittannica, ?s werelds grootsteen meest luxueuze oceaanstomer ooit, en naar een Atlantische oversteek die strak staat van spanning en onverwacht gevaar. En... is Pendergasts tweelingbroer en aartsvijand nu echt dood?

 • Brieven aan Mick Jagger / Boudewijn Buch

  Brieven aan Mick Jagger / Boudewijn Buch

   9/1/20. Brieven aan Mick Jagger is het enige boek dat hij niet uit innerlijke noodzaak moest schrijven, maar eenvoudig een boek dat hij vanaf zijn zestiende wilde schrijven.

 • Het Amsterdams Burger-Weeshuys / B. Endlich

  Het Amsterdams Burger-Weeshuys / B. Endlich

   9/1/20. Met Ben Endlich als verteller over wat ooit de wereld van zijn vader, Andreas Endlich, is geweest en Nanda van der Zee die uit zijn mond het verhaal optekende, wandelt de lezer mee in de wonderlijk fascinerende wereld van het Amsterdamse Burgerweeshuys. Het Burgerweeshuys is een van de meest unieke plekjes van Amsterdam. In dit stadje in een stad vonden weeskinderen al vanaf 1520 een veilig onderdak. Het Burgerweeshuys was opgedeeld in een afdeling voor Grote Jongenswezen, Grote Meisjeswezen en verweesde kleine kinderen.

 • Op stoom / Terry Pratchett

  Op stoom / Terry Pratchett

   9/1/20. De jonge werktuigkundige Dik Pastol vindt een stoommachine uit, en trein en spoor volgen alras. Zonder dat er ook maar een greintje toverij aan te pas komt! Iedereen wil wel een graantje meepikken van dit veelbelovende wonder van technisch vernuft - van S.I.E.V. Snikkel tot Harrie Koning. Ook Heer Ottopedi voelt dat er verandering in de lucht zit en hij zet gauw Feucht von Lippvacht aan het hoofd van het razendsnel uit de grond schietende spoorwegbedrijf. Maar niet iedereen vindt vooruitgang een goed idee... Op Stoom, het nieuwste deel in de onovertroffen Schijfwereld-reeks, tjoekt stomend voort naar het slot (dat nog een verrassinkje voor ons in petto heeft).

 • Maaierstrijd. / Terry Pratchett.

  Maaierstrijd. / Terry Pratchett.

   8/1/20. In een andere tijd en op een andere planeet loopt de boel in het honderd als de Dood niet meer als zodanig functioneert, maar tijdelijk gaat werken als boerenknecht.

 • Het boek van de spoorwegen. / T.Bouws.

  Het boek van de spoorwegen. / T.Bouws.

   8/1/20. Met foto s en illustraties in zwart/wit.

/
Toont 1 tot 100 (van 6396 produkten)